Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pad na Bolonju DVA
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
jadni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
15 = 19 - 4

PostPostano: 16:20 uto, 16. 1. 2007    Naslov: Pad na Bolonju DVA Citirajte i odgovorite

Zakljucali ste temu "Pad na Bolonju", prije nego sto smo svi komentirali.

Mislim da ljude ne zanima rasprava i vrijedjanje preko postova, nego STO TREBAMO NAPRAVITI I KOME SE TREBAMO OBRATITI ako zelimo nesto poduzeti u vezi odobravanja bezuvetnog upisa.

Pa hajde Demonstratori, Moderatori, Administratori, te Inventari Foruma
pomozite nam SAVJETOM i bit cemo vam zahvalni!
Zakljucali ste temu "Pad na Bolonju", prije nego sto smo svi komentirali.

Mislim da ljude ne zanima rasprava i vrijedjanje preko postova, nego STO TREBAMO NAPRAVITI I KOME SE TREBAMO OBRATITI ako zelimo nesto poduzeti u vezi odobravanja bezuvetnog upisa.

Pa hajde Demonstratori, Moderatori, Administratori, te Inventari Foruma
pomozite nam SAVJETOM i bit cemo vam zahvalni!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ta2a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
12 = 13 - 1

PostPostano: 18:25 uto, 16. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa nekak bi bilo logično, budući se prošle godine uvjet spustio za 6 bodova, da se to napravi i ove, ili ovaj put za 12 ( :crossfingers: )... al opet o tome će se vjerojatno opet raspravljat do kraja 9-og mjeseca. a možda je tak i bolje :wink: da se ne opustimo :neznam:
pa nekak bi bilo logično, budući se prošle godine uvjet spustio za 6 bodova, da se to napravi i ove, ili ovaj put za 12 ( Zelim ti srecu )... al opet o tome će se vjerojatno opet raspravljat do kraja 9-og mjeseca. a možda je tak i bolje Wink da se ne opustimo Ja to stvarno ne znam

jadni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 19 - 4

PostPostano: 18:31 uto, 16. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja bih radije da nam daju kakav prijenos svretog trojstva iz druge godine
(mislim, naravno, na MA3, 4 i UVIS)
:idea:
Idea

[Vrh]
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 19:25 uto, 16. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da...npr. ma3 je na 2.godini bolonje i kaj onda ak sad padneš treću onda padaš na 2. bolonje, zapravo za 2.godine ???!!! (sad će netko reć da po bolonji nema godina :roll: ali kako god okreneš to su vjerojatno prethodnici dosta predmeta i onda bi se moralo vjerojatno zujat i polagat par predmeta te godine)
da...npr. ma3 je na 2.godini bolonje i kaj onda ak sad padneš treću onda padaš na 2. bolonje, zapravo za 2.godine ???!!! (sad će netko reć da po bolonji nema godina Rolling Eyes ali kako god okreneš to su vjerojatno prethodnici dosta predmeta i onda bi se moralo vjerojatno zujat i polagat par predmeta te godine)

[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 19:53 uto, 16. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

O tome se puno pricalo vec prije, prvo se treba par nas skupit i da diskutiramo sta treba ucinit i s kim treba popricat, jer tu na forumu necemo nis postici, koga zanima da se nesto poduzme, neka se javi meni putem pm-a, pa cemo dalje vidjet sta cemo.
O tome se puno pricalo vec prije, prvo se treba par nas skupit i da diskutiramo sta treba ucinit i s kim treba popricat, jer tu na forumu necemo nis postici, koga zanima da se nesto poduzme, neka se javi meni putem pm-a, pa cemo dalje vidjet sta cemo.

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:57 sri, 17. 1. 2007    Naslov: Re: Pad na Bolonju DVA Citirajte i odgovorite

[quote="jadni"]Mislim da ljude ne zanima rasprava i vrijedjanje preko postova, nego STO TREBAMO NAPRAVITI I KOME SE TREBAMO OBRATITI ako zelimo nesto poduzeti u vezi odobravanja bezuvetnog upisa.[/quote]

O uvjetima za upis i njihovom eventualnom snizavanju ili ukidanju odlucuje Vijece PMF-MO. U tom tijelu sjede predstavnici studenata i oni su prava adresa na koju se student vulgaris treba obratiti ako ima prijedlog kako bi to trebalo izgledati ili zeli sudjelovati u donosenju zajednickog studentskog prijedloga.

Kad jednom slozite prijedlog kojeg podrzava vecina studenata, pametno bi bilo ne staviti ga direktno na Vijece, nego pokusati lobirati i pridobiti za njega nastavnike koje neposredno sudjeluju u "izvrsnoj vlasti" fakulteta. Najvaznija osoba je naravno prodekan za nastavu, a pravo mjesto na kojem bi se stvar trebala raspraviti prije fakultetskog vijeca je Vijece voditelja studija (pod pretpostavkom da se to tijelo sastane u neko dogledno vrijeme). Prijedlozi koji dodju na fakultetsko vijece bez podrske Strucnog kolegija, odn. u ovom slucaju VVS-a i inace imaju jako malu sansu biti izglasani (bez obzira dolaze li od studenata ili nekog drugog).
jadni (napisa):

O uvjetima za upis i njihovom eventualnom snizavanju ili ukidanju odlucuje Vijece PMF-MO. U tom tijelu sjede predstavnici studenata i oni su prava adresa na koju se student vulgaris treba obratiti ako ima prijedlog kako bi to trebalo izgledati ili zeli sudjelovati u donosenju zajednickog studentskog prijedloga.

Kad jednom slozite prijedlog kojeg podrzava vecina studenata, pametno bi bilo ne staviti ga direktno na Vijece, nego pokusati lobirati i pridobiti za njega nastavnike koje neposredno sudjeluju u "izvrsnoj vlasti" fakulteta. Najvaznija osoba je naravno prodekan za nastavu, a pravo mjesto na kojem bi se stvar trebala raspraviti prije fakultetskog vijeca je Vijece voditelja studija (pod pretpostavkom da se to tijelo sastane u neko dogledno vrijeme). Prijedlozi koji dodju na fakultetsko vijece bez podrske Strucnog kolegija, odn. u ovom slucaju VVS-a i inace imaju jako malu sansu biti izglasani (bez obzira dolaze li od studenata ili nekog drugog).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 14:42 sri, 17. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala krcko!! Evo ja sam voljan ici okolo lobirat, ali ipak bilo bi bolje da nisam sam, pa ako ima itko ko bi mi pomogao u tome, neka mi se javi pm. Hvala!
Hvala krcko!! Evo ja sam voljan ici okolo lobirat, ali ipak bilo bi bolje da nisam sam, pa ako ima itko ko bi mi pomogao u tome, neka mi se javi pm. Hvala!

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:54 sri, 17. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

As I see it, najvaznije vam je dogovoriti prijedlog i staviti ga na VVS preko sluzbenog studentskog predstavnika koji tamo sjedi. Pod lobiranjem nisam nuzno mislio hodanje okolo i povlacenje profesora na koje slucajno nabasate na hodniku za rukav :) Za ocekivati je da clanovi VVSa nece jednoglasno svisnuti od srece kad vide prijedlog, nego ce vec tu biti razlicitih misljenja o tome koliko treba smanjiti uvjete za studente kojima prijeti bolonja :bu!: Medjutim, VVS ima znatno manje clanova od FV i zato su vece sanse da se kroz diskusiju dodje do kompromisnog rjesenja kojim bi svi bili donekle zadovoljni.

IMO, gotovo je sigurno da ce se uvjeti olabaviti bar u onoj mjeri u kojoj su bili lani (translatirano za jednu godinu navise). Nije bez osnove da bi olaksanje trebalo biti vece jer je razlika izmedju trece bolonjske godine i starog programa veca nego na prvoj i drugoj godini.
As I see it, najvaznije vam je dogovoriti prijedlog i staviti ga na VVS preko sluzbenog studentskog predstavnika koji tamo sjedi. Pod lobiranjem nisam nuzno mislio hodanje okolo i povlacenje profesora na koje slucajno nabasate na hodniku za rukav Smile Za ocekivati je da clanovi VVSa nece jednoglasno svisnuti od srece kad vide prijedlog, nego ce vec tu biti razlicitih misljenja o tome koliko treba smanjiti uvjete za studente kojima prijeti bolonja BU! Medjutim, VVS ima znatno manje clanova od FV i zato su vece sanse da se kroz diskusiju dodje do kompromisnog rjesenja kojim bi svi bili donekle zadovoljni.

IMO, gotovo je sigurno da ce se uvjeti olabaviti bar u onoj mjeri u kojoj su bili lani (translatirano za jednu godinu navise). Nije bez osnove da bi olaksanje trebalo biti vece jer je razlika izmedju trece bolonjske godine i starog programa veca nego na prvoj i drugoj godini.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
jadni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 19 - 4

PostPostano: 8:23 čet, 18. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Huh sad mi je lakse, vec sam mislila da cu morat ici kroz faks i :uncle_sammy: profesorima u face.

Dajte ljudi jos komentara da vidim jesmo svi za, ak nas je malo onda ovo nema smisla.

krcko, :thankyou:
Huh sad mi je lakse, vec sam mislila da cu morat ici kroz faks i Little Uncle Sam profesorima u face.

Dajte ljudi jos komentara da vidim jesmo svi za, ak nas je malo onda ovo nema smisla.

krcko, Thank you

[Vrh]
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 9:26 čet, 18. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa za da se nešto poduzme su sigurno svi kojima prijeti pad (tj. koji imaju dost zaostataka s druge)
ja sam tiha podrška :wink: ...ne namjeravam nigdje hodat i pričat s ljudima, mislim da ima puno ljudi koji su vičniji tome od mene
da bilo bi ok da se dopusti i prenošenje kojeg od tih 'težih' predmeta sa druge na četvrtu
i jako dobro bi bilo kad bi se o tim uvjetima smanjenim ili ne odlučilo na vrijeme...i ljudi obavijestili na vrijeme a ne zadnji čas
pa za da se nešto poduzme su sigurno svi kojima prijeti pad (tj. koji imaju dost zaostataka s druge)
ja sam tiha podrška Wink ...ne namjeravam nigdje hodat i pričat s ljudima, mislim da ima puno ljudi koji su vičniji tome od mene
da bilo bi ok da se dopusti i prenošenje kojeg od tih 'težih' predmeta sa druge na četvrtu
i jako dobro bi bilo kad bi se o tim uvjetima smanjenim ili ne odlučilo na vrijeme...i ljudi obavijestili na vrijeme a ne zadnji čas

[Vrh]
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 10:27 uto, 23. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jadni"]Ja bih radije da nam daju kakav prijenos svretog trojstva iz druge godine
:idea:[/quote]

Slazem se :D

Ma nek bar za 12bodova smanje. Jer, nama kojima su ostala ta 3 ispita za uvjet 6 bodova stvarno nista ne znaci.

Jel zna tko jel se pokrenulo sta u vezi smanjivanja uvjeta, jel se javio netko studentskim predstavnicima?
jadni (napisa):
Idea

Slazem se Very Happy

Ma nek bar za 12bodova smanje. Jer, nama kojima su ostala ta 3 ispita za uvjet 6 bodova stvarno nista ne znaci.

Jel zna tko jel se pokrenulo sta u vezi smanjivanja uvjeta, jel se javio netko studentskim predstavnicima?

[Vrh]
ta2a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 13 - 1

PostPostano: 14:43 uto, 3. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

buduci da nisam bas u toku s "politikom" na faxu, samo me zanima jel se pokrenula mozda kakva rasprava u vezi smanjenja uvjeta ili slicno? ako je netko nesto nacuo... :wink:
buduci da nisam bas u toku s "politikom" na faxu, samo me zanima jel se pokrenula mozda kakva rasprava u vezi smanjenja uvjeta ili slicno? ako je netko nesto nacuo... Wink

bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 16:47 sri, 4. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da ce se na tome radit tek u devetom mjesecu, znam za druge fakultete da ce se prosvjedi pokrenut al bezuuvjetni upis je nemoguc to ipak vjerujem da nece napravit mada rade protuzakonitu stvar a to je da studenti koji su upisali po starom programu idu na novi...
al tu pricu svi vec znamo
:wink:
mislim da ce se na tome radit tek u devetom mjesecu, znam za druge fakultete da ce se prosvjedi pokrenut al bezuuvjetni upis je nemoguc to ipak vjerujem da nece napravit mada rade protuzakonitu stvar a to je da studenti koji su upisali po starom programu idu na novi...
al tu pricu svi vec znamo
Wink

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:49 sri, 4. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]...mada rade protuzakonitu stvar a to je da studenti koji su upisali po starom programu idu na novi...[/quote]

Mozes li mi navesti tocno ime zakona (ili link na zakon u Narodnim novinama) i clanak u kojem to pise? :-k
bily (napisa):
...mada rade protuzakonitu stvar a to je da studenti koji su upisali po starom programu idu na novi...

Mozes li mi navesti tocno ime zakona (ili link na zakon u Narodnim novinama) i clanak u kojem to pise? Think

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 16:56 sri, 4. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]

Mozes li mi navesti tocno ime zakona (ili link na zakon u Narodnim novinama) i clanak u kojem to pise? :-k[/quote]

hocu navest cu ga kad se tu navede link ili zakon u NN ili clanak di pise da bas mora proc na bolonju i ko je to tocno odredio
[size=4]
al eto ne zelim ici u duboke rasprave o ovome zato sto znam da nije samo faks taj koji odlucuje o tome svemu [/size]
vsego (napisa):

Mozes li mi navesti tocno ime zakona (ili link na zakon u Narodnim novinama) i clanak u kojem to pise? Think

hocu navest cu ga kad se tu navede link ili zakon u NN ili clanak di pise da bas mora proc na bolonju i ko je to tocno odredio

al eto ne zelim ici u duboke rasprave o ovome zato sto znam da nije samo faks taj koji odlucuje o tome svemu

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:59 sri, 4. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vidim da si upucena u pravo. :P Ako fakultet nema obavezu drzati nekoga na starom studiju, onda nije pitanje gdje pise da vas [b]mora[/b] prebaciti na novi studij. :roll: Nitko i ne kaze da [b]mora[/b], nego da [b]smije[/b]. :roll:
Vidim da si upucena u pravo. Razz Ako fakultet nema obavezu drzati nekoga na starom studiju, onda nije pitanje gdje pise da vas mora prebaciti na novi studij. Rolling Eyes Nitko i ne kaze da mora, nego da smije. Rolling Eyes

[Vrh]
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 17:10 sri, 4. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Vidim da si upucena u pravo. :P Ako fakultet nema obavezu drzati nekoga na starom studiju, onda nije pitanje gdje pise da vas [b]mora[/b] prebaciti na novi studij. :roll: Nitko i ne kaze da [b]mora[/b], nego da [b]smije[/b]. :roll:[/quote]
ja samo mislim da je negdje trebalo pisati da ne smije to napravit. a sad piše li ili ne to je sasvim drugo.
vsego (napisa):
Vidim da si upucena u pravo. Razz Ako fakultet nema obavezu drzati nekoga na starom studiju, onda nije pitanje gdje pise da vas mora prebaciti na novi studij. Rolling Eyes Nitko i ne kaze da mora, nego da smije. Rolling Eyes

ja samo mislim da je negdje trebalo pisati da ne smije to napravit. a sad piše li ili ne to je sasvim drugo.

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 23:56 sri, 4. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

po statutu MO-a po kojem su neki iz ove rasprave upisali fax explicitno pise da student koji sam 'skrivi' to sto ne studira po najkracem mogucem roku (znaci, 4 godine faxa = 4 godine studiranja) a program se u medjuvremenu izmijeni, fax ga bez ikakvih pitanja ubacuje u novi program

u novom statutu se to ne spominje, vec se sve poziva na pravlnik, koji naravno ne postoji

o legalnosti istoga mozemo raspravljati (retoricko - time neka se bave oni koj ise time baviti trebaju) ali cinjenice su kakve jesu

tako da, dok ne vidim papir po kojem je tako nesto ZABRANJENO = smatra se dozvoljenim, iako se ne mora napraviti, ali se MOZE....

papirom smatram i online verziju narodnih novina, ili statuta zagrebackog sveucilista ili ove maticne institucije
ostale stvari me se ne ticu, jer nemaju ovlasti nad nama....
po statutu MO-a po kojem su neki iz ove rasprave upisali fax explicitno pise da student koji sam 'skrivi' to sto ne studira po najkracem mogucem roku (znaci, 4 godine faxa = 4 godine studiranja) a program se u medjuvremenu izmijeni, fax ga bez ikakvih pitanja ubacuje u novi program

u novom statutu se to ne spominje, vec se sve poziva na pravlnik, koji naravno ne postoji

o legalnosti istoga mozemo raspravljati (retoricko - time neka se bave oni koj ise time baviti trebaju) ali cinjenice su kakve jesu

tako da, dok ne vidim papir po kojem je tako nesto ZABRANJENO = smatra se dozvoljenim, iako se ne mora napraviti, ali se MOZE....

papirom smatram i online verziju narodnih novina, ili statuta zagrebackog sveucilista ili ove maticne institucije
ostale stvari me se ne ticu, jer nemaju ovlasti nad nama....

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 3:40 čet, 5. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://www.nn.hr/clanci%5Csluzbeno%5C2003%5C1742.htm
U Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju piše

Članak 116.

(2) Studenti upisani na dodiplomski i poslijediplomski magistarski ili doktorski studij na dan stupanja na snagu ovoga Zakona (23.7.2003.) [u]imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija[/u] i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona.

(3) Visoko učilište može ograničiti trajanje prava na završetak studija prema stavku 2. ovoga članka na određeni broj godina, [u]ali ne na manji broj godina od onoga koji je studentu ostalo do završetka studija prema programu prema kojemu je započeo studij uvećan za dvije godine.[/u]

S obzirom na to da je određen broj studenata na 3. godini upisao studij 2004, dakle nakon stupanja na snagu onog Zakona, njima su ruke vezane.

A oni koji su upisani 23.7.2003. i ranije, a prijeti im pad na bolonju, imaju pravo pozvati se na zakon.
http://www.nn.hr/clanci%5Csluzbeno%5C2003%5C1742.htm
U Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju piše

Članak 116.

(2) Studenti upisani na dodiplomski i poslijediplomski magistarski ili doktorski studij na dan stupanja na snagu ovoga Zakona (23.7.2003.) imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona.

(3) Visoko učilište može ograničiti trajanje prava na završetak studija prema stavku 2. ovoga članka na određeni broj godina, ali ne na manji broj godina od onoga koji je studentu ostalo do završetka studija prema programu prema kojemu je započeo studij uvećan za dvije godine.

S obzirom na to da je određen broj studenata na 3. godini upisao studij 2004, dakle nakon stupanja na snagu onog Zakona, njima su ruke vezane.

A oni koji su upisani 23.7.2003. i ranije, a prijeti im pad na bolonju, imaju pravo pozvati se na zakon.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:07 čet, 5. 4. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Oni koji su upisali 2002 ili prije, s ovom godinom navrsavaju 5 godina studija, pa jedini nacin da [b]zavrse[/b] u roku "trajanja studija plus dvije godine" (4+2=6) je da sada upisu 4. godinu po starom programu (jer taj rok istice 2008, dakle s iducom akademskom godinom). :) Tko to nije uspio, potpada pod "sam si je kriv" formulaciju, a olaksavanja upisnih uvjeta su dobra volja Fakulteta. 8)

Ispravi me ako grijesim. :)
Oni koji su upisali 2002 ili prije, s ovom godinom navrsavaju 5 godina studija, pa jedini nacin da zavrse u roku "trajanja studija plus dvije godine" (4+2=6) je da sada upisu 4. godinu po starom programu (jer taj rok istice 2008, dakle s iducom akademskom godinom). Smile Tko to nije uspio, potpada pod "sam si je kriv" formulaciju, a olaksavanja upisnih uvjeta su dobra volja Fakulteta. Cool

Ispravi me ako grijesim. Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum