Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:48 čet, 5. 4. 2007 Naslov: |
|
|
Ne znam da li griješiš, to bi neki pravnik trebao interpretirati. :)
Koliko sam ja shvatio, ako je netko upisao 2002. ili prije, a sad je na 3. godini, onda ima pravo odslušati još 2 godine (06/07 koju sada sluša i 07/08 ) + 2 godine, 08/09 i 09/10.
Ali i tvoje objašnjenje ima smisla, vjerojatno više od mojeg, s obzirom da je zakon neodređeno napisan.
Npr. ovako napisan zakon ne vrijedi skoro pa za ni jednog dodiplomca jer piše
[quote]Studenti upisani na dodiplomski [b]i[/b] poslijediplomski magistarski[/quote]
Ja ne znam niti jednog dodiplomca koji je istovremeno i postdiplomac :lol:
Ne znam da li griješiš, to bi neki pravnik trebao interpretirati.
Koliko sam ja shvatio, ako je netko upisao 2002. ili prije, a sad je na 3. godini, onda ima pravo odslušati još 2 godine (06/07 koju sada sluša i 07/08 ) + 2 godine, 08/09 i 09/10.
Ali i tvoje objašnjenje ima smisla, vjerojatno više od mojeg, s obzirom da je zakon neodređeno napisan.
Npr. ovako napisan zakon ne vrijedi skoro pa za ni jednog dodiplomca jer piše
Citat: | Studenti upisani na dodiplomski i poslijediplomski magistarski |
Ja ne znam niti jednog dodiplomca koji je istovremeno i postdiplomac
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Ada Forumaš(ica)

|
Postano: 18:26 čet, 5. 4. 2007 Naslov: |
|
|
[quote]Oni koji su upisali 2002 ili prije, s ovom godinom navrsavaju 5 godina studija, pa jedini nacin da zavrse u roku "trajanja studija plus dvije godine" (4+2=6) je da sada upisu 4. godinu po starom programu (jer taj rok istice 2008, dakle s iducom akademskom godinom). Tko to nije uspio, potpada pod "sam si je kriv" formulaciju, a olaksavanja upisnih uvjeta su dobra volja Fakulteta.
[/quote]
A sto je s onima koji imaju "pad bez pada".Mislim da ti ne bi trebali spadati u "sam si je kriv Formulaciju"...Ili? :?
Citat: | Oni koji su upisali 2002 ili prije, s ovom godinom navrsavaju 5 godina studija, pa jedini nacin da zavrse u roku "trajanja studija plus dvije godine" (4+2=6) je da sada upisu 4. godinu po starom programu (jer taj rok istice 2008, dakle s iducom akademskom godinom). Tko to nije uspio, potpada pod "sam si je kriv" formulaciju, a olaksavanja upisnih uvjeta su dobra volja Fakulteta.
|
A sto je s onima koji imaju "pad bez pada".Mislim da ti ne bi trebali spadati u "sam si je kriv Formulaciju"...Ili?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:34 čet, 5. 4. 2007 Naslov: |
|
|
Ja bih se slozio s tim, ali:
1. realno, ne mozes ocekivati da fax vrti cijeli pogon za jednog (ili max. nekoliko) studenata :(
2. pravno, pretpostavljam da ovisi zbog cega je "pad bez pada": je l' samo upisana pauza (tvojom voljom, tj. "sama si si kriva") ili ima medicinska dokumentacija (dakle, bolest/ozljeda za koju nisi kriva),... :|
Gle, ja bih bio najsretniji da mozemo vrtiti paralelni pogon jos godinama i nisam sretan s ovakvim stanjem. :( No, realnost je drugacija... losija... toliko losija da, cak i kad fakulteti ne bi bili formalno u pravu (kao sto u vecini slucajeva, cini mi se, ipak jesu), nema nacina da se ovo provede "bezbolnije". :(
Ipak, za iznimku "pad bez pada", mozda nije naodmet obratiti se VVSu. :) Mozda postoji mogucnost da ti se izadje u susret u vidu debelog popustanja uvjeta (recimo, ja bih to podrzao, ali ne znam za ostale clanove). :)
Ja bih se slozio s tim, ali:
1. realno, ne mozes ocekivati da fax vrti cijeli pogon za jednog (ili max. nekoliko) studenata
2. pravno, pretpostavljam da ovisi zbog cega je "pad bez pada": je l' samo upisana pauza (tvojom voljom, tj. "sama si si kriva") ili ima medicinska dokumentacija (dakle, bolest/ozljeda za koju nisi kriva),...
Gle, ja bih bio najsretniji da mozemo vrtiti paralelni pogon jos godinama i nisam sretan s ovakvim stanjem. No, realnost je drugacija... losija... toliko losija da, cak i kad fakulteti ne bi bili formalno u pravu (kao sto u vecini slucajeva, cini mi se, ipak jesu), nema nacina da se ovo provede "bezbolnije".
Ipak, za iznimku "pad bez pada", mozda nije naodmet obratiti se VVSu. Mozda postoji mogucnost da ti se izadje u susret u vidu debelog popustanja uvjeta (recimo, ja bih to podrzao, ali ne znam za ostale clanove).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:07 ned, 15. 4. 2007 Naslov: |
|
|
Imam ja jedno pitanje. Pošto svi traže nekakva smanjivanja bodovnih pragova,mogu li ja tako,pošto imam upisanu "parcijalu" treće,a na bolonji sam,i za upis treće će mi falit 2 boda,isto tako tražiti da mi smanje prag. Nemam baš 5000kn za iduću godinu, pa se nadam da mi netko može pomoći sa nekakvim dobronamjernim prijedlogom :cry:
Imam ja jedno pitanje. Pošto svi traže nekakva smanjivanja bodovnih pragova,mogu li ja tako,pošto imam upisanu "parcijalu" treće,a na bolonji sam,i za upis treće će mi falit 2 boda,isto tako tražiti da mi smanje prag. Nemam baš 5000kn za iduću godinu, pa se nadam da mi netko može pomoći sa nekakvim dobronamjernim prijedlogom
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:36 ned, 15. 4. 2007 Naslov: |
|
|
Kako mozes vec u 4. mjesecu znati da ce ti u 9. faliti 2 boda? :shock:
Mozes pisati molbu, ali cisto sumnjam u odobravanje. :? Problem je sto se na ovoliko studenata koje imamo nigdje ne desava "rupa" u bodovima koje studenti skupe. :| Tebi fali 2 boda, nekome 3, nekome 4,... kako god mi pomaknuli granicu, nekome ce faliti bod-dva. :(
Ozbiljan prijedlog: ako zaista nema nacina da skupis te bodove, nadji posao preko ljeta. :? U tri mjeseca zaraditi 5kkn, nije bas tako nemoguce. ;) A ako ti na kraju odobre molbu, onda ti ostaje tih 5kkn za vlastito uzivanje. :D
Kako mozes vec u 4. mjesecu znati da ce ti u 9. faliti 2 boda?
Mozes pisati molbu, ali cisto sumnjam u odobravanje. Problem je sto se na ovoliko studenata koje imamo nigdje ne desava "rupa" u bodovima koje studenti skupe. Tebi fali 2 boda, nekome 3, nekome 4,... kako god mi pomaknuli granicu, nekome ce faliti bod-dva.
Ozbiljan prijedlog: ako zaista nema nacina da skupis te bodove, nadji posao preko ljeta. U tri mjeseca zaraditi 5kkn, nije bas tako nemoguce. A ako ti na kraju odobre molbu, onda ti ostaje tih 5kkn za vlastito uzivanje.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
provincijalka Forumaš(ica)

|