Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

matematika i fizika

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
lovebirdie
Gost

PostPostano: 16:59 sri, 2. 5. 2007    Naslov: matematika i fizika Citirajte i odgovorite

bok svima! zanima me nesto o nastavnickom studiju matematike i fizike... ponajprije tezina upisa,tezina studija i vaznost ocjena iz srednje. hvala!

[color=blue][b]moderator:[/b] prebačeno iz Diplomski, magisteriji, doktorati,...[/color]
bok svima! zanima me nesto o nastavnickom studiju matematike i fizike... ponajprije tezina upisa,tezina studija i vaznost ocjena iz srednje. hvala!

moderator: prebačeno iz Diplomski, magisteriji, doktorati,...

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 22:54 sri, 2. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

"Tezinu upisa" je tesko predvidjeti jer se ove godine znatno smanjila kvota za studiranje bez placanja participacije. No lani nakon prvog upisnog roka nismo imali niti jednog upisanog studenta (ne zbog teskog prijemnog nego zbog slabog interesa). Iznenadilo bi me da ove godine bude guzva. Ako bude kao lani, ocjene iz srednje nece biti presudne za upis, a na razredbenom ispitu bit ce dovoljno preci prag.

Tezina studija nije zanemariva - neki kolegiji jesu malo olaksani u odnosu na varijante koje se predaju na preddiplomskim studijima, no kolegija je puno i studij je dvopredmetni. Ipak, za one koje zanima matematika i fizika i spremni su uloziti odredjenu kolicinu rada i truda, mislim da ne bi trebalo biti problema. Istaknuo bih da je novi Bolonjski program uveo dosta novosti po pitanju pripreme za buducu nastavnicku profesiju. Pedagosko-psiholoski kolegiji su bolje rasporedjeni, uvedeni su seminari na kojima izlazu studenti (umjesto da samo slusaju tudja predavanja) itd.
"Tezinu upisa" je tesko predvidjeti jer se ove godine znatno smanjila kvota za studiranje bez placanja participacije. No lani nakon prvog upisnog roka nismo imali niti jednog upisanog studenta (ne zbog teskog prijemnog nego zbog slabog interesa). Iznenadilo bi me da ove godine bude guzva. Ako bude kao lani, ocjene iz srednje nece biti presudne za upis, a na razredbenom ispitu bit ce dovoljno preci prag.

Tezina studija nije zanemariva - neki kolegiji jesu malo olaksani u odnosu na varijante koje se predaju na preddiplomskim studijima, no kolegija je puno i studij je dvopredmetni. Ipak, za one koje zanima matematika i fizika i spremni su uloziti odredjenu kolicinu rada i truda, mislim da ne bi trebalo biti problema. Istaknuo bih da je novi Bolonjski program uveo dosta novosti po pitanju pripreme za buducu nastavnicku profesiju. Pedagosko-psiholoski kolegiji su bolje rasporedjeni, uvedeni su seminari na kojima izlazu studenti (umjesto da samo slusaju tudja predavanja) itd.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum