Prethodna tema :: Sljedeća tema |
hoces li doci na ovaj sastanak? |
da naravno |
|
28% |
[ 14 ] |
mozda, nastojat cu |
|
38% |
[ 19 ] |
ne, imam drugih obaveza/nedamise |
|
26% |
[ 13 ] |
nisam student ;-) |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Ukupno glasova : 50 |
|
Autor/ica |
Poruka |
annna Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Runner Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:23 pon, 28. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Pearl"]Samo ste sve još više pogoršali ovim prijedlogom jer postoje ljudi koji su računali nas to da će očistit godinu u ljetnom roku jer im trebaju bodovi za dom, a ako se ovo usvoji više neće imati priliku za to. :cry:[/quote][quote="[url=http://www.sczg.hr/default.php?id=kat&katID=227]www.sczg.hr[/url]"][b]Prijave se podnose od 14.05.2007. do [color=red]zaključno 28.05.2007.[/color] godine. u Studentskom centru u Zagrebu, Poslovnica za smještaj studenata, Zagreb, Savska c. 25, u vremenu od 8–20 sati.[/b]
[color=red]Rezultati natječaja biti će objavljeni 29.06.2007. godine[/color] na web stranici Studentskog centra www.sczg.hr[/quote]
Dakle, prijave se predaju zakljucno s [b]danasnjim danom[/b], sto je [b]tri tjedna prije prvog kolokvija[/b], a rezultati ce biti objavljeni na dan posljednjeg kolokvija (dakle, pouzdano prije nego taj bude ispravljen). :)
Kako smo to "pogoršali ovim prijedlogom jer postoje ljudi koji su računali nas to da će očistit godinu u ljetnom roku jer im trebaju bodovi za dom"? :-k Kakve veze s domom ima jesu li popravni u srpnju ili u rujnu? :-k Molim argumentirati... :)
Pearl (napisa): | Samo ste sve još više pogoršali ovim prijedlogom jer postoje ljudi koji su računali nas to da će očistit godinu u ljetnom roku jer im trebaju bodovi za dom, a ako se ovo usvoji više neće imati priliku za to.  |
www.sczg.hr (napisa): | Prijave se podnose od 14.05.2007. do zaključno 28.05.2007. godine. u Studentskom centru u Zagrebu, Poslovnica za smještaj studenata, Zagreb, Savska c. 25, u vremenu od 8–20 sati.
Rezultati natječaja biti će objavljeni 29.06.2007. godine na web stranici Studentskog centra www.sczg.hr |
Dakle, prijave se predaju zakljucno s danasnjim danom, sto je tri tjedna prije prvog kolokvija, a rezultati ce biti objavljeni na dan posljednjeg kolokvija (dakle, pouzdano prije nego taj bude ispravljen).
Kako smo to "pogoršali ovim prijedlogom jer postoje ljudi koji su računali nas to da će očistit godinu u ljetnom roku jer im trebaju bodovi za dom"? Kakve veze s domom ima jesu li popravni u srpnju ili u rujnu? Molim argumentirati...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Pearl Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:10 uto, 29. 5. 2007 Naslov: |
|
|
U pravu si, ali nije li onda svrha tih dodatnih bodova upravo razlikovanje "onih koji su sve dali odmah" i "onih koji naknadno popravljaju ono sto nisu polozili"? :-k IMO, ranijim popravnim kolokvijima bismo izjednacili te dvije kategorije i time bismo napravili nepravdu onima koji su sve dali odmah, bez popravaka. :| Jasno, ovo je IMO ("in my oppinion") s kojim se ne mora nitko sloziti. ;)
Iako to nije tema ovdje, cini mi se da je daleko problematicnije sto direktni upad imaju ljudi s prosjekom 4.5, neovisno o tome s kojeg su fakulteta... :(
U pravu si, ali nije li onda svrha tih dodatnih bodova upravo razlikovanje "onih koji su sve dali odmah" i "onih koji naknadno popravljaju ono sto nisu polozili"? IMO, ranijim popravnim kolokvijima bismo izjednacili te dvije kategorije i time bismo napravili nepravdu onima koji su sve dali odmah, bez popravaka. Jasno, ovo je IMO ("in my oppinion") s kojim se ne mora nitko sloziti.
Iako to nije tema ovdje, cini mi se da je daleko problematicnije sto direktni upad imaju ljudi s prosjekom 4.5, neovisno o tome s kojeg su fakulteta...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Pearl Forumaš(ica)

|
Postano: 17:41 uto, 29. 5. 2007 Naslov: |
|
|
Najprije bih se složila da ima puno problematičnijih stvari u vezi natječaja za dom, i to njih poviše jer mi se čini da se tu gleda sve samo ne socijalni status koji bi ipak trebao biti glavni kriterij... :?
I u redu, istina je da razlika postoji između studenata koji su odmah očistili i onih na popravnom, ali je puno veća razlika u tome je li ispit dan u 9. ili 6. mjesec, kad imate cijelo ljeto za učit, ili tjedan dana prije ili poslije, kad se ne možete tom predmetu posvetiti ni taj tjedan jer imate i završne iz ostalih predmetu.
Za mene je najgore to što je sve ovo za 9. mjesec ubačeno u zadnji čas, par tjedana prije ispita i sad sve ono na što smo računali odjednom pada u vodu. Jer mi jesmo računali na popravne iz numeričke i algebarskih u ljetnom roku, jer su popravni bili najavljeni a više je puta naglašeno kako bolonjci nemaju deveti mjesec pa smo svi naravno zaključili da će oni bit u šestom. Druga bi stvar bila da se tu radi o stavljanju nekakvog popravnog iz npr. integralnog u 9., tomu se nitko ne bi protivio jer nikakvi popravni iz integralnog nisu ni najavljeni i to bi bio isključivo odraz dobre volje profesora. Ali ako nam je prvi sat predavanja bilo najavljano da ćemo ih imati onda mi valjda imamo i pravo na njih.
Najprije bih se složila da ima puno problematičnijih stvari u vezi natječaja za dom, i to njih poviše jer mi se čini da se tu gleda sve samo ne socijalni status koji bi ipak trebao biti glavni kriterij...
I u redu, istina je da razlika postoji između studenata koji su odmah očistili i onih na popravnom, ali je puno veća razlika u tome je li ispit dan u 9. ili 6. mjesec, kad imate cijelo ljeto za učit, ili tjedan dana prije ili poslije, kad se ne možete tom predmetu posvetiti ni taj tjedan jer imate i završne iz ostalih predmetu.
Za mene je najgore to što je sve ovo za 9. mjesec ubačeno u zadnji čas, par tjedana prije ispita i sad sve ono na što smo računali odjednom pada u vodu. Jer mi jesmo računali na popravne iz numeričke i algebarskih u ljetnom roku, jer su popravni bili najavljeni a više je puta naglašeno kako bolonjci nemaju deveti mjesec pa smo svi naravno zaključili da će oni bit u šestom. Druga bi stvar bila da se tu radi o stavljanju nekakvog popravnog iz npr. integralnog u 9., tomu se nitko ne bi protivio jer nikakvi popravni iz integralnog nisu ni najavljeni i to bi bio isključivo odraz dobre volje profesora. Ali ako nam je prvi sat predavanja bilo najavljano da ćemo ih imati onda mi valjda imamo i pravo na njih.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:47 uto, 29. 5. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Pearl"]Najprije bih se složila da ima puno problematičnijih stvari u vezi natječaja za dom, i to njih poviše jer mi se čini da se tu gleda sve samo ne socijalni status koji bi ipak trebao biti glavni kriterij... :?[/quote]
Ne slazem se. :? Kao sto mi je bezveze da netko ima direktan upis jer je njegov otac bio u ratu, tako mi je bezveze i da siromasniji (ali losiji) studenti imaju bitne povlastice nad dobrima (ali manje siromasnima). :| Socijalni element treba igrati ulogu, ali kvaliteta studija bi ipak morala biti prva. :) IMO, of course. ;)
[quote="Pearl"]istina je da razlika postoji između studenata koji su odmah očistili i onih na popravnom, ali je puno veća razlika u tome je li ispit dan u 9. ili 6. mjesec, kad imate cijelo ljeto za učit, ili tjedan dana prije ili poslije, kad se ne možete tom predmetu posvetiti ni taj tjedan jer imate i završne iz ostalih predmetu.[/quote]
Pa, to i mi tvrdimo, ne? :D
[quote="Pearl"]Za mene je najgore to što je sve ovo za 9. mjesec ubačeno u zadnji čas, par tjedana prije ispita i sad sve ono na što smo računali odjednom pada u vodu.[/quote]
Ali to jednostavno nije tocno. :tso: Receno je da ce popravnih biti, ali ne i kada ce biti :!:
[quote="Pearl"]Jer mi jesmo računali na popravne iz numeričke i algebarskih u ljetnom roku, jer su popravni bili najavljeni a više je puta naglašeno kako bolonjci nemaju deveti mjesec pa smo svi naravno zaključili da će oni bit u šestom.[/quote]
Mogu samo ponoviti ono sto nastavnici stalno naglasavaju: bavite se gradivom, a ne kalkulacijama! :) Nama je ipak vise stalo omoguciti kvalitetniji studij (i pri tome smatramo da je ovo korak u dobrom smjeru) nego samo odglumiti popravne da bi nekoliko studenata uhvatilo 400 bodova za dom, koje inace gube jer su nesto pali. :| I kad kazem "nekoliko", to i mislim: pogledaj rezultate popravnih i, pogotovo, popravnih popravnih do sada, a cesto su ispadali laksi od redovitih (sto, opet, nije fer). :?
Pearl (napisa): | Najprije bih se složila da ima puno problematičnijih stvari u vezi natječaja za dom, i to njih poviše jer mi se čini da se tu gleda sve samo ne socijalni status koji bi ipak trebao biti glavni kriterij...  |
Ne slazem se. Kao sto mi je bezveze da netko ima direktan upis jer je njegov otac bio u ratu, tako mi je bezveze i da siromasniji (ali losiji) studenti imaju bitne povlastice nad dobrima (ali manje siromasnima). Socijalni element treba igrati ulogu, ali kvaliteta studija bi ipak morala biti prva. IMO, of course.
Pearl (napisa): | istina je da razlika postoji između studenata koji su odmah očistili i onih na popravnom, ali je puno veća razlika u tome je li ispit dan u 9. ili 6. mjesec, kad imate cijelo ljeto za učit, ili tjedan dana prije ili poslije, kad se ne možete tom predmetu posvetiti ni taj tjedan jer imate i završne iz ostalih predmetu. |
Pa, to i mi tvrdimo, ne?
Pearl (napisa): | Za mene je najgore to što je sve ovo za 9. mjesec ubačeno u zadnji čas, par tjedana prije ispita i sad sve ono na što smo računali odjednom pada u vodu. |
Ali to jednostavno nije tocno. Receno je da ce popravnih biti, ali ne i kada ce biti
Pearl (napisa): | Jer mi jesmo računali na popravne iz numeričke i algebarskih u ljetnom roku, jer su popravni bili najavljeni a više je puta naglašeno kako bolonjci nemaju deveti mjesec pa smo svi naravno zaključili da će oni bit u šestom. |
Mogu samo ponoviti ono sto nastavnici stalno naglasavaju: bavite se gradivom, a ne kalkulacijama! Nama je ipak vise stalo omoguciti kvalitetniji studij (i pri tome smatramo da je ovo korak u dobrom smjeru) nego samo odglumiti popravne da bi nekoliko studenata uhvatilo 400 bodova za dom, koje inace gube jer su nesto pali. I kad kazem "nekoliko", to i mislim: pogledaj rezultate popravnih i, pogotovo, popravnih popravnih do sada, a cesto su ispadali laksi od redovitih (sto, opet, nije fer).
|
|
[Vrh] |
|
Pearl Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 22:53 ned, 3. 6. 2007 Naslov: |
|
|
just to remind: PMF-MO po mnogim pitanjima funkcionira u potpunosti neovisno o PMFu, jedno od pitanja jesu i uvjeti upisa u visu godinu (do sada uvijek bili, a ne vidim zasto ne bi i do daljnjega)
no, kako itko moze _sada_ znati sto ce se _odluciti_/zakljuciti u srijedu, koja je za 3 dana? :-k
u svakom slucaju rijec dekan moze iza sebe imati mnoga osobna imena ;-) a ovisno o tim osobnim imenima izrecena stvar se manje ili vise moze ticati Matematike
u svakom slucaju za stvari koje se ticu nastave na MO, jedini PRAVI izvor informacija su nasa referada, oglasna ploca, prodekan i izvjestaji sa sjednica fakultetskog vijeca PMF-MO
sve ostalo sto nije doslo sa ove institucije treba uzeti sa VEEEEEELIKOM rezervom (i jos vecom od toga)
takodjer, PMF se koliko je meni poznato, u nasu nastavu petlja samo utoliko sto zeli sinhronizacjiu ispitnih rokova, te zbilja ne vidim kako bi odjednom izjava na PMFovom vijecu o upisima u visu godinu moglo afektirati te mijenjati prijedlog/odluku dvaju tijela ove institucije (VVS i povjerenstvo za kvalitetu nastave)
vidjet cemo
u svakom slucaju, sve obavijesti ce (I hope) doci na vrijeme na odgovarajuca mjesta
a nakon sjednice u srijedu ce biti neki summary ovdje sigurno ;-)
point: uzrujavaj se kad vidis ovdje/na oglasnoj ploci/na sluzbenom webu napisano nesto za uzrujavanje ako to napise netko tko je s Matematike (relativno kompetentan) i prica o Matematici, sve ostale price ostavi za nekoga drugoga da se time uzrujava;-)
just to remind: PMF-MO po mnogim pitanjima funkcionira u potpunosti neovisno o PMFu, jedno od pitanja jesu i uvjeti upisa u visu godinu (do sada uvijek bili, a ne vidim zasto ne bi i do daljnjega)
no, kako itko moze _sada_ znati sto ce se _odluciti_/zakljuciti u srijedu, koja je za 3 dana?
u svakom slucaju rijec dekan moze iza sebe imati mnoga osobna imena a ovisno o tim osobnim imenima izrecena stvar se manje ili vise moze ticati Matematike
u svakom slucaju za stvari koje se ticu nastave na MO, jedini PRAVI izvor informacija su nasa referada, oglasna ploca, prodekan i izvjestaji sa sjednica fakultetskog vijeca PMF-MO
sve ostalo sto nije doslo sa ove institucije treba uzeti sa VEEEEEELIKOM rezervom (i jos vecom od toga)
takodjer, PMF se koliko je meni poznato, u nasu nastavu petlja samo utoliko sto zeli sinhronizacjiu ispitnih rokova, te zbilja ne vidim kako bi odjednom izjava na PMFovom vijecu o upisima u visu godinu moglo afektirati te mijenjati prijedlog/odluku dvaju tijela ove institucije (VVS i povjerenstvo za kvalitetu nastave)
vidjet cemo
u svakom slucaju, sve obavijesti ce (I hope) doci na vrijeme na odgovarajuca mjesta
a nakon sjednice u srijedu ce biti neki summary ovdje sigurno
point: uzrujavaj se kad vidis ovdje/na oglasnoj ploci/na sluzbenom webu napisano nesto za uzrujavanje ako to napise netko tko je s Matematike (relativno kompetentan) i prica o Matematici, sve ostale price ostavi za nekoga drugoga da se time uzrujava;-)
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:51 ned, 3. 6. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]just to remind: PMF-MO po mnogim pitanjima funkcionira u potpunosti neovisno o PMFu, jedno od pitanja jesu i uvjeti upisa u visu godinu (do sada uvijek bili, a ne vidim zasto ne bi i do daljnjega)
no, kako itko moze _sada_ znati sto ce se _odluciti_/zakljuciti u srijedu, koja je za 3 dana? :-k
u svakom slucaju rijec dekan moze iza sebe imati mnoga osobna imena ;-) a ovisno o tim osobnim imenima izrecena stvar se manje ili vise moze ticati Matematike
vidjet cemo
a nakon sjednice u srijedu ce biti neki summary ovdje sigurno ;-)
point: uzrujavaj se kad vidis ovdje/na oglasnoj ploci/na sluzbenom webu napisano nesto za uzrujavanje ako to napise netko tko je s Matematike (relativno kompetentan) i prica o Matematici, sve ostale price ostavi za nekoga drugoga da se time uzrujava;-)[/quote]da ali problem je što se radi o dekanu matematike koji je bio direktno upitan o tome kakvi će uvjeti biti na matematici... I ok bilo bi ok ne uzrujavati se, ali nekako mi ne ide :D Jer onda nemam bezbrižno ljeto sigurno... Ah... *uzdah*
I naravno da se ne zna što će se zaključiti, ali ukoliko dekan nešto kaže, nije valjda to bezveze bubnuo bez ikakvog pokrića... Uglavnom ja se iskreno nadam da sam u krivu i da se takvo što neće dogoditi...
Nesi (napisa): | just to remind: PMF-MO po mnogim pitanjima funkcionira u potpunosti neovisno o PMFu, jedno od pitanja jesu i uvjeti upisa u visu godinu (do sada uvijek bili, a ne vidim zasto ne bi i do daljnjega)
no, kako itko moze _sada_ znati sto ce se _odluciti_/zakljuciti u srijedu, koja je za 3 dana?
u svakom slucaju rijec dekan moze iza sebe imati mnoga osobna imena a ovisno o tim osobnim imenima izrecena stvar se manje ili vise moze ticati Matematike
vidjet cemo
a nakon sjednice u srijedu ce biti neki summary ovdje sigurno
point: uzrujavaj se kad vidis ovdje/na oglasnoj ploci/na sluzbenom webu napisano nesto za uzrujavanje ako to napise netko tko je s Matematike (relativno kompetentan) i prica o Matematici, sve ostale price ostavi za nekoga drugoga da se time uzrujava;-) | da ali problem je što se radi o dekanu matematike koji je bio direktno upitan o tome kakvi će uvjeti biti na matematici... I ok bilo bi ok ne uzrujavati se, ali nekako mi ne ide Jer onda nemam bezbrižno ljeto sigurno... Ah... *uzdah*
I naravno da se ne zna što će se zaključiti, ali ukoliko dekan nešto kaže, nije valjda to bezveze bubnuo bez ikakvog pokrića... Uglavnom ja se iskreno nadam da sam u krivu i da se takvo što neće dogoditi...
_________________ www.spreha.net
Ljudski je griješiti, ali osjećaj je božanski...
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|