Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Kazo Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:28 uto, 10. 12. 2002 Naslov: Re: Sluzbena web stranica naseg faxa |
|
|
Vidis, dobro primjecivanje da i nas web spada u ovaj forum... :twisted:
[quote="Kazo"]Dajte mi molim vas recite tko odrzava tj. ne odrzava sluzbene stranice naseg faxa???[/quote]
Nitko, nije li to ocito? :twisted:
Daklem, Franka (M. Bruckler) je zaduzena za redesign sitea, no to tek odnedavno. Proci ce malo vremena dok se to sredi...
[quote="Kazo"]Stvarno mislim da imamo najgoru stranicu od svih fakulteta!![/quote]
Nemoj biti tako grub. Ipak sam to ja slozio (s jos jednom studenticom) davne 1997. ili 1998. S obzirom da smo dobili samo webserver (bez PHPa, MySQLa, Perl CGIa i slicnih ljepota), mislim da se stvar dobro drzi (vec pola desetljeca!).
Ako netko zna neki fakultet s.... manje reprezentativnim siteom ;) molim postati adresu ovdje. :P
Vidis, dobro primjecivanje da i nas web spada u ovaj forum...
Kazo (napisa): | Dajte mi molim vas recite tko odrzava tj. ne odrzava sluzbene stranice naseg faxa??? |
Nitko, nije li to ocito?
Daklem, Franka (M. Bruckler) je zaduzena za redesign sitea, no to tek odnedavno. Proci ce malo vremena dok se to sredi...
Kazo (napisa): | Stvarno mislim da imamo najgoru stranicu od svih fakulteta!! |
Nemoj biti tako grub. Ipak sam to ja slozio (s jos jednom studenticom) davne 1997. ili 1998. S obzirom da smo dobili samo webserver (bez PHPa, MySQLa, Perl CGIa i slicnih ljepota), mislim da se stvar dobro drzi (vec pola desetljeca!).
Ako netko zna neki fakultet s.... manje reprezentativnim siteom molim postati adresu ovdje.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 19:36 uto, 10. 12. 2002 Naslov: |
|
|
Da istina stranica nam nije bash sjajna.
Ajde, nadam se da će Franka dobro redizajnirat stranicu (makar u flash je prebacit, ako nikaj drugo)
Da istina stranica nam nije bash sjajna.
Ajde, nadam se da će Franka dobro redizajnirat stranicu (makar u flash je prebacit, ako nikaj drugo)
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 19:53 uto, 10. 12. 2002 Naslov: |
|
|
Uoči [b]makar[/b] u mojem postu :)
Uoči makar u mojem postu
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 0:24 sri, 11. 12. 2002 Naslov: Re: Sluzbena web stranica naseg faxa |
|
|
[quote]Nemoj biti tako grub. Ipak sam to ja slozio (s jos jednom studenticom) davne 1997. ili 1998. S obzirom da smo dobili samo webserver (bez PHPa, MySQLa, Perl CGIa i slicnih ljepota), mislim da se stvar dobro drzi (vec pola desetljeca!). [/quote]
Sori na grubosti, ali ne mogu vjerovati da je trebalo proci punih 5 godina da netko skuzi da su nam stranice malo zastarjele. :shock: :shock:
[quote]Ako netko zna neki fakultet s.... manje reprezentativnim siteom ;) molim postati adresu ovdje. :P[/quote]
e, stvarno ne znam :twisted: :twisted:
Citat: | Nemoj biti tako grub. Ipak sam to ja slozio (s jos jednom studenticom) davne 1997. ili 1998. S obzirom da smo dobili samo webserver (bez PHPa, MySQLa, Perl CGIa i slicnih ljepota), mislim da se stvar dobro drzi (vec pola desetljeca!). |
Sori na grubosti, ali ne mogu vjerovati da je trebalo proci punih 5 godina da netko skuzi da su nam stranice malo zastarjele.
Citat: | Ako netko zna neki fakultet s.... manje reprezentativnim siteom molim postati adresu ovdje.  |
e, stvarno ne znam
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)

|
Postano: 0:34 sri, 11. 12. 2002 Naslov: Re: Sluzbena web stranica naseg faxa |
|
|
[quote="Anonymous"]
Sori na grubosti, ali ne mogu vjerovati da je trebalo proci punih 5 godina da netko skuzi da su nam stranice malo zastarjele. :shock: :shock:
[/quote]
Zasto grubosti? :?:
Stranice su nam stvarno ocajne. Inace, ferovci i medicinari nam se uzasno rugaju zbog tih stranica, a to ne smijemo dopustiti. :D
[quote]Daklem, Franka (M. Bruckler) je zaduzena za redesign sitea, no to tek odnedavno. Proci ce malo vremena dok se to sredi...
[/quote]
Ajd super, uzdam se u Franku. :D
Anonymous (napisa): |
Sori na grubosti, ali ne mogu vjerovati da je trebalo proci punih 5 godina da netko skuzi da su nam stranice malo zastarjele.
|
Zasto grubosti?
Stranice su nam stvarno ocajne. Inace, ferovci i medicinari nam se uzasno rugaju zbog tih stranica, a to ne smijemo dopustiti.
Citat: | Daklem, Franka (M. Bruckler) je zaduzena za redesign sitea, no to tek odnedavno. Proci ce malo vremena dok se to sredi...
|
Ajd super, uzdam se u Franku.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:11 sri, 11. 12. 2002 Naslov: Re: Sluzbena web stranica naseg faxa |
|
|
[quote="Anonymous"][quote="vsego"]Nemoj biti tako grub. Ipak sam to ja slozio (s jos jednom studenticom) davne 1997. ili 1998. S obzirom da smo dobili samo webserver (bez PHPa, MySQLa, Perl CGIa i slicnih ljepota), mislim da se stvar dobro drzi (vec pola desetljeca!). [/quote]
Sori na grubosti[/quote]
To je bila ironija... ;)
[quote="Anonymous"]ali ne mogu vjerovati da je trebalo proci punih 5 godina da netko skuzi da su nam stranice malo zastarjele.[/quote]
Paaa.... gledaj to s ljepse strane. Ja sam koje dvije-tri godine (dok sam bio sluzbeni webmaster) svako malo pilio da taj site ne valja, prosle godine sam napisao prijedlog [b]kako bi to trebalo[/b] funkcionirati, pricao s nadleznima (tadasnji prodekan za znanost, tadasnji sef RCa i ona dva prije njega,...). Koliko bi im trebalo da nije bilo pritisaka od mog mentora i mene? :twisted:
[quote="Anonymous"][quote="vsego"]Ako netko zna neki fakultet s.... manje reprezentativnim siteom ;) molim postati adresu ovdje. :P[/quote]
e, stvarno ne znam :twisted: :twisted:[/quote]
U nadi je spas... :roll:
Anonymous (napisa): | vsego (napisa): | Nemoj biti tako grub. Ipak sam to ja slozio (s jos jednom studenticom) davne 1997. ili 1998. S obzirom da smo dobili samo webserver (bez PHPa, MySQLa, Perl CGIa i slicnih ljepota), mislim da se stvar dobro drzi (vec pola desetljeca!). |
Sori na grubosti |
To je bila ironija...
Anonymous (napisa): | ali ne mogu vjerovati da je trebalo proci punih 5 godina da netko skuzi da su nam stranice malo zastarjele. |
Paaa.... gledaj to s ljepse strane. Ja sam koje dvije-tri godine (dok sam bio sluzbeni webmaster) svako malo pilio da taj site ne valja, prosle godine sam napisao prijedlog kako bi to trebalo funkcionirati, pricao s nadleznima (tadasnji prodekan za znanost, tadasnji sef RCa i ona dva prije njega,...). Koliko bi im trebalo da nije bilo pritisaka od mog mentora i mene?
Anonymous (napisa): | vsego (napisa): | Ako netko zna neki fakultet s.... manje reprezentativnim siteom molim postati adresu ovdje.  |
e, stvarno ne znam  |
U nadi je spas...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
papa Gost
|
Postano: 14:55 pet, 13. 12. 2002 Naslov: |
|
|
Ma, ja mislim da su stranice odlicne :-)
Ha ha ha... sala.
Moglo bi se nesto napraviti --> ubaciti koju slicicu, tekstic, zanimljive stvari. Ma, kuzite vi mene, ne?
:lol:
Ma, ja mislim da su stranice odlicne
Ha ha ha... sala.
Moglo bi se nesto napraviti --> ubaciti koju slicicu, tekstic, zanimljive stvari. Ma, kuzite vi mene, ne?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:24 pet, 13. 12. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="papa"]Moglo bi se nesto napraviti --> ubaciti koju slicicu, tekstic, zanimljive stvari.[/quote]
Moglo se nista ne dirati dok se ne sredi cijeli site, pa onda odjednom uploadati sve... :roll:
papa (napisa): | Moglo bi se nesto napraviti → ubaciti koju slicicu, tekstic, zanimljive stvari. |
Moglo se nista ne dirati dok se ne sredi cijeli site, pa onda odjednom uploadati sve...
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mate Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Marijan Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:08 sub, 11. 1. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="mate"]Studentski site (student) je jos jedna prica. Za njega neki dobivaju i pare koliko ja znam. Ispravite me ako sam[/quote]
Koliko znam, nitko nije placen. Studentski web je uvijek bio volonterski. S izuzetkom manjih updateova s moje strane, taj web je zadnji uredjivao kolega koji nas je napustio davne - cini mi se - 1997. (nije umro, bez brige; samo je otis'o na drugi site ;)).
Ako netko [b]zeli[/b] to uredjivati (cisti HTML i slikice, bez baza i scriptinga!), mislim da moze slobodno pitati seficu RCa (doc. Nogo).
[quote="Marijan"]Ima dosta studenata koji bi rado volonterski pomogli za uredjenje sajta, ali cini se da se studentima 'ne vjeruje'....[/quote]
Sorry, ali mislim da ovo ipak ne stoji. Na neki nacin, 'ne vjeruje' se brucosima. To je donekle ok, jer bi vas (studentski) prioritet trebalo biti polaganje ispita.
Bilo kako bilo, cinjenica je da sam (jos uvijek aktualni) site radio kao student trece godine...
[quote="Marijan"]Nije vazno kako nam site izgleda, ali problem je sto niti se podaci ne objavljuju redovito... a neki podaci se nikad ni ne objave...[/quote]
Tocno to je sam i ja tvrdio. Zato je moj prijedlog sitea i pao u vodu... Previse precizno sam definirao sto je ciji posao, a to se doticnima nije dopalo... :roll:
[quote="Marijan"]zar je tesko uplodati jedan dokument dnevno?[/quote]
Nemas pojma kako je to tesko. :P
[quote="Marijan"]Odlicno bi bilo da se sve obavjesti stave i na net[/quote]
Puno toga bi bilo odlicno, no ovo tvoje spada u "fiction". Cak ne ni "science fiction"... :twisted:
mate (napisa): | Studentski site (student) je jos jedna prica. Za njega neki dobivaju i pare koliko ja znam. Ispravite me ako sam |
Koliko znam, nitko nije placen. Studentski web je uvijek bio volonterski. S izuzetkom manjih updateova s moje strane, taj web je zadnji uredjivao kolega koji nas je napustio davne - cini mi se - 1997. (nije umro, bez brige; samo je otis'o na drugi site ).
Ako netko zeli to uredjivati (cisti HTML i slikice, bez baza i scriptinga!), mislim da moze slobodno pitati seficu RCa (doc. Nogo).
Marijan (napisa): | Ima dosta studenata koji bi rado volonterski pomogli za uredjenje sajta, ali cini se da se studentima 'ne vjeruje'.... |
Sorry, ali mislim da ovo ipak ne stoji. Na neki nacin, 'ne vjeruje' se brucosima. To je donekle ok, jer bi vas (studentski) prioritet trebalo biti polaganje ispita.
Bilo kako bilo, cinjenica je da sam (jos uvijek aktualni) site radio kao student trece godine...
Marijan (napisa): | Nije vazno kako nam site izgleda, ali problem je sto niti se podaci ne objavljuju redovito... a neki podaci se nikad ni ne objave... |
Tocno to je sam i ja tvrdio. Zato je moj prijedlog sitea i pao u vodu... Previse precizno sam definirao sto je ciji posao, a to se doticnima nije dopalo...
Marijan (napisa): | zar je tesko uplodati jedan dokument dnevno? |
Nemas pojma kako je to tesko.
Marijan (napisa): | Odlicno bi bilo da se sve obavjesti stave i na net |
Puno toga bi bilo odlicno, no ovo tvoje spada u "fiction". Cak ne ni "science fiction"...
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:43 sri, 29. 1. 2003 Naslov: |
|
|
Da vise ne sirimo misteriju, evo - pustam u javnost moj prijedlog (sluzbeni) koji [b]nije[/b] prosao. Mozda vam to dade nekakvu sliku o tome koliki je interes da se nesto ispravno napravi po pitanju Math-weba...
Napominjem da je to bio prijedlog "u grubo" o kojem je trebalo raspraviti, a ne konacni nacrt...
[code:1]* Naslovnica:
- vijesti koje se grade iz baze ili tekstualne datoteke,
odrediti tko ce bazu popunjavati s podacima
(najbolje da je to grupa ljudi: voditelji seminara, netko iz referade,
netko iz ureda dekana,...)
- maknuti sliku, temeljito redizajnirati
- elementarni pretrazivaci (simple search) sadrzaja, osoblja
* Fakultet
- Tu bih maknuo ono ustroj i to. Sto plica hijerarhija, to bolje
* Knjiznica, RC, Referada i ostali "popratni" sadrzaji
(linkovi na stranice koje doticni sami odrzavaju ili, eventualno, stranica
s fixnim podacima (npr. za referadu))
* Linkovi na pojedine zavode - svaki zavod treba naci
nekoga tko ce im odrzavati stranice
- Link na Sindikat bi trebao biti izvan ove sekcije (on ne spada pod Fakultet);
ili preimenovati u Podruznica Sindikata Znanosti na MO
* Telefonski imenik - prosiriti osobnim stranicama za sve zaposlene,
povezati s bazom, omoguciti svima da mijenjaju svoje podatke, omjoguciti pretrazivanje izvana
- Dodatno, mogu se dodati grupe korisnika (koje odrzava administrator)
za lakse komuniciranje korisnika. Npr. da svaki zaposlenik Fakulteta moze lako
poslati mail svima u WWW grupi ili u nekom zavodu, projektu,...
* Link na studentske sadrzaje (mozda i udrugu studenata, no ne znam sta oni imaju)
* Nastava
* Dodiplomski studij
- ovo je u glavnom dobro kako je, no trebalo bi prebaciti na bazu sve sto
se moze: red predavanja, sadrzaj kolegija (ovo treba omoguciti pojedinim
voditeljima kolegija da sami azuriraju; ne bi bilo lose i zaduziti ih da to rade)
* Ispitni razredi: omoguciti prijavu ispita preko weba (posebno korisno za jesenski rok,
jer su ljudi preko ljeta doma)
* Postdiplomski studij
- postojece zadrzati
* Seminari - povezati s bazom, zaduziti voditelje da odrzavaju:
najave seminara (uz automatsko slanje obavijesti mailom), linkovi na dostupne sadrzaje,...
* Doktorski studij
- ovo bi trebalo biti slicno postdiplomskom,
no tu moze vise reci netko tko ima iskustva s tim;
ja jos nisam poceo doktoriravati... :-)
* Znanost
- Trenutno najveca sramota naseg weba - totalno promijeniti
* Projekti - povezati s bazom (mozda na Ministarstvu?), redovito azurirati
(npr. cini mi se da Coffou, Hunjet,... vise nisu na projektima)
Svaki projekt bi trebao imati svoju stranicu koju ce (REDOVITO!!!) odrzavati
voditelj projekta ili netko koga doticni odredi za to
Mozda preimenovati u "Znanstveni projekti"?
* Seminari - zar je postiplomski stvarno sva nasa znanost?!?
Baza seminara bi trebala pratiti sto je na postiplomskom, a sto ne;
ovdje se prikazuje sve, a pod postiplomskim samo ono sto tamo pripada,
no baza je ista. Isto kao za projekte: azurirati!!!
(i tu se spominje Coffou kao clan, dapace voditelj, projekta)
* CARNet projekti - ima li to veze s nama?! Mozemo dati link na CARNetovu
stranicu s projektima ili zaduziti nekoga da to odrzava (trenutno je tamo jedan
projekt gdje pise da traje do 1997.) Ako ne preimenujemo "Projekte", mozemo to tamo prebaciti
* Ostale stranice - vidjeti da li je potrebno i, ako je, naci nekoga da to odrzava
(sada su svi ili skoro svi linkovi krepani)
- zar nas znanstveni rad stvarno nema nista vise za ponuditi?
* Obavijesti
* Arhiva novosti (zadnjih 5, 10 ili koliko god ce biti na naslovnici, no arhiva je takodjer korisna)
* Konferencije - takodjer arhiva, aktualne bi trebale biti popisane na naslovnici
* Oglasi - baza podataka, uz moderatora (posto tu svi mogu ostavljati oglase,
treba paziti sta gore zavrsi); podijeliti na sekcije (studentski oglasi, ponude posla,...),
omoguciti moderatoru/administratoru da dodaje nove sekcije;
moderator mora biti "visoko" rangiran ili iz administracije (ne student ili asistent),
dodati "mailing listu" ako netko zeli dobivati oglase i u mail
* Zapisnici - vjerojatno nepromijenjeno; odrediti tko ce to stavljati na web i
koliko za to ima vremena (da se izbjegnu incidenti tipa "evo ti zapisnik,
sutra nuzno mora biti na Mrezi"; rok bar tjedan dana)
* Razno - treba li nam to?!
* Napredne trazilice
* Site map - AZURIRATI REDOVITO!!!
Napomene:
- Stvari koje vec postoje u nekoj bazi treba iskoristiti, da se izbjegne redundancija podataka
- Eliminrati e-mail komunikaciju i prebaciti ju na formulare, tako da ni jedna e-mail adresa
ne bude objavljena na siteu (zastita od spama)
- Vazno (inace ce se opet sve raspasti): Treba utvrditi hijerarhiju odgovornosti, duznosti i prava
Prijedlog:
1. Web master - kljucna osoba opcenito za site: design, realizaciju, rjesavanje problema,...
(nesto kao sef RCa za RC ili dekan za fakultet)
Treba imati ovlasti (i duznost) instalacije i (re)konfiguracije softwarea na serveru
(recimo, moze biti clan bin grupe)
2. Dio za (dodiplomsku?) nastavu direktno nadgleda i vodi prodekan za nastavu
3. Dio za znanost (i postdiplomsku i doktorsku nastavu?) direktno nadgleda i vodi prodekan za znanost
4. Izvrsioci (radna snaga) - najbolje studenti, ne nuzno demosi
5. Osobe zaduzene za manje cjeline (seminare, zavode,...)
Za eventualne tehnicke i slicne poteskoce nadlezan je web master
Odrediti tko nadgleda web mastera i prodekane (kao 3 kljucne osobe) - to bi trebao biti
sef RCa ili cak samo vijece preko godisnjeg ili semestralnog izvjestaja o radu weba
- Potreban software: Apache web server, PHP, MySQL, Perl (dozvole za CGI) -
sve provjereno kvalitetni software, besplatno[/code:1]
Problem je, naravno, u tome da bi neki ljudi morali redovito azurirati podatke.
[b]Napomena[/b]: Ovo je odbijeno prije aktualne vlasti, tako da s tim odbijanjem - koliko ja znam - nemaju nista ni sadanji Dekan ni prodekani ni sefica RCa ni itko od njih...
Da vise ne sirimo misteriju, evo - pustam u javnost moj prijedlog (sluzbeni) koji nije prosao. Mozda vam to dade nekakvu sliku o tome koliki je interes da se nesto ispravno napravi po pitanju Math-weba...
Napominjem da je to bio prijedlog "u grubo" o kojem je trebalo raspraviti, a ne konacni nacrt...
Kod: | * Naslovnica:
- vijesti koje se grade iz baze ili tekstualne datoteke,
odrediti tko ce bazu popunjavati s podacima
(najbolje da je to grupa ljudi: voditelji seminara, netko iz referade,
netko iz ureda dekana,...)
- maknuti sliku, temeljito redizajnirati
- elementarni pretrazivaci (simple search) sadrzaja, osoblja
* Fakultet
- Tu bih maknuo ono ustroj i to. Sto plica hijerarhija, to bolje
* Knjiznica, RC, Referada i ostali "popratni" sadrzaji
(linkovi na stranice koje doticni sami odrzavaju ili, eventualno, stranica
s fixnim podacima (npr. za referadu))
* Linkovi na pojedine zavode - svaki zavod treba naci
nekoga tko ce im odrzavati stranice
- Link na Sindikat bi trebao biti izvan ove sekcije (on ne spada pod Fakultet);
ili preimenovati u Podruznica Sindikata Znanosti na MO
* Telefonski imenik - prosiriti osobnim stranicama za sve zaposlene,
povezati s bazom, omoguciti svima da mijenjaju svoje podatke, omjoguciti pretrazivanje izvana
- Dodatno, mogu se dodati grupe korisnika (koje odrzava administrator)
za lakse komuniciranje korisnika. Npr. da svaki zaposlenik Fakulteta moze lako
poslati mail svima u WWW grupi ili u nekom zavodu, projektu,...
* Link na studentske sadrzaje (mozda i udrugu studenata, no ne znam sta oni imaju)
* Nastava
* Dodiplomski studij
- ovo je u glavnom dobro kako je, no trebalo bi prebaciti na bazu sve sto
se moze: red predavanja, sadrzaj kolegija (ovo treba omoguciti pojedinim
voditeljima kolegija da sami azuriraju; ne bi bilo lose i zaduziti ih da to rade)
* Ispitni razredi: omoguciti prijavu ispita preko weba (posebno korisno za jesenski rok,
jer su ljudi preko ljeta doma)
* Postdiplomski studij
- postojece zadrzati
* Seminari - povezati s bazom, zaduziti voditelje da odrzavaju:
najave seminara (uz automatsko slanje obavijesti mailom), linkovi na dostupne sadrzaje,...
* Doktorski studij
- ovo bi trebalo biti slicno postdiplomskom,
no tu moze vise reci netko tko ima iskustva s tim;
ja jos nisam poceo doktoriravati... :-)
* Znanost
- Trenutno najveca sramota naseg weba - totalno promijeniti
* Projekti - povezati s bazom (mozda na Ministarstvu?), redovito azurirati
(npr. cini mi se da Coffou, Hunjet,... vise nisu na projektima)
Svaki projekt bi trebao imati svoju stranicu koju ce (REDOVITO!!!) odrzavati
voditelj projekta ili netko koga doticni odredi za to
Mozda preimenovati u "Znanstveni projekti"?
* Seminari - zar je postiplomski stvarno sva nasa znanost?!?
Baza seminara bi trebala pratiti sto je na postiplomskom, a sto ne;
ovdje se prikazuje sve, a pod postiplomskim samo ono sto tamo pripada,
no baza je ista. Isto kao za projekte: azurirati!!!
(i tu se spominje Coffou kao clan, dapace voditelj, projekta)
* CARNet projekti - ima li to veze s nama?! Mozemo dati link na CARNetovu
stranicu s projektima ili zaduziti nekoga da to odrzava (trenutno je tamo jedan
projekt gdje pise da traje do 1997.) Ako ne preimenujemo "Projekte", mozemo to tamo prebaciti
* Ostale stranice - vidjeti da li je potrebno i, ako je, naci nekoga da to odrzava
(sada su svi ili skoro svi linkovi krepani)
- zar nas znanstveni rad stvarno nema nista vise za ponuditi?
* Obavijesti
* Arhiva novosti (zadnjih 5, 10 ili koliko god ce biti na naslovnici, no arhiva je takodjer korisna)
* Konferencije - takodjer arhiva, aktualne bi trebale biti popisane na naslovnici
* Oglasi - baza podataka, uz moderatora (posto tu svi mogu ostavljati oglase,
treba paziti sta gore zavrsi); podijeliti na sekcije (studentski oglasi, ponude posla,...),
omoguciti moderatoru/administratoru da dodaje nove sekcije;
moderator mora biti "visoko" rangiran ili iz administracije (ne student ili asistent),
dodati "mailing listu" ako netko zeli dobivati oglase i u mail
* Zapisnici - vjerojatno nepromijenjeno; odrediti tko ce to stavljati na web i
koliko za to ima vremena (da se izbjegnu incidenti tipa "evo ti zapisnik,
sutra nuzno mora biti na Mrezi"; rok bar tjedan dana)
* Razno - treba li nam to?!
* Napredne trazilice
* Site map - AZURIRATI REDOVITO!!!
Napomene:
- Stvari koje vec postoje u nekoj bazi treba iskoristiti, da se izbjegne redundancija podataka
- Eliminrati e-mail komunikaciju i prebaciti ju na formulare, tako da ni jedna e-mail adresa
ne bude objavljena na siteu (zastita od spama)
- Vazno (inace ce se opet sve raspasti): Treba utvrditi hijerarhiju odgovornosti, duznosti i prava
Prijedlog:
1. Web master - kljucna osoba opcenito za site: design, realizaciju, rjesavanje problema,...
(nesto kao sef RCa za RC ili dekan za fakultet)
Treba imati ovlasti (i duznost) instalacije i (re)konfiguracije softwarea na serveru
(recimo, moze biti clan bin grupe)
2. Dio za (dodiplomsku?) nastavu direktno nadgleda i vodi prodekan za nastavu
3. Dio za znanost (i postdiplomsku i doktorsku nastavu?) direktno nadgleda i vodi prodekan za znanost
4. Izvrsioci (radna snaga) - najbolje studenti, ne nuzno demosi
5. Osobe zaduzene za manje cjeline (seminare, zavode,...)
Za eventualne tehnicke i slicne poteskoce nadlezan je web master
Odrediti tko nadgleda web mastera i prodekane (kao 3 kljucne osobe) - to bi trebao biti
sef RCa ili cak samo vijece preko godisnjeg ili semestralnog izvjestaja o radu weba
- Potreban software: Apache web server, PHP, MySQL, Perl (dozvole za CGI) -
sve provjereno kvalitetni software, besplatno |
Problem je, naravno, u tome da bi neki ljudi morali redovito azurirati podatke.
Napomena: Ovo je odbijeno prije aktualne vlasti, tako da s tim odbijanjem - koliko ja znam - nemaju nista ni sadanji Dekan ni prodekani ni sefica RCa ni itko od njih...
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator

|
Postano: 23:54 sri, 29. 1. 2003 Naslov: |
|
|
A sada malo reklama ...
Laboratorij za napredno racunanje (LNR, u stasanju) oglasava slobodno [i] volontersko mjesto izvrsioca [/i] na poslovima izrade www stranica Laboratorija.
Opis poslova:
- prijedlog dizajna naslovnice, realizacija po uputama
- sakupljanje, ujednacavanje i postavljanje stranica nize hijerarhije
- azuriranje linkova vezanih uz dokumentaciju
- prikaz dijela podataka iz LDAP baze za lokalne korisnike
- drugi poslovi vezani uz www stranice Laboratorija, pomoc korisnicima u izradi vlastitih priloga
Kvalifikacije: komunikativna, savjesna i marljiva osoba, s iskustvom u pisanju www stranica, koja se sluzi engleskim jezikom (britanski pravopis).
LNR is an equal opportunity employer. Women and minorities are encouraged to apply.
Nakon probnog roka, moguc je daljnji angazman uz simbolican honorar.
Radni uvjeti: potreban diskovni prostor po procjeni Voditelja, uz jos toliko mjesta za backup.
Nastupanje na posao: prihvatljivo je ako to bude po zavrsetku ispitnih rokova.
Natjecaj je otvoren sedam dana, ili do popunjenja.
Cijenjene ponude s referencama slati na adresu: webmaster@simbol.math.hr
... gotove reklame.
- N.
A sada malo reklama ...
Laboratorij za napredno racunanje (LNR, u stasanju) oglasava slobodno volontersko mjesto izvrsioca na poslovima izrade www stranica Laboratorija.
Opis poslova:
- prijedlog dizajna naslovnice, realizacija po uputama
- sakupljanje, ujednacavanje i postavljanje stranica nize hijerarhije
- azuriranje linkova vezanih uz dokumentaciju
- prikaz dijela podataka iz LDAP baze za lokalne korisnike
- drugi poslovi vezani uz www stranice Laboratorija, pomoc korisnicima u izradi vlastitih priloga
Kvalifikacije: komunikativna, savjesna i marljiva osoba, s iskustvom u pisanju www stranica, koja se sluzi engleskim jezikom (britanski pravopis).
LNR is an equal opportunity employer. Women and minorities are encouraged to apply.
Nakon probnog roka, moguc je daljnji angazman uz simbolican honorar.
Radni uvjeti: potreban diskovni prostor po procjeni Voditelja, uz jos toliko mjesta za backup.
Nastupanje na posao: prihvatljivo je ako to bude po zavrsetku ispitnih rokova.
Natjecaj je otvoren sedam dana, ili do popunjenja.
Cijenjene ponude s referencama slati na adresu: webmaster@simbol.math.hr
... gotove reklame.
- N.
|
|
[Vrh] |
|
|