Prethodna tema :: Sljedeća tema |
hoces li doci na ovaj sastanak? |
da naravno |
|
28% |
[ 14 ] |
mozda, nastojat cu |
|
38% |
[ 19 ] |
ne, imam drugih obaveza/nedamise |
|
26% |
[ 13 ] |
nisam student ;-) |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Ukupno glasova : 50 |
|
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
jadni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 22:56 pet, 8. 6. 2007 Naslov: |
|
|
pravila su potpuno ista kao i do sada
tko padne komisiju - kolegij moze upisati prilikom sljedeceg upisnog roka
kolegiji koji se vise ne izvode imaju tzv konzultativnu nastavu te je kolegij moguce polagati tek kad nastava zavrsi
sto to konkretno znaci? (datumi su aproximacije, ali cisto da stekenete osjecaj o kojim vremenskim terminima pricamo)
ako padnes uvis prije 1.9.2007 - mozes ga upisati ponovno, ali polagati ga mozes tek od 15.6.2008.
ako padnes uvis nakon 1.9.2007 - ne mozes ga upisati naknadno, vec ga mozes upisati tek 1.9.2008, ali kako se kolegij vise uopce nece drzati - mozes upisati samo bolonjske ekvivalentE
dakle za sve kolegije - sto padnete prije upisa - mozete upisati, a polagati mozete tek kad nastava zavrsi
sto padnete nakon upisa - ne mozete upisati naknadno, vec tek u iducem upisnom krugu
to su defaultne vrijednosti, ali POSTOJI institucija molbe i to u pravilu za:
[b]naknadni upis kolegija[/b] (ako se radi o kolegiju ljetnog semestra, npr ma4, koju padnete nakon upisa, zamolite naknadni upis, odlusate i onda polazete od ljeta nadalje)
napomena - to NE moze nikako vrijediti za kolegije zimskog semestra jer nastava mora biti (barem formalno) odradjena (za dvosem. kolegije - treba pitati/zamoliti pojedinacno)
[b]raniji izlazak na ispit[/b] (ako ste naucili i zelite izaci prije nego je kolegij formalno odslusan - odete do profesora, zamolite ga da li bi vas htio ranije pitati, ako se on slaze - odete s molbom do prodekanice)
napomena - ako pozelite otici direktno prodekanici - ona nece nista odobriti bez konzultacije s profesorom i btw ne postoji institucija koja moze profesora natjerati da vas ispita prije negoli sluzbeno zavrsi slusanje kolegija - osim lijepe rijeci i dogovora i fkors, znanja ;-)
pravila su potpuno ista kao i do sada
tko padne komisiju - kolegij moze upisati prilikom sljedeceg upisnog roka
kolegiji koji se vise ne izvode imaju tzv konzultativnu nastavu te je kolegij moguce polagati tek kad nastava zavrsi
sto to konkretno znaci? (datumi su aproximacije, ali cisto da stekenete osjecaj o kojim vremenskim terminima pricamo)
ako padnes uvis prije 1.9.2007 - mozes ga upisati ponovno, ali polagati ga mozes tek od 15.6.2008.
ako padnes uvis nakon 1.9.2007 - ne mozes ga upisati naknadno, vec ga mozes upisati tek 1.9.2008, ali kako se kolegij vise uopce nece drzati - mozes upisati samo bolonjske ekvivalentE
dakle za sve kolegije - sto padnete prije upisa - mozete upisati, a polagati mozete tek kad nastava zavrsi
sto padnete nakon upisa - ne mozete upisati naknadno, vec tek u iducem upisnom krugu
to su defaultne vrijednosti, ali POSTOJI institucija molbe i to u pravilu za:
naknadni upis kolegija (ako se radi o kolegiju ljetnog semestra, npr ma4, koju padnete nakon upisa, zamolite naknadni upis, odlusate i onda polazete od ljeta nadalje)
napomena - to NE moze nikako vrijediti za kolegije zimskog semestra jer nastava mora biti (barem formalno) odradjena (za dvosem. kolegije - treba pitati/zamoliti pojedinacno)
raniji izlazak na ispit (ako ste naucili i zelite izaci prije nego je kolegij formalno odslusan - odete do profesora, zamolite ga da li bi vas htio ranije pitati, ako se on slaze - odete s molbom do prodekanice)
napomena - ako pozelite otici direktno prodekanici - ona nece nista odobriti bez konzultacije s profesorom i btw ne postoji institucija koja moze profesora natjerati da vas ispita prije negoli sluzbeno zavrsi slusanje kolegija - osim lijepe rijeci i dogovora i fkors, znanja
|
|
[Vrh] |
|
0010 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
0010 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
jadni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 11:55 pon, 25. 6. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="jadni"]Imam ja jos pitanja: imam cistu 3. godinu i nemam otkud skupit onih 35 bodova za uvjet.... A UVIS mogu polozit tek sljedece godine.
Dakle, padam na Bolonju :lol:[/quote]
1. Vidi s Prodekanicom je l' mozes odmah sada ponovno upisati i polagati. :)
2. Cisti sto imas s cetvrte godine, pa ces skupiti onih 180ECTS (ako ih jos nemas, sto trentuno ne mozes provjeriti). :)
jadni (napisa): | Imam ja jos pitanja: imam cistu 3. godinu i nemam otkud skupit onih 35 bodova za uvjet.... A UVIS mogu polozit tek sljedece godine.
Dakle, padam na Bolonju |
1. Vidi s Prodekanicom je l' mozes odmah sada ponovno upisati i polagati.
2. Cisti sto imas s cetvrte godine, pa ces skupiti onih 180ECTS (ako ih jos nemas, sto trentuno ne mozes provjeriti).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Perosito Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
jadni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:03 uto, 26. 6. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="jadni"][quote]pa ces skupiti onih 180ECTS (ako ih jos nemas, sto trentuno ne mozes provjeriti)[/quote]
vsego jel to bilo ironicno ili njusis neke promjene u bodovanju kolegija? Naime, imam tocno 192 boda. Sta cu upisat - drugu ili cetvrtu? :trema:[/quote]
Imas 192 boda, ali nemas 192 ECTSa. :? Ako ti je vec stalo do upisa cetvrte, minimum koji mozes napraviti je da procitas ovaj topic (ili barem objasnjenja koja su davali Nesi i pokoji zaposlenik Fakulteta); ovo s ECTSima je visestruko objasnjeno i ja to necu ponavljati. :|
jadni (napisa): | Citat: | pa ces skupiti onih 180ECTS (ako ih jos nemas, sto trentuno ne mozes provjeriti) |
vsego jel to bilo ironicno ili njusis neke promjene u bodovanju kolegija? Naime, imam tocno 192 boda. Sta cu upisat - drugu ili cetvrtu? |
Imas 192 boda, ali nemas 192 ECTSa. Ako ti je vec stalo do upisa cetvrte, minimum koji mozes napraviti je da procitas ovaj topic (ili barem objasnjenja koja su davali Nesi i pokoji zaposlenik Fakulteta); ovo s ECTSima je visestruko objasnjeno i ja to necu ponavljati.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:24 uto, 26. 6. 2007 Naslov: |
|
|
Sto se tih bodova tice (opet ja o tome :wink: ), probala sam si okvirno izracunat kolko imam ECTS-a, gledala sam malo bolonjske kolegije i nase, usporedjivala kolko koji nosi bodova.... Ispada da je prva godina 60ECTS bodova (kod nas je bila 61b), bez fizike, koja njima nosi 5ECTS svaka (istina, njima se to zove fizika1 i 2, a nama je bilo uvod u opcu fiz 1 i 2, al valjda je to isto). Dakle nije neka velika razlika sto se studomata tice - cak (zbog fizike) ispada da imam 9b vise za prvu godinu nego sto pise u studomatu :)
Jedino sto me muci je bodovanje kolegija s druge (i trece) godine, jer su tu dosta velike razlike, i nemam pojma za neke kolegije na sta su rastavljeni, a i vecina nosi manje ECTS-a nego nasih starih bodova, pa mi se sveukupan br mojih ECTS-a cini 20ak bodova manji nego sto mi trenutno pise u studomatu :(
Jel zna netko bar otprilike koji kolegiji bolonje su koji na starom smjeru?
Sto se tih bodova tice (opet ja o tome ), probala sam si okvirno izracunat kolko imam ECTS-a, gledala sam malo bolonjske kolegije i nase, usporedjivala kolko koji nosi bodova.... Ispada da je prva godina 60ECTS bodova (kod nas je bila 61b), bez fizike, koja njima nosi 5ECTS svaka (istina, njima se to zove fizika1 i 2, a nama je bilo uvod u opcu fiz 1 i 2, al valjda je to isto). Dakle nije neka velika razlika sto se studomata tice - cak (zbog fizike) ispada da imam 9b vise za prvu godinu nego sto pise u studomatu
Jedino sto me muci je bodovanje kolegija s druge (i trece) godine, jer su tu dosta velike razlike, i nemam pojma za neke kolegije na sta su rastavljeni, a i vecina nosi manje ECTS-a nego nasih starih bodova, pa mi se sveukupan br mojih ECTS-a cini 20ak bodova manji nego sto mi trenutno pise u studomatu
Jel zna netko bar otprilike koji kolegiji bolonje su koji na starom smjeru?
Zadnja promjena: allllice; 13:58 uto, 26. 6. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:57 uto, 26. 6. 2007 Naslov: |
|
|
ovo je valjda fiksno:
odj = odj = 6 ECTS
uvis = uvod u vj (7) + uvod u stat (7) = 14 ECTS
spa= spa = 5 ECTS
rp1 = rp1 = 4 ECTS
euklidski = euklidski = 5 ECTS
engleski = 2+2 = 4 ECTS
uvod u teoriju br = utb = 5 ECTS
ovo nije sigurno:
vektorski 1 = vektorski prostori (7) ????
uvod u num. mat = numericka matematika (7ects)????
ovo nemam pojma:
kombinatorika, konkretna matematika, baze podataka, rp2, rp3, kriptografija, matematika racunalom, povijest matematike, ma3, ma4, mat. modeliranje
ovo je valjda fiksno:
odj = odj = 6 ECTS
uvis = uvod u vj (7) + uvod u stat (7) = 14 ECTS
spa= spa = 5 ECTS
rp1 = rp1 = 4 ECTS
euklidski = euklidski = 5 ECTS
engleski = 2+2 = 4 ECTS
uvod u teoriju br = utb = 5 ECTS
ovo nije sigurno:
vektorski 1 = vektorski prostori (7) ????
ovo nemam pojma:
kombinatorika, konkretna matematika, baze podataka, rp2, rp3, kriptografija, matematika racunalom, povijest matematike, ma3, ma4, mat. modeliranje
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:39 uto, 26. 6. 2007 Naslov: |
|
|
pa kako se ne zna [b]otprilike[/b], lako cemo vidit kojim kolegijima se poklapaju programi :?
[quote="allllice"]vektorski 1 = vektorski prostori (7) ????
ovo nemam pojma:
kombinatorika, konkretna matematika, baze podataka, rp2, rp3, kriptografija, matematika racunalom, povijest matematike, ma3, ma4, mat. modeliranje[/quote]
ovo sto ne citirah se cini dobro, osim rp1 - programi su dosta razliciti, tj. kolko vidim bolonjci ne rade unix tolko niti uce radit web stranice.
sadrzaj bolonjskih vektorskih prostora mi se cini ko vp1 i 2 zajedno :? ne kuzim zasto je to tako zgurano :? al moguce dakle da se 12 bodova translatira u 7 ECTSa
ovo bi trebalo bit:
kombinatorika = uvod u diskretnu matematiku = 5 ECTS
ma3 i ma4 = difraf + intraf + kompleksna analiza = 6+6+6 = 18 ects
@melkor: ne, ECTSi nemaju veze tolko sa satnicom koliko sa opterecenjem tj. tezinom kolegija, sa starim bodovima je to bilo pravilo . jos uvik je najcesce kolegiju sa satnicom 2+2 dodijeljeno 6 bodova al kao korigiralo se to malo pa npr spa nosi malo manje. po meni nije korigirano dovoljno ali it's a start.
pa kako se ne zna otprilike, lako cemo vidit kojim kolegijima se poklapaju programi
allllice (napisa): | vektorski 1 = vektorski prostori (7) ????
ovo nemam pojma:
kombinatorika, konkretna matematika, baze podataka, rp2, rp3, kriptografija, matematika racunalom, povijest matematike, ma3, ma4, mat. modeliranje |
ovo sto ne citirah se cini dobro, osim rp1 - programi su dosta razliciti, tj. kolko vidim bolonjci ne rade unix tolko niti uce radit web stranice.
sadrzaj bolonjskih vektorskih prostora mi se cini ko vp1 i 2 zajedno ne kuzim zasto je to tako zgurano al moguce dakle da se 12 bodova translatira u 7 ECTSa
ovo bi trebalo bit:
kombinatorika = uvod u diskretnu matematiku = 5 ECTS
ma3 i ma4 = difraf + intraf + kompleksna analiza = 6+6+6 = 18 ects
@melkor: ne, ECTSi nemaju veze tolko sa satnicom koliko sa opterecenjem tj. tezinom kolegija, sa starim bodovima je to bilo pravilo . jos uvik je najcesce kolegiju sa satnicom 2+2 dodijeljeno 6 bodova al kao korigiralo se to malo pa npr spa nosi malo manje. po meni nije korigirano dovoljno ali it's a start.
_________________ "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
|