Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Adware, spyware i ostale štetočine
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
34 = 91 - 57

PostPostano: 17:02 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Adware, spyware i ostale štetočine Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"][quote="mladac"]zna netko dobar antivirusni al da nije avast, njega imam al mi sad baš i ne pomaže u ovom slučaju[/quote]

avast ne pomaže!? ... možda ga ne znaš koristiti... napravi "scheadule boot-time scan" ako već imaš virus i ne možeš ga izbrisati[/quote]

napravila sam i to upravo... očistio je nekaj al problem je ostao
dakle cijeli dan mi ovaj prozorčić se upaljuje...
[URL=http://img168.imageshack.us/my.php?image=helprt5.jpg][img]http://img168.imageshack.us/img168/7414/helprt5.th.jpg[/img][/URL]
sve živo i neživo sam već probala, jel zna netko u čem je problem?
kad stisnem na prozorčić sam se ugasi i za par sekundi opet izleti
ne pomaže ni kad stisnem na ikonu ispod njega isto se niš ne događa...

stvarno se ispričavam na offtopicu al već sam sva luda
MKova (napisa):
mladac (napisa):
zna netko dobar antivirusni al da nije avast, njega imam al mi sad baš i ne pomaže u ovom slučaju

avast ne pomaže!? ... možda ga ne znaš koristiti... napravi "scheadule boot-time scan" ako već imaš virus i ne možeš ga izbrisati

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 45 - 45

PostPostano: 17:22 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

to ti je mjesečni Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool... jednom mjesečno microsoft izda to u formi zakrpe pa ti jednom mjesečno pročešlja komp za nekoliko najpoznatijih zločestih programa. Ne znam zašto bi to čudo otkrilo virus, a avast ne. A kako ga niti ne možeš pokrenuti, možda se radi i o grešci, tj. false positiveu. A niš... probaj s nekim drugim poznatim AVom. Ako ga on ne otkrije onda je nešto krivo s ovim... probaj manualno instalirati opet, evo link na puno informacija [url]http://support.microsoft.com/kb/890830[/url]
to ti je mjesečni Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool... jednom mjesečno microsoft izda to u formi zakrpe pa ti jednom mjesečno pročešlja komp za nekoliko najpoznatijih zločestih programa. Ne znam zašto bi to čudo otkrilo virus, a avast ne. A kako ga niti ne možeš pokrenuti, možda se radi i o grešci, tj. false positiveu. A niš... probaj s nekim drugim poznatim AVom. Ako ga on ne otkrije onda je nešto krivo s ovim... probaj manualno instalirati opet, evo link na puno informacija http://support.microsoft.com/kb/890830

Artemis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 17:23 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovako, otvori task manager i pogledaj koji proces ti je tamo a da ti sumnjivo izgleda(cit. da neznas od cega je) probaj ga iskljucit i ako nemozes, ako se stalno ponovo upaljuje, odi na google i upisi ime procesa sa dodatkom removal. Odma bi ti trebo izbacit neku stranicu na kojoj imas upte kako da ga uklonis.

To ti je vjerojatno neki adware koji ti baca lazne poruke da imas virus s namjerom da skines neki "antivirusni program". Iritantno je, ali nemas nekih vecih razloga za brigu
Ovako, otvori task manager i pogledaj koji proces ti je tamo a da ti sumnjivo izgleda(cit. da neznas od cega je) probaj ga iskljucit i ako nemozes, ako se stalno ponovo upaljuje, odi na google i upisi ime procesa sa dodatkom removal. Odma bi ti trebo izbacit neku stranicu na kojoj imas upte kako da ga uklonis.

To ti je vjerojatno neki adware koji ti baca lazne poruke da imas virus s namjerom da skines neki "antivirusni program". Iritantno je, ali nemas nekih vecih razloga za brigu

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 17:28 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

u početku taj oblačić uopće nije reagirao ali sad je počeo bacati da skinem neki constravirus ili tak neš. od 10 ujutro se zezam s tim i kolko je iritantna ta poruka jer je nonstop gore sad bi rađe da imam virusa ko u priči ali da se samo ovo ne pokazuje
u početku taj oblačić uopće nije reagirao ali sad je počeo bacati da skinem neki constravirus ili tak neš. od 10 ujutro se zezam s tim i kolko je iritantna ta poruka jer je nonstop gore sad bi rađe da imam virusa ko u priči ali da se samo ovo ne pokazuje

Artemis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 17:36 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

imo sam ja isti taj problem, ali sam ga rijesio na ovaj nacin sa task managerom i googleom. Mene je taj oblacic baco van iz igrica :evil: , i to prije nego sam uspio save-at.

Mrzim ga
imo sam ja isti taj problem, ali sam ga rijesio na ovaj nacin sa task managerom i googleom. Mene je taj oblacic baco van iz igrica Evil or Very Mad , i to prije nego sam uspio save-at.

Mrzim ga

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 17:36 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Artemis"]
To ti je vjerojatno neki adware koji ti baca lazne poruke da imas virus s namjerom da skines neki "antivirusni program"[/quote]

misliš spyware :) ... ad-aware je najbolji program protiv spyware-a.

[quote="mladac"]u početku taj oblačić uopće nije reagirao ali sad je počeo bacati da skinem neki constravirus ili tak neš. od 10 ujutro se zezam s tim i kolko je iritantna ta poruka jer je nonstop gore sad bi rađe da imam virusa ko u priči ali da se samo ovo ne pokazuje[/quote]

instaliraj si ad-aware se personal i probaj maknut to
Artemis (napisa):

To ti je vjerojatno neki adware koji ti baca lazne poruke da imas virus s namjerom da skines neki "antivirusni program"

misliš spyware Smile ... ad-aware je najbolji program protiv spyware-a.

mladac (napisa):

instaliraj si ad-aware se personal i probaj maknut to

Artemis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 17:47 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne, ne, ne... mislim na adware :)

from wiki
Adware or advertising-supported software is any software package which automatically plays, displays, or downloads advertising material to a computer after the software is installed on it or while the application is being used.

There are concerns about adware because it often takes the form of spyware...

Znam da je ad-aware program za uklanjanje adware-a i spyware-a, ali mislio sam da je to adware jer reklamira neki "antivir prog" iliti oce da ga skines i instaliras, a taj program bi mogo bit spyware :)

Uf, jedva sam sam sebe skuzio :)
ne, ne, ne... mislim na adware Smile

from wiki
Adware or advertising-supported software is any software package which automatically plays, displays, or downloads advertising material to a computer after the software is installed on it or while the application is being used.

There are concerns about adware because it often takes the form of spyware...

Znam da je ad-aware program za uklanjanje adware-a i spyware-a, ali mislio sam da je to adware jer reklamira neki "antivir prog" iliti oce da ga skines i instaliras, a taj program bi mogo bit spyware Smile

Uf, jedva sam sam sebe skuzio Smile

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 20:21 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ad-aware je adware i nije bas nesto - zakrci masinu i ne nadje sve sto se naci moze
puno bolji je SpyBot Search & Destroy http://www.safer-networking.org/en/index.html
na kompu gdje je ad-aware nasao toga 5-10, S&D je nasao cca 50tak bestija i uspjesno ih pobio, tj. ocistio fajlove

osobno isprobala, i radi super :g:
AVG isto tako :g:

dobri popisi alata za micanje gamadi:
http://www.freebyte.com/antivirus/
http://www.newbie.org/firstaid/healthcheck.html
ad-aware je adware i nije bas nesto - zakrci masinu i ne nadje sve sto se naci moze
puno bolji je SpyBot Search & Destroy http://www.safer-networking.org/en/index.html
na kompu gdje je ad-aware nasao toga 5-10, S&D je nasao cca 50tak bestija i uspjesno ih pobio, tj. ocistio fajlove

osobno isprobala, i radi super Mr. Green
AVG isto tako Mr. Green

dobri popisi alata za micanje gamadi:
http://www.freebyte.com/antivirus/
http://www.newbie.org/firstaid/healthcheck.html

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 21:24 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@nesi
zapravo i ja sam koristio spybot s&d i ad-aware... i na kraju sam odlučio samo za ad-aware, isti razlozi koje ti navodiš... najbolje s oba onda pročešljati komp
@nesi
zapravo i ja sam koristio spybot s&d i ad-aware... i na kraju sam odlučio samo za ad-aware, isti razlozi koje ti navodiš... najbolje s oba onda pročešljati komp

nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 23:05 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

u većini članaka vezanih za adware/spyware je preporučeno koristiti oba, a moje iskustvo sa adwareom je da niti jedan niti drugi nisu dovoljno dobri kad stvarno zagusti, tj. puuuno toga ne znaju maknuti.

najtemeljitiji stvar za koju znam je [url=http://www.pandasecurity.com/usa/migrate/magazine/]panda active scan[/url], no problem je u tome što to samo skenira, dok za micanje ta ista firma nudi svoj komercijalni program :? jedina dobra stvar je što u logu ostavi ispis svih datoteka i registry ključeva koje nađe pa se može probati ručno, ali počesto tu ima zaostataka.

zasad jedina metoda koju znam, a da uvijek radi je format+reinstall :? nadam se da problem ipak nije tako gadan ;)
u većini članaka vezanih za adware/spyware je preporučeno koristiti oba, a moje iskustvo sa adwareom je da niti jedan niti drugi nisu dovoljno dobri kad stvarno zagusti, tj. puuuno toga ne znaju maknuti.

najtemeljitiji stvar za koju znam je panda active scan, no problem je u tome što to samo skenira, dok za micanje ta ista firma nudi svoj komercijalni program Confused jedina dobra stvar je što u logu ostavi ispis svih datoteka i registry ključeva koje nađe pa se može probati ručno, ali počesto tu ima zaostataka.

zasad jedina metoda koju znam, a da uvijek radi je format+reinstall Confused nadam se da problem ipak nije tako gadan Wink

Artemis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 23:46 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne moras uvijek reinstalirat. Na internetu ima uputa za rucno uklanjanje gotovo svih bestija, samo ih treba identificirati i onda pronac metodu uklanjanja. Nije ni tesko naci problematican software. U task manageru lako prepoznas sumnjive procese i jos ako se ne daju ugasit... bingo :)

Ali znam da se vecini neda trazit po kompu sumnjivce pa onda ni metoda format nije losa. Danas ipak to sve brzo ide, a ne ko nekad dok je trebo 1h za instalaciju OS-a.
Ne moras uvijek reinstalirat. Na internetu ima uputa za rucno uklanjanje gotovo svih bestija, samo ih treba identificirati i onda pronac metodu uklanjanja. Nije ni tesko naci problematican software. U task manageru lako prepoznas sumnjive procese i jos ako se ne daju ugasit... bingo Smile

Ali znam da se vecini neda trazit po kompu sumnjivce pa onda ni metoda format nije losa. Danas ipak to sve brzo ide, a ne ko nekad dok je trebo 1h za instalaciju OS-a.

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 0:47 čet, 28. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

kakav format i reinstall... to su sati posla i uvijek nešto nestane što nije trebalo...
prošlo je vrijeme Internet Explorera gdje se moglo sve i svašta instalirati kao plugin na komp mislima, lakše je naći zloćudan program i izbrisati ga

uz navedeno isto tako preporučam Process Explorer... nalazi sve procese u memoriji i daje detaljan opis svih runtime libraryja koje je program pokrenuo, čak i ako se ne pojavljuju u task manageru
kakav format i reinstall... to su sati posla i uvijek nešto nestane što nije trebalo...
prošlo je vrijeme Internet Explorera gdje se moglo sve i svašta instalirati kao plugin na komp mislima, lakše je naći zloćudan program i izbrisati ga

uz navedeno isto tako preporučam Process Explorer... nalazi sve procese u memoriji i daje detaljan opis svih runtime libraryja koje je program pokrenuo, čak i ako se ne pojavljuju u task manageru

SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 23:45 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"][quote="MKova"][quote="mladac"]zna netko dobar antivirusni al da nije avast, njega imam al mi sad baš i ne pomaže u ovom slučaju[/quote]

avast ne pomaže!? ... možda ga ne znaš koristiti... napravi "scheadule boot-time scan" ako već imaš virus i ne možeš ga izbrisati[/quote]

[URL=http://img168.imageshack.us/my.php?image=helprt5.jpg][img]http://img168.imageshack.us/img168/7414/helprt5.th.jpg[/img][/URL]
stvarno se ispričavam na offtopicu al već sam sva luda[/quote]

Meni se slično dogodilo kad sam (svojom glupošću) instalirao [url=http://www.lavasoft.com/support/securitycenter/tac/tac.php?tac=Win32.Trojandownloader.Zlob]Win32.Trojandownloader.Zlob[/url] (kako ga zove Adaware) i još neke stvari 22. 5. 2007..
To ti je (kod mene) C:\windows\SYSTEM32\indwvm.dll pokrenut kao module od EXPLORER.EXE (procesa koji radi skoro sve na mašini). Taj .dll svakih 10-ka minuta pokreće žuti balončić. Bilo kakav klik na balončić (osim na "X") je pokretao URL http://www.wayofprotection.com/soft/

Dok ga Adaware za tek tjedan dana našao (iako ne znam zašto nije i prije sa istim definicijama) koristio sam privremeno rješenje. Svaki puta kad se pokrenuo komp sam tu Tray ikonu stavio na "Always hide".
[i]To je ovdje[/i]: desni klik na sat u desnom uglu task trake, "Properties", u "Notification area" gumb "Customize...".

Sa Googleom sam našo neke upute (upisivanjem indwvm.dll):
[url=http://www.bleepingcomputer.com/startups/indwvm.dll-18142.html]indwvm.dll - Program Information - BleepingComputer.com[/url]
[url=http://www.bleepingcomputer.com/forums/lofiversion/index.php/t85376.html]BleepingComputer.com > How To Remove Spylocked And Spywarelocked (removal Instructions)[/url]

[b]Čak i ako ne nađeš indwvm.dll[/b], moguće je da je [b]druga varijanta[/b]. Ako se pojavljuje aplikacija "Spylocked" (a prije ju nisi imala) na [u]drugom linku[/u] imaš [u]opis i upute za odstranjivanje[/u] koje bi bilo dobro pogledati.
[size=10]U uputama za ručno odstranjivanje ([i]Manual Removal Instructions[/i]), pod točkom 9. pišu[/size] [u]različita imena tog .dll-a[/u].

Oprosti za dugačak post... :? :oops:
Nadam se da nije preopsežan i da će pomoći.
mladac (napisa):
MKova (napisa):
mladac (napisa):
zna netko dobar antivirusni al da nije avast, njega imam al mi sad baš i ne pomaže u ovom slučaju

avast ne pomaže!? ... možda ga ne znaš koristiti... napravi "scheadule boot-time scan" ako već imaš virus i ne možeš ga izbrisati

Meni se slično dogodilo kad sam (svojom glupošću) instalirao Win32.Trojandownloader.Zlob (kako ga zove Adaware) i još neke stvari 22. 5. 2007..
To ti je (kod mene) C:\windows\SYSTEM32\indwvm.dll pokrenut kao module od EXPLORER.EXE (procesa koji radi skoro sve na mašini). Taj .dll svakih 10-ka minuta pokreće žuti balončić. Bilo kakav klik na balončić (osim na "X") je pokretao URL http://www.wayofprotection.com/soft/

Dok ga Adaware za tek tjedan dana našao (iako ne znam zašto nije i prije sa istim definicijama) koristio sam privremeno rješenje. Svaki puta kad se pokrenuo komp sam tu Tray ikonu stavio na "Always hide".
To je ovdje: desni klik na sat u desnom uglu task trake, "Properties", u "Notification area" gumb "Customize...".

Sa Googleom sam našo neke upute (upisivanjem indwvm.dll):
indwvm.dll - Program Information - BleepingComputer.com
BleepingComputer.com > How To Remove Spylocked And Spywarelocked (removal Instructions)

Čak i ako ne nađeš indwvm.dll, moguće je da je druga varijanta. Ako se pojavljuje aplikacija "Spylocked" (a prije ju nisi imala) na drugom linku imaš opis i upute za odstranjivanje koje bi bilo dobro pogledati.
U uputama za ručno odstranjivanje (Manual Removal Instructions), pod točkom 9. pišu različita imena tog .dll-a.

Oprosti za dugačak post... Confused Embarassed
Nadam se da nije preopsežan i da će pomoći.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 0:38 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

e hvala puno!! ljubim te :D
ma samo ovo što si reko kako da ga maknem da mi ne stoji cijelo vrijeme tu je puno i previše od pomoći.... napokon sam ga se nakon 2 dana riješila...
nisam probavala ovo ostalo da ne zeznem nekaj, za to ću pičekat ovog kaj se brine o kompovima pa nek on to sređuje, da ja nekaj ne zeznem (al zapisah si, tj isprintak, kaj treba radit 8) )...
glavno da oblačića nema
e hvala puno!! ljubim te Very Happy
ma samo ovo što si reko kako da ga maknem da mi ne stoji cijelo vrijeme tu je puno i previše od pomoći.... napokon sam ga se nakon 2 dana riješila...
nisam probavala ovo ostalo da ne zeznem nekaj, za to ću pičekat ovog kaj se brine o kompovima pa nek on to sređuje, da ja nekaj ne zeznem (al zapisah si, tj isprintak, kaj treba radit Cool )...
glavno da oblačića nema

nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 19:21 ned, 1. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]kakav format i reinstall... to su sati posla i uvijek nešto nestane što nije trebalo...[/quote]

istina ... ali kad svojom greškom (glupošću) instaliraš nešto što ne bi trebao i onda ne nađeš ručnu metodu za uklanjanje, a ni jedan od adware uklanjivača ne kuži o čemu se to radi ne ostaje baš puno opcija. jednom mi se desilo da sam zapeo sa nekakvim čudom za koje sam 3 tjedna tražio soluciju i nisam ju našao. više ti prekipi :)
MKova (napisa):

istina ... ali kad svojom greškom (glupošću) instaliraš nešto što ne bi trebao i onda ne nađeš ručnu metodu za uklanjanje, a ni jedan od adware uklanjivača ne kuži o čemu se to radi ne ostaje baš puno opcija. jednom mi se desilo da sam zapeo sa nekakvim čudom za koje sam 3 tjedna tražio soluciju i nisam ju našao. više ti prekipi Smile

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 19:50 ned, 1. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"][quote="MKova"]kakav format i reinstall... to su sati posla i uvijek nešto nestane što nije trebalo...[/quote]

istina ... ali kad svojom greškom (glupošću) instaliraš nešto što ne bi trebao i onda ne nađeš ručnu metodu za uklanjanje, a ni jedan od adware uklanjivača ne kuži o čemu se to radi ne ostaje baš puno opcija. jednom mi se desilo da sam zapeo sa nekakvim čudom za koje sam 3 tjedna tražio soluciju i nisam ju našao. više ti prekipi :)[/quote]

ja još nisam naišao na slučaj gdje je trebao format (a nagledao sam ih se puno...), najgore što sam 2 puta radio je reinstall windowsa sa repair-om.
Ti adawarei spywhare su ništa drugo osim programa koji se startaju s windowsima ili pluginovi od explorera ili internet explorera. Ako možeš spriječiti da se startaju (nađeš i pobrišeš .exe ili .dll) obavio si posao.
nemo (napisa):
MKova (napisa):

istina ... ali kad svojom greškom (glupošću) instaliraš nešto što ne bi trebao i onda ne nađeš ručnu metodu za uklanjanje, a ni jedan od adware uklanjivača ne kuži o čemu se to radi ne ostaje baš puno opcija. jednom mi se desilo da sam zapeo sa nekakvim čudom za koje sam 3 tjedna tražio soluciju i nisam ju našao. više ti prekipi Smile

ja još nisam naišao na slučaj gdje je trebao format (a nagledao sam ih se puno...), najgore što sam 2 puta radio je reinstall windowsa sa repair-om.
Ti adawarei spywhare su ništa drugo osim programa koji se startaju s windowsima ili pluginovi od explorera ili internet explorera. Ako možeš spriječiti da se startaju (nađeš i pobrišeš .exe ili .dll) obavio si posao.

SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 20:29 ned, 1. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]ja još nisam naišao na slučaj gdje je trebao format (a nagledao sam ih se puno...), najgore što sam 2 puta radio je reinstall windowsa sa repair-om.
Ti adawarei spywhare su ništa drugo osim programa koji se startaju s windowsima ili pluginovi od explorera ili internet explorera. Ako možeš spriječiti da se startaju (nađeš i pobrišeš .exe ili .dll) obavio si posao.[/quote]

IMO, još bi bilo dobro probati pronaći u registry-ju sve sa path-om do tog filea i izbrisati [i]kako ne bi registry bio zakrčen glupostima[/i]. Moram prvo napraviti backup registrija.

Iako, ustvari, najbolje je kada (ako) ti komp postane prespor ili nadograđuješ ozbiljnije --što god bude prvo-- formatirati sistemski disk i tako riješiti takve nepotrebštine u registryju. Ja imam čisto prvotno stanje sistema nakon instalacije u Norton Ghost slici, tako da reinstalirati nije (pre-velik)problem.

:? Ovo se sve samo moje teorije. Možda kompliciram. Imam li pravo? :?:
Nikad nisam reinstalirao zbog virusa tj. malwarea (kolko se sjećam).

[size=14][b]@mladac:[/b][/size] Vidiš da prije ručnih imaš i upute za [b]automatsko odstranjivanje[/b]. To bi trebalo olakšati i (nadam se) reći ti da li uopće imaš taj virus.
Nakon što sam napisao post, primjetio sam da [i]tvoj screen-shot nije isti ko i moj (različit tekst)[/i]. Postoji mogućnost da nije isti virus.
MKova (napisa):

IMO, još bi bilo dobro probati pronaći u registry-ju sve sa path-om do tog filea i izbrisati kako ne bi registry bio zakrčen glupostima. Moram prvo napraviti backup registrija.

Iako, ustvari, najbolje je kada (ako) ti komp postane prespor ili nadograđuješ ozbiljnije –što god bude prvo– formatirati sistemski disk i tako riješiti takve nepotrebštine u registryju. Ja imam čisto prvotno stanje sistema nakon instalacije u Norton Ghost slici, tako da reinstalirati nije (pre-velik)problem.

Confused Ovo se sve samo moje teorije. Možda kompliciram. Imam li pravo? Question
Nikad nisam reinstalirao zbog virusa tj. malwarea (kolko se sjećam).

@mladac: Vidiš da prije ručnih imaš i upute za automatsko odstranjivanje. To bi trebalo olakšati i (nadam se) reći ti da li uopće imaš taj virus.
Nakon što sam napisao post, primjetio sam da tvoj screen-shot nije isti ko i moj (različit tekst). Postoji mogućnost da nije isti virus.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 22:28 ned, 1. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SvekY"][quote="MKova"]...
Ti adawarei spywhare su ništa drugo osim programa koji se startaju s windowsima ili pluginovi od explorera ili internet explorera. Ako možeš spriječiti da se startaju (nađeš i pobrišeš .exe ili .dll) obavio si posao.[/quote]

IMO, još bi bilo dobro probati pronaći u registry-ju sve sa path-om do tog filea i izbrisati [i]kako ne bi registry bio zakrčen glupostima[/i]. Moram prvo napraviti backup registrija.
[/quote]

zbunjuje me rečenica: "...još bi bilo dobro..."? ...u smislu osim ovog što sam napisao? Pa ja nisam ništa konkretno napisao, samo da treba spriječiti njihovo pokretanje pri startanju windowsa... e sad, konkretno, to uključuje registry, servise i widows startup dir.

edit: neki mod bi mogao odvojiti ovu raspravu u zasebni thread
SvekY (napisa):
MKova (napisa):
...

IMO, još bi bilo dobro probati pronaći u registry-ju sve sa path-om do tog filea i izbrisati kako ne bi registry bio zakrčen glupostima. Moram prvo napraviti backup registrija.

zbunjuje me rečenica: "...još bi bilo dobro..."? ...u smislu osim ovog što sam napisao? Pa ja nisam ništa konkretno napisao, samo da treba spriječiti njihovo pokretanje pri startanju windowsa... e sad, konkretno, to uključuje registry, servise i widows startup dir.

GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 8:33 pon, 2. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]
edit: neki mod bi mogao odvojiti ovu raspravu u zasebni thread[/quote]

odvojeno 8)
MKova (napisa):

odvojeno Cool

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 16:31 pon, 2. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]ja još nisam naišao na slučaj gdje je trebao format (a nagledao sam ih se puno...), najgore što sam 2 puta radio je reinstall windowsa sa repair-om.[/quote]

e da, ovo moje je bio svježe instaliran sistem pa sam stvarno mogao izvoditi gluposti. i ja bi odabrao manje invazivnu metodu da je to bilo na sistemu kojim se normalno radilo dulje vrijeme.

[quote="MKova"]Ti adawarei spywhare su ništa drugo osim programa koji se startaju s windowsima ili pluginovi od explorera ili internet explorera. Ako možeš spriječiti da se startaju (nađeš i pobrišeš .exe ili .dll) obavio si posao.[/quote]

hm, ja bih rekao da imaju i drugih "okidača" (kako koji). znaju bit skriveni pa banut na sto mjesta. no dobro većina ih stvarno nije toliko problematična ;)
MKova (napisa):

e da, ovo moje je bio svježe instaliran sistem pa sam stvarno mogao izvoditi gluposti. i ja bi odabrao manje invazivnu metodu da je to bilo na sistemu kojim se normalno radilo dulje vrijeme.

MKova (napisa):

hm, ja bih rekao da imaju i drugih "okidača" (kako koji). znaju bit skriveni pa banut na sto mjesta. no dobro većina ih stvarno nije toliko problematična Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum