Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Artemis Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:23 sri, 27. 6. 2007 Naslov: |
|
|
Ovako, otvori task manager i pogledaj koji proces ti je tamo a da ti sumnjivo izgleda(cit. da neznas od cega je) probaj ga iskljucit i ako nemozes, ako se stalno ponovo upaljuje, odi na google i upisi ime procesa sa dodatkom removal. Odma bi ti trebo izbacit neku stranicu na kojoj imas upte kako da ga uklonis.
To ti je vjerojatno neki adware koji ti baca lazne poruke da imas virus s namjerom da skines neki "antivirusni program". Iritantno je, ali nemas nekih vecih razloga za brigu
Ovako, otvori task manager i pogledaj koji proces ti je tamo a da ti sumnjivo izgleda(cit. da neznas od cega je) probaj ga iskljucit i ako nemozes, ako se stalno ponovo upaljuje, odi na google i upisi ime procesa sa dodatkom removal. Odma bi ti trebo izbacit neku stranicu na kojoj imas upte kako da ga uklonis.
To ti je vjerojatno neki adware koji ti baca lazne poruke da imas virus s namjerom da skines neki "antivirusni program". Iritantno je, ali nemas nekih vecih razloga za brigu
_________________ In such situations, when layer is put upon layer, when all is a facade, wound within webs of deception, the truth is what you make of it.
Nothing pains a liar more than when an opponent turns one of his lies into truth.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Artemis Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Artemis Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:47 sri, 27. 6. 2007 Naslov: |
|
|
ne, ne, ne... mislim na adware :)
from wiki
Adware or advertising-supported software is any software package which automatically plays, displays, or downloads advertising material to a computer after the software is installed on it or while the application is being used.
There are concerns about adware because it often takes the form of spyware...
Znam da je ad-aware program za uklanjanje adware-a i spyware-a, ali mislio sam da je to adware jer reklamira neki "antivir prog" iliti oce da ga skines i instaliras, a taj program bi mogo bit spyware :)
Uf, jedva sam sam sebe skuzio :)
ne, ne, ne... mislim na adware
from wiki
Adware or advertising-supported software is any software package which automatically plays, displays, or downloads advertising material to a computer after the software is installed on it or while the application is being used.
There are concerns about adware because it often takes the form of spyware...
Znam da je ad-aware program za uklanjanje adware-a i spyware-a, ali mislio sam da je to adware jer reklamira neki "antivir prog" iliti oce da ga skines i instaliras, a taj program bi mogo bit spyware
Uf, jedva sam sam sebe skuzio
_________________ In such situations, when layer is put upon layer, when all is a facade, wound within webs of deception, the truth is what you make of it.
Nothing pains a liar more than when an opponent turns one of his lies into truth.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
Postano: 23:05 sri, 27. 6. 2007 Naslov: |
|
|
u većini članaka vezanih za adware/spyware je preporučeno koristiti oba, a moje iskustvo sa adwareom je da niti jedan niti drugi nisu dovoljno dobri kad stvarno zagusti, tj. puuuno toga ne znaju maknuti.
najtemeljitiji stvar za koju znam je [url=http://www.pandasecurity.com/usa/migrate/magazine/]panda active scan[/url], no problem je u tome što to samo skenira, dok za micanje ta ista firma nudi svoj komercijalni program :? jedina dobra stvar je što u logu ostavi ispis svih datoteka i registry ključeva koje nađe pa se može probati ručno, ali počesto tu ima zaostataka.
zasad jedina metoda koju znam, a da uvijek radi je format+reinstall :? nadam se da problem ipak nije tako gadan ;)
u većini članaka vezanih za adware/spyware je preporučeno koristiti oba, a moje iskustvo sa adwareom je da niti jedan niti drugi nisu dovoljno dobri kad stvarno zagusti, tj. puuuno toga ne znaju maknuti.
najtemeljitiji stvar za koju znam je panda active scan, no problem je u tome što to samo skenira, dok za micanje ta ista firma nudi svoj komercijalni program jedina dobra stvar je što u logu ostavi ispis svih datoteka i registry ključeva koje nađe pa se može probati ručno, ali počesto tu ima zaostataka.
zasad jedina metoda koju znam, a da uvijek radi je format+reinstall nadam se da problem ipak nije tako gadan
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.
|
|
[Vrh] |
|
Artemis Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:45 pet, 29. 6. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"][quote="MKova"][quote="mladac"]zna netko dobar antivirusni al da nije avast, njega imam al mi sad baš i ne pomaže u ovom slučaju[/quote]
avast ne pomaže!? ... možda ga ne znaš koristiti... napravi "scheadule boot-time scan" ako već imaš virus i ne možeš ga izbrisati[/quote]
napravila sam i to upravo... očistio je nekaj al problem je ostao
dakle cijeli dan mi ovaj prozorčić se upaljuje...
[URL=http://img168.imageshack.us/my.php?image=helprt5.jpg][img]http://img168.imageshack.us/img168/7414/helprt5.th.jpg[/img][/URL]
sve živo i neživo sam već probala, jel zna netko u čem je problem?
kad stisnem na prozorčić sam se ugasi i za par sekundi opet izleti
ne pomaže ni kad stisnem na ikonu ispod njega isto se niš ne događa...
stvarno se ispričavam na offtopicu al već sam sva luda[/quote]
Meni se slično dogodilo kad sam (svojom glupošću) instalirao [url=http://www.lavasoft.com/support/securitycenter/tac/tac.php?tac=Win32.Trojandownloader.Zlob]Win32.Trojandownloader.Zlob[/url] (kako ga zove Adaware) i još neke stvari 22. 5. 2007..
To ti je (kod mene) C:\windows\SYSTEM32\indwvm.dll pokrenut kao module od EXPLORER.EXE (procesa koji radi skoro sve na mašini). Taj .dll svakih 10-ka minuta pokreće žuti balončić. Bilo kakav klik na balončić (osim na "X") je pokretao URL http://www.wayofprotection.com/soft/
Dok ga Adaware za tek tjedan dana našao (iako ne znam zašto nije i prije sa istim definicijama) koristio sam privremeno rješenje. Svaki puta kad se pokrenuo komp sam tu Tray ikonu stavio na "Always hide".
[i]To je ovdje[/i]: desni klik na sat u desnom uglu task trake, "Properties", u "Notification area" gumb "Customize...".
Sa Googleom sam našo neke upute (upisivanjem indwvm.dll):
[url=http://www.bleepingcomputer.com/startups/indwvm.dll-18142.html]indwvm.dll - Program Information - BleepingComputer.com[/url]
[url=http://www.bleepingcomputer.com/forums/lofiversion/index.php/t85376.html]BleepingComputer.com > How To Remove Spylocked And Spywarelocked (removal Instructions)[/url]
[b]Čak i ako ne nađeš indwvm.dll[/b], moguće je da je [b]druga varijanta[/b]. Ako se pojavljuje aplikacija "Spylocked" (a prije ju nisi imala) na [u]drugom linku[/u] imaš [u]opis i upute za odstranjivanje[/u] koje bi bilo dobro pogledati.
[size=10]U uputama za ručno odstranjivanje ([i]Manual Removal Instructions[/i]), pod točkom 9. pišu[/size] [u]različita imena tog .dll-a[/u].
Oprosti za dugačak post... :? :oops:
Nadam se da nije preopsežan i da će pomoći.
mladac (napisa): | MKova (napisa): | mladac (napisa): | zna netko dobar antivirusni al da nije avast, njega imam al mi sad baš i ne pomaže u ovom slučaju |
avast ne pomaže!? ... možda ga ne znaš koristiti... napravi "scheadule boot-time scan" ako već imaš virus i ne možeš ga izbrisati |
napravila sam i to upravo... očistio je nekaj al problem je ostao
dakle cijeli dan mi ovaj prozorčić se upaljuje...
sve živo i neživo sam već probala, jel zna netko u čem je problem?
kad stisnem na prozorčić sam se ugasi i za par sekundi opet izleti
ne pomaže ni kad stisnem na ikonu ispod njega isto se niš ne događa...
stvarno se ispričavam na offtopicu al već sam sva luda |
Meni se slično dogodilo kad sam (svojom glupošću) instalirao Win32.Trojandownloader.Zlob (kako ga zove Adaware) i još neke stvari 22. 5. 2007..
To ti je (kod mene) C:\windows\SYSTEM32\indwvm.dll pokrenut kao module od EXPLORER.EXE (procesa koji radi skoro sve na mašini). Taj .dll svakih 10-ka minuta pokreće žuti balončić. Bilo kakav klik na balončić (osim na "X") je pokretao URL http://www.wayofprotection.com/soft/
Dok ga Adaware za tek tjedan dana našao (iako ne znam zašto nije i prije sa istim definicijama) koristio sam privremeno rješenje. Svaki puta kad se pokrenuo komp sam tu Tray ikonu stavio na "Always hide".
To je ovdje: desni klik na sat u desnom uglu task trake, "Properties", u "Notification area" gumb "Customize...".
Sa Googleom sam našo neke upute (upisivanjem indwvm.dll):
indwvm.dll - Program Information - BleepingComputer.com
BleepingComputer.com > How To Remove Spylocked And Spywarelocked (removal Instructions)
Čak i ako ne nađeš indwvm.dll, moguće je da je druga varijanta. Ako se pojavljuje aplikacija "Spylocked" (a prije ju nisi imala) na drugom linku imaš opis i upute za odstranjivanje koje bi bilo dobro pogledati.
U uputama za ručno odstranjivanje (Manual Removal Instructions), pod točkom 9. pišu različita imena tog .dll-a.
Oprosti za dugačak post...
Nadam se da nije preopsežan i da će pomoći.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:29 ned, 1. 7. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="MKova"]ja još nisam naišao na slučaj gdje je trebao format (a nagledao sam ih se puno...), najgore što sam 2 puta radio je reinstall windowsa sa repair-om.
Ti adawarei spywhare su ništa drugo osim programa koji se startaju s windowsima ili pluginovi od explorera ili internet explorera. Ako možeš spriječiti da se startaju (nađeš i pobrišeš .exe ili .dll) obavio si posao.[/quote]
IMO, još bi bilo dobro probati pronaći u registry-ju sve sa path-om do tog filea i izbrisati [i]kako ne bi registry bio zakrčen glupostima[/i]. Moram prvo napraviti backup registrija.
Iako, ustvari, najbolje je kada (ako) ti komp postane prespor ili nadograđuješ ozbiljnije --što god bude prvo-- formatirati sistemski disk i tako riješiti takve nepotrebštine u registryju. Ja imam čisto prvotno stanje sistema nakon instalacije u Norton Ghost slici, tako da reinstalirati nije (pre-velik)problem.
:? Ovo se sve samo moje teorije. Možda kompliciram. Imam li pravo? :?:
Nikad nisam reinstalirao zbog virusa tj. malwarea (kolko se sjećam).
[size=14][b]@mladac:[/b][/size] Vidiš da prije ručnih imaš i upute za [b]automatsko odstranjivanje[/b]. To bi trebalo olakšati i (nadam se) reći ti da li uopće imaš taj virus.
Nakon što sam napisao post, primjetio sam da [i]tvoj screen-shot nije isti ko i moj (različit tekst)[/i]. Postoji mogućnost da nije isti virus.
MKova (napisa): | ja još nisam naišao na slučaj gdje je trebao format (a nagledao sam ih se puno...), najgore što sam 2 puta radio je reinstall windowsa sa repair-om.
Ti adawarei spywhare su ništa drugo osim programa koji se startaju s windowsima ili pluginovi od explorera ili internet explorera. Ako možeš spriječiti da se startaju (nađeš i pobrišeš .exe ili .dll) obavio si posao. |
IMO, još bi bilo dobro probati pronaći u registry-ju sve sa path-om do tog filea i izbrisati kako ne bi registry bio zakrčen glupostima. Moram prvo napraviti backup registrija.
Iako, ustvari, najbolje je kada (ako) ti komp postane prespor ili nadograđuješ ozbiljnije –što god bude prvo– formatirati sistemski disk i tako riješiti takve nepotrebštine u registryju. Ja imam čisto prvotno stanje sistema nakon instalacije u Norton Ghost slici, tako da reinstalirati nije (pre-velik)problem.
Ovo se sve samo moje teorije. Možda kompliciram. Imam li pravo?
Nikad nisam reinstalirao zbog virusa tj. malwarea (kolko se sjećam).
@mladac: Vidiš da prije ručnih imaš i upute za automatsko odstranjivanje. To bi trebalo olakšati i (nadam se) reći ti da li uopće imaš taj virus.
Nakon što sam napisao post, primjetio sam da tvoj screen-shot nije isti ko i moj (različit tekst). Postoji mogućnost da nije isti virus.
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:28 ned, 1. 7. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="SvekY"][quote="MKova"]...
Ti adawarei spywhare su ništa drugo osim programa koji se startaju s windowsima ili pluginovi od explorera ili internet explorera. Ako možeš spriječiti da se startaju (nađeš i pobrišeš .exe ili .dll) obavio si posao.[/quote]
IMO, još bi bilo dobro probati pronaći u registry-ju sve sa path-om do tog filea i izbrisati [i]kako ne bi registry bio zakrčen glupostima[/i]. Moram prvo napraviti backup registrija.
[/quote]
zbunjuje me rečenica: "...još bi bilo dobro..."? ...u smislu osim ovog što sam napisao? Pa ja nisam ništa konkretno napisao, samo da treba spriječiti njihovo pokretanje pri startanju windowsa... e sad, konkretno, to uključuje registry, servise i widows startup dir.
edit: neki mod bi mogao odvojiti ovu raspravu u zasebni thread
SvekY (napisa): | MKova (napisa): | ...
Ti adawarei spywhare su ništa drugo osim programa koji se startaju s windowsima ili pluginovi od explorera ili internet explorera. Ako možeš spriječiti da se startaju (nađeš i pobrišeš .exe ili .dll) obavio si posao. |
IMO, još bi bilo dobro probati pronaći u registry-ju sve sa path-om do tog filea i izbrisati kako ne bi registry bio zakrčen glupostima. Moram prvo napraviti backup registrija.
|
zbunjuje me rečenica: "...još bi bilo dobro..."? ...u smislu osim ovog što sam napisao? Pa ja nisam ništa konkretno napisao, samo da treba spriječiti njihovo pokretanje pri startanju windowsa... e sad, konkretno, to uključuje registry, servise i widows startup dir.
edit: neki mod bi mogao odvojiti ovu raspravu u zasebni thread
_________________ suradnici za razvoj igre traženi!! vidi ovo
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|