Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Bolonja 9.mj
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 17:48 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Konzultativna nastava mozda i nije losa ideja. To jos nismo probali.[/quote]

Svaki profesor i asistent ima 2 sata tjedno konzultacije. Mozes imat konzultativnu nastavu kad se sjetis. Btw, probali smo i organiziranu konzultativnu "dopunsku nastavu" nakon koje se jos jednom moglo polagati. U tome nisam osobno sudjelovao, ali koliko se sjecam prolaznost je bila mala pa se odustalo.

Ajde ljudi shvatite jednu stvar. U MO-bolonji ne ocjenjuje se samo znanje, nego i redoviti rad. Kriteriji su "prilagodjeni tome da moze proci skoro svako tko redovito radi" (eufemizam za srozani). Da vam damo pismene kakvi su nekad bili na ispitnim rokovima, blijedo bi nas gledali. Ne mozete imati jedno i drugo.
SickJedi (napisa):
Konzultativna nastava mozda i nije losa ideja. To jos nismo probali.

Svaki profesor i asistent ima 2 sata tjedno konzultacije. Mozes imat konzultativnu nastavu kad se sjetis. Btw, probali smo i organiziranu konzultativnu "dopunsku nastavu" nakon koje se jos jednom moglo polagati. U tome nisam osobno sudjelovao, ali koliko se sjecam prolaznost je bila mala pa se odustalo.

Ajde ljudi shvatite jednu stvar. U MO-bolonji ne ocjenjuje se samo znanje, nego i redoviti rad. Kriteriji su "prilagodjeni tome da moze proci skoro svako tko redovito radi" (eufemizam za srozani). Da vam damo pismene kakvi su nekad bili na ispitnim rokovima, blijedo bi nas gledali. Ne mozete imati jedno i drugo.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
iaugust
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
10 = 16 - 6

PostPostano: 20:40 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="SickJedi"]Konzultativna nastava mozda i nije losa ideja. To jos nismo probali.[/quote]

Ajde ljudi shvatite jednu stvar. U MO-bolonji ne ocjenjuje se samo znanje, nego i redoviti rad. Kriteriji su "prilagodjeni tome da moze proci skoro svako tko redovito radi" (eufemizam za srozani). Da vam damo pismene kakvi su nekad bili na ispitnim rokovima, blijedo bi nas gledali. Ne mozete imati jedno i drugo.[/quote]

za konzultacije i pristupačnost osoblja se slažem, ali o tome ću opet...

a ovo da su u bolonji kriteriji srozani su očiti pokazatelj da osoba koja to piše govori potpuno neargumentirano, jer očito nije pogledao npr. završni kolokvij iz diferencijalnog računa, ili 2. kolokvij iz integralnog ili numeričke…

a sad moj mali osvrt na već napisano, odnosno na samu temu

čudim se zapravo kako se nakon otvaranja ove tome opet određeni ljudi nisu počeli pozivati na fer – tj. uspoređivati s njima. A da su eventualno počeli onda bi bilo ovako: «pogledajte kako je na feru, oni imaju gotovo identičan sistem polaganja ispita, nismo mi jedini koji tako radimo,…» i onda bi se uspoređivalo ono što je isto – no interesantno je da se nikada ne spominje ono što je na feru puno bolje (ako se složimo da je sustav polaganja podjednako dobar, tj. loš), jer ferovci imaju upisivanje kolegija semestar za semestrom, dobili su i parcijalu, mislim da imaju više od 500 kompova na faksu i ne hvale s kupljenih nekoliko klupa i računala, već eventualno s nekim parmilijunskim uređajima ili uvođenju nečega po čemu su prvi u državi. No dosta o feru, to sam samo usput spomenuo da baš ne bude kako se o feru nije čulo u ovakvoj raspravi.

Ne mogu napisati ništa što se već više puta čulo nije, no mogu reći da nisam kampanjac, da zaista redovno učim, i da znam masu ljudi koji isto tako rade, no moraju svejedno na popravne (toliko o srozavanju kriterija). Možda jesam glup, ne bježim od toga, no kako sam prošle godine uspio imat prosjek 4.0, a ove (pogotovo ovaj semestar) gotovo sa svakim kolegijem imam «borbu» da ne odem na popravni. I da stvar bude «bolja», pored svega toga ukida nam se tzv. dodatno pravo na popravne u 9. mjesecu (tj. ukidaju se popravni popravnih, ili kako ja to volim reći, jedan rok), no to nije sve, za taj jedan popravni postoji uvjet, a koji je uvjet za njega pitasmo mi: «Reći ću vam nakon drugog kolokvija». Neću navoditi profesora koji je to rekao, no u svakom slučaju smatram da je to nedopustivo, znači pored teških kolokvija, i pored toga što nam je ukinut jedan popravni, mi još imamo uvjet za taj jedan jedini, a uvjet za njega se sazna na kraju, znači kad se vidjelo koliko ljudi se može direktno otpisati. I sad se vi uspoređujte s nekim, i sad vi pričajte i razglabajte dalje.

A što će tiče liste prolaznosti na popravnim kolokvijima. Ja vam vjerujem da se javljaju više-manje ista imena, no pogledajte nova imena koja dođu na te popise, pa prolaznost od tih novih imena, i onda mi govorite o niskim postocima (naravno, tada ih nebi bilo).

Sve u svemu, slažem se sa SickJediem, jer ako postoje ogromna odstupanja od rečenoga u raznim segmentima, zašto je problem odstupiti od toga da imamo samo jedan popravni???

Još ću se samo nakratko vratit na ono s početka, o osoblju. Smatram da je to jedino što je zaista kvalitetno na našem faksu (velika većina naravno), jer su profesionalni i vrlo pristupačni, no sve drugo je za ….(ne smijem psovati). I na kraju, možda griješim, ali moja, tj. obaveza svakog studenta je da uči, dolazi redovno na nastavu i da na kraju pokaže usvojeno znanje, a obaveza profesora je da ga nauči i ispita, i sad mi recite ako ja obavljam svoj dio posla, zašto profesori ne mogu svoj dio, tj. zar je samo jedan popravni dobro obavljanje onog dijela profesorskog posla koji se zove ispitivanje???
krcko (napisa):
SickJedi (napisa):
Konzultativna nastava mozda i nije losa ideja. To jos nismo probali.

za konzultacije i pristupačnost osoblja se slažem, ali o tome ću opet...

a ovo da su u bolonji kriteriji srozani su očiti pokazatelj da osoba koja to piše govori potpuno neargumentirano, jer očito nije pogledao npr. završni kolokvij iz diferencijalnog računa, ili 2. kolokvij iz integralnog ili numeričke…

a sad moj mali osvrt na već napisano, odnosno na samu temu

čudim se zapravo kako se nakon otvaranja ove tome opet određeni ljudi nisu počeli pozivati na fer – tj. uspoređivati s njima. A da su eventualno počeli onda bi bilo ovako: «pogledajte kako je na feru, oni imaju gotovo identičan sistem polaganja ispita, nismo mi jedini koji tako radimo,…» i onda bi se uspoređivalo ono što je isto – no interesantno je da se nikada ne spominje ono što je na feru puno bolje (ako se složimo da je sustav polaganja podjednako dobar, tj. loš), jer ferovci imaju upisivanje kolegija semestar za semestrom, dobili su i parcijalu, mislim da imaju više od 500 kompova na faksu i ne hvale s kupljenih nekoliko klupa i računala, već eventualno s nekim parmilijunskim uređajima ili uvođenju nečega po čemu su prvi u državi. No dosta o feru, to sam samo usput spomenuo da baš ne bude kako se o feru nije čulo u ovakvoj raspravi.

Ne mogu napisati ništa što se već više puta čulo nije, no mogu reći da nisam kampanjac, da zaista redovno učim, i da znam masu ljudi koji isto tako rade, no moraju svejedno na popravne (toliko o srozavanju kriterija). Možda jesam glup, ne bježim od toga, no kako sam prošle godine uspio imat prosjek 4.0, a ove (pogotovo ovaj semestar) gotovo sa svakim kolegijem imam «borbu» da ne odem na popravni. I da stvar bude «bolja», pored svega toga ukida nam se tzv. dodatno pravo na popravne u 9. mjesecu (tj. ukidaju se popravni popravnih, ili kako ja to volim reći, jedan rok), no to nije sve, za taj jedan popravni postoji uvjet, a koji je uvjet za njega pitasmo mi: «Reći ću vam nakon drugog kolokvija». Neću navoditi profesora koji je to rekao, no u svakom slučaju smatram da je to nedopustivo, znači pored teških kolokvija, i pored toga što nam je ukinut jedan popravni, mi još imamo uvjet za taj jedan jedini, a uvjet za njega se sazna na kraju, znači kad se vidjelo koliko ljudi se može direktno otpisati. I sad se vi uspoređujte s nekim, i sad vi pričajte i razglabajte dalje.

A što će tiče liste prolaznosti na popravnim kolokvijima. Ja vam vjerujem da se javljaju više-manje ista imena, no pogledajte nova imena koja dođu na te popise, pa prolaznost od tih novih imena, i onda mi govorite o niskim postocima (naravno, tada ih nebi bilo).

Sve u svemu, slažem se sa SickJediem, jer ako postoje ogromna odstupanja od rečenoga u raznim segmentima, zašto je problem odstupiti od toga da imamo samo jedan popravni???

Još ću se samo nakratko vratit na ono s početka, o osoblju. Smatram da je to jedino što je zaista kvalitetno na našem faksu (velika većina naravno), jer su profesionalni i vrlo pristupačni, no sve drugo je za ….(ne smijem psovati). I na kraju, možda griješim, ali moja, tj. obaveza svakog studenta je da uči, dolazi redovno na nastavu i da na kraju pokaže usvojeno znanje, a obaveza profesora je da ga nauči i ispita, i sad mi recite ako ja obavljam svoj dio posla, zašto profesori ne mogu svoj dio, tj. zar je samo jedan popravni dobro obavljanje onog dijela profesorskog posla koji se zove ispitivanje???

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 20:58 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="iaugust"]
[/quote]

...ili prvi kolokvij linearne 2
iaugust (napisa):

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 21:20 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]...ili prvi kolokvij linearne 2[/quote]

nebih se slozio s tobom, na tom kolokviju je bio samo jedan (po meni jako) tezi zadak, ostali nisu bili teski ali je trebalo vremena da ih se raspisuje...
MKova (napisa):

nebih se slozio s tobom, na tom kolokviju je bio samo jedan (po meni jako) tezi zadak, ostali nisu bili teski ali je trebalo vremena da ih se raspisuje...

Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 21:30 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="iaugust"](...) a uvjet za njega se sazna na kraju (...)[/quote]
Ali prekomicno je da nam [b]tek sada[/b] smeta sta uvjeti za te popravne nisu objavljeni [b]na pocetku akademske godine[/b]. :)
Toliko o nasim motivima za [i]rantanje[/i]. :oops: A i jos jedan dokaz koliko smo "spori". :D

[bottom_line_vecine_postova_na_ovom_topicu]
Please mister[color=red]*[/color], would you give us unconditional do-over cuz we are lazy bums who think our laziness will (with aid of who else than magical imp from fifth dimension named Mxyztplk) disappear over the summer and we will somehow manage not to flunk this year. Again.
[/bottom_line_vecine_postova_na_ovom_topicu]
Ma znate sta? Klptzyxm!

[color=red]*[/color]mister - genericki naziv za kljucne osobe u igri koje, nazalost, [b]ne citaju forum[/b]
iaugust (napisa):
(...) a uvjet za njega se sazna na kraju (...)

Ali prekomicno je da nam tek sada smeta sta uvjeti za te popravne nisu objavljeni na pocetku akademske godine. Smile
Toliko o nasim motivima za rantanje. Embarassed A i jos jedan dokaz koliko smo "spori". Very Happy

[bottom_line_vecine_postova_na_ovom_topicu]
Please mister*, would you give us unconditional do-over cuz we are lazy bums who think our laziness will (with aid of who else than magical imp from fifth dimension named Mxyztplk) disappear over the summer and we will somehow manage not to flunk this year. Again.
[/bottom_line_vecine_postova_na_ovom_topicu]
Ma znate sta? Klptzyxm!

*mister - genericki naziv za kljucne osobe u igri koje, nazalost, ne citaju forum

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 22:11 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

koliko se ja sjecam, na FERu kojeg toliko volite spominjati isto tako postoji limit od 2 pokusaja upisivanja istog kolegija - nakon toga se gubi pravo studija na FERu...
toga kod nas nema, ali ima drugih stvari

a reci krcku da nije upoznat i da neargumentirano govori da su kriteriji srozani je za sjest i plakat
prvo i osnovno - dok ne polozis nesto, nisi kompetentan reci da li je nesto tesko ili nije, isto tako, nije niti svako polaganje isto
i povrh svega, da, ljudi koji rade na ovom faxu vec godinama JESU kompetentni za reci da su se kriteriji srozali, jer znaju kakvi su rezultati nekoc bili, a kakvi su sada i kakvo znanje studenti pokazuju na kolegijima sljedbenicima

a sigurno TI nisi kompetentniji od predavaca za reci da li je nesto srozano ili neprikladno :roll:

i jos jednom cu podsjetiti da je pocetni stav da imate SAMO JEDNU sansu, popravci su uvedeni naknadno i nemojte se zacuditi ako se jednog dana samo ukinu - jer nikada nisu niti bili obecavani niti icime garantirani
a vi se pozivate kao da je postojanje n izlazaka vase ustavno pravo :roll:

@Sick: ako se ne varam, imao si dopunsku ujesen, rajt? to ti je bila konzultativna nastava... jesi li prosao? :-k (retoricko, zbilja me ne zanima)

@iaugust: kazes, imao si 4, a sad jedva krpas kraj s krajem: ne pokazuje li ti to da tvoja proslogodisnja 4orka nije dostatna za pracenje nastave? :-k
TO je ono sto se misli pod srozavanjem kriterija

shvatit cete... ili necete.... to zbilja nije moja briga
javila sam se samo zbog izjave da krcko nije kompetentan za reci ista o srozavanju kriterija :lol:
nabavite rokove iz npr linearne i analize iz 1995 pa ih probajte rijesiti i stopajte koliko vam vremena treba, ako uopce uspijete.... pa onda za probu iz 2000.... i onda pogledajte svoje kolokvije i bodovne granice
koliko se ja sjecam, na FERu kojeg toliko volite spominjati isto tako postoji limit od 2 pokusaja upisivanja istog kolegija - nakon toga se gubi pravo studija na FERu...
toga kod nas nema, ali ima drugih stvari

a reci krcku da nije upoznat i da neargumentirano govori da su kriteriji srozani je za sjest i plakat
prvo i osnovno - dok ne polozis nesto, nisi kompetentan reci da li je nesto tesko ili nije, isto tako, nije niti svako polaganje isto
i povrh svega, da, ljudi koji rade na ovom faxu vec godinama JESU kompetentni za reci da su se kriteriji srozali, jer znaju kakvi su rezultati nekoc bili, a kakvi su sada i kakvo znanje studenti pokazuju na kolegijima sljedbenicima

a sigurno TI nisi kompetentniji od predavaca za reci da li je nesto srozano ili neprikladno Rolling Eyes

i jos jednom cu podsjetiti da je pocetni stav da imate SAMO JEDNU sansu, popravci su uvedeni naknadno i nemojte se zacuditi ako se jednog dana samo ukinu - jer nikada nisu niti bili obecavani niti icime garantirani
a vi se pozivate kao da je postojanje n izlazaka vase ustavno pravo Rolling Eyes

@Sick: ako se ne varam, imao si dopunsku ujesen, rajt? to ti je bila konzultativna nastava... jesi li prosao? Think (retoricko, zbilja me ne zanima)

@iaugust: kazes, imao si 4, a sad jedva krpas kraj s krajem: ne pokazuje li ti to da tvoja proslogodisnja 4orka nije dostatna za pracenje nastave? Think
TO je ono sto se misli pod srozavanjem kriterija

shvatit cete... ili necete.... to zbilja nije moja briga
javila sam se samo zbog izjave da krcko nije kompetentan za reci ista o srozavanju kriterija Laughing
nabavite rokove iz npr linearne i analize iz 1995 pa ih probajte rijesiti i stopajte koliko vam vremena treba, ako uopce uspijete.... pa onda za probu iz 2000.... i onda pogledajte svoje kolokvije i bodovne granice

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 22:55 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne razumijem zasto bi po bolonji trebala postojati SAMO jedna sansa za svaki predmet??
po cemu je to bolje,lakse od starog sistem?

bas sam pricala danas frendu kak je organizirano to kod nas i nije mogao vjerovati da nemamo rokove.dobrih 10min je mislio da ga zezam i izmisljam. :roll:

nemam neki bajni prosjek,ali sam uspjela dati 5ispita(1pala,ali to je druga prica) u proslom semestru(2.god) i sve mi je islo ok,ucila,sve sam ok napisala.
a ovaj semestar imam osjecaj da kaj vise ucim,gore napisem kolokvij...i dosta ljudi s kojima sam pricala se tak osjecaju...
ne znam vise u cemu je problem :cry:
ne razumijem zasto bi po bolonji trebala postojati SAMO jedna sansa za svaki predmet??

bas sam pricala danas frendu kak je organizirano to kod nas i nije mogao vjerovati da nemamo rokove.dobrih 10min je mislio da ga zezam i izmisljam. Rolling Eyes

nemam neki bajni prosjek,ali sam uspjela dati 5ispita(1pala,ali to je druga prica) u proslom semestru(2.god) i sve mi je islo ok,ucila,sve sam ok napisala.
a ovaj semestar imam osjecaj da kaj vise ucim,gore napisem kolokvij...i dosta ljudi s kojima sam pricala se tak osjecaju...
ne znam vise u cemu je problem Crying or Very sad

[Vrh]
kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 23:05 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

a kaj se tice zadataka....
pa ne bi se zalila ni na tezinu tih iz 1995,ali da nam asistenti daju na vjezbama zadatke u tom rangu...
koliko sam ja na ovom faksu,rijetko na kojem kolegiju su zadaci s vjezba bili u rangu sa kolokvijima....
radje bi se mucila na vjezbama sa tezim zadacima,pa da onda znam kaj mogu ocekivati od kolokvija i ne bi se iznenadila.
a kaj se tice zadataka....
pa ne bi se zalila ni na tezinu tih iz 1995,ali da nam asistenti daju na vjezbama zadatke u tom rangu...
koliko sam ja na ovom faksu,rijetko na kojem kolegiju su zadaci s vjezba bili u rangu sa kolokvijima....
radje bi se mucila na vjezbama sa tezim zadacima,pa da onda znam kaj mogu ocekivati od kolokvija i ne bi se iznenadila.

[Vrh]
me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 23:22 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kika"]ne razumijem zasto bi po bolonji trebala postojati SAMO jedna sansa za svaki predmet??
[/quote]
Mislim da odgovr na ovo pitanje nikad necemo saznati, ali da ovo vise nije normalno, to stoji. :evil:

Sansa je jedna, kolokviji sve tezi i tezi...
Dosad mi se nikad, ali bas nikad nije dogodilo da nisam rijesila 50% kolokvija/pismenog ukoliko sam zaista naucila. Zadnje vrijeme mi se to dogadja stalno. :?

Kazete da su se srozali kriteriji? Ok, mozda i jesu, ali mislim da se srozala i kvaliteta vjezbi jer inace ovoga nebi bilo.
kika (napisa):

Mislim da odgovr na ovo pitanje nikad necemo saznati, ali da ovo vise nije normalno, to stoji. Evil or Very Mad

Sansa je jedna, kolokviji sve tezi i tezi...
Dosad mi se nikad, ali bas nikad nije dogodilo da nisam rijesila 50% kolokvija/pismenog ukoliko sam zaista naucila. Zadnje vrijeme mi se to dogadja stalno. Confused

Kazete da su se srozali kriteriji? Ok, mozda i jesu, ali mislim da se srozala i kvaliteta vjezbi jer inace ovoga nebi bilo.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:56 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="iaugust"]a ovo da su u bolonji kriteriji srozani su očiti pokazatelj da osoba koja to piše govori potpuno neargumentirano, jer očito nije pogledao npr. završni kolokvij iz diferencijalnog računa, ili 2. kolokvij iz integralnog ili numeričke…[/quote]

Tocno, nisam pogledao spomenute kolokvije. Ali to se prije radilo [b]u jednom semestru[/b] - dif. racun i int. racun su bili MA3. Imao si 5 teskih zadataka na pismenom, a pismeni je bio keks ako bi naucio dovoljno za prolaz na usmenom. Nakon polozene MA3 nastavak studija ti je uglavnom bio lagan.

@Nesi: ajde nemoj se uzrujavat. Ljudi pisu sto ih muci, jest da se stalno ponavljamo ali ipak prolaze informacije u oba smjera i od toga ima koristi.

@svima: ispricavam se ako nekog vrijedja to sto pisem. Ne zelim reci da je vas studij laksi nego sto je bio stari, nego samo da su pojedini kolokviji laksi od starih pismenih. Kad se uzme u obzir nacin studiranja, nisam bas siguran da je vama lakse bez obzira na vecu prolaznost. Ili mozda: veca prolaznost bas pokazuje da vam nije lakse. Ne moze 150 ljudi diplomirati matematiku u roku a da nitko ne dobije gastritis :) A sistem vas tjera da diplomirate u roku.

Ipak, uzmite u obzir da se vecina kolokvija na drugoj godini ove godine sastavlja [b]prvi puta[/b]. Tesko je iz svega otprve pogoditi pravu razinu. Kad previse ljudi popada, dobijete popravak.
iaugust (napisa):

Tocno, nisam pogledao spomenute kolokvije. Ali to se prije radilo u jednom semestru - dif. racun i int. racun su bili MA3. Imao si 5 teskih zadataka na pismenom, a pismeni je bio keks ako bi naucio dovoljno za prolaz na usmenom. Nakon polozene MA3 nastavak studija ti je uglavnom bio lagan.

@Nesi: ajde nemoj se uzrujavat. Ljudi pisu sto ih muci, jest da se stalno ponavljamo ali ipak prolaze informacije u oba smjera i od toga ima koristi.

@svima: ispricavam se ako nekog vrijedja to sto pisem. Ne zelim reci da je vas studij laksi nego sto je bio stari, nego samo da su pojedini kolokviji laksi od starih pismenih. Kad se uzme u obzir nacin studiranja, nisam bas siguran da je vama lakse bez obzira na vecu prolaznost. Ili mozda: veca prolaznost bas pokazuje da vam nije lakse. Ne moze 150 ljudi diplomirati matematiku u roku a da nitko ne dobije gastritis Smile A sistem vas tjera da diplomirate u roku.

Ipak, uzmite u obzir da se vecina kolokvija na drugoj godini ove godine sastavlja prvi puta. Tesko je iz svega otprve pogoditi pravu razinu. Kad previse ljudi popada, dobijete popravak.

Zadnja promjena: krcko; 0:13 sub, 30. 6. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:01 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="me_me"]Kazete da su se srozali kriteriji? Ok, mozda i jesu, ali mislim da se srozala i kvaliteta vjezbi jer inace ovoga nebi bilo.[/quote]

Naravno, zato je prolaznost skocila s cca 20% studenata koji su davali godine na >50% onih koji ociste godinu. :roll:

Mene zanima nesto drugo: zasto su samo vjezbe "krive"? :-k Cinjenica da zaboravljate na predavanja ukazuje na jedan od problema u vasem pristupu gradivu. :?
me_me (napisa):

Naravno, zato je prolaznost skocila s cca 20% studenata koji su davali godine na >50% onih koji ociste godinu. Rolling Eyes

Mene zanima nesto drugo: zasto su samo vjezbe "krive"? Think Cinjenica da zaboravljate na predavanja ukazuje na jedan od problema u vasem pristupu gradivu. Confused

[Vrh]
iaugust
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 16 - 6

PostPostano: 0:14 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@nesi: slažem se da sam nekompetentniji od krcka za govorit o srozavanju kriterija, ali trebao sam naglasak stavit na numeričku (jer velika većina pismenih iz bilo koje godine su bili u najmanju ruku malo lakši od našeg 2. kolokvija) - pa bi onda moje mišljenje o neargumentiranosti imalo više smisla

btw. nisam ni spomenuo lineranu..

@krcko: ok, MA3 je bila "smrt" za položit, ali evo, neka numerička bude primjer kojim želim potkrijepiti ono što govorim

@kika: i meni se to događa ovaj semestar - što više učim, slabiji rezultati - možda da počnemo manje učit, tom analogijom bi tada bili među najboljima :)
@nesi: slažem se da sam nekompetentniji od krcka za govorit o srozavanju kriterija, ali trebao sam naglasak stavit na numeričku (jer velika većina pismenih iz bilo koje godine su bili u najmanju ruku malo lakši od našeg 2. kolokvija) - pa bi onda moje mišljenje o neargumentiranosti imalo više smisla

btw. nisam ni spomenuo lineranu..

@krcko: ok, MA3 je bila "smrt" za položit, ali evo, neka numerička bude primjer kojim želim potkrijepiti ono što govorim

@kika: i meni se to događa ovaj semestar - što više učim, slabiji rezultati - možda da počnemo manje učit, tom analogijom bi tada bili među najboljima Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:18 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Mene zanima nesto drugo: zasto su samo vjezbe "krive"? :-k Cinjenica da zaboravljate na predavanja ukazuje na jedan od problema u vasem pristupu gradivu. :?[/quote]

Zato sto smo ih na prvoj godini istrenirali da je za prolaz dovoljno doci na vjezbe i skuziti kako se rjesavaju rutinski zadaci. Mozda je i nas pristup krivi.
vsego (napisa):
Mene zanima nesto drugo: zasto su samo vjezbe "krive"? Think Cinjenica da zaboravljate na predavanja ukazuje na jedan od problema u vasem pristupu gradivu. Confused

Zato sto smo ih na prvoj godini istrenirali da je za prolaz dovoljno doci na vjezbe i skuziti kako se rjesavaju rutinski zadaci. Mozda je i nas pristup krivi.

[Vrh]
Debla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
13 = 20 - 7

PostPostano: 0:21 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa mislim iskreno, neki govore da je lakše, naravno da mi studenti govorimo da je teže..
al ok ovo će zvučat subjektivno al nema veze, al gotovo svi postovi su subjektivni pa..
ovak za većinu predmeta se ja pripremam na način da prođem sve vježbe, ne samo da buljim nek i fino rješavam, uz to uvijek otvorena teorija , jer smatram da teorija ima smisla , uvijek ćeš lakše rješit zadatak ak znaš teoriju, zatim prođem stare rokove, kolokvije, i zadaće koje smo dobili, i gle koja ocjena mi je najčešća u indeksu , hm oće li ko pogađat ili ne? naravno 2..
mislim nisam najbolja studentica priznajem da sam kompanjka.. ali to se niti ne primječuje jer stalno imam posla , zadaće,blitzevi,kolokvij, dakle jednu kompanjku ste natjerali da radi redovito...
hm odlutala od teme.. uglavnom htjela sam reć, da za koji god kolokvij koji sam pisala, sad na ovoj godini , dakle 2. ,svi su mi bili teži nego oni zadaci koje sam našla u starim rokovima i kolokvijima..(evo to je ono subjektivno kaj sam tako famozno najavljivala)
znam da je prije 2. godina bila najteža, al se ni meni baš ne ćini tako laka, osobito zbog redovitog rada gubim volju radit, jer ono kaj mi piše nije odraz toga kolko sam radila, nekad su se studenti nešto radili sitno kroz semestar i zgusnuli svoj rad u vrijeme rokova,meni kada dođu rokovi , ja više pa gotovo nemam snage(ok malo pretjerujem, al svakao nisam odmorena, jer moraš jednostavno radit od 1.10. ,dakle pola dana si na faksu , drugu polovicu radiš doma zadaću,ili za blizžtz, ili pišeš program neki), mislim iskreno nije mi bitno kolki mi je prosjek, naučila sam da nikad neznamo pravila igre, uvijek sve na kraju saznajemo(i to ima svoje čari, ko ona igračka , ono neko jaje, kindersuprajs il tak nekak), svake godine se živciram hoću proć sve neću, uvijek mi visi jedan kolegij (makraju se uvijek izvučem), i uvijek si velim e ovaj put ćeš stvarno radit od prvog dana i na kraju i radim, i eto, ne vidim rezultate, osim što prolazim što mnogi ne rade..

mene iskreno zanima,koliko ljudi ima s one prve generacije bolonjaca(u koje i ja spadam)koji su još uvijek redoviti? Ne vjerojuem da nas ima toooliko puno..

ispričavam se na tako , hm kako bi opisala, zbunjenom i pomalo razočaranom postu..
pa mislim iskreno, neki govore da je lakše, naravno da mi studenti govorimo da je teže..
al ok ovo će zvučat subjektivno al nema veze, al gotovo svi postovi su subjektivni pa..
ovak za većinu predmeta se ja pripremam na način da prođem sve vježbe, ne samo da buljim nek i fino rješavam, uz to uvijek otvorena teorija , jer smatram da teorija ima smisla , uvijek ćeš lakše rješit zadatak ak znaš teoriju, zatim prođem stare rokove, kolokvije, i zadaće koje smo dobili, i gle koja ocjena mi je najčešća u indeksu , hm oće li ko pogađat ili ne? naravno 2..
mislim nisam najbolja studentica priznajem da sam kompanjka.. ali to se niti ne primječuje jer stalno imam posla , zadaće,blitzevi,kolokvij, dakle jednu kompanjku ste natjerali da radi redovito...
hm odlutala od teme.. uglavnom htjela sam reć, da za koji god kolokvij koji sam pisala, sad na ovoj godini , dakle 2. ,svi su mi bili teži nego oni zadaci koje sam našla u starim rokovima i kolokvijima..(evo to je ono subjektivno kaj sam tako famozno najavljivala)
znam da je prije 2. godina bila najteža, al se ni meni baš ne ćini tako laka, osobito zbog redovitog rada gubim volju radit, jer ono kaj mi piše nije odraz toga kolko sam radila, nekad su se studenti nešto radili sitno kroz semestar i zgusnuli svoj rad u vrijeme rokova,meni kada dođu rokovi , ja više pa gotovo nemam snage(ok malo pretjerujem, al svakao nisam odmorena, jer moraš jednostavno radit od 1.10. ,dakle pola dana si na faksu , drugu polovicu radiš doma zadaću,ili za blizžtz, ili pišeš program neki), mislim iskreno nije mi bitno kolki mi je prosjek, naučila sam da nikad neznamo pravila igre, uvijek sve na kraju saznajemo(i to ima svoje čari, ko ona igračka , ono neko jaje, kindersuprajs il tak nekak), svake godine se živciram hoću proć sve neću, uvijek mi visi jedan kolegij (makraju se uvijek izvučem), i uvijek si velim e ovaj put ćeš stvarno radit od prvog dana i na kraju i radim, i eto, ne vidim rezultate, osim što prolazim što mnogi ne rade..

mene iskreno zanima,koliko ljudi ima s one prve generacije bolonjaca(u koje i ja spadam)koji su još uvijek redoviti? Ne vjerojuem da nas ima toooliko puno..

ispričavam se na tako , hm kako bi opisala, zbunjenom i pomalo razočaranom postu..

vedraf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 15 - 4

PostPostano: 8:39 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Malo da se uključim....
@Nesi: oprosti,ali ti stalno tupiš o tome kako je bolonjcima lakše, meni nije realno da ti to možeš procijeniti,ti po bolonji ne studiraš. Stalno se pozivaš na veću prolaznost,a nebi razmislila je li ona možda uzrokovana obavezom pohađanja vježbi i predavanja(na većini kolegija),pisanja bliceva,zadaća...Na tome svemu se puno toga nauči,i da je toga bilo prije bilo bi bolje,kažem prije jer sam ja studirao i na stari način i prije bi prolaznost bila veća.

Istina je da se kolegiji lakše polažu nego prije i tu se slažem sa svima koji to tvrde i to je prednost bolonje(vjerujem da je to najviše uzrokovano tim blicevima,zadaćama koje potiču na rad,ali i time što je za neke kolegije gradivo malo rašireno u više kolegija- MA3.Kažem neke jer je npr.UUV 95% UVISA,a trajao je jedan semestar,Numeričku smo radili više stvari nego nebolonjska generacija...,znači,neki su i teži,ne samo i opširniji).

Oprosti što se ponovno pozivam na tebe Nesi,ali ti tvrdiš da je to što nema popravnih iz kolegija ok (ako sam dobro shvatio),da po bolonji imamo jednu priliku i to je to,ali kad bi se držali pravila dobar dio tvojih kolega sa 3. godine(mislim da si 3. jer slušaš algebarske,oprosti ako sam pogriješio) ne bi upisao 4. godinu jer nisu dali Ma3 ili Ma4 ili Uvis(to je sad legalizirano,išlo vam se na ruku,pa je sve po pravilima,da se ne bi rušili na bolonju...).
Iz većine kolegija mi imamo pravo na popravni,uz neke uvjete koji moraju biti zadovoljeni,ali npr.fakultet u prvom semestru nije išao na ruku s time što se je smio samo jedan kolegij polagati na popravnom(barem mislim),bez obzira na koliko si popravnih imao pravo izaći.
Bilo bi u redu da se odobri da svi koji udovoljavaju uvjete za izaći na neki popravni imaju i pravo izaći na njega.Sad bilo to 5 kolegija,nemojmo se zavaravati da će ta osoba sve položiti,ali npr. ako su nekome ostala 2 kolegija,mislim da će ih student koji uči bez problema dati na jesen.
Što je pjesnik htio reći: svi bi trebali dobiti drugu priliku,jer jedan slabiji kolokvij ili neka bolest ili, banaliziram sad, prometna nesreća na putu na
kolokvij nisu pokazatelj da student nije radio,ili da radom ne može savladati kolegij.
Ne znam kak će biti nakon ovog semestra,ali nadam se da ćemo moći izaći barem na dva popravna.(Meni neće trebati,vjerojatno :lol: ,ali bilo bi ok prema studentima).
Malo da se uključim....
@Nesi: oprosti,ali ti stalno tupiš o tome kako je bolonjcima lakše, meni nije realno da ti to možeš procijeniti,ti po bolonji ne studiraš. Stalno se pozivaš na veću prolaznost,a nebi razmislila je li ona možda uzrokovana obavezom pohađanja vježbi i predavanja(na većini kolegija),pisanja bliceva,zadaća...Na tome svemu se puno toga nauči,i da je toga bilo prije bilo bi bolje,kažem prije jer sam ja studirao i na stari način i prije bi prolaznost bila veća.

Istina je da se kolegiji lakše polažu nego prije i tu se slažem sa svima koji to tvrde i to je prednost bolonje(vjerujem da je to najviše uzrokovano tim blicevima,zadaćama koje potiču na rad,ali i time što je za neke kolegije gradivo malo rašireno u više kolegija- MA3.Kažem neke jer je npr.UUV 95% UVISA,a trajao je jedan semestar,Numeričku smo radili više stvari nego nebolonjska generacija...,znači,neki su i teži,ne samo i opširniji).

Oprosti što se ponovno pozivam na tebe Nesi,ali ti tvrdiš da je to što nema popravnih iz kolegija ok (ako sam dobro shvatio),da po bolonji imamo jednu priliku i to je to,ali kad bi se držali pravila dobar dio tvojih kolega sa 3. godine(mislim da si 3. jer slušaš algebarske,oprosti ako sam pogriješio) ne bi upisao 4. godinu jer nisu dali Ma3 ili Ma4 ili Uvis(to je sad legalizirano,išlo vam se na ruku,pa je sve po pravilima,da se ne bi rušili na bolonju...).
Iz većine kolegija mi imamo pravo na popravni,uz neke uvjete koji moraju biti zadovoljeni,ali npr.fakultet u prvom semestru nije išao na ruku s time što se je smio samo jedan kolegij polagati na popravnom(barem mislim),bez obzira na koliko si popravnih imao pravo izaći.
Bilo bi u redu da se odobri da svi koji udovoljavaju uvjete za izaći na neki popravni imaju i pravo izaći na njega.Sad bilo to 5 kolegija,nemojmo se zavaravati da će ta osoba sve položiti,ali npr. ako su nekome ostala 2 kolegija,mislim da će ih student koji uči bez problema dati na jesen.
Što je pjesnik htio reći: svi bi trebali dobiti drugu priliku,jer jedan slabiji kolokvij ili neka bolest ili, banaliziram sad, prometna nesreća na putu na
kolokvij nisu pokazatelj da student nije radio,ili da radom ne može savladati kolegij.
Ne znam kak će biti nakon ovog semestra,ali nadam se da ćemo moći izaći barem na dva popravna.(Meni neće trebati,vjerojatno Laughing ,ali bilo bi ok prema studentima).

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 11:11 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="SickJedi"]Daklem tih cetvro ljudi koji bi prosli smatrat cemo kao collateral damage i zaboravit.[/quote]

Ne, dat cemo im da opet izadju nagodinu, kao sto su i zasluzili svojim angazmanom na redovitom i prvom popravnom kolokviju. :roll:[/quote]

Padat godinu zbog jednog kolegija je uzasno blesavo. Ne samo da je blesavo nego je i uzasno skupo.

Sisitem jednog roka po ispitu je uzasan. Los dan, glavolja, ostavi te cura, smrtni slucaj (ne zelim ni pomisljati, ni zeljeti zlo)... Takve stvari utjecu na rezultate, a imas samo jednu priliku (ili jos jednu za godinu dana ako si to mozes financijski priustiti).

Kad je bila konzultativna dopunska nastava prosao sam 1 od dva upisana kolegija, rok je bio samo mjesec dana. Znaci ipak sam nesto napravio i naucio. Cak imam osjecaj da sam bolje naucio kolegije na kojima sam zavrsio na popravnom... :?

Osoblje faxa, lovite se za slamke koliko i mi studenti... Argumenti tipa "kad sam ja bio mlad...." su totalno blesavi. Onda ja pocnem pricat kak je tesko bilo matematicarima u Grckoj jer nisu imali niti racunala, ni aute, ni tramvaje i neke uzasne bolestine koje se tad nisu mogle izljecit i ...

Ne mjenjaju se samo spomenici i budale.

Balkanja bi bila odlicna da je Bolonja, ali SBBKBB razmisljanja nemaju bas neku preveku korist.
vsego (napisa):
SickJedi (napisa):
Daklem tih cetvro ljudi koji bi prosli smatrat cemo kao collateral damage i zaboravit.

Ne, dat cemo im da opet izadju nagodinu, kao sto su i zasluzili svojim angazmanom na redovitom i prvom popravnom kolokviju. Rolling Eyes

Padat godinu zbog jednog kolegija je uzasno blesavo. Ne samo da je blesavo nego je i uzasno skupo.

Sisitem jednog roka po ispitu je uzasan. Los dan, glavolja, ostavi te cura, smrtni slucaj (ne zelim ni pomisljati, ni zeljeti zlo)... Takve stvari utjecu na rezultate, a imas samo jednu priliku (ili jos jednu za godinu dana ako si to mozes financijski priustiti).

Kad je bila konzultativna dopunska nastava prosao sam 1 od dva upisana kolegija, rok je bio samo mjesec dana. Znaci ipak sam nesto napravio i naucio. Cak imam osjecaj da sam bolje naucio kolegije na kojima sam zavrsio na popravnom... Confused

Osoblje faxa, lovite se za slamke koliko i mi studenti... Argumenti tipa "kad sam ja bio mlad...." su totalno blesavi. Onda ja pocnem pricat kak je tesko bilo matematicarima u Grckoj jer nisu imali niti racunala, ni aute, ni tramvaje i neke uzasne bolestine koje se tad nisu mogle izljecit i ...

Balkanja bi bila odlicna da je Bolonja, ali SBBKBB razmisljanja nemaju bas neku preveku korist.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:33 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vedraf"]@Nesi: oprosti,ali ti stalno tupiš o tome kako je bolonjcima lakše,...
Istina je da se kolegiji lakše polažu nego prije...[/quote]

U cemu je problem (prva recenica) kad sam kazes da se sada lakse polaze? :-k Pa valjda to i oznacava stav "da je Bolonjcima lakse", ne? :grebgreb:

[quote="vedraf"]mislim da si 3.[/quote]

Nije vise. ;)

[quote="vedraf"]Iz većine kolegija mi imamo pravo na popravni,uz neke uvjete koji moraju biti zadovoljeni,ali npr.fakultet u prvom semestru nije išao na ruku s time što se je smio samo jedan kolegij polagati na popravnom(barem mislim),bez obzira na koliko si popravnih imao pravo izaći.[/quote]

Krivo mislis; taj uvjet je bio za [b]drugi[/b] popravni (tzv. popravak popravka). :|

[quote="vedraf"]Bilo bi u redu da se odobri da svi koji udovoljavaju uvjete za izaći na neki popravni imaju i pravo izaći na njega.[/quote]

Koja je razlika izmedju "udovoljavaju uvjete" i "imaju pravo"? :-s

[quote="vedraf"]Sad bilo to 5 kolegija,nemojmo se zavaravati da će ta osoba sve položiti,ali npr. ako su nekome ostala 2 kolegija,mislim da će ih student koji uči bez problema dati na jesen.[/quote]

Pa neka ih da, tko mu/joj brani? :grebgreb: Moze i svih pet; gdje pise da ne moze? :roll: Tome i sluzi deveti mjesec - da imate cijelo ljeto. 8)

[quote="vedraf"]Što je pjesnik htio reći: svi bi trebali dobiti drugu priliku,jer jedan slabiji kolokvij ili neka bolest ili, banaliziram sad, prometna nesreća na putu na kolokvij nisu pokazatelj da student nije radio,ili da radom ne može savladati kolegij.[/quote]

Ne banaliziras nego pricas neistine. :? Kad je ikome s lijecnickom dokumentacijom ili slicnim uvjerljivim (a cesto i neuvjerljivim) opravdanjem uskracena prilika da nadoknadi propusteni ispit? :-k

Post ti je pun pogresnih tvrdnji. :evil: Molim da se prvo se informiras o stvarnom stanju i o uvjetima, pa tek onda ides prigovarati. :roll: Briga me sto mislis o Nesinim ili icijim stavovima, ali pricati da mi tu postavljamo zabrane polaganja bolesnicima, da nisu svi imali pravo na [b]prvi[/b] popravni (uz, naravno, eventualne unutarkolegijske uvjete), da postoji neko ogranicenje na broj popravaka u devetom mjesecu,... u najmanju ruku je nepristojno, nakon sto je sve napisano, objasnjeno, najavljeno,... i ovdje i na sluzbenom siteu. :evil:

[quote="SickJedi"]Padat godinu zbog jednog kolegija je uzasno blesavo.[/quote]

U moje vrijeme se padalo zbog jednog ili dva [b]BODA[/b] :arrow: i po tom pitanju je Bolonjcima bolje. :P

Glupo je ne poloziti taj jedan kolegij ako vec znas da ti je to uvjet. :roll:

[quote="SickJedi"]Sisitem jednog roka po ispitu...[/quote]

O, dosta vise! :evil: Molim da se ovdje popisu svi kolegiji koji su davali [b]tocno jednu priliku za polaganje[/b] i u kojim semestrima/akademskim godinama je to bilo. :evil: Stalno pricate o tome kao da je cijeli studij takav... da cujem: [b]koji su to kolegiji?[/b] :-k

[quote="SickJedi"]Osoblje faxa, lovite se za slamke koliko i mi studenti...[/quote]

Citanje ti bas ne lezi... :roll: Ja sam se vise puta pozvao na neuspjesnost dodatnih popravnih, a jedina reakcija je bila tvoje "4 covjeka su kolateralna steta". :| Sorry, meni tjedan dana posla za 1.5% studenata koji se nisu potrudili na vrijeme nauciti gradivo predstavlja vraski dobar argument da nam to ne treba. :evil:

Za dvije godine, Ministarstvo ce me pitati jesam li doktorirao, a ne koliko sam studenata spasio po popravnim kolokvijima. :evil:

[quote="SickJedi"]Ne mjenjaju se samo spomenici i budale.[/quote]

Uz pretpostavku da si svjestan kako mi nismo spomenici, nego zivi ljudi, primijetit cu da impliciras da smo budale jer ne razmisljamo onako kako vi zelite. :evil: Vrlo lijepo od moderatora... :roll:

Hoces li sada dati sve ispite s prve godine ili ti niti (barem) cetiri sanse po kolegiju nisu bile dovoljne? :-k
vedraf (napisa):
@Nesi: oprosti,ali ti stalno tupiš o tome kako je bolonjcima lakše,...
Istina je da se kolegiji lakše polažu nego prije...

U cemu je problem (prva recenica) kad sam kazes da se sada lakse polaze? Think Pa valjda to i oznacava stav "da je Bolonjcima lakse", ne? Kotacici rade 100 na sat

vedraf (napisa):
mislim da si 3.

Nije vise. Wink

vedraf (napisa):

Krivo mislis; taj uvjet je bio za drugi popravni (tzv. popravak popravka). Neutral

vedraf (napisa):
Bilo bi u redu da se odobri da svi koji udovoljavaju uvjete za izaći na neki popravni imaju i pravo izaći na njega.

Koja je razlika izmedju "udovoljavaju uvjete" i "imaju pravo"? Eh?

vedraf (napisa):
Sad bilo to 5 kolegija,nemojmo se zavaravati da će ta osoba sve položiti,ali npr. ako su nekome ostala 2 kolegija,mislim da će ih student koji uči bez problema dati na jesen.

Pa neka ih da, tko mu/joj brani? Kotacici rade 100 na sat Moze i svih pet; gdje pise da ne moze? Rolling Eyes Tome i sluzi deveti mjesec - da imate cijelo ljeto. Cool

vedraf (napisa):
Što je pjesnik htio reći: svi bi trebali dobiti drugu priliku,jer jedan slabiji kolokvij ili neka bolest ili, banaliziram sad, prometna nesreća na putu na kolokvij nisu pokazatelj da student nije radio,ili da radom ne može savladati kolegij.

Ne banaliziras nego pricas neistine. Confused Kad je ikome s lijecnickom dokumentacijom ili slicnim uvjerljivim (a cesto i neuvjerljivim) opravdanjem uskracena prilika da nadoknadi propusteni ispit? Think

Post ti je pun pogresnih tvrdnji. Evil or Very Mad Molim da se prvo se informiras o stvarnom stanju i o uvjetima, pa tek onda ides prigovarati. Rolling Eyes Briga me sto mislis o Nesinim ili icijim stavovima, ali pricati da mi tu postavljamo zabrane polaganja bolesnicima, da nisu svi imali pravo na prvi popravni (uz, naravno, eventualne unutarkolegijske uvjete), da postoji neko ogranicenje na broj popravaka u devetom mjesecu,... u najmanju ruku je nepristojno, nakon sto je sve napisano, objasnjeno, najavljeno,... i ovdje i na sluzbenom siteu. Evil or Very Mad

SickJedi (napisa):
Padat godinu zbog jednog kolegija je uzasno blesavo.

U moje vrijeme se padalo zbog jednog ili dva BODA Arrow i po tom pitanju je Bolonjcima bolje. Razz

Glupo je ne poloziti taj jedan kolegij ako vec znas da ti je to uvjet. Rolling Eyes

SickJedi (napisa):
Sisitem jednog roka po ispitu...

O, dosta vise! Evil or Very Mad Molim da se ovdje popisu svi kolegiji koji su davali tocno jednu priliku za polaganje i u kojim semestrima/akademskim godinama je to bilo. Evil or Very Mad Stalno pricate o tome kao da je cijeli studij takav... da cujem: koji su to kolegiji? Think

SickJedi (napisa):
Osoblje faxa, lovite se za slamke koliko i mi studenti...

Citanje ti bas ne lezi... Rolling Eyes Ja sam se vise puta pozvao na neuspjesnost dodatnih popravnih, a jedina reakcija je bila tvoje "4 covjeka su kolateralna steta". Neutral Sorry, meni tjedan dana posla za 1.5% studenata koji se nisu potrudili na vrijeme nauciti gradivo predstavlja vraski dobar argument da nam to ne treba. Evil or Very Mad

Za dvije godine, Ministarstvo ce me pitati jesam li doktorirao, a ne koliko sam studenata spasio po popravnim kolokvijima. Evil or Very Mad

SickJedi (napisa):

Uz pretpostavku da si svjestan kako mi nismo spomenici, nego zivi ljudi, primijetit cu da impliciras da smo budale jer ne razmisljamo onako kako vi zelite. Evil or Very Mad Vrlo lijepo od moderatora... Rolling Eyes

Hoces li sada dati sve ispite s prve godine ili ti niti (barem) cetiri sanse po kolegiju nisu bile dovoljne? Think

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 11:53 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Citanje ti bas ne lezi... :roll: Ja sam se vise puta pozvao na neuspjesnost dodatnih popravnih, a jedina reakcija je bila tvoje "4 covjeka su kolateralna steta". :| Sorry, meni tjedan dana posla za 1.5% studenata koji se nisu potrudili na vrijeme nauciti gradivo predstavlja vraski dobar argument da nam to ne treba. :evil:

Za dvije godine, Ministarstvo ce me pitati jesam li doktorirao, a ne koliko sam studenata spasio po popravnim kolokvijima. :evil:[/quote]

Znam da je tebi (i drzavi) primaran doktorirat i da je rad u nastavi nesto sta je obavaza, ali i do sada su se odradjivali rokovi u 9 mjesecu i dekanski rokovi i zapravo nije bilo bitno koliko je ljudi proslo ili palo.

[quote="vsego"][quote="SickJedi"]Ne mjenjaju se samo spomenici i budale.[/quote]

Uz pretpostavku da si svjestan kako mi nismo spomenici, nego zivi ljudi, primijetit cu da impliciras da smo budale jer ne razmisljamo onako kako vi zelite. :evil: Vrlo lijepo od moderatora... :roll:[/quote]

Mislim da nisi dobro shavtio moju poruku. Ocito je da fakultet i svo osoblje ne smatram budalama. Stalno se nesto mjenja. Htio sam reci da je glupo uhvatiti se a jedan sistem i drzati se istog ko pijan plota.

Ako se netko nasao uvrijedjen mojim gornjim postom ja se javno ispricavam, to mi nije bila namjera.
vsego (napisa):
Citanje ti bas ne lezi... Rolling Eyes Ja sam se vise puta pozvao na neuspjesnost dodatnih popravnih, a jedina reakcija je bila tvoje "4 covjeka su kolateralna steta". Neutral Sorry, meni tjedan dana posla za 1.5% studenata koji se nisu potrudili na vrijeme nauciti gradivo predstavlja vraski dobar argument da nam to ne treba. Evil or Very Mad

Za dvije godine, Ministarstvo ce me pitati jesam li doktorirao, a ne koliko sam studenata spasio po popravnim kolokvijima. Evil or Very Mad

Znam da je tebi (i drzavi) primaran doktorirat i da je rad u nastavi nesto sta je obavaza, ali i do sada su se odradjivali rokovi u 9 mjesecu i dekanski rokovi i zapravo nije bilo bitno koliko je ljudi proslo ili palo.

vsego (napisa):
SickJedi (napisa):

Uz pretpostavku da si svjestan kako mi nismo spomenici, nego zivi ljudi, primijetit cu da impliciras da smo budale jer ne razmisljamo onako kako vi zelite. Evil or Very Mad Vrlo lijepo od moderatora... Rolling Eyes

Mislim da nisi dobro shavtio moju poruku. Ocito je da fakultet i svo osoblje ne smatram budalama. Stalno se nesto mjenja. Htio sam reci da je glupo uhvatiti se a jedan sistem i drzati se istog ko pijan plota.

Ako se netko nasao uvrijedjen mojim gornjim postom ja se javno ispricavam, to mi nije bila namjera.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 12:19 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="me_me"]Kazete da su se srozali kriteriji? Ok, mozda i jesu, ali mislim da se srozala i kvaliteta vjezbi jer inace ovoga nebi bilo.[/quote]

Naravno, zato je prolaznost skocila s cca 20% studenata koji su davali godine na >50% onih koji ociste godinu. :roll:

Mene zanima nesto drugo: zasto su samo vjezbe "krive"? :-k Cinjenica da zaboravljate na predavanja ukazuje na jedan od problema u vasem pristupu gradivu. :?[/quote]

Pa ovako... isprika ako se itko nasao prozvan... Nisam ciljala na nikog pojedinacno...
Btw, kvaliteta vjezbi iz C-a po mojem misljenju skocila je jaaako... [size=7]ne ulizujem se...[/size] To je kolegij koji sam mislila na nikad necu poloziti, a sad opcekujem cetvorku.

No, vratimo se na temu. Ovo s vjezbama komentiram zbog kolokvija iz numericke. Kolokvije je za mene bio katastrofalan. Zasto bar jedan ovakav zadatak nismo radili na vjezbama? Ili barem da je bio u zadaci. Na vjezbama je receno da ce zadaci na kolokviju biti u rangu onih sa zadace. E pa nisu bili. Prosla sam sve zadace, sve sam znala rijesiti, a kad sam dobila kolokvij reakcija je bila otprilike ovakva. :crazyeyes: :nonono: Uvijek sam mislila da mi se ne moze dogoditi da ne mogu napisati barem za 2 ako ucim. A sad ispada da ipak moze. Kako?

Sta sad to znaci? Da ce na ovom faksu prolaziti lumeni? :roll: Pa ne mogu jednu godinu studirati 5 godina, a uvjet je sve cisto.

Btw, sta znaci ono da se ne moze odmah odrediti prava tezina zadataka? Pa nismo mi pokusni kunici. :bbunny:

I da zivcana sam, razocarana sam, placem vec 2 dana jer ne znam sta da radim...
vsego (napisa):
me_me (napisa):

Naravno, zato je prolaznost skocila s cca 20% studenata koji su davali godine na >50% onih koji ociste godinu. Rolling Eyes

Pa ovako... isprika ako se itko nasao prozvan... Nisam ciljala na nikog pojedinacno...
Btw, kvaliteta vjezbi iz C-a po mojem misljenju skocila je jaaako... ne ulizujem se... To je kolegij koji sam mislila na nikad necu poloziti, a sad opcekujem cetvorku.

No, vratimo se na temu. Ovo s vjezbama komentiram zbog kolokvija iz numericke. Kolokvije je za mene bio katastrofalan. Zasto bar jedan ovakav zadatak nismo radili na vjezbama? Ili barem da je bio u zadaci. Na vjezbama je receno da ce zadaci na kolokviju biti u rangu onih sa zadace. E pa nisu bili. Prosla sam sve zadace, sve sam znala rijesiti, a kad sam dobila kolokvij reakcija je bila otprilike ovakva. #Crazy Ne, ne, ne, samo to neee Uvijek sam mislila da mi se ne moze dogoditi da ne mogu napisati barem za 2 ako ucim. A sad ispada da ipak moze. Kako?

Sta sad to znaci? Da ce na ovom faksu prolaziti lumeni? Rolling Eyes Pa ne mogu jednu godinu studirati 5 godina, a uvjet je sve cisto.

Btw, sta znaci ono da se ne moze odmah odrediti prava tezina zadataka? Pa nismo mi pokusni kunici. Blue bunny

I da zivcana sam, razocarana sam, placem vec 2 dana jer ne znam sta da radim...

me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 12:43 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
O, dosta vise! :evil: Molim da se ovdje popisu svi kolegiji koji su davali [b]tocno jednu priliku za polaganje[/b] i u kojim semestrima/akademskim godinama je to bilo. :evil: Stalno pricate o tome kao da je cijeli studij takav... da cujem: [b]koji su to kolegiji?[/b] :-k
[/quote]

Algebarske strukture. Tko ima manje od 13 bodova nema pravo izlaska na popravni. Mene se to ne tice, ok sam napisala, ali zasto je njima uskracena prilika za to da preko ljeta nauce i prodju? Neki imaju cistu godinu, ali ovo nece proci jer nemaju taj uvjet i zbog toga padaju godinu. Neposteno, jako.
vsego (napisa):

O, dosta vise! Evil or Very Mad Molim da se ovdje popisu svi kolegiji koji su davali tocno jednu priliku za polaganje i u kojim semestrima/akademskim godinama je to bilo. Evil or Very Mad Stalno pricate o tome kao da je cijeli studij takav... da cujem: koji su to kolegiji? Think

Algebarske strukture. Tko ima manje od 13 bodova nema pravo izlaska na popravni. Mene se to ne tice, ok sam napisala, ali zasto je njima uskracena prilika za to da preko ljeta nauce i prodju? Neki imaju cistu godinu, ali ovo nece proci jer nemaju taj uvjet i zbog toga padaju godinu. Neposteno, jako.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 3 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum