Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Bolonja 9.mj
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
12 = 42 - 30

PostPostano: 18:05 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zakljucak, popravnih ako bude, bit ce. Ako ih dobijemo mozemo bit sretni buduci da ih nitko ne mora dati.

[quote="Nesi"]i prepunjenost predavaonica jest problem, ali samo ako su SVI termini prepunjeni, a ne samo kod jednog (od njih vise) asistenata[/quote]

Zasto svi termini? Dovoljno je da termin u kojem ti imas vjezbe bude prepun. Odlaskom na druge vjezbe ne rjesavam problem jer se vjerojatno preklapaju s nastavom nekog drugog kolegija/poslom/trecim obavezama.
Zakljucak, popravnih ako bude, bit ce. Ako ih dobijemo mozemo bit sretni buduci da ih nitko ne mora dati.

Nesi (napisa):
i prepunjenost predavaonica jest problem, ali samo ako su SVI termini prepunjeni, a ne samo kod jednog (od njih vise) asistenata

Zasto svi termini? Dovoljno je da termin u kojem ti imas vjezbe bude prepun. Odlaskom na druge vjezbe ne rjesavam problem jer se vjerojatno preklapaju s nastavom nekog drugog kolegija/poslom/trecim obavezama.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 18:08 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ni ja se ne mogu potpuno sloziti s tobom,jer ove godine su se fakat trudili oko c-a i asistenti i profesori...imali su praktican kolokvij koji mi se cini da je pomogao ljudima,jer su sami poceli programirati na kompu.a vjezbe i predavanja su se stvarno ppoboljsali u odnosu na proslih par godina.
ni ja se ne mogu potpuno sloziti s tobom,jer ove godine su se fakat trudili oko c-a i asistenti i profesori...imali su praktican kolokvij koji mi se cini da je pomogao ljudima,jer su sami poceli programirati na kompu.a vjezbe i predavanja su se stvarno ppoboljsali u odnosu na proslih par godina.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 18:14 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok. Prolista san sad ovo sve na brzinu. Izgleda da se svi ipak slazemo oko 3 problema.
[list]1. nepravovremene obavijesti o obvezama studenta prema pojedinom kolegiju
2. manjak sjedecih mjesta za studente
3. netocni tehnicki unosi u indeks (natpis [i]Ponavlja godinu[/i], a ta fraza vise ne postoji, kao sta nam se redovito tupi).[/list:u]
Pa da za promjenu budemo malo konstruktivni --- sto se misli poduzet oko toga sljedece akademske godine?

@mmaric43: Ipak mislim da bi bilo bolje da si tih 2 sata zapravo i programira. Znas ono, tipk, tipk, tipk, click, build, run, debug? Naucis puno bolje i brze, sto su prakticni kolokviji ove godine samo pokazali da je tocno (no jos su daleko od rjesenja problema niske prolaznosti [i]Programiranja (C)[/i]).

[quote="Nesi"]bas me zanima koliku cete bunu dici[/quote]
Uh, let's see..
Moguci scenario.
200tinjak studenata sa nepravovaljanim indeksima ciji natpis [i]Ponavlja godinu[/i] im je vec uzrokovao podosta problema sa roditeljima preko ljeta i samo ih dodatno motivirao da zahtijevaju nove taman negdje pri upisu sljedece godine... 200x150kn = 30kkn... referada zbog toga ne uspije obradit upise pravovremeno... novi prigovori, jer nece stic upisat ljude, o cemu ovise mnoga prava studenata.... slika jadnih (ovo vrijedi opcenito) gladnih (jer nemaju pravo na prehranu zato sta ih referada nije stigla upisat zbog "neocekivanih guzvi") zbunjenih (jer nemaju blage koje su im obveze prema predmetu koje upravo slusaju) studenata sa nepostojecim indeksima kako pisu sjedeci na podu ucionice (a bit ce ih puno, jer cemo svi, naravno, doc na photo session) na index.hr, u jutarnjem, na Brisanom prostoru... vec imam i big flashy naslov --- "Akademski konc-logor". dobar? ;)
@Nesi: [b]ne agitiraj (!)[/b] i ako do sada nisi skuzila da se drustvena komunikacija i regulacija odvija na razini meta-pravila, ne doslovne interpretacije ovog ili onog statuta, onda ti evo jedan paragraf [url=http://www.nypl.org/research/calendar/imagesprog/zizek111806.pdf]Zizekova opseznijeg predavanja[/url]:
[quote="Slavoj Zizek"]Every order—legal order or even order of explicit normativity—is never simply a flat order. Isn’t it your basic experience that it has to rely on a complex network of informal rules, which tell us how are we to relate to explicit rules, how are we to apply them? To what extent are we to take them literally? How and when we are allowed, solicited even, to disregard them?[/quote]
Ovo gore pisem u najboljoj namjeri, stvarno.
Ok. Prolista san sad ovo sve na brzinu. Izgleda da se svi ipak slazemo oko 3 problema.
    1. nepravovremene obavijesti o obvezama studenta prema pojedinom kolegiju
    2. manjak sjedecih mjesta za studente
    3. netocni tehnicki unosi u indeks (natpis Ponavlja godinu, a ta fraza vise ne postoji, kao sta nam se redovito tupi).

Pa da za promjenu budemo malo konstruktivni — sto se misli poduzet oko toga sljedece akademske godine?

@mmaric43: Ipak mislim da bi bilo bolje da si tih 2 sata zapravo i programira. Znas ono, tipk, tipk, tipk, click, build, run, debug? Naucis puno bolje i brze, sto su prakticni kolokviji ove godine samo pokazali da je tocno (no jos su daleko od rjesenja problema niske prolaznosti Programiranja (C)).

Nesi (napisa):
bas me zanima koliku cete bunu dici

Uh, let's see..
Moguci scenario.
200tinjak studenata sa nepravovaljanim indeksima ciji natpis Ponavlja godinu im je vec uzrokovao podosta problema sa roditeljima preko ljeta i samo ih dodatno motivirao da zahtijevaju nove taman negdje pri upisu sljedece godine... 200x150kn = 30kkn... referada zbog toga ne uspije obradit upise pravovremeno... novi prigovori, jer nece stic upisat ljude, o cemu ovise mnoga prava studenata.... slika jadnih (ovo vrijedi opcenito) gladnih (jer nemaju pravo na prehranu zato sta ih referada nije stigla upisat zbog "neocekivanih guzvi") zbunjenih (jer nemaju blage koje su im obveze prema predmetu koje upravo slusaju) studenata sa nepostojecim indeksima kako pisu sjedeci na podu ucionice (a bit ce ih puno, jer cemo svi, naravno, doc na photo session) na index.hr, u jutarnjem, na Brisanom prostoru... vec imam i big flashy naslov — "Akademski konc-logor". dobar? Wink
@Nesi: ne agitiraj (!) i ako do sada nisi skuzila da se drustvena komunikacija i regulacija odvija na razini meta-pravila, ne doslovne interpretacije ovog ili onog statuta, onda ti evo jedan paragraf Zizekova opseznijeg predavanja:
Slavoj Zizek (napisa):
Every order—legal order or even order of explicit normativity—is never simply a flat order. Isn’t it your basic experience that it has to rely on a complex network of informal rules, which tell us how are we to relate to explicit rules, how are we to apply them? To what extent are we to take them literally? How and when we are allowed, solicited even, to disregard them?

Ovo gore pisem u najboljoj namjeri, stvarno.

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 20:54 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MaJaBu"][quote="Nesi"]
ne svidja vam se?
odite nekamo drugamo
[/quote]

Evo idem, cim me ti uputis na neku drugu ustanovu u Hrvatskoj osim PMF-MO na kojoj mogu studirati matematiku.
Znas, neki su studenti na ovom fakultetu i smijeru zato sto nam se svidja matematika, a ne zato sto smo odusevljeni predavackim i organizacijskim sposobnostima osoblja.[/quote]

PMF u splitu, osijeku... bas za matematiku
a nesto sto ima i matematike i ostalog imas na FERu, na TVZu cinimise... FOI nudi ponesto... :wave:

[quote="MaJaBu"][quote="Nesi"]
...i to je dobra volja osoblja...
...jer to je SVE dobra volja...
[/quote]

Ma koliko dobre volje na ovom fakultetu. Neupucena osoba nikada ne bi pogodila da ta cijela ustanova, zajedno sa svim osobljem, postoji RADI STUDENATA.

I da sve placaju porezni obveznici. Znaci mi i nasi roditelji, bake, stricevi...[/quote]

o sreco moja neupucena.... ovaj fax NIJE tu radi studenata, ma koliko god si ti to prizeljkivala
osnovna stvar nasim profesorima i asistentima je RADITI ZNANOST
imamo svega jednog predavaca, kojem je jedini posao raditi nastavu, ostalima je nastava sporedna do te mjere da se za biranje u vise zvanje kadkad gleda samo da li je netko drzao nastavu, a uopce se ne gleda kakvu je nastavu drzao i koliko kvalitetno
eto, sad mozes svojim roditeljima, bakama i stricevima objasniti ponesto

i ista ti je stvar sa svakim fakultetom - znanost je primarna stvar
zbog nerada u znanosti se dobivaju otkazi, a ne zbog toga sto je netko porusio/pustio cijelu generaciju ili bilo sta slicno

@rasizam:
gle, tebi mozda je kul pisati crvenom olovkom po zutom papiru, ali onima koji to moraju citati - nije
hocete da se prema vama ima obzira, a vi nemate prema drugima :roll:

@meta-pravila: slobodno si ih ti tumaci kako ti pase i zatvaraj usi na ono sto ti (ipak ponesto kompetentniji) ljudi kazu
zna se cemu sluze pravila i kako se provode - tebi se ne svidja, ok
postoji slack-space, ali isto tako postoje mjesta gdje slack spacea nema
kao sto vec rekoh - take it or leave it

@netocni tehnicki unosi: NISU netocni - NEMAS uvjet za upis u visu godinu = ponavljas prethodnu
sto je tu netocno? :-k
osim sto je jasno ko dan da si pao, ali isto tako je jasno da time nisi izgubio cijelu godinu, vec samo neki njen dio, ali to sam vec rekla

@osoba koja je RACUNALA na popravni: eto u tome je problem... imas priliku i NAMJERNO ju propustas (zbog putovanja? :shock: pa nisi li upisala fax zato da bi studirala, a ne putovala?) racunajuci na nesto
postojanje popravnih nije bilo potvrdjeno do trena kad je odluceno da ce biti i da ce biti u devetom mjesecu - zasto bi prije toga bili poznati uvjeti za popravni :-k
MaJaBu (napisa):
Nesi (napisa):

ne svidja vam se?
odite nekamo drugamo

Evo idem, cim me ti uputis na neku drugu ustanovu u Hrvatskoj osim PMF-MO na kojoj mogu studirati matematiku.
Znas, neki su studenti na ovom fakultetu i smijeru zato sto nam se svidja matematika, a ne zato sto smo odusevljeni predavackim i organizacijskim sposobnostima osoblja.

a nesto sto ima i matematike i ostalog imas na FERu, na TVZu cinimise... FOI nudi ponesto... Wave

MaJaBu (napisa):
Nesi (napisa):

...i to je dobra volja osoblja...
...jer to je SVE dobra volja...

Ma koliko dobre volje na ovom fakultetu. Neupucena osoba nikada ne bi pogodila da ta cijela ustanova, zajedno sa svim osobljem, postoji RADI STUDENATA.

I da sve placaju porezni obveznici. Znaci mi i nasi roditelji, bake, stricevi...

o sreco moja neupucena.... ovaj fax NIJE tu radi studenata, ma koliko god si ti to prizeljkivala
imamo svega jednog predavaca, kojem je jedini posao raditi nastavu, ostalima je nastava sporedna do te mjere da se za biranje u vise zvanje kadkad gleda samo da li je netko drzao nastavu, a uopce se ne gleda kakvu je nastavu drzao i koliko kvalitetno
eto, sad mozes svojim roditeljima, bakama i stricevima objasniti ponesto

i ista ti je stvar sa svakim fakultetom - znanost je primarna stvar
zbog nerada u znanosti se dobivaju otkazi, a ne zbog toga sto je netko porusio/pustio cijelu generaciju ili bilo sta slicno

@rasizam:
gle, tebi mozda je kul pisati crvenom olovkom po zutom papiru, ali onima koji to moraju citati - nije
hocete da se prema vama ima obzira, a vi nemate prema drugima Rolling Eyes

@meta-pravila: slobodno si ih ti tumaci kako ti pase i zatvaraj usi na ono sto ti (ipak ponesto kompetentniji) ljudi kazu
zna se cemu sluze pravila i kako se provode - tebi se ne svidja, ok
postoji slack-space, ali isto tako postoje mjesta gdje slack spacea nema
kao sto vec rekoh - take it or leave it

@netocni tehnicki unosi: NISU netocni - NEMAS uvjet za upis u visu godinu = ponavljas prethodnu
sto je tu netocno? Think
osim sto je jasno ko dan da si pao, ali isto tako je jasno da time nisi izgubio cijelu godinu, vec samo neki njen dio, ali to sam vec rekla

@osoba koja je RACUNALA na popravni: eto u tome je problem... imas priliku i NAMJERNO ju propustas (zbog putovanja? Shocked pa nisi li upisala fax zato da bi studirala, a ne putovala?) racunajuci na nesto
postojanje popravnih nije bilo potvrdjeno do trena kad je odluceno da ce biti i da ce biti u devetom mjesecu - zasto bi prije toga bili poznati uvjeti za popravni Think

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:09 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kika"]mene najvise ljuti sto ako vec jesmo pokusni kunici,neka nam se bar omoguci kvalitetna nastava...[/quote]

Za pocetak, pocnite ozbiljno ispunjavati ankete. :| Meni je nekoliko studenata (neovisno jedni o drugima) reklo da se to masovno popunjava randomski, prema trenutnom raspolozenju i sl. :( Ako asistenti A i B, dijametralno suprotne kvalitete drzanja vjezbi, dobiju slicne ocjene, tko ce primijetiti problem? :-k Prodekan, Dekan, Rektor i Ministar ce citati po Forumu? :lol:

[quote="kika"]btw.placa se drugi pad,a koliko godina placa ministarstvo?jer sam isla 1god po starom programu.pa ne znam kak se to regulira.[/quote]

Placanje je odredjeno zakonom (o visokom skolstvu i znanstvenoj djelatnosti ili tako nekako; potrazi po Narodnim novinama, a ima i link negdje na Forumu). :)

[quote="MaJaBu"]Jest problem i ako je punjeno kod samo jednog asistenta, jer bi se onda trebali zapitati kakva je kvaliteta vjezbi kod ostalih asistenata kada su studenti spremni pisati na koljenima i lomiti kicmu 2 sata kod nekog drugog.[/quote]

Sto si napisala na anketi? :-k
- "Moj asistent je <onaj od kojeg si pobjegla>, evo mu lose ocjene i jos opisujem manjim esejom zasto i kako" ili
- "Moj asistent je <onaj kojem si pobjegla> i bas je super i evo mu sve super ocjene"? :-k

@Ante: ignoriram gluposti - na granici vrijedjanja - koje pricas o C-u. :roll: Ulozili smo ogroman napor i stvar izveli poprilicno dobro u danim gabaritima. :? Ti, naravno, ne znas objasniti kako bi organizirao nastavu i kolokvije za 250-300 studenata u praktikumima (najveci ima 19 mjesta), niti kolikom bi se brzinom na taj nacin svladavalo gradivo. :roll: Ne, znas gordo pljuvati po cinjenici da jadni pisete kod po papiru... i nema veze sto - do prakticnih kolokvija - mnogi nisu niti pokusali nesto na racunalu. :roll:
kika (napisa):
mene najvise ljuti sto ako vec jesmo pokusni kunici,neka nam se bar omoguci kvalitetna nastava...

Za pocetak, pocnite ozbiljno ispunjavati ankete. Neutral Meni je nekoliko studenata (neovisno jedni o drugima) reklo da se to masovno popunjava randomski, prema trenutnom raspolozenju i sl. Sad Ako asistenti A i B, dijametralno suprotne kvalitete drzanja vjezbi, dobiju slicne ocjene, tko ce primijetiti problem? Think Prodekan, Dekan, Rektor i Ministar ce citati po Forumu? Laughing

kika (napisa):
btw.placa se drugi pad,a koliko godina placa ministarstvo?jer sam isla 1god po starom programu.pa ne znam kak se to regulira.

Placanje je odredjeno zakonom (o visokom skolstvu i znanstvenoj djelatnosti ili tako nekako; potrazi po Narodnim novinama, a ima i link negdje na Forumu). Smile

MaJaBu (napisa):
Jest problem i ako je punjeno kod samo jednog asistenta, jer bi se onda trebali zapitati kakva je kvaliteta vjezbi kod ostalih asistenata kada su studenti spremni pisati na koljenima i lomiti kicmu 2 sata kod nekog drugog.

Sto si napisala na anketi? Think
- "Moj asistent je <onaj od kojeg si pobjegla>, evo mu lose ocjene i jos opisujem manjim esejom zasto i kako" ili
- "Moj asistent je <onaj kojem si pobjegla> i bas je super i evo mu sve super ocjene"? Think

@Ante: ignoriram gluposti - na granici vrijedjanja - koje pricas o C-u. Rolling Eyes Ulozili smo ogroman napor i stvar izveli poprilicno dobro u danim gabaritima. Confused Ti, naravno, ne znas objasniti kako bi organizirao nastavu i kolokvije za 250-300 studenata u praktikumima (najveci ima 19 mjesta), niti kolikom bi se brzinom na taj nacin svladavalo gradivo. Rolling Eyes Ne, znas gordo pljuvati po cinjenici da jadni pisete kod po papiru... i nema veze sto - do prakticnih kolokvija - mnogi nisu niti pokusali nesto na racunalu. Rolling Eyes

[Vrh]
MaJaBu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 21:11 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]

a nesto sto ima i matematike i ostalog imas na FERu, na TVZu cinimise... FOI nudi ponesto... :wave:
[/quote]

U trenutku kada sam se ja upisivala na ovaj faks jedino je PMF-MO nudio inzinjersku matematiku. Ovo ostalo su bile profesorski smjerovi. A ljudi koji namjeravaju biti matematicari jednog dana nece ici na faks koji ima "nesto" matematike.

[quote="Nesi"]

[/quote]

U enciklopediji pise da je fakultet obrazovna ustanova. Ja sam mislila da je to i kod nas tako. A da je ovo o cemu ti govoris institut.
Ucimo dok smo zivi.
Nesi (napisa):

a nesto sto ima i matematike i ostalog imas na FERu, na TVZu cinimise... FOI nudi ponesto... Wave

U trenutku kada sam se ja upisivala na ovaj faks jedino je PMF-MO nudio inzinjersku matematiku. Ovo ostalo su bile profesorski smjerovi. A ljudi koji namjeravaju biti matematicari jednog dana nece ici na faks koji ima "nesto" matematike.

Nesi (napisa):

U enciklopediji pise da je fakultet obrazovna ustanova. Ja sam mislila da je to i kod nas tako. A da je ovo o cemu ti govoris institut.
Ucimo dok smo zivi.

[Vrh]
MaJaBu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 21:15 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Sto si napisala na anketi? :-k
- "Moj asistent je <onaj kojem si pobjegla> i bas je super i evo mu sve super ocjene"? :-k
[/quote]

I jedno i drugo. Uzela sam dva anketna lista kada god sam imala reci nesto i o drugim asistentima osim onih kojima sam dodijeljena. Zasto?
Ako mislis da si nisam dala truda, jesam. Uvijek pazljivo ocijenim sve kategorije. Jedino u 4. semestru nisam pisala komentare sa straznje strane jer nam je netko (ne sijecam se je li profesor ili asistent) rekao da ti listici se citaju automatski i da nitko ne gleda straznju stranu.
vsego (napisa):

Sto si napisala na anketi? Think
- "Moj asistent je <onaj kojem si pobjegla> i bas je super i evo mu sve super ocjene"? Think

I jedno i drugo. Uzela sam dva anketna lista kada god sam imala reci nesto i o drugim asistentima osim onih kojima sam dodijeljena. Zasto?
Ako mislis da si nisam dala truda, jesam. Uvijek pazljivo ocijenim sve kategorije. Jedino u 4. semestru nisam pisala komentare sa straznje strane jer nam je netko (ne sijecam se je li profesor ili asistent) rekao da ti listici se citaju automatski i da nitko ne gleda straznju stranu.

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 21:21 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]zbog jednog nepolozenog kolegija ne padas godinu[/quote]
[quote="Nesi"]NEMAS uvjet za upis u visu godinu = ponavljas prethodnu[/quote]
Ja san sad malo izgubljen.
:-k
[quote="Nesi"]
ovaj fax NIJE tu radi studenata
(...)
nastava je sporedna do te mjere da se za biranje u vise zvanje katkad gleda samo da li je netko drzao nastavu
(...)
uopce se ne gleda kakvu je nastavu drzao i koliko kvalitetno
(...)
zbog nerada u znanosti se dobivaju otkazi, a ne zbog toga sto je netko [b]porusio/pustio cijelu generaciju[/b] ili bilo sta slicno[/quote]
A sad sam i (skoro) shokiran.
:shock:

@vsego:
Probajte iskoristit cinjenicu da (za razliku od mnogih drugih predmeta) C jako dobro poznaje barem 10tak studenata na 1. godini prije nego sta su uopce dosli na faks, koji bi za oslobodjenje od ili barem dodatne bodove na kolokviju (koji su, recimo, funkcija uspjesnosti njihovih pulena) vise nego rado drzali neki oblik prakticnih vjezbi za studente u satima kada su praktikumi na raspolaganju.
Naravno, to bi i bilo u sklopu ideje aktivnog involviranja studenata Bolonji i interaktivnije nastave.
Mozda se ne moze napravit jedan veliki turnaround u obliku nastave zbog financijskih ogranicenja, ali siguran sam da se moze napravit puno malih.
[b]Divide & Conquer! ;)[/b]
Cheers!
krcko (napisa):
zbog jednog nepolozenog kolegija ne padas godinu

Nesi (napisa):
NEMAS uvjet za upis u visu godinu = ponavljas prethodnu

Ja san sad malo izgubljen.
Think
Nesi (napisa):

ovaj fax NIJE tu radi studenata
(...)
nastava je sporedna do te mjere da se za biranje u vise zvanje katkad gleda samo da li je netko drzao nastavu
(...)
uopce se ne gleda kakvu je nastavu drzao i koliko kvalitetno
(...)

A sad sam i (skoro) shokiran.
Shocked

@vsego:
Probajte iskoristit cinjenicu da (za razliku od mnogih drugih predmeta) C jako dobro poznaje barem 10tak studenata na 1. godini prije nego sta su uopce dosli na faks, koji bi za oslobodjenje od ili barem dodatne bodove na kolokviju (koji su, recimo, funkcija uspjesnosti njihovih pulena) vise nego rado drzali neki oblik prakticnih vjezbi za studente u satima kada su praktikumi na raspolaganju.
Naravno, to bi i bilo u sklopu ideje aktivnog involviranja studenata Bolonji i interaktivnije nastave.
Mozda se ne moze napravit jedan veliki turnaround u obliku nastave zbog financijskih ogranicenja, ali siguran sam da se moze napravit puno malih.
Divide & Conquer! Wink
Cheers!

Geliriell
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 8 - 1

PostPostano: 21:27 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]
ostalima je nastava sporedna do te mjere da se za biranje u vise zvanje kadkad gleda samo da li je netko drzao nastavu, a uopce se ne gleda kakvu je nastavu drzao i koliko kvalitetno
[/quote]

Ali izgleda da je ipak netko zaduzen za kontrolu kvalitete nastave itd.

[quote="STATUT PMF - MATEMATICKOG ODJELA"]
Zadaci i dužnosti Katedre su:
• znanstveni i stručni rad u području metodika poučavanja i učenja te popularizacije matematike i računarstva na svim razinama obrazovanja;
• organizacija međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova iz područja metodika poučavanja i učenja te popularizacije matematike i računarstva;
• briga o izdavačkoj djelatnosti Fakulteta na izdavanju udžbenika i drugih nastavnih materijala te znanstvenih, popularizacijskih i stručno-metodičkih publikacija iz područja matematike i računarstva;
• suradnja s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Hrvatskim matematičkim društvom, Sveučilištem u Zagrebu i drugim pravnim osobama u planiranju, pripremi i realizaciji znanstvenih, razvojnih i stručnih projekata i studija vezanih uz obrazovanje iz područja matematike i računarstva na svim razinama;
• sudjelovanje u razvoju, organizaciji i realizaciji sustava cjeloživotnog obrazovanja nastavnika matematike i računarstva na svim razinama obrazovanja, uključujući i sustav visokog obrazovanja;
• [b]unapređivanje i stalna briga o kontroli kvalitete nastave na Fakultetu;[/b]
• organizacija i realizacija metodičkog obrazovanja nastavnika i stručnih suradnika Fakulteta;
• [b]priprema, realizacija i analiza evaluacija kvalitete nastave na Fakultetu;[/b]
• razvoj novih studijskih programa i izvedbenih planova za studije na Fakultetu i praćenje njihove realizacije;
• stručno-metodička podrška povjerenstvu za provedbu razredbenog postupka;
• [b]analiza rezultata razredbenog ispita i uspješnosti studiranja na studijima na Fakultetu;[/b]
• suradnja s ostalim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu te drugim visokim učilištima u razvoju novih studijskih programa i izvedbenih planova za područje matematike i računarstva i praćenju kvalitete njihove realizacije;
• ostale aktivnosti vezane uz unapređenje kvalitete nastave matematike i računarstva.
[/quote]
Nesi (napisa):

ostalima je nastava sporedna do te mjere da se za biranje u vise zvanje kadkad gleda samo da li je netko drzao nastavu, a uopce se ne gleda kakvu je nastavu drzao i koliko kvalitetno

Ali izgleda da je ipak netko zaduzen za kontrolu kvalitete nastave itd.

STATUT PMF - MATEMATICKOG ODJELA (napisa):

Zadaci i dužnosti Katedre su:
• znanstveni i stručni rad u području metodika poučavanja i učenja te popularizacije matematike i računarstva na svim razinama obrazovanja;
• organizacija međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova iz područja metodika poučavanja i učenja te popularizacije matematike i računarstva;
• briga o izdavačkoj djelatnosti Fakulteta na izdavanju udžbenika i drugih nastavnih materijala te znanstvenih, popularizacijskih i stručno-metodičkih publikacija iz područja matematike i računarstva;
• suradnja s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Hrvatskim matematičkim društvom, Sveučilištem u Zagrebu i drugim pravnim osobama u planiranju, pripremi i realizaciji znanstvenih, razvojnih i stručnih projekata i studija vezanih uz obrazovanje iz područja matematike i računarstva na svim razinama;
• sudjelovanje u razvoju, organizaciji i realizaciji sustava cjeloživotnog obrazovanja nastavnika matematike i računarstva na svim razinama obrazovanja, uključujući i sustav visokog obrazovanja;
unapređivanje i stalna briga o kontroli kvalitete nastave na Fakultetu;
• organizacija i realizacija metodičkog obrazovanja nastavnika i stručnih suradnika Fakulteta;
priprema, realizacija i analiza evaluacija kvalitete nastave na Fakultetu;
• razvoj novih studijskih programa i izvedbenih planova za studije na Fakultetu i praćenje njihove realizacije;
• stručno-metodička podrška povjerenstvu za provedbu razredbenog postupka;
analiza rezultata razredbenog ispita i uspješnosti studiranja na studijima na Fakultetu;
• suradnja s ostalim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu te drugim visokim učilištima u razvoju novih studijskih programa i izvedbenih planova za područje matematike i računarstva i praćenju kvalitete njihove realizacije;
• ostale aktivnosti vezane uz unapređenje kvalitete nastave matematike i računarstva.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
dvičak
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

18 = 19 - 1

PostPostano: 21:29 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"] ovaj fax NIJE tu radi studenata, ma koliko god si ti to prizeljkivala [/quote]
pa zašto onda ova znanstvena ustanova ima upće rijeć "fakultet" u svojem imenu?
ne kažem da bismo profesorima trebali biti prioritet kao u srednjoj školi, ali ne vjerujem da rade to besplatno (onda uopće ne bi predavali nego bi se više posvetili znanstvenom radu)
nismo mi tu nitko i ništa
i za tvoje konstantno pljuvanje po bolonjcima koji se nešto malo požale, jesi ikad razmislila kakobi bilo da ti studiraš po bolonji?
meni je zasad ok, ima bolonja svojih dobrih strana - natjerala me da radim redovito i postao sam nenormalno odgovoran, ali me previše košta živaca (a meni je jako stalo do njih), pa ako se ti osjećaš uvrijeđeno ako netko generalizira protiv stvari koje se tebe tiću, ne moraš i ti generalizirati protiv nas bolonjaca, zato jer nam to stvarno ne treba
Nesi (napisa):
ovaj fax NIJE tu radi studenata, ma koliko god si ti to prizeljkivala

pa zašto onda ova znanstvena ustanova ima upće rijeć "fakultet" u svojem imenu?
ne kažem da bismo profesorima trebali biti prioritet kao u srednjoj školi, ali ne vjerujem da rade to besplatno (onda uopće ne bi predavali nego bi se više posvetili znanstvenom radu)
nismo mi tu nitko i ništa
i za tvoje konstantno pljuvanje po bolonjcima koji se nešto malo požale, jesi ikad razmislila kakobi bilo da ti studiraš po bolonji?
meni je zasad ok, ima bolonja svojih dobrih strana - natjerala me da radim redovito i postao sam nenormalno odgovoran, ali me previše košta živaca (a meni je jako stalo do njih), pa ako se ti osjećaš uvrijeđeno ako netko generalizira protiv stvari koje se tebe tiću, ne moraš i ti generalizirati protiv nas bolonjaca, zato jer nam to stvarno ne treba

Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 21:33 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Geliriell & Statut"][b]priprema, realizacija i analiza evaluacija kvalitete nastave na Fakultetu;[/b][/quote]
Iskreno se nadam se da one anketice nisu jedini oblik evaluacije kvalitete nastave.
A sta se uopce dogadja kad bi neki asistent/profesor dobio neprolaznu ocjenu na anketama? (Nadam se da postoji i pojam "neprolazna ocjena" u kontekstu ovih anketa. Inace apsolutno nemaju smisla.)
Geliriell & Statut (napisa):
priprema, realizacija i analiza evaluacija kvalitete nastave na Fakultetu;

Iskreno se nadam se da one anketice nisu jedini oblik evaluacije kvalitete nastave.
A sta se uopce dogadja kad bi neki asistent/profesor dobio neprolaznu ocjenu na anketama? (Nadam se da postoji i pojam "neprolazna ocjena" u kontekstu ovih anketa. Inace apsolutno nemaju smisla.)

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:14 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ante"]Probajte iskoristit cinjenicu da (za razliku od mnogih drugih predmeta) C jako dobro poznaje barem 10tak studenata na 1. godini prije nego sta su uopce dosli na faks, koji bi za oslobodjenje od ili barem dodatne bodove na kolokviju (koji su, recimo, funkcija uspjesnosti njihovih pulena) vise nego rado drzali neki oblik prakticnih vjezbi za studente u satima kada su praktikumi na raspolaganju.
Naravno, to bi i bilo u sklopu ideje aktivnog involviranja studenata Bolonji i interaktivnije nastave.[/quote]

Postoji nesto slicno i nosi mastoviti naziv "demonstrature". :P Rijecima demosa "uvijek [b]netko[/b] dodje", a do prakticnih kolokvija nije bilo niti tog interesa... ne'š ti navale. :lol:

@Ostali: cupkate navode koji vam pasu... recimo, ovaj citat iz Statuta: 3 stavke od njih 13 su nastava... je l' to argument da je "fakultet tu zbog studenata"? :lol:

Institut fura [b]iskljucivo[/b] znanost; fakultet fura i nastavu i znanost. 8)

Ne nabacujte se na nas drvljem i kamenjem sto nam Ministarstvo gleda iskljucivo znanstveni angazman i sto nam ne daju niti ljudstva niti prostora niti financija za "bolonjski" nacin drzanja nastave. :roll:
Ante (napisa):

Postoji nesto slicno i nosi mastoviti naziv "demonstrature". Razz Rijecima demosa "uvijek netko dodje", a do prakticnih kolokvija nije bilo niti tog interesa... ne'š ti navale. Laughing

@Ostali: cupkate navode koji vam pasu... recimo, ovaj citat iz Statuta: 3 stavke od njih 13 su nastava... je l' to argument da je "fakultet tu zbog studenata"? Laughing

Institut fura iskljucivo znanost; fakultet fura i nastavu i znanost. Cool

Ne nabacujte se na nas drvljem i kamenjem sto nam Ministarstvo gleda iskljucivo znanstveni angazman i sto nam ne daju niti ljudstva niti prostora niti financija za "bolonjski" nacin drzanja nastave. Rolling Eyes

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 22:37 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Postoji nesto slicno i nosi mastoviti naziv "demonstrature".[/quote]
Apsolutno nema veze sa onim sta je predlazem. Sa demonstraturama opterecujete studente koji su vec taj kolegij polozili, sa ovim rasterecujete one koji jos to nisu polozili (i sebe). I razlika je izmedju jedan-na-jedan konzultacija sa demosom i neformalnog tipkanja i rjesavanja sa kolegom koji sjedi u klupi do tebe. A da ne spominjem konformitet da je kolega (ocito) slobodan kada i njegove kolege. A da ne spominjem da demosa placate da ne radi nista a ove placate ga fiktivnim kreditima na kolokviju, ne kunama.
Sta se prolaznosti C-a tice, vrlo je jednostavno --- sta vise prisilit ljude na programiranje na kompu. Period.

[quote="vsego"]cupkate navode koji vam pasu... recimo, ovaj citat iz Statuta: [b]3 stavke od njih 13[/b] su nastava...[/quote]
Mi cupkamo? Mi barem procitamo.
3 stavke? Jesi siguran? Aj' imas jos jedan popravni pokusaj ali dobijes ga [b]samo ako[/b] znas izrecitirat napamet sve i otpleses The Chicken Dance dok drzis zarulju u ustima. I ne mozes dobit vise od 80%, koliko god dobar Chicken Dance bia. :D :D :D
vsego (napisa):
Postoji nesto slicno i nosi mastoviti naziv "demonstrature".

Apsolutno nema veze sa onim sta je predlazem. Sa demonstraturama opterecujete studente koji su vec taj kolegij polozili, sa ovim rasterecujete one koji jos to nisu polozili (i sebe). I razlika je izmedju jedan-na-jedan konzultacija sa demosom i neformalnog tipkanja i rjesavanja sa kolegom koji sjedi u klupi do tebe. A da ne spominjem konformitet da je kolega (ocito) slobodan kada i njegove kolege. A da ne spominjem da demosa placate da ne radi nista a ove placate ga fiktivnim kreditima na kolokviju, ne kunama.
Sta se prolaznosti C-a tice, vrlo je jednostavno — sta vise prisilit ljude na programiranje na kompu. Period.

vsego (napisa):
cupkate navode koji vam pasu... recimo, ovaj citat iz Statuta: 3 stavke od njih 13 su nastava...

Mi cupkamo? Mi barem procitamo.
3 stavke? Jesi siguran? Aj' imas jos jedan popravni pokusaj ali dobijes ga samo ako znas izrecitirat napamet sve i otpleses The Chicken Dance dok drzis zarulju u ustima. I ne mozes dobit vise od 80%, koliko god dobar Chicken Dance bia. Very Happy Very Happy Very Happy

Zadnja promjena: Ante; 22:50 sub, 30. 6. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:46 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="krcko"]kod nas za godinu dana opet imas priliku i tako dalje dokle god imas novca za placanje studija ili dok ti se ne desi da u 2 godine ne sakupis 35 ECTS-a.[/quote]

S time da nismo duzni izbaciti takvog studenta, nego to samo [b]mozemo[/b], sto znaci da ce se opravdane molbe da i tu popustimo [b]vjerojatno[/b] odobravati. 8)[/quote]

Bojim se da ne:

[quote="Statut Sveučilišta, članak 60."]Status studenta prestaje:
1. završetkom studija,
2. ispisom sa studija,
3. kad ne upiše sljedeću akademsku godinu (ili semestar),
4. [b]kad u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova,[/b]
5. isključenjem temeljem stegovne odluke nadležnog tijela, te
6. u drugim slučajevima predviđenim općim aktom Sveučilišta ili sastavnice na kojoj student studira.[/quote]

Ne vidim ovdje prostora za nekakve molbe, osim u slučaju teže bolesti i u drugim slucajevima kada se studij "zamrzava".
vsego (napisa):
krcko (napisa):
kod nas za godinu dana opet imas priliku i tako dalje dokle god imas novca za placanje studija ili dok ti se ne desi da u 2 godine ne sakupis 35 ECTS-a.

S time da nismo duzni izbaciti takvog studenta, nego to samo mozemo, sto znaci da ce se opravdane molbe da i tu popustimo vjerojatno odobravati. Cool

Bojim se da ne:

Statut Sveučilišta, članak 60. (napisa):
Status studenta prestaje:
1. završetkom studija,
2. ispisom sa studija,
4. kad u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova,
6. u drugim slučajevima predviđenim općim aktom Sveučilišta ili sastavnice na kojoj student studira.

Ne vidim ovdje prostora za nekakve molbe, osim u slučaju teže bolesti i u drugim slucajevima kada se studij "zamrzava".

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 22:56 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="Statut Sveučilišta, članak 60."]Status studenta prestaje:
1. [b][color=green]završetkom studija[/color][/b],
2. ispisom sa studija,
3. [b][color=red]kad ne upiše sljedeću akademsku godinu (ili semestar)[/color][/b],
4. [b]kad u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova,[/b]
6. u drugim slučajevima predviđenim općim aktom Sveučilišta ili sastavnice na kojoj student studira.[/quote]

Ne vidim ovdje prostora za nekakve molbe, osim u slučaju teže bolesti i u drugim slucajevima kada se studij "zamrzava".[/quote]

Za [b][color=red]crveno[/color][/b] su vec prolazile i bez potvrda o bolesti i slicnom. Zasto ne bi i za ostalo? :roll: Npr, ja sam na jednom za [b][color=red]crveno[/color][/b] napisa: "Udario me niskopodni tramvaj." To je to. Zapravo ne, jos sam nacrtao par cvjetica i srceka. Ozbiljno. I, naravno da je proslo.
Uf, da barem doguram do kraja studija tako da mogu ulozit molbu i za [b][color=green]zeleno[/color][/b]. :D
Kao tekst molbe cu napisat: "[b]Jer vas sve volim jako puno.[/b]" :)
krcko (napisa):
Statut Sveučilišta, članak 60. (napisa):
Status studenta prestaje:
1. završetkom studija,
2. ispisom sa studija,
4. kad u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova,
6. u drugim slučajevima predviđenim općim aktom Sveučilišta ili sastavnice na kojoj student studira.

Za crveno su vec prolazile i bez potvrda o bolesti i slicnom. Zasto ne bi i za ostalo? Rolling Eyes Npr, ja sam na jednom za crveno napisa: "Udario me niskopodni tramvaj." To je to. Zapravo ne, jos sam nacrtao par cvjetica i srceka. Ozbiljno. I, naravno da je proslo.
Uf, da barem doguram do kraja studija tako da mogu ulozit molbu i za zeleno. Very Happy
Kao tekst molbe cu napisat: "Jer vas sve volim jako puno." Smile

Zadnja promjena: Ante; 0:54 ned, 1. 7. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:02 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ante"]A da ne spominjemo rasizam!
Dodjem ja na ispit i kaze meni asistent: "Mozete imati iskljucivo ciste bijele papire...". Ja se na to uobicajeno ljutito ustanem i odmah predam prazan papir![/quote]

[quote="Ante"]Uh, let's see..
Moguci scenario.
200tinjak studenata sa nepravovaljanim indeksima ciji natpis [i]Ponavlja godinu[/i] im je vec uzrokovao podosta problema sa roditeljima preko ljeta i samo ih dodatno motivirao da zahtijevaju nove taman negdje pri upisu sljedece godine... 200x150kn = 30kkn... referada zbog toga ne uspije obradit upise pravovremeno... novi prigovori, jer nece stic upisat ljude, o cemu ovise mnoga prava studenata.... slika jadnih (ovo vrijedi opcenito) gladnih (jer nemaju pravo na prehranu zato sta ih referada nije stigla upisat zbog "neocekivanih guzvi") zbunjenih (jer nemaju blage koje su im obveze prema predmetu koje upravo slusaju) studenata sa nepostojecim indeksima kako pisu sjedeci na podu ucionice (a bit ce ih puno, jer cemo svi, naravno, doc na photo session) na index.hr, u jutarnjem, na Brisanom prostoru... vec imam i big flashy naslov --- "Akademski konc-logor". dobar? ;)[/quote]

Bez obzira jesi li gore ozbiljan ili ne, mislim da pretjerujes. Kad komunikacija dodje na tu razinu prestaje biti korisna.

Zelim vam ugodno daljnje prepucavanje. Ja cu se odmoriti tjedan dana 8)
Ante (napisa):
A da ne spominjemo rasizam!
Dodjem ja na ispit i kaze meni asistent: "Mozete imati iskljucivo ciste bijele papire...". Ja se na to uobicajeno ljutito ustanem i odmah predam prazan papir!

Ante (napisa):
Uh, let's see..
Moguci scenario.
200tinjak studenata sa nepravovaljanim indeksima ciji natpis Ponavlja godinu im je vec uzrokovao podosta problema sa roditeljima preko ljeta i samo ih dodatno motivirao da zahtijevaju nove taman negdje pri upisu sljedece godine... 200x150kn = 30kkn... referada zbog toga ne uspije obradit upise pravovremeno... novi prigovori, jer nece stic upisat ljude, o cemu ovise mnoga prava studenata.... slika jadnih (ovo vrijedi opcenito) gladnih (jer nemaju pravo na prehranu zato sta ih referada nije stigla upisat zbog "neocekivanih guzvi") zbunjenih (jer nemaju blage koje su im obveze prema predmetu koje upravo slusaju) studenata sa nepostojecim indeksima kako pisu sjedeci na podu ucionice (a bit ce ih puno, jer cemo svi, naravno, doc na photo session) na index.hr, u jutarnjem, na Brisanom prostoru... vec imam i big flashy naslov — "Akademski konc-logor". dobar? Wink

Bez obzira jesi li gore ozbiljan ili ne, mislim da pretjerujes. Kad komunikacija dodje na tu razinu prestaje biti korisna.

Zelim vam ugodno daljnje prepucavanje. Ja cu se odmoriti tjedan dana Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 23:08 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@krcko:
"Rasizam" je bila ironija za dokazat MaJaUb da prica gluposti kada kaze da nema dobre volje na MO.
"Akademski konc-logor" je slika farse koja nastaje kada (redom) fakultetsko osoblje[b]/[/b]studenti[b]/[/b]roditelji[b]/[/b]mediji i Inventari Foruma pravila shvacaju i pridrzavaju ih se doslovno.

C'mon krcko, bring it to the next level!
@krcko:
"Rasizam" je bila ironija za dokazat MaJaUb da prica gluposti kada kaze da nema dobre volje na MO.
"Akademski konc-logor" je slika farse koja nastaje kada (redom) fakultetsko osoblje/studenti/roditelji/mediji i Inventari Foruma pravila shvacaju i pridrzavaju ih se doslovno.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:14 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Bez obzira jesi li gore ozbiljan ili ne, mislim da pretjerujes. Kad komunikacija dodje na tu razinu prestaje biti korisna.
Zelim vam ugodno daljnje prepucavanje. Ja cu se odmoriti tjedan dana 8)[/quote]

:iagree:

Ispricavam se na misinformaciji gore; nisam znao da je statut Sveucilista restriktivniji od Zakona. :(
krcko (napisa):
Zelim vam ugodno daljnje prepucavanje. Ja cu se odmoriti tjedan dana Cool

I agree

Ispricavam se na misinformaciji gore; nisam znao da je statut Sveucilista restriktivniji od Zakona. Sad

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:22 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ante"]@krcko:
"Akademski konc-logor" je slika farse koja nastaje kada (redom) fakultetsko osoblje[b]/[/b]studenti[b]/[/b]roditelji[b]/[/b]mediji i Inventari Foruma pravila shvacaju i pridrzavaju ih se doslovno.

C'mon krcko, bring it to the next level![/quote]

Gle, ovo sto pisemo je dosta siroko vidljivo, a vecina citatelja nece uhvatiti finije nijanse tvoje ironije. Uocit ce jedino rijeci "rasizam" i "konc-logor".

Ajd sad stvarno idem jer se jos moram spakirati. Bez brige, ne bjezim zbog prepucavanja nego idem na kongres :)
Ante (napisa):
@krcko:
"Akademski konc-logor" je slika farse koja nastaje kada (redom) fakultetsko osoblje/studenti/roditelji/mediji i Inventari Foruma pravila shvacaju i pridrzavaju ih se doslovno.

Gle, ovo sto pisemo je dosta siroko vidljivo, a vecina citatelja nece uhvatiti finije nijanse tvoje ironije. Uocit ce jedino rijeci "rasizam" i "konc-logor".

Ajd sad stvarno idem jer se jos moram spakirati. Bez brige, ne bjezim zbog prepucavanja nego idem na kongres Smile

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 23:24 sub, 30. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja takodjer ukljucujem odmaranje, I hope na puno vise ;-)
uostalom, imam diskretnu za raditi ;-)
ja takodjer ukljucujem odmaranje, I hope na puno vise Wink
uostalom, imam diskretnu za raditi Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 5 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum