kriteriji su to sto radim kao administrator u jednoj hrvatskoj velikoj firmi i imam doticaja sa takvim glupostima, druga je to sto imam iskustva iz vlastitog zivota. Mozda to nije dovoljno ali dosad se nisam razocarao u svoju procjenu.
edit:
avast je odlican program za kucnu upotrebu. ali isto tako bilo koji AV program koji ima svakodnevni update je odlican za kucnu upotrebu.
meni je avast kod kuce radio solidno, nasao sam sa vremena na vrijeme neki crvic ili trojanac koji se uspio provuci, ali nista osobito.
kad sam poceo malo kopati po warez,torentima i inim stvarima avast je pokazivao veliku propusnost. nod32 mi je u tom segmentu sigurnosti bio puno bolji. naravno bitdefender je svoj svijet i po meni trenutno drzi 1 mjesto po detekciji smeca i odstranjivanju istog.
ali u vezi virusa,trojanaca isto tako i hackerskih napada to se nikad nece moci potpuno odstraniti. prvenstveno treba korisnik znati sto moze a sto ne otvarati i na kojim djelovima interneta ima smeca i te djelove maximalno izbjegavati.
-----------------------------------------------------------------