Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ivanzub Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pucca Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:03 čet, 5. 7. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="rafaelm"]po mojoj procjeni vjezbe su savrseno dovoljne za proci c. plus kompajler, naravno[/quote]
Zahvaljujem na komplimentu, ali nemojte zaboraviti predavanja! :tso: Recimo, implementacije string-funkcija u zadnjem kolokviju bile su cisti copy/paste odande, a i samo gradivo je tamo dobro objasnjeno, dok su vjezbe (barem zamisljene kao) svojevrsna nadogradnja toga. :)
Od knjiga na hrvatskom znam samo za "C za neznalice" od prije par godina, no ne znam koliko je dobra. 8)
Ipak, nema te literature koja ce "spasiti stvar". :ccc: Treba:
1. prepisati barem nekoliko primjera iz vjezbi/predavanja u compiler (ponesto iz svakog poglavlja), izvrsiti i vidjeti je l' stvarno radi
2. modificirati primjere kako je zadano u nekim zadacima i/ili prema vlastitim idejama (opet u compileru i opet izvesti stvar!)
3. rijesiti zadatke koji nisu rijeseni (opet compiler...)
4. rjesavati stare kolokvije, pa cak i rokove (opet compiler...)
Programiranje bez compilera je kao da ucite voziti bez da sjednete u auto. ;)
rafaelm (napisa): | po mojoj procjeni vjezbe su savrseno dovoljne za proci c. plus kompajler, naravno |
Zahvaljujem na komplimentu, ali nemojte zaboraviti predavanja! Recimo, implementacije string-funkcija u zadnjem kolokviju bile su cisti copy/paste odande, a i samo gradivo je tamo dobro objasnjeno, dok su vjezbe (barem zamisljene kao) svojevrsna nadogradnja toga.
Od knjiga na hrvatskom znam samo za "C za neznalice" od prije par godina, no ne znam koliko je dobra.
Ipak, nema te literature koja ce "spasiti stvar". Treba:
1. prepisati barem nekoliko primjera iz vjezbi/predavanja u compiler (ponesto iz svakog poglavlja), izvrsiti i vidjeti je l' stvarno radi
2. modificirati primjere kako je zadano u nekim zadacima i/ili prema vlastitim idejama (opet u compileru i opet izvesti stvar!)
3. rijesiti zadatke koji nisu rijeseni (opet compiler...)
4. rjesavati stare kolokvije, pa cak i rokove (opet compiler...)
Programiranje bez compilera je kao da ucite voziti bez da sjednete u auto.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
me_me Forumaš(ica)
|
Postano: 17:35 čet, 5. 7. 2007 Naslov: |
|
|
Pa ovako.
I ja mislim da je skripta iz vjezbi i vise nego dovoljna. Plus, kao sto vsego kaze, pogledati i predavanja.
Ja sam se ovaj put zaista potrudila oko programiranja i imam peticu.
A ucila sam ti ovako:
trudila sam se raditi kontinuirano, rijesila sam doslovno sve zadatke iz vjezbi, rijesene sam jos jednom proucila i prepisala ih na komp te provjerila kako rade, sve nerijesene zadatke sam rijesila, gdje je skripilo pitala sam asistenta (hvala :bow:), za prakticni sam rijesila sve zadatke od prvog do zadnjeg, implementaciju onih stringova sam takodjer sama napisala za vjezbu tako da mi na kolokviju to nije bilo nista strano.
Uglavnom, shvati sve zadatke iz vjezbi, ali u pravom smislu te rijeci, znaci mora ti biti svaki red jasan kako i zasto ide, i nebi smjelo biti problema.
Sretno. :)
Pa ovako.
I ja mislim da je skripta iz vjezbi i vise nego dovoljna. Plus, kao sto vsego kaze, pogledati i predavanja.
Ja sam se ovaj put zaista potrudila oko programiranja i imam peticu.
A ucila sam ti ovako:
trudila sam se raditi kontinuirano, rijesila sam doslovno sve zadatke iz vjezbi, rijesene sam jos jednom proucila i prepisala ih na komp te provjerila kako rade, sve nerijesene zadatke sam rijesila, gdje je skripilo pitala sam asistenta (hvala ), za prakticni sam rijesila sve zadatke od prvog do zadnjeg, implementaciju onih stringova sam takodjer sama napisala za vjezbu tako da mi na kolokviju to nije bilo nista strano.
Uglavnom, shvati sve zadatke iz vjezbi, ali u pravom smislu te rijeci, znaci mora ti biti svaki red jasan kako i zasto ide, i nebi smjelo biti problema.
Sretno.
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pucca Forumaš(ica)