buduci da sam vidio da neki ovdje koriste amarok, a i cuo sam da je player fakat mocan i sve, instalirah ga i na svoj komp (distra je Ubuntu Feisty 7.04). e sad, buduci da je na mom laptopu (HP nx9420) ATieva graficka kartica (smatram da je ona dio problema), instalirah ATieve drivere sa njihovog sajta. i gle cuda, X-i su super-brzi, reza kao na windowsima i sve super. ja sad pokrecem instalaciju amaroka (sudo apt-get install amarok) i instaliram sve potrebno za njegovo pokretanje. no, nakon instalacije, pokretanja samog programa nema :-? naime, program mi izbacuje cudnu gresku da na mom stroju nema libGL.so.1 :-? ne budi lijen, napisah ja sljedece:
[code:1]
$ locate libGL.so.1
/usr/lib/xorg/FGL.renamed.libGL.so.1.2
/usr/lib/xorg/libGL.so.1.2
/usr/lib/xorg/libGL.so.1
/usr/lib/fglrx/libGL.so.1.2.xlibmesa
/usr/lib/FGL.renamed.libGL.so.1.2
$
[/code:1]
i to mi je output. e sad, mene interesira, zasto amarok ne vidi taj libGL.so.1 i ako se on nalazi na krivom mjestu (sto bi mi bilo malo cudno jerbo sve ostalo radi)?
da se ne bi zabunili, ovo je cijeli dump koji amarok javlja kad ga pokrecem iz komandne linije:
[code:1]
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 167
Major opcode: 146
Minor opcode: 3
Resource id: 0x0
Failed to open device
Failed to open device
Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
amarokapp: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
[/code:1]
pa sad, vi iskusni linuxasi, recite vi meni u cemu je problem?
buduci da sam vidio da neki ovdje koriste amarok, a i cuo sam da je player fakat mocan i sve, instalirah ga i na svoj komp (distra je Ubuntu Feisty 7.04). e sad, buduci da je na mom laptopu (HP nx9420) ATieva graficka kartica (smatram da je ona dio problema), instalirah ATieve drivere sa njihovog sajta. i gle cuda, X-i su super-brzi, reza kao na windowsima i sve super. ja sad pokrecem instalaciju amaroka (sudo apt-get install amarok) i instaliram sve potrebno za njegovo pokretanje. no, nakon instalacije, pokretanja samog programa nema naime, program mi izbacuje cudnu gresku da na mom stroju nema libGL.so.1 ne budi lijen, napisah ja sljedece:
Kod: |
$ locate libGL.so.1
/usr/lib/xorg/FGL.renamed.libGL.so.1.2
/usr/lib/xorg/libGL.so.1.2
/usr/lib/xorg/libGL.so.1
/usr/lib/fglrx/libGL.so.1.2.xlibmesa
/usr/lib/FGL.renamed.libGL.so.1.2
$
|
i to mi je output. e sad, mene interesira, zasto amarok ne vidi taj libGL.so.1 i ako se on nalazi na krivom mjestu (sto bi mi bilo malo cudno jerbo sve ostalo radi)?
da se ne bi zabunili, ovo je cijeli dump koji amarok javlja kad ga pokrecem iz komandne linije:
Kod: |
Failed to open device
Failed to open device
Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
amarokapp: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
|
pa sad, vi iskusni linuxasi, recite vi meni u cemu je problem?
|