Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Plaćanje studija u slučaju pada (informacija)
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 8:10 uto, 24. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Svasta je receno, ali rangiranje studenata koje bi se moralo raditi svake godine bilo bi mission impossible. Za pocetak nije uopce jasno tko bi bio na rang listi: svi studenti upisani odredjene generacije, svi studenti na odredjenoj studijskoj godini, svi studenti na fakultetu... Uglavnom, godisnje rangiranje o kojem ovisi skolarina ne radi se nigdje na svijetu, s razlogom.

Sistem koji sam opisao gore nije jos sluzbeni, ali najvjerojatnije ce biti tako ili slicno. Za razliku od rangiranja tehnicki je provediv, a radi upravo ono sto nam je cilj: tjera ljude na redovito studiranje.
Svasta je receno, ali rangiranje studenata koje bi se moralo raditi svake godine bilo bi mission impossible. Za pocetak nije uopce jasno tko bi bio na rang listi: svi studenti upisani odredjene generacije, svi studenti na odredjenoj studijskoj godini, svi studenti na fakultetu... Uglavnom, godisnje rangiranje o kojem ovisi skolarina ne radi se nigdje na svijetu, s razlogom.

Sistem koji sam opisao gore nije jos sluzbeni, ali najvjerojatnije ce biti tako ili slicno. Za razliku od rangiranja tehnicki je provediv, a radi upravo ono sto nam je cilj: tjera ljude na redovito studiranje.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
13_mac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 15 - 12

PostPostano: 2:31 uto, 7. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nakon silnih rasprava i otvorenih topica, citanja odluka fakulteta i sl. ja sam i dalje zbunjen. :? :cry:
Ja ponavljam po prvi puta na matematici(inz smjer) godinu i sad bi trebao u 9. mj. upisati pad. Inace sam upisan uz potporu ministarstva i zanima me da li cu morati od ove akademske godine placati ili i dalje ostajemuz potporu ministarstva.
Dao sam 1 predmet na godini, 2 su mi se priznala s FER-a(gdje sam studirao uz placanje) i ne znam da li to igra ulogu, ali u akademskoj godini 2003./2004. sam studirao na strojarstvu 1 godinu uz potporu ministarstva.
(trenutacno imam 25 ects polozeno)
:!: :?:
Nakon silnih rasprava i otvorenih topica, citanja odluka fakulteta i sl. ja sam i dalje zbunjen. Confused Crying or Very sad
Ja ponavljam po prvi puta na matematici(inz smjer) godinu i sad bi trebao u 9. mj. upisati pad. Inace sam upisan uz potporu ministarstva i zanima me da li cu morati od ove akademske godine placati ili i dalje ostajemuz potporu ministarstva.
Dao sam 1 predmet na godini, 2 su mi se priznala s FER-a(gdje sam studirao uz placanje) i ne znam da li to igra ulogu, ali u akademskoj godini 2003./2004. sam studirao na strojarstvu 1 godinu uz potporu ministarstva.
(trenutacno imam 25 ects polozeno)
Exclamation Question

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:18 uto, 7. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako sam dobro shvatio, ti ces sada po treci put upisati prvu godinu na MO. :shock: Ako je to tocno, onda ces tu godinu i platiti. :)
Ako sam dobro shvatio, ti ces sada po treci put upisati prvu godinu na MO. Shocked Ako je to tocno, onda ces tu godinu i platiti. Smile

[Vrh]
13_mac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 12

PostPostano: 16:45 uto, 7. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="13_mac"]...Ja [b]ponavljam po prvi puta na matematici(inz smjer)[/b] godinu...[/quote]

Znaci, krivo si shvatio. :wink: (np)

Ajde da ja to malo opsirnije pojasnim:
2003./2004. student sam FSB-a uz potporu ministarstva, 1. godina
2004./2005. student sam FER-a uz osobno placanje, 1. godina
2005./2006. student sam FER-a uz osobno placanje, 1. godina(upisao pad)
2006./2007. upisujem PMF-MO uz potporu ministarstva, 1. godina
2007./2008. upisujem sada u 9. mj. pad godine po prvi puta na PMF-MO!
Da li placam godinu i ako da, koliko?
13_mac (napisa):
...Ja ponavljam po prvi puta na matematici(inz smjer) godinu...

Znaci, krivo si shvatio. Wink (np)

Ajde da ja to malo opsirnije pojasnim:
2003./2004. student sam FSB-a uz potporu ministarstva, 1. godina
2004./2005. student sam FER-a uz osobno placanje, 1. godina
2005./2006. student sam FER-a uz osobno placanje, 1. godina(upisao pad)
2006./2007. upisujem PMF-MO uz potporu ministarstva, 1. godina
2007./2008. upisujem sada u 9. mj. pad godine po prvi puta na PMF-MO!
Da li placam godinu i ako da, koliko?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:56 uto, 7. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

AFAIK, to ti se broji kao prvi pad na drugom studiju uz potporu Ministarstva, sto - ako ne grijesim - znaci da [b]ne[/b] placas. 8) Za svaki slucaj, provjeri u Referadi. :)
AFAIK, to ti se broji kao prvi pad na drugom studiju uz potporu Ministarstva, sto - ako ne grijesim - znaci da ne placas. Cool Za svaki slucaj, provjeri u Referadi. Smile

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 20:09 uto, 7. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam poceo studirati na PMFu u Splitu. Tamo sam zavrsio prve dvije godine (doduse, meni je to trajalo 3 godine). tamo se na teret ministarstva moze studirati 10 godina (2*4 + 2 apsolventskog). onda se prebacujem u zgb. zbog nekih minornih razlika me vracaju na 2. godinu. sa naznakom u indexu da sam 3 godine na teret ministarstva vec potrosio i da mi ostaju jos samo 3 godine na teret ministarstva. u zagrebu se, naime, na teret MZOSa moze studirati samo 6 godina.

iako mi je taj "pad" u zagrebu zapravo bio treci put na drugoj godini, racunalo mi se kao da sam prvi put na drugoj (jer je ipak drugi fakultet).

doduse, sada je drugacije, pa lijepo ne budi lijen i odi u referadu. :P
ja sam poceo studirati na PMFu u Splitu. Tamo sam zavrsio prve dvije godine (doduse, meni je to trajalo 3 godine). tamo se na teret ministarstva moze studirati 10 godina (2*4 + 2 apsolventskog). onda se prebacujem u zgb. zbog nekih minornih razlika me vracaju na 2. godinu. sa naznakom u indexu da sam 3 godine na teret ministarstva vec potrosio i da mi ostaju jos samo 3 godine na teret ministarstva. u zagrebu se, naime, na teret MZOSa moze studirati samo 6 godina.

iako mi je taj "pad" u zagrebu zapravo bio treci put na drugoj godini, racunalo mi se kao da sam prvi put na drugoj (jer je ipak drugi fakultet).

doduse, sada je drugacije, pa lijepo ne budi lijen i odi u referadu. Razz

by A.Einstein
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:02 uto, 7. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]iako mi je taj "pad" u zagrebu zapravo bio treci put na drugoj godini, racunalo mi se kao da sam prvi put na drugoj (jer je ipak drugi fakultet).[/quote]

Stvar je u tome da je to drugi studij; jednom imas pravo promijeniti studij i ostati na teret Ministarstva. ;) Zato je 13_macu bitno to sto je na FERu studirao za vlastite potrebe. :D

No, svakako je najbolji savjet
:referada:

P.S. Zanimljivo je to s 10 godina, kad zakon explicite kaze (pisem napamet, ali sumnjam da sam pobrkao) da se uz potporu studira najvise 50% dulje od trajanja studija (hence, kod nas (na starom studiju) je to 4god x 1.5 = 6 god). :?
kenny (napisa):

Stvar je u tome da je to drugi studij; jednom imas pravo promijeniti studij i ostati na teret Ministarstva. Wink Zato je 13_macu bitno to sto je na FERu studirao za vlastite potrebe. Very Happy

No, svakako je najbolji savjet
Referada je tvoj prijatelj...

P.S. Zanimljivo je to s 10 godina, kad zakon explicite kaze (pisem napamet, ali sumnjam da sam pobrkao) da se uz potporu studira najvise 50% dulje od trajanja studija (hence, kod nas (na starom studiju) je to 4god x 1.5 = 6 god). Confused

[Vrh]
13_mac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 12

PostPostano: 22:27 uto, 7. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala ekipo i kad cu imati vremena skociti cu do referade. :wink:
Trenutacno sam malo zaposlen(zaradjujem u slucaju placanja) tak da...

Jos jednom hvala. :)
Hvala ekipo i kad cu imati vremena skociti cu do referade. Wink
Trenutacno sam malo zaposlen(zaradjujem u slucaju placanja) tak da...

Jos jednom hvala. Smile

[Vrh]
punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 8

PostPostano: 12:24 sub, 11. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni nije jasna jedna stvar. Što za nas bolonjce znači "pad godine"?
Mi imamo predmete i ECTS bodove...
Ja sam recimo položio samo UUR i C sa prve godine. Dal' to znači da sam ja pao godinu? Koliko predmeta moraš pasti da se to računa kao pad godine?
Meni nije jasna jedna stvar. Što za nas bolonjce znači "pad godine"?
Mi imamo predmete i ECTS bodove...
Ja sam recimo položio samo UUR i C sa prve godine. Dal' to znači da sam ja pao godinu? Koliko predmeta moraš pasti da se to računa kao pad godine?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 13:46 sub, 11. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

bolonjci imaju zapravo drugi termin - upis vise godine
iz starih naziva je u slucaju nemogucnosti upisa u visu godinu zadrzana sintagma 'pad godine' (i pripadni stambilj)
zasto je tome tako, ne znam, niti se imam namjeru zamarati time

cinjenica je da si neka godina, npr prva, sve dok ne polozis SVE ispite koji pripadaju toj godini
dakle, teoretski prva godina mozes biti npr 3-4 godine, a da ti je do kraja ostalo svega 10tak ispita
prakticno - stablo studija koci stvar, ali npr mozes programesrke kolegije ostavljati dugo, a matematicke polagati redovito, i obrnuto

odgovor na tvoje pitanje - padom jednog kolegija 'padas godinu', tj ne upisujes visu godinu, ali uredno upisujes sve kolegije sljedbenike polozenih kolegija do dozvoljenog opterecenja u ects bodovima (nekoc se nesto slicno zvalo parcijala, ali je drugo ponavljanje iste godine imalo restrikcije - sada tih restrikcija vise nema, ali ima nekih drugih)

u svakom slucaju, ovo sada se zove neupis vise godine i prava i obveze koje iz toga slijede mozes naci u nadleznim dokumentima (statut sveucilista, fakulteta, pravilnici...)
bolonjci imaju zapravo drugi termin - upis vise godine
iz starih naziva je u slucaju nemogucnosti upisa u visu godinu zadrzana sintagma 'pad godine' (i pripadni stambilj)
zasto je tome tako, ne znam, niti se imam namjeru zamarati time

cinjenica je da si neka godina, npr prva, sve dok ne polozis SVE ispite koji pripadaju toj godini
dakle, teoretski prva godina mozes biti npr 3-4 godine, a da ti je do kraja ostalo svega 10tak ispita
prakticno - stablo studija koci stvar, ali npr mozes programesrke kolegije ostavljati dugo, a matematicke polagati redovito, i obrnuto

odgovor na tvoje pitanje - padom jednog kolegija 'padas godinu', tj ne upisujes visu godinu, ali uredno upisujes sve kolegije sljedbenike polozenih kolegija do dozvoljenog opterecenja u ects bodovima (nekoc se nesto slicno zvalo parcijala, ali je drugo ponavljanje iste godine imalo restrikcije - sada tih restrikcija vise nema, ali ima nekih drugih)

u svakom slucaju, ovo sada se zove neupis vise godine i prava i obveze koje iz toga slijede mozes naci u nadleznim dokumentima (statut sveucilista, fakulteta, pravilnici...)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vedraf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 15 - 4

PostPostano: 14:11 sub, 11. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene zanima jedna stvar,prošle godine pao sam na bolonju,2. godinu,a ostao mi je C iz prve,prodekanica mi je tada rekla da ako položim sve kolegije da ću moći upisati cijelu treću + SPA+ Praktikum,i to mi je jasno,jer upisujem do 35 ects po semestru,nema nijedan kolegij bez nepoloženih prethodnika....
Ali nije mi jasno jel ću ja dobiti mogućnost korištenja x-ice ponovno,jel se to meni službeno piše kao 2. ili 3. godina??(vjerujem da 3. jer prethodno nisam imao položen C pa sam bio 2.).
Stvar mi je ,dakle,bitna da znam jel ću moći koristiti svoju x-icu ili ne?
Mene zanima jedna stvar,prošle godine pao sam na bolonju,2. godinu,a ostao mi je C iz prve,prodekanica mi je tada rekla da ako položim sve kolegije da ću moći upisati cijelu treću + SPA+ Praktikum,i to mi je jasno,jer upisujem do 35 ects po semestru,nema nijedan kolegij bez nepoloženih prethodnika....
Ali nije mi jasno jel ću ja dobiti mogućnost korištenja x-ice ponovno,jel se to meni službeno piše kao 2. ili 3. godina??(vjerujem da 3. jer prethodno nisam imao položen C pa sam bio 2.).
Stvar mi je ,dakle,bitna da znam jel ću moći koristiti svoju x-icu ili ne?

[Vrh]
punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 8

PostPostano: 16:36 sub, 11. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dakle, u pon idem na referadu pitat što je to, ali ako sam dobro shvatio, ja odsada nadalje moram plaćati 5500+ godišnje kn jer nisam dao sve predmete sa prve godine, iako sam upao bez plaćanja? :evil:
Dakle, u pon idem na referadu pitat što je to, ali ako sam dobro shvatio, ja odsada nadalje moram plaćati 5500+ godišnje kn jer nisam dao sve predmete sa prve godine, iako sam upao bez plaćanja? Evil or Very Mad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:05 sub, 11. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@punio4: Trenutno traje kolektivni godisnji, sto se - AFAIK - odnosi i na Referadu. :) No, kad upises iducu godinu (dakle, drugu), onda mozda i neces placati; ovisno koliko puta prije toga padnes. :)

@vedraf: Nisam siguran kako se godine broje onima koji su pali na Bolonji (tj. nisu na njoj od pocetka), ali mislim da ce ti se brojati kao treca. :) As always... :referada: (pocetkom 9. mjeseca)
@punio4: Trenutno traje kolektivni godisnji, sto se - AFAIK - odnosi i na Referadu. Smile No, kad upises iducu godinu (dakle, drugu), onda mozda i neces placati; ovisno koliko puta prije toga padnes. Smile

@vedraf: Nisam siguran kako se godine broje onima koji su pali na Bolonji (tj. nisu na njoj od pocetka), ali mislim da ce ti se brojati kao treca. Smile As always... Referada je tvoj prijatelj... (pocetkom 9. mjeseca)

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 5:05 ned, 12. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@punio04: afaik, i po bolonji se dopusta barem jedno ponavljanje godine na teret ministarstva, so, ako ti je to prvo ponavljanje, ne vidim razloga gnjevu (osim ako se nesto mijenjalo - to provjeris u referadi)
ako ti to nije prvo ponavljanje godine, mozda bi ispravnije gnjav bilo usmjeriti, umjesto na administraciju, na nesto korisnije - npr ucenje i polaganje ispita

to sto si upao bez placanja nema veze s time sto si potrosio komad prava koje ti ministarstvo daje :roll:
isto tako, u duhu novih skolarina, pitanje je sto ce biti sa svima onima koji placaju skolarinu, a padnu u generaciju koja sada ima progresivne skolarine (dok su izvan te generacije, valjda ce biti kao i do sada)

@vedraf: koliko mi je poznato, u uobicajenim okolnostima do sada se kod nas xica shtopala samo kad se i studij placao :arrow: dok studij ne placas, imas xicu (i klopu ;-) )
@punio04: afaik, i po bolonji se dopusta barem jedno ponavljanje godine na teret ministarstva, so, ako ti je to prvo ponavljanje, ne vidim razloga gnjevu (osim ako se nesto mijenjalo - to provjeris u referadi)
ako ti to nije prvo ponavljanje godine, mozda bi ispravnije gnjav bilo usmjeriti, umjesto na administraciju, na nesto korisnije - npr ucenje i polaganje ispita

to sto si upao bez placanja nema veze s time sto si potrosio komad prava koje ti ministarstvo daje Rolling Eyes
isto tako, u duhu novih skolarina, pitanje je sto ce biti sa svima onima koji placaju skolarinu, a padnu u generaciju koja sada ima progresivne skolarine (dok su izvan te generacije, valjda ce biti kao i do sada)

@vedraf: koliko mi je poznato, u uobicajenim okolnostima do sada se kod nas xica shtopala samo kad se i studij placao Arrow dok studij ne placas, imas xicu (i klopu Wink )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Bee
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
19 = 21 - 2

PostPostano: 15:29 uto, 21. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam prošle godine pala 2.godinu po starom programu prvi puta i tako prešla na Bolonju. Ni ove godine necu poloziti sve ispite s 2.godine tako da će to biti taj "pad godine po Bolonji" il kako već.
No mene zanima dal ću sad morat platiti 5500kn zbog drugog ponavljanja iste godine, ili ne zato što prvi put padam nakon prelaska na novi studij (što Bolonja je, bar mislim??)?
ja sam prošle godine pala 2.godinu po starom programu prvi puta i tako prešla na Bolonju. Ni ove godine necu poloziti sve ispite s 2.godine tako da će to biti taj "pad godine po Bolonji" il kako već.
No mene zanima dal ću sad morat platiti 5500kn zbog drugog ponavljanja iste godine, ili ne zato što prvi put padam nakon prelaska na novi studij (što Bolonja je, bar mislim??)?

[Vrh]
camellia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 17:31 uto, 21. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Placas.
Placas.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:32 uto, 21. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="camellia"]Placas.[/quote]

[b]Mislim[/b] da ne. :ccc: Dakle, [b]ako ne grijesim[/b], prelazak na Bolonju je prelazak na novi studij (sto se jednom moze besplatno), pa bi ovo bio tek prvi pad na tom studiju. :D

[b]Ovo je samo moje razmisljanje na tu temu[/b], tako da preporucam pitati u Referadi, jer ja sigurno nisam mjerodavna osoba. :)
camellia (napisa):
Placas.

Mislim da ne. Ccc.... Sram te bilo... Dakle, ako ne grijesim, prelazak na Bolonju je prelazak na novi studij (sto se jednom moze besplatno), pa bi ovo bio tek prvi pad na tom studiju. Very Happy

Ovo je samo moje razmisljanje na tu temu, tako da preporucam pitati u Referadi, jer ja sigurno nisam mjerodavna osoba. Smile

[Vrh]
Liddy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 30 - 7

PostPostano: 18:39 uto, 21. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kaj bi onda ja placala ili ne: 1.godinu bil apo starom programu pa sam tu 1. godinu pala na bolonju, (znaci jednom ponavljala 1. godinu) normalno rijesila tu bolonjsku 1. upisala 2. i sad pala 2. jel placam sad 5500 ili kaj?
Ak netko zna prije ponedjeljka (tada cu svratiti na brdo) neka javi.
Kaj bi onda ja placala ili ne: 1.godinu bil apo starom programu pa sam tu 1. godinu pala na bolonju, (znaci jednom ponavljala 1. godinu) normalno rijesila tu bolonjsku 1. upisala 2. i sad pala 2. jel placam sad 5500 ili kaj?

camellia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 9:42 čet, 23. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="camellia"]Placas.[/quote]

[b]Mislim[/b] da ne. :ccc: Dakle, [b]ako ne grijesim[/b], prelazak na Bolonju je prelazak na novi studij (sto se jednom moze besplatno), pa bi ovo bio tek prvi pad na tom studiju. :D

[b]Ovo je samo moje razmisljanje na tu temu[/b], tako da preporucam pitati u Referadi, jer ja sigurno nisam mjerodavna osoba. :)[/quote]

Par kolega koji su samnom ove godine slusali neke kolegije upisali su po starom programu. Pali prvu i tako pali na bolonju. Niti tada nisu uspjeli poloziti programiranje te su tako i treci put bili prva godina. Platiti su 5500kn iako im je to po bolonji bio prvi pad jer su jednu godinu studirali po starom.
vsego (napisa):
camellia (napisa):
Placas.

Mislim da ne. Ccc.... Sram te bilo... Dakle, ako ne grijesim, prelazak na Bolonju je prelazak na novi studij (sto se jednom moze besplatno), pa bi ovo bio tek prvi pad na tom studiju. Very Happy

Ovo je samo moje razmisljanje na tu temu, tako da preporucam pitati u Referadi, jer ja sigurno nisam mjerodavna osoba. Smile

Par kolega koji su samnom ove godine slusali neke kolegije upisali su po starom programu. Pali prvu i tako pali na bolonju. Niti tada nisu uspjeli poloziti programiranje te su tako i treci put bili prva godina. Platiti su 5500kn iako im je to po bolonji bio prvi pad jer su jednu godinu studirali po starom.

kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 14:53 čet, 23. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Liddy"]Kaj bi onda ja placala ili ne: 1.godinu bil apo starom programu pa sam tu 1. godinu pala na bolonju, (znaci jednom ponavljala 1. godinu) normalno rijesila tu bolonjsku 1. upisala 2. i sad pala 2. jel placam sad 5500 ili kaj?
Ak netko zna prije ponedjeljka (tada cu svratiti na brdo) neka javi.[/quote]

mislim da ne placas sad,jer jos nisi iskoristila 4godine na bolonji koje placa ministarstvo a i ne ponavljas 2.godinu drugi put.
i ja imam isti ovakav slucaj...i koliko sam ja upucena u to,mislim da cemo trebati 3.godinu placati,ako ove godine damo uvjet, jer bi nam to bila 5.godina na faksu,a ministarstvo po bolonji placa 4.
jedino ako je ovako kako je sego napisao,da nam je ovo 3.godina na bolonji,a iduca 4. pa ne bi trebali ni tu placati.
Liddy (napisa):

mislim da ne placas sad,jer jos nisi iskoristila 4godine na bolonji koje placa ministarstvo a i ne ponavljas 2.godinu drugi put.
i ja imam isti ovakav slucaj...i koliko sam ja upucena u to,mislim da cemo trebati 3.godinu placati,ako ove godine damo uvjet, jer bi nam to bila 5.godina na faksu,a ministarstvo po bolonji placa 4.
jedino ako je ovako kako je sego napisao,da nam je ovo 3.godina na bolonji,a iduca 4. pa ne bi trebali ni tu placati.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum