Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Informaticka olimpijada 2007. (informacija)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Čistilište
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Strikan
Gost

PostPostano: 21:09 uto, 21. 8. 2007    Naslov: Informaticka olimpijada 2007. Citirajte i odgovorite

Nakon ,usudio bih reći,katastrofalnog rezultata na ovogodišnjoj međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, Hrvatska je zasjala u punom sjaju na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi.
Rezultate možete pogledati ovdje:
http://ioi2007.hsin.hr/index.php?page=results

Dakle 2 bronce,1 srebro i 1 zlato :wink: .

Čestitke svim našim natjecateljima ,a pogotovo Goranu Adžagi na "MEGA rezultatu" u ukupnom poretku.
Istakli smo se ove godine i kao dobri domaćini ,a olimpijada je organizacijski i bez problema protekla.
Nakon ,usudio bih reći,katastrofalnog rezultata na ovogodišnjoj međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, Hrvatska je zasjala u punom sjaju na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi.
Rezultate možete pogledati ovdje:
http://ioi2007.hsin.hr/index.php?page=results

Dakle 2 bronce,1 srebro i 1 zlato Wink .

Čestitke svim našim natjecateljima ,a pogotovo Goranu Adžagi na "MEGA rezultatu" u ukupnom poretku.
Istakli smo se ove godine i kao dobri domaćini ,a olimpijada je organizacijski i bez problema protekla.

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
140 = 152 - 12

PostPostano: 21:30 uto, 21. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Valjda si mislio na Gorana Žužića koji je bio 4. sveukupno. :)

I da, osvojili su zlato, srebro i 4 bronce. (U neslužbenom timu su bile još dvije bronce.) :)

U svakom slučaju, čestitke natjecateljima.
Valjda si mislio na Gorana Žužića koji je bio 4. sveukupno. Smile

I da, osvojili su zlato, srebro i 4 bronce. (U neslužbenom timu su bile još dvije bronce.) Smile

U svakom slučaju, čestitke natjecateljima.

arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 21:55 uto, 21. 8. 2007    Naslov: Re: Informaticka olimpijada 2007. Citirajte i odgovorite

[quote="Strikan"]Nakon ,usudio bih reći,katastrofalnog rezultata na ovogodišnjoj međunarodnoj matematičkoj olimpijadi[/quote]

katastrofalni rezultat? pa ja ne bih to tako nazvala... al dobro, očito je nekima sve ispod zlata premalo :roll:

[quote="Strikan"]Čestitke svim našim natjecateljima ,a pogotovo Goranu Adžagi na "MEGA rezultatu" u ukupnom poretku.
[/quote]

nije goran adžaga, nego žužić, kao što te već melkor ispravio... mislim, ono, adžaga je ipak postigao katastrofalan rezultat, bar po tebi, kak ga se usuđuješ stavit u istu rečenicu sa žužićem uopće :roll:

sorry na offtopicu, al morala sam... to da su dvije bronce i četiri pohvale matematičara katastrofalne malo me iživciralo :D

inače, informatičarima sve čestitke, bravo :)
Strikan (napisa):
Nakon ,usudio bih reći,katastrofalnog rezultata na ovogodišnjoj međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

katastrofalni rezultat? pa ja ne bih to tako nazvala... al dobro, očito je nekima sve ispod zlata premalo Rolling Eyes

Strikan (napisa):

nije goran adžaga, nego žužić, kao što te već melkor ispravio... mislim, ono, adžaga je ipak postigao katastrofalan rezultat, bar po tebi, kak ga se usuđuješ stavit u istu rečenicu sa žužićem uopće Rolling Eyes

sorry na offtopicu, al morala sam... to da su dvije bronce i četiri pohvale matematičara katastrofalne malo me iživciralo Very Happy

inače, informatičarima sve čestitke, bravo Smile

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Strikan
Gost

PostPostano: 12:37 sri, 22. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Isprika zbog netočnog navoda .
Goran ŽUŽIĆ naravno.
Svaka čast :!:
(Ne znam zašto me Adžaga opsjeo :lol:)

@Ayra
2 "mršave" bronce.
Po ukupnim bodovima ne znam kad su svi susjedi (uključujući i Bosance :twisted: )bili ispred nas.
Očekivali smo više
Isprika zbog netočnog navoda .
Goran ŽUŽIĆ naravno.
Svaka čast Exclamation
(Ne znam zašto me Adžaga opsjeo Laughing)

@Ayra
2 "mršave" bronce.
Po ukupnim bodovima ne znam kad su svi susjedi (uključujući i Bosance Twisted Evil )bili ispred nas.
Očekivali smo više

[Vrh]
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

49 = 109 - 60

PostPostano: 14:47 sri, 22. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@strikan: a gle, meni se čini da se znalo događati da i gore prođemo, pa se ovo ipak ne može zvat katastrofom... mogla bih ti ja sad navest neke primjere koji su stvarno katastrofalni ( i ne nužno vezani uz matematiku), al nije ovo tema o tome :)
uglavnom, žužiću svaka čast... a što je najbolje, bude on još dvije godine na olimpijade išao, tko zna što će bit sve od njega :D
@strikan: a gle, meni se čini da se znalo događati da i gore prođemo, pa se ovo ipak ne može zvat katastrofom... mogla bih ti ja sad navest neke primjere koji su stvarno katastrofalni ( i ne nužno vezani uz matematiku), al nije ovo tema o tome Smile
uglavnom, žužiću svaka čast... a što je najbolje, bude on još dvije godine na olimpijade išao, tko zna što će bit sve od njega Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
62 = 80 - 18

PostPostano: 18:46 sri, 22. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

kak se ti das.. vidis da strikan provocira, svako ko je upucen ne bi bacao ovakve komentare :roll:

go, zuza! :weee:
kak se ti das.. vidis da strikan provocira, svako ko je upucen ne bi bacao ovakve komentare Rolling Eyes

go, zuza! Weeeeeee!!!!!!!!!!!

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 23:20 sri, 22. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

zašto je ta olimpijada tak važna? što se ocjenjuje tamo? pretpostavljam matematički zadaci izvršeni na računalu? Takve stvari daleko od realnog svijeta programiranja su mi uvijek bile odbojne...
zašto je ta olimpijada tak važna? što se ocjenjuje tamo? pretpostavljam matematički zadaci izvršeni na računalu? Takve stvari daleko od realnog svijeta programiranja su mi uvijek bile odbojne...

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:56 sri, 22. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]što se ocjenjuje tamo? pretpostavljam matematički zadaci izvršeni na računalu?[/quote]

[url=http://olympiads.win.tue.nl/ioi/tasks.html]Prouci sam[/url], umjesto da pretpostavljas... :?

[quote="MKova"]Takve stvari daleko od realnog svijeta programiranja su mi uvijek bile odbojne...[/quote]

Hmda... slaganje igara u Javi je daleko korisnije od trazenja efikasnih algoritama za probleme koji nerijetko imaju primjenu u praksi (npr. ono s grafovima 2006. godine). :P
MKova (napisa):
što se ocjenjuje tamo? pretpostavljam matematički zadaci izvršeni na računalu?

Prouci sam, umjesto da pretpostavljas... Confused

MKova (napisa):
Takve stvari daleko od realnog svijeta programiranja su mi uvijek bile odbojne...

Hmda... slaganje igara u Javi je daleko korisnije od trazenja efikasnih algoritama za probleme koji nerijetko imaju primjenu u praksi (npr. ono s grafovima 2006. godine). Razz

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 8:06 čet, 23. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="MKova"]što se ocjenjuje tamo? pretpostavljam matematički zadaci izvršeni na računalu?[/quote]

[url=http://olympiads.win.tue.nl/ioi/tasks.html]Prouci sam[/url], umjesto da pretpostavljas... :?
[/quote]

bio sam osobno jednom na natjecanju tj. prednatjecanju, valjda je to bilo na državnoj razini, i bilo je baš kako sam rekao.

[quote="vsego"]
[quote="MKova"]Takve stvari daleko od realnog svijeta programiranja su mi uvijek bile odbojne...[/quote]

Hmda... slaganje igara u Javi je daleko korisnije od trazenja efikasnih algoritama za probleme koji nerijetko imaju primjenu u praksi (npr. ono s grafovima 2006. godine). :P[/quote]

ne samo da je korisnije, nego je i daleko zabavnije :) ... ali to je stvar ukusa :)
vsego (napisa):
MKova (napisa):
što se ocjenjuje tamo? pretpostavljam matematički zadaci izvršeni na računalu?

Prouci sam, umjesto da pretpostavljas... Confused

bio sam osobno jednom na natjecanju tj. prednatjecanju, valjda je to bilo na državnoj razini, i bilo je baš kako sam rekao.

vsego (napisa):

MKova (napisa):
Takve stvari daleko od realnog svijeta programiranja su mi uvijek bile odbojne...

Hmda... slaganje igara u Javi je daleko korisnije od trazenja efikasnih algoritama za probleme koji nerijetko imaju primjenu u praksi (npr. ono s grafovima 2006. godine). Razz

ne samo da je korisnije, nego je i daleko zabavnije Smile ... ali to je stvar ukusa Smile

Gost

PostPostano: 14:05 čet, 23. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Šta to je samo za one koji imaju manje od 20 godine.
A za nas s faksa ima nešt takvog?

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 14:46 čet, 23. 8. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Šta to je samo za one koji imaju manje od 20 godine.
A za nas s faksa ima nešt takvog?[/quote]
Nisam siguran postoji li baš neko "službeno" natjecanje, ali postoje mnoga otvorena natjecanja na Internetu na kojima se može sudjelovati.

Pogledaj npr.[list][*][url=http://www.topcoder.com/]TopCoder[/url]
Ovdje čak možeš ponešto i zaraditi na turnirima i raznim natjecanjima.
[*][url=http://ipsc.ksp.sk/]Internet Problem Solving Contest[/url]
Meni osobno najzabavnije natjecanje. Natječe se u timu od najviše 3 osobe koje rješavaju vrlo zabavne (i često jako teške) problemske zadatke. Natjecanje se održava svake godine početkom svibnja. Zadnjih nekoliko godina redovito sudjelujem u timu s kolegom Smithom i još jednim prijateljem s FER-a.
[*][url=http://www.codecup.nl/]CodeCup[/url]
Iako se i prethodna dva natjecanja prilično razlikuju od IOI sistema, ovo je sasvim drukčije. Svake godine zadana su pravila neke igre za 2 igrača. Natjecatelji moraju napraviti program koji igra tu igru. Zatim njihovi programi sudjeluju na turniru i igraju jedni protiv drugih. Čini se zabavno i izazovno, iako na ovom još nisam sudjelovao.
[/list:u]
Anonymous (napisa):

Nisam siguran postoji li baš neko "službeno" natjecanje, ali postoje mnoga otvorena natjecanja na Internetu na kojima se može sudjelovati.

Pogledaj npr.
  • TopCoder
    Ovdje čak možeš ponešto i zaraditi na turnirima i raznim natjecanjima.
  • Internet Problem Solving Contest
    Meni osobno najzabavnije natjecanje. Natječe se u timu od najviše 3 osobe koje rješavaju vrlo zabavne (i često jako teške) problemske zadatke. Natjecanje se održava svake godine početkom svibnja. Zadnjih nekoliko godina redovito sudjelujem u timu s kolegom Smithom i još jednim prijateljem s FER-a.
  • CodeCup
    Iako se i prethodna dva natjecanja prilično razlikuju od IOI sistema, ovo je sasvim drukčije. Svake godine zadana su pravila neke igre za 2 igrača. Natjecatelji moraju napraviti program koji igra tu igru. Zatim njihovi programi sudjeluju na turniru i igraju jedni protiv drugih. Čini se zabavno i izazovno, iako na ovom još nisam sudjelovao.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Čistilište Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum