Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Izborni kolegiji ("stari" studiji) (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Moja sarma

Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
62 = 80 - 18

PostPostano: 16:11 čet, 19. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

za neke zadatke postoje upute, dok su neki dosta lagani, pa sam smislis nekako po analogiji. no, uvijek se nadje i nekoliko zadataka koje tokom godine nitko ne rijesi ili se rijese kad se konzultiras s danom literaturom ;)
uglavnom, ako si das malo truda mozes skupiti dovoljno rijesenih zadataka za peticu.
za neke zadatke postoje upute, dok su neki dosta lagani, pa sam smislis nekako po analogiji. no, uvijek se nadje i nekoliko zadataka koje tokom godine nitko ne rijesi ili se rijese kad se konzultiras s danom literaturom Wink
uglavnom, ako si das malo truda mozes skupiti dovoljno rijesenih zadataka za peticu.

osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 0:29 sri, 12. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

operacijska istrazivanja... trebam informacije sto se radi na tom kolegiju...

i jedno pitanje... kako to da faks nema opis svakog predmeta? ako ništa kratki opis gradiva.. mislim da je sramotno što se za sadržaj određenog kolegija moram raspitivati kod drugih kolega umjesto da dotični mogu potražiti na webu... čovjek bi očekivao da će mu informiranje biti primarna namjena...
operacijska istrazivanja... trebam informacije sto se radi na tom kolegiju...

i jedno pitanje... kako to da faks nema opis svakog predmeta? ako ništa kratki opis gradiva.. mislim da je sramotno što se za sadržaj određenog kolegija moram raspitivati kod drugih kolega umjesto da dotični mogu potražiti na webu... čovjek bi očekivao da će mu informiranje biti primarna namjena...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
33 = 49 - 16

PostPostano: 8:33 sri, 12. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

za nas bolonjce su svi sadržaji predmeta uz uvjete polaganja i ciljeve tih kolegija na webu, i obavezni i izborni, i preddiplomski i diplomski studij... :?
evo, našla sam taj predmet na diplomskom studiju Računarstva, ali piše ti na kojim je još smjerovima, npr. na Financijskoj je obavezan ;)
http://www.math.hr/Default.aspx?art=1878
za nas bolonjce su svi sadržaji predmeta uz uvjete polaganja i ciljeve tih kolegija na webu, i obavezni i izborni, i preddiplomski i diplomski studij... Confused
evo, našla sam taj predmet na diplomskom studiju Računarstva, ali piše ti na kojim je još smjerovima, npr. na Financijskoj je obavezan Wink
http://www.math.hr/Default.aspx?art=1878

[Vrh]
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 17:44 sri, 12. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

e hvala ti :)
e hvala ti Smile

[Vrh]
mischa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 15 - 8

PostPostano: 14:27 čet, 27. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li netko moze reci iskustva vezana uz seminare Povijest racunarstva i Zivotopis matematicara s druge god nastavnickog smjera?
Da li netko moze reci iskustva vezana uz seminare Povijest racunarstva i Zivotopis matematicara s druge god nastavnickog smjera?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
legend
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 20:06 pet, 28. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam prošle godine izabrao Životopise i bilo je ok!To znači:dosadno je kao i na večini seminara, ali šta se mora nije teško!!! Uvijek u tim životopisima ima i nekih zanimljivosti, a jednostavno možeš doć tamo, radit nešto ili učit i to je to! Sve u svemu, nije loše! :lol:
Ja sam prošle godine izabrao Životopise i bilo je ok!To znači:dosadno je kao i na večini seminara, ali šta se mora nije teško!!! Uvijek u tim životopisima ima i nekih zanimljivosti, a jednostavno možeš doć tamo, radit nešto ili učit i to je to! Sve u svemu, nije loše! Laughing

[Vrh]
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 14:19 sub, 29. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

jesu li aritm. i alg. alg. isto sto i slozenost alg.? kakvi su kolegiji od. pog. geometrije i mat. analize? tko ih drzi? (vidio sam ih na rasporedu, ali ne i na popisu izb. kolegija) thanks
jesu li aritm. i alg. alg. isto sto i slozenost alg.? kakvi su kolegiji od. pog. geometrije i mat. analize? tko ih drzi? (vidio sam ih na rasporedu, ali ne i na popisu izb. kolegija) thanks

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 14:39 sub, 29. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

slozenost se vise ne drzi za stare studente, postoji neki bolonjski ekvivalent, al mu ne znam naziv niti jel na ing ili prof smjeru - baci oko pa ces vidjeti

aaa je skroz drugi kolegij, nekoc bio izborni, pa se nekoliko godina nije odrzavao zbog male zainteresiranost, pa je sad vracen za posljednji put :)
slozenost se vise ne drzi za stare studente, postoji neki bolonjski ekvivalent, al mu ne znam naziv niti jel na ing ili prof smjeru - baci oko pa ces vidjeti

aaa je skroz drugi kolegij, nekoc bio izborni, pa se nekoliko godina nije odrzavao zbog male zainteresiranost, pa je sad vracen za posljednji put Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 14:49 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel zna netko nešto o kolegijima Neeuklidski Prostori i Upravljanje Softverskim Projektima ?
Jel zna netko nešto o kolegijima Neeuklidski Prostori i Upravljanje Softverskim Projektima ?

[Vrh]
hermione
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 21:26 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="rat in a cage"]Jel zna netko nešto o kolegijima Neeuklidski Prostori i Upravljanje Softverskim Projektima ?[/quote]

Neeuklidski prostori:
I.Historijat
II. Hilbertova aksiomatika
III. Hiperbolicka geometrija

Pismeni ne postoji-samo usmeni koji traje oko 1 h :-)
Kolegij je relativno zanimljiv. Ako volis geometrije upisi....Mislim, ionako nemas kaj zgubiti....
rat in a cage (napisa):

Neeuklidski prostori:
I.Historijat
II. Hilbertova aksiomatika
III. Hiperbolicka geometrija

Pismeni ne postoji-samo usmeni koji traje oko 1 h Smile
Kolegij je relativno zanimljiv. Ako volis geometrije upisi....Mislim, ionako nemas kaj zgubiti....

U tijelu nema pravih ideala
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Markec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 37 - 40

PostPostano: 23:29 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="rat in a cage"]Jel zna netko nešto o kolegijima Neeuklidski Prostori i Upravljanje Softverskim Projektima ?[/quote]

evo ja trenutno ucim USP. sutra mi je usmeni.

trebas napravit projekt u MS Project-u prije usmenog, a sto se usmenog tice, neka knjizica od 200-tinjak stranica na engl. - od toga mozda 30 recenica bitnog, a ostalo je bla bla...

ak te zanima project managment...
rat in a cage (napisa):

evo ja trenutno ucim USP. sutra mi je usmeni.

trebas napravit projekt u MS Project-u prije usmenog, a sto se usmenog tice, neka knjizica od 200-tinjak stranica na engl. - od toga mozda 30 recenica bitnog, a ostalo je bla bla...

ak te zanima project managment...

[Vrh]
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 7:40 pon, 1. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

tnx :) upisujem oboje onda...

a nešto možda o Geometrijskim strukturama i Odabrana Poglavlja Geometrije?

i po ovom u ovom opisu na početku topica ispada da bi trebao ić na vježbe iz Matematika Računalom jel? a preklapa mi se u rasporedu :(
tnx Smile upisujem oboje onda...

i po ovom u ovom opisu na početku topica ispada da bi trebao ić na vježbe iz Matematika Računalom jel? a preklapa mi se u rasporedu Sad

[Vrh]
hermione
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 7:55 pon, 1. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="rat in a cage"]tnx :) upisujem oboje onda...

i po ovom u ovom opisu na početku topica ispada da bi trebao ić na vježbe iz Matematika Računalom jel? a preklapa mi se u rasporedu :([/quote]

Geometrijske strukture:
I. Kvazigrupe
II. Paralelogramski prostori
III. Geometrija medijalnih kvazigrupa
IV. Geometrije posebnih klasa IM-kvazigrupa

Opet, i iz ovog kolegija kod prof. Volenca imas 4 h/tj predavanja. Nema pismenog, sto povlaci da usmeni traje oko 1 h.
Kolegij je zanimljiv, ali te iscrpi :-) Opet, ako volis jako geometrije onda upisi. Nas na profesorskom smjeru guse sa geometrijama pa nisam imala izbora 8)
rat in a cage (napisa):
tnx Smile upisujem oboje onda...

i po ovom u ovom opisu na početku topica ispada da bi trebao ić na vježbe iz Matematika Računalom jel? a preklapa mi se u rasporedu Sad

Geometrijske strukture:
I. Kvazigrupe

Opet, i iz ovog kolegija kod prof. Volenca imas 4 h/tj predavanja. Nema pismenog, sto povlaci da usmeni traje oko 1 h.
Kolegij je zanimljiv, ali te iscrpi Smile Opet, ako volis jako geometrije onda upisi. Nas na profesorskom smjeru guse sa geometrijama pa nisam imala izbora Cool

U tijelu nema pravih ideala
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 17:54 uto, 2. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hermione"]
Geometrijske strukture:
I. Kvazigrupe

Kolegij je zanimljiv, ali te iscrpi :-) Opet, ako volis jako geometrije onda upisi. Nas na profesorskom smjeru guse sa geometrijama pa nisam imala izbora 8)[/quote]
ok. hvala.
hermione (napisa):

Geometrijske strukture:
I. Kvazigrupe

Kolegij je zanimljiv, ali te iscrpi Smile Opet, ako volis jako geometrije onda upisi. Nas na profesorskom smjeru guse sa geometrijama pa nisam imala izbora Cool

ok. hvala.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:41 sri, 10. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[color=darkred]Ovaj stari topic o izbornim kolegijima se zakljucava, jer se novi kolegiji - mada mnogi imaju i iste nazive kao stari - bitno razlikuju od novih (u nacinu polaganja, nerijetko u gradivu,...), pa da sprijecimo mijesanje informacija o starim i aktualnim kolegijima. :)

Ako netko zeli nesto dodati na temi dodiplomskih (dakle "starih" izbornih), neka mi posalje PM, pa cu otkljucati topic. ;)

Topic o Bolonjskim izbornim kolegijima mozete naci [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=11832]ovdje[/url].[/color] 8)
Ovaj stari topic o izbornim kolegijima se zakljucava, jer se novi kolegiji - mada mnogi imaju i iste nazive kao stari - bitno razlikuju od novih (u nacinu polaganja, nerijetko u gradivu,...), pa da sprijecimo mijesanje informacija o starim i aktualnim kolegijima. Smile

Ako netko zeli nesto dodati na temi dodiplomskih (dakle "starih" izbornih), neka mi posalje PM, pa cu otkljucati topic. Wink

Topic o Bolonjskim izbornim kolegijima mozete naci ovdje.
Cool

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 8 / 8.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum