Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prosvjed
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
33 = 49 - 16

PostPostano: 21:05 čet, 13. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možda nije direktno vezano uz topic, ali uz temu je...
[i]Novi model: Ocjene ulaze u diplomu[/i]
[i]Klasifikacije časti
Najviše dva puta na ispit[/i]
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,9,13,model_ocjenjivanja,89990.jl
JeL bi moglo nešto takvo uskoro profunkcionirat?
p.s. vsego, ako je ovo ipak za novu temu, treba smisliti naslov... :mrgreen:
Možda nije direktno vezano uz topic, ali uz temu je...
Novi model: Ocjene ulaze u diplomu
Klasifikacije časti
Najviše dva puta na ispit

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,9,13,model_ocjenjivanja,89990.jl
JeL bi moglo nešto takvo uskoro profunkcionirat?
p.s. vsego, ako je ovo ipak za novu temu, treba smisliti naslov... Mr. Green

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 21:55 čet, 13. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne ne ne ne ne ne i ne

friend mi je pricao o tome , to je navodno fax u opatiji prvi kreno, katasrifa od sistema. fuj to
ne ne ne ne ne ne i ne

friend mi je pricao o tome , to je navodno fax u opatiji prvi kreno, katasrifa od sistema. fuj to

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 22:32 čet, 13. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]ovaj put da to bude ozbiljno od strane studenata, a ne da samo dvojica pricaju a ostali klimaju mutavo glavom kao pred dvije godine kad je pocela prva bolonjska generacija (vsego i nesi bi se mogli sjecat tog sastanka i oni bi mogli znat o cemu ja pricam, [size=5]ne sjecam se ko je jos bio na tom sastanku[/size] :oops: ).[/quote]

bili su gotovo svi profesori/voditelji kolegija (i poneki asistent) prve godine i prof. i ing smjera + prodekanica (Zeljka) + dekan (Pavle)
studentski predstavnici nisu bili zainteresirani niti doci, iako su bili na faxu i nisu niti javili da nece doci (ok, osim mene, al ja sam kao bila organizator)
studenata je bilo..... 20-30
same pobune na forumu su imale vise sudionika :roll:

pitanja koja su se provlacila (na kraju prvog semestra) je opetovano ponavljanje jednog kolege sto ce biti s njim kad padne C, do te mjere da mu vise niti ja niti profesori nismo dali da govori :roll:
i jos poneko pitanje koje se par puta ponovilo

"velika zainteresiranost", nula pitanja, gubitak vremena i samo pokazuje koliko su studenti 'hrabri' kad treba nesto negdje reci javno (iako nikoga nije briga kako se tko zove or smth like that)

bio je jos jedan sastanak ove godine kad su lijepo bili pozvani svi studenti, s naglaskom na studente trece godine - od onih s prve i druge godine pojavio se tocno JEDAN student, iako je bilo stvari o kojima se moglo diskutirati

nakon takva dva fijaska u razmaku od godinu i nesto - cemu uopce ISTA pokusavati? :-k
kad sami studenti ocito nisu zapravo zainteresirani za rjesavanje problema na razini daljoj od toga da trkeljaju velike parole po forumu? :roll:
ah pardon, nadje se neka mudra glava organizirati peticije za koje cak do mene dodje info da se ljude tjeralo da ih potpisuju :shock:

moglo se malo milijun puta napraviti nesto, doci i pokrenuti, dati prijedlog, zamoliti sastanak.... nista

prema tome, i ovaj moj post, a i cijeli ovaj topic je IMO prelijevanje iz supljeg u prazno....
kad ljudima ZBILJA bude stalo da se nesto rijesi i raspravi - valjda ce to i napraviti
ovako, kukanje ionako sluzi smirivanju vlastite savjesti zbog vlastitog neuspjeha prebacujuci odgovornost na druge
fireball (napisa):
ovaj put da to bude ozbiljno od strane studenata, a ne da samo dvojica pricaju a ostali klimaju mutavo glavom kao pred dvije godine kad je pocela prva bolonjska generacija (vsego i nesi bi se mogli sjecat tog sastanka i oni bi mogli znat o cemu ja pricam, ne sjecam se ko je jos bio na tom sastanku Embarassed ).

bili su gotovo svi profesori/voditelji kolegija (i poneki asistent) prve godine i prof. i ing smjera + prodekanica (Zeljka) + dekan (Pavle)
studentski predstavnici nisu bili zainteresirani niti doci, iako su bili na faxu i nisu niti javili da nece doci (ok, osim mene, al ja sam kao bila organizator)
studenata je bilo..... 20-30
same pobune na forumu su imale vise sudionika Rolling Eyes

pitanja koja su se provlacila (na kraju prvog semestra) je opetovano ponavljanje jednog kolege sto ce biti s njim kad padne C, do te mjere da mu vise niti ja niti profesori nismo dali da govori Rolling Eyes
i jos poneko pitanje koje se par puta ponovilo

"velika zainteresiranost", nula pitanja, gubitak vremena i samo pokazuje koliko su studenti 'hrabri' kad treba nesto negdje reci javno (iako nikoga nije briga kako se tko zove or smth like that)

bio je jos jedan sastanak ove godine kad su lijepo bili pozvani svi studenti, s naglaskom na studente trece godine - od onih s prve i druge godine pojavio se tocno JEDAN student, iako je bilo stvari o kojima se moglo diskutirati

nakon takva dva fijaska u razmaku od godinu i nesto - cemu uopce ISTA pokusavati? Think
kad sami studenti ocito nisu zapravo zainteresirani za rjesavanje problema na razini daljoj od toga da trkeljaju velike parole po forumu? Rolling Eyes
ah pardon, nadje se neka mudra glava organizirati peticije za koje cak do mene dodje info da se ljude tjeralo da ih potpisuju Shocked

moglo se malo milijun puta napraviti nesto, doci i pokrenuti, dati prijedlog, zamoliti sastanak.... nista

prema tome, i ovaj moj post, a i cijeli ovaj topic je IMO prelijevanje iz supljeg u prazno....
kad ljudima ZBILJA bude stalo da se nesto rijesi i raspravi - valjda ce to i napraviti
ovako, kukanje ionako sluzi smirivanju vlastite savjesti zbog vlastitog neuspjeha prebacujuci odgovornost na druge

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
DarkOne™24/7®
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 5 - 7

PostPostano: 3:34 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

sve u svemu.. :)) sistem i dalje ne valja, ali nije ni prije bio bajka.

mani se sistem ne svidja i ja cu to reci, ne bunim se nesto pretjerano protiv njega, ali kazem sto mi se ne svidja.

problem jest da prosvjede i neku veliku halabuku obicno rade studenti koji od studiranja imaju studentska prava koja su dobili s upisom. osim toga i nisu nesto radili osim se bunili sto im netko ne da ocjenu tako racimo na ljepe oci suknju ili top. na to se nece dogoditi, i ne treba se dogoditi.

sto se tice neke tezine faksa, budimo realni nije tesko da li je sada lakse ili teze je nebitno, nije tesko u najgorem mogucem slucaju, ono sto je problem je to da ljudi ne uce!! i ja sam tu, i fireball ce se sloziti, nije on pao godinu jer se ubio od rada.. :)) ni ja nisam. ali malo je iritantno da netko tko nista ne uci ima konstantno neke primjedbe i revolucionarne ideje.. :)))

netko je reko da kaj ja brijem da je 20 bodova po semestru sasvim dovoljno... ,mozda, ali ja brijem da prosjecnom studentu 80 ne bi predstavljalo problem. evo pitam i ness i segu on je mozda malo manje upoznat, ali recimo sick jedi ja fireball, koliko smo radili a koliko visili u praktikumima i okolo i vani i na pivi i kaj ti ja znam vec di.... i da nismo dali 30 bodova, ali nismo se bsa niti pretrgali, ja mislim da ono ako ti je gusto i kazes joj meni se sada zuri da mozes 80 bodova po semestru rijesiti bez problema, da pace kada bi se uhodao u to da jednostavno radis, ucis i ne pijes i ides van, da bi u samom zaletu to obavio puno lakse nego ovako 20 bodova. daj covjeku previse slobodnog vremena i potrositi ce ga uzalud, i jos nece imati za ono malo sto treba obaviti.
sve u svemu.. :)) sistem i dalje ne valja, ali nije ni prije bio bajka.

mani se sistem ne svidja i ja cu to reci, ne bunim se nesto pretjerano protiv njega, ali kazem sto mi se ne svidja.

problem jest da prosvjede i neku veliku halabuku obicno rade studenti koji od studiranja imaju studentska prava koja su dobili s upisom. osim toga i nisu nesto radili osim se bunili sto im netko ne da ocjenu tako racimo na ljepe oci suknju ili top. na to se nece dogoditi, i ne treba se dogoditi.

sto se tice neke tezine faksa, budimo realni nije tesko da li je sada lakse ili teze je nebitno, nije tesko u najgorem mogucem slucaju, ono sto je problem je to da ljudi ne uce!! i ja sam tu, i fireball ce se sloziti, nije on pao godinu jer se ubio od rada.. :)) ni ja nisam. ali malo je iritantno da netko tko nista ne uci ima konstantno neke primjedbe i revolucionarne ideje.. :)))

netko je reko da kaj ja brijem da je 20 bodova po semestru sasvim dovoljno... ,mozda, ali ja brijem da prosjecnom studentu 80 ne bi predstavljalo problem. evo pitam i ness i segu on je mozda malo manje upoznat, ali recimo sick jedi ja fireball, koliko smo radili a koliko visili u praktikumima i okolo i vani i na pivi i kaj ti ja znam vec di.... i da nismo dali 30 bodova, ali nismo se bsa niti pretrgali, ja mislim da ono ako ti je gusto i kazes joj meni se sada zuri da mozes 80 bodova po semestru rijesiti bez problema, da pace kada bi se uhodao u to da jednostavno radis, ucis i ne pijes i ides van, da bi u samom zaletu to obavio puno lakse nego ovako 20 bodova. daj covjeku previse slobodnog vremena i potrositi ce ga uzalud, i jos nece imati za ono malo sto treba obaviti.

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail AIM YIM MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 9:09 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@DarkOne™24/7®: Malo ti je necitak post... je l' i to pisano nakon pive? :twisted: (NHF ;))

Pazi, prema statutima, upis kolegija u vrijednosti osamdeset bodova (i vise) mozemo dati "posebno nadarenom studentu". :) Sto je to "posebno nadareni student", ostaje da procijeni onaj tko odobrava molbu (Prodekan ili VVS), ali sigurno nije "posebno nadaren" onaj tko je pao godinu. :( No, moze, recimo, biti student koji je cijelu prvu pocistio (iz prvog pokusaja :P) s nekim prosjekom. :) Tako da ovo sto ti pricas vec imamo, samo nije primjenjivo na studente koji bi "krpali" zaostatke od pada. 8)

Eh, i nisam shvatio sto to pitas "ness i segu"... :neznam:
@DarkOne™24/7®: Malo ti je necitak post... je l' i to pisano nakon pive? Twisted Evil (NHF Wink)

Pazi, prema statutima, upis kolegija u vrijednosti osamdeset bodova (i vise) mozemo dati "posebno nadarenom studentu". Smile Sto je to "posebno nadareni student", ostaje da procijeni onaj tko odobrava molbu (Prodekan ili VVS), ali sigurno nije "posebno nadaren" onaj tko je pao godinu. Sad No, moze, recimo, biti student koji je cijelu prvu pocistio (iz prvog pokusaja Razz) s nekim prosjekom. Smile Tako da ovo sto ti pricas vec imamo, samo nije primjenjivo na studente koji bi "krpali" zaostatke od pada. Cool

Eh, i nisam shvatio sto to pitas "ness i segu"... Ja to stvarno ne znam

[Vrh]
MystiC
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 20 - 8

PostPostano: 9:45 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="DarkOne™24/7®"]

[/quote]

ne radi se uopce o neucenju. slazem se i ja da nije pretjerano tesko i da prosjecan matematicar moze zavrsit ovaj faks. ja sam i prvu i drugu godinu ocistila bez problema, dakle nije da sam "ona koja nista ne radi". ali svejedno mislim da bi stvari mogle biti bolje organizirane, a ne sve rjesavati u hodu i malo malo mijenjati pravila i uvoditi nova. i ja mislim da ce prosvijedi biti zbog toga, a ne zbog "tezine" faksa
DarkOne™24/7® (napisa):

sto se tice neke tezine faksa, budimo realni nije tesko da li je sada lakse ili teze je nebitno, nije tesko u najgorem mogucem slucaju, ono sto je problem je to da ljudi ne uce!! i ja sam tu, i fireball ce se sloziti, nije on pao godinu jer se ubio od rada.. Smile) ni ja nisam. ali malo je iritantno da netko tko nista ne uci ima konstantno neke primjedbe i revolucionarne ideje.. Smile))

ne radi se uopce o neucenju. slazem se i ja da nije pretjerano tesko i da prosjecan matematicar moze zavrsit ovaj faks. ja sam i prvu i drugu godinu ocistila bez problema, dakle nije da sam "ona koja nista ne radi". ali svejedno mislim da bi stvari mogle biti bolje organizirane, a ne sve rjesavati u hodu i malo malo mijenjati pravila i uvoditi nova. i ja mislim da ce prosvijedi biti zbog toga, a ne zbog "tezine" faksa

[Vrh]
DarkOne™24/7®
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 5 - 7

PostPostano: 13:13 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]@DarkOne™24/7®: Malo ti je necitak post... je l' i to pisano nakon pive? :twisted: (NHF ;))

[/quote]

nisam nakon pive nego nakon vina.. :)) ali da jesam, sry.. :))

ma imas tu moderatora koji se nije potrgo a ni fire se nije potrgo, i ti znas da nije, pa evo valjda ce dati godinu
vsego (napisa):
@DarkOne™24/7®: Malo ti je necitak post... je l' i to pisano nakon pive? :twisted: (NHF ;))

nisam nakon pive nego nakon vina.. :)) ali da jesam, sry.. :))

ma imas tu moderatora koji se nije potrgo a ni fire se nije potrgo, i ti znas da nije, pa evo valjda ce dati godinu

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail AIM YIM MSNM
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 13:32 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ah moili lijepo ja sam se ove godin epotrudio... valjda ce se isplatit
ah moili lijepo ja sam se ove godin epotrudio... valjda ce se isplatit

MaJaBu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 15:25 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
P.S. Ako samo podrzavas prosvjed, cemu skrivanje iza duplog accounta (sto se, btw, kosi s Pravilima Foruma)? :P[/quote]

Da sam organizirala prosvijed sigurno ne bi sada o ovome raspravljala na forumu.
vsego (napisa):

P.S. Ako samo podrzavas prosvjed, cemu skrivanje iza duplog accounta (sto se, btw, kosi s Pravilima Foruma)? Razz

Da sam organizirala prosvijed sigurno ne bi sada o ovome raspravljala na forumu.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 16:49 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo i mene opet :) Ovo sto je napisala Debla i nakon toga MaJaBu konacno mi zvuci suvislo. Slazem se da neodrzavanje usmenih koji su bili najavljeni i uracunati u konacan uspjeh nije dobra stvar (iako je puno studenata vjerojatno bilo zadovoljno). Slazem se da se kriteriji spustaju ad hoc, samo da bi se postigla prolaznost i da to nije dobro. Ali...

[quote="MaJaBu"]Dodjem na prvo predavanje i profesor kaze da ce biti usmenog. A ja vec iz svog jadnog iskustva mogu reci: "Ne profesore, nece biti usmenog. Nas je previse da bi vi stigli sve ispitati. Podijeliti cete ocjene na racun kolokvija, a ispitati samo one kojima je ocjena izmedju ili nisu zadovoljili."[/quote]

To je zato sto si tada vec prosla jednu bolonjsku godinu (koja se vec dugo izvodi na slican nacin). Druga godina bolonjizirana je tek lani i neki nastavnici vjerojatno zbilja nisu znali sto znaci imati 200-tinjak usmenih u kratkom roku. Ove godine probijate "bolonjski led" na trecoj, a onda vas ceka potpuno nov diplomski studij koji se prije nikada nije izvodio. Osudjeni ste da se na vama postavljaju kriteriji, zato marljivo ucite da ih ne bismo previse spustili bolonjcima koji slijede :P

Rjesenje tvog problema bilo je da odes profesoru i zatrazis usmeni ispit bez obzira sto imas prolaz na temelju kolokvija. Cisto sumnjam da bi se takva molba odbila ako je usmeni bio najavljen. Takvih zahtjeva sigurno nije bilo puno i nisu mogli znatno povecati kolicinu posla za ispitivace.

Opcenito, mislim da se problemi koji vas muce ne mogu rijesiti prosvjedom. Ako ih suvislo formulirate i dostavite nadleznima, povecavate sansu da ce iduce godine tezina ispita i kriteriji za prolaz biti pogodjeni od prve.

Nezadovoljstva uvijek ispivaju kad dio studenata shvati da nema sanse poloziti sve kolegije, usprkos svim naknadno uvedenim popravcima. Puno nezadovoljnih studenata (bar ovdje na forumu) spremno priznaje da nisu radili tokom semestra. To je ono sto najvise smeta iz perspektive nastavnika jer zbilja ima puno posla oko "kontinuiranog pracenja znanja" (zadace, blicevi, kolokviji, zavrsni). Ako se na ovom faksu ista ponavlja od predmeta do predmeta, to su pjesmice da treba uciti odmah. Nema sanse da se cijelo gradivo nauci kad krenu usmeni u veljaci.

Naknadni edit: vidim da su SFUS-ovci (sfušeri?) najavu [b]mirnog[/b] prosvjeda pretvorili u najavu [b]glasnog[/b] prosvjeda ([url=http://sfus.blog.hr/]klik[/url]). Bas me zanima kako ce to izgledati.
Evo i mene opet Smile Ovo sto je napisala Debla i nakon toga MaJaBu konacno mi zvuci suvislo. Slazem se da neodrzavanje usmenih koji su bili najavljeni i uracunati u konacan uspjeh nije dobra stvar (iako je puno studenata vjerojatno bilo zadovoljno). Slazem se da se kriteriji spustaju ad hoc, samo da bi se postigla prolaznost i da to nije dobro. Ali...

MaJaBu (napisa):
Dodjem na prvo predavanje i profesor kaze da ce biti usmenog. A ja vec iz svog jadnog iskustva mogu reci: "Ne profesore, nece biti usmenog. Nas je previse da bi vi stigli sve ispitati. Podijeliti cete ocjene na racun kolokvija, a ispitati samo one kojima je ocjena izmedju ili nisu zadovoljili."

To je zato sto si tada vec prosla jednu bolonjsku godinu (koja se vec dugo izvodi na slican nacin). Druga godina bolonjizirana je tek lani i neki nastavnici vjerojatno zbilja nisu znali sto znaci imati 200-tinjak usmenih u kratkom roku. Ove godine probijate "bolonjski led" na trecoj, a onda vas ceka potpuno nov diplomski studij koji se prije nikada nije izvodio. Osudjeni ste da se na vama postavljaju kriteriji, zato marljivo ucite da ih ne bismo previse spustili bolonjcima koji slijede Razz

Rjesenje tvog problema bilo je da odes profesoru i zatrazis usmeni ispit bez obzira sto imas prolaz na temelju kolokvija. Cisto sumnjam da bi se takva molba odbila ako je usmeni bio najavljen. Takvih zahtjeva sigurno nije bilo puno i nisu mogli znatno povecati kolicinu posla za ispitivace.

Opcenito, mislim da se problemi koji vas muce ne mogu rijesiti prosvjedom. Ako ih suvislo formulirate i dostavite nadleznima, povecavate sansu da ce iduce godine tezina ispita i kriteriji za prolaz biti pogodjeni od prve.

Nezadovoljstva uvijek ispivaju kad dio studenata shvati da nema sanse poloziti sve kolegije, usprkos svim naknadno uvedenim popravcima. Puno nezadovoljnih studenata (bar ovdje na forumu) spremno priznaje da nisu radili tokom semestra. To je ono sto najvise smeta iz perspektive nastavnika jer zbilja ima puno posla oko "kontinuiranog pracenja znanja" (zadace, blicevi, kolokviji, zavrsni). Ako se na ovom faksu ista ponavlja od predmeta do predmeta, to su pjesmice da treba uciti odmah. Nema sanse da se cijelo gradivo nauci kad krenu usmeni u veljaci.

Naknadni edit: vidim da su SFUS-ovci (sfušeri?) najavu mirnog prosvjeda pretvorili u najavu glasnog prosvjeda (klik). Bas me zanima kako ce to izgledati.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Archangel_or_darkang
el

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 0 - 3

PostPostano: 18:01 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

1. Udavili su nas sa anketama što ne valja, što treba popravljati, kakav je ovaj profesor, kakav onaj, a mi i dalje umjesto da se tamo izjasnimo organiziramo prosvjed.

2. Mislite li stvarno da će se na ovom prosvjedu za razliku od prethodna dva okupiti bar mala skupina ljudi (treća sreća :lol: :lol: )

3. Koliko sam shvatio vi se bunite zbog toga što se u korist studenata činile neke promjene u hodu da nas više prođe (dobro ne opravdavam kolegij vjerojatnosti, ali to je koliko sam shvatio jedini primjer)

[quote="tammy"][quote="Mr.M_G"]hmm pa mozda i nije bilo 3-4 sanse za svaki kolegij ali ako se ne varam postojali su popravni i za prvi semestar a sada postoje i za drugi pa bi to znacilo da su ustvari postojala 4 roka[/quote]

hm.. pa ustavri nisu..
po starom programu bilo je 3+1, iliti 3 redovna roka i dekanski, s tim da su postojali kolokviji za one koji se se htjeli na taj način riješit pismenog.. dakle, ovo šta bolonjci imaju (2 kolokvija+popravni kolkvij) je 1 rok po starom programu..[/quote]

4. Sa ovime se jedino slažem da bi trebalo promijeniti. Mi bi bili zadovoljni i sa samo 2+1 ili barem 1+1

Zaključak: Najbolje je da svi lijepo odemo svojim kućama i odmorimo se do desetog mjeseca da budemo svježi za slijedeću akademsku godinu.
:amen:
1. Udavili su nas sa anketama što ne valja, što treba popravljati, kakav je ovaj profesor, kakav onaj, a mi i dalje umjesto da se tamo izjasnimo organiziramo prosvjed.

2. Mislite li stvarno da će se na ovom prosvjedu za razliku od prethodna dva okupiti bar mala skupina ljudi (treća sreća Laughing Laughing )

3. Koliko sam shvatio vi se bunite zbog toga što se u korist studenata činile neke promjene u hodu da nas više prođe (dobro ne opravdavam kolegij vjerojatnosti, ali to je koliko sam shvatio jedini primjer)

tammy (napisa):
Mr.M_G (napisa):
hmm pa mozda i nije bilo 3-4 sanse za svaki kolegij ali ako se ne varam postojali su popravni i za prvi semestar a sada postoje i za drugi pa bi to znacilo da su ustvari postojala 4 roka

hm.. pa ustavri nisu..
po starom programu bilo je 3+1, iliti 3 redovna roka i dekanski, s tim da su postojali kolokviji za one koji se se htjeli na taj način riješit pismenog.. dakle, ovo šta bolonjci imaju (2 kolokvija+popravni kolkvij) je 1 rok po starom programu..

4. Sa ovime se jedino slažem da bi trebalo promijeniti. Mi bi bili zadovoljni i sa samo 2+1 ili barem 1+1

Zaključak: Najbolje je da svi lijepo odemo svojim kućama i odmorimo se do desetog mjeseca da budemo svježi za slijedeću akademsku godinu.
Ajde, dosta vise...

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:19 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Archangel_or_darkangel"]2. Mislite li stvarno da će se na ovom prosvjedu za razliku od prethodna dva okupiti bar mala skupina ljudi (treća sreća :lol: :lol: )[/quote]

Kad su to bila dva prosvjeda? :grebgreb:

[quote="Archangel_or_darkangel"][quote="tammy"][quote="Mr.M_G"]hmm pa mozda i nije bilo 3-4 sanse za svaki kolegij ali ako se ne varam postojali su popravni i za prvi semestar a sada postoje i za drugi pa bi to znacilo da su ustvari postojala 4 roka[/quote]
hm.. pa ustavri nisu..
po starom programu bilo je 3+1, iliti 3 redovna roka i dekanski, s tim da su postojali kolokviji za one koji se se htjeli na taj način riješit pismenog.. dakle, ovo šta bolonjci imaju (2 kolokvija+popravni kolkvij) je 1 rok po starom programu..[/quote]
4. Sa ovime se jedino slažem da bi trebalo promijeniti. Mi bi bili zadovoljni i sa samo 2+1 ili barem 1+1[/quote]

"redoviti + popravni kolokvij"... nije li to "1+1"? :-k Of course, [b]ako[/b] se popravni formalizira. :)

P.S. "Dekanski rok" je nesto drugo. ;) "+1" u "3+1" je (bio) ispit pred komisijom. 8)
Archangel_or_darkangel (napisa):
2. Mislite li stvarno da će se na ovom prosvjedu za razliku od prethodna dva okupiti bar mala skupina ljudi (treća sreća Laughing Laughing )

Kad su to bila dva prosvjeda? Kotacici rade 100 na sat

tammy (napisa):
Mr.M_G (napisa):
hmm pa mozda i nije bilo 3-4 sanse za svaki kolegij ali ako se ne varam postojali su popravni i za prvi semestar a sada postoje i za drugi pa bi to znacilo da su ustvari postojala 4 roka

hm.. pa ustavri nisu..
po starom programu bilo je 3+1, iliti 3 redovna roka i dekanski, s tim da su postojali kolokviji za one koji se se htjeli na taj način riješit pismenog.. dakle, ovo šta bolonjci imaju (2 kolokvija+popravni kolkvij) je 1 rok po starom programu..

"redoviti + popravni kolokvij"... nije li to "1+1"? Think Of course, ako se popravni formalizira. Smile

P.S. "Dekanski rok" je nesto drugo. Wink "+1" u "3+1" je (bio) ispit pred komisijom. Cool

[Vrh]
Blatko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 18 - 4

PostPostano: 19:49 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Archangel_or_darkangel"]2. Mislite li stvarno da će se na ovom prosvjedu za razliku od prethodna dva okupiti bar mala skupina ljudi (treća sreća :lol: :lol: )[/quote]

Kad su to bila dva prosvjeda? :grebgreb:

[/quote]

možda čovjek misli na ona dva iz četr'est pete :djed:
vsego (napisa):

Kad su to bila dva prosvjeda? Kotacici rade 100 na sat

možda čovjek misli na ona dva iz četr'est pete Sjecam se ja, bilo je to cetr'est pete...

[Vrh]
MaJaBu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 20:21 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Naravno da su profesori dopustali usmeni studentima koji su to zeljeli. Uvijek su to nudili kao sansu za bolju ocjenu. Tu ih moram pohvaliti.

Jasno mi je da ni profesorima ni asistentima nije lako kao ni studentima jer je ovo sve po prvi puta.
Ali zar se profesori 2. godine bolonje nisu mogli konzultirati sa kolegama koji su predavali na 1. godini? Jedan od asistenata koji mi je drzao vjezbe je na 1. satu poceo objasnjavati pravila kolegija po starom nacinu studiranja. Bili smo zbunjeni dok mu netko od studenata nije objasnio da smo mi bolonjska generacija i da toga kod nas nema. Bio je iznenadjen.
Naravno da su profesori dopustali usmeni studentima koji su to zeljeli. Uvijek su to nudili kao sansu za bolju ocjenu. Tu ih moram pohvaliti.

Jasno mi je da ni profesorima ni asistentima nije lako kao ni studentima jer je ovo sve po prvi puta.
Ali zar se profesori 2. godine bolonje nisu mogli konzultirati sa kolegama koji su predavali na 1. godini? Jedan od asistenata koji mi je drzao vjezbe je na 1. satu poceo objasnjavati pravila kolegija po starom nacinu studiranja. Bili smo zbunjeni dok mu netko od studenata nije objasnio da smo mi bolonjska generacija i da toga kod nas nema. Bio je iznenadjen.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:19 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

OK, sad sam opet na pocetku - nije mi jasno zbog cega si nezadovoljna. Zbog jednog zbunjenog asistenta?? Ajde mi jednostavnim rijecima objasni sto je na drugoj godini toliko losije nego na prvoj?

Ako ovo cita itko tko ima veze s prosvjedom, neka mi pls objasni razloge zbog kojih je organiziran.

Hocete precizne studijske programe? [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=296]Klik[/url], [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=298]klik[/url] i [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=297]klik[/url] (ovi zadnji za studije koji se pocinju izvoditi tek za godinu dana; na webu su vec dvije godine). Precizno utvrđivanje nastavnika i suradnika koji će izvoditi nastavu? [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=302]Klik[/url]. Uvjeti upisa u visi semestar? [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=302]Klik[/url], pod "kolegiji prethodnici" (graficki prikaz visi na oglasnoj ploci).

Uvođenje dodatnih termina polaganja ispita u jesenskom roku za studente koji studiraju po bolonjskom programu? A sto su popravni ispiti u 9. mjesecu?

Da li iz bilo kojeg kolegija na pocetku prosle godine niste dobili precizne uvjete ocjenjivanja? Na ovom topicu nije spomenut ni jedan.

Jesu li se ti uvjeti mijenjali na stetu studenata tijekom godine? Na nekima su uvedeni popravni kolokviji i mogucnost da ne idete na usmeni. MaJaBu kaze da se moglo ici na usmeni za visu ocjenu.

U cemu je tocno problem?
OK, sad sam opet na pocetku - nije mi jasno zbog cega si nezadovoljna. Zbog jednog zbunjenog asistenta?? Ajde mi jednostavnim rijecima objasni sto je na drugoj godini toliko losije nego na prvoj?

Ako ovo cita itko tko ima veze s prosvjedom, neka mi pls objasni razloge zbog kojih je organiziran.

Hocete precizne studijske programe? Klik, klik i klik (ovi zadnji za studije koji se pocinju izvoditi tek za godinu dana; na webu su vec dvije godine). Precizno utvrđivanje nastavnika i suradnika koji će izvoditi nastavu? Klik. Uvjeti upisa u visi semestar? Klik, pod "kolegiji prethodnici" (graficki prikaz visi na oglasnoj ploci).

Uvođenje dodatnih termina polaganja ispita u jesenskom roku za studente koji studiraju po bolonjskom programu? A sto su popravni ispiti u 9. mjesecu?

Da li iz bilo kojeg kolegija na pocetku prosle godine niste dobili precizne uvjete ocjenjivanja? Na ovom topicu nije spomenut ni jedan.

Jesu li se ti uvjeti mijenjali na stetu studenata tijekom godine? Na nekima su uvedeni popravni kolokviji i mogucnost da ne idete na usmeni. MaJaBu kaze da se moglo ici na usmeni za visu ocjenu.

U cemu je tocno problem?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 28 - 2

PostPostano: 21:33 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne znam da li je netko spomenuo kolegij Algebarske strukture...
na stranici kolegija [url]http://web.math.hr/nastava/alg/nastava.php[/url] jos je uvijek napisano
[quote]Student koji ne ostvari tijekom semestra minimum od 30 bodova iz testova i kolokvija, te stoga nema pravo pristupa završnom ispitu, ima pravo na popravni kolokvij. Popravni kolokvij obuhvaća gradivo cijelog semestra i organiziran je nakon zavretka nastave tekućeg semestra (tijekom ispitnih rokova između ljetnog i zimskog semestra). Ako student nije zadovoljio na usmenom dijelu ispita, nastavnik mu određuje termin popravka usmenog dijela ispita.
[/quote]
tokom ljetnog semestra,kroz 5.-6. mjesec se odjednom pocelo pricat o nekakvom uvjetu za popravni, koji se nakraju nije znao dok nisu stigli rezultati drugog kolokvija. i na kraju dosta ljudi nije uopce moglo pristupit popravnom kolokviju. i jel ovo u redu?

ispricavam se ako je netko vec iznjeo ovaj problem
ne znam da li je netko spomenuo kolegij Algebarske strukture...
na stranici kolegija http://web.math.hr/nastava/alg/nastava.php jos je uvijek napisano
Citat:
Student koji ne ostvari tijekom semestra minimum od 30 bodova iz testova i kolokvija, te stoga nema pravo pristupa završnom ispitu, ima pravo na popravni kolokvij. Popravni kolokvij obuhvaća gradivo cijelog semestra i organiziran je nakon zavretka nastave tekućeg semestra (tijekom ispitnih rokova između ljetnog i zimskog semestra). Ako student nije zadovoljio na usmenom dijelu ispita, nastavnik mu određuje termin popravka usmenog dijela ispita.

tokom ljetnog semestra,kroz 5.-6. mjesec se odjednom pocelo pricat o nekakvom uvjetu za popravni, koji se nakraju nije znao dok nisu stigli rezultati drugog kolokvija. i na kraju dosta ljudi nije uopce moglo pristupit popravnom kolokviju. i jel ovo u redu?

ispricavam se ako je netko vec iznjeo ovaj problem

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:50 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije u redu ako je stvarno tako bilo. Sve do sada su bile price u stilu "smeta mi sto su naknadno organizirani popravci kolokvija" (na koje nisi morao ici ako ne zelis) i "zakinut sam za usmeni" (na koji si mogao ici ako zelis visu ocjenu). Zato sam malo skeptican je li bilo bas tako.
Nije u redu ako je stvarno tako bilo. Sve do sada su bile price u stilu "smeta mi sto su naknadno organizirani popravci kolokvija" (na koje nisi morao ici ako ne zelis) i "zakinut sam za usmeni" (na koji si mogao ici ako zelis visu ocjenu). Zato sam malo skeptican je li bilo bas tako.

[Vrh]
vini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 28 - 2

PostPostano: 22:08 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Nije u redu ako je stvarno tako bilo. Sve do sada su bile price u stilu "smeta mi sto su naknadno organizirani popravci kolokvija" (na koje nisi morao ici ako ne zelis) i "zakinut sam za usmeni" (na koji si mogao ici ako zelis visu ocjenu). Zato sam malo skeptican je li bilo bas tako.[/quote]

da,tako je bilo. i kako sad popravitit nacinjenu stetu? nikako. zbog ovakvih stvari se i prosvjeduje.
i da jedan prodekan za nastavu odgovorno tvrdi i salje mailove da se godina upisuje s osvojenih 60(120) ects bodova,nebitno na kojoj godini,i na kraju je kao doslo do greske. ja sam roditeljima rekla da imam uvjet za 3. godinu, da bi dosla u zg sad u 9. mjesecu i ostala sokirana s cinjenicom da sam u biti godinu pala prije nego sto su pocela predavanja u 10. mjesecu 2006. (zbog nemogucnosti upisivanja kolegija SPA).

i takvi apsurdi da netko upisuje sve kolegije,zavrsava TROgodisnji preddiplomski studij bez odslusane 3. godine.

da sam znala prije mogla sam radit ovo ljeto i tokom semestara, skupljat novce za platit divnih 5500kn
krcko (napisa):

da,tako je bilo. i kako sad popravitit nacinjenu stetu? nikako. zbog ovakvih stvari se i prosvjeduje.
i da jedan prodekan za nastavu odgovorno tvrdi i salje mailove da se godina upisuje s osvojenih 60(120) ects bodova,nebitno na kojoj godini,i na kraju je kao doslo do greske. ja sam roditeljima rekla da imam uvjet za 3. godinu, da bi dosla u zg sad u 9. mjesecu i ostala sokirana s cinjenicom da sam u biti godinu pala prije nego sto su pocela predavanja u 10. mjesecu 2006. (zbog nemogucnosti upisivanja kolegija SPA).

i takvi apsurdi da netko upisuje sve kolegije,zavrsava TROgodisnji preddiplomski studij bez odslusane 3. godine.

da sam znala prije mogla sam radit ovo ljeto i tokom semestara, skupljat novce za platit divnih 5500kn

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Blatko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 18 - 4

PostPostano: 22:10 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Krcko: čini se da je ipak bilo tako. [url=http://web.math.hr/nastava/alg/obavijesti.php]klik[/url]
@Krcko: čini se da je ipak bilo tako. klik

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 22:15 pet, 14. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo da se i ja javim, a mislim da i ima još par ljudi koji tak misle, al nije u vezi prolaza pa se nadam da neće zvučat kao "vidi kak je ohol, šta on hoće".

Meni je recimo dost stresno što imam samo jednu šansu da odgovaram za 5, zasad mogu jedino pohvalit profesora Antonića koji je ljudima govorio da dođu naknadno jer je vjerovo da mogu naučit za višu ocjenu i profesora Pandžića jer mi je izašo u susret sa terminom usmenog.

Al ipak bih više volio da imam bar 2 šanse odgovarat za 5 jer bih onda bio opušteniji prvi put i vjerojatno mi onaj drugi ni ne bi trebo. Probo sam se samozavaravat, al ipak bi bilo puno lakše, vjerojatno i drugima, da dobijemo drugu šansu.

Al dobro, jasno mi je da je puno teže ovim ljudima kojima o ovom ovisi dal će proć neg meni, samo sam htio izrazit svoje želje, iako ne očekujem ništa.

Sretno svima
Evo da se i ja javim, a mislim da i ima još par ljudi koji tak misle, al nije u vezi prolaza pa se nadam da neće zvučat kao "vidi kak je ohol, šta on hoće".

Meni je recimo dost stresno što imam samo jednu šansu da odgovaram za 5, zasad mogu jedino pohvalit profesora Antonića koji je ljudima govorio da dođu naknadno jer je vjerovo da mogu naučit za višu ocjenu i profesora Pandžića jer mi je izašo u susret sa terminom usmenog.

Al ipak bih više volio da imam bar 2 šanse odgovarat za 5 jer bih onda bio opušteniji prvi put i vjerojatno mi onaj drugi ni ne bi trebo. Probo sam se samozavaravat, al ipak bi bilo puno lakše, vjerojatno i drugima, da dobijemo drugu šansu.

Al dobro, jasno mi je da je puno teže ovim ljudima kojima o ovom ovisi dal će proć neg meni, samo sam htio izrazit svoje želje, iako ne očekujem ništa.

Sretno svima

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Sljedeće
Stranica 3 / 13.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum