Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Rasprava o diplomiravanju...
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-6 = 6 - 12

PostPostano: 17:03 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

zanimljive su mi reakcije ljudi s fakulteta na ove prosvjede :)

zanimljivo mi je kako se do sada aspolutno nitko nije zalio na nacin na koji mi moramo braniti diplomski na ovom faksu.... pri tom mislim na cinjenicu da moramo odgovarati okvirno gradivo 9 predmeta...
obrana diplomskog NIGDJE ne izgleda tako... bas me zanima razlog zasto je matematika posebna
zanimljive su mi reakcije ljudi s fakulteta na ove prosvjede Smile

zanimljivo mi je kako se do sada aspolutno nitko nije zalio na nacin na koji mi moramo braniti diplomski na ovom faksu.... pri tom mislim na cinjenicu da moramo odgovarati okvirno gradivo 9 predmeta...
obrana diplomskog NIGDJE ne izgleda tako... bas me zanima razlog zasto je matematika posebna

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:07 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

U moje doba je bilo 10 kolegija. :? Kako bi to trebalo izgledati na bolonjiziranoj Matematici? :-k Preferiram link, ali mozes mi i prepricati. :)

I pricamo li o diplomi ili preddiplomi? :-k
U moje doba je bilo 10 kolegija. Confused Kako bi to trebalo izgledati na bolonjiziranoj Matematici? Think Preferiram link, ali mozes mi i prepricati. Smile

I pricamo li o diplomi ili preddiplomi? Think

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
33 = 49 - 16

PostPostano: 17:09 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam do nedavno mislila da svi moraju braniti diplomu tako da još neke obavezne/odabrane predmete odgovaraju... :shock:
ja sam do nedavno mislila da svi moraju braniti diplomu tako da još neke obavezne/odabrane predmete odgovaraju... Shocked

[Vrh]
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 17:20 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]U moje doba je bilo 10 kolegija. :? Kako bi to trebalo izgledati na bolonjiziranoj Matematici? :-k Preferiram link, ali mozes mi i prepricati. :)

I pricamo li o diplomi ili preddiplomi? :-k[/quote]

ne znam kako je na bolonji.. sta nije da po bolonji ne postoji diplomski?
govorim o "starom" preddiplomskom studiju....

[quote="marijap"]ja sam do nedavno mislila da svi moraju braniti diplomu tako da još neke obavezne/odabrane predmete odgovaraju... :shock:[/quote]

ne postoji "obrana diplome" vec obrana diplomskog rada
NITI JEDAN faks nema takav nacin obrane diplomskog... obrana diplomskog svugdje znaci upravo to sto rijeci kazu.. obrana diplomskog rada... dakle pitanja o radu i to je to... obicno je to puka formalnost.. a ne ove nebuloze ... nije mi jasno kome je ovakav nacin obrane diplomskog rada pao na pamet

meni je pao mrak na oci kad sam saznao kako to izgleda kod nas... uvijek sam zdravo za gotovo uzimao da je to kao kod ostalih
vsego (napisa):
U moje doba je bilo 10 kolegija. Confused Kako bi to trebalo izgledati na bolonjiziranoj Matematici? Think Preferiram link, ali mozes mi i prepricati. Smile

I pricamo li o diplomi ili preddiplomi? Think

ne znam kako je na bolonji.. sta nije da po bolonji ne postoji diplomski?
govorim o "starom" preddiplomskom studiju....

marijap (napisa):
ja sam do nedavno mislila da svi moraju braniti diplomu tako da još neke obavezne/odabrane predmete odgovaraju... Shocked

NITI JEDAN faks nema takav nacin obrane diplomskog... obrana diplomskog svugdje znaci upravo to sto rijeci kazu.. obrana diplomskog rada... dakle pitanja o radu i to je to... obicno je to puka formalnost.. a ne ove nebuloze ... nije mi jasno kome je ovakav nacin obrane diplomskog rada pao na pamet

meni je pao mrak na oci kad sam saznao kako to izgleda kod nas... uvijek sam zdravo za gotovo uzimao da je to kao kod ostalih

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 18:05 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na ekonomiji tko dodje do toga da mora braniti radnju (znaci, samo pricati o radnji) - smatra se da je naletio na krivog profesora :shock:
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna :shock:

ali, sto je lose u takvoj obrani? :-k
da, traje
da, treba se spremiti

ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali? :-k
mislim da i sve (ili gotovo sve) PMFovo ima isti/slican princip
znam da na biologiji je tako - pitanja iz kolegija, pitanja iz radnje, prica o radnji
i meni to zvuci smisleno
inace mi zvuci kao da sam zavrsila tecaj, a ne fax....

pa matura u srednjoj isto ima par predmeta i obranu radnje, zasto bi na faxu bilo da treba samo predati radnju? :-k

point: nije istina da drugi faxevi nemaju obranu diplomskog kao kod nas

na preddiplomskom bolonjskom mislim da nema radnje, vec se samo dobije papir, na diplomskom ih ceka radnja, ali mislim da ne i obrana u nasem smislu, ali ovo je sve jedno veliko _mislim_

edit: ali kakve sve ovo skupa ima veze sa prosvjedom bolonjaca? :-k
ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na ekonomiji tko dodje do toga da mora braniti radnju (znaci, samo pricati o radnji) - smatra se da je naletio na krivog profesora Shocked
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna Shocked

ali, sto je lose u takvoj obrani? Think
da, traje
da, treba se spremiti

ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali? Think
znam da na biologiji je tako - pitanja iz kolegija, pitanja iz radnje, prica o radnji
i meni to zvuci smisleno

pa matura u srednjoj isto ima par predmeta i obranu radnje, zasto bi na faxu bilo da treba samo predati radnju? Think

point: nije istina da drugi faxevi nemaju obranu diplomskog kao kod nas

na preddiplomskom bolonjskom mislim da nema radnje, vec se samo dobije papir, na diplomskom ih ceka radnja, ali mislim da ne i obrana u nasem smislu, ali ovo je sve jedno veliko _mislim_

edit: ali kakve sve ovo skupa ima veze sa prosvjedom bolonjaca? Think

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 18:13 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na ekonomiji tko dodje do toga da mora braniti radnju (znaci, samo pricati o radnji) - smatra se da je naletio na krivog profesora :shock:
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna :shock:[/quote]

ne znam zasto si zdravo za gotovo uzimala kad to nije tako..

[quote="Nesi"]ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali? :-k
i meni to zvuci smisleno
inace mi zvuci kao da sam zavrsila tecaj, a ne fax.... [/quote]

ispricavam se, ali napisati diplomski rad nije "nesto sprckati"... ne znam kako si ti pisala svoj, ali ja u svoj mislim uloziti vremena i truda i glupo mi je da se doticni ocjenuje odgovaranjem 9 predmeta... uostalom, siguran sam da su ljudi na drugim fakultetima jednako ponosni na svoje diplomske
na biologiji nije tako... pita te se samo stvari koje imaju veze s diplomskim radom... dakle o njemu
hoces reci da su svi ostali fakulteti tecaj?

[quote="Nesi"]pa matura u srednjoj isto ima par predmeta i obranu radnje, zasto bi na faxu bilo da treba samo predati radnju? :-k[/quote]

da i to se zvalo matura... isto tako je postojalo nesto sto se zove "obrana maturalnog rada" ... obrati pozornost na ime jos jednom da ti sjedne... i tamo su te pitali pitanja o radu...
obrana diplomskog rada nije diploma... ona je na svim fakultetima upravo to sto joj ime kaze... obrana DIPLOMSKOG rada... dakle napises diplomski rad i onda ga branis... nije mi jasno sto tocno ne shvacas kod tog koncepta da ti je prirodno da odgovaras i neke predmete uz to
Nesi (napisa):
na ekonomiji tko dodje do toga da mora braniti radnju (znaci, samo pricati o radnji) - smatra se da je naletio na krivog profesora Shocked

Nesi (napisa):
i meni to zvuci smisleno

ispricavam se, ali napisati diplomski rad nije "nesto sprckati"... ne znam kako si ti pisala svoj, ali ja u svoj mislim uloziti vremena i truda i glupo mi je da se doticni ocjenuje odgovaranjem 9 predmeta... uostalom, siguran sam da su ljudi na drugim fakultetima jednako ponosni na svoje diplomske
na biologiji nije tako... pita te se samo stvari koje imaju veze s diplomskim radom... dakle o njemu
hoces reci da su svi ostali fakulteti tecaj?

Nesi (napisa):
pa matura u srednjoj isto ima par predmeta i obranu radnje, zasto bi na faxu bilo da treba samo predati radnju? Think

da i to se zvalo matura... isto tako je postojalo nesto sto se zove "obrana maturalnog rada" ... obrati pozornost na ime jos jednom da ti sjedne... i tamo su te pitali pitanja o radu...
obrana diplomskog rada nije diploma... ona je na svim fakultetima upravo to sto joj ime kaze... obrana DIPLOMSKOG rada... dakle napises diplomski rad i onda ga branis... nije mi jasno sto tocno ne shvacas kod tog koncepta da ti je prirodno da odgovaras i neke predmete uz to

Zadnja promjena: osvetnik; 18:24 pon, 17. 9. 2007; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
D4rk0
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-7 = 34 - 41
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)

PostPostano: 18:14 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

moram priznati da se meni isto čini da na drugim fakultetima braniš diplomski rad samo... i ja sam isto nedavno saznao da treba odgovarati sve te kolegije i također mi je to bilo vrlo čudno i nisam baš presretan zbog toga :)

Ali moram isto tako priznati da stvarno ne vidim kakve to veze ima s prosvjedom bolonjaca :P
moram priznati da se meni isto čini da na drugim fakultetima braniš diplomski rad samo... i ja sam isto nedavno saznao da treba odgovarati sve te kolegije i također mi je to bilo vrlo čudno i nisam baš presretan zbog toga Smile

Ali moram isto tako priznati da stvarno ne vidim kakve to veze ima s prosvjedom bolonjaca Razz

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 18:16 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="D4rk0"]
Ali moram isto tako priznati da stvarno ne vidim kakve to veze ima s prosvjedom bolonjaca :P[/quote]

pa spomenuo sam da mi nije jasno kako se netko do sada nije na ovo zalio...

al ajd... jel moze moderator od tih postova napravit poseban topic zvan "diplomski, zasto?" ili tako nekako...
D4rk0 (napisa):

Ali moram isto tako priznati da stvarno ne vidim kakve to veze ima s prosvjedom bolonjaca Razz

pa spomenuo sam da mi nije jasno kako se netko do sada nije na ovo zalio...

al ajd... jel moze moderator od tih postova napravit poseban topic zvan "diplomski, zasto?" ili tako nekako...

[Vrh]
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 18:36 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]ali, sto je lose u takvoj obrani? :-k
da, traje
da, treba se spremiti

ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali? :-k[/quote]

He, he. Nisam znao da diplomske radnje ljudi brane zato da bi bili ponosni. :)
Nesi (napisa):
da, traje
da, treba se spremiti

He, he. Nisam znao da diplomske radnje ljudi brane zato da bi bili ponosni. Smile

[Vrh]
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 18:48 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mad Wilson"][quote="Nesi"]ali, sto je lose u takvoj obrani? :-k
da, traje
da, treba se spremiti

ali, bi li ljudi bili toliko ponosni da su samo nesto sprckali? :-k[/quote]

He, he. Nisam znao da diplomske radnje ljudi brane zato da bi bili ponosni. :)[/quote]

ja ne znam sto je to... jel ima stavka za to u indeksu? :)
Mad Wilson (napisa):
Nesi (napisa):
da, traje
da, treba se spremiti

He, he. Nisam znao da diplomske radnje ljudi brane zato da bi bili ponosni. Smile

ja ne znam sto je to... jel ima stavka za to u indeksu? Smile

[Vrh]
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

28 = 43 - 15

PostPostano: 18:49 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="osvetnik"]

meni je pao mrak na oci kad sam saznao kako to izgleda kod nas... uvijek sam zdravo za gotovo uzimao da je to kao kod ostalih[/quote]

"Kod ostalih" moze biti i gore. Npr, na fizici moras odgovarati SVE, tj. bilo koji segment bilo kojeg dijela studija, ako te to zapadne. To varira od profesora do profesora koliko ce te resetati, ali resetaju. Slicno je i na kemiji. Ali sto je tu lose? Zar diplomirani inzinjer ne treba znati elemente svog polja?

(napomena: ja sam na diplomskom uzeo PDJ i Algebru kao izborne predmete, htio sam jos integral i mjeru, ali nisam na kraju jer ovo popunjava 4 semestra).

'ave fun!

Sinisa
osvetnik (napisa):

"Kod ostalih" moze biti i gore. Npr, na fizici moras odgovarati SVE, tj. bilo koji segment bilo kojeg dijela studija, ako te to zapadne. To varira od profesora do profesora koliko ce te resetati, ali resetaju. Slicno je i na kemiji. Ali sto je tu lose? Zar diplomirani inzinjer ne treba znati elemente svog polja?

(napomena: ja sam na diplomskom uzeo PDJ i Algebru kao izborne predmete, htio sam jos integral i mjeru, ali nisam na kraju jer ovo popunjava 4 semestra).

'ave fun!

Sinisa

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 19:11 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="osvetnik"][quote="Nesi"]ja sam uvijek zdravo za gotovo uzela da ljudi na drugim faxevima moraju braniti radnju i mozda ponesto odgovarati iz kojeg kolegija
na FERu niti obrana magisterija nije tako opsezna :shock:[/quote]

[/quote]

nije niti onako kako ti kazes (da na svima ostalima....)

samo paralela o uvjerenjima, nista drugo

nomenklatura je nebitna, da bi dobio diplomu nesto moras obaviti, i to je ono sto je bilo pitanje
da, obrana diplomskog rada je jedna od komponenti na matematici

cuj, iz druge ruke imam podatke da radovi na ekonomiji jesu sprckani i da se blijedo gleda onoga tko se posteno primi posla i jos bljedje onoga tko za mentora uzme onoga tko IMA obranu pa i ponesto pita sto nije samo u radu :shock:

prema gore navedenom (recimo, ekonomija mi je trenutacno kul primjer jer ima i jedno i drugo) pokazujem ti da nisi u pravu sa svojim uvjerenjima da se svugdje osim na matematici samo brani radnja da bi se diplomiralo i da si ti jadan ostao sokiran :-PP

isto kao sto je meni bilo savrseno normalno braniti radnju, i odgovarati odabrano gradivo i onda sam pala na dupe kad sam slusala frendicu te njena i iskustva njenih frendica sa ekonomije :)

tendencija je, ako se ofrlje provjerava, da se ofrlje i pise
a znam da se kod nekih ofrlje provjerava..... odakle ona opaska o 'zbrljati' radnju....

na biologiji osobu koja je diplomiravala smjer molekularne su pitali pitanja o radnji, ali i dodatna pitanja iz kolegija, a nije mi zvucalo kao da je ta osoba bila iznimka

edit: splitano
osvetnik (napisa):
Nesi (napisa):

nije niti onako kako ti kazes (da na svima ostalima....)

samo paralela o uvjerenjima, nista drugo

nomenklatura je nebitna, da bi dobio diplomu nesto moras obaviti, i to je ono sto je bilo pitanje

cuj, iz druge ruke imam podatke da radovi na ekonomiji jesu sprckani i da se blijedo gleda onoga tko se posteno primi posla i jos bljedje onoga tko za mentora uzme onoga tko IMA obranu pa i ponesto pita sto nije samo u radu Shocked

prema gore navedenom (recimo, ekonomija mi je trenutacno kul primjer jer ima i jedno i drugo) pokazujem ti da nisi u pravu sa svojim uvjerenjima da se svugdje osim na matematici samo brani radnja da bi se diplomiralo i da si ti jadan ostao sokiran RazzP

isto kao sto je meni bilo savrseno normalno braniti radnju, i odgovarati odabrano gradivo i onda sam pala na dupe kad sam slusala frendicu te njena i iskustva njenih frendica sa ekonomije Smile

a znam da se kod nekih ofrlje provjerava..... odakle ona opaska o 'zbrljati' radnju....

na biologiji osobu koja je diplomiravala smjer molekularne su pitali pitanja o radnji, ali i dodatna pitanja iz kolegija, a nije mi zvucalo kao da je ta osoba bila iznimka

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 19:54 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]
da, obrana diplomskog rada je jedna od komponenti na matematici [/quote]

sta nije da bi dobio diplomu da moram ispite poloziti? ako ocjene iz njih nisu pokazatelj stanja vec usmeni na diplomskom zasto sam ih polagao? ujedno, ako jesu, zasto onda odgovaram na obrani diplomskog nesto sto nema veze s diplomskim?

[quote="Nesi"]
cuj, iz druge ruke imam podatke da radovi na ekonomiji jesu sprckani i da se blijedo gleda onoga tko se posteno primi posla i jos bljedje onoga tko za mentora uzme onoga tko IMA obranu pa i ponesto pita sto nije samo u radu :shock:

prema gore navedenom (recimo, ekonomija mi je trenutacno kul primjer jer ima i jedno i drugo) pokazujem ti da nisi u pravu sa svojim uvjerenjima da se svugdje osim na matematici samo brani radnja da bi se diplomiralo i da si ti jadan ostao sokiran :-PP[/quote]

pa boli me briga sto su sprckani i sto su kod njih studenti letargicni isto kao i profesori... ja ocu da obrana diplomskog bude ono sto ime kaze da je.. a to je obrana diplomskog rada... i nije istina da na ekonomiji mozes dobiti pitanje koje se ne tice rada...
btw za sad ste naveli samo 2 primjera fakulteta gdje se nesto ispituje osim diplomskog... ja ih mogu vise za obrnuto

[quote="Nesi"]
a znam da se kod nekih ofrlje provjerava..... odakle ona opaska o 'zbrljati' radnju.... [/quote]

opet fulavas koncept... nek se onda provjerava znanje o diplomskom kak spada... ali kakve veze imaju drugi ispiti s time?

[quote="Nesi"]
edit: splitano [/quote]

evo ja znam osobu koja je ove godine diplomirala i ona mi je rekla da mozes eventualno dobiti koje pitanje iz kolegija koji su povezani s diplomskim sto je po meni normalno... ali daleko je to od ovoga sto mi ovdje imamo... daleko

[quote="cinik"]
"Kod ostalih" moze biti i gore. Npr, na fizici moras odgovarati SVE, tj. bilo koji segment bilo kojeg dijela studija, ako te to zapadne. To varira od profesora do profesora koliko ce te resetati, ali resetaju. Slicno je i na kemiji. Ali sto je tu lose? svog polja?[/quote]

lose je to sto to nije obrana diplomskog rada... uopce nije poanta dal je to lose ili dobro, poanta je da to nije TO... obrana diplomskog rada bi trebala biti obrana diplomskog rada...

[quote="cinik"]Zar diplomirani inzinjer ne treba znati elemente svog polja?[/quote]

zar nemamo za to ispite? kao sto sam rekao nesi, ako moram to odgovarat i na obrani, koja je onda poanta da odgovaram za ispit?
Nesi (napisa):

sta nije da bi dobio diplomu da moram ispite poloziti? ako ocjene iz njih nisu pokazatelj stanja vec usmeni na diplomskom zasto sam ih polagao? ujedno, ako jesu, zasto onda odgovaram na obrani diplomskog nesto sto nema veze s diplomskim?

Nesi (napisa):

cuj, iz druge ruke imam podatke da radovi na ekonomiji jesu sprckani i da se blijedo gleda onoga tko se posteno primi posla i jos bljedje onoga tko za mentora uzme onoga tko IMA obranu pa i ponesto pita sto nije samo u radu Shocked

prema gore navedenom (recimo, ekonomija mi je trenutacno kul primjer jer ima i jedno i drugo) pokazujem ti da nisi u pravu sa svojim uvjerenjima da se svugdje osim na matematici samo brani radnja da bi se diplomiralo i da si ti jadan ostao sokiran RazzP

pa boli me briga sto su sprckani i sto su kod njih studenti letargicni isto kao i profesori... ja ocu da obrana diplomskog bude ono sto ime kaze da je.. a to je obrana diplomskog rada... i nije istina da na ekonomiji mozes dobiti pitanje koje se ne tice rada...
btw za sad ste naveli samo 2 primjera fakulteta gdje se nesto ispituje osim diplomskog... ja ih mogu vise za obrnuto

Nesi (napisa):

opet fulavas koncept... nek se onda provjerava znanje o diplomskom kak spada... ali kakve veze imaju drugi ispiti s time?

Nesi (napisa):

evo ja znam osobu koja je ove godine diplomirala i ona mi je rekla da mozes eventualno dobiti koje pitanje iz kolegija koji su povezani s diplomskim sto je po meni normalno... ali daleko je to od ovoga sto mi ovdje imamo... daleko

cinik (napisa):

"Kod ostalih" moze biti i gore. Npr, na fizici moras odgovarati SVE, tj. bilo koji segment bilo kojeg dijela studija, ako te to zapadne. To varira od profesora do profesora koliko ce te resetati, ali resetaju. Slicno je i na kemiji. Ali sto je tu lose? svog polja?

lose je to sto to nije obrana diplomskog rada... uopce nije poanta dal je to lose ili dobro, poanta je da to nije TO... obrana diplomskog rada bi trebala biti obrana diplomskog rada...

cinik (napisa):
Zar diplomirani inzinjer ne treba znati elemente svog polja?

zar nemamo za to ispite? kao sto sam rekao nesi, ako moram to odgovarat i na obrani, koja je onda poanta da odgovaram za ispit?

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 20:15 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je, zove se obrana diplomskog rada, baš ime ne štima. Trebalo bi se onda zvat obrana diplomskog rada i provjera osnovnih znanja stečenih studijem.

Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš?
Je, zove se obrana diplomskog rada, baš ime ne štima. Trebalo bi se onda zvat obrana diplomskog rada i provjera osnovnih znanja stečenih studijem.

Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:24 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

AFAIK, to se zove "diplomski ispit", a ne "obrana diplomskog rada". 8)

Bas zanimljivo kako, uz FER, studiras i na Matematici, a bas ti nista ne valja. :roll: Financijske/ekonomske stvari si i tako mogao uciti na Ekonomiji, gdje te ocito ne bi gnjavili na diplomskom. :P

@alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. :twisted: Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! :shock: :lol: I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza. 8)

Ja sam diplomski ispit spremao cca 4-5 dana (opustenog ponavljanja), a nisam bas bio zvijezda iz MA i LA. 8)
AFAIK, to se zove "diplomski ispit", a ne "obrana diplomskog rada". Cool

Bas zanimljivo kako, uz FER, studiras i na Matematici, a bas ti nista ne valja. Rolling Eyes Financijske/ekonomske stvari si i tako mogao uciti na Ekonomiji, gdje te ocito ne bi gnjavili na diplomskom. Razz

@alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. Twisted Evil Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! Shocked Laughing I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza. Cool

Ja sam diplomski ispit spremao cca 4-5 dana (opustenog ponavljanja), a nisam bas bio zvijezda iz MA i LA. Cool

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 20:26 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Aha, diplomski ispit, onda sve štima. Stvarno ne vidim neki razlog zašt bi se oko tog prosvjedovalo.
Aha, diplomski ispit, onda sve štima. Stvarno ne vidim neki razlog zašt bi se oko tog prosvjedovalo.

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 20:32 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="osvetnik"](...)obrana diplomskog NIGDJE ne izgleda tako... [/quote]
Onda možeš tražiti i ukidanje diplomskog ispita. Npr. na četverogodišnjem studiju matematike na MIT-u studij ne završava izradom diplomskog rada, tj. uopće ga nema.

[quote]meni je pao mrak na oci kad sam saznao kako to izgleda kod nas... uvijek sam zdravo za gotovo uzimao da je to kao kod ostalih[/quote]
Što do sada niti jednom nisi pogledao na oglasnu ploču one papire na kojima piše kada tko polaže diplomski ispit i što sve odgovara? :)
osvetnik (napisa):
(...)obrana diplomskog NIGDJE ne izgleda tako...

Onda možeš tražiti i ukidanje diplomskog ispita. Npr. na četverogodišnjem studiju matematike na MIT-u studij ne završava izradom diplomskog rada, tj. uopće ga nema.

Citat:

Što do sada niti jednom nisi pogledao na oglasnu ploču one papire na kojima piše kada tko polaže diplomski ispit i što sve odgovara? Smile

osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 20:44 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]AFAIK, to se zove "diplomski ispit", a ne "obrana diplomskog rada". 8)[/quote]
eto, prva korisna informacija na ovom threadu :) hvala
ali da.. diplomski ispit se zove i svugdje drugdje :)
[quote="vsego"]Bas zanimljivo kako, uz FER, studiras i na Matematici, a bas ti nista ne valja. :roll: Financijske/ekonomske stvari si i tako mogao uciti na Ekonomiji, gdje te ocito ne bi gnjavili na diplomskom. :P[/quote]
nije da mi nista ne valja... program je dobar... zato sam tu ;) sve ostalo uglavnom ne stima... faks ima puno neiskoristenog potencijala, koji ce i dalje ostati neiskoristen zbog loseg vodstva i manja volje ljudi na njemu
ekonomija mi se ne svidja... ne idem na faks da ga lako prodjem vec da nesto naucim...
[quote="vsego"]@alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. :twisted: Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! :shock: :lol: I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza. 8)[/quote]
mislis ako si streber ? jer biti kampanjac znaci ne uciti redovno ali ipak nauciti.. zapravo, rekao bih da je to 90% studentske populacije...
[quote="vsego"]Ja sam diplomski ispit spremao cca 4-5 dana (opustenog ponavljanja), a nisam bas bio zvijezda iz MA i LA. 8) [/quote]
sve 5 ... sumnjam da ce mi trebati dugo... ali kao sto rekoh, uopce nije u tome poanta :)
[quote="alen"]
Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš?[/quote]
ne radi se o par pitanja... stvar naime traje max 2 sata, a kolko sam cuo obicno sat i pol
[quote="goranm"]
Što do sada niti jednom nisi pogledao na oglasnu ploču one papire na kojima piše kada tko polaže diplomski ispit i što sve odgovara? :)[/quote]
ne trazim ja ukidanje nicega... niti prosvjedujem... meni je jasno da se to nece promijeniti... samo izdrazavam svoje nezadovoljstvo opcenito oko stanja sa diplomskim na ovom faksu (nema nikakvog predstavljanja mentora, pa i to ispitivanje, nemogucnost ukljucivanja u neki projekt itd. itd...) i na to imam pravo :) a MIT nema veze s hrvatskim obrazovanjem tak da ova prva opaska nema smisla....
prvi put prije 2 tjedna :)
vsego (napisa):
AFAIK, to se zove "diplomski ispit", a ne "obrana diplomskog rada". Cool

eto, prva korisna informacija na ovom threadu Smile hvala
ali da.. diplomski ispit se zove i svugdje drugdje Smile
vsego (napisa):
Bas zanimljivo kako, uz FER, studiras i na Matematici, a bas ti nista ne valja. Rolling Eyes Financijske/ekonomske stvari si i tako mogao uciti na Ekonomiji, gdje te ocito ne bi gnjavili na diplomskom. Razz

nije da mi nista ne valja... program je dobar... zato sam tu Wink sve ostalo uglavnom ne stima... faks ima puno neiskoristenog potencijala, koji ce i dalje ostati neiskoristen zbog loseg vodstva i manja volje ljudi na njemu
ekonomija mi se ne svidja... ne idem na faks da ga lako prodjem vec da nesto naucim...
vsego (napisa):
@alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. Twisted Evil Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! Shocked Laughing I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza. Cool

mislis ako si streber ? jer biti kampanjac znaci ne uciti redovno ali ipak nauciti.. zapravo, rekao bih da je to 90% studentske populacije...
vsego (napisa):
Ja sam diplomski ispit spremao cca 4-5 dana (opustenog ponavljanja), a nisam bas bio zvijezda iz MA i LA. Cool

sve 5 ... sumnjam da ce mi trebati dugo... ali kao sto rekoh, uopce nije u tome poanta Smile
alen (napisa):

ne radi se o par pitanja... stvar naime traje max 2 sata, a kolko sam cuo obicno sat i pol
goranm (napisa):

Što do sada niti jednom nisi pogledao na oglasnu ploču one papire na kojima piše kada tko polaže diplomski ispit i što sve odgovara? Smile

ne trazim ja ukidanje nicega... niti prosvjedujem... meni je jasno da se to nece promijeniti... samo izdrazavam svoje nezadovoljstvo opcenito oko stanja sa diplomskim na ovom faksu (nema nikakvog predstavljanja mentora, pa i to ispitivanje, nemogucnost ukljucivanja u neki projekt itd. itd...) i na to imam pravo Smile a MIT nema veze s hrvatskim obrazovanjem tak da ova prva opaska nema smisla....
prvi put prije 2 tjedna Smile

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 20:55 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="osvetnik"]a MIT nema veze s hrvatskim obrazovanjem tak da ova prva opaska nema smisla....[/quote]
Pa nema niti studiranje na ekonomiji ili kakvom drugom faksu veze s studiranjem na PMF-MO tako da ni tu nema smisla uspoređivati PMF-MO s nekim drugim fakultetom. PMF-MO je postavio pravila kakva je postavio i upisom na studij smo ih mi prihvatili, jer osim ako sam u krivu, fakultet sam postavlja uvjete o završetku studija i ti uvjeti ne moraju biti jednaki kao na nekom drugom fakultetu.

Tvoje negodovanje može imati opravdanje samo ako u statutu Sveučilišta u Zagrebu negdje stoji da se diplomski ispit sastoji samo od obrane diplomskog rada. :)
[quote]prvi put prije 2 tjedna :)[/quote]
Da si ranije vidio možda bi prije i prihvatio :D
osvetnik (napisa):
a MIT nema veze s hrvatskim obrazovanjem tak da ova prva opaska nema smisla....

Pa nema niti studiranje na ekonomiji ili kakvom drugom faksu veze s studiranjem na PMF-MO tako da ni tu nema smisla uspoređivati PMF-MO s nekim drugim fakultetom. PMF-MO je postavio pravila kakva je postavio i upisom na studij smo ih mi prihvatili, jer osim ako sam u krivu, fakultet sam postavlja uvjete o završetku studija i ti uvjeti ne moraju biti jednaki kao na nekom drugom fakultetu.

Tvoje negodovanje može imati opravdanje samo ako u statutu Sveučilišta u Zagrebu negdje stoji da se diplomski ispit sastoji samo od obrane diplomskog rada. Smile
Citat:
prvi put prije 2 tjedna Smile

Da si ranije vidio možda bi prije i prihvatio Very Happy

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:01 pon, 17. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="osvetnik"]ali da.. diplomski ispit se zove i svugdje drugdje :)[/quote]

Onda ti drugi grijese, a ne mi. :P

[quote="osvetnik"][quote="vsego"]@alen: Ako si kampanjac, onda je itekakav problem. :twisted: Pogotovo sto pitaju takve nebulozne stvari poput dvije "Linerane algebre", cetiri "Matematicke analize" i cetiri semestara kolegija koje - saklonimeboze - sam biras! :shock: :lol: I to, koliko sam cuo, osnovne definicije i iskaze teorema, eventualno uz skicu pokojeg dokaza. 8)[/quote]
mislis ako si streber ? jer biti kampanjac znaci ne uciti redovno ali ipak nauciti.. zapravo, rekao bih da je to 90% studentske populacije...[/quote]

Ne, mislim na kampanjca koji na brzinu "nauci" prije ispita i dva dana kasnije to zaboravi. :? IMO, nije bas tako puno studenata takvo. :ccc:

Ali da, i streberima je problem. :)

[quote="osvetnik"][quote="alen"]Al opet, ak položiš ispite, zašt je onda problem da te neko pita par pitanja o nečem što već znaš?[/quote]
ne radi se o par pitanja... stvar naime traje max 2 sata, a kolko sam cuo obicno sat i pol[/quote]

Dvadeset minuta prezentiras svoj rad i cca 60 minuta odgovaras na pitanja, sto je 6 minuta po svakom kolegiju (od koja si 4 sam izabrao), tj. 20 minuta po clanu komisije. 8) I nevjerojatno je dobar osjecaj [b]spremati[/b] diplomski, kad prolazis kroz MA/LA i cudis se da sto ti je tu moglo biti tesko prije 4-5 godina i onda [b]osjetis[/b] koliko si zapravo napredovao u tih pola desetljeca i shvatis da to nije bilo potraceno vrijeme. :D IMO, nezamjenjiv dio studija koji ne bih preporucio da preskocis cak i da ti neko ponudi tu mogucnost. :xg:
osvetnik (napisa):
ali da.. diplomski ispit se zove i svugdje drugdje Smile

Onda ti drugi grijese, a ne mi. Razz

osvetnik (napisa):
vsego (napisa):

Ne, mislim na kampanjca koji na brzinu "nauci" prije ispita i dva dana kasnije to zaboravi. Confused IMO, nije bas tako puno studenata takvo. Ccc.... Sram te bilo...

Ali da, i streberima je problem. Smile

osvetnik (napisa):
alen (napisa):

Dvadeset minuta prezentiras svoj rad i cca 60 minuta odgovaras na pitanja, sto je 6 minuta po svakom kolegiju (od koja si 4 sam izabrao), tj. 20 minuta po clanu komisije. Cool I nevjerojatno je dobar osjecaj spremati diplomski, kad prolazis kroz MA/LA i cudis se da sto ti je tu moglo biti tesko prije 4-5 godina i onda osjetis koliko si zapravo napredovao u tih pola desetljeca i shvatis da to nije bilo potraceno vrijeme. Very Happy IMO, nezamjenjiv dio studija koji ne bih preporucio da preskocis cak i da ti neko ponudi tu mogucnost. Xmas Mr.Green

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum