Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:54 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Tvoje objasnjenje je nepovoljno za studente. :roll: Recimo, upises prvu godinu i polozis samo P1&2 (ex-UuR,C). :? Pao si i nagodinu upises opet sve matematicke kolegije (EM1&2, LA1&2 i MA1&2) i sljedbenike od P1&2 (SPA i RP1). :) I sada polozis sve matematicke kolegije, ali padnes SPA i RP1. :o Prema [b]tvom[/b] objasnjenju, nemas pravo upisati visu (drugu) godinu jer nisi rijesio sve preuzete ob(a)veze (iako si ocistio kolegije koje mi trpamo pod prvu godinu). :lol:
Tvoje objasnjenje je nepovoljno za studente. Recimo, upises prvu godinu i polozis samo P1&2 (ex-UuR,C). Pao si i nagodinu upises opet sve matematicke kolegije (EM1&2, LA1&2 i MA1&2) i sljedbenike od P1&2 (SPA i RP1). I sada polozis sve matematicke kolegije, ali padnes SPA i RP1. Prema tvom objasnjenju, nemas pravo upisati visu (drugu) godinu jer nisi rijesio sve preuzete ob(a)veze (iako si ocistio kolegije koje mi trpamo pod prvu godinu).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 18:00 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
treba za pocetak razlikovati studentska PRAVA i PRAVILA upisa u visu godinu studija
ovo drugo se vrlo jasno moze procitati iz statuta sveucilista, clanak 73.
[quote]1) Student moze upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
2) Student stjece pravo na upis u visu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izrazene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godinu studija.
4) Student koji nije ispunio uvjete iz stavka 2. moze nastaviti studij tako da ponovno upise studijske obveze koje nije ispunio u prethodnoj godini studija te da upise nove obveze, ali tako da su njegove ukupne studijske obveze u pojedinom semestru u granicama iz clanka 69. stavka 10. tj. 25-35 ECTS semestralno.[/quote]
ne mijesati upis GODINE i upis studijskih obaveza
dok studijske obaveze mogu biti iz 1, 2. i 3. godine studija, student se i dalje vodi kao student prve godine (ponavlja) dok god ima studijske obveze koje obuhvaca prva godina studija
statut MO je u skladu sa statutom sveucilista, te nema potrebe kopirati dva texta
nadalje, za razumijevanje pojmova, potrebno je razlikovati status studenta (redoviti, izvanredni) te nacin studiranja (na teret ministarstva, za osobne potrebe)
pricajuci o tome koliko se godina PLACA, prica se o nacinu studiranja
na matematici su SVI studenti redoviti, iako neki studiraju za osobne potrebe (i to znaci da placaju dio)
da imamo izvanredni studij, studenti tog studija bi placali punu cijenu, sto nije cca 5.5kkn vec par puta vise (mozda cak i 10, ne znam tocnu brojku)
limit o godinama studiranja se odnosi na to koliko dugo netko moze biti REDOVAN student, a ne koliko dugo ce mu ministarstvo studij placati
takodjer, ukoliko pise da se studij moze u potpunosti ili djelomicno financirati by ministarstvo, to ne znaci da se NUZNO moraju pokriti sve godine redovitosti (iako neki rok nije naveden u tom dokumentu - moze biti u nekom drugom)
ne vjerujem da bi fakulteti samovoljno odredjivali rok, vec bi se pozvali na brojku koju donijelo prikladno tijelo, te da se brojka od 4 za preddiplomski nije izmislila (kad ljudima po njoj obracunavaju u referadi)
no, za detalje o rokovima pitati u referadi, a ako ne znaju pravni dokument - pitati u rektoratu (tamo valjda netko mora znati :) )
treba za pocetak razlikovati studentska PRAVA i PRAVILA upisa u visu godinu studija
ovo drugo se vrlo jasno moze procitati iz statuta sveucilista, clanak 73.
Citat: | 1) Student moze upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
2) Student stjece pravo na upis u visu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izrazene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godinu studija.
4) Student koji nije ispunio uvjete iz stavka 2. moze nastaviti studij tako da ponovno upise studijske obveze koje nije ispunio u prethodnoj godini studija te da upise nove obveze, ali tako da su njegove ukupne studijske obveze u pojedinom semestru u granicama iz clanka 69. stavka 10. tj. 25-35 ECTS semestralno. |
ne mijesati upis GODINE i upis studijskih obaveza
dok studijske obaveze mogu biti iz 1, 2. i 3. godine studija, student se i dalje vodi kao student prve godine (ponavlja) dok god ima studijske obveze koje obuhvaca prva godina studija
statut MO je u skladu sa statutom sveucilista, te nema potrebe kopirati dva texta
nadalje, za razumijevanje pojmova, potrebno je razlikovati status studenta (redoviti, izvanredni) te nacin studiranja (na teret ministarstva, za osobne potrebe)
pricajuci o tome koliko se godina PLACA, prica se o nacinu studiranja
na matematici su SVI studenti redoviti, iako neki studiraju za osobne potrebe (i to znaci da placaju dio)
da imamo izvanredni studij, studenti tog studija bi placali punu cijenu, sto nije cca 5.5kkn vec par puta vise (mozda cak i 10, ne znam tocnu brojku)
limit o godinama studiranja se odnosi na to koliko dugo netko moze biti REDOVAN student, a ne koliko dugo ce mu ministarstvo studij placati
takodjer, ukoliko pise da se studij moze u potpunosti ili djelomicno financirati by ministarstvo, to ne znaci da se NUZNO moraju pokriti sve godine redovitosti (iako neki rok nije naveden u tom dokumentu - moze biti u nekom drugom)
ne vjerujem da bi fakulteti samovoljno odredjivali rok, vec bi se pozvali na brojku koju donijelo prikladno tijelo, te da se brojka od 4 za preddiplomski nije izmislila (kad ljudima po njoj obracunavaju u referadi)
no, za detalje o rokovima pitati u referadi, a ako ne znaju pravni dokument - pitati u rektoratu (tamo valjda netko mora znati )
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
Postano: 18:53 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Danas sam bio kod prodekanice i ona je potvrdila da moram upisati pad jer nisam upisao spa i praktikum zbog C-a,to je po meni pomalo nepravedno,ali budući da mogu upisati sve kolegije sa 3. kao što je rekla i ako ih dam sve u 6. mjesecu dobiti diplomu prvostupnika (ili što se već dobiva) nekako sam se pomirio sa time. Jedino mi je žao što mi na potvrdama za pokaz i regulaciju vojne obaveze nikako da piše 3. godina,nego stalno"ponavlja godinu" :)
Iako moram priznati da uz sva objašnjenja to meni nije 100 % jasno.
Jasno mi je da sad idemo po bolonji i da bolonjci moraju imati prethodnu godinu očišćenu.(znači ni mi sa C-om nismo iznimka)
Nije mi jasno zašto se to nije znalo do 6 mjeseca,iako je prodekanica danas rekla da se ona zabunila (odnosno nije znala) kad nam je rekla da ćemo moći upisati 3.,znači to je bilo prije tako u statutu sveučilišta,znači tu se neda ništa promijeniti,prodekanica i faks nisu odgovorni što je to tako,odgovorna je jedino ona što nam nije ranije rekla,ali sumnjam da bi bilo koristi i od toga.
Sad druga je stvar što je to potpuna glupost po meni,naime,ako student ima sve kolegije položene koji su preduvjet upisu kolegija s više godine zašto on službeno ne može biti viša godina???
Tako će se ove godine dogoditi da će biti značajan broj ljudi koji zbog Spa,Algebarskih ili čak i Fizike neće upisati službeno 3. godinu,ali će upisati sve kolegije sa 3.
Mislim da ćemo biti jedinstveni u svijetu po tome što će studenti službeno s 2. prelaziti ravno na 4. godinu. U vezi toga,prodekanica je rekla da 100% neće biti problema ,eventualno će se molba pisati.
Nažalost,mi smo ta neka probna generacija i na nama se rade greške koje će u budućnosti ispraviti (tako je i prodekanica rekla da će se taj sustav u budućnosti mijenjati,da će se upisivati po semestrima kolegiji,do određenog broja bodova,neće biti godina).
Bojim se da ovaj najavljeni prosvjed ništa po pitanju toga ne može promijeniti,tako je kako je.Mene je uhvatila potpuna rezignacija po pitanju toga.
Moram se pomiriti da menza moju ixicu neće vidjeti još godinu dana,da nikad neću biti 3. godina na faksu........
Danas sam bio kod prodekanice i ona je potvrdila da moram upisati pad jer nisam upisao spa i praktikum zbog C-a,to je po meni pomalo nepravedno,ali budući da mogu upisati sve kolegije sa 3. kao što je rekla i ako ih dam sve u 6. mjesecu dobiti diplomu prvostupnika (ili što se već dobiva) nekako sam se pomirio sa time. Jedino mi je žao što mi na potvrdama za pokaz i regulaciju vojne obaveze nikako da piše 3. godina,nego stalno"ponavlja godinu"
Iako moram priznati da uz sva objašnjenja to meni nije 100 % jasno.
Jasno mi je da sad idemo po bolonji i da bolonjci moraju imati prethodnu godinu očišćenu.(znači ni mi sa C-om nismo iznimka)
Nije mi jasno zašto se to nije znalo do 6 mjeseca,iako je prodekanica danas rekla da se ona zabunila (odnosno nije znala) kad nam je rekla da ćemo moći upisati 3.,znači to je bilo prije tako u statutu sveučilišta,znači tu se neda ništa promijeniti,prodekanica i faks nisu odgovorni što je to tako,odgovorna je jedino ona što nam nije ranije rekla,ali sumnjam da bi bilo koristi i od toga.
Sad druga je stvar što je to potpuna glupost po meni,naime,ako student ima sve kolegije položene koji su preduvjet upisu kolegija s više godine zašto on službeno ne može biti viša godina???
Tako će se ove godine dogoditi da će biti značajan broj ljudi koji zbog Spa,Algebarskih ili čak i Fizike neće upisati službeno 3. godinu,ali će upisati sve kolegije sa 3.
Mislim da ćemo biti jedinstveni u svijetu po tome što će studenti službeno s 2. prelaziti ravno na 4. godinu. U vezi toga,prodekanica je rekla da 100% neće biti problema ,eventualno će se molba pisati.
Nažalost,mi smo ta neka probna generacija i na nama se rade greške koje će u budućnosti ispraviti (tako je i prodekanica rekla da će se taj sustav u budućnosti mijenjati,da će se upisivati po semestrima kolegiji,do određenog broja bodova,neće biti godina).
Bojim se da ovaj najavljeni prosvjed ništa po pitanju toga ne može promijeniti,tako je kako je.Mene je uhvatila potpuna rezignacija po pitanju toga.
Moram se pomiriti da menza moju ixicu neće vidjeti još godinu dana,da nikad neću biti 3. godina na faksu........
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 19:03 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
a tko je tebi (i drugima) branio da sami pogledate relevantne dokumente? :-k
ne vidim zasto bi netko bio odgovoran jer vam nije rekao nesto sto je sluzbeni, javno objavljen, i vec stari dokument?
sta, svakome bi trebalo citati ustav kad se rodi, statut institucije koju pohadja (skola, srednja skola, fax....) i slicno? :-k
ovo pitanje pred kraj - odgovor ti je - jer tako pise u statutu....
a tko je tebi (i drugima) branio da sami pogledate relevantne dokumente?
ne vidim zasto bi netko bio odgovoran jer vam nije rekao nesto sto je sluzbeni, javno objavljen, i vec stari dokument?
sta, svakome bi trebalo citati ustav kad se rodi, statut institucije koju pohadja (skola, srednja skola, fax....) i slicno?
ovo pitanje pred kraj - odgovor ti je - jer tako pise u statutu....
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:13 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vedraf"]Moram se pomiriti da menza moju ixicu neće vidjeti još godinu dana,da nikad neću biti 3. godina na faksu........[/quote]
Postoji nacin da budes treca godina, ali iskreno ti zelim da se to ipak ne desi. ;)
Ja bih se slozio da to nije ok... uzrok je, po meni, u lose promisljenim prijelaznim odredbama u Statutu Sveucilista (recimo, mogli su za "one koji padnu na Bolonju" staviti malo drugacije uvjete dok god polazu sve sto su te godine upisali (as opposed to "sto su trebali upisati")). :?
vedraf (napisa): | Moram se pomiriti da menza moju ixicu neće vidjeti još godinu dana,da nikad neću biti 3. godina na faksu........ |
Postoji nacin da budes treca godina, ali iskreno ti zelim da se to ipak ne desi.
Ja bih se slozio da to nije ok... uzrok je, po meni, u lose promisljenim prijelaznim odredbama u Statutu Sveucilista (recimo, mogli su za "one koji padnu na Bolonju" staviti malo drugacije uvjete dok god polazu sve sto su te godine upisali (as opposed to "sto su trebali upisati")).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
octa Forumaš(ica)

|
Postano: 20:14 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]a tko je tebi (i drugima) branio da sami pogledate relevantne dokumente? :-k
sta, svakome bi trebalo citati ustav kad se rodi, statut institucije koju pohadja (skola, srednja skola, fax....) i slicno? :-k[/quote]
Ne treba nam nitko čitati statut, ali bar su odgovorne osobe mogle biti upoznate s onim najbitnijim zakonima i člancima, pa nas na vrijeme upozoriti. Ili barem (ako je već previše par puta godišnje istaknuti neke bitne stvari, a uvijek će se naći netko tko baš ne žuri pročitati što sve ono piše u statutu :roll: ) kada smo ih pitali reći nam da ne znaju ili da će provjeriti, a ne glumiti da znaju i prodavati nam maglu. Po ovoj teoriji je prirodno da neki direktor pojma nema o poslovanju svojeg poduzeća, i da nema nikakvu odgovornost prema svojim zaposlenicima. Meni je to glupo da gluplje ne može...
Radi informacije nekim ljudima: postoje ljudi koji se ne daju 200% fakultetu. Pored predavanja, vježbi, ispita i nekih generalnih obveza na fakultetu, neki ljudi imaju druge interese koji ne uključuju faks i studentske aktivnosti. Stoga ako je nekome napeto biti 24 sata dnevno na fakultetu, dodvoravati se profesorima i asistentima i s njima voditi umne razgovore, ako je nekome napeto čitati zakone, statute i slično, ne znači da je to norma koja vrijedi za druge.
Stoga ako si ti pročitala statut, ustav i ne znam ni ja što već ne, to je bila stvar tvog izbora. A ja očekujem da netko na faksu vodi računa o zakonima i da me o bitnim stvarima izvjesti na vrijeme, a ne 13.07. Tada ne samo da su bolonjci doma, nego i oni sa starog studija. Ako je nekome posao voditi brigu o studentima, koordinirati nastavu, onda je najmanje što može učiniti da to radi kako treba! A ne da je manifestacija nečijeg jednogodišnjeg rada prosvjed! Kakav god prosvjed bio nitko ne može reći da stvari štimaju ako je do toga došlo!!
Nesi (napisa): | a tko je tebi (i drugima) branio da sami pogledate relevantne dokumente?
sta, svakome bi trebalo citati ustav kad se rodi, statut institucije koju pohadja (skola, srednja skola, fax....) i slicno?  |
Ne treba nam nitko čitati statut, ali bar su odgovorne osobe mogle biti upoznate s onim najbitnijim zakonima i člancima, pa nas na vrijeme upozoriti. Ili barem (ako je već previše par puta godišnje istaknuti neke bitne stvari, a uvijek će se naći netko tko baš ne žuri pročitati što sve ono piše u statutu ) kada smo ih pitali reći nam da ne znaju ili da će provjeriti, a ne glumiti da znaju i prodavati nam maglu. Po ovoj teoriji je prirodno da neki direktor pojma nema o poslovanju svojeg poduzeća, i da nema nikakvu odgovornost prema svojim zaposlenicima. Meni je to glupo da gluplje ne može...
Radi informacije nekim ljudima: postoje ljudi koji se ne daju 200% fakultetu. Pored predavanja, vježbi, ispita i nekih generalnih obveza na fakultetu, neki ljudi imaju druge interese koji ne uključuju faks i studentske aktivnosti. Stoga ako je nekome napeto biti 24 sata dnevno na fakultetu, dodvoravati se profesorima i asistentima i s njima voditi umne razgovore, ako je nekome napeto čitati zakone, statute i slično, ne znači da je to norma koja vrijedi za druge.
Stoga ako si ti pročitala statut, ustav i ne znam ni ja što već ne, to je bila stvar tvog izbora. A ja očekujem da netko na faksu vodi računa o zakonima i da me o bitnim stvarima izvjesti na vrijeme, a ne 13.07. Tada ne samo da su bolonjci doma, nego i oni sa starog studija. Ako je nekome posao voditi brigu o studentima, koordinirati nastavu, onda je najmanje što može učiniti da to radi kako treba! A ne da je manifestacija nečijeg jednogodišnjeg rada prosvjed! Kakav god prosvjed bio nitko ne može reći da stvari štimaju ako je do toga došlo!!
|
|
[Vrh] |
|
octa Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
Postano: 20:26 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="vedraf"]Moram se pomiriti da menza moju ixicu neće vidjeti još godinu dana,da nikad neću biti 3. godina na faksu........[/quote]
Postoji nacin da budes treca godina, ali iskreno ti zelim da se to ipak ne desi. ;)
[/quote]
Nema šanse,moram priznati da je ova luda bolonja fora kaj se tiče pritiska na studente,meni to potpuno odgovara. Da sam ostao na starom načinu studiranja vjerojatno nikad ne bih diplomirao,a ovako sam u ovoj godini dao više ispita nego u dosta njih prije.Ono je sve bilo stigneš,kad najedanput upiši pad,sada ništa ne stigneš,sve moraš odmah i to je za mene savršeno.
[quote="vsego"]
Ja bih se slozio da to nije ok... uzrok je, po meni, u lose promisljenim prijelaznim odredbama u Statutu Sveucilista (recimo, mogli su za "one koji padnu na Bolonju" staviti malo drugacije uvjete dok god polazu sve sto su te godine upisali (as opposed to "sto su trebali upisati")). :?[/quote]
To je po meni bilo savršeno rješenje za ovaj problem,nažalost sada to vjerojatno(sigurno) više nije moguće.
vsego (napisa): | vedraf (napisa): | Moram se pomiriti da menza moju ixicu neće vidjeti još godinu dana,da nikad neću biti 3. godina na faksu........ |
Postoji nacin da budes treca godina, ali iskreno ti zelim da se to ipak ne desi.
|
Nema šanse,moram priznati da je ova luda bolonja fora kaj se tiče pritiska na studente,meni to potpuno odgovara. Da sam ostao na starom načinu studiranja vjerojatno nikad ne bih diplomirao,a ovako sam u ovoj godini dao više ispita nego u dosta njih prije.Ono je sve bilo stigneš,kad najedanput upiši pad,sada ništa ne stigneš,sve moraš odmah i to je za mene savršeno.
vsego (napisa): |
Ja bih se slozio da to nije ok... uzrok je, po meni, u lose promisljenim prijelaznim odredbama u Statutu Sveucilista (recimo, mogli su za "one koji padnu na Bolonju" staviti malo drugacije uvjete dok god polazu sve sto su te godine upisali (as opposed to "sto su trebali upisati")).  |
To je po meni bilo savršeno rješenje za ovaj problem,nažalost sada to vjerojatno(sigurno) više nije moguće.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:30 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Pa, ako nas sluzbeno upozoris da krsimo Statut, mi cemo se ispricati i revidirati odluku, pa necete moci upisati AS (RP1 ne izlazi van gabarita propisanih Statutom). :P
Inace, krsenje je ovdje zapravo formalnost. :-s Rijec je o tome da u jednom semestru ispada vise od 35 ECTS, ali je ukupno i dalje manje od 2x35 (=70) ECTS-a. ;)
Pa, ako nas sluzbeno upozoris da krsimo Statut, mi cemo se ispricati i revidirati odluku, pa necete moci upisati AS (RP1 ne izlazi van gabarita propisanih Statutom).
Inace, krsenje je ovdje zapravo formalnost. Rijec je o tome da u jednom semestru ispada vise od 35 ECTS, ali je ukupno i dalje manje od 2x35 (=70) ECTS-a.
|
|
[Vrh] |
|
octa Forumaš(ica)

|
Postano: 20:36 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Tvoje objasnjenje je nepovoljno za studente. :roll: Recimo, upises prvu godinu i polozis samo P1&2 (ex-UuR,C). :? Pao si i nagodinu upises opet sve matematicke kolegije (EM1&2, LA1&2 i MA1&2) i sljedbenike od P1&2 (SPA i RP1). :) I sada polozis sve matematicke kolegije, ali padnes SPA i RP1. :o Prema [b]tvom[/b] objasnjenju, nemas pravo upisati visu (drugu) godinu jer nisi rijesio sve preuzete ob(a)veze (iako si ocistio kolegije koje mi trpamo pod prvu godinu). :lol:[/quote]
Mislim da hijena nije mislio na obveze izražene u predmetmima, već je, kao što je citirao statut, mislio na [b]obveze izražene u ECTS bodovima[/b]. Što onda tvom hipotetskom studentu omogućuje upis u višu godinu! :D
vsego (napisa): | Tvoje objasnjenje je nepovoljno za studente. Recimo, upises prvu godinu i polozis samo P1&2 (ex-UuR,C). Pao si i nagodinu upises opet sve matematicke kolegije (EM1&2, LA1&2 i MA1&2) i sljedbenike od P1&2 (SPA i RP1). I sada polozis sve matematicke kolegije, ali padnes SPA i RP1. Prema tvom objasnjenju, nemas pravo upisati visu (drugu) godinu jer nisi rijesio sve preuzete ob(a)veze (iako si ocistio kolegije koje mi trpamo pod prvu godinu).  |
Mislim da hijena nije mislio na obveze izražene u predmetmima, već je, kao što je citirao statut, mislio na obveze izražene u ECTS bodovima. Što onda tvom hipotetskom studentu omogućuje upis u višu godinu!
|
|
[Vrh] |
|
octa Forumaš(ica)

|
Postano: 20:46 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Pa, ako nas sluzbeno upozoris da krsimo Statut, mi cemo se ispricati i revidirati odluku, pa necete moci upisati AS (RP1 ne izlazi van gabarita propisanih Statutom). :P
Inace, krsenje je ovdje zapravo formalnost. :-s Rijec je o tome da u jednom semestru ispada vise od 35 ECTS, ali je ukupno i dalje manje od 2x35 (=70) ECTS-a. ;)[/quote]
Mislim da u statutu stoji da u semestru smije biti zbroj bodova <=35, a ne po godini <=70.
Evo prije par postova nam kažete da sami čitamo Statut, sad nam kažete da moramo kontrolirati njegovu provedbu... Radi li ovdje itko svoj posao? Očito je onda besmisleno pozivati se na statut cijelo vrijeme ako ga je tako lako prekršiti, pa makar bila u pitanju samo formalnost! Amo onda biti doslijedni pa prekršiti statut gdje god je to moguće na korist studenata (onih koji prelaze iz starog u novi sustav, jer jedino za njih vrijede malo ova pravila, malo ona i tako u beskonačnost).
vsego (napisa): | Pa, ako nas sluzbeno upozoris da krsimo Statut, mi cemo se ispricati i revidirati odluku, pa necete moci upisati AS (RP1 ne izlazi van gabarita propisanih Statutom).
Inace, krsenje je ovdje zapravo formalnost. Rijec je o tome da u jednom semestru ispada vise od 35 ECTS, ali je ukupno i dalje manje od 2x35 (=70) ECTS-a.  |
Mislim da u statutu stoji da u semestru smije biti zbroj bodova ⇐35, a ne po godini ⇐70.
Evo prije par postova nam kažete da sami čitamo Statut, sad nam kažete da moramo kontrolirati njegovu provedbu... Radi li ovdje itko svoj posao? Očito je onda besmisleno pozivati se na statut cijelo vrijeme ako ga je tako lako prekršiti, pa makar bila u pitanju samo formalnost! Amo onda biti doslijedni pa prekršiti statut gdje god je to moguće na korist studenata (onih koji prelaze iz starog u novi sustav, jer jedino za njih vrijede malo ova pravila, malo ona i tako u beskonačnost).
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:52 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="octa"][quote="vsego"]Tvoje objasnjenje je nepovoljno za studente. :roll: Recimo, upises prvu godinu i polozis samo P1&2 (ex-UuR,C). :? Pao si i nagodinu upises opet sve matematicke kolegije (EM1&2, LA1&2 i MA1&2) i sljedbenike od P1&2 (SPA i RP1). :) I sada polozis sve matematicke kolegije, ali padnes SPA i RP1. :o Prema [b]tvom[/b] objasnjenju, nemas pravo upisati visu (drugu) godinu jer nisi rijesio sve preuzete ob(a)veze (iako si ocistio kolegije koje mi trpamo pod prvu godinu). :lol:[/quote]
Mislim da hijena nije mislio na obveze izražene u predmetmima, već je, kao što je citirao statut, mislio na [b]obveze izražene u ECTS bodovima[/b]. Što onda tvom hipotetskom studentu omogućuje upis u višu godinu! :D[/quote]
Svejedno... SPA i RP1 nose nekakve ECTS-ove koje taj hipotetski student nece skupiti. Same thing. :|
[quote="octa"]Evo prije par postova nam kažete da sami čitamo Statut, sad nam kažete da moramo kontrolirati njegovu provedbu... Radi li ovdje itko svoj posao? Očito je onda besmisleno pozivati se na statut cijelo vrijeme ako ga je tako lako prekršiti, pa makar bila u pitanju samo formalnost! Amo onda biti doslijedni pa prekršiti statut gdje god je to moguće na korist studenata (onih koji prelaze iz starog u novi sustav, jer jedino za njih vrijede malo ova pravila, malo ona i tako u beskonačnost).[/quote]
Ok, da skratim: urudzbiraj sutra prigovor i vjerujem da ce stici na FV, pa cemo ponistiti tu odluku. 8)
octa (napisa): | vsego (napisa): | Tvoje objasnjenje je nepovoljno za studente. Recimo, upises prvu godinu i polozis samo P1&2 (ex-UuR,C). Pao si i nagodinu upises opet sve matematicke kolegije (EM1&2, LA1&2 i MA1&2) i sljedbenike od P1&2 (SPA i RP1). I sada polozis sve matematicke kolegije, ali padnes SPA i RP1. Prema tvom objasnjenju, nemas pravo upisati visu (drugu) godinu jer nisi rijesio sve preuzete ob(a)veze (iako si ocistio kolegije koje mi trpamo pod prvu godinu).  |
Mislim da hijena nije mislio na obveze izražene u predmetmima, već je, kao što je citirao statut, mislio na obveze izražene u ECTS bodovima. Što onda tvom hipotetskom studentu omogućuje upis u višu godinu!  |
Svejedno... SPA i RP1 nose nekakve ECTS-ove koje taj hipotetski student nece skupiti. Same thing.
octa (napisa): | Evo prije par postova nam kažete da sami čitamo Statut, sad nam kažete da moramo kontrolirati njegovu provedbu... Radi li ovdje itko svoj posao? Očito je onda besmisleno pozivati se na statut cijelo vrijeme ako ga je tako lako prekršiti, pa makar bila u pitanju samo formalnost! Amo onda biti doslijedni pa prekršiti statut gdje god je to moguće na korist studenata (onih koji prelaze iz starog u novi sustav, jer jedino za njih vrijede malo ova pravila, malo ona i tako u beskonačnost). |
Ok, da skratim: urudzbiraj sutra prigovor i vjerujem da ce stici na FV, pa cemo ponistiti tu odluku.
|
|
[Vrh] |
|
octa Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:54 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="octa"][quote="vsego"]Svejedno... SPA i RP1 nose nekakve ECTS-ove koje taj hipotetski student nece skupiti. Same thing. :|[/quote]
Pa to i je poanta: niti će ih skupiti, niti mu trebaju...[/quote]
Kako mu ne trebaju kad ih je upisao u toj godini, a Hijena tvrdi da to spada u "tekuce obaveze"? :roll:
[quote="octa"][quote="vsego"]Ok, da skratim: urudzbiraj sutra prigovor i vjerujem da ce stici na FV, pa cemo ponistiti tu odluku.[/quote]
Nije u tome poanta (neću raditi protiv kolega). Poanta je u dosljednosti! Prije 10-ak postova nije se smjelo kršiti Statut, a sad je to ok.[/quote]
Poanta je u tome da trazis krsenje Statuta na svemu jer smo se usudili izaci vam u susret oko necega cime nikoga ne ostecujemo, dapace idemo u duhu Bolonje (ubrzati vas prolazak kroz Fakultet). :roll: Protupravni upis vise godine vam moze priskrbiti oslobodjenje od placanja, sto ocito nekoga zakida za upravo te novce. :|
[quote="octa"]Poanta je kome se ovdje može vjerovati?[/quote]
Nikome; mi smo ocito svi lazljivci koji zive samo zato da bi zagorcavali zivot studentima. :roll:
Mislim da bih bas i mogao tvoj prigovor (za koji priznajem da je skroz legitiman) prenijeti Vijecu, pa da ispravimo nepravdu. 8) I tako se vec prosvjeduje zbog mijenjanja pravila u hodu (kako su studenti sami priznali: najcesce u korist studenata), pa sto da dolijevamo ulje na vatru ovakvim postupcima? :roll:
octa (napisa): | vsego (napisa): | Svejedno... SPA i RP1 nose nekakve ECTS-ove koje taj hipotetski student nece skupiti. Same thing.  |
Pa to i je poanta: niti će ih skupiti, niti mu trebaju... |
Kako mu ne trebaju kad ih je upisao u toj godini, a Hijena tvrdi da to spada u "tekuce obaveze"?
octa (napisa): | vsego (napisa): | Ok, da skratim: urudzbiraj sutra prigovor i vjerujem da ce stici na FV, pa cemo ponistiti tu odluku. |
Nije u tome poanta (neću raditi protiv kolega). Poanta je u dosljednosti! Prije 10-ak postova nije se smjelo kršiti Statut, a sad je to ok. |
Poanta je u tome da trazis krsenje Statuta na svemu jer smo se usudili izaci vam u susret oko necega cime nikoga ne ostecujemo, dapace idemo u duhu Bolonje (ubrzati vas prolazak kroz Fakultet). Protupravni upis vise godine vam moze priskrbiti oslobodjenje od placanja, sto ocito nekoga zakida za upravo te novce.
octa (napisa): | Poanta je kome se ovdje može vjerovati? |
Nikome; mi smo ocito svi lazljivci koji zive samo zato da bi zagorcavali zivot studentima.
Mislim da bih bas i mogao tvoj prigovor (za koji priznajem da je skroz legitiman) prenijeti Vijecu, pa da ispravimo nepravdu. I tako se vec prosvjeduje zbog mijenjanja pravila u hodu (kako su studenti sami priznali: najcesce u korist studenata), pa sto da dolijevamo ulje na vatru ovakvim postupcima?
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 21:55 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Gledajte ljudi, za odredbu Statuta o (ne)upisivanju vise godine znalo se od pocetka. Cijela ova nasa radikalna bolonja napravljena je upravo zbog te recenice. Ni prije bolonje prolaznost nije bila bas tako katastrofalna (bar od kada postoje kolokviji), ali gotovo svi studenti prenosili su ispit ili dva s prve na drugu. Kasnije se to gomilalo i dovodilo do prosjecnog vremena studiranja >6 godina za studij koji je formalno 4-godisnji.
Ispitni rokovi (tj. mogucnost naknadnog polaganja odslusanih kolegija) ukinuti su bas zbog toga da vas se natjera poloziti sve kolegije do kraja godine. "Polozi odmah ili upisi ponovo" ne vrijedi na svim fakultetima - negdje su bolonjcima ostavili ispitne rokove. Mene zanima kako se kod njih primjenjuje odredba o ne-upisivanju vise godine dok se ne poloze svi ispiti s prethodne.
Inace, ta odredba i nije tako luda obzirom da je "cetvrta godina" o kojoj pricate zapravo prva godina novog studija. Dok ne polozite sve ispite s prve tri godine i time steknete diplomu prvostupnika, ni Djed Mraz vas nece moci upisati na diplomski studij.
Prodekanica i VVS ocito pokusavaju naci nacine da vam se ne dogodi ponavljanje godine zbog jednog ili dva nepolozena ispita. Bojim se da to na Vijecu nece proci tako lako ako podrazumijeva upisivanje vise od 35 ECTS-a po semestru.
Gledajte ljudi, za odredbu Statuta o (ne)upisivanju vise godine znalo se od pocetka. Cijela ova nasa radikalna bolonja napravljena je upravo zbog te recenice. Ni prije bolonje prolaznost nije bila bas tako katastrofalna (bar od kada postoje kolokviji), ali gotovo svi studenti prenosili su ispit ili dva s prve na drugu. Kasnije se to gomilalo i dovodilo do prosjecnog vremena studiranja >6 godina za studij koji je formalno 4-godisnji.
Ispitni rokovi (tj. mogucnost naknadnog polaganja odslusanih kolegija) ukinuti su bas zbog toga da vas se natjera poloziti sve kolegije do kraja godine. "Polozi odmah ili upisi ponovo" ne vrijedi na svim fakultetima - negdje su bolonjcima ostavili ispitne rokove. Mene zanima kako se kod njih primjenjuje odredba o ne-upisivanju vise godine dok se ne poloze svi ispiti s prethodne.
Inace, ta odredba i nije tako luda obzirom da je "cetvrta godina" o kojoj pricate zapravo prva godina novog studija. Dok ne polozite sve ispite s prve tri godine i time steknete diplomu prvostupnika, ni Djed Mraz vas nece moci upisati na diplomski studij.
Prodekanica i VVS ocito pokusavaju naci nacine da vam se ne dogodi ponavljanje godine zbog jednog ili dva nepolozena ispita. Bojim se da to na Vijecu nece proci tako lako ako podrazumijeva upisivanje vise od 35 ECTS-a po semestru.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 22:15 pon, 17. 9. 2007 Naslov: |
|
|
@vedraf: ne banaliziram, samo razlikujem stvari :)
ono sto (valjda) hocete reci je da ste pitali primjerenu osobu i da ste dobili krivu informaciju - i 'osudjivanje' toga i nerazumijevanje - razumijem i odobravam
ono sto sam htjela reci je da nije nikome u opisu posla studentima citati relevantne zakone, statute i slicno, kad su oni javno objavljeni
ali da, je im u opisu posla reci tocnu informaciju ili reci da informaciju ne zna :) - ali kad ih se to pita :)
@octa: da me poznas znala bi da mene vrlo rijetko ima na faxu, a da je moje citanje statuta uzrokovano necime sto se zove odgovornost, jer znas, ja se jos uvijek vodim kao studentski predstavnik
osobno najradije ne bih da se krsi statut, iako o njegovoj logici imam sto sta za reci i nije nimalo ugodno za slusati :)
da, uistinu postoji odredba koja kaze da opterecenje treba biti 25-35 ects bodova semestralno, tj da fakultet NE SMIJE studenta opteretiti vise, ali pazi nastavak - ako student to sam ne trazi
takodjer, pise da odredjeno tijelo na fakultetu moze pojedinim studentima odobriti i upis vise od 35 ects bodova po semestru
onima koji to zatraze - mi smo to odobrili unaprijed, bez da vidimo njihova imena
simple :)
at least je to bio moj razlog zasto sam se slozila s tim prijedlogom
@vedraf: ne banaliziram, samo razlikujem stvari
ono sto (valjda) hocete reci je da ste pitali primjerenu osobu i da ste dobili krivu informaciju - i 'osudjivanje' toga i nerazumijevanje - razumijem i odobravam
ono sto sam htjela reci je da nije nikome u opisu posla studentima citati relevantne zakone, statute i slicno, kad su oni javno objavljeni
ali da, je im u opisu posla reci tocnu informaciju ili reci da informaciju ne zna - ali kad ih se to pita
@octa: da me poznas znala bi da mene vrlo rijetko ima na faxu, a da je moje citanje statuta uzrokovano necime sto se zove odgovornost, jer znas, ja se jos uvijek vodim kao studentski predstavnik
osobno najradije ne bih da se krsi statut, iako o njegovoj logici imam sto sta za reci i nije nimalo ugodno za slusati
da, uistinu postoji odredba koja kaze da opterecenje treba biti 25-35 ects bodova semestralno, tj da fakultet NE SMIJE studenta opteretiti vise, ali pazi nastavak - ako student to sam ne trazi
takodjer, pise da odredjeno tijelo na fakultetu moze pojedinim studentima odobriti i upis vise od 35 ects bodova po semestru
onima koji to zatraze - mi smo to odobrili unaprijed, bez da vidimo njihova imena
simple
at least je to bio moj razlog zasto sam se slozila s tim prijedlogom
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
Postano: 7:16 uto, 18. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
Prodekanica i VVS ocito pokusavaju naci nacine da vam se ne dogodi ponavljanje godine zbog jednog ili dva nepolozena ispita. Bojim se da to na Vijecu nece proci tako lako ako podrazumijeva upisivanje vise od 35 ECTS-a po semestru.[/quote]
Prodekanica je jučer rekla kolegama koje su pale Algebarske da će moći upisati sve kolegije iz 3.,dakle,u 2. semestru će imati 30+6 bodova,što je više od 35 tak da se tu već pomalo krše stvari jer u statutu piše 35 bodova u semestru,a ne 70 u godini,kao što neki kaže.
Da ne bi krivo mislili ,ja sam za da im se to dopusti,ionako Algebarske nemaju nasljednika.
Po meni,jedino gube stari studenti koji su pali na bolonju,a nisu imali C-položen.Takvih studenata,a koji su uspjeli položiti sve kolegije ima jako malo,manje od 10 i zato je šteta što nema za njih neko prijelazno rješenje.
Naime,svi oni će upisati manje od 35 bodova po semestru,time ne krše statut,imaju položene prethodnike,time ne krše statut,jedino imaju nepoložene Spa ili Praktikum pa po bolonji ne mogu biti 3. godina,time krše,ali po bolonji ne mogu studenti upisati više od 35 bodova po semestru,pa će upisati (Algebarski)!
Moglo se je zaobići malo ta pravila,možda se još i može,jer taj broj studenata nije velik. (baš me zanima koliko ih je točno,kolegica mi je jedna rekla da nas je 5,ali recimo desetak).
krcko (napisa): |
Prodekanica i VVS ocito pokusavaju naci nacine da vam se ne dogodi ponavljanje godine zbog jednog ili dva nepolozena ispita. Bojim se da to na Vijecu nece proci tako lako ako podrazumijeva upisivanje vise od 35 ECTS-a po semestru. |
Prodekanica je jučer rekla kolegama koje su pale Algebarske da će moći upisati sve kolegije iz 3.,dakle,u 2. semestru će imati 30+6 bodova,što je više od 35 tak da se tu već pomalo krše stvari jer u statutu piše 35 bodova u semestru,a ne 70 u godini,kao što neki kaže.
Da ne bi krivo mislili ,ja sam za da im se to dopusti,ionako Algebarske nemaju nasljednika.
Po meni,jedino gube stari studenti koji su pali na bolonju,a nisu imali C-položen.Takvih studenata,a koji su uspjeli položiti sve kolegije ima jako malo,manje od 10 i zato je šteta što nema za njih neko prijelazno rješenje.
Naime,svi oni će upisati manje od 35 bodova po semestru,time ne krše statut,imaju položene prethodnike,time ne krše statut,jedino imaju nepoložene Spa ili Praktikum pa po bolonji ne mogu biti 3. godina,time krše,ali po bolonji ne mogu studenti upisati više od 35 bodova po semestru,pa će upisati (Algebarski)!
Moglo se je zaobići malo ta pravila,možda se još i može,jer taj broj studenata nije velik. (baš me zanima koliko ih je točno,kolegica mi je jedna rekla da nas je 5,ali recimo desetak).
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
stuey Forumaš(ica)

Spol: