Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prosvjed
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
-26 = 44 - 70

PostPostano: 22:40 čet, 20. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="punio4"][quote="HijenA"][quote="punio4"][quote="krcko"]Ja sam svoje misljenje o tome koliko ce prosvjed koristiti studentima matematike vec rekao i ono se nije puno promijenilo od kad sam vidio zahtjeve napismeno. No to je samo jedno misljenje, bitni su zakljucci koje ce donijeti FV.[/quote]
"...Odlukom vijeća zabranjuje se ikakvo buduće prosvjedovanje pred zgradom PMF-a..." :rotfl2:[/quote]

ovo se ne moze donijeti jer sveuciliste u svojem statutu garantira pravo gradjanskog neposluha studentima koji misle da su zakinuti za svoja prava. mozda da se to prilagodi pa da se kaze da se zabranjuje odrzavanje [b]nekvalitetnih[/b] prosvjeda pred zgradom MOa.

EDIT: btw. svaka cast ljudima koji su se javili na sluzbeni blog i ostali kulturni u ophodjenju. ja nisam mogao...[/quote]
Ma ovo je bila šala... Eto, čak i smajlija sam stavio...[/quote]

a ja zaboravio :-D
punio4 (napisa):
HijenA (napisa):
punio4 (napisa):
krcko (napisa):
Ja sam svoje misljenje o tome koliko ce prosvjed koristiti studentima matematike vec rekao i ono se nije puno promijenilo od kad sam vidio zahtjeve napismeno. No to je samo jedno misljenje, bitni su zakljucci koje ce donijeti FV.

"...Odlukom vijeća zabranjuje se ikakvo buduće prosvjedovanje pred zgradom PMF-a..." Rolling on the floor laughing

ovo se ne moze donijeti jer sveuciliste u svojem statutu garantira pravo gradjanskog neposluha studentima koji misle da su zakinuti za svoja prava. mozda da se to prilagodi pa da se kaze da se zabranjuje odrzavanje nekvalitetnih prosvjeda pred zgradom MOa.

EDIT: btw. svaka cast ljudima koji su se javili na sluzbeni blog i ostali kulturni u ophodjenju. ja nisam mogao...

Ma ovo je bila šala... Eto, čak i smajlija sam stavio...

a ja zaboravio Very Happy

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 23:19 čet, 20. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja mislim da se nadležne i odgovorne osobe (profesori, asistenti...) za funkcioniranje visokoškolskih ustanova se ne bi trebale previše osvrtati na trzavice kod studenata oko Bolonjskog procesa. Bolonjski proces, kako mu samo ime kaže je [u]proces[/u], a svaki proces neposredno nakon uvođenja prolazi fazu uhodavanja, pa tako i ovaj. Dakako, razumijem gorčinu studenata koji studiraju po novom programu dok je on u fazi uhodavanja i znam da se osjećaju kao pokusni kunići, jer oni to zaista i jesu. Ali drugog načina nema. Ova država se mora osuvremeniti u mnogim segmentima, pa tako i u visokoškolskim. I na kraju za ove ogorčene bih citirao JFK-a: [i]Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.[/i]
Ja mislim da se nadležne i odgovorne osobe (profesori, asistenti...) za funkcioniranje visokoškolskih ustanova se ne bi trebale previše osvrtati na trzavice kod studenata oko Bolonjskog procesa. Bolonjski proces, kako mu samo ime kaže je proces, a svaki proces neposredno nakon uvođenja prolazi fazu uhodavanja, pa tako i ovaj. Dakako, razumijem gorčinu studenata koji studiraju po novom programu dok je on u fazi uhodavanja i znam da se osjećaju kao pokusni kunići, jer oni to zaista i jesu. Ali drugog načina nema. Ova država se mora osuvremeniti u mnogim segmentima, pa tako i u visokoškolskim. I na kraju za ove ogorčene bih citirao JFK-a: Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:23 čet, 20. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]EDIT: btw. svaka cast ljudima koji su se javili na sluzbeni blog i ostali kulturni u ophodjenju. ja nisam mogao...[/quote]

To bi trebalo biti opravdanje? :evil: HijenA, radije bi bio na pustom otoku s Bipsicem nego s tobom. On bar ne prijeti fizickim nasiljem (a i zna sta je diferencijalna jednadzba :wink: ).
HijenA (napisa):
EDIT: btw. svaka cast ljudima koji su se javili na sluzbeni blog i ostali kulturni u ophodjenju. ja nisam mogao...

To bi trebalo biti opravdanje? Evil or Very Mad HijenA, radije bi bio na pustom otoku s Bipsicem nego s tobom. On bar ne prijeti fizickim nasiljem (a i zna sta je diferencijalna jednadzba Wink ).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 23:45 čet, 20. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Proces... Tako je... Ide polako ali sigurno. Siguran sam da ce nakon nekog vremena to doci do stadija kad ce drzava, ministarstvo, fakultet i studenti bit zadovoljni s tim. Trenutno je totalni kaos. Svaki fax pili svoje. Svuda se studneti bune (neki glasnije, neki samo sapcu).

Meni se cini da je problem u resursima. Mi jednostavno nemamo resursa za bolonju pa provodimo balkanju. Da imamo dovoljno profesora,asistenata, predavaona i racunalnih praktikuma da stvarno imamo grupe do 50 studenata kao sto to pise na webu faxa mozda bi stavrno bilo svima puno lakse.

Moje je misljenje da Hrvatska jednostavno jos nije spremna (niti je bila spremna kad je sve pocelo) na bolonju sta god svi pricali. Bolonja se provodi na silu i kako tko stigne.

Isto tako mislim da je slijepo drzanje propisa besmisleno. Eto ja sam jos prije godinu, dvije inzistirao na tome da imamo [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=301]grupe do 50[/url] ljudi kao sto web faxa tvdi (sjetit ce se neki asistenti te rasprave, en da mi se sad traziti di je to) i da je onda razumno da se od nas ocekuje da ispunimo svoje obaveze. Ovako mi se jos uvije cini besmisleno da se od studenata ocekuje da ispune zadana ocekivanja kad fax nije dao ni ono sto je garantirao (pod garantirao smatram ono sta pise na sluzbenom webu). Zasto bi studenti morali ispuniti ocekivanja faxa kad fax ne ispunjuje svoje obecanje? Ja sam na to upozorio jos dosta davno. Bilo bi bolje da su to makli s weba.

Nikako ne bih zelio da se sroza kvaliteta nastave, ispita i na kraju vrijednost diplome PMF-MO-a, ali mislim da je ipak u experimentalnom razdoblju bolje ici na ruku vecine (studenti) nego na ruku onih koji drze nastavu i ispite.
Proces... Tako je... Ide polako ali sigurno. Siguran sam da ce nakon nekog vremena to doci do stadija kad ce drzava, ministarstvo, fakultet i studenti bit zadovoljni s tim. Trenutno je totalni kaos. Svaki fax pili svoje. Svuda se studneti bune (neki glasnije, neki samo sapcu).

Meni se cini da je problem u resursima. Mi jednostavno nemamo resursa za bolonju pa provodimo balkanju. Da imamo dovoljno profesora,asistenata, predavaona i racunalnih praktikuma da stvarno imamo grupe do 50 studenata kao sto to pise na webu faxa mozda bi stavrno bilo svima puno lakse.

Moje je misljenje da Hrvatska jednostavno jos nije spremna (niti je bila spremna kad je sve pocelo) na bolonju sta god svi pricali. Bolonja se provodi na silu i kako tko stigne.

Isto tako mislim da je slijepo drzanje propisa besmisleno. Eto ja sam jos prije godinu, dvije inzistirao na tome da imamo grupe do 50 ljudi kao sto web faxa tvdi (sjetit ce se neki asistenti te rasprave, en da mi se sad traziti di je to) i da je onda razumno da se od nas ocekuje da ispunimo svoje obaveze. Ovako mi se jos uvije cini besmisleno da se od studenata ocekuje da ispune zadana ocekivanja kad fax nije dao ni ono sto je garantirao (pod garantirao smatram ono sta pise na sluzbenom webu). Zasto bi studenti morali ispuniti ocekivanja faxa kad fax ne ispunjuje svoje obecanje? Ja sam na to upozorio jos dosta davno. Bilo bi bolje da su to makli s weba.

Nikako ne bih zelio da se sroza kvaliteta nastave, ispita i na kraju vrijednost diplome PMF-MO-a, ali mislim da je ipak u experimentalnom razdoblju bolje ici na ruku vecine (studenti) nego na ruku onih koji drze nastavu i ispite.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:46 čet, 20. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo je tako dobro da moram podijeliti s vama :D

[quote="Komentati na sfus.blog.hr"]Jel mi moze netko rijesit ovu diferencijalnu jednadzbu:
x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!

M. (Milojka, druga godina 19.09.2007. 02:04)[/quote]

[quote="SFUSovci"]Nakon te klevete, pojavile su se teorije zavjere prema kojima su organizatori zapravo studenti društvenih i humanističkih znanosti, jer su matematičari nesposobni sami postaviti zahtjeve i boriti se za svoja prava. Kako bismo potvrdili svoju autentičnost, čak nam se nudilo da riješimo diferencijalne jednadžbe![/quote]
Ovo je tako dobro da moram podijeliti s vama Very Happy

Komentati na sfus.blog.hr (napisa):
Jel mi moze netko rijesit ovu diferencijalnu jednadzbu:
x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!

M. (Milojka, druga godina 19.09.2007. 02:04)

SFUSovci (napisa):
Nakon te klevete, pojavile su se teorije zavjere prema kojima su organizatori zapravo studenti društvenih i humanističkih znanosti, jer su matematičari nesposobni sami postaviti zahtjeve i boriti se za svoja prava. Kako bismo potvrdili svoju autentičnost, čak nam se nudilo da riješimo diferencijalne jednadžbe!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 23:48 čet, 20. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="HijenA"]EDIT: btw. svaka cast ljudima koji su se javili na sluzbeni blog i ostali kulturni u ophodjenju. ja nisam mogao...[/quote]

To bi trebalo biti opravdanje? :evil: HijenA, radije bi bio na pustom otoku s Bipsicem nego s tobom. On bar ne prijeti fizickim nasiljem (a i zna sta je diferencijalna jednadzba :wink: ).[/quote]

nope...ali ja nisam prijetio fizickim nasiljem, ja sam samo istaknuo sto bi [b]ja[/b] napravio da sam na njihovom mjestu ;-) (btw. znam i ja :-P).
krcko (napisa):
HijenA (napisa):

To bi trebalo biti opravdanje? Evil or Very Mad HijenA, radije bi bio na pustom otoku s Bipsicem nego s tobom. On bar ne prijeti fizickim nasiljem (a i zna sta je diferencijalna jednadzba Wink ).

nope...ali ja nisam prijetio fizickim nasiljem, ja sam samo istaknuo sto bi ja napravio da sam na njihovom mjestu Wink (btw. znam i ja Razz).

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:52 čet, 20. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Meni se cini da je problem u resursima. Mi jednostavno nemamo resursa za bolonju pa provodimo balkanju. Da imamo dovoljno profesora,asistenata, predavaona i racunalnih praktikuma da stvarno imamo grupe do 50 studenata kao sto to pise na webu faxa mozda bi stavrno bilo svima puno lakse.

Moje je misljenje da Hrvatska jednostavno jos nije spremna (niti je bila spremna kad je sve pocelo) na bolonju sta god svi pricali. Bolonja se provodi na silu i kako tko stigne.[/quote]

Rjesenje je trivijalno. Ako ne mozemo povecati broj profesora i asistenata, smanjimo broj studenata. Diplomirat ce ih na kraju isto.
SickJedi (napisa):

Rjesenje je trivijalno. Ako ne mozemo povecati broj profesora i asistenata, smanjimo broj studenata. Diplomirat ce ih na kraju isto.

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
140 = 152 - 12

PostPostano: 23:59 čet, 20. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Komentati na sfus.blog.hr"]Jel mi moze netko rijesit ovu diferencijalnu jednadzbu:
x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!

Ne mogu se oteti dojmu da su mi Milojka, Brane, Jadranka K. i pogotovo "tetak iz Amerike" strašno poznati. :twisted:
x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!

Ne mogu se oteti dojmu da su mi Milojka, Brane, Jadranka K. i pogotovo "tetak iz Amerike" strašno poznati. Twisted Evil

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:04 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vjekovac opet jase? :wink:
Vjekovac opet jase? Wink

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:30 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Vjekovac opet jase? :wink:[/quote]

Kad je na "tudjem" terenu, cak je i zabavan. :D (nemojte mu reci da sam to napisao ;))

Meni nitko nije odgovorio na pitanje kakva su to dva prosvjeda na Matematici do sada bila... :( Ja se, u ovih ponesto godina, ne sjecam niti jednog... :neznam:
krcko (napisa):
Vjekovac opet jase? Wink

Kad je na "tudjem" terenu, cak je i zabavan. Very Happy (nemojte mu reci da sam to napisao Wink)

Meni nitko nije odgovorio na pitanje kakva su to dva prosvjeda na Matematici do sada bila... Sad Ja se, u ovih ponesto godina, ne sjecam niti jednog... Ja to stvarno ne znam

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:50 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo jednog [url=http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,9,21,brkic_komentar,91039.jl]zanimljivog komentara[/url] prosvjeda i općenito stanja bolonjske reforme.
Evo jednog zanimljivog komentara prosvjeda i općenito stanja bolonjske reforme.

[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 9:59 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]Ja mislim da se nadležne i odgovorne osobe (profesori, asistenti...) za funkcioniranje visokoškolskih ustanova se ne bi trebale previše osvrtati na trzavice kod studenata oko Bolonjskog procesa. Bolonjski proces, kako mu samo ime kaže je [u]proces[/u], a svaki proces neposredno nakon uvođenja prolazi fazu uhodavanja, pa tako i ovaj. Dakako, razumijem gorčinu studenata koji studiraju po novom programu dok je on u fazi uhodavanja i znam da se osjećaju kao pokusni kunići, jer oni to zaista i jesu. Ali drugog načina nema. Ova država se mora osuvremeniti u mnogim segmentima, pa tako i u visokoškolskim. I na kraju za ove ogorčene bih citirao JFK-a: [i]Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.[/i][/quote]

Sve bi to bilo u redu da me sve ovo skupa ne podsjeca na Kafkin [u]Proces[/u]. :P
A sto se tice ovog na kraju, mislim da je [b]pomalo[/b] licemjerna izjava od nekog sa starog (boljeg) studija. :evil:
Crni (napisa):
Ja mislim da se nadležne i odgovorne osobe (profesori, asistenti...) za funkcioniranje visokoškolskih ustanova se ne bi trebale previše osvrtati na trzavice kod studenata oko Bolonjskog procesa. Bolonjski proces, kako mu samo ime kaže je proces, a svaki proces neposredno nakon uvođenja prolazi fazu uhodavanja, pa tako i ovaj. Dakako, razumijem gorčinu studenata koji studiraju po novom programu dok je on u fazi uhodavanja i znam da se osjećaju kao pokusni kunići, jer oni to zaista i jesu. Ali drugog načina nema. Ova država se mora osuvremeniti u mnogim segmentima, pa tako i u visokoškolskim. I na kraju za ove ogorčene bih citirao JFK-a: Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.

Sve bi to bilo u redu da me sve ovo skupa ne podsjeca na Kafkin Proces. Razz
A sto se tice ovog na kraju, mislim da je pomalo licemjerna izjava od nekog sa starog (boljeg) studija. Evil or Very Mad

[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 11:50 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Proces... Tako je... Ide polako ali sigurno. Siguran sam da ce nakon nekog vremena to doci do stadija kad ce drzava, ministarstvo, fakultet i studenti bit zadovoljni s tim. Trenutno je totalni kaos. Svaki fax pili svoje. Svuda se studneti bune (neki glasnije, neki samo sapcu).

Isto tako mislim da je slijepo drzanje propisa besmisleno. Eto ja sam jos prije godinu, dvije inzistirao na tome da imamo [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=301]grupe do 50[/url] ljudi kao sto web faxa tvdi (sjetit ce se neki asistenti te rasprave, en da mi se sad traziti di je to) i da je onda razumno da se od nas ocekuje da ispunimo svoje obaveze. Ovako mi se jos uvije cini besmisleno da se od studenata ocekuje da ispune zadana ocekivanja kad fax nije dao ni ono sto je garantirao (pod garantirao smatram ono sta pise na sluzbenom webu). Zasto bi studenti morali ispuniti ocekivanja faxa kad fax ne ispunjuje svoje obecanje? Ja sam na to upozorio jos dosta davno. Bilo bi bolje da su to makli s weba.

Nikako ne bih zelio da se sroza kvaliteta nastave, ispita i na kraju vrijednost diplome PMF-MO-a, ali mislim da je ipak u experimentalnom razdoblju bolje ici na ruku vecine (studenti) nego na ruku onih koji drze nastavu i ispite.[/quote]

Potpisujem. :klapklap:
SickJedi (napisa):

Isto tako mislim da je slijepo drzanje propisa besmisleno. Eto ja sam jos prije godinu, dvije inzistirao na tome da imamo grupe do 50 ljudi kao sto web faxa tvdi (sjetit ce se neki asistenti te rasprave, en da mi se sad traziti di je to) i da je onda razumno da se od nas ocekuje da ispunimo svoje obaveze. Ovako mi se jos uvije cini besmisleno da se od studenata ocekuje da ispune zadana ocekivanja kad fax nije dao ni ono sto je garantirao (pod garantirao smatram ono sta pise na sluzbenom webu). Zasto bi studenti morali ispuniti ocekivanja faxa kad fax ne ispunjuje svoje obecanje? Ja sam na to upozorio jos dosta davno. Bilo bi bolje da su to makli s weba.

Potpisujem. Toooooo, majstoreeeee!

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 14:16 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="SickJedi"]Meni se cini da je problem u resursima. Mi jednostavno nemamo resursa za bolonju pa provodimo balkanju. Da imamo dovoljno profesora,asistenata, predavaona i racunalnih praktikuma da stvarno imamo grupe do 50 studenata kao sto to pise na webu faxa mozda bi stavrno bilo svima puno lakse.

Moje je misljenje da Hrvatska jednostavno jos nije spremna (niti je bila spremna kad je sve pocelo) na bolonju sta god svi pricali. Bolonja se provodi na silu i kako tko stigne.[/quote]

Rjesenje je trivijalno. Ako ne mozemo povecati broj profesora i asistenata, smanjimo broj studenata. Diplomirat ce ih na kraju isto.[/quote]

Ako je to tako trivijalno zasto to nije odmah ucinjeno?
krcko (napisa):
SickJedi (napisa):

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Debla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
13 = 20 - 7

PostPostano: 22:47 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Evo jednog [url=http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,9,21,brkic_komentar,91039.jl]zanimljivog komentara[/url] prosvjeda i općenito stanja bolonjske reforme.[/quote]

amen!

mislim meni je jasno da sam potpuno ja kriva što sam pala godinu, i jasno je da studenti koju padaju godinu su si sami krivi, ali ako pogledam da sam na drugom fakultetu mogla tri put izać na ispit (a da to ne bi bio popravni , neki ga zovu rok neki kolokvij, a mislim da je zabranjeno reć da se radi o roku), na nekom čak 7 puta, i da mi je trebalo podosta vremena da skroz kužim gradivo, a stvarno nije da nisam učila redovito, jer sam svaki kolegij učila redovito, kolko tolko, zadaće se moraju pisat a blicevi te tjeraju na rad,onda se iskreno zapitam zašto sam upisala taj faks?
zato što volim matematiku, a imam tako meni ružne ocjene u indeksu, masu ocjena bi bila odbila da sam morala, jer dok sam došla do usmenog znam da sam znala bolje,al mi kolokviji nažalost to nisu pokazivali, al ipak sam kolko tolko bila ponosna na moj "uspjeh", jer nisu svi bili dali sve, i onda padnem integralni, izgubim vjeru u sebe, ponos što studiram matematiku, ljubav prema rješavanju zadataka i proučavanju teorije..
a sve to ne bi bilo tako da sam starija godinu dana, izašla bi još jednom, ko zna, prošla i imala bi očišćenu prvu i drugu godinu..
idem tužit mamu i tatu, zašto nisam starija godinu dana!
krcko (napisa):
Evo jednog zanimljivog komentara prosvjeda i općenito stanja bolonjske reforme.

amen!

mislim meni je jasno da sam potpuno ja kriva što sam pala godinu, i jasno je da studenti koju padaju godinu su si sami krivi, ali ako pogledam da sam na drugom fakultetu mogla tri put izać na ispit (a da to ne bi bio popravni , neki ga zovu rok neki kolokvij, a mislim da je zabranjeno reć da se radi o roku), na nekom čak 7 puta, i da mi je trebalo podosta vremena da skroz kužim gradivo, a stvarno nije da nisam učila redovito, jer sam svaki kolegij učila redovito, kolko tolko, zadaće se moraju pisat a blicevi te tjeraju na rad,onda se iskreno zapitam zašto sam upisala taj faks?
zato što volim matematiku, a imam tako meni ružne ocjene u indeksu, masu ocjena bi bila odbila da sam morala, jer dok sam došla do usmenog znam da sam znala bolje,al mi kolokviji nažalost to nisu pokazivali, al ipak sam kolko tolko bila ponosna na moj "uspjeh", jer nisu svi bili dali sve, i onda padnem integralni, izgubim vjeru u sebe, ponos što studiram matematiku, ljubav prema rješavanju zadataka i proučavanju teorije..
a sve to ne bi bilo tako da sam starija godinu dana, izašla bi još jednom, ko zna, prošla i imala bi očišćenu prvu i drugu godinu..
idem tužit mamu i tatu, zašto nisam starija godinu dana!

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 5:32 sub, 22. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"][quote="krcko"]Rjesenje je trivijalno. Ako ne mozemo povecati broj profesora i asistenata, smanjimo broj studenata. Diplomirat ce ih na kraju isto.[/quote]

Ako je to tako trivijalno zasto to nije odmah ucinjeno?[/quote]

Ne znam. Netransparentan nacin na koji se odlucuje o kvoti i tradicionalna inertnost faksa. Valjda se moralo dogoditi po 200 kandidata za usmeni na predmetima 2. godine da bi svi shvatili kako su nam brojke prevelike.

Moje misljenje je da smo i ove godine upisali malo previse studenata na nenastavnicki preddiplomski. No kvote su prvi puta isle po "linearnom modelu" i bilo je jako tesko predvidjeti koliko ce ljudi biti spremno zapoceti studij uz placanje skolarine. Mene je iznenadilo da ih se toliko upisalo na nenastavnicki studij uz placanje maksimalne skolarine, a na nastavnickom je jos bilo "jeftinih" mjesta. Ocito je buduca profesija vaznija od cijene studiranja. Za iducu godinu cu predloziti da se na nenastavnickom jos malo smanji broj besplatnih mjesta i poveca broj s maksimalnom skolarinom, ili rastegne linearni dio.
SickJedi (napisa):
krcko (napisa):

Ne znam. Netransparentan nacin na koji se odlucuje o kvoti i tradicionalna inertnost faksa. Valjda se moralo dogoditi po 200 kandidata za usmeni na predmetima 2. godine da bi svi shvatili kako su nam brojke prevelike.

Moje misljenje je da smo i ove godine upisali malo previse studenata na nenastavnicki preddiplomski. No kvote su prvi puta isle po "linearnom modelu" i bilo je jako tesko predvidjeti koliko ce ljudi biti spremno zapoceti studij uz placanje skolarine. Mene je iznenadilo da ih se toliko upisalo na nenastavnicki studij uz placanje maksimalne skolarine, a na nastavnickom je jos bilo "jeftinih" mjesta. Ocito je buduca profesija vaznija od cijene studiranja. Za iducu godinu cu predloziti da se na nenastavnickom jos malo smanji broj besplatnih mjesta i poveca broj s maksimalnom skolarinom, ili rastegne linearni dio.

[Vrh]
Blatko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 18 - 4

PostPostano: 9:32 ned, 23. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ovo je tako dobro da moram podijeliti s vama :D

x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!

[quote="SFUSovci"]Nakon te klevete, pojavile su se teorije zavjere prema kojima su organizatori zapravo studenti društvenih i humanističkih znanosti, jer su matematičari nesposobni sami postaviti zahtjeve i boriti se za svoja prava. Kako bismo potvrdili svoju autentičnost, čak nam se nudilo da riješimo diferencijalne jednadžbe![/quote][/quote]

Brane, student PMF - MO, potvrđuje autentičnost:
[quote="Brane na sfus.blog.hr"] ... a ti Milojko ***, **** ***** , šta se javljaš kad ne znaš ni parcijalnu diferencijalnu jednadžbu riješit!
[/quote] :sheep2:
krcko (napisa):
Ovo je tako dobro da moram podijeliti s vama Very Happy

x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!

SFUSovci (napisa):
Nakon te klevete, pojavile su se teorije zavjere prema kojima su organizatori zapravo studenti društvenih i humanističkih znanosti, jer su matematičari nesposobni sami postaviti zahtjeve i boriti se za svoja prava. Kako bismo potvrdili svoju autentičnost, čak nam se nudilo da riješimo diferencijalne jednadžbe!

Brane, student PMF - MO, potvrđuje autentičnost:
Brane na sfus.blog.hr (napisa):
... a ti Milojko ***, **** ***** , šta se javljaš kad ne znaš ni parcijalnu diferencijalnu jednadžbu riješit!
Jos jedna ovca

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:43 ned, 23. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url=http://www.index.hr/clanak.aspx?id=359372]Cini se da se "nasih" 28 (po nekim pricama 29) studenata preselilo na Filozofiju[/url]... :silly:
Cini se da se "nasih" 28 (po nekim pricama 29) studenata preselilo na Filozofiju... #Silly

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 22:02 ned, 23. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

izdvojit cu samo zadnju recenicu iz cijelog clanka jer bi na nju volio cut odgovor

[quote="clanak"]Ako je upis po semestru, prolaz po semestru, ključna riječ kod 'bolonje' je semestralno, zašto se plaća upis cijele godine i zašto se 'pada' cijela godina?[/quote]

inca, clanak je jako interesantan i ima dosta pitanja na koja bi svaki bolonjac htio cut odgovor, iako je clanak vezan za FF, mislim (ZNAM!) da ima ljudi na MO koje muce slicni/isti problemi

i pobavljam volio bi cut odg na ono gore pitanje, sigurno ce bit nesto zanimljivo :)
izdvojit cu samo zadnju recenicu iz cijelog clanka jer bi na nju volio cut odgovor

clanak (napisa):
Ako je upis po semestru, prolaz po semestru, ključna riječ kod 'bolonje' je semestralno, zašto se plaća upis cijele godine i zašto se 'pada' cijela godina?

inca, clanak je jako interesantan i ima dosta pitanja na koja bi svaki bolonjac htio cut odgovor, iako je clanak vezan za FF, mislim (ZNAM!) da ima ljudi na MO koje muce slicni/isti problemi

i pobavljam volio bi cut odg na ono gore pitanje, sigurno ce bit nesto zanimljivo Smile

osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 23:13 ned, 23. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]izdvojit cu samo zadnju recenicu iz cijelog clanka jer bi na nju volio cut odgovor

[quote="clanak"]Ako je upis po semestru, prolaz po semestru, ključna riječ kod 'bolonje' je semestralno, zašto se plaća upis cijele godine i zašto se 'pada' cijela godina?[/quote]

i pobavljam volio bi cut odg na ono gore pitanje, sigurno ce bit nesto zanimljivo :)[/quote]

clanak je jako dobar... po bolonji ne postoji pad godine jer ne postoji godina studija, vec samo godina studiranja...
fireball (napisa):

clanak (napisa):
Ako je upis po semestru, prolaz po semestru, ključna riječ kod 'bolonje' je semestralno, zašto se plaća upis cijele godine i zašto se 'pada' cijela godina?

i pobavljam volio bi cut odg na ono gore pitanje, sigurno ce bit nesto zanimljivo Smile

clanak je jako dobar... po bolonji ne postoji pad godine jer ne postoji godina studija, vec samo godina studiranja...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Sljedeće
Stranica 8 / 13.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum