Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:19 čet, 20. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Ja mislim da se nadležne i odgovorne osobe (profesori, asistenti...) za funkcioniranje visokoškolskih ustanova se ne bi trebale previše osvrtati na trzavice kod studenata oko Bolonjskog procesa. Bolonjski proces, kako mu samo ime kaže je [u]proces[/u], a svaki proces neposredno nakon uvođenja prolazi fazu uhodavanja, pa tako i ovaj. Dakako, razumijem gorčinu studenata koji studiraju po novom programu dok je on u fazi uhodavanja i znam da se osjećaju kao pokusni kunići, jer oni to zaista i jesu. Ali drugog načina nema. Ova država se mora osuvremeniti u mnogim segmentima, pa tako i u visokoškolskim. I na kraju za ove ogorčene bih citirao JFK-a: [i]Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.[/i]
Ja mislim da se nadležne i odgovorne osobe (profesori, asistenti...) za funkcioniranje visokoškolskih ustanova se ne bi trebale previše osvrtati na trzavice kod studenata oko Bolonjskog procesa. Bolonjski proces, kako mu samo ime kaže je proces, a svaki proces neposredno nakon uvođenja prolazi fazu uhodavanja, pa tako i ovaj. Dakako, razumijem gorčinu studenata koji studiraju po novom programu dok je on u fazi uhodavanja i znam da se osjećaju kao pokusni kunići, jer oni to zaista i jesu. Ali drugog načina nema. Ova država se mora osuvremeniti u mnogim segmentima, pa tako i u visokoškolskim. I na kraju za ove ogorčene bih citirao JFK-a: Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
Postano: 23:45 čet, 20. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Proces... Tako je... Ide polako ali sigurno. Siguran sam da ce nakon nekog vremena to doci do stadija kad ce drzava, ministarstvo, fakultet i studenti bit zadovoljni s tim. Trenutno je totalni kaos. Svaki fax pili svoje. Svuda se studneti bune (neki glasnije, neki samo sapcu).
Meni se cini da je problem u resursima. Mi jednostavno nemamo resursa za bolonju pa provodimo balkanju. Da imamo dovoljno profesora,asistenata, predavaona i racunalnih praktikuma da stvarno imamo grupe do 50 studenata kao sto to pise na webu faxa mozda bi stavrno bilo svima puno lakse.
Moje je misljenje da Hrvatska jednostavno jos nije spremna (niti je bila spremna kad je sve pocelo) na bolonju sta god svi pricali. Bolonja se provodi na silu i kako tko stigne.
Isto tako mislim da je slijepo drzanje propisa besmisleno. Eto ja sam jos prije godinu, dvije inzistirao na tome da imamo [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=301]grupe do 50[/url] ljudi kao sto web faxa tvdi (sjetit ce se neki asistenti te rasprave, en da mi se sad traziti di je to) i da je onda razumno da se od nas ocekuje da ispunimo svoje obaveze. Ovako mi se jos uvije cini besmisleno da se od studenata ocekuje da ispune zadana ocekivanja kad fax nije dao ni ono sto je garantirao (pod garantirao smatram ono sta pise na sluzbenom webu). Zasto bi studenti morali ispuniti ocekivanja faxa kad fax ne ispunjuje svoje obecanje? Ja sam na to upozorio jos dosta davno. Bilo bi bolje da su to makli s weba.
Nikako ne bih zelio da se sroza kvaliteta nastave, ispita i na kraju vrijednost diplome PMF-MO-a, ali mislim da je ipak u experimentalnom razdoblju bolje ici na ruku vecine (studenti) nego na ruku onih koji drze nastavu i ispite.
Proces... Tako je... Ide polako ali sigurno. Siguran sam da ce nakon nekog vremena to doci do stadija kad ce drzava, ministarstvo, fakultet i studenti bit zadovoljni s tim. Trenutno je totalni kaos. Svaki fax pili svoje. Svuda se studneti bune (neki glasnije, neki samo sapcu).
Meni se cini da je problem u resursima. Mi jednostavno nemamo resursa za bolonju pa provodimo balkanju. Da imamo dovoljno profesora,asistenata, predavaona i racunalnih praktikuma da stvarno imamo grupe do 50 studenata kao sto to pise na webu faxa mozda bi stavrno bilo svima puno lakse.
Moje je misljenje da Hrvatska jednostavno jos nije spremna (niti je bila spremna kad je sve pocelo) na bolonju sta god svi pricali. Bolonja se provodi na silu i kako tko stigne.
Isto tako mislim da je slijepo drzanje propisa besmisleno. Eto ja sam jos prije godinu, dvije inzistirao na tome da imamo grupe do 50 ljudi kao sto web faxa tvdi (sjetit ce se neki asistenti te rasprave, en da mi se sad traziti di je to) i da je onda razumno da se od nas ocekuje da ispunimo svoje obaveze. Ovako mi se jos uvije cini besmisleno da se od studenata ocekuje da ispune zadana ocekivanja kad fax nije dao ni ono sto je garantirao (pod garantirao smatram ono sta pise na sluzbenom webu). Zasto bi studenti morali ispuniti ocekivanja faxa kad fax ne ispunjuje svoje obecanje? Ja sam na to upozorio jos dosta davno. Bilo bi bolje da su to makli s weba.
Nikako ne bih zelio da se sroza kvaliteta nastave, ispita i na kraju vrijednost diplome PMF-MO-a, ali mislim da je ipak u experimentalnom razdoblju bolje ici na ruku vecine (studenti) nego na ruku onih koji drze nastavu i ispite.
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 23:46 čet, 20. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Ovo je tako dobro da moram podijeliti s vama :D
[quote="Komentati na sfus.blog.hr"]Jel mi moze netko rijesit ovu diferencijalnu jednadzbu:
x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!
M. (Milojka, druga godina 19.09.2007. 02:04)[/quote]
[quote="SFUSovci"]Nakon te klevete, pojavile su se teorije zavjere prema kojima su organizatori zapravo studenti društvenih i humanističkih znanosti, jer su matematičari nesposobni sami postaviti zahtjeve i boriti se za svoja prava. Kako bismo potvrdili svoju autentičnost, čak nam se nudilo da riješimo diferencijalne jednadžbe![/quote]
Ovo je tako dobro da moram podijeliti s vama
Komentati na sfus.blog.hr (napisa): | Jel mi moze netko rijesit ovu diferencijalnu jednadzbu:
x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!
M. (Milojka, druga godina 19.09.2007. 02:04) |
SFUSovci (napisa): | Nakon te klevete, pojavile su se teorije zavjere prema kojima su organizatori zapravo studenti društvenih i humanističkih znanosti, jer su matematičari nesposobni sami postaviti zahtjeve i boriti se za svoja prava. Kako bismo potvrdili svoju autentičnost, čak nam se nudilo da riješimo diferencijalne jednadžbe! |
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:30 pet, 21. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Vjekovac opet jase? :wink:[/quote]
Kad je na "tudjem" terenu, cak je i zabavan. :D (nemojte mu reci da sam to napisao ;))
Meni nitko nije odgovorio na pitanje kakva su to dva prosvjeda na Matematici do sada bila... :( Ja se, u ovih ponesto godina, ne sjecam niti jednog... :neznam:
krcko (napisa): | Vjekovac opet jase? |
Kad je na "tudjem" terenu, cak je i zabavan. (nemojte mu reci da sam to napisao )
Meni nitko nije odgovorio na pitanje kakva su to dva prosvjeda na Matematici do sada bila... Ja se, u ovih ponesto godina, ne sjecam niti jednog...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:59 pet, 21. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]Ja mislim da se nadležne i odgovorne osobe (profesori, asistenti...) za funkcioniranje visokoškolskih ustanova se ne bi trebale previše osvrtati na trzavice kod studenata oko Bolonjskog procesa. Bolonjski proces, kako mu samo ime kaže je [u]proces[/u], a svaki proces neposredno nakon uvođenja prolazi fazu uhodavanja, pa tako i ovaj. Dakako, razumijem gorčinu studenata koji studiraju po novom programu dok je on u fazi uhodavanja i znam da se osjećaju kao pokusni kunići, jer oni to zaista i jesu. Ali drugog načina nema. Ova država se mora osuvremeniti u mnogim segmentima, pa tako i u visokoškolskim. I na kraju za ove ogorčene bih citirao JFK-a: [i]Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.[/i][/quote]
Sve bi to bilo u redu da me sve ovo skupa ne podsjeca na Kafkin [u]Proces[/u]. :P
A sto se tice ovog na kraju, mislim da je [b]pomalo[/b] licemjerna izjava od nekog sa starog (boljeg) studija. :evil:
Crni (napisa): | Ja mislim da se nadležne i odgovorne osobe (profesori, asistenti...) za funkcioniranje visokoškolskih ustanova se ne bi trebale previše osvrtati na trzavice kod studenata oko Bolonjskog procesa. Bolonjski proces, kako mu samo ime kaže je proces, a svaki proces neposredno nakon uvođenja prolazi fazu uhodavanja, pa tako i ovaj. Dakako, razumijem gorčinu studenata koji studiraju po novom programu dok je on u fazi uhodavanja i znam da se osjećaju kao pokusni kunići, jer oni to zaista i jesu. Ali drugog načina nema. Ova država se mora osuvremeniti u mnogim segmentima, pa tako i u visokoškolskim. I na kraju za ove ogorčene bih citirao JFK-a: Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country. |
Sve bi to bilo u redu da me sve ovo skupa ne podsjeca na Kafkin Proces.
A sto se tice ovog na kraju, mislim da je pomalo licemjerna izjava od nekog sa starog (boljeg) studija.
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:50 pet, 21. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="SickJedi"]Proces... Tako je... Ide polako ali sigurno. Siguran sam da ce nakon nekog vremena to doci do stadija kad ce drzava, ministarstvo, fakultet i studenti bit zadovoljni s tim. Trenutno je totalni kaos. Svaki fax pili svoje. Svuda se studneti bune (neki glasnije, neki samo sapcu).
Isto tako mislim da je slijepo drzanje propisa besmisleno. Eto ja sam jos prije godinu, dvije inzistirao na tome da imamo [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=301]grupe do 50[/url] ljudi kao sto web faxa tvdi (sjetit ce se neki asistenti te rasprave, en da mi se sad traziti di je to) i da je onda razumno da se od nas ocekuje da ispunimo svoje obaveze. Ovako mi se jos uvije cini besmisleno da se od studenata ocekuje da ispune zadana ocekivanja kad fax nije dao ni ono sto je garantirao (pod garantirao smatram ono sta pise na sluzbenom webu). Zasto bi studenti morali ispuniti ocekivanja faxa kad fax ne ispunjuje svoje obecanje? Ja sam na to upozorio jos dosta davno. Bilo bi bolje da su to makli s weba.
Nikako ne bih zelio da se sroza kvaliteta nastave, ispita i na kraju vrijednost diplome PMF-MO-a, ali mislim da je ipak u experimentalnom razdoblju bolje ici na ruku vecine (studenti) nego na ruku onih koji drze nastavu i ispite.[/quote]
Potpisujem. :klapklap:
SickJedi (napisa): | Proces... Tako je... Ide polako ali sigurno. Siguran sam da ce nakon nekog vremena to doci do stadija kad ce drzava, ministarstvo, fakultet i studenti bit zadovoljni s tim. Trenutno je totalni kaos. Svaki fax pili svoje. Svuda se studneti bune (neki glasnije, neki samo sapcu).
Isto tako mislim da je slijepo drzanje propisa besmisleno. Eto ja sam jos prije godinu, dvije inzistirao na tome da imamo grupe do 50 ljudi kao sto web faxa tvdi (sjetit ce se neki asistenti te rasprave, en da mi se sad traziti di je to) i da je onda razumno da se od nas ocekuje da ispunimo svoje obaveze. Ovako mi se jos uvije cini besmisleno da se od studenata ocekuje da ispune zadana ocekivanja kad fax nije dao ni ono sto je garantirao (pod garantirao smatram ono sta pise na sluzbenom webu). Zasto bi studenti morali ispuniti ocekivanja faxa kad fax ne ispunjuje svoje obecanje? Ja sam na to upozorio jos dosta davno. Bilo bi bolje da su to makli s weba.
Nikako ne bih zelio da se sroza kvaliteta nastave, ispita i na kraju vrijednost diplome PMF-MO-a, ali mislim da je ipak u experimentalnom razdoblju bolje ici na ruku vecine (studenti) nego na ruku onih koji drze nastavu i ispite. |
Potpisujem.
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Debla Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:47 pet, 21. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Evo jednog [url=http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,9,21,brkic_komentar,91039.jl]zanimljivog komentara[/url] prosvjeda i općenito stanja bolonjske reforme.[/quote]
amen!
mislim meni je jasno da sam potpuno ja kriva što sam pala godinu, i jasno je da studenti koju padaju godinu su si sami krivi, ali ako pogledam da sam na drugom fakultetu mogla tri put izać na ispit (a da to ne bi bio popravni , neki ga zovu rok neki kolokvij, a mislim da je zabranjeno reć da se radi o roku), na nekom čak 7 puta, i da mi je trebalo podosta vremena da skroz kužim gradivo, a stvarno nije da nisam učila redovito, jer sam svaki kolegij učila redovito, kolko tolko, zadaće se moraju pisat a blicevi te tjeraju na rad,onda se iskreno zapitam zašto sam upisala taj faks?
zato što volim matematiku, a imam tako meni ružne ocjene u indeksu, masu ocjena bi bila odbila da sam morala, jer dok sam došla do usmenog znam da sam znala bolje,al mi kolokviji nažalost to nisu pokazivali, al ipak sam kolko tolko bila ponosna na moj "uspjeh", jer nisu svi bili dali sve, i onda padnem integralni, izgubim vjeru u sebe, ponos što studiram matematiku, ljubav prema rješavanju zadataka i proučavanju teorije..
a sve to ne bi bilo tako da sam starija godinu dana, izašla bi još jednom, ko zna, prošla i imala bi očišćenu prvu i drugu godinu..
idem tužit mamu i tatu, zašto nisam starija godinu dana!
amen!
mislim meni je jasno da sam potpuno ja kriva što sam pala godinu, i jasno je da studenti koju padaju godinu su si sami krivi, ali ako pogledam da sam na drugom fakultetu mogla tri put izać na ispit (a da to ne bi bio popravni , neki ga zovu rok neki kolokvij, a mislim da je zabranjeno reć da se radi o roku), na nekom čak 7 puta, i da mi je trebalo podosta vremena da skroz kužim gradivo, a stvarno nije da nisam učila redovito, jer sam svaki kolegij učila redovito, kolko tolko, zadaće se moraju pisat a blicevi te tjeraju na rad,onda se iskreno zapitam zašto sam upisala taj faks?
zato što volim matematiku, a imam tako meni ružne ocjene u indeksu, masu ocjena bi bila odbila da sam morala, jer dok sam došla do usmenog znam da sam znala bolje,al mi kolokviji nažalost to nisu pokazivali, al ipak sam kolko tolko bila ponosna na moj "uspjeh", jer nisu svi bili dali sve, i onda padnem integralni, izgubim vjeru u sebe, ponos što studiram matematiku, ljubav prema rješavanju zadataka i proučavanju teorije..
a sve to ne bi bilo tako da sam starija godinu dana, izašla bi još jednom, ko zna, prošla i imala bi očišćenu prvu i drugu godinu..
idem tužit mamu i tatu, zašto nisam starija godinu dana!
|
|
|
[Vrh] |
|
Blatko Forumaš(ica)
|
Postano: 9:32 ned, 23. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Ovo je tako dobro da moram podijeliti s vama :D
[quote="Komentati na sfus.blog.hr"]Jel mi moze netko rijesit ovu diferencijalnu jednadzbu:
x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!
M. (Milojka, druga godina 19.09.2007. 02:04)[/quote]
[quote="SFUSovci"]Nakon te klevete, pojavile su se teorije zavjere prema kojima su organizatori zapravo studenti društvenih i humanističkih znanosti, jer su matematičari nesposobni sami postaviti zahtjeve i boriti se za svoja prava. Kako bismo potvrdili svoju autentičnost, čak nam se nudilo da riješimo diferencijalne jednadžbe![/quote][/quote]
Brane, student PMF - MO, potvrđuje autentičnost:
[quote="Brane na sfus.blog.hr"] ... a ti Milojko ***, **** ***** , šta se javljaš kad ne znaš ni parcijalnu diferencijalnu jednadžbu riješit!
[/quote] :sheep2:
krcko (napisa): | Ovo je tako dobro da moram podijeliti s vama
Komentati na sfus.blog.hr (napisa): | Jel mi moze netko rijesit ovu diferencijalnu jednadzbu:
x^2 +5 = 9.
Zahvaljujem!
M. (Milojka, druga godina 19.09.2007. 02:04) |
SFUSovci (napisa): | Nakon te klevete, pojavile su se teorije zavjere prema kojima su organizatori zapravo studenti društvenih i humanističkih znanosti, jer su matematičari nesposobni sami postaviti zahtjeve i boriti se za svoja prava. Kako bismo potvrdili svoju autentičnost, čak nam se nudilo da riješimo diferencijalne jednadžbe! |
|
Brane, student PMF - MO, potvrđuje autentičnost:
Brane na sfus.blog.hr (napisa): | ... a ti Milojko ***, **** ***** , šta se javljaš kad ne znaš ni parcijalnu diferencijalnu jednadžbu riješit!
|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:02 ned, 23. 9. 2007 Naslov: |
|
|
izdvojit cu samo zadnju recenicu iz cijelog clanka jer bi na nju volio cut odgovor
[quote="clanak"]Ako je upis po semestru, prolaz po semestru, ključna riječ kod 'bolonje' je semestralno, zašto se plaća upis cijele godine i zašto se 'pada' cijela godina?[/quote]
inca, clanak je jako interesantan i ima dosta pitanja na koja bi svaki bolonjac htio cut odgovor, iako je clanak vezan za FF, mislim (ZNAM!) da ima ljudi na MO koje muce slicni/isti problemi
i pobavljam volio bi cut odg na ono gore pitanje, sigurno ce bit nesto zanimljivo :)
izdvojit cu samo zadnju recenicu iz cijelog clanka jer bi na nju volio cut odgovor
clanak (napisa): | Ako je upis po semestru, prolaz po semestru, ključna riječ kod 'bolonje' je semestralno, zašto se plaća upis cijele godine i zašto se 'pada' cijela godina? |
inca, clanak je jako interesantan i ima dosta pitanja na koja bi svaki bolonjac htio cut odgovor, iako je clanak vezan za FF, mislim (ZNAM!) da ima ljudi na MO koje muce slicni/isti problemi
i pobavljam volio bi cut odg na ono gore pitanje, sigurno ce bit nesto zanimljivo
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)
|
Postano: 23:13 ned, 23. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="fireball"]izdvojit cu samo zadnju recenicu iz cijelog clanka jer bi na nju volio cut odgovor
[quote="clanak"]Ako je upis po semestru, prolaz po semestru, ključna riječ kod 'bolonje' je semestralno, zašto se plaća upis cijele godine i zašto se 'pada' cijela godina?[/quote]
i pobavljam volio bi cut odg na ono gore pitanje, sigurno ce bit nesto zanimljivo :)[/quote]
clanak je jako dobar... po bolonji ne postoji pad godine jer ne postoji godina studija, vec samo godina studiranja...
fireball (napisa): | izdvojit cu samo zadnju recenicu iz cijelog clanka jer bi na nju volio cut odgovor
clanak (napisa): | Ako je upis po semestru, prolaz po semestru, ključna riječ kod 'bolonje' je semestralno, zašto se plaća upis cijele godine i zašto se 'pada' cijela godina? |
i pobavljam volio bi cut odg na ono gore pitanje, sigurno ce bit nesto zanimljivo |
clanak je jako dobar... po bolonji ne postoji pad godine jer ne postoji godina studija, vec samo godina studiranja...
|
|
[Vrh] |
|
|