Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 15:33 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]otac joj je dobro prenio vijesti, stvarno su razgovarali s našim dekanom i reko je da su šanse za uvođenjem još jednog roka za bolonjce nikakve[/quote]
nije joj dobro prenio
pogledaj sto je ona napisala "da ce se u srijedu odlucivat oce li biti "dekanskog roka" kod nas."
a sto sam ja rekla da je dekanski rok
DODATNI rok za bolonjce NIJE dekanski i nema veze s dekanskim
dekanski rok je jedan od oblika izvanrednih ispitnih rokova koji se sastoje od pismenog ispita i usmenog
za bolonjske studente na math, rokovi ne postoje
besides, dekanski rok vec traje, tako da nema smisla ista drugo zvati dekanskim, eventualno dodatnim :)
dodatnu mogucnost zvati rokovima je neosnovano, jer na rok se izadje kad se ima potpis = zadovoljeni neki uvjeti s kolegija, a bolonjci potpisa nemaju
@krcko: ja cu te drzati za rijec i ako vijece izglasa dodatni rok (a sad mi dajes dodatni motiv da glasam za njega :PPPP) ja naknadno upisujem konacne geometrije :)
red je da i ja jednom u zivotu platim neku molbu ;-)
mladac (napisa): | otac joj je dobro prenio vijesti, stvarno su razgovarali s našim dekanom i reko je da su šanse za uvođenjem još jednog roka za bolonjce nikakve |
nije joj dobro prenio
pogledaj sto je ona napisala "da ce se u srijedu odlucivat oce li biti "dekanskog roka" kod nas."
a sto sam ja rekla da je dekanski rok
DODATNI rok za bolonjce NIJE dekanski i nema veze s dekanskim
dekanski rok je jedan od oblika izvanrednih ispitnih rokova koji se sastoje od pismenog ispita i usmenog
za bolonjske studente na math, rokovi ne postoje
besides, dekanski rok vec traje, tako da nema smisla ista drugo zvati dekanskim, eventualno dodatnim
dodatnu mogucnost zvati rokovima je neosnovano, jer na rok se izadje kad se ima potpis = zadovoljeni neki uvjeti s kolegija, a bolonjci potpisa nemaju
@krcko: ja cu te drzati za rijec i ako vijece izglasa dodatni rok (a sad mi dajes dodatni motiv da glasam za njega ) ja naknadno upisujem konacne geometrije
red je da i ja jednom u zivotu platim neku molbu
|
|
[Vrh] |
|
chinchi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:08 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
ja sam pogrijesila,tj. da,krivo je prenio, i pod "dekanskim rokom" sam mislila dodatni rok(priliku za polaganje) za bolonjce(mislila sam da je jasno iz posta,al sad vidim da bas i nije)...zato sam valjda i stavila navodnike...uglavnom,svi barataju tim nazivom dekanski,pa makar se i odnosilo na bolonjce,pa me poneslo :oops:
ispricavam se ak je zbog mog posta doslo da bilo kakve zabune
ja sam pogrijesila,tj. da,krivo je prenio, i pod "dekanskim rokom" sam mislila dodatni rok(priliku za polaganje) za bolonjce(mislila sam da je jasno iz posta,al sad vidim da bas i nije)...zato sam valjda i stavila navodnike...uglavnom,svi barataju tim nazivom dekanski,pa makar se i odnosilo na bolonjce,pa me poneslo
ispricavam se ak je zbog mog posta doslo da bilo kakve zabune
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
speedy Forumaš(ica)

|
Postano: 17:29 uto, 25. 9. 2007 Naslov: ... |
|
|
Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit.
SAD MI RECITE DA JE TO NORMALNO!!S obzirom da godinu dana nece imati nikakvih obaveza preporucila je zaposlenje.
A tko garantira da ce moci naci posao i ovako je tesko naci posao sa diplomom.To je po meni katasrofalno i tu se treba nesto napraviti jer to nije nikome u cilju ni studentima,ni sveucilistima,ni drzavi.
Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit.
SAD MI RECITE DA JE TO NORMALNO!!S obzirom da godinu dana nece imati nikakvih obaveza preporucila je zaposlenje.
A tko garantira da ce moci naci posao i ovako je tesko naci posao sa diplomom.To je po meni katasrofalno i tu se treba nesto napraviti jer to nije nikome u cilju ni studentima,ni sveucilistima,ni drzavi.
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
chinchi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krafnica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
camellia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:00 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
ispada da ti moras platiti 100 kn da polazes te kolegije s vise godine. platis 100kn da netko razmotri tvoju molbu, naplacuje se to njegovo vrijeme koje ce on utrositi na tvoju molbu, taj posao koji on obavlja.
ja evo pisala molbu vijecu voditelja studija i ta je 200 kn. a ne zalim se. mislim, malo mi je zao, ali... sta cu.
pitanje: nije li se prosle godine pricalo o tome kako bi se ove godine te molbe trebale ukiniti, tj. da ce svakom biti omoguceno upisivanje kolegija cije su prethodnike dali, a u skladu s 'moguce upisivim' brojem ects bodova?
ispada da ti moras platiti 100 kn da polazes te kolegije s vise godine. platis 100kn da netko razmotri tvoju molbu, naplacuje se to njegovo vrijeme koje ce on utrositi na tvoju molbu, taj posao koji on obavlja.
ja evo pisala molbu vijecu voditelja studija i ta je 200 kn. a ne zalim se. mislim, malo mi je zao, ali... sta cu.
pitanje: nije li se prosle godine pricalo o tome kako bi se ove godine te molbe trebale ukiniti, tj. da ce svakom biti omoguceno upisivanje kolegija cije su prethodnike dali, a u skladu s 'moguce upisivim' brojem ects bodova?
_________________ If you decide to give up smoking and drinking, you don't actually live longer; it just seems longer.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
Postano: 18:14 uto, 25. 9. 2007 Naslov: Re: ... |
|
|
[quote="speedy"]Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit.
A tko garantira da ce moci naci posao i ovako je tesko naci posao sa diplomom.To je po meni katasrofalno i tu se treba nesto napraviti jer to nije nikome u cilju ni studentima,ni sveucilistima,ni drzavi.[/quote]
Ja sam bio kod prodekanice prije tjedan dana s tim problemom i rekla mi je da 100% neće biti nikakvog pauziranja nego će se eventualno morati pisati neka molba. Sad netko je tu "lud",nadam se da nisam ja :)
speedy (napisa): | Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit.
A tko garantira da ce moci naci posao i ovako je tesko naci posao sa diplomom.To je po meni katasrofalno i tu se treba nesto napraviti jer to nije nikome u cilju ni studentima,ni sveucilistima,ni drzavi. |
Ja sam bio kod prodekanice prije tjedan dana s tim problemom i rekla mi je da 100% neće biti nikakvog pauziranja nego će se eventualno morati pisati neka molba. Sad netko je tu "lud",nadam se da nisam ja
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:14 uto, 25. 9. 2007 Naslov: Re: ... |
|
|
[quote="speedy"]Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit.[/quote]
1. "Prodekanica", a ne "Dekanica"
2. "Diplomski", a ne "postdiplomski"
3. Eksplicitno smo (clanovi VVS koji ukljucuje i prodekana za nastavu) rekli da se to nece desiti, pa molim da ne dizes larmu tamo gdje ne treba.
:roll:
@kljuki: I to je vec receno. :| Nesi je povlacila pitanje na VVS-u i konacno je pocetkom ljeta to uknuto, pa cak i ukidanje potvrdjeno na Vijecu. :D Na zalost, Dekan je revidirao nasu odluku (sto, za sitnije financije, on moze). :(
speedy (napisa): | Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit. |
1. "Prodekanica", a ne "Dekanica"
2. "Diplomski", a ne "postdiplomski"
3. Eksplicitno smo (clanovi VVS koji ukljucuje i prodekana za nastavu) rekli da se to nece desiti, pa molim da ne dizes larmu tamo gdje ne treba.
@kljuki: I to je vec receno. Nesi je povlacila pitanje na VVS-u i konacno je pocetkom ljeta to uknuto, pa cak i ukidanje potvrdjeno na Vijecu. Na zalost, Dekan je revidirao nasu odluku (sto, za sitnije financije, on moze).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
somi Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:22 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Prosle godine se placalo... ako tebi nisu naplatili, imao si srecu. 8)
Ili mislis da je Nesi digla halabuku oko placanja zato jer joj je bilo dosadno? :roll:
Btw, automatizacija nema veze s nama, jer se sve vodi preko ISVU-a koji Sveuciliste (unatoc svim manama i protestima) gura na sve fakultete... :evil:
Prosle godine se placalo... ako tebi nisu naplatili, imao si srecu.
Ili mislis da je Nesi digla halabuku oko placanja zato jer joj je bilo dosadno?
Btw, automatizacija nema veze s nama, jer se sve vodi preko ISVU-a koji Sveuciliste (unatoc svim manama i protestima) gura na sve fakultete...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Sasuke Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:55 uto, 25. 9. 2007 Naslov: |
|
|
sto da vam kazem nakon svih ovih porucica.....jednostavno, nas fakultet, odjel matematike ima najstrozi ustroj....kad ce netko shvatiti da nam nista dobroga ne daju stavljajuci nam kolokvije SVE u jednom tjednu...to je prevelik stres i da ucis po 5 sati dnevno....di cemo iza svi zavrsiti, jaooo...
a sto se tice opet tih famoznih rezultata sjednice...ma, ne vjerujem ja
da ce nama donijeti to ikakve koristi.....uglavnom moramo bit sretni ako izidjemo kako tako sposobni za rad, gdje ce nas opet netko "maltretirati"....a takav je zivot....svi smo mi samo radnici....
sto da vam kazem nakon svih ovih porucica.....jednostavno, nas fakultet, odjel matematike ima najstrozi ustroj....kad ce netko shvatiti da nam nista dobroga ne daju stavljajuci nam kolokvije SVE u jednom tjednu...to je prevelik stres i da ucis po 5 sati dnevno....di cemo iza svi zavrsiti, jaooo...
a sto se tice opet tih famoznih rezultata sjednice...ma, ne vjerujem ja
da ce nama donijeti to ikakve koristi.....uglavnom moramo bit sretni ako izidjemo kako tako sposobni za rad, gdje ce nas opet netko "maltretirati"....a takav je zivot....svi smo mi samo radnici....
_________________ Never let the fear of striking out keep you from playing the game.
nyx
|
|
[Vrh] |
|
|