Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prosvjed
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 12:51 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam siguran da smo se razumjeli. Ja mislim da Vijece sutra [b]nece[/b] izglasati dodatni rok za bolonjce. Ako se to ipak dogodi, ja ukidam zadace, testove i kolokvije na svojim kolegijima.
Nisam siguran da smo se razumjeli. Ja mislim da Vijece sutra nece izglasati dodatni rok za bolonjce. Ako se to ipak dogodi, ja ukidam zadace, testove i kolokvije na svojim kolegijima.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 13:02 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma sve smo se mi razumjeli.
ak neće neće, ak hoće još bolje.
mene je samo zanimalo da li se može poništiti upis godine ako dođe do takvog slučaja.
ma sve smo se mi razumjeli.
ak neće neće, ak hoće još bolje.
mene je samo zanimalo da li se može poništiti upis godine ako dođe do takvog slučaja.

Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 15:33 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]otac joj je dobro prenio vijesti, stvarno su razgovarali s našim dekanom i reko je da su šanse za uvođenjem još jednog roka za bolonjce nikakve[/quote]

nije joj dobro prenio

pogledaj sto je ona napisala "da ce se u srijedu odlucivat oce li biti "dekanskog roka" kod nas."
a sto sam ja rekla da je dekanski rok

DODATNI rok za bolonjce NIJE dekanski i nema veze s dekanskim
dekanski rok je jedan od oblika izvanrednih ispitnih rokova koji se sastoje od pismenog ispita i usmenog
za bolonjske studente na math, rokovi ne postoje

besides, dekanski rok vec traje, tako da nema smisla ista drugo zvati dekanskim, eventualno dodatnim :)

dodatnu mogucnost zvati rokovima je neosnovano, jer na rok se izadje kad se ima potpis = zadovoljeni neki uvjeti s kolegija, a bolonjci potpisa nemaju

@krcko: ja cu te drzati za rijec i ako vijece izglasa dodatni rok (a sad mi dajes dodatni motiv da glasam za njega :PPPP) ja naknadno upisujem konacne geometrije :)
red je da i ja jednom u zivotu platim neku molbu ;-)
mladac (napisa):
otac joj je dobro prenio vijesti, stvarno su razgovarali s našim dekanom i reko je da su šanse za uvođenjem još jednog roka za bolonjce nikakve

nije joj dobro prenio

pogledaj sto je ona napisala "da ce se u srijedu odlucivat oce li biti "dekanskog roka" kod nas."
a sto sam ja rekla da je dekanski rok

DODATNI rok za bolonjce NIJE dekanski i nema veze s dekanskim
dekanski rok je jedan od oblika izvanrednih ispitnih rokova koji se sastoje od pismenog ispita i usmenog
za bolonjske studente na math, rokovi ne postoje

besides, dekanski rok vec traje, tako da nema smisla ista drugo zvati dekanskim, eventualno dodatnim Smile

dodatnu mogucnost zvati rokovima je neosnovano, jer na rok se izadje kad se ima potpis = zadovoljeni neki uvjeti s kolegija, a bolonjci potpisa nemaju

@krcko: ja cu te drzati za rijec i ako vijece izglasa dodatni rok (a sad mi dajes dodatni motiv da glasam za njega Blaeh!) ja naknadno upisujem konacne geometrije Smile
red je da i ja jednom u zivotu platim neku molbu Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
chinchi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 10 - 5

PostPostano: 16:08 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam pogrijesila,tj. da,krivo je prenio, i pod "dekanskim rokom" sam mislila dodatni rok(priliku za polaganje) za bolonjce(mislila sam da je jasno iz posta,al sad vidim da bas i nije)...zato sam valjda i stavila navodnike...uglavnom,svi barataju tim nazivom dekanski,pa makar se i odnosilo na bolonjce,pa me poneslo :oops:
ispricavam se ak je zbog mog posta doslo da bilo kakve zabune
ja sam pogrijesila,tj. da,krivo je prenio, i pod "dekanskim rokom" sam mislila dodatni rok(priliku za polaganje) za bolonjce(mislila sam da je jasno iz posta,al sad vidim da bas i nije)...zato sam valjda i stavila navodnike...uglavnom,svi barataju tim nazivom dekanski,pa makar se i odnosilo na bolonjce,pa me poneslo Embarassed
ispricavam se ak je zbog mog posta doslo da bilo kakve zabune

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Blah
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 8

PostPostano: 17:24 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma naravno,sad su i drugi fakulteti počeli s prosvjedima i uspjeli isposlovat dekanski rok,ali naši bolonjci ziher neće to dobit jer niti nemamo nikakve rokove...
Ma naravno,sad su i drugi fakulteti počeli s prosvjedima i uspjeli isposlovat dekanski rok,ali naši bolonjci ziher neće to dobit jer niti nemamo nikakve rokove...

[Vrh]
speedy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 17:29 uto, 25. 9. 2007    Naslov: ... Citirajte i odgovorite

Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit.
SAD MI RECITE DA JE TO NORMALNO!!S obzirom da godinu dana nece imati nikakvih obaveza preporucila je zaposlenje.
A tko garantira da ce moci naci posao i ovako je tesko naci posao sa diplomom.To je po meni katasrofalno i tu se treba nesto napraviti jer to nije nikome u cilju ni studentima,ni sveucilistima,ni drzavi.
Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit.
SAD MI RECITE DA JE TO NORMALNO!!S obzirom da godinu dana nece imati nikakvih obaveza preporucila je zaposlenje.
A tko garantira da ce moci naci posao i ovako je tesko naci posao sa diplomom.To je po meni katasrofalno i tu se treba nesto napraviti jer to nije nikome u cilju ni studentima,ni sveucilistima,ni drzavi.

[Vrh]
Blah
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 8

PostPostano: 17:31 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

I to sa plaćanjima molbi za upise predmeta s "više" godine,lani kad se upisivala "parcijala" iliti predmeti s više godine,nije bilo plaćanja nikakvih molbi. Što ne bi to trebalo bit po defaultu bolonje uipišeš koliko si položio a ne sad svake godine 100 molbi za svakog nasljednika kojeg hoću slušat,pljačka!
I to sa plaćanjima molbi za upise predmeta s "više" godine,lani kad se upisivala "parcijala" iliti predmeti s više godine,nije bilo plaćanja nikakvih molbi. Što ne bi to trebalo bit po defaultu bolonje uipišeš koliko si položio a ne sad svake godine 100 molbi za svakog nasljednika kojeg hoću slušat,pljačka!

[Vrh]
chinchi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 5

PostPostano: 17:34 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@speedy:mislim da se vec raspravljalo o tome i da je netko rekao da ce se to rjesavat pomocu molbi,tj. da ne bi trebalo bit "prazne" godine....osim ako je ovo sta ti znas nesto svjezija informacija...nemoj me drzat za rijec,jer ja vise u nista nisam sigurna :(
@speedy:mislim da se vec raspravljalo o tome i da je netko rekao da ce se to rjesavat pomocu molbi,tj. da ne bi trebalo bit "prazne" godine....osim ako je ovo sta ti znas nesto svjezija informacija...nemoj me drzat za rijec,jer ja vise u nista nisam sigurna Sad

[Vrh]
krafnica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 4

PostPostano: 17:44 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

nesto mi nije jasno, jel se placa 100kn po kolegiju kojeg se upisuje( sa vise godine ) ili sta? sutra se idem upisat pa da ne dodjem kratka za koju stotinu :lol:
nesto mi nije jasno, jel se placa 100kn po kolegiju kojeg se upisuje( sa vise godine ) ili sta? sutra se idem upisat pa da ne dodjem kratka za koju stotinu Laughing

[Vrh]
camellia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 17:45 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Nisam siguran da smo se razumjeli. Ja mislim da Vijece sutra [b]nece[/b] izglasati dodatni rok za bolonjce. Ako se to ipak dogodi, ja ukidam zadace, testove i kolokvije na svojim kolegijima.[/quote]

Zasto? I onda netko kaze da se ide nama na ruku... :?
krcko (napisa):
Nisam siguran da smo se razumjeli. Ja mislim da Vijece sutra nece izglasati dodatni rok za bolonjce. Ako se to ipak dogodi, ja ukidam zadace, testove i kolokvije na svojim kolegijima.

Zasto? I onda netko kaze da se ide nama na ruku... Confused

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 17:46 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krafnica"]nesto mi nije jasno, jel se placa 100kn po kolegiju kojeg se upisuje( sa vise godine ) ili sta? sutra se idem upisat pa da ne dodjem kratka za koju stotinu :lol:[/quote]

100 za sve zajedno
krafnica (napisa):
nesto mi nije jasno, jel se placa 100kn po kolegiju kojeg se upisuje( sa vise godine ) ili sta? sutra se idem upisat pa da ne dodjem kratka za koju stotinu Laughing

100 za sve zajedno

kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 18:00 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ispada da ti moras platiti 100 kn da polazes te kolegije s vise godine. platis 100kn da netko razmotri tvoju molbu, naplacuje se to njegovo vrijeme koje ce on utrositi na tvoju molbu, taj posao koji on obavlja.
ja evo pisala molbu vijecu voditelja studija i ta je 200 kn. a ne zalim se. mislim, malo mi je zao, ali... sta cu.

pitanje: nije li se prosle godine pricalo o tome kako bi se ove godine te molbe trebale ukiniti, tj. da ce svakom biti omoguceno upisivanje kolegija cije su prethodnike dali, a u skladu s 'moguce upisivim' brojem ects bodova?
ispada da ti moras platiti 100 kn da polazes te kolegije s vise godine. platis 100kn da netko razmotri tvoju molbu, naplacuje se to njegovo vrijeme koje ce on utrositi na tvoju molbu, taj posao koji on obavlja.
ja evo pisala molbu vijecu voditelja studija i ta je 200 kn. a ne zalim se. mislim, malo mi je zao, ali... sta cu.

pitanje: nije li se prosle godine pricalo o tome kako bi se ove godine te molbe trebale ukiniti, tj. da ce svakom biti omoguceno upisivanje kolegija cije su prethodnike dali, a u skladu s 'moguce upisivim' brojem ects bodova?

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 18:12 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]ispada da ti moras platiti 100 kn da polazes te kolegije s vise godine. platis 100kn da netko razmotri tvoju molbu, naplacuje se to njegovo vrijeme koje ce on utrositi na tvoju molbu, taj posao koji on obavlja.
[/quote]

pa to i je ironije. nekom plačamo da obavlja posao koji nema zašto obavljat. to je kao da počnemo pisat molbe da upišemo višu godinu ako očistiš sve sa predhodne/ih.
ajde da oni moraju stvarno razmatrat da li da ti daju ili ne. ali tu je stvar da ti hoćeš upisat nešto na što imaš pravo.
kljuki (napisa):

pa to i je ironije. nekom plačamo da obavlja posao koji nema zašto obavljat. to je kao da počnemo pisat molbe da upišemo višu godinu ako očistiš sve sa predhodne/ih.
ajde da oni moraju stvarno razmatrat da li da ti daju ili ne. ali tu je stvar da ti hoćeš upisat nešto na što imaš pravo.

vedraf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 15 - 4

PostPostano: 18:14 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Re: ... Citirajte i odgovorite

[quote="speedy"]Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit.
A tko garantira da ce moci naci posao i ovako je tesko naci posao sa diplomom.To je po meni katasrofalno i tu se treba nesto napraviti jer to nije nikome u cilju ni studentima,ni sveucilistima,ni drzavi.[/quote]

Ja sam bio kod prodekanice prije tjedan dana s tim problemom i rekla mi je da 100% neće biti nikakvog pauziranja nego će se eventualno morati pisati neka molba. Sad netko je tu "lud",nadam se da nisam ja :)
speedy (napisa):

Ja sam bio kod prodekanice prije tjedan dana s tim problemom i rekla mi je da 100% neće biti nikakvog pauziranja nego će se eventualno morati pisati neka molba. Sad netko je tu "lud",nadam se da nisam ja Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:14 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Re: ... Citirajte i odgovorite

[quote="speedy"]Jedini problem koji ja vidim u sadasnjem provodjenju bologne je primjerice slucaj koji ce zadesiti dosta sudenata koji nisu dali programiranje na 1.god.Dekanica je porucila da u slucaju ako ti studenti do kraja 3.god ociste sve predmete,ukljucujuci i programiranje koji bi onda dali na 2.god i spa i praktikum na 3.god,da nakon toga ne bi mogli upisati odmah poslijediplomski studij,vec upisati praznu godinu,tj.studirati jos jednu godinu, a da ne trebaju izaci na niti jedan ispit.[/quote]

1. "Prodekanica", a ne "Dekanica"

2. "Diplomski", a ne "postdiplomski"

3. Eksplicitno smo (clanovi VVS koji ukljucuje i prodekana za nastavu) rekli da se to nece desiti, pa molim da ne dizes larmu tamo gdje ne treba.

:roll:

@kljuki: I to je vec receno. :| Nesi je povlacila pitanje na VVS-u i konacno je pocetkom ljeta to uknuto, pa cak i ukidanje potvrdjeno na Vijecu. :D Na zalost, Dekan je revidirao nasu odluku (sto, za sitnije financije, on moze). :(
speedy (napisa):

1. "Prodekanica", a ne "Dekanica"

2. "Diplomski", a ne "postdiplomski"

3. Eksplicitno smo (clanovi VVS koji ukljucuje i prodekana za nastavu) rekli da se to nece desiti, pa molim da ne dizes larmu tamo gdje ne treba.

Rolling Eyes

@kljuki: I to je vec receno. Neutral Nesi je povlacila pitanje na VVS-u i konacno je pocetkom ljeta to uknuto, pa cak i ukidanje potvrdjeno na Vijecu. Very Happy Na zalost, Dekan je revidirao nasu odluku (sto, za sitnije financije, on moze). Sad

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 18:18 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja osobno mislim da su to gluposti. jer neko tko je možda pao samo 1 kolegij u 1 godinu će do 3 godine morat to plačat svake godine bez obzira na njegov daljnji uspijeh. ajde da govorimo o nekim velikim novcima, koji su bitni za faks. osobno milim da je to više maltretiranje studenata/osobe koja je zadužena za te molbe nego što ima neke koristi od nje
ja osobno mislim da su to gluposti. jer neko tko je možda pao samo 1 kolegij u 1 godinu će do 3 godine morat to plačat svake godine bez obzira na njegov daljnji uspijeh. ajde da govorimo o nekim velikim novcima, koji su bitni za faks. osobno milim da je to više maltretiranje studenata/osobe koja je zadužena za te molbe nego što ima neke koristi od nje

somi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:24 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma ja bi platio molbu 1000kn samo da me ne bace na drugu godinu sad nakon pada UVIS-a i prijelaza na bolonju. i dvije takve bih platio :)
ma ja bi platio molbu 1000kn samo da me ne bace na drugu godinu sad nakon pada UVIS-a i prijelaza na bolonju. i dvije takve bih platio Smile

[Vrh]
Blah
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 8

PostPostano: 19:01 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Al na koju foru se onda prosle godine nista nije placalo,a sada se placa.Sto se tice molbi za upis predmeta.I kako to da se to vise nije automatiziralo??? Nakon 3 godine se nisu uspjeli organizirati,sramota
Al na koju foru se onda prosle godine nista nije placalo,a sada se placa.Sto se tice molbi za upis predmeta.I kako to da se to vise nije automatiziralo??? Nakon 3 godine se nisu uspjeli organizirati,sramota

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:22 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prosle godine se placalo... ako tebi nisu naplatili, imao si srecu. 8)

Ili mislis da je Nesi digla halabuku oko placanja zato jer joj je bilo dosadno? :roll:

Btw, automatizacija nema veze s nama, jer se sve vodi preko ISVU-a koji Sveuciliste (unatoc svim manama i protestima) gura na sve fakultete... :evil:
Prosle godine se placalo... ako tebi nisu naplatili, imao si srecu. Cool

Ili mislis da je Nesi digla halabuku oko placanja zato jer joj je bilo dosadno? Rolling Eyes

Btw, automatizacija nema veze s nama, jer se sve vodi preko ISVU-a koji Sveuciliste (unatoc svim manama i protestima) gura na sve fakultete... Evil or Very Mad

[Vrh]
Sasuke
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-5 = 11 - 16

PostPostano: 19:55 uto, 25. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

sto da vam kazem nakon svih ovih porucica.....jednostavno, nas fakultet, odjel matematike ima najstrozi ustroj....kad ce netko shvatiti da nam nista dobroga ne daju stavljajuci nam kolokvije SVE u jednom tjednu...to je prevelik stres i da ucis po 5 sati dnevno....di cemo iza svi zavrsiti, jaooo...
a sto se tice opet tih famoznih rezultata sjednice...ma, ne vjerujem ja
da ce nama donijeti to ikakve koristi.....uglavnom moramo bit sretni ako izidjemo kako tako sposobni za rad, gdje ce nas opet netko "maltretirati"....a takav je zivot....svi smo mi samo radnici....
sto da vam kazem nakon svih ovih porucica.....jednostavno, nas fakultet, odjel matematike ima najstrozi ustroj....kad ce netko shvatiti da nam nista dobroga ne daju stavljajuci nam kolokvije SVE u jednom tjednu...to je prevelik stres i da ucis po 5 sati dnevno....di cemo iza svi zavrsiti, jaooo...
a sto se tice opet tih famoznih rezultata sjednice...ma, ne vjerujem ja
da ce nama donijeti to ikakve koristi.....uglavnom moramo bit sretni ako izidjemo kako tako sposobni za rad, gdje ce nas opet netko "maltretirati"....a takav je zivot....svi smo mi samo radnici....

nyx
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće
Stranica 10 / 13.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum