Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prava redovitih studenata

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 10:27 čet, 27. 9. 2007    Naslov: Prava redovitih studenata Citirajte i odgovorite

[url=http://www.pmf.hr/nastava/prava_redovitih_studenata.pdf]Ovdje[/url] mozete procitati preporuku Nacionalnog vijeca za visoko obrazovanje (prihvacenu od Senata Sveucilista) o reguliranju prava redovitih studenata temeljem stecenih ECTS bodova. Meni se cini da bi provodjenje tih preporuka rijesilo dobar dio problema koje imaju nasi bolonjci zbog toga sto PMF-MO dosljedno provodi odredbe statuta o upisu u vise godine studija. Isto tako mi se cini da je preporuka lagano upucena na krive adrese ("nadleznim tijelima sveucilista, veleucilista i visokih skola"). Za zdravstveno osiguranje nadlezan je HZZO, djecje doplatke i povrat poreza Porezna uprava Ministarstva financija, javni prijevoz ZET, stipendije drzava, grad ili tko ih vec dodjeljuje, a studentsku prehranu i domove SC.

Sto vi mozete napraviti da biste ostvarili svoja prava? Ako ste bolonjac koji zbog jednog nepolozenog ispita upisuje pad godine i netko vam zbog toga uskracuje prava koja biste imali prema preporuci...

1. Trazite od PMF-MO potvrdu da ste u prosloj akademskoj godini ostvarili ta-i-taj broj ECTS bodova i da time prema preporuci Nacionalnog vijeca imate ta-i-ta prava.

2. S tim papirom odite mahati tamo gdje vam uskracuju prava.

3. Ako time nista ne postignete, kontaktirajte studentske predstavnike u Senatu Sveucilista ili direktno pravnu sluzbu Sveucilista. Mislim da je ovo problem koji nadilazi PMF-MO.
Ovdje mozete procitati preporuku Nacionalnog vijeca za visoko obrazovanje (prihvacenu od Senata Sveucilista) o reguliranju prava redovitih studenata temeljem stecenih ECTS bodova. Meni se cini da bi provodjenje tih preporuka rijesilo dobar dio problema koje imaju nasi bolonjci zbog toga sto PMF-MO dosljedno provodi odredbe statuta o upisu u vise godine studija. Isto tako mi se cini da je preporuka lagano upucena na krive adrese ("nadleznim tijelima sveucilista, veleucilista i visokih skola"). Za zdravstveno osiguranje nadlezan je HZZO, djecje doplatke i povrat poreza Porezna uprava Ministarstva financija, javni prijevoz ZET, stipendije drzava, grad ili tko ih vec dodjeljuje, a studentsku prehranu i domove SC.

Sto vi mozete napraviti da biste ostvarili svoja prava? Ako ste bolonjac koji zbog jednog nepolozenog ispita upisuje pad godine i netko vam zbog toga uskracuje prava koja biste imali prema preporuci...

1. Trazite od PMF-MO potvrdu da ste u prosloj akademskoj godini ostvarili ta-i-taj broj ECTS bodova i da time prema preporuci Nacionalnog vijeca imate ta-i-ta prava.

2. S tim papirom odite mahati tamo gdje vam uskracuju prava.

3. Ako time nista ne postignete, kontaktirajte studentske predstavnike u Senatu Sveucilista ili direktno pravnu sluzbu Sveucilista. Mislim da je ovo problem koji nadilazi PMF-MO.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
irma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:31 ned, 30. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Odnosi li se ova preporuka i na tzv. predbolonjce? Konkretno, ako su mi istekla studentska prava (6 godina) evo baš danas, odnosi li se III.(2) i na mene? Hoću reći, produžuju li se i predbolonjcima studentska prava na 8 godina ili ne?
Hvala na uvijek korisnim informacijama! :)
Odnosi li se ova preporuka i na tzv. predbolonjce? Konkretno, ako su mi istekla studentska prava (6 godina) evo baš danas, odnosi li se III.(2) i na mene? Hoću reći, produžuju li se i predbolonjcima studentska prava na 8 godina ili ne?
Hvala na uvijek korisnim informacijama! Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 7:45 pon, 1. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da se ne odnose jer "predbolonjci" nemaju ECTS bodove.
Mislim da se ne odnose jer "predbolonjci" nemaju ECTS bodove.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum