Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

što je na usmenom?
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 16:08 ned, 11. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

čitaj:
V-za svaki
E-epsilon
--> nužno povlači
--------------------------
Definicija konvergencije glasi:

(V E>0)(postoji n_o=n_o(E))takav da(n>=n_o -->|a_n-a|<E)

Jeli ja dobro čitam tu simboliku?Ovako ju čitam:koliko god malu udaljenost(od broja kojemu niz teži) uzeo,postoji takav indeks(prirodan broj) niza(dakle,time i član niza jer ga indeks određuje) da počevši od njega svi članovi niza su za manje od te užasno male udaljenosti udaljeni od broja kojemu niz teži.
Dakle uloga prirodnih brojeva u ovoj definiciji služi za određivanje člana niza sa takvim svojstvom da krenuvši od njega...

Ako sam dobro ''pročitao'' tu simboličku rečenicu pa nebi li bilo jednostavnije napisati definiciju ovako:

(V E>0)(postoji a_no takav da |a_no-a|<E)

čemu gnjavaža sa indeksima odnosno prirodnim brojevima kad je ovako najlakše definirati. 8)

The Lord of Murder

P.S.:Vsego,možeš li mi poslati novu zaporku na mejl:''Zigmund@vip.hr'' jer sam zaboravio zaporku,a registrirao sam se na ovaj forum pod mejl adresom''Jung@vip.hr'' ali mi je buraz obnovio račun na netu preko svog korisničkom imena,a time i preko svoje mejl adrese.
Znam da sam ti trebao javiti mejlom ali outlook mi neće slati mejlove.Eto niz nesretnih okolnosti prisiljava me da te ovako kontaktiram,no hard feelings :?
Unaprijed zahvalan!
čitaj:
V-za svaki
E-epsilon
--> nužno povlači

(V E>0)(postoji n_o=n_o(E))takav da(n>=n_o -->|a_n-a|<E)

Jeli ja dobro čitam tu simboliku?Ovako ju čitam:koliko god malu udaljenost(od broja kojemu niz teži) uzeo,postoji takav indeks(prirodan broj) niza(dakle,time i član niza jer ga indeks određuje) da počevši od njega svi članovi niza su za manje od te užasno male udaljenosti udaljeni od broja kojemu niz teži.
Dakle uloga prirodnih brojeva u ovoj definiciji služi za određivanje člana niza sa takvim svojstvom da krenuvši od njega...

Ako sam dobro ''pročitao'' tu simboličku rečenicu pa nebi li bilo jednostavnije napisati definiciju ovako:

čemu gnjavaža sa indeksima odnosno prirodnim brojevima kad je ovako najlakše definirati. Cool

The Lord of Murder

P.S.:Vsego,možeš li mi poslati novu zaporku na mejl:''Zigmund@vip.hr'' jer sam zaboravio zaporku,a registrirao sam se na ovaj forum pod mejl adresom''Jung@vip.hr'' ali mi je buraz obnovio račun na netu preko svog korisničkom imena,a time i preko svoje mejl adrese.
Znam da sam ti trebao javiti mejlom ali outlook mi neće slati mejlove.Eto niz nesretnih okolnosti prisiljava me da te ovako kontaktiram,no hard feelings Confused
Unaprijed zahvalan!

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 0:16 pon, 12. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]čitaj:
V-za svaki
E-epsilon
--> nužno povlači

(V E>0)(postoji n_o=n_o(E))takav da(n>=n_o -->|a_n-a|<E)[/quote]

nije mi bas bistar ovaj tvoj sistem oznaka....
ovo je onak kak bi trebalo biti....
V E>0 postoji n_0 iz |N t.d. V n > n_0 --> |a_n-a|<E

sto ti je n_0=n_0(E) ?
nema potrebe ovdje naglasavati da je n_0 ovisan o E.... a nisi rekao da vrijedi ZA SVAKI n>n_0

[quote="Anonymous"]Jeli ja dobro čitam tu simboliku?Ovako ju čitam:koliko god malu udaljenost(od broja kojemu niz teži) uzeo,postoji takav indeks(prirodan broj) niza(dakle,time i član niza jer ga indeks određuje) da počevši od njega svi članovi niza su za manje od te užasno male udaljenosti udaljeni od broja kojemu niz teži.

Ako sam dobro ''pročitao'' tu simboličku rečenicu pa nebi li bilo jednostavnije napisati definiciju ovako:[/quote]

ono sto si rekao odgovara onome sto sam ja napisala.... i ideji sto je konvergencija niza...
mozda samo nisi znao kako napisati na Forumu... ili... ma ne znam, raspisi :g:

[quote="Anonymous"](V E>0)(postoji a_no takav da |a_no-a|<E)
čemu gnjavaža sa indeksima odnosno prirodnim brojevima kad je ovako najlakše definirati. 8)
[/quote]

nije bas najlakse, jer ovo tvoje nije dobro
1. jer, tvoje (drugo) kaze da postoji neki a_n0 za kojeg to vrijedi
nigdje ne kazes da to vrijedi za sve clanove niza indexa veceg od n0
nije problem naci jednoga za kojeg vrijedi, vec je problem naci jednoga od kojeg nadalje vrijedi za sve njih....
2. negacija je cudna.... :?
3. |a_n0-a|... je ocito manja od E jer je on prvi takav.... tj onaj koji je u E-okolini oko a (ono cemu niz konvergira) tako da ti izjava nema smisla....

[quote="Anonymous"]P.S.:Vsego,[/quote]

:hint: ovo si mogao u pm, ako ti vec mejl ne radi :g:
Anonymous (napisa):
čitaj:
V-za svaki
E-epsilon
→ nužno povlači

(V E>0)(postoji n_o=n_o(E))takav da(n>=n_o →|a_n-a|<E)

nije mi bas bistar ovaj tvoj sistem oznaka....
ovo je onak kak bi trebalo biti....
V E>0 postoji n_0 iz |N t.d. V n > n_0 → |a_n-a|<E

sto ti je n_0=n_0(E) ?
nema potrebe ovdje naglasavati da je n_0 ovisan o E.... a nisi rekao da vrijedi ZA SVAKI n>n_0

Anonymous (napisa):

ono sto si rekao odgovara onome sto sam ja napisala.... i ideji sto je konvergencija niza...
mozda samo nisi znao kako napisati na Forumu... ili... ma ne znam, raspisi Mr. Green

Anonymous (napisa):
čemu gnjavaža sa indeksima odnosno prirodnim brojevima kad je ovako najlakše definirati. Cool

nije bas najlakse, jer ovo tvoje nije dobro
1. jer, tvoje (drugo) kaze da postoji neki a_n0 za kojeg to vrijedi
nigdje ne kazes da to vrijedi za sve clanove niza indexa veceg od n0
nije problem naci jednoga za kojeg vrijedi, vec je problem naci jednoga od kojeg nadalje vrijedi za sve njih....
2. negacija je cudna.... Confused
3. |a_n0-a|... je ocito manja od E jer je on prvi takav.... tj onaj koji je u E-okolini oko a (ono cemu niz konvergira) tako da ti izjava nema smisla....

Anonymous (napisa):
P.S.:Vsego,

:hint: ovo si mogao u pm, ako ti vec mejl ne radi Mr. Green

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:32 pon, 12. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"](V E>0)(postoji a_no takav da |a_no-a|<E)[/quote]

Ok. Evo ti niz koji ocito divergira, ali je konvergentan po tvojoj definiciji:

a_{2k} = 1
a_{2k-1} = 1/k, k in [b]N[/b]

Dakle: 1/1, 1, 1/2, 1, 1/3, 1, 1/4,...

Ti zapravo dajes karakterizaciju niza koji ima konvergentan podniz. Samo to, nista vise... 8)

[quote="Nesi"][quote="Anonymous"]P.S.:Vsego,[/quote]
:hint: ovo si mogao u pm, ako ti vec mejl ne radi :g:[/quote]

Khm, gdjice Forumski Inventaru... Kako da salje PM ako se ne moze ulogirati? :lol: :g:

[color=darkred][b]Naknadni edit:[/b] Poslah mail na originalnu adresu. Ako se ispostavi da je ukinuta ili dobijem zadovoljavajuci reply, onda cu udovoljiti zahtjevu. Inace, ne mogu provjeriti da se stvarno pravi "Lord of Murder" nalazi iza nove adrese...[/color]
Anonymous (napisa):

Ok. Evo ti niz koji ocito divergira, ali je konvergentan po tvojoj definiciji:

a_{2k} = 1
a_{2k-1} = 1/k, k in N

Dakle: 1/1, 1, 1/2, 1, 1/3, 1, 1/4,...

Ti zapravo dajes karakterizaciju niza koji ima konvergentan podniz. Samo to, nista vise... Cool

Nesi (napisa):
Anonymous (napisa):

Khm, gdjice Forumski Inventaru... Kako da salje PM ako se ne moze ulogirati? Laughing Mr. Green

Naknadni edit: Poslah mail na originalnu adresu. Ako se ispostavi da je ukinuta ili dobijem zadovoljavajuci reply, onda cu udovoljiti zahtjevu. Inace, ne mogu provjeriti da se stvarno pravi "Lord of Murder" nalazi iza nove adrese...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 0:42 pon, 12. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Nesi"][quote="Anonymous"]P.S.:Vsego,[/quote]
:hint: ovo si mogao u pm, ako ti vec mejl ne radi :g:[/quote]

Khm, gdjice Forumski Inventaru... Kako da salje PM ako se ne moze ulogirati? :lol: :g:[/quote]

:oops: :g:

pa mogao je otvoriti novi acc sa mejlom koji ti salje, u PMu ti napisati ovo sto je napisao na Forum i onda ti obrises taj novi account, i sredis stari...
recimo... ovaj... zar ne da je mogao :?: :oops: :g: :lol: :g:
vsego (napisa):
Nesi (napisa):
Anonymous (napisa):

Khm, gdjice Forumski Inventaru... Kako da salje PM ako se ne moze ulogirati? Laughing Mr. Green

Embarassed Mr. Green

pa mogao je otvoriti novi acc sa mejlom koji ti salje, u PMu ti napisati ovo sto je napisao na Forum i onda ti obrises taj novi account, i sredis stari...
recimo... ovaj... zar ne da je mogao Question Embarassed Mr. Green Laughing Mr. Green

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:25 pon, 12. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ti zapravo dajes karakterizaciju niza koji ima konvergentan podniz. Samo to, nista vise... 8)[/quote]

Ne bas. Po Murderovoj definiciji svaki prirodni broj bio bi limes niza a_n = n. Za gomiliste je bitno da [b]beskonacno mnogo[/b] clanova niza upadnu u proizvoljnu E-okolinu (kod njega je samo jedan).
vsego (napisa):
Ti zapravo dajes karakterizaciju niza koji ima konvergentan podniz. Samo to, nista vise... Cool

Ne bas. Po Murderovoj definiciji svaki prirodni broj bio bi limes niza a_n = n. Za gomiliste je bitno da beskonacno mnogo clanova niza upadnu u proizvoljnu E-okolinu (kod njega je samo jedan).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:39 pon, 12. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="vsego"]Ti zapravo dajes karakterizaciju niza koji ima konvergentan podniz. Samo to, nista vise... 8)[/quote]
Ne bas. Po Murderovoj definiciji svaki prirodni broj bio bi limes niza a_n = n. Za gomiliste je bitno da [b]beskonacno mnogo[/b] clanova niza upadnu u proizvoljnu E-okolinu (kod njega je samo jedan).[/quote]

:oops: Da, imas pravo... Nesto sam si krivo interpretirao... :oops:

Zapravo, po njegovoj definiciji bi svaki clan (proizvoljnog) niza ispao gomiliste... :shock: :?
krcko (napisa):
vsego (napisa):

Ne bas. Po Murderovoj definiciji svaki prirodni broj bio bi limes niza a_n = n. Za gomiliste je bitno da beskonacno mnogo clanova niza upadnu u proizvoljnu E-okolinu (kod njega je samo jedan).

Embarassed Da, imas pravo... Nesto sam si krivo interpretirao... Embarassed

Zapravo, po njegovoj definiciji bi svaki clan (proizvoljnog) niza ispao gomiliste... Shocked Confused

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 17:12 pon, 12. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"][quote="kristina"]Imam još jedan mali problemčić. :cry: U knjizi S.Kurepa (drugi dio) muči me dokaz teorema 20.1. Kako se tu iz a (s indeksom nula) - a < epsilon nože zaključiti da su ti a-ovi jednaki? Malo vas mučim ali moram. Ispiti se bliže...[/quote]

ne gledam o cemu se tocno radi, ali kad imas bilokada nesto tipa

[color=violet]a - b < epsilon => a=b[/color]
zasto? (pretpostavljam da je upravo to ono sto pitas) :g:

zato jer taj izraz koji vidis [color=violet]a - b < epsilon[/color] vrijedi ZA SVAKI epsilon, dakle za proizvoljno mali epsilon
ono, zamislis najmanji moguci epsilon koji mozes zamisliti, a jos uvijek pozitivan, i ta razlika je manja od njega....
epsilon ti je skoro pa nula, a kako ga to realni broj, uvijek mozes naci onoga koji je jos blize nuli nego epsilon sam
i prema tome (mislim da tu ima i prica o limesima neku ulogu) to [color=violet]a - b < epsilon => a=b[/color] vrijedi

ukratko, ako vrijedi za svaki epsilon, vrijedi za onaj toliko mali da ga nemres zamislitit a on je toliko blizu nuli da je gotovo nula.... pa se s njim igramo kao da je nula :g: iako on nikad nije nula, ali joj se toliko priblizi da joj moze polizat fleku od marmelade s nosa (epsilon nuli, da ne bi bilo zabune :g:)[/quote]

Grr... pa ne mogu vjerovati da nitko nije egzaktno dokazao stvar. :-(
Mislim, okej, ovo što je Nesi napisala je sjajno što se tiče _vizualizacije_ stvari, ali iskreno se nadam da OP neće na taj način odgovarati na usmenom. :-oo

Dakle, mi trebamo dokazati (A eps@|R^+)(|a-b|<eps)=>a=b .
Kontrapozicija te tvrdnje (koja joj je, kao što znamo, ekvivalentna)
glasi: a != b =>(E eps@|R^+)(|a-b|>=eps) .

E sad, ako epsilon _definiramo_ kao razliku između a i b , dakle eps:=|a-b| , očito vrijedi |a-b|>=eps , treba još samo vidjeti da je eps pozitivan.

Po totalnosti uređaja na |R , svaki realni broj, pa tako i eps (razlika dva realna broja je realan broj, a || je realna funkcija realne varijable) je ili jednak nuli, ili pozitivan, ili negativan. eps nije negativan zato što apsolutna vrijednost po definiciji nikad nije negativna. eps=0 bi značilo |a-b|=0 . Opet po definiciji apsolutne vrijednosti, |a-b| je ili a-b ili b-a , dakle a-b mora biti +0 ili -0 , dakle mora biti 0 . Odnosno, a=b . No to je u kontradikciji s pretpostavkom.

Dakle, jedina mogućnost je eps>0 , i time je kontrapozicija (pa time i početna tvrdnja) dokazana.
Nesi (napisa):
kristina (napisa):
Imam još jedan mali problemčić. Crying or Very sad U knjizi S.Kurepa (drugi dio) muči me dokaz teorema 20.1. Kako se tu iz a (s indeksom nula) - a < epsilon nože zaključiti da su ti a-ovi jednaki? Malo vas mučim ali moram. Ispiti se bliže...

ne gledam o cemu se tocno radi, ali kad imas bilokada nesto tipa

a - b < epsilon ⇒ a=b
zasto? (pretpostavljam da je upravo to ono sto pitas) Mr. Green

zato jer taj izraz koji vidis a - b < epsilon vrijedi ZA SVAKI epsilon, dakle za proizvoljno mali epsilon
ono, zamislis najmanji moguci epsilon koji mozes zamisliti, a jos uvijek pozitivan, i ta razlika je manja od njega....
epsilon ti je skoro pa nula, a kako ga to realni broj, uvijek mozes naci onoga koji je jos blize nuli nego epsilon sam
i prema tome (mislim da tu ima i prica o limesima neku ulogu) to a - b < epsilon ⇒ a=b vrijedi

ukratko, ako vrijedi za svaki epsilon, vrijedi za onaj toliko mali da ga nemres zamislitit a on je toliko blizu nuli da je gotovo nula.... pa se s njim igramo kao da je nula Mr. Green iako on nikad nije nula, ali joj se toliko priblizi da joj moze polizat fleku od marmelade s nosa (epsilon nuli, da ne bi bilo zabune Mr. Green)

Grr... pa ne mogu vjerovati da nitko nije egzaktno dokazao stvar. Sad
Mislim, okej, ovo što je Nesi napisala je sjajno što se tiče _vizualizacije_ stvari, ali iskreno se nadam da OP neće na taj način odgovarati na usmenom. Surprisedo

Dakle, mi trebamo dokazati (A eps@|R^+)(|a-b|<eps)⇒a=b .
Kontrapozicija te tvrdnje (koja joj je, kao što znamo, ekvivalentna)
glasi: a != b ⇒(E eps@|R^+)(|a-b|>=eps) .

E sad, ako epsilon _definiramo_ kao razliku između a i b , dakle eps:=|a-b| , očito vrijedi |a-b|>=eps , treba još samo vidjeti da je eps pozitivan.

Po totalnosti uređaja na |R , svaki realni broj, pa tako i eps (razlika dva realna broja je realan broj, a || je realna funkcija realne varijable) je ili jednak nuli, ili pozitivan, ili negativan. eps nije negativan zato što apsolutna vrijednost po definiciji nikad nije negativna. eps=0 bi značilo |a-b|=0 . Opet po definiciji apsolutne vrijednosti, |a-b| je ili a-b ili b-a , dakle a-b mora biti +0 ili -0 , dakle mora biti 0 . Odnosno, a=b . No to je u kontradikciji s pretpostavkom.

Dakle, jedina mogućnost je eps>0 , i time je kontrapozicija (pa time i početna tvrdnja) dokazana.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
-6 = 11 - 17

PostPostano: 21:59 pon, 12. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad imamo a_n (niz) u apsolutnoj i to je manje od nečeg, ne znači li to odmah da je niz ograničen? U dokazu teorema: Konvergentan niz je ograničen smo došli do toga i onda smo još uveli neki M za koji smo pokazali da je veći od apsolutno a_n. Nije li dovoljno samo ovo iz prve rečenice da se dokaže da je niz ograničen?
Usput, jel netko zna kad prof. T.Šikić ima konzultacije? :)
Kad imamo a_n (niz) u apsolutnoj i to je manje od nečeg, ne znači li to odmah da je niz ograničen? U dokazu teorema: Konvergentan niz je ograničen smo došli do toga i onda smo još uveli neki M za koji smo pokazali da je veći od apsolutno a_n. Nije li dovoljno samo ovo iz prve rečenice da se dokaže da je niz ograničen?
Usput, jel netko zna kad prof. T.Šikić ima konzultacije? Smile

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 15:51 uto, 13. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kristina"]Kad imamo a_n (niz) u apsolutnoj i to je manje od nečeg, ne znači li to odmah da je niz ograničen?[/quote]

Ako "nečeg" gore znači "nečeg što ne ovisi o n ", da.

[quote] U dokazu teorema: Konvergentan niz je ograničen smo došli do toga i onda smo još uveli neki M za koji smo pokazali da je veći od apsolutno a_n. Nije li dovoljno samo ovo iz prve rečenice da se dokaže da je niz ograničen?[/quote]

Ne znam, jer ne znam do čega ste točno došli. Moguće je da se htjelo samo dati neko ime ( M ) toj gornjoj (apsolutnoj) ogradi niza, a isto je moguće (s obzirom na uobičajeni dokaz teorema o kojem pričaš) da je ovo do čega ste došli vrijedilo samo od nekog člana nadalje, pa je još trebalo uzeti maksimum s apsolutnim vrijednostima prvih žnj_0 članova niza.
kristina (napisa):
Kad imamo a_n (niz) u apsolutnoj i to je manje od nečeg, ne znači li to odmah da je niz ograničen?

Ako "nečeg" gore znači "nečeg što ne ovisi o n ", da.

Citat:
U dokazu teorema: Konvergentan niz je ograničen smo došli do toga i onda smo još uveli neki M za koji smo pokazali da je veći od apsolutno a_n. Nije li dovoljno samo ovo iz prve rečenice da se dokaže da je niz ograničen?

Ne znam, jer ne znam do čega ste točno došli. Moguće je da se htjelo samo dati neko ime ( M ) toj gornjoj (apsolutnoj) ogradi niza, a isto je moguće (s obzirom na uobičajeni dokaz teorema o kojem pričaš) da je ovo do čega ste došli vrijedilo samo od nekog člana nadalje, pa je još trebalo uzeti maksimum s apsolutnim vrijednostima prvih žnj_0 članova niza.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 4:58 pon, 26. 1. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]P.S.:Vsego,možeš li mi poslati novu zaporku na mejl:''Zigmund@vip.hr'' jer sam zaboravio zaporku,a registrirao sam se na ovaj forum pod mejl adresom''Jung@vip.hr'' ali mi je buraz obnovio račun na netu preko svog korisničkom imena,a time i preko svoje mejl adrese.[/quote]

Khm...

[quote="Vip.hr"]This Message was undeliverable due to the following reason:
The user(s) account is temporarily over quota.[/quote]

I sta sad? :-k
Anonymous (napisa):

Khm...

Vip.hr (napisa):
This Message was undeliverable due to the following reason:
The user(s) account is temporarily over quota.

I sta sad? Think

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum