Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ketz Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ritchbe Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:26 uto, 13. 1. 2004 Naslov: |
|
|
Jedino ako se nekome da pisati za sve kolegije koje je polagao...
Pravila ti, u pravilu :), nema. To ce reci, dozivjet ces od 'one on one' usmenih do grupnih (Veljan), i to sve po ucionicama i kabinetima.
Takodjer ti ne postoji stalno pravilo glede zadataka ili teorema; vecinom zavisi od kolegija do kolegija... Najbolje ti je da se sa gotovim pitanjima uputis do profesora, jer ces se tako rijesiti nedoumica i, moguceg, nerealnog straha od usmenog. Svaki profesor ce ti rado pomoci, koliko je to u njegovoj moci (ukoliko ima vremena, a nadju ga uvijek barem malo)
Zaista ti se ne moze uputiti konkretan odgovor na ovako opcenito pitanje, eventualno da postavis za koji te kolegij, odnosno, kojeg profesora zanima pa ce ti netko sigurno reci svoja iskustva (koja se nemoj naviknuti uzimati zdravo za gotovo, jer si na kraju uvijek ti krivac ako nesto nisi znao a ne onaj kome si vjerovao :) )
Jedino ako se nekome da pisati za sve kolegije koje je polagao...
Pravila ti, u pravilu , nema. To ce reci, dozivjet ces od 'one on one' usmenih do grupnih (Veljan), i to sve po ucionicama i kabinetima.
Takodjer ti ne postoji stalno pravilo glede zadataka ili teorema; vecinom zavisi od kolegija do kolegija... Najbolje ti je da se sa gotovim pitanjima uputis do profesora, jer ces se tako rijesiti nedoumica i, moguceg, nerealnog straha od usmenog. Svaki profesor ce ti rado pomoci, koliko je to u njegovoj moci (ukoliko ima vremena, a nadju ga uvijek barem malo)
Zaista ti se ne moze uputiti konkretan odgovor na ovako opcenito pitanje, eventualno da postavis za koji te kolegij, odnosno, kojeg profesora zanima pa ce ti netko sigurno reci svoja iskustva (koja se nemoj naviknuti uzimati zdravo za gotovo, jer si na kraju uvijek ti krivac ako nesto nisi znao a ne onaj kome si vjerovao )
|
|
[Vrh] |
|
ketz Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:06 sri, 14. 1. 2004 Naslov: |
|
|
Neke stvari se ipak mogu znati:[list][*][b]Kabinet/predavaonica[/b] - Ako vas je na ispitu malo (recimo, max. troje) dobre su shanse da je u kabinetu; inace je gotovo uvijek u nekoj predavaonici 8)
[*][b]Teoremi/zadaci[/b] - Matematicki kolegiji su u pravilu orjentirani na definicije i iskaze teorema uz pokoji dokaz; zadaci se rade na pismenom.
Racunarski kolegiji se cesce svode na neku "pseudo-praxu". Npr. na UURu su dobre sanse da ces trebati napisati neki program na ploci ili tako nesto; neki kasniji kolegiji se polazu pred racunalom. :)
[*][b]One on one/grupno[/b] ;) - Vecina ispita je "one on one", s tim da su svi ispiti otvoreni za javnost (tj. javnost smije doci pratiti ispit ako ga ne ometa)[/list:u]
Sve sto napisah ima svoje iznimke, ali ovo su nekakve stvari koje mozes ocekivati. 8)
Ipak, kako Ritchbe rece... raspitaj se kod starijih kolega za svaki ispit posebno... :)
[color=darkred]Ovo mi se cini solidno koristan topic sirim narodnim masama, pa cu ga baciti u "Sticky". Please, suzdrzite se od nepotrebnog spama, da bi ostao sto citljiviji. 8)
Hvala![/color]
Neke stvari se ipak mogu znati:- Kabinet/predavaonica - Ako vas je na ispitu malo (recimo, max. troje) dobre su shanse da je u kabinetu; inace je gotovo uvijek u nekoj predavaonici
- Teoremi/zadaci - Matematicki kolegiji su u pravilu orjentirani na definicije i iskaze teorema uz pokoji dokaz; zadaci se rade na pismenom.
Racunarski kolegiji se cesce svode na neku "pseudo-praxu". Npr. na UURu su dobre sanse da ces trebati napisati neki program na ploci ili tako nesto; neki kasniji kolegiji se polazu pred racunalom.
- One on one/grupno
- Vecina ispita je "one on one", s tim da su svi ispiti otvoreni za javnost (tj. javnost smije doci pratiti ispit ako ga ne ometa)
Sve sto napisah ima svoje iznimke, ali ovo su nekakve stvari koje mozes ocekivati.
Ipak, kako Ritchbe rece... raspitaj se kod starijih kolega za svaki ispit posebno...
Ovo mi se cini solidno koristan topic sirim narodnim masama, pa cu ga baciti u "Sticky". Please, suzdrzite se od nepotrebnog spama, da bi ostao sto citljiviji.
Hvala!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:03 sri, 14. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="filipnet"]Po kojim redoslijedu idu ljudi? Kad sam ja bio prosle godine na fizici, islo je po tome tko je imao najvise bodova na kolokviju ili pismenom ispitu.[/quote]
Ovisi. Obicno se zada neki redoslijed koji reflektira rezultate pismenog. Tako je najlakse. Uzmes listu i kazes prva 4 dodju u 8, druga 4 u 9,... 8)
Ako nema takvog popisa, obicno se ulazi kako tko stigne/zeli/dogovori s ostalima. :)
filipnet (napisa): | Po kojim redoslijedu idu ljudi? Kad sam ja bio prosle godine na fizici, islo je po tome tko je imao najvise bodova na kolokviju ili pismenom ispitu. |
Ovisi. Obicno se zada neki redoslijed koji reflektira rezultate pismenog. Tako je najlakse. Uzmes listu i kazes prva 4 dodju u 8, druga 4 u 9,...
Ako nema takvog popisa, obicno se ulazi kako tko stigne/zeli/dogovori s ostalima.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|