Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

problemi sa igricom...

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
22 = 30 - 8

PostPostano: 10:33 pet, 12. 10. 2007    Naslov: problemi sa igricom... Citirajte i odgovorite

Siječ je o Slamtilt fliperu iz (1997), kod cure na XP radi ko suza, kod mene ne radi, restartam comp u safe modu pa radi, ali naravno nema zvuka... safe mode ne diže drivere za zvučnu i grafičku, jel tak, dali to znači da je problem u tim driverima?
Siječ je o Slamtilt fliperu iz (1997), kod cure na XP radi ko suza, kod mene ne radi, restartam comp u safe modu pa radi, ali naravno nema zvuka... safe mode ne diže drivere za zvučnu i grafičku, jel tak, dali to znači da je problem u tim driverima?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
c2h5oh
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 2 - 4

PostPostano: 9:16 pet, 19. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

naravno nisi rekao koji sustav imas ali pretpostavit cu da imas XP.

probaj ovako. otic na ikonu za igru i tamo desna tipka pa propetries i stavit na win 95 compatibility ili na win ME compatibility.

ako to ne upali postoji jedan program kojim ja igram stare igre a zove se dosbox.

dakle skines ga sa neta (freeware) i stavis npr tu igru u folder c:/fliper

onda udjes u dos box i mountas taj folder sa npr.

mount c:\fliper x:\
i onda imas ovaj rad

x:
prompt se mjenja u x:>
i tu upises naredbu za start flipera (najcesce ime igre ili samo start) i pokrenut ce ti igru.

agrh valjda si skuzio :)
naravno nisi rekao koji sustav imas ali pretpostavit cu da imas XP.

probaj ovako. otic na ikonu za igru i tamo desna tipka pa propetries i stavit na win 95 compatibility ili na win ME compatibility.

ako to ne upali postoji jedan program kojim ja igram stare igre a zove se dosbox.

dakle skines ga sa neta (freeware) i stavis npr tu igru u folder c:/fliper

onda udjes u dos box i mountas taj folder sa npr.

mount c:\fliper x:\
i onda imas ovaj rad

x:
prompt se mjenja u x:>
i tu upises naredbu za start flipera (najcesce ime igre ili samo start) i pokrenut ce ti igru.

agrh valjda si skuzio Smile

-----------------------------------------------------------------
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:25 pet, 19. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

DOSbox je divota za DOS-ovske igre (i ostale programe); radi i na Linuxu. :D No, ako je igra za Win95 (sto je lako moguce ako je iz 1997.), onda mu bas i nece pomoci... :(
DOSbox je divota za DOS-ovske igre (i ostale programe); radi i na Linuxu. Very Happy No, ako je igra za Win95 (sto je lako moguce ako je iz 1997.), onda mu bas i nece pomoci... Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
c2h5oh
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 2 - 4

PostPostano: 12:27 sri, 24. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

oooo gospon Sego ;)

a ako je igra za win 95 za to sluzi compatibility mode iz propetriesa :)
oooo gospon Sego Wink

a ako je igra za win 95 za to sluzi compatibility mode iz propetriesa Smile

-----------------------------------------------------------------
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

22 = 30 - 8

PostPostano: 7:56 čet, 25. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

dosbox koristim, uspješno, isto kao i scummvm za stare igrice...
ali ova ne radi u dosboxu, ne radi niti kada podesim compatibility (prvo kaj sam probao). Da, imam xp, ali kao što rekoh, na drugom kompu, na istim XP radi. na mojima radi u safe modu (ali nema zvuk)...

niš brijem da ide C: FORMAT :)
dosbox koristim, uspješno, isto kao i scummvm za stare igrice...
ali ova ne radi u dosboxu, ne radi niti kada podesim compatibility (prvo kaj sam probao). Da, imam xp, ali kao što rekoh, na drugom kompu, na istim XP radi. na mojima radi u safe modu (ali nema zvuk)...

niš brijem da ide C: FORMAT Smile

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)
Mali od Foruma<br>(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 8:20 čet, 25. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam i ja neobjasnjivih stvari. Frendu 2 igrice rade i instalira ih s istim Win XP bez ikakvih problema. Ja imam bolju masinu, Dual core i vise memorije, dakle ne bi smjelo biti problema, a meni nece ni instalacija zavrsiti. A igre nisu stare, radjene su cak i za XP.
Imam i ja neobjasnjivih stvari. Frendu 2 igrice rade i instalira ih s istim Win XP bez ikakvih problema. Ja imam bolju masinu, Dual core i vise memorije, dakle ne bi smjelo biti problema, a meni nece ni instalacija zavrsiti. A igre nisu stare, radjene su cak i za XP.

SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 0:15 pet, 26. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koje su igre u pitanju?
Koje su igre u pitanju?

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
just another lazy student
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 8:45 pet, 26. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bnikola"]Imam i ja neobjasnjivih stvari. Frendu 2 igrice rade i instalira ih s istim Win XP bez ikakvih problema. Ja imam bolju masinu, Dual core i vise memorije, dakle ne bi smjelo biti problema, a meni nece ni instalacija zavrsiti. A igre nisu stare, radjene su cak i za XP.[/quote]
Mogući problem ti je da ti igrica ne kuži da je riječ o dual core procesoru tj. umjesto da skuži da riječ o dvije jezgre sa pr. 1.6 GHz ona misli da ti imaš neki stariji jednojezgreni procesor na 1,6GHz

Meni se desila slična stvar kad sam instaliravao Rise of Legends, tijekom instalacije mi je javilo da mi je procesor preslab i da mi će mi biti disablane neke opcije po defaultu (imam core 2 duo 2.0 GHz)
bnikola (napisa):

Mogući problem ti je da ti igrica ne kuži da je riječ o dual core procesoru tj. umjesto da skuži da riječ o dvije jezgre sa pr. 1.6 GHz ona misli da ti imaš neki stariji jednojezgreni procesor na 1,6GHz

Meni se desila slična stvar kad sam instaliravao Rise of Legends, tijekom instalacije mi je javilo da mi je procesor preslab i da mi će mi biti disablane neke opcije po defaultu (imam core 2 duo 2.0 GHz)

bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 15:24 pet, 26. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="just another lazy student"]Mogući problem ti je da ti igrica ne kuži da je riječ o dual core procesoru tj. umjesto da skuži da riječ o dvije jezgre sa pr. 1.6 GHz ona misli da ti imaš neki stariji jednojezgreni procesor na 1,6GHz

Meni se desila slična stvar kad sam instaliravao Rise of Legends, tijekom instalacije mi je javilo da mi je procesor preslab i da mi će mi biti disablane neke opcije po defaultu (imam core 2 duo 2.0 GHz)[/quote]

Kako si to rijesio? Oblivion i Halo.
just another lazy student (napisa):

Kako si to rijesio? Oblivion i Halo.

just another lazy student
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 13:31 sub, 27. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da sam bio skinuo patch za igricu, ali ne vjerujem da ti je to problem kod Obliviona. Koliko znam to je prva igrica koja je baš pisana s namjerom da se vrti na dual core procesorima.

Ako imaš amd X2 mislim da zna štekati za neke igrice ako ne podesiš nešto u biosu, ali nisam siguran za tu informaciju.
Mislim da sam bio skinuo patch za igricu, ali ne vjerujem da ti je to problem kod Obliviona. Koliko znam to je prva igrica koja je baš pisana s namjerom da se vrti na dual core procesorima.

Ako imaš amd X2 mislim da zna štekati za neke igrice ako ne podesiš nešto u biosu, ali nisam siguran za tu informaciju.

bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 14:15 sub, 27. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="just another lazy student"]Mislim da sam bio skinuo patch za igricu, ali ne vjerujem da ti je to problem kod Obliviona. Koliko znam to je prva igrica koja je baš pisana s namjerom da se vrti na dual core procesorima.

Ako imaš amd X2 mislim da zna štekati za neke igrice ako ne podesiš nešto u biosu, ali nisam siguran za tu informaciju.[/quote]

Nisam je mogao ni instalirati... Zapelo je kod instalacije. CD nije ostecen, sve ok, na drugom kompu, isprobao odmah, radi...
just another lazy student (napisa):

Nisam je mogao ni instalirati... Zapelo je kod instalacije. CD nije ostecen, sve ok, na drugom kompu, isprobao odmah, radi...

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum