Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kolokvij
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-30 = 8 - 38

PostPostano: 18:38 pet, 9. 11. 2007    Naslov: Kolokvij Citirajte i odgovorite

Hoće nama sada u kolokviju biti i ovaj c program, znam, biti će nam sve s predavanja i vježbi al ne znam kako bi mi to trebali sami naučit jer ovo što je profesor "objasnio" na predavanju je doista neshvatljivo, a i prošle god to nije bilo uključeno u prvi kolokvij.... :?:
Hoće nama sada u kolokviju biti i ovaj c program, znam, biti će nam sve s predavanja i vježbi al ne znam kako bi mi to trebali sami naučit jer ovo što je profesor "objasnio" na predavanju je doista neshvatljivo, a i prošle god to nije bilo uključeno u prvi kolokvij.... Question

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:51 pet, 9. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Receno je vec (i pise na Forumu): u gradivo kolokvija ulazi sve do osnovnih programa [b]ukljucujuci i njih[/b]. 8) Kod prof. Singera imate jos 4 sata predavanja, kod prof. Nogo 2, dakle bit ce jos objasnjavanja. 8)

A ako nesto na predavanju (ili vjezbama) nije jasno, vecinu je Majka Priroda obdarila jezikom, pa [b]pitajte[/b]. :D Mi smo tu da objasnimo, ali nismo bas jako vjesti u citanju vasih misli, pa se lagodno oslanjamo na to da cete pitati ono sto ne razumijete. ;)
Receno je vec (i pise na Forumu): u gradivo kolokvija ulazi sve do osnovnih programa ukljucujuci i njih. Cool Kod prof. Singera imate jos 4 sata predavanja, kod prof. Nogo 2, dakle bit ce jos objasnjavanja. Cool

A ako nesto na predavanju (ili vjezbama) nije jasno, vecinu je Majka Priroda obdarila jezikom, pa pitajte. Very Happy Mi smo tu da objasnimo, ali nismo bas jako vjesti u citanju vasih misli, pa se lagodno oslanjamo na to da cete pitati ono sto ne razumijete. Wink

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 18:56 pet, 9. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel bi vi meni mogli sutra pod pauzom ili nakon vježbi bar malo pojasnit prikaz brojeva u računalu jer je meni to potpuno nejasno?
Jel bi vi meni mogli sutra pod pauzom ili nakon vježbi bar malo pojasnit prikaz brojeva u računalu jer je meni to potpuno nejasno?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:16 pet, 9. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sutra nakon nadoknade zurim dalje, tako da necu stici, no preporucam [url=http://degiorgi.math.hr/prog1/materijali/zapis_brojeva_u_racunalu.pdf]Nesina objasnjenja[/url]: nije dugacko, a dosta studenata je to vec nahvalilo. 8)
Sutra nakon nadoknade zurim dalje, tako da necu stici, no preporucam Nesina objasnjenja: nije dugacko, a dosta studenata je to vec nahvalilo. Cool

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 20:18 pet, 9. 11. 2007    Naslov: Re: Kolokvij Citirajte i odgovorite

[quote="anam"]Hoće nama sada u kolokviju biti i ovaj c program, znam, biti će nam sve s predavanja i vježbi al ne znam kako bi mi to trebali sami naučit jer ovo što je profesor "objasnio" na predavanju je doista neshvatljivo, a i prošle god to nije bilo uključeno u prvi kolokvij.... :?:[/quote]
Mislim da sam vidjela u starim predavanjima da nakon ovih pogreški kod zaokruživanja počinje C. Ovo dosad mi se pari kao [i]Ajde pošto ćemo radit C, evo da vidite kako bi tamo izgledalo.[/i]

Pošto nas je danas puno izašlo s predavanja, a da o prikazu brojeva u računalu nismo pohvatali ništa, bojim se na što će ličit to sakupljanje znanja na predavanjima.
anam (napisa):
Hoće nama sada u kolokviju biti i ovaj c program, znam, biti će nam sve s predavanja i vježbi al ne znam kako bi mi to trebali sami naučit jer ovo što je profesor "objasnio" na predavanju je doista neshvatljivo, a i prošle god to nije bilo uključeno u prvi kolokvij.... Question

Mislim da sam vidjela u starim predavanjima da nakon ovih pogreški kod zaokruživanja počinje C. Ovo dosad mi se pari kao Ajde pošto ćemo radit C, evo da vidite kako bi tamo izgledalo.

Pošto nas je danas puno izašlo s predavanja, a da o prikazu brojeva u računalu nismo pohvatali ništa, bojim se na što će ličit to sakupljanje znanja na predavanjima.

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 20:25 pet, 9. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da već sada ne liči na ništa jer nam to prof objašnjava na način kao da mi to već sve znamo pa sad ono tek tako pregledavamo slideove da si to ponovimo....... :shock:
Mislim da već sada ne liči na ništa jer nam to prof objašnjava na način kao da mi to već sve znamo pa sad ono tek tako pregledavamo slideove da si to ponovimo....... Shocked

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 20:29 pet, 9. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

I ja sam stekla takav dojam :D
I ja sam stekla takav dojam Very Happy

[Vrh]
13_mac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 15 - 12

PostPostano: 13:52 ned, 11. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

I ja drugu godinu za redom sticem takav dojam... :cry:
Steta sto na vjezbama postoje dijelovi ("rupe") u skripti gdje kaze "....tra la la... a to vam je objasnjeno na predavanjima... tra la la...." :?
Zakljucak: vjezbe rulz, predavanja ...
I ja drugu godinu za redom sticem takav dojam... Crying or Very sad
Steta sto na vjezbama postoje dijelovi ("rupe") u skripti gdje kaze "....tra la la... a to vam je objasnjeno na predavanjima... tra la la...." Confused
Zakljucak: vjezbe rulz, predavanja ...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:10 ned, 11. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko puta u te dvije godine za redom si actually rekao profesoru/ici da nesto nije jasno ili da to ne znate od prije? :-k

Vjezbe su bazirane na iskustvu kojeg ja na ovom kolegiju imam od kad sam se zaposlio (sada gulim sedmu generaciju studenata), a barem 90% responsea koji sam dobio su gomile popadanih studenata koji "nisu razumjeli gradivo", ali nisu niti pitali, nego su cekali da ja iz njihovog pada zakljucim sto im nije jasno. :( Nadam se da ne mislis da sam se ja sam sjetio naglasiti da je nula paran broj ili da broj 2 nema znacenja u racunu logike sudova. ;)

Profesori su na ovom kolegiju solidno krace od mene, a na usmene dolazi jako filtrirana skupina studenata (prije: oni koji bi prosli pismeni; sada: oni koji su polozili kolokvije i [b]zele[/b] odgovarati za vecu ocjenu). :? Oni aktivno sudjeluju u stvaranju kolokvija i pregledavaju rezultate, ali ne ispravljaju ono sto vi pisete. :| Zbog toga, uskraceni su za taj ruzni - ali cesto jedini - feedback koji mi asistenti dobijemo, pa je kljucno da im kazete kad nesto nije jasno i da zamolite dodatna objasnjenja. :D

Ili mozda mislite da je njima zabavno pricati pred punom dvoranom apsolutno pasivnih slusaca? :(

P.S. Zahvaljujem na pohvalama. :xg:
Koliko puta u te dvije godine za redom si actually rekao profesoru/ici da nesto nije jasno ili da to ne znate od prije? Think

Vjezbe su bazirane na iskustvu kojeg ja na ovom kolegiju imam od kad sam se zaposlio (sada gulim sedmu generaciju studenata), a barem 90% responsea koji sam dobio su gomile popadanih studenata koji "nisu razumjeli gradivo", ali nisu niti pitali, nego su cekali da ja iz njihovog pada zakljucim sto im nije jasno. Sad Nadam se da ne mislis da sam se ja sam sjetio naglasiti da je nula paran broj ili da broj 2 nema znacenja u racunu logike sudova. Wink

Profesori su na ovom kolegiju solidno krace od mene, a na usmene dolazi jako filtrirana skupina studenata (prije: oni koji bi prosli pismeni; sada: oni koji su polozili kolokvije i zele odgovarati za vecu ocjenu). Confused Oni aktivno sudjeluju u stvaranju kolokvija i pregledavaju rezultate, ali ne ispravljaju ono sto vi pisete. Neutral Zbog toga, uskraceni su za taj ruzni - ali cesto jedini - feedback koji mi asistenti dobijemo, pa je kljucno da im kazete kad nesto nije jasno i da zamolite dodatna objasnjenja. Very Happy

Ili mozda mislite da je njima zabavno pricati pred punom dvoranom apsolutno pasivnih slusaca? Sad

P.S. Zahvaljujem na pohvalama. Xmas Mr.Green

[Vrh]
13_mac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 12

PostPostano: 11:38 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Touche... :oops:

p.s. np :)
Touche... Embarassed

p.s. np Smile

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 18:10 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

people, kako uopće pokušat riješit zad:
Napišite program koji učitava 6 cijelih brojeva, te redom kojim su učitani ispisuje svakog drugog?

na što se uopće odnosi ovaj zadatak :?: :?:
Napišite program koji učitava 6 cijelih brojeva, te redom kojim su učitani ispisuje svakog drugog?

na što se uopće odnosi ovaj zadatak Question Question

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:12 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anam"]people, kako uopće pokušat riješit zad:
Napišite program koji učitava 6 cijelih brojeva, te redom kojim su učitani ispisuje svakog drugog?[/quote]

Ucitas 6 brojeva i ispises svakog drugog. :lol: Recimo, ako ucitas
[tt]13 17 19 23 29 31[/tt],
program treba ispisati
[tt]17 23 31[/tt]. 8)

[quote="anam"]na što se uopće odnosi ovaj zadatak :?: :?:[/quote]

Ne razumijem pitanje. :grebgreb:
anam (napisa):

Ucitas 6 brojeva i ispises svakog drugog. Laughing Recimo, ako ucitas
13 17 19 23 29 31,
program treba ispisati
17 23 31. Cool

anam (napisa):
na što se uopće odnosi ovaj zadatak Question Question

Ne razumijem pitanje. Kotacici rade 100 na sat

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 18:25 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

znači mi trbamo napisat samo rezultat, zbunilo me to što piše napišite program

a u kakvom formatu trebamo pisat ovaj 2.zadatak zadaće?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:41 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anam"]znači mi trbamo napisat samo rezultat, zbunilo me to što piše napišite program[/quote]

:shock: Pa treba napisati program koji ce raditi opisano (ucitavati 6 brojeva i ispisati ona tri koja pise da treba ispisati). :?

[quote="anam"]a u kakvom formatu trebamo pisat ovaj 2.zadatak zadaće?[/quote]

Niz nula i jedinica, ako je rijec o prikazu broja u racunalu; kako drugacije? :)
anam (napisa):

Shocked Pa treba napisati program koji ce raditi opisano (ucitavati 6 brojeva i ispisati ona tri koja pise da treba ispisati). Confused

anam (napisa):

Niz nula i jedinica, ako je rijec o prikazu broja u racunalu; kako drugacije? Smile

[Vrh]
ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 75 - 8

PostPostano: 18:41 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anam"]znači mi trbamo napisat samo rezultat, zbunilo me to što piše napišite program[/quote]

U C-u trebaš napisati program koji će izvršiti ono što ti je zadano.

Znači sve ono:

#include <stdio.h>

main ()
{
int a,b,c,d,e,f;
scanf(".........")

}

i tako dalje... :lol:
anam (napisa):

U C-u trebaš napisati program koji će izvršiti ono što ti je zadano.

Znači sve ono:

#include <stdio.h>

main ()
{
int a,b,c,d,e,f;
scanf(".........")

}

i tako dalje... Laughing

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:45 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tocno tako. :D Samo, molim [b]ne detaljnije ulaziti u rjesenja[/b]. ;)
Tocno tako. Very Happy Samo, molim ne detaljnije ulaziti u rjesenja. Wink

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 19:54 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

znači ja bi trebala znat napisat program u C-u a o njemu sam čula toliko toga............ :roll:

ipak ćemo to preskočit na neko vrijeme
znači ja bi trebala znat napisat program u C-u a o njemu sam čula toliko toga............ Rolling Eyes

ipak ćemo to preskočit na neko vrijeme

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:01 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, nema veze sto je slicna stvar radjena na predavanjima (kod oba nastavnika; provjerih). :roll: To sto nema u "folijama" na webu... valjda nastavnici smiju ponesto objasniti i direktno u DevC++-u ili pisuci po ploci. :P

A lijepo je objasnjeno i u skripti za vjezbe (poglavlja 4-6), iako to necemo raditi na vjezbama... 8)
Da, nema veze sto je slicna stvar radjena na predavanjima (kod oba nastavnika; provjerih). Rolling Eyes To sto nema u "folijama" na webu... valjda nastavnici smiju ponesto objasniti i direktno u DevC++-u ili pisuci po ploci. Razz

A lijepo je objasnjeno i u skripti za vjezbe (poglavlja 4-6), iako to necemo raditi na vjezbama... Cool

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 21:14 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

A da je to objašnjeno bar bi netko od 100 ljudi kužio o čemu se tu radi, baš danas sam bila kod demosa i objašnjen mi je prikaz brojeva u računalu i zapravo je to full jednostavna stvar al ne mogu ja sama pogađat postupak ako mi ga nitko neće objasnit, a i nije baš ni jednostavno sam skužit iz folija jer list papira ne možeš upitat zašto je nešto tak a osobu pak možeš......

vjerujte mi šta god mi je objašnjeno ja ću dati sve od sebe da to shvatim, izvježbam....al baš da će mi pisanje programa doći samo u glavu nije za očekivat :(
A da je to objašnjeno bar bi netko od 100 ljudi kužio o čemu se tu radi, baš danas sam bila kod demosa i objašnjen mi je prikaz brojeva u računalu i zapravo je to full jednostavna stvar al ne mogu ja sama pogađat postupak ako mi ga nitko neće objasnit, a i nije baš ni jednostavno sam skužit iz folija jer list papira ne možeš upitat zašto je nešto tak a osobu pak možeš......

vjerujte mi šta god mi je objašnjeno ja ću dati sve od sebe da to shvatim, izvježbam....al baš da će mi pisanje programa doći samo u glavu nije za očekivat Sad

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 21:58 pon, 12. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]A lijepo je objasnjeno i u skripti za vjezbe (poglavlja 4-6), iako to necemo raditi na vjezbama... 8)[/quote]
Znači na vježbama nakon kolokvija krećemo sa 7. poglavljem, a 4-6 ulazi u kolokvij?
vsego (napisa):
A lijepo je objasnjeno i u skripti za vjezbe (poglavlja 4-6), iako to necemo raditi na vjezbama... Cool

Znači na vježbama nakon kolokvija krećemo sa 7. poglavljem, a 4-6 ulazi u kolokvij?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum