Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
maja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:01 sri, 21. 1. 2004 Naslov: Re: Zašto...? (PHP pitanje) |
|
|
[quote="maja"]...e sad dobijem ... /proba.php?bla="nešto_što_sam_upisala"... ali dobijem i obavjest da je bla varijabla nedefinirana... Gdje bi mogao biti problem :?[/quote]
U konfiguraciji PHPa. Iskljucena je opcija register_globals (u php.ini-ju); to je [b]dobro[/b] :shock: iz sigurnosnih razloga. 8)
Pokusaj:
[code:1]echo $_GET["bla"];[/code:1]
ili
[code:1]echo $HTTP_GET_VARS["bla"];[/code:1]
Ovo drugo je "starinski" nacin. :? Meni je draze jer sam navikao, ali prvo je bolje jer je to superglobalna varijabla. :shock: :grebgreb:
:idea: Da ne duljim, baci oko [url=http://hr.php.net/reserved.variables]ovdje[/url]. :) Mogla bi ti koristiti i funkcija [url=http://hr.php.net/manual/en/function.import-request-variables.php]import_request_variables[/url]. 8)
P.S. Zdravo je staviti da PHP procesira samo .php fileove, a .html-ove ostaviti bez procesiranja. Zbog performansi servera... 8)
maja (napisa): | ...e sad dobijem ... /proba.php?bla="nešto_što_sam_upisala"... ali dobijem i obavjest da je bla varijabla nedefinirana... Gdje bi mogao biti problem |
U konfiguraciji PHPa. Iskljucena je opcija register_globals (u php.ini-ju); to je dobro iz sigurnosnih razloga.
Pokusaj:
ili
Kod: | echo $HTTP_GET_VARS["bla"]; |
Ovo drugo je "starinski" nacin. Meni je draze jer sam navikao, ali prvo je bolje jer je to superglobalna varijabla.
Da ne duljim, baci oko ovdje. Mogla bi ti koristiti i funkcija import_request_variables.
P.S. Zdravo je staviti da PHP procesira samo .php fileove, a .html-ove ostaviti bez procesiranja. Zbog performansi servera...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
maja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
maja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 14:16 sri, 21. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="maja"]Uh kako je ovo bilo brzo :shock: . Nisam stigla ni editirati post :) .[/quote]
Bas se vratih s vjezbi i sada su mi konzultacije. :) Ako hoces, mozes doci u moj kabinet (209) i pitati f2f. :)
[quote="maja"]Dakle, obavjest se odnosila na $bla_ . :)[/quote]
Malo preradjeni kod koji bi trebao raditi to isto. 8)
[code:1]<?php
function napuni($bla){
$bla_=array();
for($i = 0; 4 * $i < count($bla); $i++)
for ($j = 0; $j < 4; $j++)
$bla_[$i] .= $bla[4 * $i + $j];
}
napuni($_GET["bla"]);
?>[/code:1]
Ovo je bilo napamet, ali trebalo bi raditi... :)
maja (napisa): | Uh kako je ovo bilo brzo . Nisam stigla ni editirati post . |
Bas se vratih s vjezbi i sada su mi konzultacije. Ako hoces, mozes doci u moj kabinet (209) i pitati f2f.
maja (napisa): | Dakle, obavjest se odnosila na $bla_ . |
Malo preradjeni kod koji bi trebao raditi to isto.
Kod: | <?php
function napuni($bla){
$bla_=array();
for($i = 0; 4 * $i < count($bla); $i++)
for ($j = 0; $j < 4; $j++)
$bla_[$i] .= $bla[4 * $i + $j];
}
napuni($_GET["bla"]);
?> |
Ovo je bilo napamet, ali trebalo bi raditi...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|