Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Ribizl Forumaš(ica)

|
Postano: 23:35 čet, 15. 11. 2007 Naslov: ukidanje prava na prehranu |
|
|
Ne znam je l ova tema spada tu ili ne...
uglavnom, radi se o najnovijoj odluci da se ukinu prava na prehranu i to onim studentima koji 2.put ponavljaju istu godinu i onima koji studiraju vise od 4/3 trajanja faksa (na nasem faksu to su oni koji studiraju vise od 6 godina) i naravno onima koji nisu upisali visu godinu...
ok, ti razlozi djelomicno imaju smisla, posebno ovaj treci ali ipak i djelomicno nisu u redu!!!
sta je s onim studentima koji su tokom studiranja dva puta ponavljali istu godinu i sada studiraju dulje od 6 god?!?! kada su ponavljali drugi put istu godinu (koju su morali platiti!!) ukinuto im je pravo na prehranu!! znaci po zavrsetku seste godine studiranja, iskoristili su samo pet godina prava na prehranu!! i sad im je oduzeta i te sesta godina na koju su do sad imali prava!!!
zbilja nije u redu!! sta je s onima koji zive u domovima i koji se hrane u menzama!! a i da ne spominjem mogucnosti za hranjenje u blizini faksa: 2 ducancica s nikakvim izborom, fast food koji oko 1h ostaje bez sendvica, tangenta u kojoj, ako se ne varam, niti nema hrane!! I STA BI MI TREBALI JESTI!!! i gdje?!?!?
:???:
uglavnom zanimaju me i tuda misljenja i moze li se nesto napravit po tom pitanju! :puppydogeyes:
Ne znam je l ova tema spada tu ili ne...
uglavnom, radi se o najnovijoj odluci da se ukinu prava na prehranu i to onim studentima koji 2.put ponavljaju istu godinu i onima koji studiraju vise od 4/3 trajanja faksa (na nasem faksu to su oni koji studiraju vise od 6 godina) i naravno onima koji nisu upisali visu godinu...
ok, ti razlozi djelomicno imaju smisla, posebno ovaj treci ali ipak i djelomicno nisu u redu!!!
sta je s onim studentima koji su tokom studiranja dva puta ponavljali istu godinu i sada studiraju dulje od 6 god?!?! kada su ponavljali drugi put istu godinu (koju su morali platiti!!) ukinuto im je pravo na prehranu!! znaci po zavrsetku seste godine studiranja, iskoristili su samo pet godina prava na prehranu!! i sad im je oduzeta i te sesta godina na koju su do sad imali prava!!!
zbilja nije u redu!! sta je s onima koji zive u domovima i koji se hrane u menzama!! a i da ne spominjem mogucnosti za hranjenje u blizini faksa: 2 ducancica s nikakvim izborom, fast food koji oko 1h ostaje bez sendvica, tangenta u kojoj, ako se ne varam, niti nema hrane!! I STA BI MI TREBALI JESTI!!! i gdje?!?!?
uglavnom zanimaju me i tuda misljenja i moze li se nesto napravit po tom pitanju!
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:37 pet, 16. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Treba nam jedna pekarna u blizini faksa. Definitivno. Jer sendvic u nasoj maloj 'kantini' dolje, dodje 10kn, sto je ok cijena za sendvic na faksu, ali za 10kn na menzi se moze bogovski najest. Sta je, je. U ducanu se bas i ne moze kupiti bog zna sto za 10kn, a i izbor nije bas neki... Dogodine i ja gubim prava na x-icu, htjela ne htjela i iako imam od koga posuditi, nije isto.
:roll:
Treba nam jedna pekarna u blizini faksa. Definitivno. Jer sendvic u nasoj maloj 'kantini' dolje, dodje 10kn, sto je ok cijena za sendvic na faksu, ali za 10kn na menzi se moze bogovski najest. Sta je, je. U ducanu se bas i ne moze kupiti bog zna sto za 10kn, a i izbor nije bas neki... Dogodine i ja gubim prava na x-icu, htjela ne htjela i iako imam od koga posuditi, nije isto.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 15:35 sub, 17. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Faks vam po novom izdaje potvrde na kojima se vide ECTS bodovi, tako da se uvjeti mogu lako provjeriti. Ako se SC ponasa drugacije, zalite se.[/quote]
je, ali pravo na prehranu ne regulira SC nego ministarstvo, a prvo mjesto gdje bi se trebalo buniti je lokalna referada s obzirom da oni dostavljaju dotične informacije ministarstvu.
krcko (napisa): | Faks vam po novom izdaje potvrde na kojima se vide ECTS bodovi, tako da se uvjeti mogu lako provjeriti. Ako se SC ponasa drugacije, zalite se. |
je, ali pravo na prehranu ne regulira SC nego ministarstvo, a prvo mjesto gdje bi se trebalo buniti je lokalna referada s obzirom da oni dostavljaju dotične informacije ministarstvu.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 22:42 sub, 17. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Nemo, nesto si krivo pokopcao. Referada ne salje Ministarstvu popis studenata koji smiju / ne smiju jesti u menzi. Referada studentima izdaje potvrde pomocu kojih oni ostvaruju studentska prava. Od nedavno na potvrdama referade MO vise ne pise ponavljanje godine itd, nego broj osvojenih ECTS bodova... tocno ono po cemu se prema preporuci Nacionalnog vijeca za visoko obrazovanje ostvaruju studentska prava.
Besides, nije li SC u nadleznosti Sveucilista, a ne Ministarstva?
Nemo, nesto si krivo pokopcao. Referada ne salje Ministarstvu popis studenata koji smiju / ne smiju jesti u menzi. Referada studentima izdaje potvrde pomocu kojih oni ostvaruju studentska prava. Od nedavno na potvrdama referade MO vise ne pise ponavljanje godine itd, nego broj osvojenih ECTS bodova... tocno ono po cemu se prema preporuci Nacionalnog vijeca za visoko obrazovanje ostvaruju studentska prava.
Besides, nije li SC u nadleznosti Sveucilista, a ne Ministarstva?
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 13:00 ned, 18. 11. 2007 Naslov: |
|
|
referada zna tko ima, a tko nema prava redovnog studenta i ona ih produžuju ili uskraćuje, tako da u osnovi referada šalje MZOŠu informacije ;) očito je dobro pitanje što je u ovom slučaju pošlo krivo.
SC je u nadležnosti Sveučilišta, ali ministarstvo ipak dodjeljuje novce za prehranu, tj. naše subvencije za prehranu ipak nisu u nadležnosti Sveučilišta koliko ja znam.
referada zna tko ima, a tko nema prava redovnog studenta i ona ih produžuju ili uskraćuje, tako da u osnovi referada šalje MZOŠu informacije očito je dobro pitanje što je u ovom slučaju pošlo krivo.
SC je u nadležnosti Sveučilišta, ali ministarstvo ipak dodjeljuje novce za prehranu, tj. naše subvencije za prehranu ipak nisu u nadležnosti Sveučilišta koliko ja znam.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 23:11 ned, 18. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="nemo"]referada zna tko ima, a tko nema prava redovnog studenta i ona ih produžuju ili uskraćuje, tako da u osnovi referada šalje MZOŠu informacije ;) očito je dobro pitanje što je u ovom slučaju pošlo krivo.[/quote]
Ali kako referada salje informacije MZOSu? :zbunjen:
U biti, svi podaci potrebni za utvrdjivanje razine studentskih prava koje netko ima ili nema su u ISVU. Aplikacija "Prehrana" je sastavni dio ISVU-a i menze su direktno na nju prikacene. AFAIK, cijeli ISVU je gradjen kao prosirenje aplikacije za studentsku prehranu, zato i jest malcice cudan.
U svakom slucaju, ako se ne postuje preporuka Nacionalnog vijeca, za to se ne moze kriviti MO niti referadu. [size=7]Moglo se do pred mjesec dana kad su potvrde koje izdaje referada uskladjene s preporukom[/size] :oops:
nemo (napisa): | referada zna tko ima, a tko nema prava redovnog studenta i ona ih produžuju ili uskraćuje, tako da u osnovi referada šalje MZOŠu informacije očito je dobro pitanje što je u ovom slučaju pošlo krivo. |
Ali kako referada salje informacije MZOSu?
U biti, svi podaci potrebni za utvrdjivanje razine studentskih prava koje netko ima ili nema su u ISVU. Aplikacija "Prehrana" je sastavni dio ISVU-a i menze su direktno na nju prikacene. AFAIK, cijeli ISVU je gradjen kao prosirenje aplikacije za studentsku prehranu, zato i jest malcice cudan.
U svakom slucaju, ako se ne postuje preporuka Nacionalnog vijeca, za to se ne moze kriviti MO niti referadu. Moglo se do pred mjesec dana kad su potvrde koje izdaje referada uskladjene s preporukom
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 8:43 pon, 19. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Pa referada nekako salje podatke. Na biologiji su Xice uvijek vrijedile do 15.10. iduce akademske godine. I znam da su gospodje koje rade u referadi same produzivale Xice. Kako i preko cega, ne znam. Znam da su oni koji su isli na dekanski rok znali imati problema s time, ali cim bi se pozalili, odmah bi im produzile (nisu stizale).
Pa referada nekako salje podatke. Na biologiji su Xice uvijek vrijedile do 15.10. iduce akademske godine. I znam da su gospodje koje rade u referadi same produzivale Xice. Kako i preko cega, ne znam. Znam da su oni koji su isli na dekanski rok znali imati problema s time, ali cim bi se pozalili, odmah bi im produzile (nisu stizale).
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
jadni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:03 uto, 20. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Ribizl!
Imam identicnu situaciju. Nemam bas vremena za pisanje, pa ukratko:
[url]http://public.mzos.hr/fgs.axd?id=11424[/url]
[url]http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1996/1187.htm[/url]
Tete u referadi kazu da je taj "novi" zakon koji nas zakida uveden prije 2 ili 3 godine ali da se nitko nikad nije zalio i da mi ne mogu pomoci.
Na meni je prije 4 god prekrsen zakon o tzv. padu bez pada, kad mi je nasa bivsa dekanica odbila valjanu lijecnicku potvrdu pa sam morao platit godinu i pozdravit se s xicom. Da mi je ta potvrda bila odobrena, sada ne bih ni bio u ovoj situaciji.
Dakle, ruke su mi pune papira i kad uhvatim vremena idem u Ministarstvo zahtjevat svoja prava! :twisted:
Ako netko ima bolju ideju, ...
Ribizl!
Imam identicnu situaciju. Nemam bas vremena za pisanje, pa ukratko:
http://public.mzos.hr/fgs.axd?id=11424
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1996/1187.htm
Tete u referadi kazu da je taj "novi" zakon koji nas zakida uveden prije 2 ili 3 godine ali da se nitko nikad nije zalio i da mi ne mogu pomoci.
Na meni je prije 4 god prekrsen zakon o tzv. padu bez pada, kad mi je nasa bivsa dekanica odbila valjanu lijecnicku potvrdu pa sam morao platit godinu i pozdravit se s xicom. Da mi je ta potvrda bila odobrena, sada ne bih ni bio u ovoj situaciji.
Dakle, ruke su mi pune papira i kad uhvatim vremena idem u Ministarstvo zahtjevat svoja prava!
Ako netko ima bolju ideju, ...
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 11:04 čet, 22. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Na inicijativu jedne studentice malo sam se vise pozabavio problemom. Zvao sam Ministarstvo i dobio potvrdu da je novi model na snazi. Dobio sam i pojasnjenje pravila za odredjivanje prava na prehranu i uspio identificirati studente koji su po starim pravilima izgubili pravo, a po novim bi ga trebali imati. To su za sada ovi studenti:
1. Prvi puta upisali faks 2005./2006., tj. prije nisu bili upisani ni na MO ni na drugom fakultetu. Znaci, broj indeksa im je oblika 05-0nesto.
2. Do sada imaju ukupno 60 ECTS bodova ili vise, od cega barem 18 ECTS bodova lani.
3. Zbog nepolozenog predmeta s prve godine jos uvijek su formalno na 1. godini, tj. drugi puta ponavljaju godinu (to se po novom sistemu vise ne gleda).
Ako postoji netko tko zadovoljava [b]sve[/b] te uvjete, a izgubio je pravo na prehranu, molim da mi se javi (krcko@znate.gdje). Problem je definitivno u ISVU, namjeravam ih zvati i tjerati mak na konac. Koristilo bi kad bih imao konkretne primjere na koje mogu uprjet prstom.
Na inicijativu jedne studentice malo sam se vise pozabavio problemom. Zvao sam Ministarstvo i dobio potvrdu da je novi model na snazi. Dobio sam i pojasnjenje pravila za odredjivanje prava na prehranu i uspio identificirati studente koji su po starim pravilima izgubili pravo, a po novim bi ga trebali imati. To su za sada ovi studenti:
1. Prvi puta upisali faks 2005./2006., tj. prije nisu bili upisani ni na MO ni na drugom fakultetu. Znaci, broj indeksa im je oblika 05-0nesto.
2. Do sada imaju ukupno 60 ECTS bodova ili vise, od cega barem 18 ECTS bodova lani.
3. Zbog nepolozenog predmeta s prve godine jos uvijek su formalno na 1. godini, tj. drugi puta ponavljaju godinu (to se po novom sistemu vise ne gleda).
Ako postoji netko tko zadovoljava sve te uvjete, a izgubio je pravo na prehranu, molim da mi se javi (krcko@znate.gdje). Problem je definitivno u ISVU, namjeravam ih zvati i tjerati mak na konac. Koristilo bi kad bih imao konkretne primjere na koje mogu uprjet prstom.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|