Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
gobanja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ivica13 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:11 pon, 26. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Otprilike ulaze: brojevni sustavi (i sve moguće kombinacije tih zadataka), prikaz broja u računalu treba znati, KNF, DNF, pojednostavljivanje sudova, Turingoj stroj, jednostavni program u C-u... I to je to otprilike...
Iskreno se nadam da neće biti nekakvih iznenađenja...
Otprilike ulaze: brojevni sustavi (i sve moguće kombinacije tih zadataka), prikaz broja u računalu treba znati, KNF, DNF, pojednostavljivanje sudova, Turingoj stroj, jednostavni program u C-u... I to je to otprilike...
Iskreno se nadam da neće biti nekakvih iznenađenja...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
gobanja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:14 pon, 26. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Atomised"]Pitanja u vezi sutrašnjeg kolokvija:
Smijemo li koristiti one klasične logičke simbole (npr. V umjesto +)?[/quote]
Ako bas morate, ali bolje je naviknuti se na ovu nomenklaturu jer vas ta i kasnije ceka. :?
[quote="Atomised"]Kod istinosnih tablica, moramo li za svaki operator raditi poseban stupac ili možemo pisati istinosne vrijednosti ispod operatora, sve u jednom izrazu?[/quote]
Nisam razumio pitanje. :? Ako je pitanje smije li se imati vise stupaca (za razlicite izraze), odgovor je da smijete, naravno. 8)
[quote="gobanja"]Što si mislio pod jednostavni program u C-u???
Da ga mi napišemo ili će biti zadan pa mi moramo znati što radi??? :shock:[/quote]
Trebali bi znati oboje, no bit ce "napisi program". :)
Atomised (napisa): | Pitanja u vezi sutrašnjeg kolokvija:
Smijemo li koristiti one klasične logičke simbole (npr. V umjesto +)? |
Ako bas morate, ali bolje je naviknuti se na ovu nomenklaturu jer vas ta i kasnije ceka.
Atomised (napisa): | Kod istinosnih tablica, moramo li za svaki operator raditi poseban stupac ili možemo pisati istinosne vrijednosti ispod operatora, sve u jednom izrazu? |
Nisam razumio pitanje. Ako je pitanje smije li se imati vise stupaca (za razlicite izraze), odgovor je da smijete, naravno.
gobanja (napisa): | Što si mislio pod jednostavni program u C-u???
Da ga mi napišemo ili će biti zadan pa mi moramo znati što radi???  |
Trebali bi znati oboje, no bit ce "napisi program".
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 19:23 pon, 26. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Ako bas morate, ali bolje je naviknuti se na ovu nomenklaturu jer vas ta i kasnije ceka. :?[/quote]
Ok. :) Ma pitam zato što smo tu "klasičnu" koristili u srednjoj i (s malim varijacijama) na svim predmetima na faksu osim Programiranja, pa sam se naviknuo na to. Ali ne bunim se, nego pitam za svaki slučaj (ako se na kolokviju baš ne snađem u ovoj "+" nomenklaturi). ;)
[quote="vsego"]
Nisam razumio pitanje. :? Ako je pitanje smije li se imati vise stupaca (za razlicite izraze), odgovor je da smijete, naravno. 8)
[/quote]
Zapravo sam mislio obrnuto. :D Ali, sudeći prema tvom odgovoru, i to se smije...
Edit: Vašem odgovoru? Ne znam kako se asistentima moramo obraćati na forumu... :D
vsego (napisa): |
Ako bas morate, ali bolje je naviknuti se na ovu nomenklaturu jer vas ta i kasnije ceka.  |
Ok. Ma pitam zato što smo tu "klasičnu" koristili u srednjoj i (s malim varijacijama) na svim predmetima na faksu osim Programiranja, pa sam se naviknuo na to. Ali ne bunim se, nego pitam za svaki slučaj (ako se na kolokviju baš ne snađem u ovoj "+" nomenklaturi).
vsego (napisa): |
Nisam razumio pitanje. Ako je pitanje smije li se imati vise stupaca (za razlicite izraze), odgovor je da smijete, naravno.
|
Zapravo sam mislio obrnuto. Ali, sudeći prema tvom odgovoru, i to se smije...
Edit: Vašem odgovoru? Ne znam kako se asistentima moramo obraćati na forumu...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
matmih Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:04 pon, 26. 11. 2007 Naslov: |
|
|
Sinoć sam razmišljala na koju šemu bi onda išlo ispravljanje. Mislim, koliko god vama ti zadaci bili jednostavni ipak treba pomno pregledati svaki, a to je teže što je više različitih zadataka.
Palo mi je na pamet da će možda svaki test imati svoj broj koji ćete vi kasnije ukucati pa će vam iz baze povući rješenja za konkretno taj primjerak.
Al` što vam nije ovaj princip poprilično zahtjevan? Meni se nekako čini da bi lakše preživjela dvosatno rekreiranje po učionici i motrenje svakog pokreta iako nisam sportski tip. A još ako vas je više... pravi aerobik trening.
Uglavnom, baš radi te zahtjevnosti (ok, prihvaćam mogućnost da postoji nezahtjevan način koji mi nije pao na pamet) mi se čini nevjerojatno.
[quote="matmih"]Ne prepisivat kod vsege, on sve vidi! :trema:
I onda slijedi :valjalo:
:lol: :lol:[/quote]
To sam čula s više strana :D
Ma ja sam ti jadna poštena i neiskvarena, a uz to i čorava i smotana :(
Sinoć sam razmišljala na koju šemu bi onda išlo ispravljanje. Mislim, koliko god vama ti zadaci bili jednostavni ipak treba pomno pregledati svaki, a to je teže što je više različitih zadataka.
Palo mi je na pamet da će možda svaki test imati svoj broj koji ćete vi kasnije ukucati pa će vam iz baze povući rješenja za konkretno taj primjerak.
Al` što vam nije ovaj princip poprilično zahtjevan? Meni se nekako čini da bi lakše preživjela dvosatno rekreiranje po učionici i motrenje svakog pokreta iako nisam sportski tip. A još ako vas je više... pravi aerobik trening.
Uglavnom, baš radi te zahtjevnosti (ok, prihvaćam mogućnost da postoji nezahtjevan način koji mi nije pao na pamet) mi se čini nevjerojatno.
matmih (napisa): | Ne prepisivat kod vsege, on sve vidi!
I onda slijedi
 |
To sam čula s više strana
Ma ja sam ti jadna poštena i neiskvarena, a uz to i čorava i smotana
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
IQ=e Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:20 uto, 27. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="IQ=e"]Može li mi neko reć oće li bit išta osim printf-a i scanf-a?[/quote]
Hoce: deklaracija [tt]main()[/tt]-a, odgovarajuci [tt]#include[/tt], onaj [tt]return[/tt] na kraju, varijable, racunanje,... ma, prepunio bi se Forum da sve popisem! :silly:
IQ=e (napisa): | Može li mi neko reć oće li bit išta osim printf-a i scanf-a? |
Hoce: deklaracija main()-a, odgovarajuci #include, onaj return na kraju, varijable, racunanje,... ma, prepunio bi se Forum da sve popisem!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 6:11 čet, 29. 11. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Masiela"][quote="vsego"]Da li ce te iznenaditi da svatko dobije svoj (razliciti) kolokvij, pa da se bas i ne isplati riskirati s pokusajima prepisivanja? :twisted:[/quote]
Ja još ne vjerujem u to, a pari mi se da neću dobro proći budem li se uvjeravala za vrijeme kolokvija :D[/quote]
Vjerujes li sada? :twisted:
Evo, djeco, mi se svojski potrudili i [url=http://degiorgi.math.hr/prog1/kolokviji.php]objavili rezultate[/url] (primijetite koliko je sada sati :tired:).
[b]Dat cu vam savjet...[/b] Tko god je na zadnjem zadatku (program) skupio manje od 4 boda, poradite na programiranju sto prije :!: Od toga se sastoji ostatak ovog semestra i cijeli iduci semestar. :) Tko to ne zna, nece moci pratiti gradivo i gotovo sigurno nece poloziti kolegij (podsjecam: za prolaz, izmedju ostalog, treba min. 15 bodova na drugom kolokviju!). :joooj:
Inace, studenti koji nisu preuzeli niti jednu zadacu imaju prosjek bodova 20.22, oni koji nisu niti jednu (uspjesno) predali imaju 24.15, oni s jednom tocnom zadacom imaju prosjek 28.04, oni s dvije tocne zadace imaju 29.59, dok oni s tri ispravne zadace imaju prosjek od cak 32.95. :D Mislim da je jasno da se isplati provjezbati (i predati) zadace... ;)
Masiela (napisa): | vsego (napisa): | Da li ce te iznenaditi da svatko dobije svoj (razliciti) kolokvij, pa da se bas i ne isplati riskirati s pokusajima prepisivanja?  |
Ja još ne vjerujem u to, a pari mi se da neću dobro proći budem li se uvjeravala za vrijeme kolokvija  |
Vjerujes li sada?
Evo, djeco, mi se svojski potrudili i objavili rezultate (primijetite koliko je sada sati ).
Dat cu vam savjet... Tko god je na zadnjem zadatku (program) skupio manje od 4 boda, poradite na programiranju sto prije Od toga se sastoji ostatak ovog semestra i cijeli iduci semestar. Tko to ne zna, nece moci pratiti gradivo i gotovo sigurno nece poloziti kolegij (podsjecam: za prolaz, izmedju ostalog, treba min. 15 bodova na drugom kolokviju!).
Inace, studenti koji nisu preuzeli niti jednu zadacu imaju prosjek bodova 20.22, oni koji nisu niti jednu (uspjesno) predali imaju 24.15, oni s jednom tocnom zadacom imaju prosjek 28.04, oni s dvije tocne zadace imaju 29.59, dok oni s tri ispravne zadace imaju prosjek od cak 32.95. Mislim da je jasno da se isplati provjezbati (i predati) zadace...
|
|
[Vrh] |
|
13_mac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
zofi Forumaš(ica)

Spol: