Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:52 ned, 2. 12. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vedraf"]
Moguće je i da neće biti baš tako veliki broj ljudi za smjer Financijska i poslovna matematika, mora se uzeti u obzir da od tih studenata,koji će upisivati diplomski,dobar dio je jako dobar ili dobar pa imaju možda afinitete prema Teorijskoj ili nekom drugom od težih smjerova...[/quote]
Koliko sam ja upucena samo dvoje bi na teorijsku, primjenjena oko 10-20, financija il statistika oko 87%....
vedraf (napisa): |
Moguće je i da neće biti baš tako veliki broj ljudi za smjer Financijska i poslovna matematika, mora se uzeti u obzir da od tih studenata,koji će upisivati diplomski,dobar dio je jako dobar ili dobar pa imaju možda afinitete prema Teorijskoj ili nekom drugom od težih smjerova... |
Koliko sam ja upucena samo dvoje bi na teorijsku, primjenjena oko 10-20, financija il statistika oko 87%....
_________________ Kad sam bila mala htjela sam biti statističarka
[tex]\omega \in \Omega[/tex] 
|
|
[Vrh] |
|
pssst Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 21:08 ned, 2. 12. 2007 Naslov: |
|
|
Sto znaci "gledat ce se prosjek"? Za upis na diplomski necemo izmisljati prijemni ispit, a nekako vas moramo rangirati. Prosjek je jedino po cemu to mozemo napraviti, no ne znam zasto bi se toga trebali bojati. Ionako ce biti manje kandidata nego sto ce biti kvote.
Gledajte, ljudi. Tkogod sljedece godine stekne kvalifikaciju za upis na diplomski studij (prvostupnicku diplomu), taj je u protekle tri godine [b]polozio sve ispite[/b]. Modulo studenata koji su prebaceni sa starog studija na bolonju, to u biti znaci da [b]nikada nije pao na ispitu[/b]. Na starom studiju takve bi se studente moglo prebrojati na prste jedne ruke. Bolonjaca ce biti malo vise, no mi bismo htjeli da vas je takvih puno puno vise.
Sasvim sigurno ce se svi prvi prvostupnici moci upisati na diplomske studije. Mi zelimo da se upisete. Nas bi trebalo biti strah da nam ne pobjegnete u privredu, a ne obrnuto. Raspitajte se malo okolo, mnoge firme ocajnicki traze matematicare. Kad vam ponude pocetnicke place koje su kao moja nakon 10 godina staza, koliko ce vas se odluciti za jos dvije godine bolonjskih radosti?
Sto znaci "gledat ce se prosjek"? Za upis na diplomski necemo izmisljati prijemni ispit, a nekako vas moramo rangirati. Prosjek je jedino po cemu to mozemo napraviti, no ne znam zasto bi se toga trebali bojati. Ionako ce biti manje kandidata nego sto ce biti kvote.
Gledajte, ljudi. Tkogod sljedece godine stekne kvalifikaciju za upis na diplomski studij (prvostupnicku diplomu), taj je u protekle tri godine polozio sve ispite. Modulo studenata koji su prebaceni sa starog studija na bolonju, to u biti znaci da nikada nije pao na ispitu. Na starom studiju takve bi se studente moglo prebrojati na prste jedne ruke. Bolonjaca ce biti malo vise, no mi bismo htjeli da vas je takvih puno puno vise.
Sasvim sigurno ce se svi prvi prvostupnici moci upisati na diplomske studije. Mi zelimo da se upisete. Nas bi trebalo biti strah da nam ne pobjegnete u privredu, a ne obrnuto. Raspitajte se malo okolo, mnoge firme ocajnicki traze matematicare. Kad vam ponude pocetnicke place koje su kao moja nakon 10 godina staza, koliko ce vas se odluciti za jos dvije godine bolonjskih radosti?
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
pssst Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 23:58 ned, 2. 12. 2007 Naslov: |
|
|
IMO, jedino je pitanje koliko ce brzo trziste reagirati. Ako budete samouvjereni na intervjuima za posao, reagirat ce brzo ([size=9]na tim intervjuima smije se i lagati[/size] :) ). Da ja imam firmu (bilo kakvu), zelio bih zaposliti ljude koji zavrse nas preddiplomski u 3 godine i zadovoljavaju nuzne uvjete (engleski & rad na racunalu). To prakticki znaci da u 3 godine nisu niti jednom kiksali. Mislim da prosjek ocjena nije toliko bitan za rad u privredi, bitna je brzina i efikasnost.
IMO, jedino je pitanje koliko ce brzo trziste reagirati. Ako budete samouvjereni na intervjuima za posao, reagirat ce brzo (na tim intervjuima smije se i lagati ). Da ja imam firmu (bilo kakvu), zelio bih zaposliti ljude koji zavrse nas preddiplomski u 3 godine i zadovoljavaju nuzne uvjete (engleski & rad na racunalu). To prakticki znaci da u 3 godine nisu niti jednom kiksali. Mislim da prosjek ocjena nije toliko bitan za rad u privredi, bitna je brzina i efikasnost.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
mops Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|