Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
FermatPell Forumaš(ica)

|
Postano: 21:43 sri, 2. 1. 2008 Naslov: Zasto upisati PMF matematika |
|
|
Trenutno idem u 2. razred srednje skole i razmisljam sto upisati.. zanimalo me, kako je na fakultetu, sto mogu poslije, kakve su karijere u RH i vani, opis poslova, financijsko stanje itd... kakva je ekipa na fakultetu, profesori, literatura, opskrbljenost fakulteta... i konacno sto i gdje mogu s PMF matematika?
Danke schon.
:bily:
Trenutno idem u 2. razred srednje skole i razmisljam sto upisati.. zanimalo me, kako je na fakultetu, sto mogu poslije, kakve su karijere u RH i vani, opis poslova, financijsko stanje itd... kakva je ekipa na fakultetu, profesori, literatura, opskrbljenost fakulteta... i konacno sto i gdje mogu s PMF matematika?
Danke schon.
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:40 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Evo [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=10069]tu[/url] možeš pročitati o ekipi.
Što se opskrbljenosti faksa tiče, ne znam na što si navikao - ako te dosadašnje škole nisu razmazile, bit će ti ko da si došao u Las Vegas.
Na fakultetu je ugodno. Profesori i asistenti su pristojni. Možda ti je suludo zašto to naglašavam, ali - ovisi na što si navikao ;)
Što se financija tiče, mislim da ti je bolje ne misliti na to pri odabiru fakulteta. Da, ne živi se od zraka, ali mislim da je manje strašno imati manje para nego cca 40 godina ići na posao koji ti se gadi.
Evo tu možeš pročitati o ekipi.
Što se opskrbljenosti faksa tiče, ne znam na što si navikao - ako te dosadašnje škole nisu razmazile, bit će ti ko da si došao u Las Vegas.
Na fakultetu je ugodno. Profesori i asistenti su pristojni. Možda ti je suludo zašto to naglašavam, ali - ovisi na što si navikao
Što se financija tiče, mislim da ti je bolje ne misliti na to pri odabiru fakulteta. Da, ne živi se od zraka, ali mislim da je manje strašno imati manje para nego cca 40 godina ići na posao koji ti se gadi.
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:56 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Obavezno dođi na smotru sveučilišta 8)
A na matematici je super. Profesori,a sistenti, demosi uvijek spremni pomoći, nijedno pitanje im nije glupo, ekipa na faxu odlična, tempo polagan, sve se stigne...
A mislim da podatak da nema niti jednog jedinog matematičara na burzi već godinama dovoljno govori o mogućnostima zaposlenja ;)
Obavezno dođi na smotru sveučilišta
A na matematici je super. Profesori,a sistenti, demosi uvijek spremni pomoći, nijedno pitanje im nije glupo, ekipa na faxu odlična, tempo polagan, sve se stigne...
A mislim da podatak da nema niti jednog jedinog matematičara na burzi već godinama dovoljno govori o mogućnostima zaposlenja
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 13:08 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
e sada ispada da je nas faks super turbo zakon. pa i nije sve tako bajno.
nemojte plasirati netocne informacije!!! odakle vam to da nema matematicara na burzi???
samo mala napomena. ima dipl.ing.mat. koji su na burzi i vise od 6 mjeseci.
narocito ako se odluce zaposliti van zagreba.
ako se zelis zaposliti u zagrebu i to u ekonomiji ili racunarstvu onda ces brzo naci posao.
e sada ispada da je nas faks super turbo zakon. pa i nije sve tako bajno.
nemojte plasirati netocne informacije!!! odakle vam to da nema matematicara na burzi???
samo mala napomena. ima dipl.ing.mat. koji su na burzi i vise od 6 mjeseci.
narocito ako se odluce zaposliti van zagreba.
ako se zelis zaposliti u zagrebu i to u ekonomiji ili racunarstvu onda ces brzo naci posao.
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:58 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="GauSs_"]odakle vam to da nema matematicara na burzi???[/quote]
Rekli na smotri kad sam ja bio, mislim da je i krcko tak nešt spomenuo negdje, a i bilo je u novinama prije kakvih 2mj, u večernjem čini mi se...
GauSs_ (napisa): | odakle vam to da nema matematicara na burzi??? |
Rekli na smotri kad sam ja bio, mislim da je i krcko tak nešt spomenuo negdje, a i bilo je u novinama prije kakvih 2mj, u večernjem čini mi se...
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:31 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Sto se posla tice: ako je netko spreman prihvatiti posao prof. u srednjoj skoli i ne inzistira na Zagrebu, onda je - navodno - trivijalno zaposliti se. :) U samom Zg, nisam siguran. :|
FermatPell, posto si tek 2. srednje, preporucam da se sa svojim pitanjem vratis za dvije godine, kad cemo imati dvije "zavrsene" generacije preddiplomaca, a prva diplomska generacija ce biti oko sredine druge (zadnje) godine. :-s Tada bismo trebali imati barem nekakav osjecaj o tome sto trziste kaze na preddiplomce, na sto lice upisi na diplomski i sam diplomski studij,... :)
Za sada, nitko ne zna tko ce (ako itko) htjeti zaposliti predbolonjce, a da ne zaposljava one koji imaju samo zavrsenu gimnaziju. :neznam:
Sto se posla tice: ako je netko spreman prihvatiti posao prof. u srednjoj skoli i ne inzistira na Zagrebu, onda je - navodno - trivijalno zaposliti se. U samom Zg, nisam siguran.
FermatPell, posto si tek 2. srednje, preporucam da se sa svojim pitanjem vratis za dvije godine, kad cemo imati dvije "zavrsene" generacije preddiplomaca, a prva diplomska generacija ce biti oko sredine druge (zadnje) godine. Tada bismo trebali imati barem nekakav osjecaj o tome sto trziste kaze na preddiplomce, na sto lice upisi na diplomski i sam diplomski studij,...
Za sada, nitko ne zna tko ce (ako itko) htjeti zaposliti predbolonjce, a da ne zaposljava one koji imaju samo zavrsenu gimnaziju.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
FermatPell Forumaš(ica)

|
Postano: 19:41 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Znaci, svijet samo ceka matematicare? Recimo, ja nikad ne bih pristao biti profesor matematike, pogotovo u srednjoj skoli... zanima me matematika ali vise intelektualna, kao recimo sveucisni profesor na nekom super sveucilistu gdje su primanja barem solidna... mozda cu ispasti kao razmazeni nematematicar, ali ne namjeravam imati posao koji ce mi postaviti plafon na placu, plus eventualno instrukcije. To je upravo ono sto mogu kao profesor - stajati sa prosjecnom placom bez nade...
Nisam preupucen, pa me zanima i sljedece...
[quote]ako se zelis zaposliti u zagrebu i to u ekonomiji ili racunarstvu onda ces brzo naci posao.[/quote]
Za to sam zainteresiran, posto zivim u Zagrebu. Sto matematicari rade u ekonomiju i racunarstvu, cak ne mogu ni zamisliti. Postoji li neki link koji bi me uputio i kakva je mogucnost napredovanja na poslu?
Takodjer bih upitao sve da li ste se odlucili za PMF matematika prvenstveno radi ljubavi prema matematici ili zbog neceg drugoga izmedju ostalog?
Matematika me, kao sto kazah, zasada najvise zanima.. pogotovo ako nesto vazno napravim na natjecanjima... tako da je taj faktor definitivno na strani PMF-matematika...
Pozdrav svima!!
Volio bih cuti sto iscrpnije odgovore i nesto iskustveno...
Znaci, svijet samo ceka matematicare? Recimo, ja nikad ne bih pristao biti profesor matematike, pogotovo u srednjoj skoli... zanima me matematika ali vise intelektualna, kao recimo sveucisni profesor na nekom super sveucilistu gdje su primanja barem solidna... mozda cu ispasti kao razmazeni nematematicar, ali ne namjeravam imati posao koji ce mi postaviti plafon na placu, plus eventualno instrukcije. To je upravo ono sto mogu kao profesor - stajati sa prosjecnom placom bez nade...
Nisam preupucen, pa me zanima i sljedece...
Citat: | ako se zelis zaposliti u zagrebu i to u ekonomiji ili racunarstvu onda ces brzo naci posao. |
Za to sam zainteresiran, posto zivim u Zagrebu. Sto matematicari rade u ekonomiju i racunarstvu, cak ne mogu ni zamisliti. Postoji li neki link koji bi me uputio i kakva je mogucnost napredovanja na poslu?
Takodjer bih upitao sve da li ste se odlucili za PMF matematika prvenstveno radi ljubavi prema matematici ili zbog neceg drugoga izmedju ostalog?
Matematika me, kao sto kazah, zasada najvise zanima.. pogotovo ako nesto vazno napravim na natjecanjima... tako da je taj faktor definitivno na strani PMF-matematika...
Pozdrav svima!!
Volio bih cuti sto iscrpnije odgovore i nesto iskustveno...
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:27 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="FermatPell"] zanima me matematika ali vise intelektualna, kao recimo sveucisni profesor na nekom super sveucilistu gdje su primanja barem solidna...[/quote]
Za to ostvariti je potrebno puno puno više od same želje. Rekla bih što je još potrebno, barem onako ugrubo što mi pada na pamet, ali ne želim te obeshrabriti :D
Faks sam upisala jer mi je to bila jedina opcija - jedino što me zanima.
Što se matematike u ekonomiji i računarstvu tiče, imaš nešto sitno o tome na stranici od faksa gdje je ukratko napisano ponešto o svakom smjeru.
FermatPell (napisa): | zanima me matematika ali vise intelektualna, kao recimo sveucisni profesor na nekom super sveucilistu gdje su primanja barem solidna... |
Za to ostvariti je potrebno puno puno više od same želje. Rekla bih što je još potrebno, barem onako ugrubo što mi pada na pamet, ali ne želim te obeshrabriti
Faks sam upisala jer mi je to bila jedina opcija - jedino što me zanima.
Što se matematike u ekonomiji i računarstvu tiče, imaš nešto sitno o tome na stranici od faksa gdje je ukratko napisano ponešto o svakom smjeru.
|
|
[Vrh] |
|
FermatPell Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 21:43 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="GauSs_"]odakle vam to da nema matematicara na burzi???[/quote]
Pa to je sluzbena MO propaganda... iz dekanovih usta preko mojeg LaTeXa dospjelo je na prvu stranicu [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2631&sec=285]knjizice[/url] :D I inace to ponavljamo kao papige kad god dobijemo priliku u medijima :lol:
Naravno da nije doslovno tocno, ali zeli se reci da se s diplomom matematike [b]u najgorem slucaju[/b] mozes zaposliti u skoli u roku keks. Prema mojim saznanjima profesora matematike fali u Zg i izvan, samo ces u Zg mozda neko vrijeme raditi kao zamjena. Kao sto si sam rekao, u Zg se kao matematicar vrlo lako nadje bolje placen posao (banke, osiguranja, softverske firme...)
Konkretan primjer: dvije studentice koje su nedavno diplomirale "kod mene" (jednoj sam bio mentor, drugoj u komisiji). Obje su dobile ponudu da rade u Ericssonu za pripravnicku placu koja je jednaka mojoj (docentskoj nakon 10 godina na faksu). Ne dobije svatko tako dobru ponudu, ali posao se definitivno nalazi. Btw, jedna je odbila zbog mjesta na faksu, a druga se dvoumila jer joj je zivotna zelja biti prof mat u skoli :)
Evo jednog [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=9870]topica o zaposljavanju[/url] (vjerojatno ih ima jos, potrazi sa search).
[quote="vsego"]Za sada, nitko ne zna tko ce (ako itko) htjeti zaposliti predbolonjce, a da ne zaposljava one koji imaju samo zavrsenu gimnaziju. :neznam:[/quote]
Htio si valjda reci prvostupnike. Kog zanima moje misljenje o tom pitanju nek pogleda [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=10372&&start=26]ovo[/url].
Inace, vsego ima potpuno pravo da ce se za 2 godine znati puno vise o funkcioniranju bolonjskih studija na PMF-MO (narocito diplomskih, koji jos nisu krenuli).
[quote="Luuka"]...tempo polagan, sve se stigne...[/quote]
E sad, s ovim se velika vecina bolonjaca vjerojatno ne bi slozila. Rekao bih da se prosjecnom studentu tempo nasih preddiplomskih studija cini ludjacki. Oni koji sami rjesavaju sve zadace, polazu bliceve, kolokvije i usmene bez ijednog pada (sto se od bolonjaca ocekuje) uglavnom tvrde da se od toga dobije cir na zelucu. Pretrazi malo topice s kljucnom rijeci 'bolonja' pa ces vidjeti...
GauSs_ (napisa): | odakle vam to da nema matematicara na burzi??? |
Pa to je sluzbena MO propaganda... iz dekanovih usta preko mojeg LaTeXa dospjelo je na prvu stranicu knjizice I inace to ponavljamo kao papige kad god dobijemo priliku u medijima
Naravno da nije doslovno tocno, ali zeli se reci da se s diplomom matematike u najgorem slucaju mozes zaposliti u skoli u roku keks. Prema mojim saznanjima profesora matematike fali u Zg i izvan, samo ces u Zg mozda neko vrijeme raditi kao zamjena. Kao sto si sam rekao, u Zg se kao matematicar vrlo lako nadje bolje placen posao (banke, osiguranja, softverske firme...)
Konkretan primjer: dvije studentice koje su nedavno diplomirale "kod mene" (jednoj sam bio mentor, drugoj u komisiji). Obje su dobile ponudu da rade u Ericssonu za pripravnicku placu koja je jednaka mojoj (docentskoj nakon 10 godina na faksu). Ne dobije svatko tako dobru ponudu, ali posao se definitivno nalazi. Btw, jedna je odbila zbog mjesta na faksu, a druga se dvoumila jer joj je zivotna zelja biti prof mat u skoli
Evo jednog topica o zaposljavanju (vjerojatno ih ima jos, potrazi sa search).
vsego (napisa): | Za sada, nitko ne zna tko ce (ako itko) htjeti zaposliti predbolonjce, a da ne zaposljava one koji imaju samo zavrsenu gimnaziju.  |
Htio si valjda reci prvostupnike. Kog zanima moje misljenje o tom pitanju nek pogleda ovo.
Inace, vsego ima potpuno pravo da ce se za 2 godine znati puno vise o funkcioniranju bolonjskih studija na PMF-MO (narocito diplomskih, koji jos nisu krenuli).
Luuka (napisa): | ...tempo polagan, sve se stigne... |
E sad, s ovim se velika vecina bolonjaca vjerojatno ne bi slozila. Rekao bih da se prosjecnom studentu tempo nasih preddiplomskih studija cini ludjacki. Oni koji sami rjesavaju sve zadace, polazu bliceve, kolokvije i usmene bez ijednog pada (sto se od bolonjaca ocekuje) uglavnom tvrde da se od toga dobije cir na zelucu. Pretrazi malo topice s kljucnom rijeci 'bolonja' pa ces vidjeti...
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 22:05 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="GauSs_"]odakle vam to da nema matematicara na burzi???[/quote]
Pa to je sluzbena MO propaganda... iz dekanovih usta preko mojeg LaTeXa dospjelo je na prvu stranicu [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2631&sec=285]knjizice[/url] :D I inace to ponavljamo kao papige kad god dobijemo priliku u medijima :lol:
Naravno da nije doslovno tocno, ali zeli se reci da se s diplomom matematike [b]u najgorem slucaju[/b] mozes zaposliti u skoli u roku keks. Prema mojim saznanjima profesora matematike fali u Zg i izvan, samo ces u Zg mozda neko vrijeme raditi kao zamjena. Kao sto si sam rekao, u Zg se kao matematicar vrlo lako nadje bolje placen posao (banke, osiguranja, softverske firme...)[/quote]
ma ne kazem ja da nema posla za matematicare. samo kazem da je netocna tvrdnja da ih nema na burzi.
postoji odredjeno vrijeme potrebno za zaposljavanje. istina je da se neki studenti zaposle jako brzo
(tvoj primjer nije bas reprezentativan jer se ocito radi o odlicnim studenticama) ali uglavnom treba truda i cekanja.
mogu i ja dati konkretan primjer: momak sa zavrsenim MSRom i prosjekom ~4.2 trazio je posao u zagrebu 6 mjeseci.
drugi sa prosjekom ~3.5 na financijskoj trazi posao u Splitu vec 5 mjeseci.
treca je trazila posao kao profesor matematike i fizike u Splitu skoro godinu dana.
mislim da se slazemo da se s nasim faksom posao nalazi dosta lakse nego s vecinom drugih al ne treba pretjerivati.
takodjer, biti ce zanimljivo vidjeti sto ce biti s financijasima ove i sljedece generacije jer ih je do sada izaslo sigurno preko 50
a cisto sumnjam da ce trziste trebati preko 20-30 financijasa godisnje.
@krcko i vsego: ove ce se godine odredjivati kriteriji za upis na diplomoski (magistar struke) i vjerojatno ce postojati kvote za smjerove.
Hoce li to biti odokativno ili se radi analiza trzista?
krcko (napisa): | GauSs_ (napisa): | odakle vam to da nema matematicara na burzi??? |
Pa to je sluzbena MO propaganda... iz dekanovih usta preko mojeg LaTeXa dospjelo je na prvu stranicu knjizice I inace to ponavljamo kao papige kad god dobijemo priliku u medijima
Naravno da nije doslovno tocno, ali zeli se reci da se s diplomom matematike u najgorem slucaju mozes zaposliti u skoli u roku keks. Prema mojim saznanjima profesora matematike fali u Zg i izvan, samo ces u Zg mozda neko vrijeme raditi kao zamjena. Kao sto si sam rekao, u Zg se kao matematicar vrlo lako nadje bolje placen posao (banke, osiguranja, softverske firme...) |
ma ne kazem ja da nema posla za matematicare. samo kazem da je netocna tvrdnja da ih nema na burzi.
postoji odredjeno vrijeme potrebno za zaposljavanje. istina je da se neki studenti zaposle jako brzo
(tvoj primjer nije bas reprezentativan jer se ocito radi o odlicnim studenticama) ali uglavnom treba truda i cekanja.
mogu i ja dati konkretan primjer: momak sa zavrsenim MSRom i prosjekom ~4.2 trazio je posao u zagrebu 6 mjeseci.
drugi sa prosjekom ~3.5 na financijskoj trazi posao u Splitu vec 5 mjeseci.
treca je trazila posao kao profesor matematike i fizike u Splitu skoro godinu dana.
mislim da se slazemo da se s nasim faksom posao nalazi dosta lakse nego s vecinom drugih al ne treba pretjerivati.
takodjer, biti ce zanimljivo vidjeti sto ce biti s financijasima ove i sljedece generacije jer ih je do sada izaslo sigurno preko 50
a cisto sumnjam da ce trziste trebati preko 20-30 financijasa godisnje.
@krcko i vsego: ove ce se godine odredjivati kriteriji za upis na diplomoski (magistar struke) i vjerojatno ce postojati kvote za smjerove.
Hoce li to biti odokativno ili se radi analiza trzista?
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:33 čet, 3. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="FermatPell"][quote]ali ne želim te obeshrabriti[/quote]
Go for it. Medalja na IMO, nekakav revolucionarni diplomski rad, rusenje neke hipoteze ili dokaz neke? Pretpostavljam da bi to bilo dosta..[/quote]
Hm, pa ne postiže se to samo tako. A i na popisu ti fali tvoja psiha, odricanje, trud, talent, godine i godine i godine rada... i opet psiha, i odricanje, i trud, i talent, i tako u krug. Na kraju krajeva, što god odlučio, uvijek imaj na umu da si samo čovjek i da se ne trebaš sramiti ako imaš kakve druge potrebe u životu osim one matematičke prirode ;)
FermatPell (napisa): | Citat: | ali ne želim te obeshrabriti |
Go for it. Medalja na IMO, nekakav revolucionarni diplomski rad, rusenje neke hipoteze ili dokaz neke? Pretpostavljam da bi to bilo dosta.. |
Hm, pa ne postiže se to samo tako. A i na popisu ti fali tvoja psiha, odricanje, trud, talent, godine i godine i godine rada... i opet psiha, i odricanje, i trud, i talent, i tako u krug. Na kraju krajeva, što god odlučio, uvijek imaj na umu da si samo čovjek i da se ne trebaš sramiti ako imaš kakve druge potrebe u životu osim one matematičke prirode
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 3:30 pet, 4. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="FermatPell"]Go for it. Medalja na IMO, nekakav revolucionarni diplomski rad, rusenje neke hipoteze ili dokaz neke? Pretpostavljam da bi to bilo dosta..[/quote]
Ako je pitanje što ti je potrebno da budeš profesor matematike na nekom (etabliranom) sveučilištu, ništa od navedenog u citatu ti neće biti samo po sebi dovoljno.
Moraš proći niz akademskih "činova" da bi došao do titule sveučilišnog profesora i svaki "čin" ima svoje uvjete (ne bih znao točno koji su i da li su fiksni, ali vjerojatno se sastoje od nekakvih preporuka drugih profesora, završenog postdiplomskog, doktorskog ili postdoktorskog studija, određenog broja znanstvenih radova, nastupa na konferencijama i predavanjima itd.). A i pitanje je što točno misliš pod pojmom sveučilišni profesor jer to je više akademska titula, nego što je profesija.
Ako pod sveučilišnim profesorom misliš na osobu koja predaje studentima, takvo što možeš raditi već i sa statusom docenta (dakle, vjerojatno moraš imati završeni doktorski studij i biti odabran u zvanje docenta. Ne znam koji su točno uvjeti, možda neki docent može preciznije napisati).
FermatPell (napisa): | Go for it. Medalja na IMO, nekakav revolucionarni diplomski rad, rusenje neke hipoteze ili dokaz neke? Pretpostavljam da bi to bilo dosta.. |
Ako je pitanje što ti je potrebno da budeš profesor matematike na nekom (etabliranom) sveučilištu, ništa od navedenog u citatu ti neće biti samo po sebi dovoljno.
Moraš proći niz akademskih "činova" da bi došao do titule sveučilišnog profesora i svaki "čin" ima svoje uvjete (ne bih znao točno koji su i da li su fiksni, ali vjerojatno se sastoje od nekakvih preporuka drugih profesora, završenog postdiplomskog, doktorskog ili postdoktorskog studija, određenog broja znanstvenih radova, nastupa na konferencijama i predavanjima itd.). A i pitanje je što točno misliš pod pojmom sveučilišni profesor jer to je više akademska titula, nego što je profesija.
Ako pod sveučilišnim profesorom misliš na osobu koja predaje studentima, takvo što možeš raditi već i sa statusom docenta (dakle, vjerojatno moraš imati završeni doktorski studij i biti odabran u zvanje docenta. Ne znam koji su točno uvjeti, možda neki docent može preciznije napisati).
_________________ The Dude Abides
Zadnja promjena: goranm; 3:33 pet, 4. 1. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 3:30 pet, 4. 1. 2008 Naslov: |
|
|
samo malo da se upetljam u definicije
traziti posao nije isto sto i biti na burzi :!:
ljudi masovno traze posao bez da se prijave na burzu
isto tako, ljudi su masovno i prilicno izbirljivi :)
nemojmo i taj dio smetnuti s uma (bilo kao oni koji se zele zaposliti bilo kao oni koji zele nekoga zaposliti)
s time da je zanimljivo promatrati tko ce se sve javiti na natjecaj za koji nema bas nikakve kvalifikacije, koliko onih koji imaju neke od kvalifikacija nece niti pokusati jer nemaju sve kvalifikacije, a koliki ce prebirati po poslovima koji se nude iscekivajuci dream job.... ili tako nesto
ili tko ceka jedan tocno odredjeni posao.... da, fkors da ce se nacekati ako natjecaja za taj posao jos nema.....
dakle, za sve koje se navodi bi trebalo vidjeti koliko su osobu puta zvali na razgovor, koliko puta je osoba sama odustala, koliko puta su ju odbili, i za pocetak, koliko toga je apriori odbaceno bez da se pokusalo prijaviti iako se ima ponesto kvalifikacija i ponesto zelje za tim poslom
frendica je u par mjeseci prije i nakon diplome obisla ne znam vise koliko firmi raznih profila, neki su ju sami zvali, neki su ju nakon par razgovora odbili tj. izabrali nekog drugog, neke je ona odbila i na kraju je izabrala.... al ne bih rekla da je sve skupa potrosila vise od 4 mjeseca na sve to.... doduse, mozda se varam, vrijeme brzo leti ;)
postupak razgovora u samo jednoj firmi hoce trajati po vise od mjesec dana - tko ih ne radi paralelno - moze se nacekati.... a i prilike mogu proci...
again - JEDINO bitno je koliko neki posao zelis raditi i koliko je poslodavac spreman ulupati vremena i novca u tvoje obrazovanje za taj posao
sto ti vise toga znas za konkretni posao i ako mu jasno das do znanja da to ZELIS raditi i spreman si uciti koliko treba - on ce se lakse odluciti za tebe
fkors, fax tu daje neko osnovno znanje, al rijetko koji posao ce imati direktne koristi od npr analiza ili vektorskih ili tako necega :)
samo malo da se upetljam u definicije
traziti posao nije isto sto i biti na burzi
ljudi masovno traze posao bez da se prijave na burzu
isto tako, ljudi su masovno i prilicno izbirljivi
nemojmo i taj dio smetnuti s uma (bilo kao oni koji se zele zaposliti bilo kao oni koji zele nekoga zaposliti)
s time da je zanimljivo promatrati tko ce se sve javiti na natjecaj za koji nema bas nikakve kvalifikacije, koliko onih koji imaju neke od kvalifikacija nece niti pokusati jer nemaju sve kvalifikacije, a koliki ce prebirati po poslovima koji se nude iscekivajuci dream job.... ili tako nesto
ili tko ceka jedan tocno odredjeni posao.... da, fkors da ce se nacekati ako natjecaja za taj posao jos nema.....
dakle, za sve koje se navodi bi trebalo vidjeti koliko su osobu puta zvali na razgovor, koliko puta je osoba sama odustala, koliko puta su ju odbili, i za pocetak, koliko toga je apriori odbaceno bez da se pokusalo prijaviti iako se ima ponesto kvalifikacija i ponesto zelje za tim poslom
frendica je u par mjeseci prije i nakon diplome obisla ne znam vise koliko firmi raznih profila, neki su ju sami zvali, neki su ju nakon par razgovora odbili tj. izabrali nekog drugog, neke je ona odbila i na kraju je izabrala.... al ne bih rekla da je sve skupa potrosila vise od 4 mjeseca na sve to.... doduse, mozda se varam, vrijeme brzo leti
postupak razgovora u samo jednoj firmi hoce trajati po vise od mjesec dana - tko ih ne radi paralelno - moze se nacekati.... a i prilike mogu proci...
again - JEDINO bitno je koliko neki posao zelis raditi i koliko je poslodavac spreman ulupati vremena i novca u tvoje obrazovanje za taj posao
sto ti vise toga znas za konkretni posao i ako mu jasno das do znanja da to ZELIS raditi i spreman si uciti koliko treba - on ce se lakse odluciti za tebe
fkors, fax tu daje neko osnovno znanje, al rijetko koji posao ce imati direktne koristi od npr analiza ili vektorskih ili tako necega
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: