Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 2:29 pon, 21. 1. 2008 Naslov: en_HR locale |
|
|
Evo, jedna stvarcica koja ce mozda nekome biti korisna.
Kao sto je iz subjecta jasno radi se o jednom novom localeu.
Locale je nastao tako sto sam zelio imati interface na engleskom, prikaz brojeva s tockom kao decimalnim separatorom, format datuma po ISO 8601 standardu, dok bi ostale stvari bile postavljene na hr_HR locale.
To sam rijesio tako da sam napravio sljedece:
[code:1]
LANG="en_US.UTF-8"
LC_COLLATE="hr_HR.UTF-8"
LC_CTYPE="hr_HR.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY="hr_HR.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
LC_TIME="en_DK.UTF-8"
LC_PAPER="hr_HR.UTF-8"
LC_NAME="hr_HR.UTF-8"
LC_ADDRESS="hr_HR.UTF-8"
LC_TELEPHONE="hr_HR.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="hr_HR.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="hr_HR.UTF-8"
[/code:1]
No, problem je nastao u tome sto en_DK stvarno prikazuje vrijeme po ISO standardu, no ne postuje odredbu da je ponedjeljak prvi dan u tjednu, nego je to bila nedjelja.
Zato sam se malo potrudio i napravio en_HR locale.
Ovdje je stranica (na engleskom) na kojoj mozete procitati vise: [url]http://web.math.hr/~mdoko/gnu/en_HR.html[/url]
Postoji i HOWTO za Gentooase: [url]http://web.math.hr/~mdoko/gnu/en_HR_HOWTO_Gentoo.html[/url]
Evo, jedna stvarcica koja ce mozda nekome biti korisna.
Kao sto je iz subjecta jasno radi se o jednom novom localeu.
Locale je nastao tako sto sam zelio imati interface na engleskom, prikaz brojeva s tockom kao decimalnim separatorom, format datuma po ISO 8601 standardu, dok bi ostale stvari bile postavljene na hr_HR locale.
To sam rijesio tako da sam napravio sljedece:
Kod: |
LANG="en_US.UTF-8"
LC_COLLATE="hr_HR.UTF-8"
LC_CTYPE="hr_HR.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY="hr_HR.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
LC_TIME="en_DK.UTF-8"
LC_PAPER="hr_HR.UTF-8"
LC_NAME="hr_HR.UTF-8"
LC_ADDRESS="hr_HR.UTF-8"
LC_TELEPHONE="hr_HR.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="hr_HR.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="hr_HR.UTF-8"
|
No, problem je nastao u tome sto en_DK stvarno prikazuje vrijeme po ISO standardu, no ne postuje odredbu da je ponedjeljak prvi dan u tjednu, nego je to bila nedjelja.
Zato sam se malo potrudio i napravio en_HR locale.
Ovdje je stranica (na engleskom) na kojoj mozete procitati vise: http://web.math.hr/~mdoko/gnu/en_HR.html
Postoji i HOWTO za Gentooase: http://web.math.hr/~mdoko/gnu/en_HR_HOWTO_Gentoo.html
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 2:48 pon, 21. 1. 2008 Naslov: |
|
|
A je l' znas kako sloziti input locale tako da ti keyboard bude EN, osim dok drzis AltGr, a tada je HR? :-k
Pod KDEom na FC3, to je lijepo raidlo; kasnije je krepalo. :( Iz konzole se dobije ovako:
[tt]setxkbmap -layout us,hr -variant us[/tt]
ali ja bih rado da mi to stalno radi (bez da pozivam skriptu/alias u konzoli). :? Dodatno, ovo gore pogubi [tt]alt+1/2/3[/tt] u xineu (sto se pod FC3 takodjer nije dogadjalo). :(
Ponesto o tome ima [url=http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=138510]ovdje[/url], ali nedovoljno za rijesiti problem... :/
A je l' znas kako sloziti input locale tako da ti keyboard bude EN, osim dok drzis AltGr, a tada je HR?
Pod KDEom na FC3, to je lijepo raidlo; kasnije je krepalo. Iz konzole se dobije ovako:
setxkbmap -layout us,hr -variant us
ali ja bih rado da mi to stalno radi (bez da pozivam skriptu/alias u konzoli). Dodatno, ovo gore pogubi alt+1/2/3 u xineu (sto se pod FC3 takodjer nije dogadjalo).
Ponesto o tome ima ovdje, ali nedovoljno za rijesiti problem...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 10:45 pon, 21. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Ne bi. :ccc:
Stvar je u tome da ja koristim US/EN layout i onda, kad pisem nesto na hrvatskom, ne zelim da mi se "Z" i "Y" zamijene. :) Zelim kuckati po (meni) "normalnoj" tastaturi, ali da - po potrebi - imam i "nase znakove" (ali da inace imam tocku-zarez, dvotocku i sl. na meni prirodnim mjestima). :)
Ne bi.
Stvar je u tome da ja koristim US/EN layout i onda, kad pisem nesto na hrvatskom, ne zelim da mi se "Z" i "Y" zamijene. Zelim kuckati po (meni) "normalnoj" tastaturi, ali da - po potrebi - imam i "nase znakove" (ali da inace imam tocku-zarez, dvotocku i sl. na meni prirodnim mjestima).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pero Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:46 pon, 21. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Stvar je u tome da ja koristim US/EN layout i onda, kad pisem nesto na hrvatskom, ne zelim da mi se "Z" i "Y" zamijene. Smile Zelim kuckati po (meni) "normalnoj" tastaturi, ali da - po potrebi - imam i "nase znakove" (ali da inace imam tocku-zarez, dvotocku i sl. na meni prirodnim mjestima).[/quote]
Ako sam dobro shvatio tebi treba obični group switch samo da ga ne moraš stisnut dva puta, nego ga držat dok ne ukucaš hrvatsko slovo
(nešto kao shift za velika slova) ?
Ako je to to, ja na taj način tipkam u gnome-u uz opciju "r-alt switches group while pressed" isto imam i na kde-u 4
vsego (napisa): | Stvar je u tome da ja koristim US/EN layout i onda, kad pisem nesto na hrvatskom, ne zelim da mi se "Z" i "Y" zamijene. Smile Zelim kuckati po (meni) "normalnoj" tastaturi, ali da - po potrebi - imam i "nase znakove" (ali da inace imam tocku-zarez, dvotocku i sl. na meni prirodnim mjestima). |
Ako sam dobro shvatio tebi treba obični group switch samo da ga ne moraš stisnut dva puta, nego ga držat dok ne ukucaš hrvatsko slovo
(nešto kao shift za velika slova) ?
Ako je to to, ja na taj način tipkam u gnome-u uz opciju "r-alt switches group while pressed" isto imam i na kde-u 4
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|