Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:49 pon, 21. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[color=darkred]Podsjecam: nepisano je pravilo da mozete razmjenjivati rezultate zadaca, za usporedbu, ali da se ipak suzdrzavate od postupaka. :? To se odnosi i na Luukin attachment i na raspis rezultata usera napraviculom. :|
Ako asistenti kolegija zamole potpunu zabranu razmjene rjesenja zadace, moderatori ce tome udovoljiti. :/ Dakle, ne pretjerujte; ovdje smo zbog pomoci, a ne da nekolicina ostalima rijesi zadacu.[/color] ;)
Podsjecam: nepisano je pravilo da mozete razmjenjivati rezultate zadaca, za usporedbu, ali da se ipak suzdrzavate od postupaka. To se odnosi i na Luukin attachment i na raspis rezultata usera napraviculom.
Ako asistenti kolegija zamole potpunu zabranu razmjene rjesenja zadace, moderatori ce tome udovoljiti. Dakle, ne pretjerujte; ovdje smo zbog pomoci, a ne da nekolicina ostalima rijesi zadacu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:51 pon, 21. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="napraviculom"]3.zadatak sam dobio
EDIT: 1+1+2+3+6+4+3+2+[color=red]2[/color]+1=25
cini mi se tocno (ne mora bit)[/quote]
Trebao bi bit simetričan niz jer su ovi od iza komplementi od onih od naprijed...recimo
prazan graf: puni graf
graf s jednim bridom : graf bez jednog brida itd...
A tak u parovima ih je jednak broj -> niz je simetričan
@vsego: OK, opaska primljena na znanje
napraviculom (napisa): | 3.zadatak sam dobio
EDIT: 1+1+2+3+6+4+3+2+2+1=25
cini mi se tocno (ne mora bit) |
Trebao bi bit simetričan niz jer su ovi od iza komplementi od onih od naprijed...recimo
prazan graf: puni graf
graf s jednim bridom : graf bez jednog brida itd...
A tak u parovima ih je jednak broj → niz je simetričan
@vsego: OK, opaska primljena na znanje
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:58 pon, 21. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Meni su ti grafići baš fora!!
Evo mojih rješenja:
1)a-0
b-0
2)strah me pisati postupak
3)ja sam dobila 33, s tim da nisam niti računala onu 2-polovicu jer mora biti simetrična, a lakše nam je izračunati kad imamo manje bridova
@napraviculom: kako si dobio onih 6 za 4 brida?
4)isto mislim da ne, nemam (još) dokaz
5)ima posla, nije teško
6)n povrh 2
7)za mali n je jako lagano, lakše nego naći povezan
8)isto mislim da nije p(p-1)/2, već p-1)/2
9)vidi pod 2)
10)7
11) (m*(3*m-1)*3^(m-2))/2
12) ne kužim baš što se traži
Meni su ti grafići baš fora!!
Evo mojih rješenja:
1)a-0
b-0
2)strah me pisati postupak
3)ja sam dobila 33, s tim da nisam niti računala onu 2-polovicu jer mora biti simetrična, a lakše nam je izračunati kad imamo manje bridova
@napraviculom: kako si dobio onih 6 za 4 brida?
4)isto mislim da ne, nemam (još) dokaz
5)ima posla, nije teško
6)n povrh 2
7)za mali n je jako lagano, lakše nego naći povezan
8)isto mislim da nije p(p-1)/2, već p-1)/2
9)vidi pod 2)
10)7
11) (m*(3*m-1)*3^(m-2))/2
12) ne kužim baš što se traži
_________________ Meni mama neda da.... Pričam sa dječacima... meni mama neda to-A što?-Jer kaže da je opasno!
Zadnja promjena: Nori; 21:27 pon, 21. 1. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
napraviculom Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Feanor Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:30 pon, 21. 1. 2008 Naslov: |
|
|
ja sam isto nasao 6 za 4 brida...
ali kako je napomenuto ne budem sve rekao, ali imas 2 verzije kad 3 vrha su stupnja 2, a 2 stupnja 1, stos je sto su u jednom slucaju svi vrhovi povezani, a u drugom imas 2 elementa povezanosti...
a ak si to nasao/la, onda nisam siguran ostale mi je bilo lako naci...
Ja se mucim sa onima sa 5 bridova...
iz nekog razloga mi se cini da bi ih trebalo biti 8, ali sam ja zapeo na 5.
I svako malo nadjem jedan, ali onda ispadne da sam neki drugi fulao ili da imam 2 koji su izomorfni ili nest sl.
grrr...
ja sam isto nasao 6 za 4 brida...
ali kako je napomenuto ne budem sve rekao, ali imas 2 verzije kad 3 vrha su stupnja 2, a 2 stupnja 1, stos je sto su u jednom slucaju svi vrhovi povezani, a u drugom imas 2 elementa povezanosti...
a ak si to nasao/la, onda nisam siguran ostale mi je bilo lako naci...
Ja se mucim sa onima sa 5 bridova...
iz nekog razloga mi se cini da bi ih trebalo biti 8, ali sam ja zapeo na 5.
I svako malo nadjem jedan, ali onda ispadne da sam neki drugi fulao ili da imam 2 koji su izomorfni ili nest sl.
grrr...
|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:16 pon, 21. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Da, sad sam vidjela (tnx!) da za 4 brida ima 6, a za 5 ima 5 (barem sam ih ja toliko našla), ali i meni je to čudno, ne znam zašto, ali očekujem da taj niz dok se ne dođe do osi simetrije bude rastuć....
Ovak kak izgleda, rj bi trebalo biti 33
Inače, jel ima neka formula ili neki način (algoritam) koji nam daje sigurnije rješenje, a ne ovaj princip: Držim fige da mi koji ne promakne... ?!
Da, sad sam vidjela (tnx!) da za 4 brida ima 6, a za 5 ima 5 (barem sam ih ja toliko našla), ali i meni je to čudno, ne znam zašto, ali očekujem da taj niz dok se ne dođe do osi simetrije bude rastuć....
Ovak kak izgleda, rj bi trebalo biti 33
Inače, jel ima neka formula ili neki način (algoritam) koji nam daje sigurnije rješenje, a ne ovaj princip: Držim fige da mi koji ne promakne... ?!
_________________ Meni mama neda da.... Pričam sa dječacima... meni mama neda to-A što?-Jer kaže da je opasno!
|
|
[Vrh] |
|
sun Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
MarBar Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:54 uto, 22. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="rafaelm"][quote="ma"]no ima li to smisla naglašavati kada se spominju svaka [b]dva[/b] vrha u grafu? :-s[/quote]
Naravno. [latex]K_{1}=(V= \{ v \},E=\emptyset)[/latex] je ravnopravan ostalim grafovima. U uvjetu [latex]\forall v_{1},v_{2} \in V(v_{1} \neq v_{2} \ \Rightarrow \ d(v_{1}) \neq d(v_{2})) [/latex] pretpostavka nikad nije zadovoljena, pa je implikacija istinita. 8)
EDIT: Moguce da asistenti nisu mislili na taj slucaj, al ipak je to odgovor (na pitanje koje pise u zadaci). Zar ne?[/quote]
Istina, however...
Ukoliko promatraš tako, onda je zadatak trivijalno rješiv i za grafove s proizvoljno mnogo vrhova: jednostavno promatraš dvaput isti vrh i kažeš kako ima jednaki stupanj sa samim sobom. :?
rafaelm (napisa): | ma (napisa): | no ima li to smisla naglašavati kada se spominju svaka dva vrha u grafu?  |
Naravno. je ravnopravan ostalim grafovima. U uvjetu pretpostavka nikad nije zadovoljena, pa je implikacija istinita.
EDIT: Moguce da asistenti nisu mislili na taj slucaj, al ipak je to odgovor (na pitanje koje pise u zadaci). Zar ne? |
Istina, however...
Ukoliko promatraš tako, onda je zadatak trivijalno rješiv i za grafove s proizvoljno mnogo vrhova: jednostavno promatraš dvaput isti vrh i kažeš kako ima jednaki stupanj sa samim sobom.
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:08 uto, 22. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Ne kažem ja ništa protiv tvog logičkog izraza, i ako od njega kreneš, imaš potpuno pravo.
Ali ne znam zašto bih zadatak trebalo shvatiti baš tako. After all, kaže se dva vrha, a ne dva [b]različita[/b] vrha. Ne vidim da piše "Ako su dva vrha različita, onda imaju i različite stupnjeve". ;)
[/cjepidlačenje]
Ne kažem ja ništa protiv tvog logičkog izraza, i ako od njega kreneš, imaš potpuno pravo.
Ali ne znam zašto bih zadatak trebalo shvatiti baš tako. After all, kaže se dva vrha, a ne dva različita vrha. Ne vidim da piše "Ako su dva vrha različita, onda imaju i različite stupnjeve".
[/cjepidlačenje]
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:31 sri, 23. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="rafaelm"]Moguce da asistenti nisu mislili na taj slucaj, al ipak je to odgovor (na pitanje koje pise u zadaci). Zar ne?[/quote]
hvala na odgovoru. potpuno si u pravu :wink:
[quote="ß"](...) Ne vidim da piše "Ako su dva vrha različita, onda imaju i različite stupnjeve". :wink: [/quote]
hm... ne znam baš. i u matematici i u pravom životu ( :luckast: ) kad kažeš [b]dva[/b], ne misliš na jedan objekt dvaput. ok - ovo totalno katastrofalno zvuči, ali znaš šta mislim. za svaka dva vrha - podrazumijeva se da su različiti... :roll: a da je tako kako ti kažeš, zadatak uopće ne bi imao smisla, jer čim uzmeš "dva ista vrha", oni nemaju različiti stupanj. slažeš se? :wink:
rafaelm (napisa): | Moguce da asistenti nisu mislili na taj slucaj, al ipak je to odgovor (na pitanje koje pise u zadaci). Zar ne? |
hvala na odgovoru. potpuno si u pravu
ß (napisa): | (...) Ne vidim da piše "Ako su dva vrha različita, onda imaju i različite stupnjeve". |
hm... ne znam baš. i u matematici i u pravom životu ( ) kad kažeš dva, ne misliš na jedan objekt dvaput. ok - ovo totalno katastrofalno zvuči, ali znaš šta mislim. za svaka dva vrha - podrazumijeva se da su različiti... a da je tako kako ti kažeš, zadatak uopće ne bi imao smisla, jer čim uzmeš "dva ista vrha", oni nemaju različiti stupanj. slažeš se?
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
|