Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
k8yvis Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:40 pon, 28. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Profesorski naime nije ništa puno lakši od inžinjerskog. Na prof. smjeru se više pažnje posvećuje stvarnom razumijevanju gradiva (ipak će oni učiti djecu), i to je vjerojatno jedini razlog zašto je inžinjerski teži. Inače, mislim da na kraju nije neka pretjerano velika razlika u znanju pri završetku studijskog programa. Gradivo je isto samo se predmeti drukčije zovu, bar na prvoj godini, za dalje nisam sigurna, trebalo bi pitat...
A to mi je tlaka 8) , sad šetat po faksu i radit anketu, pa nek se radije netko javi tko već zna...
Profesorski naime nije ništa puno lakši od inžinjerskog. Na prof. smjeru se više pažnje posvećuje stvarnom razumijevanju gradiva (ipak će oni učiti djecu), i to je vjerojatno jedini razlog zašto je inžinjerski teži. Inače, mislim da na kraju nije neka pretjerano velika razlika u znanju pri završetku studijskog programa. Gradivo je isto samo se predmeti drukčije zovu, bar na prvoj godini, za dalje nisam sigurna, trebalo bi pitat...
A to mi je tlaka , sad šetat po faksu i radit anketu, pa nek se radije netko javi tko već zna...
_________________ Da li je napredak kad ljudozder uzme vilicu?
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:12 pon, 28. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="k8yvis"]Inače, mislim da na kraju nije neka pretjerano velika razlika u znanju pri završetku studijskog programa. [/quote]
Ne bih baš rekao...[b]mislim[/b] da se na prof smjeru više radi zadataka, dok se na inžerskom više radi teorija i tehničke stvari...sve ide ful u detalje, a mislim da tog na prof smjeru ipak nema. Da je zato prof smijer lakši. A i na prof smjeru ima dosta onih 'društvenih' predmeta kojih na inž nema.
k8yvis (napisa): | Inače, mislim da na kraju nije neka pretjerano velika razlika u znanju pri završetku studijskog programa. |
Ne bih baš rekao...mislim da se na prof smjeru više radi zadataka, dok se na inžerskom više radi teorija i tehničke stvari...sve ide ful u detalje, a mislim da tog na prof smjeru ipak nema. Da je zato prof smijer lakši. A i na prof smjeru ima dosta onih 'društvenih' predmeta kojih na inž nema.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:18 pon, 28. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Ne bih baš rekao...[b]mislim[/b] da se na prof smjeru više radi zadataka, dok se na inžerskom više radi teorija i tehničke stvari...sve ide ful u detalje, a mislim da tog na prof smjeru ipak nema. Da je zato prof smijer lakši. A i na prof smjeru ima dosta onih 'društvenih' predmeta kojih na inž nema.[/quote]
luuka, ne omalovažavati profesorski smjer, ne, ne... nije to lijepo, sjeti se ;)
Luuka (napisa): | Ne bih baš rekao...mislim da se na prof smjeru više radi zadataka, dok se na inžerskom više radi teorija i tehničke stvari...sve ide ful u detalje, a mislim da tog na prof smjeru ipak nema. Da je zato prof smijer lakši. A i na prof smjeru ima dosta onih 'društvenih' predmeta kojih na inž nema. |
luuka, ne omalovažavati profesorski smjer, ne, ne... nije to lijepo, sjeti se
_________________ kalendar

|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:59 uto, 29. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="arya"]luuka, ne omalovažavati profesorski smjer, ne, ne... nije to lijepo, sjeti se ;)[/quote]
Ne omalovažavam ja nikoga, niš ja ne kažem protiv profesora...samo kažem koja mislim da je razlika između prof i inž...
arya (napisa): | luuka, ne omalovažavati profesorski smjer, ne, ne... nije to lijepo, sjeti se  |
Ne omalovažavam ja nikoga, niš ja ne kažem protiv profesora...samo kažem koja mislim da je razlika između prof i inž...
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
k8yvis Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:21 uto, 29. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Nije jasno? Recimo ovako: na prof. smjeru se početak bitno razlikuje, uče se prvo kvantifikatori, alfabet, i tek onda se kreće sa zadatcima, naravno paralelno s teorijom. Dok na inž. odma uvale neke zadatke s raznoraznim "hijeroglifima" koje si moraš sam protumačit. To sa sigurnošću tvrdim. Znanje je relativna stvar. I što se tiče predmeta nevezanih za mat. u Zgbu je tjelesni a u Splitu engleski, dakle, dođe na isto, uz naravno izborni koji je prvu godinu samo jedan semestar. 8)
Nije jasno? Recimo ovako: na prof. smjeru se početak bitno razlikuje, uče se prvo kvantifikatori, alfabet, i tek onda se kreće sa zadatcima, naravno paralelno s teorijom. Dok na inž. odma uvale neke zadatke s raznoraznim "hijeroglifima" koje si moraš sam protumačit. To sa sigurnošću tvrdim. Znanje je relativna stvar. I što se tiče predmeta nevezanih za mat. u Zgbu je tjelesni a u Splitu engleski, dakle, dođe na isto, uz naravno izborni koji je prvu godinu samo jedan semestar.
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 16:31 uto, 29. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Stalno govoriš o Zagrebu i Splitu pa nisam siguran odnese li se tvoje usporedbe profesorski/inženjerski smjer na Zagreb ili Split...
Ja sam na inženjerskom u Zagrebu i mi smo učili kvantifikatore, logičke operatore i sve to, odmah na početku. :) Čak bih rekao i previše, ali to je samo moj dojam...
Ono što me zbunilo shvatio sam nakon ovog objašnjenja. Doduše, s time se ne slažem jer:
1. I mi moramo razumjeti gradivo
2. Smatram da je lakše naučiti šablonu za rješavanje zadataka nego uistinu shvatiti gradivo. S druge strane, ako zadaci nisu šablonski, moraš razumjeti gradivo da ih možeš riješiti. :)
Stalno govoriš o Zagrebu i Splitu pa nisam siguran odnese li se tvoje usporedbe profesorski/inženjerski smjer na Zagreb ili Split...
Ja sam na inženjerskom u Zagrebu i mi smo učili kvantifikatore, logičke operatore i sve to, odmah na početku. Čak bih rekao i previše, ali to je samo moj dojam...
Ono što me zbunilo shvatio sam nakon ovog objašnjenja. Doduše, s time se ne slažem jer:
1. I mi moramo razumjeti gradivo
2. Smatram da je lakše naučiti šablonu za rješavanje zadataka nego uistinu shvatiti gradivo. S druge strane, ako zadaci nisu šablonski, moraš razumjeti gradivo da ih možeš riješiti.
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:40 uto, 29. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="k8yvis"]Nije jasno? Recimo ovako: na prof. smjeru se početak bitno razlikuje, uče se prvo kvantifikatori, alfabet, i tek onda se kreće sa zadatcima, naravno paralelno s teorijom. Dok na inž. odma uvale neke zadatke s raznoraznim "hijeroglifima" koje si moraš sam protumačit. To sa sigurnošću tvrdim. Znanje je relativna stvar.[/quote]
I učenje i pohađanje nastave je također relativna stvar i lijepo se vidi iz tvog posta. Pa što smo radili na početku Elementarne (skužila sam da si ing smjer)? Ili prisustvuješ više na predavanjima za profesore? :D
I zbilja, ako ti nije jasno što zapis znači ili je prof. nerazumljivo napisao, a ti nisi zapamtila što je rekao, možeš i profesora pitat na licu mjesta da ponovi pa zapisat. Ne sjećam se da je ikoji profesor ili asistent ikoje pitanje shvatio kao `Ajme budale, taman izašao iz puberteta pa se došao zafrkavati s nama.`
Nego za Locky:
Kad si krenila na fiziku? Koliko daješ od sebe? Koliko dugo traje tvoje nezadovoljstvo?
Šteta bi bila da odustaneš jer trenutno nisi zadovoljna rezultatima. Šteta bi bila i upisati drugi faks samo zato što je lakše reći `Ovo je preteško` nego `Nisam radila` jer će ti se opet desiti neki ovakav topic na nekom drugom forumu ;)
Ako ovo nije neko dugotrajno i kronično nezdaovoljstvo kao posljedica loših rezultata na faksu i u životu radi faksa, onda ponovo, onako sama za sebe razmisli u čemu je problem i što želiš. Ali razmisli što želiš, a ne što dobro zvuči ;)
Možda zvuči ko neko pametovanje. Nije mi bila namjera ;)
k8yvis (napisa): | Nije jasno? Recimo ovako: na prof. smjeru se početak bitno razlikuje, uče se prvo kvantifikatori, alfabet, i tek onda se kreće sa zadatcima, naravno paralelno s teorijom. Dok na inž. odma uvale neke zadatke s raznoraznim "hijeroglifima" koje si moraš sam protumačit. To sa sigurnošću tvrdim. Znanje je relativna stvar. |
I učenje i pohađanje nastave je također relativna stvar i lijepo se vidi iz tvog posta. Pa što smo radili na početku Elementarne (skužila sam da si ing smjer)? Ili prisustvuješ više na predavanjima za profesore?
I zbilja, ako ti nije jasno što zapis znači ili je prof. nerazumljivo napisao, a ti nisi zapamtila što je rekao, možeš i profesora pitat na licu mjesta da ponovi pa zapisat. Ne sjećam se da je ikoji profesor ili asistent ikoje pitanje shvatio kao `Ajme budale, taman izašao iz puberteta pa se došao zafrkavati s nama.`
Nego za Locky:
Kad si krenila na fiziku? Koliko daješ od sebe? Koliko dugo traje tvoje nezadovoljstvo?
Šteta bi bila da odustaneš jer trenutno nisi zadovoljna rezultatima. Šteta bi bila i upisati drugi faks samo zato što je lakše reći `Ovo je preteško` nego `Nisam radila` jer će ti se opet desiti neki ovakav topic na nekom drugom forumu
Ako ovo nije neko dugotrajno i kronično nezdaovoljstvo kao posljedica loših rezultata na faksu i u životu radi faksa, onda ponovo, onako sama za sebe razmisli u čemu je problem i što želiš. Ali razmisli što želiš, a ne što dobro zvuči
Možda zvuči ko neko pametovanje. Nije mi bila namjera
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 18:19 uto, 29. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Želio bih se nadovezati na Masijelin post i reći da ja, otkad sam na faksu, na parne dane doživljavam totalni kolaps... samog sebe, dok mi je na neparne sve super. Tko zna, možda kod tebe (Locky) ciklus traje po nekoliko mjeseci... :shock:
S druge strane, meni je psihologinja rekla da sam neurotičan, tako da... :D
Želio bih se nadovezati na Masijelin post i reći da ja, otkad sam na faksu, na parne dane doživljavam totalni kolaps... samog sebe, dok mi je na neparne sve super. Tko zna, možda kod tebe (Locky) ciklus traje po nekoliko mjeseci...
S druge strane, meni je psihologinja rekla da sam neurotičan, tako da...
|
|
[Vrh] |
|
k8yvis Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:35 uto, 29. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Nisi ti ništa pametno skužila... Na početku elementarne se uči, koliko ja znam, matematička logika, a to btw, znam. Tako da je meni to ipak zvučalo ko pametovanje i izvođenje dokaza bez aksioma i teorema... :?
No, još uvijek tvrdim da između prof. i inž. smjera nema velike, naglašavam VELIKE razlike, važno je kako se vidimo u daljnjem životu. :)
Moje usporedbe se odnose na prof. u St-u i inž. u Zg-u.
Nego, tko predaje na fakultetima?
Ljudi s prof. ili inž smjerom?
Nisi ti ništa pametno skužila... Na početku elementarne se uči, koliko ja znam, matematička logika, a to btw, znam. Tako da je meni to ipak zvučalo ko pametovanje i izvođenje dokaza bez aksioma i teorema...
No, još uvijek tvrdim da između prof. i inž. smjera nema velike, naglašavam VELIKE razlike, važno je kako se vidimo u daljnjem životu.
Moje usporedbe se odnose na prof. u St-u i inž. u Zg-u.
Nego, tko predaje na fakultetima?
Ljudi s prof. ili inž smjerom?
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 21:44 uto, 29. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="k8yvis"]Ljudi s prof. ili inž smjerom?[/quote]
predavanja kod nas na faxu drze doktori znanosti, dakle, ing smjer, pa magisterij pa doktorat
vjezbe drze dipl.ingovi, magistri i doktori znanosti (dok ne postanu profesori)
reci da nema velike razlike izmedju prof. i ing smjera u zagrebu (split zbilja nema veze sa ovim faxom niti sveucilistem, a osoba je pitala za smjerove OVDJE) znaci ne obaviti niti elementarno gledanje nazivlja kolegija
a onda ne obaviti niti gledanje sadrzaja kolegija
a onda niti ne obaviti gledanje rasporeda kolegija po godinama
razlika je po meni PRILICNO VELIKA, jer u krajnjem slucaju, to su dvije razlicite profesije, dvije razlicite titule i dva razlicita seta znanja i vjestina s kojima covjek raspolaze
jest da se osoba koja ima veliku zelju prema jednom, a zavrsila je drugo moze baviti i tim drugim, al to zato jer je to sama obavila, a ne zato jer se za to skolovala... (ok, ili ako si ing pa zelis predavati jos moras obaviti ispite razlike + strucni ispit)
k8yvis (napisa): | Ljudi s prof. ili inž smjerom? |
predavanja kod nas na faxu drze doktori znanosti, dakle, ing smjer, pa magisterij pa doktorat
vjezbe drze dipl.ingovi, magistri i doktori znanosti (dok ne postanu profesori)
reci da nema velike razlike izmedju prof. i ing smjera u zagrebu (split zbilja nema veze sa ovim faxom niti sveucilistem, a osoba je pitala za smjerove OVDJE) znaci ne obaviti niti elementarno gledanje nazivlja kolegija
a onda ne obaviti niti gledanje sadrzaja kolegija
a onda niti ne obaviti gledanje rasporeda kolegija po godinama
razlika je po meni PRILICNO VELIKA, jer u krajnjem slucaju, to su dvije razlicite profesije, dvije razlicite titule i dva razlicita seta znanja i vjestina s kojima covjek raspolaze
jest da se osoba koja ima veliku zelju prema jednom, a zavrsila je drugo moze baviti i tim drugim, al to zato jer je to sama obavila, a ne zato jer se za to skolovala... (ok, ili ako si ing pa zelis predavati jos moras obaviti ispite razlike + strucni ispit)
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:58 uto, 29. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="k8yvis"]Recimo ovako: na prof. smjeru se početak bitno razlikuje, uče se prvo kvantifikatori, alfabet, i tek onda se kreće sa zadatcima, naravno paralelno s teorijom. Dok na inž. odma uvale neke zadatke s raznoraznim "hijeroglifima" koje si moraš sam protumačit.[/quote]
[quote="k8yvis"]Na početku elementarne se uči, koliko ja znam, matematička logika, a to btw, znam.[/quote]
Ali tvrdiš kako za razliku od nas, na prof. smjeru uče kvantifikatore. Čuj, i mi smo ih radili.
Grčki alfabet mi je bio u svakoj srednjoškolskoj knjizi iz matematike. Vjerujem i tebi. Ni ne treba ti cijeli. Ne znam zašto je on uopće problematičan. Tom logikom bi mogli reći da nam trebaju osnove njemačkog, latinskog, talijanskog, engleskog, francuskog, ... jerbo ima matematičara odsvakle pa da znamo izgovarati imena.
Na nekim fakultetima vježbe počinju tjedan dana iza predavanja. Mislim da su nam, bar sad na 1. godini predavanja i vježbe dobro usklađeni i prate se.
Puno samostalnog rada ima na oba smjera. Na svim fakultetima. Ali da smo mi u startu nemoćni bili prepušteni sami sebi i samo svojoj pameti, pa baš i nismo.
k8yvis (napisa): | Recimo ovako: na prof. smjeru se početak bitno razlikuje, uče se prvo kvantifikatori, alfabet, i tek onda se kreće sa zadatcima, naravno paralelno s teorijom. Dok na inž. odma uvale neke zadatke s raznoraznim "hijeroglifima" koje si moraš sam protumačit. |
k8yvis (napisa): | Na početku elementarne se uči, koliko ja znam, matematička logika, a to btw, znam. |
Ali tvrdiš kako za razliku od nas, na prof. smjeru uče kvantifikatore. Čuj, i mi smo ih radili.
Grčki alfabet mi je bio u svakoj srednjoškolskoj knjizi iz matematike. Vjerujem i tebi. Ni ne treba ti cijeli. Ne znam zašto je on uopće problematičan. Tom logikom bi mogli reći da nam trebaju osnove njemačkog, latinskog, talijanskog, engleskog, francuskog, ... jerbo ima matematičara odsvakle pa da znamo izgovarati imena.
Na nekim fakultetima vježbe počinju tjedan dana iza predavanja. Mislim da su nam, bar sad na 1. godini predavanja i vježbe dobro usklađeni i prate se.
Puno samostalnog rada ima na oba smjera. Na svim fakultetima. Ali da smo mi u startu nemoćni bili prepušteni sami sebi i samo svojoj pameti, pa baš i nismo.
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
Postano: 23:26 uto, 29. 1. 2008 Naslov: |
|
|
1) Kod mene nezadovoljstvo traje otkad sam upisala ovaj fakultet.
2) Tesko je STRASNO, i samo ljudi kojima je fizika cijeli zivot (ljudi koji ce raditi u NASA-i ili sl., dakle znanstvenici) mogu nastavljati bez PREVELIKIH problema, a i statistika pokazuje da samo 20-30% ljudi na 1. god. upise 2. god.
3) Ne zelim biti u depresiji vise.
4) Znam da su ovi forumi i stalno trazenje nekih savjeta glupi dok god ja ne rjesim sama sa sobom sto u zivotu trebam raditi. A ne znam ni sama sta zelim raditi.
5) Sto se tice fakulteta, ipak od pocetka gledam prirodne znanosti, pa se vrtim oko toga stalno.
6) Sve sto ja zelim je da idem na fakultet koji nije TOLIKO mukotrpan, da ne zavrsim kod psihijatra, ucim nesto zanimljivo i imam normalan drustveni zivot.
6) Na kraju, meni je profesor u skoli ok opcija, jer ti ionako nitko ne garantira da ces ti sa zavrsenim bilo kojim fakultetom raditi u struci. Profesori bar imaju ok place, masu slobodnog vremena za sebe i bliznje.
Amen.
1) Kod mene nezadovoljstvo traje otkad sam upisala ovaj fakultet.
2) Tesko je STRASNO, i samo ljudi kojima je fizika cijeli zivot (ljudi koji ce raditi u NASA-i ili sl., dakle znanstvenici) mogu nastavljati bez PREVELIKIH problema, a i statistika pokazuje da samo 20-30% ljudi na 1. god. upise 2. god.
3) Ne zelim biti u depresiji vise.
4) Znam da su ovi forumi i stalno trazenje nekih savjeta glupi dok god ja ne rjesim sama sa sobom sto u zivotu trebam raditi. A ne znam ni sama sta zelim raditi.
5) Sto se tice fakulteta, ipak od pocetka gledam prirodne znanosti, pa se vrtim oko toga stalno.
6) Sve sto ja zelim je da idem na fakultet koji nije TOLIKO mukotrpan, da ne zavrsim kod psihijatra, ucim nesto zanimljivo i imam normalan drustveni zivot.
6) Na kraju, meni je profesor u skoli ok opcija, jer ti ionako nitko ne garantira da ces ti sa zavrsenim bilo kojim fakultetom raditi u struci. Profesori bar imaju ok place, masu slobodnog vremena za sebe i bliznje.
Amen.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 0:26 sri, 30. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Locky"][quote="vsego"]A zasto gledas prebacivanje na prof. mat, umjesto prof. fiz ili prof mat. i fiz.? :-k[/quote]
Zato sto profesori fizike nemaju previse posla, a matematika je uvijek trazena.[/quote]
to bi bila kriva konstatacija. problem s nastavom fizike ako ju uzmeš čisto je što ćeš teško moći ostvariti adekvatan broj sati u jednoj školi. ako kombiniraš s nečim (npr. matematikom ili informatikom) stvari postaju daleko jednostavnije. inače ako ne znaš dosta ljudi sa smjera prof. fizike (znači čisti) završi radeći u znanstvenim institucijama. vani ne vide puno razlike između ing. i prof. fizike, a i na IFSu ih to baš ne tangira ako se pokažeš kao osoba voljna raditi 8)
ja sam ti inače na smjeru prof. fizike i informatike, pa ti eto mogu reći da je i kod nas na smjeru situacija puno kulturnija nago na ing. fizike (po pitanju učenja mislim), jedino što je organizacijski u rasulu (svake kodine fali nastavnika za po barem 2 kolegija i sl.).
s obzirom da si spominjala da si htjela na geofiziku, možda nije tako loše za razmisliti o upisu prof. fizike (koji je lakši od ing fizike, a i priznat će ti položene kolegije) te se onda prebaciti na geofiziku sa njega (mislim da se radi o nikakvoj ili zanemarivoj razlici).
[quote="Locky"]6) Na kraju, meni je profesor u skoli ok opcija, jer ti ionako nitko ne garantira da ces ti sa zavrsenim bilo kojim fakultetom raditi u struci. Profesori bar imaju ok place, masu slobodnog vremena za sebe i bliznje.[/quote]
još jedan miskoncepcija :mrgreen: znam par srednjoškolskih profesora koji oziljno shvaćaju svoj posao i vjeruj mi nemaju [i]masu[/i] slobodnog vremena za sebe i bližnje. zato jer nastavnički posao ne prestaje odmah nakon što izađeš iz učione. ne ako želiš svoj posao obavljati kako se spada. i mislim da plaće baš i nisu toliko ok, no to je valjda i stvar osobnog mišljenja.
Locky (napisa): | vsego (napisa): | A zasto gledas prebacivanje na prof. mat, umjesto prof. fiz ili prof mat. i fiz.?  |
Zato sto profesori fizike nemaju previse posla, a matematika je uvijek trazena. |
to bi bila kriva konstatacija. problem s nastavom fizike ako ju uzmeš čisto je što ćeš teško moći ostvariti adekvatan broj sati u jednoj školi. ako kombiniraš s nečim (npr. matematikom ili informatikom) stvari postaju daleko jednostavnije. inače ako ne znaš dosta ljudi sa smjera prof. fizike (znači čisti) završi radeći u znanstvenim institucijama. vani ne vide puno razlike između ing. i prof. fizike, a i na IFSu ih to baš ne tangira ako se pokažeš kao osoba voljna raditi
ja sam ti inače na smjeru prof. fizike i informatike, pa ti eto mogu reći da je i kod nas na smjeru situacija puno kulturnija nago na ing. fizike (po pitanju učenja mislim), jedino što je organizacijski u rasulu (svake kodine fali nastavnika za po barem 2 kolegija i sl.).
s obzirom da si spominjala da si htjela na geofiziku, možda nije tako loše za razmisliti o upisu prof. fizike (koji je lakši od ing fizike, a i priznat će ti položene kolegije) te se onda prebaciti na geofiziku sa njega (mislim da se radi o nikakvoj ili zanemarivoj razlici).
Locky (napisa): | 6) Na kraju, meni je profesor u skoli ok opcija, jer ti ionako nitko ne garantira da ces ti sa zavrsenim bilo kojim fakultetom raditi u struci. Profesori bar imaju ok place, masu slobodnog vremena za sebe i bliznje. |
još jedan miskoncepcija znam par srednjoškolskih profesora koji oziljno shvaćaju svoj posao i vjeruj mi nemaju masu slobodnog vremena za sebe i bližnje. zato jer nastavnički posao ne prestaje odmah nakon što izađeš iz učione. ne ako želiš svoj posao obavljati kako se spada. i mislim da plaće baš i nisu toliko ok, no to je valjda i stvar osobnog mišljenja.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
Locky Forumaš(ica)

|
Postano: 1:53 sri, 30. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Pa ne znam sta bi ti rekla :D Bila sam u referadi, takodjer sam bila i na geofizickom odsjeku, i pitala sam za to prebacivanje sa profesorskog smjera na geofiziku. Receno mi je da je potrebno jaaaako dobro predznanje iz matematike da bi se prebacilo na taj smjer, ne slusaju se dzaba prve dvije godine na inz.smjeru. A u nasoj referadi mi je receno da se ja NE MOGU prebaciti sa prof. smjera na geofiziku ukoliko ovu godinu padnem na inzenjerskom pa iznova upisem prof. smjer. Cini mi se da tu ima masu muljaze :D
Znam da posao profesora u skoli ne zavrsava kad izadjes iz ucione. A mislim da se moze imati normalan zivot sa dobrom organizacijom. Ipak, tu su ljetni i zimski praznici :D :D Meni je osobno moja profesorica iz matematike rekla da je njoj super! Vjerojatno to ovisi od osobe do osobe.
Sto se tice prof. smjera fizike, isla bi mozda na integrirani studij mat i fiz, ali iskreno fizike se bojim. Jer me ustravilo sve na ovom fakultetu. Ubijaju me :x :?
Pa ne znam sta bi ti rekla Bila sam u referadi, takodjer sam bila i na geofizickom odsjeku, i pitala sam za to prebacivanje sa profesorskog smjera na geofiziku. Receno mi je da je potrebno jaaaako dobro predznanje iz matematike da bi se prebacilo na taj smjer, ne slusaju se dzaba prve dvije godine na inz.smjeru. A u nasoj referadi mi je receno da se ja NE MOGU prebaciti sa prof. smjera na geofiziku ukoliko ovu godinu padnem na inzenjerskom pa iznova upisem prof. smjer. Cini mi se da tu ima masu muljaze
Znam da posao profesora u skoli ne zavrsava kad izadjes iz ucione. A mislim da se moze imati normalan zivot sa dobrom organizacijom. Ipak, tu su ljetni i zimski praznici Meni je osobno moja profesorica iz matematike rekla da je njoj super! Vjerojatno to ovisi od osobe do osobe.
Sto se tice prof. smjera fizike, isla bi mozda na integrirani studij mat i fiz, ali iskreno fizike se bojim. Jer me ustravilo sve na ovom fakultetu. Ubijaju me
|
|
[Vrh] |
|
|