Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kako rijesiti ovaj zadatak?
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
41 = 46 - 5

PostPostano: 0:00 pet, 1. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sanjcy"]STA TU NE VALJA?????? :([/quote]

?

Meni se sve čini u redu, osim što je (i) nula znamenka djeljiva s osam. ;)
sanjcy (napisa):
STA TU NE VALJA?????? Sad

?

Meni se sve čini u redu, osim što je (i) nula znamenka djeljiva s osam. Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:18 pet, 1. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@yimpa: Ako dobijas "cudan ispis", onda ne radi niti kod tebe. :) Zasto onda ocekujes od verifikatora da radi? :-k Hint: ne valja ti format u [tt]scanf()[/tt]-u. ;)
@yimpa: Ako dobijas "cudan ispis", onda ne radi niti kod tebe. Smile Zasto onda ocekujes od verifikatora da radi? Think Hint: ne valja ti format u scanf()-u. Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
yimpa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 19:09 pet, 1. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]@yimpa: Ako dobijas "cudan ispis", onda ne radi niti kod tebe. :) Zasto onda ocekujes od verifikatora da radi? :-k Hint: ne valja ti format u [tt]scanf()[/tt]-u. ;)[/quote]

hint: valja samo treba float a ne DOUBLE!!!! kao sto pise u napomenama
koji scanf?

#include<stdio.h>
main (){
int n,i;
float a[70];
scanf(" %d",&n);

for(i=0;i<n;i++){
scanf("\n%g",&a[i]);}

if((n>=13)&&(n<71)){

for(i=(n-13);i<n;i++){
printf("%g ",a[i]);}}
else
printf("\n Niz je prekratak.");

return 0;
}

Zadaća je pregledana i ocijenjena kao u potpunosti točna.
vsego (napisa):
@yimpa: Ako dobijas "cudan ispis", onda ne radi niti kod tebe. Smile Zasto onda ocekujes od verifikatora da radi? Think Hint: ne valja ti format u scanf()-u. Wink

koji scanf?

#include<stdio.h>
main (){
int n,i;
float a[70];
scanf(" %d",&n);

for(i=0;i<n;i++){
scanf("\n%g",&a[i]);}

if((n>=13)&&(n<71)){

for(i=(n-13);i<n;i++){
printf("%g ",a[i]);}}
else
printf("\n Niz je prekratak.");

return 0;
}

Zadaća je pregledana i ocijenjena kao u potpunosti točna.

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 11:23 sub, 2. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="yimpa"]
scanf("\n%g",&a[i]);
[/quote]

Taj scanf. ;)
yimpa (napisa):

scanf("\n%g",&a[i]);

Taj scanf. Wink

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:23 sub, 2. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="yimpa"][quote="vsego"]@yimpa: Ako dobijas "cudan ispis", onda ne radi niti kod tebe. :) Zasto onda ocekujes od verifikatora da radi? :-k Hint: ne valja ti format u [tt]scanf()[/tt]-u. ;)[/quote]
hint: valja samo treba float a ne DOUBLE!!!! kao sto pise u napomenama[/quote]

Ma, bas... :roll: Ja sam pisao verifikator... valjda znam kako funkcionira. :?

Tebi se, jednostavno, posrecilo da ti je verifikator generirao test primjere na kojima program s [tt]float[/tt]-ovima (tvoj) daje iste brojeve kao onaj s [tt]double[/tt]-ovima (onaj kojeg verifikator koristi). 8) Sansa za to je mala (jer se svaki program testira na deset slucajno generiranih primjera), no moze se dogoditi... :)

[tt]double[/tt] = [tt]long float[/tt] :arrow: ucitava se sa [tt]scanf("%[color=red]l[/color]f",...)[/tt] 8)

Na prakticnom kolokviju ne mozes zvati asistenta da ti u nedogled pregledava program dok slucajno ne ispadne tocan rezultat... dakle, nauciti gradivo, a ne napikavati i onda kriviti verifikator da ima lose napomene. :roll:
yimpa (napisa):
vsego (napisa):

Ma, bas... Rolling Eyes Ja sam pisao verifikator... valjda znam kako funkcionira. Confused

Tebi se, jednostavno, posrecilo da ti je verifikator generirao test primjere na kojima program s float-ovima (tvoj) daje iste brojeve kao onaj s double-ovima (onaj kojeg verifikator koristi). Cool Sansa za to je mala (jer se svaki program testira na deset slucajno generiranih primjera), no moze se dogoditi... Smile

double = long float Arrow ucitava se sa scanf("%lf",...) Cool

Na prakticnom kolokviju ne mozes zvati asistenta da ti u nedogled pregledava program dok slucajno ne ispadne tocan rezultat... dakle, nauciti gradivo, a ne napikavati i onda kriviti verifikator da ima lose napomene. Rolling Eyes

[Vrh]
yimpa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 18:15 sub, 2. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

zasto bih na kolokviju zvao asistenta?? ili ako ce mi on reci jeli mi program tocan? mislim ako hoce trebali ste nam reci prije... ucit cu a vidjet cemo hocu li naucitit
zasto bih na kolokviju zvao asistenta?? ili ako ce mi on reci jeli mi program tocan? mislim ako hoce trebali ste nam reci prije... ucit cu a vidjet cemo hocu li naucitit

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:56 sub, 2. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="yimpa"]zasto bih na kolokviju zvao asistenta?? ili ako ce mi on reci jeli mi program tocan? mislim ako hoce trebali ste nam reci prije... ucit cu a vidjet cemo hocu li naucitit[/quote]

[b]Prakticni[/b] kolokvij spada pod drugi semestar, radi se na racunalu i asistent na mjestu lica pregledava je l' tocno ili nije. :)

Vise o tome na uvodnim predavanjima iz Prog 2; a bude za koji tjedan i na webu. :)
yimpa (napisa):

Prakticni kolokvij spada pod drugi semestar, radi se na racunalu i asistent na mjestu lica pregledava je l' tocno ili nije. Smile

Vise o tome na uvodnim predavanjima iz Prog 2; a bude za koji tjedan i na webu. Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum