Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
yimpa Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:09 pet, 1. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]@yimpa: Ako dobijas "cudan ispis", onda ne radi niti kod tebe. :) Zasto onda ocekujes od verifikatora da radi? :-k Hint: ne valja ti format u [tt]scanf()[/tt]-u. ;)[/quote]
hint: valja samo treba float a ne DOUBLE!!!! kao sto pise u napomenama
koji scanf?
#include<stdio.h>
main (){
int n,i;
float a[70];
scanf(" %d",&n);
for(i=0;i<n;i++){
scanf("\n%g",&a[i]);}
if((n>=13)&&(n<71)){
for(i=(n-13);i<n;i++){
printf("%g ",a[i]);}}
else
printf("\n Niz je prekratak.");
return 0;
}
Zadaća je pregledana i ocijenjena kao u potpunosti točna.
vsego (napisa): | @yimpa: Ako dobijas "cudan ispis", onda ne radi niti kod tebe. Zasto onda ocekujes od verifikatora da radi? Hint: ne valja ti format u scanf()-u.  |
hint: valja samo treba float a ne DOUBLE!!!! kao sto pise u napomenama
koji scanf?
#include<stdio.h>
main (){
int n,i;
float a[70];
scanf(" %d",&n);
for(i=0;i<n;i++){
scanf("\n%g",&a[i]);}
if((n>=13)&&(n<71)){
for(i=(n-13);i<n;i++){
printf("%g ",a[i]);}}
else
printf("\n Niz je prekratak.");
return 0;
}
Zadaća je pregledana i ocijenjena kao u potpunosti točna.
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:23 sub, 2. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="yimpa"][quote="vsego"]@yimpa: Ako dobijas "cudan ispis", onda ne radi niti kod tebe. :) Zasto onda ocekujes od verifikatora da radi? :-k Hint: ne valja ti format u [tt]scanf()[/tt]-u. ;)[/quote]
hint: valja samo treba float a ne DOUBLE!!!! kao sto pise u napomenama[/quote]
Ma, bas... :roll: Ja sam pisao verifikator... valjda znam kako funkcionira. :?
Tebi se, jednostavno, posrecilo da ti je verifikator generirao test primjere na kojima program s [tt]float[/tt]-ovima (tvoj) daje iste brojeve kao onaj s [tt]double[/tt]-ovima (onaj kojeg verifikator koristi). 8) Sansa za to je mala (jer se svaki program testira na deset slucajno generiranih primjera), no moze se dogoditi... :)
[tt]double[/tt] = [tt]long float[/tt] :arrow: ucitava se sa [tt]scanf("%[color=red]l[/color]f",...)[/tt] 8)
Na prakticnom kolokviju ne mozes zvati asistenta da ti u nedogled pregledava program dok slucajno ne ispadne tocan rezultat... dakle, nauciti gradivo, a ne napikavati i onda kriviti verifikator da ima lose napomene. :roll:
yimpa (napisa): | vsego (napisa): | @yimpa: Ako dobijas "cudan ispis", onda ne radi niti kod tebe. Zasto onda ocekujes od verifikatora da radi? Hint: ne valja ti format u scanf()-u.  |
hint: valja samo treba float a ne DOUBLE!!!! kao sto pise u napomenama |
Ma, bas... Ja sam pisao verifikator... valjda znam kako funkcionira.
Tebi se, jednostavno, posrecilo da ti je verifikator generirao test primjere na kojima program s float-ovima (tvoj) daje iste brojeve kao onaj s double-ovima (onaj kojeg verifikator koristi). Sansa za to je mala (jer se svaki program testira na deset slucajno generiranih primjera), no moze se dogoditi...
double = long float ucitava se sa scanf("%lf",...)
Na prakticnom kolokviju ne mozes zvati asistenta da ti u nedogled pregledava program dok slucajno ne ispadne tocan rezultat... dakle, nauciti gradivo, a ne napikavati i onda kriviti verifikator da ima lose napomene.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
yimpa Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: