Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Asmodai Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 22:14 čet, 29. 1. 2004 Naslov: Re: Zaaci na pismenom... |
|
|
[quote="Asmodai"]1. Cime se otvaraju .dvi i .ps fileovi?[/quote]
Kolege s [url=http://web.math.hr/nastava/analiza/analiza1.html]Analize[/url] su dali [url=http://web.math.hr/nastava/analiza/acessories/DVIWIN32.ZIP]neki preglednik za Windowse[/url]. :? A na Linuxu... Ja koristim kdvi (simpa dodatak od KDEa).
Za PostScript bi standard, valjda, bili [url=http://www.cs.wisc.edu/~ghost/]GhostScript i GhostView[/url]. 8)
[quote="Asmodai"]2. Iako je jasno sto se ocekuje za vecinu zadataka, u zadacima sa logickim sklopovima se rade logicki skolopovi koji rjesavaju specificne probleme, a ne logicke izraze... kako se oni interpretiraju? (ovo nismo radili na vjezabama)[/quote]
Mislim da jeste. :D
Recimo, nultocke funkcije... Nadjes nultocke i onda sklop za njih (dakle, za te konkretne brojeve) daje 1, a za ostale 0. Dalje idu KNF i DNF. 8)
[quote="Asmodai"]3. Je li se zna tko ce davati rok u ponedeljak?[/quote]
Sigurno :D ali meni nitko nije nista rekao.... :( Napisat cu na Forumu ako mi kazu... ;)
Sretno! :wave:
Asmodai (napisa): | 1. Cime se otvaraju .dvi i .ps fileovi? |
Kolege s Analize su dali neki preglednik za Windowse. A na Linuxu... Ja koristim kdvi (simpa dodatak od KDEa).
Za PostScript bi standard, valjda, bili GhostScript i GhostView.
Asmodai (napisa): | 2. Iako je jasno sto se ocekuje za vecinu zadataka, u zadacima sa logickim sklopovima se rade logicki skolopovi koji rjesavaju specificne probleme, a ne logicke izraze... kako se oni interpretiraju? (ovo nismo radili na vjezabama) |
Mislim da jeste.
Recimo, nultocke funkcije... Nadjes nultocke i onda sklop za njih (dakle, za te konkretne brojeve) daje 1, a za ostale 0. Dalje idu KNF i DNF.
Asmodai (napisa): | 3. Je li se zna tko ce davati rok u ponedeljak? |
Sigurno ali meni nitko nije nista rekao.... Napisat cu na Forumu ako mi kazu...
Sretno!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Asmodai Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Asmodai Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ego......... Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:23 ned, 1. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ego........."]mozda je malo offtopic ali me zanima da li na pismenom iz uur-a smijemo imati "šalabahter" i šta na njemu smije biti... Hvala.[/quote]
Smije se koristiti ono sto pise na pismenom, tako da se donekle moze razlikovati od asistenta do asistenta (mada ne bi trebalo). :roll:
Na UuRu je do sada bilo da smijes imati Bronstajna, jedan A4 papir s formulama i kalkulator. 8) Tako ce biti i na roku 16.2, a vjerujem i sutra. 8)
Papir A4 na UuRu obicno sluzi za one famozne formule iz racuna sudova. :) Mozes si jos staviti ponesto iz [i]Elementarne[/i] i [i]Linearne[/i], za slucaj da bude neki zadatak koji ocekuje da znas ponesto iz tih kolegija... :D Mozda mnozenje matrica? :-k Ne znam, pogledaj stare rokove i zadatke s vjezbi... :) U pravilu izbjegavamo neku Veliku Matematiku jer se na pismenom iz UuRa ipak provjerava znanje racuna sudova i algoritama... :)
Ako bude nesto "matematicki nadobudno" ;) mozes pitati asistenta koji te cuva... 8)
ego......... (napisa): | mozda je malo offtopic ali me zanima da li na pismenom iz uur-a smijemo imati "šalabahter" i šta na njemu smije biti... Hvala. |
Smije se koristiti ono sto pise na pismenom, tako da se donekle moze razlikovati od asistenta do asistenta (mada ne bi trebalo).
Na UuRu je do sada bilo da smijes imati Bronstajna, jedan A4 papir s formulama i kalkulator. Tako ce biti i na roku 16.2, a vjerujem i sutra.
Papir A4 na UuRu obicno sluzi za one famozne formule iz racuna sudova. Mozes si jos staviti ponesto iz Elementarne i Linearne, za slucaj da bude neki zadatak koji ocekuje da znas ponesto iz tih kolegija... Mozda mnozenje matrica? Ne znam, pogledaj stare rokove i zadatke s vjezbi... U pravilu izbjegavamo neku Veliku Matematiku jer se na pismenom iz UuRa ipak provjerava znanje racuna sudova i algoritama...
Ako bude nesto "matematicki nadobudno" mozes pitati asistenta koji te cuva...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|