Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pitanje u vezi usmenog!
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Undómiel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 13:43 uto, 5. 2. 2008    Naslov: Pitanje u vezi usmenog! Citirajte i odgovorite

Ako skupimo recimo 40 bodova ukupno na kolokvijima i 10 na zadaćama, to je ukupno 50 bodova, je li onda usmeni obavezan?
Zahvaljujem...
Ako skupimo recimo 40 bodova ukupno na kolokvijima i 10 na zadaćama, to je ukupno 50 bodova, je li onda usmeni obavezan?
Zahvaljujem...

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 13:57 uto, 5. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kod Adamovića ne moraš odgovarati ako već s kolokvija i zadaća imaš dovoljno bodova za prolaz (ili ocjenu koju želiš). Ipak, valjda se trebaš barem pojaviti na usmenom... :)

A za drugu grupu ne znam.
Kod Adamovića ne moraš odgovarati ako već s kolokvija i zadaća imaš dovoljno bodova za prolaz (ili ocjenu koju želiš). Ipak, valjda se trebaš barem pojaviti na usmenom... Smile

A za drugu grupu ne znam.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
1191213220
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:02 uto, 5. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kod Nakića se trebaš sam pojavit i reći da trenutna ocjena koju imaš ti je dovoljna (ako si prošao prag za dovoljan, tj. sakupio 50 bodova iz kolokvija)
Kod Nakića se trebaš sam pojavit i reći da trenutna ocjena koju imaš ti je dovoljna (ako si prošao prag za dovoljan, tj. sakupio 50 bodova iz kolokvija)

[Vrh]
Undómiel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:20 uto, 5. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Fala! :)
Fala! Smile

Lafiel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 51 - 24

PostPostano: 18:02 pet, 15. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Um, ili ja stvarno loše vidim, ili nitko ne priča ništa o usmenom, pa nije valjda da nitko nije pokušao dići ocjenu? Ja sam danas bila kod profesora Nakića i nitko od nas 5 osim mene nije htio ostati i pokušati dići ocjenu, svi su bili zadovoljni dvojkama. Meni je falilo 5 bodova do trojke, ovoj jednoj curi 3 boda i svejedno nije htjela odgovarati. Pa sam se ja na kraju malo ustrtarila da kakav je to usmeni i kakav je to profesor kad nitko ne želi ni pokušati, pogotovo s obzirom na to da si ocjenu ne mogu pokvariti. Na kraju sam ostala solo, profesor me pitao [b]modus ponens[/b] (pazite da pišete =>, a ne -> kao ja :P ), [b]teorem o jednakosti polinoma[/b] (prvo samo iskazati, a onda i [i]do[/i]kazati) i [b]kratnost nul-točaka[/b]. Ne znam zašto je ta EM1 svima bauk, profesor je bio baš oke, postavio mi tu i tamo koje potpitanje i na kraju rekao da mi ipak ne može dati 4 jer sam za 4 trebala sve savršeno znati pa da će to ipak biti 3 (a ja se bojala hoću li uopće i za tri znati jer sam se dignula danas ujutro da učim pa sam zaspala usred učenja -- ne učite ležeći u krevetu :D ).
Weeeee. :D [size=9](oke, nije baš wee jer me bruka da imam 3 iz nečeg što u imenu ima riječ [i]elementarno[/i], ali sama sam se sjebala pa je dobro i ispalo :P )[/size]
Um, ili ja stvarno loše vidim, ili nitko ne priča ništa o usmenom, pa nije valjda da nitko nije pokušao dići ocjenu? Ja sam danas bila kod profesora Nakića i nitko od nas 5 osim mene nije htio ostati i pokušati dići ocjenu, svi su bili zadovoljni dvojkama. Meni je falilo 5 bodova do trojke, ovoj jednoj curi 3 boda i svejedno nije htjela odgovarati. Pa sam se ja na kraju malo ustrtarila da kakav je to usmeni i kakav je to profesor kad nitko ne želi ni pokušati, pogotovo s obzirom na to da si ocjenu ne mogu pokvariti. Na kraju sam ostala solo, profesor me pitao modus ponens (pazite da pišete ⇒, a ne → kao ja Razz ), teorem o jednakosti polinoma (prvo samo iskazati, a onda i dokazati) i kratnost nul-točaka. Ne znam zašto je ta EM1 svima bauk, profesor je bio baš oke, postavio mi tu i tamo koje potpitanje i na kraju rekao da mi ipak ne može dati 4 jer sam za 4 trebala sve savršeno znati pa da će to ipak biti 3 (a ja se bojala hoću li uopće i za tri znati jer sam se dignula danas ujutro da učim pa sam zaspala usred učenja – ne učite ležeći u krevetu Very Happy ).
Weeeee. Very Happy (oke, nije baš wee jer me bruka da imam 3 iz nečeg što u imenu ima riječ elementarno, ali sama sam se sjebala pa je dobro i ispalo Razz )

vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 18:25 pet, 15. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

:hehe: rekla si prostu rijec.. ja odgovaram u ponedjeljak jer moram,kod prof adamovica i bilo bi super da neko napise par pitanja...
Ovo je zabavno rekla si prostu rijec.. ja odgovaram u ponedjeljak jer moram,kod prof adamovica i bilo bi super da neko napise par pitanja...

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 18:35 pet, 15. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lafiel"]pazite da pišete =>, a ne -> kao ja :P [/quote]

Otkad sam došao na faks, pitao sam se koja je razlika...
Sad sam konačno pogledao. :D
Uglavnom, piše [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Logical_implication#Philosophical_Issues]ovdje[/url]:

[i]Some logicians draw a firm distinction between the conditional connective (the syntactic sign [latex]"\rightarrow"[/latex]), and the implication relation (the formal object denoted by the sign [latex]"\Rightarrow"[/latex]). These logicians use the phrase if–then for the conditional connective and the term implies for the implication relation. Some explain the difference by saying that the conditional is the contemplated relation while the implication is the asserted relation. In most fields of mathematics, it is treated as a variation in the usage of the single sign [latex]"\Rightarrow"[/latex], not requiring two separate signs. Not all of those who use the sign [latex]"\rightarrow"[/latex] for the conditional connective regard it as a sign that denotes any kind of object, but treat it as a so-called syncategorematic sign, that is, a sign with a purely syntactic function. For the sake of clarity and simplicity in the present introduction, it is convenient to use the two-sign notation, but allow the sign [latex]"\rightarrow"[/latex] to denote the boolean function that is associated with the truth table of the material conditional. These considerations result in the following scheme of notation.[/i]
Lafiel (napisa):
pazite da pišete ⇒, a ne → kao ja Razz

Sad sam konačno pogledao. Very Happy
Uglavnom, piše ovdje:

Some logicians draw a firm distinction between the conditional connective (the syntactic sign ), and the implication relation (the formal object denoted by the sign ). These logicians use the phrase if–then for the conditional connective and the term implies for the implication relation. Some explain the difference by saying that the conditional is the contemplated relation while the implication is the asserted relation. In most fields of mathematics, it is treated as a variation in the usage of the single sign , not requiring two separate signs. Not all of those who use the sign for the conditional connective regard it as a sign that denotes any kind of object, but treat it as a so-called syncategorematic sign, that is, a sign with a purely syntactic function. For the sake of clarity and simplicity in the present introduction, it is convenient to use the two-sign notation, but allow the sign to denote the boolean function that is associated with the truth table of the material conditional. These considerations result in the following scheme of notation.

[Vrh]
bixodococo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 11 - 2

PostPostano: 18:42 pet, 15. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ni ja nisam odgovarao za podizanje ocjene i sad mi je žao... Prof Nakić je bio dobro raspoložen i mislim da je dosta strašnih priča neutemeljeno... Uglavnom, isplati se pokušati, pa ljudi koji moraju odgovarat - samo naprijed! :wink:
Ni ja nisam odgovarao za podizanje ocjene i sad mi je žao... Prof Nakić je bio dobro raspoložen i mislim da je dosta strašnih priča neutemeljeno... Uglavnom, isplati se pokušati, pa ljudi koji moraju odgovarat - samo naprijed! Wink

[Vrh]
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
49 = 109 - 60

PostPostano: 18:55 pet, 15. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a gledajte... nemate što izgubit, dakle, ak ste imalo učili, odgovarajte... opet, možda se nekom ne da učit, pa se ne želi brukat pred profesorom... a jel strašan profesor... kako kome, kako kad... meni do sada nije bio :) al da se mora znat, mora se...
a gledajte... nemate što izgubit, dakle, ak ste imalo učili, odgovarajte... opet, možda se nekom ne da učit, pa se ne želi brukat pred profesorom... a jel strašan profesor... kako kome, kako kad... meni do sada nije bio Smile al da se mora znat, mora se...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
67 = 75 - 8

PostPostano: 20:08 pet, 15. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vancika"]: ja odgovaram u ponedjeljak jer moram,kod prof adamovica i bilo bi super da neko napise par pitanja...[/quote]

Od ljudi koji su danas pokušali podići s 2 na 3 svi su to uspjeli. Nije trebalo ništa znati dokazati (osim eventualno da je nešto relacija ekvivalencije)
Neka od pitanja su:
Simetrični polinomi; Newtonovi polinomi; Bezoutov teorem; Što je parcijalni uređaj, Što je relacija ekvivalencije; Teorem o nulpolinomu; Osnovni teorem algebre; Vieteove formule; Što su ireducibilni polinomi; Teorem o dijeljenju s ostatkom; Kongruencije modulo. . .

Otprilike je to to...
Danas nije bilo osobe koja je dobila više od 3 pitanja... A ako i gdje zapneš, profesor pomogne...
vancika (napisa):
: ja odgovaram u ponedjeljak jer moram,kod prof adamovica i bilo bi super da neko napise par pitanja...

Od ljudi koji su danas pokušali podići s 2 na 3 svi su to uspjeli. Nije trebalo ništa znati dokazati (osim eventualno da je nešto relacija ekvivalencije)
Neka od pitanja su:
Simetrični polinomi; Newtonovi polinomi; Bezoutov teorem; Što je parcijalni uređaj, Što je relacija ekvivalencije; Teorem o nulpolinomu; Osnovni teorem algebre; Vieteove formule; Što su ireducibilni polinomi; Teorem o dijeljenju s ostatkom; Kongruencije modulo. . .

Otprilike je to to...
Danas nije bilo osobe koja je dobila više od 3 pitanja... A ako i gdje zapneš, profesor pomogne...

[Vrh]
Lafiel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 51 - 24

PostPostano: 11:37 sub, 16. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Atomised"]Otkad sam došao na faks, pitao sam se koja je razlika...
Sad sam konačno pogledao. :D[/quote]
Ja se nisam ni pitala, zadnje dvije godine pišem -> i sad odjednom =>; ja to jednostavno ignorirah. Dok nisam došla kod prof. Nakića koji mi je mrtav hladan rekao "Ali nismo baš tako označavali pogodbu." :lol: ^^;
Atomised (napisa):
Sad sam konačno pogledao. Very Happy

Ja se nisam ni pitala, zadnje dvije godine pišem → i sad odjednom ⇒; ja to jednostavno ignorirah. Dok nisam došla kod prof. Nakića koji mi je mrtav hladan rekao "Ali nismo baš tako označavali pogodbu." Laughing ^^;

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum