Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Undómiel Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
1191213220 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Undómiel Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Lafiel Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:02 pet, 15. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Um, ili ja stvarno loše vidim, ili nitko ne priča ništa o usmenom, pa nije valjda da nitko nije pokušao dići ocjenu? Ja sam danas bila kod profesora Nakića i nitko od nas 5 osim mene nije htio ostati i pokušati dići ocjenu, svi su bili zadovoljni dvojkama. Meni je falilo 5 bodova do trojke, ovoj jednoj curi 3 boda i svejedno nije htjela odgovarati. Pa sam se ja na kraju malo ustrtarila da kakav je to usmeni i kakav je to profesor kad nitko ne želi ni pokušati, pogotovo s obzirom na to da si ocjenu ne mogu pokvariti. Na kraju sam ostala solo, profesor me pitao [b]modus ponens[/b] (pazite da pišete =>, a ne -> kao ja :P ), [b]teorem o jednakosti polinoma[/b] (prvo samo iskazati, a onda i [i]do[/i]kazati) i [b]kratnost nul-točaka[/b]. Ne znam zašto je ta EM1 svima bauk, profesor je bio baš oke, postavio mi tu i tamo koje potpitanje i na kraju rekao da mi ipak ne može dati 4 jer sam za 4 trebala sve savršeno znati pa da će to ipak biti 3 (a ja se bojala hoću li uopće i za tri znati jer sam se dignula danas ujutro da učim pa sam zaspala usred učenja -- ne učite ležeći u krevetu :D ).
Weeeee. :D [size=9](oke, nije baš wee jer me bruka da imam 3 iz nečeg što u imenu ima riječ [i]elementarno[/i], ali sama sam se sjebala pa je dobro i ispalo :P )[/size]
Um, ili ja stvarno loše vidim, ili nitko ne priča ništa o usmenom, pa nije valjda da nitko nije pokušao dići ocjenu? Ja sam danas bila kod profesora Nakića i nitko od nas 5 osim mene nije htio ostati i pokušati dići ocjenu, svi su bili zadovoljni dvojkama. Meni je falilo 5 bodova do trojke, ovoj jednoj curi 3 boda i svejedno nije htjela odgovarati. Pa sam se ja na kraju malo ustrtarila da kakav je to usmeni i kakav je to profesor kad nitko ne želi ni pokušati, pogotovo s obzirom na to da si ocjenu ne mogu pokvariti. Na kraju sam ostala solo, profesor me pitao modus ponens (pazite da pišete ⇒, a ne → kao ja ), teorem o jednakosti polinoma (prvo samo iskazati, a onda i dokazati) i kratnost nul-točaka. Ne znam zašto je ta EM1 svima bauk, profesor je bio baš oke, postavio mi tu i tamo koje potpitanje i na kraju rekao da mi ipak ne može dati 4 jer sam za 4 trebala sve savršeno znati pa da će to ipak biti 3 (a ja se bojala hoću li uopće i za tri znati jer sam se dignula danas ujutro da učim pa sam zaspala usred učenja – ne učite ležeći u krevetu ).
Weeeee. (oke, nije baš wee jer me bruka da imam 3 iz nečeg što u imenu ima riječ elementarno, ali sama sam se sjebala pa je dobro i ispalo )
_________________ Weit von hier fällt Gold von den Sternen
|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 18:35 pet, 15. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Lafiel"]pazite da pišete =>, a ne -> kao ja :P [/quote]
Otkad sam došao na faks, pitao sam se koja je razlika...
Sad sam konačno pogledao. :D
Uglavnom, piše [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Logical_implication#Philosophical_Issues]ovdje[/url]:
[i]Some logicians draw a firm distinction between the conditional connective (the syntactic sign [latex]"\rightarrow"[/latex]), and the implication relation (the formal object denoted by the sign [latex]"\Rightarrow"[/latex]). These logicians use the phrase if–then for the conditional connective and the term implies for the implication relation. Some explain the difference by saying that the conditional is the contemplated relation while the implication is the asserted relation. In most fields of mathematics, it is treated as a variation in the usage of the single sign [latex]"\Rightarrow"[/latex], not requiring two separate signs. Not all of those who use the sign [latex]"\rightarrow"[/latex] for the conditional connective regard it as a sign that denotes any kind of object, but treat it as a so-called syncategorematic sign, that is, a sign with a purely syntactic function. For the sake of clarity and simplicity in the present introduction, it is convenient to use the two-sign notation, but allow the sign [latex]"\rightarrow"[/latex] to denote the boolean function that is associated with the truth table of the material conditional. These considerations result in the following scheme of notation.[/i]
Lafiel (napisa): | pazite da pišete ⇒, a ne → kao ja |
Otkad sam došao na faks, pitao sam se koja je razlika...
Sad sam konačno pogledao.
Uglavnom, piše ovdje:
Some logicians draw a firm distinction between the conditional connective (the syntactic sign ), and the implication relation (the formal object denoted by the sign ). These logicians use the phrase if–then for the conditional connective and the term implies for the implication relation. Some explain the difference by saying that the conditional is the contemplated relation while the implication is the asserted relation. In most fields of mathematics, it is treated as a variation in the usage of the single sign , not requiring two separate signs. Not all of those who use the sign for the conditional connective regard it as a sign that denotes any kind of object, but treat it as a so-called syncategorematic sign, that is, a sign with a purely syntactic function. For the sake of clarity and simplicity in the present introduction, it is convenient to use the two-sign notation, but allow the sign to denote the boolean function that is associated with the truth table of the material conditional. These considerations result in the following scheme of notation.
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:55 pet, 15. 2. 2008 Naslov: |
|
|
a gledajte... nemate što izgubit, dakle, ak ste imalo učili, odgovarajte... opet, možda se nekom ne da učit, pa se ne želi brukat pred profesorom... a jel strašan profesor... kako kome, kako kad... meni do sada nije bio :) al da se mora znat, mora se...
a gledajte... nemate što izgubit, dakle, ak ste imalo učili, odgovarajte... opet, možda se nekom ne da učit, pa se ne želi brukat pred profesorom... a jel strašan profesor... kako kome, kako kad... meni do sada nije bio al da se mora znat, mora se...
_________________ kalendar

|
|
[Vrh] |
|
ivica13 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Lafiel Forumaš(ica)