Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:24 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vancika"]evo recimo kod dokaza da svaki niz ima monoton podniz...
http://lavica.fesb.hr/mat1/predavanja/node128.html
ovo je nekak tolko logicnije da ne znam... neko je tu lud[/quote]
Ovo mi se čini jako dobar materijal za učenje...nema nekih velikih dokaza, al ok je, posebno za prvu godinu...čak ima i skriptu od 200tinjak str za downloaad u pdf-u, zbirka zadatak...ako niste našli link je: [url]http://lavica.fesb.hr/mat1/[/url]
Ovo mi se čini jako dobar materijal za učenje...nema nekih velikih dokaza, al ok je, posebno za prvu godinu...čak ima i skriptu od 200tinjak str za downloaad u pdf-u, zbirka zadatak...ako niste našli link je: http://lavica.fesb.hr/mat1/
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:25 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Bacila sam oko na ovo od lavice, ali nisam htjela čitati da mi se ne miješa s onim što sam učila :D:D
Ono je s FESB-a. Koliko im god matematika bila jaka, jasno je da mi idemo dosta više u dubinu.
Ja sam kod prof. Šikića i meni dokaz da svaki niz ima monoton podniz ima, ni više ni manje nego 4 stranice A4. Skriptu prof. Guljaša nisam čitala (naravno, pod izlikom da mi se ne miješa :D ), ali..
Primjetila sam recimo da prof. Nakić nekad veli da neki dokaz radimo jer je to ujedno i princip kako se nešto računa ili da neki dokaz ne radimo jer nema neku lijepu ideju (nešto u tom stilu). Naravno da se puno toga može dokazati na više načina, ali postoji razlog zašto je neki prof. odlučio napraviti to na baš neki određeni. Ja bi recimo naučila drugačiji dokaz nekog teorema, ali kad se ne bi osjetila tolika razlika kao u ovom slučaju.
Lavica je vjerojatno napisala dokaz koji će biti jasniji i logičniji većini studenata, ali pošto je ovo jedna od bitnijih stvari (takav sam dojam stekla i po tuđim pričama) ne bi se baš igrala sa puno jednostavnijim dokazima koji nemaju onu ideju koju smo trebali usvojiti. Ja, osobno.
Ako ti baš baš ne ide ono što je prof. pokazao, nauči ovo.
Bacila sam oko na ovo od lavice, ali nisam htjela čitati da mi se ne miješa s onim što sam učila 
Ono je s FESB-a. Koliko im god matematika bila jaka, jasno je da mi idemo dosta više u dubinu.
Ja sam kod prof. Šikića i meni dokaz da svaki niz ima monoton podniz ima, ni više ni manje nego 4 stranice A4. Skriptu prof. Guljaša nisam čitala (naravno, pod izlikom da mi se ne miješa ), ali..
Primjetila sam recimo da prof. Nakić nekad veli da neki dokaz radimo jer je to ujedno i princip kako se nešto računa ili da neki dokaz ne radimo jer nema neku lijepu ideju (nešto u tom stilu). Naravno da se puno toga može dokazati na više načina, ali postoji razlog zašto je neki prof. odlučio napraviti to na baš neki određeni. Ja bi recimo naučila drugačiji dokaz nekog teorema, ali kad se ne bi osjetila tolika razlika kao u ovom slučaju.
Lavica je vjerojatno napisala dokaz koji će biti jasniji i logičniji većini studenata, ali pošto je ovo jedna od bitnijih stvari (takav sam dojam stekla i po tuđim pričama) ne bi se baš igrala sa puno jednostavnijim dokazima koji nemaju onu ideju koju smo trebali usvojiti. Ja, osobno.
Ako ti baš baš ne ide ono što je prof. pokazao, nauči ovo.
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:13 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Pričaj mi :rofl:
A jesam i ja abnormalna :roll: Muka mi je od faksa. I od tog usmenog iz MA, i od programiranja, i od LA (e da moram otvorit topic :roll: ) i od svega toga skupa u 4 dana.
Čak i idem učit, ali se previše koncentriram na to kako me je trta.
I uglavnom, muka mi je od faksa, ali visim na njegovom forumu :roll:
Al` ok ajde, u vrijeme kad se volim žaliti mi pomažu i tuđe žalopojke :lovegreen: :twisted:
Ako nisi dosad radila ili si radila malo, radi onda po lavici. Što da ti kažem... Bitno da što više pokušaš razumjeti, a po njoj ti je očito lakše ;)
Pričaj mi
A jesam i ja abnormalna Muka mi je od faksa. I od tog usmenog iz MA, i od programiranja, i od LA (e da moram otvorit topic ) i od svega toga skupa u 4 dana.
Čak i idem učit, ali se previše koncentriram na to kako me je trta.
I uglavnom, muka mi je od faksa, ali visim na njegovom forumu
Al` ok ajde, u vrijeme kad se volim žaliti mi pomažu i tuđe žalopojke
Ako nisi dosad radila ili si radila malo, radi onda po lavici. Što da ti kažem... Bitno da što više pokušaš razumjeti, a po njoj ti je očito lakše
|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)

|
Postano: 1:25 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
ajd kad se vec zalimo... subota je!! ja za knjigom i to nebi bilo tak tragicno da je prva ali to je vec ne znam koja subota za redom... vec se polako plasim same sebe,ne spavam normalno,pijem tolko kave da vise ni ne djeluje,sanjam takve bolesnoce vezane uz faks... gubim vezu s frendovima iz srednje jer "moram ucit". sve mi je to tolko stresno da samo molim boga da izadem normalna iz svega toga... cesto imam krize i napadaje placa,histerije i sl. i tak bi htela najti vremena da procitam neku knjigu sebi za dusu ali NE... ali bude bolje,tata mi je rekel da nisam normalna ako planiram sve dati u roku tak da ga vjerojatno ni nebum razocarala :rotfl2:
sorry:OT:
ajd kad se vec zalimo... subota je!! ja za knjigom i to nebi bilo tak tragicno da je prva ali to je vec ne znam koja subota za redom... vec se polako plasim same sebe,ne spavam normalno,pijem tolko kave da vise ni ne djeluje,sanjam takve bolesnoce vezane uz faks... gubim vezu s frendovima iz srednje jer "moram ucit". sve mi je to tolko stresno da samo molim boga da izadem normalna iz svega toga... cesto imam krize i napadaje placa,histerije i sl. i tak bi htela najti vremena da procitam neku knjigu sebi za dusu ali NE... ali bude bolje,tata mi je rekel da nisam normalna ako planiram sve dati u roku tak da ga vjerojatno ni nebum razocarala
sorry:OT:
_________________ People are strange when you're a stranger...
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:31 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Koliko god sam luda radi svega, mislim da je mojoj majci teže. Požalila mi se da se budi po noći radi mojih ispita. Ja, eto, hvala Bogu, zadnjih dana spavam i više nego je potrebno.
Koliko god sam luda radi svega, mislim da je mojoj majci teže. Požalila mi se da se budi po noći radi mojih ispita. Ja, eto, hvala Bogu, zadnjih dana spavam i više nego je potrebno.
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:37 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Masiela"]Ja sam kod prof. Šikića i meni dokaz da svaki niz ima monoton podniz ima, ni više ni manje nego 4 stranice A4. Skriptu prof. Guljaša nisam čitala (naravno, pod izlikom da mi se ne miješa :D ), ali...[/quote]
pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne? :?
u svakom slučaju - ako imaš svoje bilješke koje ti odgovaraju za učenje, to je super.
evo čitam tu te vaše žalopojke i skroz vas razumijem. tako je i meni bilo pred kraj prvog semestra. da vas utješim - jako su rijetki oni koji prijelaz iz škole na fakultet slabo primjećuju ili ne primjećuju. to vaše stanje (histerija, plač, anksioznost, čemernost (:rotfl:), turobnost, ...) ne čini mi se nepoznatim i neuobičajenim :roll: .
kako god bilo, stvari će se s vremenom definitivno posložiti nabolje - ako ništa drugo, a ono čovjek postane otporan i imun... :orc:
te su krize normalne - naravno da se je moguće i ne izvuć :roll: , ali toliko ljudi je već to prošlo da mislim da nema mjesta strahovima.
drž'te se!! :D :D
[quote="vancika"]nije stvar u tome dal mi ide il ne ide nego usmeni mi je za 36 h... :roll: :wink: :cry: :D (ne znam koji smajlic pokriva moje trenutno stanje)[/quote]
staviš ovoga: :baloni:
Masiela (napisa): | Ja sam kod prof. Šikića i meni dokaz da svaki niz ima monoton podniz ima, ni više ni manje nego 4 stranice A4. Skriptu prof. Guljaša nisam čitala (naravno, pod izlikom da mi se ne miješa ), ali... |
pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne?
u svakom slučaju - ako imaš svoje bilješke koje ti odgovaraju za učenje, to je super.
evo čitam tu te vaše žalopojke i skroz vas razumijem. tako je i meni bilo pred kraj prvog semestra. da vas utješim - jako su rijetki oni koji prijelaz iz škole na fakultet slabo primjećuju ili ne primjećuju. to vaše stanje (histerija, plač, anksioznost, čemernost ( ), turobnost, ...) ne čini mi se nepoznatim i neuobičajenim .
kako god bilo, stvari će se s vremenom definitivno posložiti nabolje - ako ništa drugo, a ono čovjek postane otporan i imun...
te su krize normalne - naravno da se je moguće i ne izvuć , ali toliko ljudi je već to prošlo da mislim da nema mjesta strahovima.
drž'te se!!
vancika (napisa): | nije stvar u tome dal mi ide il ne ide nego usmeni mi je za 36 h... (ne znam koji smajlic pokriva moje trenutno stanje) |
staviš ovoga:
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:03 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="ma"]pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne? :? [/quote]
Ne znam, nisam gledala :oops: Gradivo je valjda isto, ali nisam kompetentna za reći što je isto objašnjeno, što je opširnije, što je izostavljeno, i tako...
ma (napisa): | pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne? |
Ne znam, nisam gledala Gradivo je valjda isto, ali nisam kompetentna za reći što je isto objašnjeno, što je opširnije, što je izostavljeno, i tako...
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:14 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Masiela"][quote="ma"]pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne? :? [/quote]
Ne znam, nisam gledala :oops: Gradivo je valjda isto, ali nisam kompetentna za reći što je isto objašnjeno, što je opširnije, što je izostavljeno, i tako...[/quote]
mislim da prof. šikić baš slijedi tu skriptu - dakle, dokazuje iste teoreme na isti način i istim redoslijedom... pogledaj si. :wink:
Masiela (napisa): | ma (napisa): | pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne? |
Ne znam, nisam gledala Gradivo je valjda isto, ali nisam kompetentna za reći što je isto objašnjeno, što je opširnije, što je izostavljeno, i tako... |
mislim da prof. šikić baš slijedi tu skriptu - dakle, dokazuje iste teoreme na isti način i istim redoslijedom... pogledaj si.
_________________ ima let u finish
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sanjcy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 17:57 ned, 10. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Imam neka pitanja...
1. Koliko toga trebam znati o eksponencijalnoj funkciji za 2?
2. Naučio sam definicije, iskaze teorema, propozicija itd. Ne savršeno, ali ih znam. Sad, je li mi bolje...
a) Još jednom dobro proći kroz to što sam naučio (jer definicije i iskaze moram jako dobro znati)
b) Početi učiti primjere, npr. neprekidnost sinusa
c) Početi učiti dokaze bitnijih teorema
d) Dobro utvrditi onaj prvi dio, tj. srednjoškolsko gradivo
Zanima me kojim redom da idem pa, ako vam se da, poredajte po važnosti... :)
Imam neka pitanja...
1. Koliko toga trebam znati o eksponencijalnoj funkciji za 2?
2. Naučio sam definicije, iskaze teorema, propozicija itd. Ne savršeno, ali ih znam. Sad, je li mi bolje...
a) Još jednom dobro proći kroz to što sam naučio (jer definicije i iskaze moram jako dobro znati)
b) Početi učiti primjere, npr. neprekidnost sinusa
c) Početi učiti dokaze bitnijih teorema
d) Dobro utvrditi onaj prvi dio, tj. srednjoškolsko gradivo
Zanima me kojim redom da idem pa, ako vam se da, poredajte po važnosti...
|
|
[Vrh] |
|
punio4 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Vila Zvončica Forumaš(ica)

|