Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Usmeni ispiti
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
188 = 301 - 113

PostPostano: 0:24 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vancika"]evo recimo kod dokaza da svaki niz ima monoton podniz...
http://lavica.fesb.hr/mat1/predavanja/node128.html
ovo je nekak tolko logicnije da ne znam... neko je tu lud[/quote]

Ovo mi se čini jako dobar materijal za učenje...nema nekih velikih dokaza, al ok je, posebno za prvu godinu...čak ima i skriptu od 200tinjak str za downloaad u pdf-u, zbirka zadatak...ako niste našli link je: [url]http://lavica.fesb.hr/mat1/[/url]
vancika (napisa):
evo recimo kod dokaza da svaki niz ima monoton podniz...
http://lavica.fesb.hr/mat1/predavanja/node128.html
ovo je nekak tolko logicnije da ne znam... neko je tu lud

Ovo mi se čini jako dobar materijal za učenje...nema nekih velikih dokaza, al ok je, posebno za prvu godinu...čak ima i skriptu od 200tinjak str za downloaad u pdf-u, zbirka zadatak...ako niste našli link je: http://lavica.fesb.hr/mat1/

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 0:25 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bacila sam oko na ovo od lavice, ali nisam htjela čitati da mi se ne miješa s onim što sam učila :D:D

Ono je s FESB-a. Koliko im god matematika bila jaka, jasno je da mi idemo dosta više u dubinu.
Ja sam kod prof. Šikića i meni dokaz da svaki niz ima monoton podniz ima, ni više ni manje nego 4 stranice A4. Skriptu prof. Guljaša nisam čitala (naravno, pod izlikom da mi se ne miješa :D ), ali..
Primjetila sam recimo da prof. Nakić nekad veli da neki dokaz radimo jer je to ujedno i princip kako se nešto računa ili da neki dokaz ne radimo jer nema neku lijepu ideju (nešto u tom stilu). Naravno da se puno toga može dokazati na više načina, ali postoji razlog zašto je neki prof. odlučio napraviti to na baš neki određeni. Ja bi recimo naučila drugačiji dokaz nekog teorema, ali kad se ne bi osjetila tolika razlika kao u ovom slučaju.

Lavica je vjerojatno napisala dokaz koji će biti jasniji i logičniji većini studenata, ali pošto je ovo jedna od bitnijih stvari (takav sam dojam stekla i po tuđim pričama) ne bi se baš igrala sa puno jednostavnijim dokazima koji nemaju onu ideju koju smo trebali usvojiti. Ja, osobno.

Ako ti baš baš ne ide ono što je prof. pokazao, nauči ovo.
Bacila sam oko na ovo od lavice, ali nisam htjela čitati da mi se ne miješa s onim što sam učila Very HappyVery Happy

Ono je s FESB-a. Koliko im god matematika bila jaka, jasno je da mi idemo dosta više u dubinu.
Ja sam kod prof. Šikića i meni dokaz da svaki niz ima monoton podniz ima, ni više ni manje nego 4 stranice A4. Skriptu prof. Guljaša nisam čitala (naravno, pod izlikom da mi se ne miješa Very Happy ), ali..
Primjetila sam recimo da prof. Nakić nekad veli da neki dokaz radimo jer je to ujedno i princip kako se nešto računa ili da neki dokaz ne radimo jer nema neku lijepu ideju (nešto u tom stilu). Naravno da se puno toga može dokazati na više načina, ali postoji razlog zašto je neki prof. odlučio napraviti to na baš neki određeni. Ja bi recimo naučila drugačiji dokaz nekog teorema, ali kad se ne bi osjetila tolika razlika kao u ovom slučaju.

Lavica je vjerojatno napisala dokaz koji će biti jasniji i logičniji većini studenata, ali pošto je ovo jedna od bitnijih stvari (takav sam dojam stekla i po tuđim pričama) ne bi se baš igrala sa puno jednostavnijim dokazima koji nemaju onu ideju koju smo trebali usvojiti. Ja, osobno.

Ako ti baš baš ne ide ono što je prof. pokazao, nauči ovo.

vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 1:05 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

nije stvar u tome dal mi ide il ne ide nego usmeni mi je za 36 h... :roll: :wink: :cry: :D (ne znam koji smajlic pokriva moje trenutno stanje)
nije stvar u tome dal mi ide il ne ide nego usmeni mi je za 36 h... Rolling Eyes Wink Crying or Very sad Very Happy (ne znam koji smajlic pokriva moje trenutno stanje)

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 1:13 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pričaj mi :rofl:

A jesam i ja abnormalna :roll: Muka mi je od faksa. I od tog usmenog iz MA, i od programiranja, i od LA (e da moram otvorit topic :roll: ) i od svega toga skupa u 4 dana.

Čak i idem učit, ali se previše koncentriram na to kako me je trta.

I uglavnom, muka mi je od faksa, ali visim na njegovom forumu :roll:
Al` ok ajde, u vrijeme kad se volim žaliti mi pomažu i tuđe žalopojke :lovegreen: :twisted:

Ako nisi dosad radila ili si radila malo, radi onda po lavici. Što da ti kažem... Bitno da što više pokušaš razumjeti, a po njoj ti je očito lakše ;)
Pričaj mi Rolling On the Floor Laughing

A jesam i ja abnormalna Rolling Eyes Muka mi je od faksa. I od tog usmenog iz MA, i od programiranja, i od LA (e da moram otvorit topic Rolling Eyes ) i od svega toga skupa u 4 dana.

Čak i idem učit, ali se previše koncentriram na to kako me je trta.

I uglavnom, muka mi je od faksa, ali visim na njegovom forumu Rolling Eyes
Al` ok ajde, u vrijeme kad se volim žaliti mi pomažu i tuđe žalopojke Mr.Green in love Twisted Evil

Ako nisi dosad radila ili si radila malo, radi onda po lavici. Što da ti kažem... Bitno da što više pokušaš razumjeti, a po njoj ti je očito lakše Wink

vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 1:25 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ajd kad se vec zalimo... subota je!! ja za knjigom i to nebi bilo tak tragicno da je prva ali to je vec ne znam koja subota za redom... vec se polako plasim same sebe,ne spavam normalno,pijem tolko kave da vise ni ne djeluje,sanjam takve bolesnoce vezane uz faks... gubim vezu s frendovima iz srednje jer "moram ucit". sve mi je to tolko stresno da samo molim boga da izadem normalna iz svega toga... cesto imam krize i napadaje placa,histerije i sl. i tak bi htela najti vremena da procitam neku knjigu sebi za dusu ali NE... ali bude bolje,tata mi je rekel da nisam normalna ako planiram sve dati u roku tak da ga vjerojatno ni nebum razocarala :rotfl2:

sorry:OT:
ajd kad se vec zalimo... subota je!! ja za knjigom i to nebi bilo tak tragicno da je prva ali to je vec ne znam koja subota za redom... vec se polako plasim same sebe,ne spavam normalno,pijem tolko kave da vise ni ne djeluje,sanjam takve bolesnoce vezane uz faks... gubim vezu s frendovima iz srednje jer "moram ucit". sve mi je to tolko stresno da samo molim boga da izadem normalna iz svega toga... cesto imam krize i napadaje placa,histerije i sl. i tak bi htela najti vremena da procitam neku knjigu sebi za dusu ali NE... ali bude bolje,tata mi je rekel da nisam normalna ako planiram sve dati u roku tak da ga vjerojatno ni nebum razocarala Rolling on the floor laughing

sorry:OT:

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 1:31 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko god sam luda radi svega, mislim da je mojoj majci teže. Požalila mi se da se budi po noći radi mojih ispita. Ja, eto, hvala Bogu, zadnjih dana spavam i više nego je potrebno.
Koliko god sam luda radi svega, mislim da je mojoj majci teže. Požalila mi se da se budi po noći radi mojih ispita. Ja, eto, hvala Bogu, zadnjih dana spavam i više nego je potrebno.

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 11:37 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Masiela"]Ja sam kod prof. Šikića i meni dokaz da svaki niz ima monoton podniz ima, ni više ni manje nego 4 stranice A4. Skriptu prof. Guljaša nisam čitala (naravno, pod izlikom da mi se ne miješa :D ), ali...[/quote]

pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne? :?
u svakom slučaju - ako imaš svoje bilješke koje ti odgovaraju za učenje, to je super.

evo čitam tu te vaše žalopojke i skroz vas razumijem. tako je i meni bilo pred kraj prvog semestra. da vas utješim - jako su rijetki oni koji prijelaz iz škole na fakultet slabo primjećuju ili ne primjećuju. to vaše stanje (histerija, plač, anksioznost, čemernost (:rotfl:), turobnost, ...) ne čini mi se nepoznatim i neuobičajenim :roll: .
kako god bilo, stvari će se s vremenom definitivno posložiti nabolje - ako ništa drugo, a ono čovjek postane otporan i imun... :orc:
te su krize normalne - naravno da se je moguće i ne izvuć :roll: , ali toliko ljudi je već to prošlo da mislim da nema mjesta strahovima.

drž'te se!! :D :D

[quote="vancika"]nije stvar u tome dal mi ide il ne ide nego usmeni mi je za 36 h... :roll: :wink: :cry: :D (ne znam koji smajlic pokriva moje trenutno stanje)[/quote]

staviš ovoga: :baloni:
Masiela (napisa):
Ja sam kod prof. Šikića i meni dokaz da svaki niz ima monoton podniz ima, ni više ni manje nego 4 stranice A4. Skriptu prof. Guljaša nisam čitala (naravno, pod izlikom da mi se ne miješa Very Happy ), ali...

pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne? Confused
u svakom slučaju - ako imaš svoje bilješke koje ti odgovaraju za učenje, to je super.

evo čitam tu te vaše žalopojke i skroz vas razumijem. tako je i meni bilo pred kraj prvog semestra. da vas utješim - jako su rijetki oni koji prijelaz iz škole na fakultet slabo primjećuju ili ne primjećuju. to vaše stanje (histerija, plač, anksioznost, čemernost (Valjam se po podu od smijeha), turobnost, ...) ne čini mi se nepoznatim i neuobičajenim Rolling Eyes .
kako god bilo, stvari će se s vremenom definitivno posložiti nabolje - ako ništa drugo, a ono čovjek postane otporan i imun... Orc
te su krize normalne - naravno da se je moguće i ne izvuć Rolling Eyes , ali toliko ljudi je već to prošlo da mislim da nema mjesta strahovima.

drž'te se!! Very Happy Very Happy

vancika (napisa):
nije stvar u tome dal mi ide il ne ide nego usmeni mi je za 36 h... Rolling Eyes Wink Crying or Very sad Very Happy (ne znam koji smajlic pokriva moje trenutno stanje)

staviš ovoga: Baloni... puuuno balona!

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 12:03 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ma"]pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne? :? [/quote]
Ne znam, nisam gledala :oops: Gradivo je valjda isto, ali nisam kompetentna za reći što je isto objašnjeno, što je opširnije, što je izostavljeno, i tako...
ma (napisa):

Ne znam, nisam gledala Embarassed Gradivo je valjda isto, ali nisam kompetentna za reći što je isto objašnjeno, što je opširnije, što je izostavljeno, i tako...

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 12:14 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Masiela"][quote="ma"]pa ja mislim da prof. šikić radi po skripti prof. guljaša. ne? :? [/quote]
Ne znam, nisam gledala :oops: Gradivo je valjda isto, ali nisam kompetentna za reći što je isto objašnjeno, što je opširnije, što je izostavljeno, i tako...[/quote]

mislim da prof. šikić baš slijedi tu skriptu - dakle, dokazuje iste teoreme na isti način i istim redoslijedom... pogledaj si. :wink:
Masiela (napisa):
ma (napisa):

Ne znam, nisam gledala Embarassed Gradivo je valjda isto, ali nisam kompetentna za reći što je isto objašnjeno, što je opširnije, što je izostavljeno, i tako...

mislim da prof. šikić baš slijedi tu skriptu - dakle, dokazuje iste teoreme na isti način i istim redoslijedom... pogledaj si. Wink

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 13:16 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ma"][quote="punio4"]Ha na predavanjima je jedan kolega bio odgovarao usmeni ...[/quote]

:?: :shock:[/quote]

Obradili smo sve gradivo pa je profesor rekao da može odmah pitati nekoga, da nam pokaže kako to izgleda. Jedan student se javio, sve je znao i dobio 5 (pod uvjetom da drugi kolokvij napiše dobro kao i prvi). ;)
ma (napisa):
punio4 (napisa):
Ha na predavanjima je jedan kolega bio odgovarao usmeni ...

Question Shocked

Obradili smo sve gradivo pa je profesor rekao da može odmah pitati nekoga, da nam pokaže kako to izgleda. Jedan student se javio, sve je znao i dobio 5 (pod uvjetom da drugi kolokvij napiše dobro kao i prvi). Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 13:42 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma hvala ti za čemernost... :D bas me razveselila ta rijec... ozbiljno :bighug: a nist ljudi,dosla sam do 65.str tak da drzite fige da se mom krsnom mozgicu svidi to gradivo... :crazy:
ma hvala ti za čemernost... Very Happy bas me razveselila ta rijec... ozbiljno Jako veliki zagrljaj a nist ljudi,dosla sam do 65.str tak da drzite fige da se mom krsnom mozgicu svidi to gradivo... Danas sam lud(a)...

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 13:49 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Atomised"][quote="ma"][quote="punio4"]Ha na predavanjima je jedan kolega bio odgovarao usmeni ...[/quote]

:?: :shock:[/quote]

Obradili smo sve gradivo pa je profesor rekao da može odmah pitati nekoga, da nam pokaže kako to izgleda. Jedan student se javio, sve je znao i dobio 5 (pod uvjetom da drugi kolokvij napiše dobro kao i prvi). ;)[/quote]

:respekt:
Atomised (napisa):
ma (napisa):
punio4 (napisa):
Ha na predavanjima je jedan kolega bio odgovarao usmeni ...

Question Shocked

Obradili smo sve gradivo pa je profesor rekao da može odmah pitati nekoga, da nam pokaže kako to izgleda. Jedan student se javio, sve je znao i dobio 5 (pod uvjetom da drugi kolokvij napiše dobro kao i prvi). Wink

Respect

sanjcy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:01 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

jedni pitanjce za one koji su na popisu za utorak u vrijeme kolokvija...ste poslali šta profesoru?ako da koji su odgovori...nije mi jasno to što piše "oni koji ne mogu odgovarat zbog kolokvija neka se jave profesoru"...pa svi imamo kolokvij?
jedni pitanjce za one koji su na popisu za utorak u vrijeme kolokvija...ste poslali šta profesoru?ako da koji su odgovori...nije mi jasno to što piše "oni koji ne mogu odgovarat zbog kolokvija neka se jave profesoru"...pa svi imamo kolokvij?

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 17:57 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam neka pitanja...

1. Koliko toga trebam znati o eksponencijalnoj funkciji za 2?

2. Naučio sam definicije, iskaze teorema, propozicija itd. Ne savršeno, ali ih znam. Sad, je li mi bolje...

a) Još jednom dobro proći kroz to što sam naučio (jer definicije i iskaze moram jako dobro znati)
b) Početi učiti primjere, npr. neprekidnost sinusa
c) Početi učiti dokaze bitnijih teorema
d) Dobro utvrditi onaj prvi dio, tj. srednjoškolsko gradivo

Zanima me kojim redom da idem pa, ako vam se da, poredajte po važnosti... :)
Imam neka pitanja...

1. Koliko toga trebam znati o eksponencijalnoj funkciji za 2?

2. Naučio sam definicije, iskaze teorema, propozicija itd. Ne savršeno, ali ih znam. Sad, je li mi bolje...

a) Još jednom dobro proći kroz to što sam naučio (jer definicije i iskaze moram jako dobro znati)
b) Početi učiti primjere, npr. neprekidnost sinusa
c) Početi učiti dokaze bitnijih teorema
d) Dobro utvrditi onaj prvi dio, tj. srednjoškolsko gradivo

Zanima me kojim redom da idem pa, ako vam se da, poredajte po važnosti... Smile

[Vrh]
punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 8

PostPostano: 18:08 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sve što ima teoretske veze sa limesom nauči.
Dakle, od poglavlja 2 nadalje. Prvo ostavi za kraj. Fućkaš sinus :P
Sve što ima teoretske veze sa limesom nauči.
Dakle, od poglavlja 2 nadalje. Prvo ostavi za kraj. Fućkaš sinus Razz

[Vrh]
Vila Zvončica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 18:57 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sanjcy"]jedni pitanjce za one koji su na popisu za utorak u vrijeme kolokvija...ste poslali šta profesoru?ako da koji su odgovori...nije mi jasno to što piše "oni koji ne mogu odgovarat zbog kolokvija neka se jave profesoru"...pa svi imamo kolokvij?[/quote]

skroz se slažem, trebalo bi to bolje razjasnit, zna se da svi imamo kolokvij
ja sam mu poslala mail ali od odgovora ništa, ako ko sta sazna nek se javi
sanjcy (napisa):

skroz se slažem, trebalo bi to bolje razjasnit, zna se da svi imamo kolokvij
ja sam mu poslala mail ali od odgovora ništa, ako ko sta sazna nek se javi

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 19:13 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

e što se tiče ovog usmenog, ako ja ne znam dokaz ove eksponencijalne funkcije, a ostalo recimo da poprilično znam jel mi pametnije ići bubačit ovaj ogromni dokaz eksp, ili ponavljati i utvrđivati ovo šta već znam, jer ne mislim odgovarat za 5 pa valjda mi je dopušteno da neki dokaz i ne znam il se ja pak varam :?: :roll:
e što se tiče ovog usmenog, ako ja ne znam dokaz ove eksponencijalne funkcije, a ostalo recimo da poprilično znam jel mi pametnije ići bubačit ovaj ogromni dokaz eksp, ili ponavljati i utvrđivati ovo šta već znam, jer ne mislim odgovarat za 5 pa valjda mi je dopušteno da neki dokaz i ne znam il se ja pak varam Question Rolling Eyes

[Vrh]
Mia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:35 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako sad padnemo na usmenom, hocemo li dobiti jos jednu sansu sljedeci tjedan ili to odmah znaci da nismo polozili kolegij :?:
Ako sad padnemo na usmenom, hocemo li dobiti jos jednu sansu sljedeci tjedan ili to odmah znaci da nismo polozili kolegij Question

[Vrh]
punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 8

PostPostano: 20:41 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kod profesora Guljaša?
Ha, dobit ćeš nazivno još jednu šansu, no znaš kako i on priča kako ga "oni pred kraj samo dave".

Sjećam se prošle godine kad je 14 ljudi otišlo doma u roku od pola sata, na popravnom usmenom.

Rađe nemoj računat na to.
Kod profesora Guljaša?
Ha, dobit ćeš nazivno još jednu šansu, no znaš kako i on priča kako ga "oni pred kraj samo dave".

Sjećam se prošle godine kad je 14 ljudi otišlo doma u roku od pola sata, na popravnom usmenom.

Rađe nemoj računat na to.

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 20:42 ned, 10. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Profesor u principu ponudi popravni, ali nije obavezan...
Profesor u principu ponudi popravni, ali nije obavezan...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum