Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

knjiga utisaka sa usmenog 07/08
WWW:
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
michelle.magenta
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 11:24 pon, 11. 2. 2008    Naslov: knjiga utisaka sa usmenog 07/08 Citirajte i odgovorite

meni je usmeni u srijedu pa bih molio sve koji su bili da napisu sto detaljnije kakvo je iskustvo bilo, naravno, sto su bili pitani i koju ocjenu su dobili. Svaka nota je od velke pomoci...
meni je usmeni u srijedu pa bih molio sve koji su bili da napisu sto detaljnije kakvo je iskustvo bilo, naravno, sto su bili pitani i koju ocjenu su dobili. Svaka nota je od velke pomoci...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
.bubamara.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
13 = 14 - 1

PostPostano: 12:09 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hehe :lol: eh prof Guljaš

prvih 15 ljudi koji su danas odgovarali svi od reda su dobili ni više ni manje nego [b]5[/b] :lol: 8)

usmeni nije ni približno onom čem sam se nadala...
uglavnom, profesor pita većinu teorema i dokaza, al ako pita neki jednostavniji dokaz ili primjer onda te vodi kroz neki svoj drukčiji dokaz... daklem, traži da se gradivo razumije ;)

sretno svima ;)

ja svoje riješila :screamdance: :yesss:
hehe Laughing eh prof Guljaš

prvih 15 ljudi koji su danas odgovarali svi od reda su dobili ni više ni manje nego 5 Laughing Cool

usmeni nije ni približno onom čem sam se nadala...
uglavnom, profesor pita većinu teorema i dokaza, al ako pita neki jednostavniji dokaz ili primjer onda te vodi kroz neki svoj drukčiji dokaz... daklem, traži da se gradivo razumije Wink

sretno svima Wink

ja svoje riješila Screamin' 'n' Dancin' Yes

nap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 5 - 1

PostPostano: 12:16 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ljudi moji ne trebate se nista bojati!! profesor je odlican, cijelo vrijeme se sali...

uglavnom, prvih dvadesetak ljudi je dobilo 5!!! premda nisu bas najbolje znali i tu i tamo su zastekali...ali kako su to ljudi koji su najbolje napisali kolokvije, vjerojatno im je zato prof malo progledao kroz prste...

istina je, ne pita lagana pitanja, ali ti konstantno pomaze i usmjerava te i to ti uopce ne oduzima od ocjene...ne trebate sve znati savrseno, ali o svemu morate imati pojma..bar o cemu se radi, bar razumjeti pitanja...a ostalo sve ide od sebe...

pita bw teorem, eksponencijalnu funkciju, neprekidnost inverzinih funkcija...to su najteza pitanja...tko ih dobije malo mu je zeznuto...ali ako dobijete arhimedov aksiom, cantorov tm o potpinosti, def supremuma, infimuma, tm o sendvicu...na konju ste!
ljudi moji ne trebate se nista bojati!! profesor je odlican, cijelo vrijeme se sali...

uglavnom, prvih dvadesetak ljudi je dobilo 5!!! premda nisu bas najbolje znali i tu i tamo su zastekali...ali kako su to ljudi koji su najbolje napisali kolokvije, vjerojatno im je zato prof malo progledao kroz prste...

istina je, ne pita lagana pitanja, ali ti konstantno pomaze i usmjerava te i to ti uopce ne oduzima od ocjene...ne trebate sve znati savrseno, ali o svemu morate imati pojma..bar o cemu se radi, bar razumjeti pitanja...a ostalo sve ide od sebe...

pita bw teorem, eksponencijalnu funkciju, neprekidnost inverzinih funkcija...to su najteza pitanja...tko ih dobije malo mu je zeznuto...ali ako dobijete arhimedov aksiom, cantorov tm o potpinosti, def supremuma, infimuma, tm o sendvicu...na konju ste!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 12:25 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

čestitam! :weee:

a danas će sigurno svi 5 i 4 dobit, to je tak uvijek.. sretni oni :)

i da.. aj napišite kod kog ste profesora ubuduće.. fala 8)
čestitam! Weeeeeee!!!!!!!!!!!

a danas će sigurno svi 5 i 4 dobit, to je tak uvijek.. sretni oni Smile

i da.. aj napišite kod kog ste profesora ubuduće.. fala Cool

[Vrh]
bixodococo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 13:48 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Čestitke :D Jel bio netko s foruma kod prof. Šikića? I kako je prošlo? :roll:
Čestitke Very Happy Jel bio netko s foruma kod prof. Šikića? I kako je prošlo? Rolling Eyes

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 13:51 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da kod njega tek počinje usmeni u 13h, e da ljudi javite se kad dođete please, ajme blago vama, jupi :yesss: za vas
Mislim da kod njega tek počinje usmeni u 13h, e da ljudi javite se kad dođete please, ajme blago vama, jupi Yes za vas

[Vrh]
felixx
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 23 - 10

PostPostano: 17:50 pon, 11. 2. 2008    Naslov: usmeni kod prof. Sikica Citirajte i odgovorite

evo, ja bio 5. po redu, 49 s kolokvija, 20 sa natjecanja
dobio 5

dotad svi 5 dobili

pitao me prvo kao kaj bilo na kolokviju...
i onda me pitao ya dokazat prva dva dijela BW tm.

to sam vise manje znao ko iz siba, jedino kad sam definirao postojanje odredjenih brojeve(limes konv. podniza, sa zaboravljao napisat iz kojeg su segmenta), pa me to ispravljao... ostalo sve bilo ok... dosta je ugodan...

nije me nista dodatno pitao
evo, ja bio 5. po redu, 49 s kolokvija, 20 sa natjecanja
dobio 5

dotad svi 5 dobili

pitao me prvo kao kaj bilo na kolokviju...
i onda me pitao ya dokazat prva dva dijela BW tm.

to sam vise manje znao ko iz siba, jedino kad sam definirao postojanje odredjenih brojeve(limes konv. podniza, sa zaboravljao napisat iz kojeg su segmenta), pa me to ispravljao... ostalo sve bilo ok... dosta je ugodan...

nije me nista dodatno pitao

jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 14 - 5

PostPostano: 17:53 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a kod kojeg si prof bio?
a kod kojeg si prof bio?

[Vrh]
felixx
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 23 - 10

PostPostano: 17:55 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sikic, mislio sam da se to podrazumijeva, posto je trazio da se nesto zna :p
Sikic, mislio sam da se to podrazumijeva, posto je trazio da se nesto zna :p

Novi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

60 = 69 - 9

PostPostano: 18:59 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bio danas na usmenom kod Prof. Sikica. Prvo me pitao fju tg. Graf, je li injekcija, kako postic da je bijektivna, kako znamo da je surjektivna nad R, zasto je rastuca nad <-pi/2,pi/2> Sto mogu reci o inverzu, je li neprekidan. Drugo pitanje je bilo o neprekidnoj injekciji koja je nuzno strogo monotona. Krenuo sam dokazivati, ali sam dokazao samo onaj pocetak koji smo trebali napraviti sami (Ako nije strogo monotona => postoje x1<x2<x3 td je f(x1)<f(x2)>f(x3) ili f(x1)>f(x2)<f(x3) ) Sve u svemu...nije tesko.... Ako se spremite :twisted:
Bio danas na usmenom kod Prof. Sikica. Prvo me pitao fju tg. Graf, je li injekcija, kako postic da je bijektivna, kako znamo da je surjektivna nad R, zasto je rastuca nad <-pi/2,pi/2> Sto mogu reci o inverzu, je li neprekidan. Drugo pitanje je bilo o neprekidnoj injekciji koja je nuzno strogo monotona. Krenuo sam dokazivati, ali sam dokazao samo onaj pocetak koji smo trebali napraviti sami (Ako nije strogo monotona => postoje x1<x2<x3 td je f(x1)<f(x2)>f(x3) ili f(x1)>f(x2)<f(x3) ) Sve u svemu...nije tesko.... Ako se spremite Twisted Evil

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 19:26 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[code:1]zasto je rastuca nad <-pi/2,pi/2>[/code:1]

zašto?
Kod:
zasto je rastuca nad <-pi/2,pi/2>

zašto?

[Vrh]
Novi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

60 = 69 - 9

PostPostano: 19:27 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jer je umnozak dviju rastucih, sin i 1/cos 8) Iako.. :? sad kad bolje razmislim mozda bi trebalo analizirat posebno slucaj >0 i <0...
Jer je umnozak dviju rastucih, sin i 1/cos Cool Iako.. Confused sad kad bolje razmislim mozda bi trebalo analizirat posebno slucaj >0 i <0...

Zadnja promjena: Novi; 19:33 pon, 11. 2. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 19:33 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

šta nije cos na <-pi/2,0> rastući i na <0,pi/2> padajući? kako onda 1/cos ispadne rastući? il ja neš krivo gledam
šta nije cos na <-pi/2,0> rastući i na <0,pi/2> padajući? kako onda 1/cos ispadne rastući? il ja neš krivo gledam

[Vrh]
Novi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

60 = 69 - 9

PostPostano: 19:37 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, da.... posebno razmotris dva slucaja, pa jer je sin negativan za x<0 opet dobivas da raste tg.
Da, da.... posebno razmotris dva slucaja, pa jer je sin negativan za x<0 opet dobivas da raste tg.

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 19:38 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa jel moraš posebno objašnjavat te slučajeve il ?
pa jel moraš posebno objašnjavat te slučajeve il ?

[Vrh]
Novi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

60 = 69 - 9

PostPostano: 19:42 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma ja nisam triba, ali cak i da tribas mos primjenit da je tg neparna fja, pa je situacija simetricna (centralno) s obzirom na nulu, pa je dovoljno promatrat <0,pi/2>
Ma ja nisam triba, ali cak i da tribas mos primjenit da je tg neparna fja, pa je situacija simetricna (centralno) s obzirom na nulu, pa je dovoljno promatrat <0,pi/2>

[Vrh]
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 19:49 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="anam"]šta nije cos na <-pi/2,0> rastući i na <0,pi/2> padajući? kako onda 1/cos ispadne rastući? il ja neš krivo gledam[/quote]

Dobro gledaš! [latex]~\frac{-1}{x}\cdot\frac{-1}{x}=\frac{1}{x^2},~x\in \mathbb{R}^+[/latex] :? , dakle, ne mora biti produkt dvije rastuce, rastuca, i [latex]\tan[/latex], nije sam od sebe, neparna funkcija, nego zato sto je sin neparna i cos parna. Znaci ovo nece biti dobar nacin... Da probate derivirati fiju tan? (Ne sjecam se da li se to i danas radi na analizi 1, u moje vrijeme se radilo.)
anam (napisa):
šta nije cos na ←pi/2,0> rastući i na <0,pi/2> padajući? kako onda 1/cos ispadne rastući? il ja neš krivo gledam

Dobro gledaš! Confused , dakle, ne mora biti produkt dvije rastuce, rastuca, i , nije sam od sebe, neparna funkcija, nego zato sto je sin neparna i cos parna. Znaci ovo nece biti dobar nacin... Da probate derivirati fiju tan? (Ne sjecam se da li se to i danas radi na analizi 1, u moje vrijeme se radilo.)

[Vrh]
kuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:27 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

za one koji su danas odgovarali kod prof. Šikića-da li pitao eksponencijalnu funkciju??
za one koji su danas odgovarali kod prof. Šikića-da li pitao eksponencijalnu funkciju??

[Vrh]
struja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 20:49 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

i ja sam bio kod prof. Šikića..

pitao me cosinus hiperbolni, da dokažem da je slika te f-je doista [1,+besk>, neprekidnost, trebao sam reći da je parna, inverz, na kojem dijelu definiramo inverz i onda za kraj onaj tm. koji kaže da ako je f-ja nepr., strogo monotona i ide s otvorenog intervala da je onda njena slika otvoreni interval i postoji inverz..

ugl, vrlo je ugodan bio ispit i daje ti vremena da razmisliš..
i ja sam bio kod prof. Šikića..

pitao me cosinus hiperbolni, da dokažem da je slika te f-je doista [1,+besk>, neprekidnost, trebao sam reći da je parna, inverz, na kojem dijelu definiramo inverz i onda za kraj onaj tm. koji kaže da ako je f-ja nepr., strogo monotona i ide s otvorenog intervala da je onda njena slika otvoreni interval i postoji inverz..

ugl, vrlo je ugodan bio ispit i daje ti vremena da razmisliš..

[Vrh]
vancika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 20:57 pon, 11. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo ovak: ja sam bila kod guljasa,41 bod iz kolokvija,u 13.00... ocjene su isle prvo 5,onda 4 i negdje oko pol 12 trojke... (uz iznimke tu i tam) ne znam,usla sam unutra i strasno mi se povracalo zbog treme valjda :) bilo nas je 4 u njegovom kabinetu i dobili smo papire da se "zabavljamo" dok cekamo kolegu/icu koja odgovara... ja sam dobila pitanje: dokazi da ako je lim an=a onda je i njegova reciprocna vrijednost 1/a... tak nest,gledala sam u papir nekaj svrljala i onda pred plocu...
G: (gledajuci u taj papir) A Ivana,Ivana... nije ti ovo bas nesto... Pa znas bar definiciju limesa
I: Joj... ali napisala sam ju tu dole...
G: aha,vidim sad... ali to su elementarne stvari to moras znati! Jel znas dokazat za umnozak?
I: Ne znam... (i sutim) i onda mi sine :noidea: ,joj da znam... (i raspisem sve i bi dobro)
G: ok... obrisi plocu ak hoces... sto znamo kad je niz ogranicen?
I:pa... da ima konvergentan podniz (onda sam mu u crticama objasnila kak bi dokaz isel,pital je dal znam sto ima rastuci niz koji konvergira,i padajuci... i tak,neprekidnost u tocki c,e tu sam rekla i zbunila se i nikak da se sjetim da velim da poprima vrijednost u f(c) (biser), e onda je postao zabavno,nije me vise nist pital nego je pocel s bukvicom i SAMO sam htela da prestane i rasplakala sam se :tuuga: i htela sam da me pusti van na sto je on odgovorio da se ne mogu tak jeftino proc i da moram to odslusat... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i rekel je da ne budem cmizdrava :D i tak,ne sjecam se dal sam rekla dovidenja jer sam bila tak isfrustrirana...)
....
i eto ja dobila 3 :bis: ... svi sretni i zadovoljni :sreca: ...
evo ovak: ja sam bila kod guljasa,41 bod iz kolokvija,u 13.00... ocjene su isle prvo 5,onda 4 i negdje oko pol 12 trojke... (uz iznimke tu i tam) ne znam,usla sam unutra i strasno mi se povracalo zbog treme valjda Smile bilo nas je 4 u njegovom kabinetu i dobili smo papire da se "zabavljamo" dok cekamo kolegu/icu koja odgovara... ja sam dobila pitanje: dokazi da ako je lim an=a onda je i njegova reciprocna vrijednost 1/a... tak nest,gledala sam u papir nekaj svrljala i onda pred plocu...
G: (gledajuci u taj papir) A Ivana,Ivana... nije ti ovo bas nesto... Pa znas bar definiciju limesa
I: Joj... ali napisala sam ju tu dole...
G: aha,vidim sad... ali to su elementarne stvari to moras znati! Jel znas dokazat za umnozak?
I: Ne znam... (i sutim) i onda mi sine Danas nije moj dan ,joj da znam... (i raspisem sve i bi dobro)
G: ok... obrisi plocu ak hoces... sto znamo kad je niz ogranicen?
I:pa... da ima konvergentan podniz (onda sam mu u crticama objasnila kak bi dokaz isel,pital je dal znam sto ima rastuci niz koji konvergira,i padajuci... i tak,neprekidnost u tocki c,e tu sam rekla i zbunila se i nikak da se sjetim da velim da poprima vrijednost u f(c) (biser), e onda je postao zabavno,nije me vise nist pital nego je pocel s bukvicom i SAMO sam htela da prestane i rasplakala sam se Tuuga! i htela sam da me pusti van na sto je on odgovorio da se ne mogu tak jeftino proc i da moram to odslusat... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i rekel je da ne budem cmizdrava Very Happy i tak,ne sjecam se dal sam rekla dovidenja jer sam bila tak isfrustrirana...)
....
i eto ja dobila 3 Bis, bis! ... svi sretni i zadovoljni Trcim u krug od srece! ...

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum