Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
michelle.magenta Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
.bubamara. Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nap Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:16 pon, 11. 2. 2008 Naslov: |
|
|
ljudi moji ne trebate se nista bojati!! profesor je odlican, cijelo vrijeme se sali...
uglavnom, prvih dvadesetak ljudi je dobilo 5!!! premda nisu bas najbolje znali i tu i tamo su zastekali...ali kako su to ljudi koji su najbolje napisali kolokvije, vjerojatno im je zato prof malo progledao kroz prste...
istina je, ne pita lagana pitanja, ali ti konstantno pomaze i usmjerava te i to ti uopce ne oduzima od ocjene...ne trebate sve znati savrseno, ali o svemu morate imati pojma..bar o cemu se radi, bar razumjeti pitanja...a ostalo sve ide od sebe...
pita bw teorem, eksponencijalnu funkciju, neprekidnost inverzinih funkcija...to su najteza pitanja...tko ih dobije malo mu je zeznuto...ali ako dobijete arhimedov aksiom, cantorov tm o potpinosti, def supremuma, infimuma, tm o sendvicu...na konju ste!
ljudi moji ne trebate se nista bojati!! profesor je odlican, cijelo vrijeme se sali...
uglavnom, prvih dvadesetak ljudi je dobilo 5!!! premda nisu bas najbolje znali i tu i tamo su zastekali...ali kako su to ljudi koji su najbolje napisali kolokvije, vjerojatno im je zato prof malo progledao kroz prste...
istina je, ne pita lagana pitanja, ali ti konstantno pomaze i usmjerava te i to ti uopce ne oduzima od ocjene...ne trebate sve znati savrseno, ali o svemu morate imati pojma..bar o cemu se radi, bar razumjeti pitanja...a ostalo sve ide od sebe...
pita bw teorem, eksponencijalnu funkciju, neprekidnost inverzinih funkcija...to su najteza pitanja...tko ih dobije malo mu je zeznuto...ali ako dobijete arhimedov aksiom, cantorov tm o potpinosti, def supremuma, infimuma, tm o sendvicu...na konju ste!
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
felixx Forumaš(ica)

|
Postano: 17:50 pon, 11. 2. 2008 Naslov: usmeni kod prof. Sikica |
|
|
evo, ja bio 5. po redu, 49 s kolokvija, 20 sa natjecanja
dobio 5
dotad svi 5 dobili
pitao me prvo kao kaj bilo na kolokviju...
i onda me pitao ya dokazat prva dva dijela BW tm.
to sam vise manje znao ko iz siba, jedino kad sam definirao postojanje odredjenih brojeve(limes konv. podniza, sa zaboravljao napisat iz kojeg su segmenta), pa me to ispravljao... ostalo sve bilo ok... dosta je ugodan...
nije me nista dodatno pitao
evo, ja bio 5. po redu, 49 s kolokvija, 20 sa natjecanja
dobio 5
dotad svi 5 dobili
pitao me prvo kao kaj bilo na kolokviju...
i onda me pitao ya dokazat prva dva dijela BW tm.
to sam vise manje znao ko iz siba, jedino kad sam definirao postojanje odredjenih brojeve(limes konv. podniza, sa zaboravljao napisat iz kojeg su segmenta), pa me to ispravljao... ostalo sve bilo ok... dosta je ugodan...
nije me nista dodatno pitao
_________________ bla bla
|
|
[Vrh] |
|
jejo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
felixx Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:59 pon, 11. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Bio danas na usmenom kod Prof. Sikica. Prvo me pitao fju tg. Graf, je li injekcija, kako postic da je bijektivna, kako znamo da je surjektivna nad R, zasto je rastuca nad <-pi/2,pi/2> Sto mogu reci o inverzu, je li neprekidan. Drugo pitanje je bilo o neprekidnoj injekciji koja je nuzno strogo monotona. Krenuo sam dokazivati, ali sam dokazao samo onaj pocetak koji smo trebali napraviti sami (Ako nije strogo monotona => postoje x1<x2<x3 td je f(x1)<f(x2)>f(x3) ili f(x1)>f(x2)<f(x3) ) Sve u svemu...nije tesko.... Ako se spremite :twisted:
Bio danas na usmenom kod Prof. Sikica. Prvo me pitao fju tg. Graf, je li injekcija, kako postic da je bijektivna, kako znamo da je surjektivna nad R, zasto je rastuca nad <-pi/2,pi/2> Sto mogu reci o inverzu, je li neprekidan. Drugo pitanje je bilo o neprekidnoj injekciji koja je nuzno strogo monotona. Krenuo sam dokazivati, ali sam dokazao samo onaj pocetak koji smo trebali napraviti sami (Ako nije strogo monotona => postoje x1<x2<x3 td je f(x1)<f(x2)>f(x3) ili f(x1)>f(x2)<f(x3) ) Sve u svemu...nije tesko.... Ako se spremite
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anam Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
Postano: 19:49 pon, 11. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="anam"]šta nije cos na <-pi/2,0> rastući i na <0,pi/2> padajući? kako onda 1/cos ispadne rastući? il ja neš krivo gledam[/quote]
Dobro gledaš! [latex]~\frac{-1}{x}\cdot\frac{-1}{x}=\frac{1}{x^2},~x\in \mathbb{R}^+[/latex] :? , dakle, ne mora biti produkt dvije rastuce, rastuca, i [latex]\tan[/latex], nije sam od sebe, neparna funkcija, nego zato sto je sin neparna i cos parna. Znaci ovo nece biti dobar nacin... Da probate derivirati fiju tan? (Ne sjecam se da li se to i danas radi na analizi 1, u moje vrijeme se radilo.)
anam (napisa): | šta nije cos na ←pi/2,0> rastući i na <0,pi/2> padajući? kako onda 1/cos ispadne rastući? il ja neš krivo gledam |
Dobro gledaš! , dakle, ne mora biti produkt dvije rastuce, rastuca, i , nije sam od sebe, neparna funkcija, nego zato sto je sin neparna i cos parna. Znaci ovo nece biti dobar nacin... Da probate derivirati fiju tan? (Ne sjecam se da li se to i danas radi na analizi 1, u moje vrijeme se radilo.)
|
|
[Vrh] |
|
kuki Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
struja Forumaš(ica)

|
Postano: 20:49 pon, 11. 2. 2008 Naslov: |
|
|
i ja sam bio kod prof. Šikića..
pitao me cosinus hiperbolni, da dokažem da je slika te f-je doista [1,+besk>, neprekidnost, trebao sam reći da je parna, inverz, na kojem dijelu definiramo inverz i onda za kraj onaj tm. koji kaže da ako je f-ja nepr., strogo monotona i ide s otvorenog intervala da je onda njena slika otvoreni interval i postoji inverz..
ugl, vrlo je ugodan bio ispit i daje ti vremena da razmisliš..
i ja sam bio kod prof. Šikića..
pitao me cosinus hiperbolni, da dokažem da je slika te f-je doista [1,+besk>, neprekidnost, trebao sam reći da je parna, inverz, na kojem dijelu definiramo inverz i onda za kraj onaj tm. koji kaže da ako je f-ja nepr., strogo monotona i ide s otvorenog intervala da je onda njena slika otvoreni interval i postoji inverz..
ugl, vrlo je ugodan bio ispit i daje ti vremena da razmisliš..
|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)

|
Postano: 20:57 pon, 11. 2. 2008 Naslov: |
|
|
evo ovak: ja sam bila kod guljasa,41 bod iz kolokvija,u 13.00... ocjene su isle prvo 5,onda 4 i negdje oko pol 12 trojke... (uz iznimke tu i tam) ne znam,usla sam unutra i strasno mi se povracalo zbog treme valjda :) bilo nas je 4 u njegovom kabinetu i dobili smo papire da se "zabavljamo" dok cekamo kolegu/icu koja odgovara... ja sam dobila pitanje: dokazi da ako je lim an=a onda je i njegova reciprocna vrijednost 1/a... tak nest,gledala sam u papir nekaj svrljala i onda pred plocu...
G: (gledajuci u taj papir) A Ivana,Ivana... nije ti ovo bas nesto... Pa znas bar definiciju limesa
I: Joj... ali napisala sam ju tu dole...
G: aha,vidim sad... ali to su elementarne stvari to moras znati! Jel znas dokazat za umnozak?
I: Ne znam... (i sutim) i onda mi sine :noidea: ,joj da znam... (i raspisem sve i bi dobro)
G: ok... obrisi plocu ak hoces... sto znamo kad je niz ogranicen?
I:pa... da ima konvergentan podniz (onda sam mu u crticama objasnila kak bi dokaz isel,pital je dal znam sto ima rastuci niz koji konvergira,i padajuci... i tak,neprekidnost u tocki c,e tu sam rekla i zbunila se i nikak da se sjetim da velim da poprima vrijednost u f(c) (biser), e onda je postao zabavno,nije me vise nist pital nego je pocel s bukvicom i SAMO sam htela da prestane i rasplakala sam se :tuuga: i htela sam da me pusti van na sto je on odgovorio da se ne mogu tak jeftino proc i da moram to odslusat... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i rekel je da ne budem cmizdrava :D i tak,ne sjecam se dal sam rekla dovidenja jer sam bila tak isfrustrirana...)
....
i eto ja dobila 3 :bis: ... svi sretni i zadovoljni :sreca: ...
evo ovak: ja sam bila kod guljasa,41 bod iz kolokvija,u 13.00... ocjene su isle prvo 5,onda 4 i negdje oko pol 12 trojke... (uz iznimke tu i tam) ne znam,usla sam unutra i strasno mi se povracalo zbog treme valjda bilo nas je 4 u njegovom kabinetu i dobili smo papire da se "zabavljamo" dok cekamo kolegu/icu koja odgovara... ja sam dobila pitanje: dokazi da ako je lim an=a onda je i njegova reciprocna vrijednost 1/a... tak nest,gledala sam u papir nekaj svrljala i onda pred plocu...
G: (gledajuci u taj papir) A Ivana,Ivana... nije ti ovo bas nesto... Pa znas bar definiciju limesa
I: Joj... ali napisala sam ju tu dole...
G: aha,vidim sad... ali to su elementarne stvari to moras znati! Jel znas dokazat za umnozak?
I: Ne znam... (i sutim) i onda mi sine ,joj da znam... (i raspisem sve i bi dobro)
G: ok... obrisi plocu ak hoces... sto znamo kad je niz ogranicen?
I:pa... da ima konvergentan podniz (onda sam mu u crticama objasnila kak bi dokaz isel,pital je dal znam sto ima rastuci niz koji konvergira,i padajuci... i tak,neprekidnost u tocki c,e tu sam rekla i zbunila se i nikak da se sjetim da velim da poprima vrijednost u f(c) (biser), e onda je postao zabavno,nije me vise nist pital nego je pocel s bukvicom i SAMO sam htela da prestane i rasplakala sam se i htela sam da me pusti van na sto je on odgovorio da se ne mogu tak jeftino proc i da moram to odslusat... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i rekel je da ne budem cmizdrava i tak,ne sjecam se dal sam rekla dovidenja jer sam bila tak isfrustrirana...)
....
i eto ja dobila 3 ... svi sretni i zadovoljni ...
_________________ People are strange when you're a stranger...
|
|
[Vrh] |
|
|