Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
j.b.i.n.s.h. Forumaš(ica)

|
Postano: 15:07 uto, 12. 2. 2008 Naslov: |
|
|
nacrtaj si neko jednostabno stablo pa isprobaj...
npr, ako je stablo ovakvo: korijen je 5, 5 ima djecu 3 i 6, a 3 ima djecu 2 i 4
i sad se poziva rek 1. put, korijen je 5:
rek1 (5):izvršava se else, tj poziva se rek2 (3)
rek2 (3):izvršava se else, poziva se rek3 (2)
rek3 (2): došli smo do lista, izvršava se if, tj rek3 vraća dvojku u rek2, rek2 u rek1, a rek1 vraća dvojku u program koji je pozvao ovu rekurziju
a kada ne bi bilo ovog else return, tada bi rek3 vratila dvojku u rek2 i to je to, a dvojka nikada ne bi došla do programa kojem je potrebna :(
mislim da je to bila nejasnoća?
nacrtaj si neko jednostabno stablo pa isprobaj...
npr, ako je stablo ovakvo: korijen je 5, 5 ima djecu 3 i 6, a 3 ima djecu 2 i 4
i sad se poziva rek 1. put, korijen je 5:
rek1 (5):izvršava se else, tj poziva se rek2 (3)
rek2 (3):izvršava se else, poziva se rek3 (2)
rek3 (2): došli smo do lista, izvršava se if, tj rek3 vraća dvojku u rek2, rek2 u rek1, a rek1 vraća dvojku u program koji je pozvao ovu rekurziju
a kada ne bi bilo ovog else return, tada bi rek3 vratila dvojku u rek2 i to je to, a dvojka nikada ne bi došla do programa kojem je potrebna
mislim da je to bila nejasnoća?
_________________ ...joined because i needed some help...
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:39 uto, 12. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Al ne postoji fja delete_max, zato pomoćni stog...
[/quote]
postoji ako je napraviš, nitko ti ne može reći što ćeš ti napisati kad ne postoji a.t.p hrpa... a i da ne postoji, onda upotrijebiš delete_min i stavljaš to što vraća delete_min na početak liste. Tada je lista sortirana silazno (prvi element je najveći).
Mislim da je ovo već 3. put što ponavljam ovo, ne kužim gdje je problem tu, jel ima neki poseban razlog da se ovo ignorira? :-k
[quote="Luuka"]
A govorim o situaciji kad uklonimo najmanjeg, nek je to 2 i onda zadnji list u stablu preselimo u korijen. (to je desno dijete ako postoje oba)
Sad trebamo napravit one zamjene da opet dobijemo hrpu. Nek su sad djeca od te osmice 3 (oba djeteta). Sad dal je svejedno s kojom trojkom zamijenimo 8?[/quote]
Onda je svejedno... glavno da provjeravaš i lijevo i desno dijete da li su veći i napraviš zamjenu. U algoritmu uvijek provjeravaš prvo jednu stranu (najčešće lijevu) pa onda drugu, tako da osim ako ne ugradiš neki random ići ćeš u jednu stranu sve dok je moguće.
Luuka (napisa): | Al ne postoji fja delete_max, zato pomoćni stog...
|
postoji ako je napraviš, nitko ti ne može reći što ćeš ti napisati kad ne postoji a.t.p hrpa... a i da ne postoji, onda upotrijebiš delete_min i stavljaš to što vraća delete_min na početak liste. Tada je lista sortirana silazno (prvi element je najveći).
Mislim da je ovo već 3. put što ponavljam ovo, ne kužim gdje je problem tu, jel ima neki poseban razlog da se ovo ignorira?
Luuka (napisa): |
A govorim o situaciji kad uklonimo najmanjeg, nek je to 2 i onda zadnji list u stablu preselimo u korijen. (to je desno dijete ako postoje oba)
Sad trebamo napravit one zamjene da opet dobijemo hrpu. Nek su sad djeca od te osmice 3 (oba djeteta). Sad dal je svejedno s kojom trojkom zamijenimo 8? |
Onda je svejedno... glavno da provjeravaš i lijevo i desno dijete da li su veći i napraviš zamjenu. U algoritmu uvijek provjeravaš prvo jednu stranu (najčešće lijevu) pa onda drugu, tako da osim ako ne ugradiš neki random ići ćeš u jednu stranu sve dok je moguće.
_________________ suradnici za razvoj igre traženi!! vidi ovo
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Raz Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:21 uto, 12. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Vidi [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=10790]tu[/url]
Vidi tu
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
Raz Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|