Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:25 čet, 14. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Ovisno o greski (i ispravljacu). :? Recimo, jedan od mojih zadataka (drugi; ne znam koja grupa) je imao ispis sume najmanje i najvece znamenke uz napomenu da se vraca 2n ako je broj jednoznamenkast, sto je bio pokusaj da reduciram kolicinu pitanja "a sto ako je broj jednoznamenkast?". :-s Naravno, ono sto sam ja htio je da se znamenka (ta ista) zbroji sama sa sobom, no u tom slucaju je trebalo biti 2|n|, a ne 2n. :oops: U konacnici, priznajem oba rjesenja. 8)
Procjena je onoga tko to pregledava sto ce s greskom... pogotovo ako je vec ispravio. :)
Ovisno o greski (i ispravljacu). Recimo, jedan od mojih zadataka (drugi; ne znam koja grupa) je imao ispis sume najmanje i najvece znamenke uz napomenu da se vraca 2n ako je broj jednoznamenkast, sto je bio pokusaj da reduciram kolicinu pitanja "a sto ako je broj jednoznamenkast?". Naravno, ono sto sam ja htio je da se znamenka (ta ista) zbroji sama sa sobom, no u tom slucaju je trebalo biti 2|n|, a ne 2n. U konacnici, priznajem oba rjesenja.
Procjena je onoga tko to pregledava sto ce s greskom... pogotovo ako je vec ispravio.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
felixx Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:11 čet, 14. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]@osoba koja je pitala da li da ganja prosjek - OBAVEZNO
uvjet za upis na diplomski BUDE ovisio o ocjenama
vjerujem da ce rezultati ipak doci koji dan ranije (ne sjecam se kad nisu dosli), tako da ne vjerujem da ce biti neka frka ako i ostavis programiranje za dok ne dodju rezultati
al ako imas mogucnosti dici ocjenu iz necega (i 100% si ziher da znas za dizanje ocjene, da ne bi bilo nismo znali) - idi i digni to :)[/quote]
Hvala Nesi, pretpostavljam onda, da padovi neće utjecati na prosjek koji će se gledati pri upisu na diplomski. Ispravi me ako griješim. Ako ne, hvala još jednom.
Nesi (napisa): | @osoba koja je pitala da li da ganja prosjek - OBAVEZNO
uvjet za upis na diplomski BUDE ovisio o ocjenama
vjerujem da ce rezultati ipak doci koji dan ranije (ne sjecam se kad nisu dosli), tako da ne vjerujem da ce biti neka frka ako i ostavis programiranje za dok ne dodju rezultati
al ako imas mogucnosti dici ocjenu iz necega (i 100% si ziher da znas za dizanje ocjene, da ne bi bilo nismo znali) - idi i digni to  |
Hvala Nesi, pretpostavljam onda, da padovi neće utjecati na prosjek koji će se gledati pri upisu na diplomski. Ispravi me ako griješim. Ako ne, hvala još jednom.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 22:00 čet, 14. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="ekatarina"]A tako je to kada se još ne zna sve o upisima na diplomski... Tako bih voljela kao u srednjoj, bez kalkulacija, mislim, tada nije bilo potrebe za njima, no dobro...[/quote]
Pa rekao je krcko da će vjerojatno svi moći upisati diplomski, samo neki uz plaćanje... Ali dobro, ima tema o tome, nećemo dublje off-topic...
(No, kad već jesmo off-topic, samo još da kažem... Sada već imam jasnu ideju tko bi ti mogla biti... :twisted: Ali to ćemo ostaviti za shoutbox i pp, i za koji drugi dan... Sad idem.)
ekatarina (napisa): | A tako je to kada se još ne zna sve o upisima na diplomski... Tako bih voljela kao u srednjoj, bez kalkulacija, mislim, tada nije bilo potrebe za njima, no dobro... |
Pa rekao je krcko da će vjerojatno svi moći upisati diplomski, samo neki uz plaćanje... Ali dobro, ima tema o tome, nećemo dublje off-topic...
(No, kad već jesmo off-topic, samo još da kažem... Sada već imam jasnu ideju tko bi ti mogla biti... Ali to ćemo ostaviti za shoutbox i pp, i za koji drugi dan... Sad idem.)
|
|
[Vrh] |
|
struja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:04 pet, 15. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Kod drugog zadatka, grupa D, tj. valjda je grupa D, imala je napisati fju [code:1]d(unsigned n)[/code:1] koja vraća 1 ako je broj [latex]$\lfloor \log_{16} n \rfloor[/latex] prost, a 0 inače. Službeno rješenje,
čini mi se, ima 2 greške. Prva je da se dijeli s 10 umjesto sa 16
(da bi se došlo do [latex]\lfloor \log_{16} n \rfloor[/latex]), druga da, kad popravite to, funkcija za [latex]n=16[/latex] vraća 1, ali [latex]log_{16} 16=1[/latex] što nije prost broj, dakle treba vratiti nulu.
Mislio sam da su čak 3 greške u tom kodu ali izgleda da zapravo ja imam jednu. :(
struja, već su rekli da ne znaju kad, ali prije utorka će bit.
Kod drugog zadatka, grupa D, tj. valjda je grupa D, imala je napisati fju koja vraća 1 ako je broj prost, a 0 inače. Službeno rješenje,
čini mi se, ima 2 greške. Prva je da se dijeli s 10 umjesto sa 16
(da bi se došlo do ), druga da, kad popravite to, funkcija za vraća 1, ali što nije prost broj, dakle treba vratiti nulu.
Mislio sam da su čak 3 greške u tom kodu ali izgleda da zapravo ja imam jednu.
struja, već su rekli da ne znaju kad, ali prije utorka će bit.
_________________ Nikola Adžaga
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:31 pet, 15. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Ispravljeno, hvala. :) Bila je greska u jos nekom rjesenju, ali zaboravih za koji zadatak. :|
Ako ima jos toga (rjesenja su pisana zato da provjerimo da zadaci nisu prekomplicirani, a tek naknadno smo odlucili objaviti... hence, sitniji propusti), javite da ispravim, pa tako olaksate ekipi koja ce uciti za popravni. :)
Ispravljeno, hvala. Bila je greska u jos nekom rjesenju, ali zaboravih za koji zadatak.
Ako ima jos toga (rjesenja su pisana zato da provjerimo da zadaci nisu prekomplicirani, a tek naknadno smo odlucili objaviti... hence, sitniji propusti), javite da ispravim, pa tako olaksate ekipi koja ce uciti za popravni.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
ivica13 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:20 sub, 16. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Trenutna procjena je nedjelja, no bez ikakvih garancija. :)
Prvi kolokvij je bio trivijalan za ispraviti:
1. Svi smo bili u Zg i imali smo vremena odmah se toga uhvatiti. :)
2. Turinga su pregledavala dva asistenta; ostala 4 zadatka dvojica, ali to se gledalo po tablici rjesenja, odnosno citalo onaj prelagani program: nikakvo mozganje se nije trazilo za ispravljanje ta 4 zadatka; sada imamo za prouciti 4 programa po kolokviju i to [b]traje[/b]; probajte vi citati tudji (na zalost jako cesto nesuvisli) kod i procijeniti koliko je to tocno (tj. koji dio bodova dodijeliti). :?
Trenutna procjena je nedjelja, no bez ikakvih garancija.
Prvi kolokvij je bio trivijalan za ispraviti:
1. Svi smo bili u Zg i imali smo vremena odmah se toga uhvatiti.
2. Turinga su pregledavala dva asistenta; ostala 4 zadatka dvojica, ali to se gledalo po tablici rjesenja, odnosno citalo onaj prelagani program: nikakvo mozganje se nije trazilo za ispravljanje ta 4 zadatka; sada imamo za prouciti 4 programa po kolokviju i to traje; probajte vi citati tudji (na zalost jako cesto nesuvisli) kod i procijeniti koliko je to tocno (tj. koji dio bodova dodijeliti).
|
|
[Vrh] |
|
nap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)

Spol: