| Prethodna tema :: Sljedeća tema | 

| Autor/ica | Poruka | 

| k8yvis Forumaš(ica)

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

| buba Forumaš(ica)

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

| k8yvis Forumaš(ica)

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

| buba Forumaš(ica)

Spol:

| 

|  Postano: 12:47 sub, 16. 2. 2008    Naslov: |         |  
				| 
 |  
				| A kada je pod pravim naslovom, dobije garantirano vise odgovora. :wink:
A kada je pod pravim naslovom, dobije garantirano vise odgovora.
 Sada sve ovisi o tome, kome se da raspisivat, jerbo nisam bila u mogucnosti reci ti sto ja znam u vezi toga kada sam ti napisala prvi post.

Mi smo iz UUM ucili Booleove operacije na skupovima. Po definiciji neka je U proizvoljan skup. Partitivni skup skupa U u oznaci P(U) je skup svih podskupova U. Zatim smo definirali Uniju, Presjek i Razliku, a zatim je slijedila Booleova algebra skupova na U, gdje smo jos definirali i simetricnu razliku skupova. Unutar toga smo koristili zakone asicijativnosti, komutativnosti itd. Medjutim, nismo nigdje spominjali mnozenje ili zbrajanje. Barem ne koliko ja znam. E sada. Moguce je da onda to niti nije UUM, ali ja sam medu svojim nastavnickim kolegijima u prvom semestru prve godine jedino tu i cula za Boolea.

:-|

Sada sve ovisi o tome, kome se da raspisivat, jerbo nisam bila u mogucnosti reci ti sto ja znam u vezi toga kada sam ti napisala prvi post.

Mi smo iz UUM ucili Booleove operacije na skupovima. Po definiciji neka je U proizvoljan skup. Partitivni skup skupa U u oznaci P(U) je skup svih podskupova U. Zatim smo definirali Uniju, Presjek i Razliku, a zatim je slijedila Booleova algebra skupova na U, gdje smo jos definirali i simetricnu razliku skupova. Unutar toga smo koristili zakone asicijativnosti, komutativnosti itd. Medjutim, nismo nigdje spominjali mnozenje ili zbrajanje. Barem ne koliko ja znam. E sada. Moguce je da onda to niti nije UUM, ali ja sam medu svojim nastavnickim kolegijima u prvom semestru prve godine jedino tu i cula za Boolea.

|  | 

| [Vrh] |  | 

| k8yvis Forumaš(ica)

Spol:

| 

|  Postano: 15:12 sub, 16. 2. 2008    Naslov: |         |  
				| 
 |  
				| Da.. to sam i mislila. U biti ne znam di da to stavim a da dobijem bar neki iskoristivi odgovor. Jer ni u Bronštajnu nema ništa tome slično osim logičkih sklopova. Pojavljuje se u Horvatićevoj knjizi LA koju sam uspila prolistat do kraja ali ni tu nije bilo sreće, naime, pojavljuju se samo zaokruženi plus i puta ali bez objašnjenja što to u biti je. Možda u nekom starijem izdanju knjige :? . 
Da.. to sam i mislila. U biti ne znam di da to stavim a da dobijem bar neki iskoristivi odgovor. Jer ni u Bronštajnu nema ništa tome slično osim logičkih sklopova. Pojavljuje se u Horvatićevoj knjizi LA koju sam uspila prolistat do kraja ali ni tu nije bilo sreće, naime, pojavljuju se samo zaokruženi plus i puta ali bez objašnjenja što to u biti je. Možda u nekom starijem izdanju knjigeE, sad, koji je tvoj prijedlog, di da ovu temu metnem?  :tso:
 ps. Bijah malo "ošta u prijašnjem postu, oprosti...
 :predaja:
  . E, sad, koji je tvoj prijedlog, di da ovu temu metnem?
   ps. Bijah malo "ošta u prijašnjem postu, oprosti...

| [Vrh] |  | 

| buba Forumaš(ica)

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

| k8yvis Forumaš(ica)

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

| buba Forumaš(ica)

Spol:

|  |