Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Dojmovi s usmenog
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
__MP__
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 3 - 0

PostPostano: 20:02 čet, 21. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

retci su razapeti s [112] znaći da svi ostali retci moraju biti linearna kombinacija tog retka, odnosno proporcionalni s njime, a stupci s [15](5 ispod jedan) također svi stupci moraju biti proporcionalni tom. zaključiš da je oblik matrice 2x3 i jedna takva je [1 1 2,( i ispod), 2 2 10]
retci su razapeti s [112] znaći da svi ostali retci moraju biti linearna kombinacija tog retka, odnosno proporcionalni s njime, a stupci s [15](5 ispod jedan) također svi stupci moraju biti proporcionalni tom. zaključiš da je oblik matrice 2x3 i jedna takva je [1 1 2,( i ispod), 2 2 10]

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
24 = 34 - 10

PostPostano: 22:32 čet, 21. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

e, tenks :D sam ovaj drugi mi nije baš jasan.kaj ne bi tbebalo bit [1 1 2 (pa ispod) 5 5 10]???
e, tenks Very Happy sam ovaj drugi mi nije baš jasan.kaj ne bi tbebalo bit [1 1 2 (pa ispod) 5 5 10]???

[Vrh]
__MP__
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 22:36 čet, 21. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

sorry!! moja greška, da treba biti [5 5 10]
sorry!! moja greška, da treba biti [5 5 10]

[Vrh]
lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 34 - 10

PostPostano: 22:56 čet, 21. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ajd super, onda sam barem neš točno napisala u tom testu :bananagreen:
enivej, puno, puuuuuuuno hvala! :)
ajd super, onda sam barem neš točno napisala u tom testu Zelena banana (konacno jedna normalna)
enivej, puno, puuuuuuuno hvala! Smile

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 18:31 pet, 22. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

E da, savjet...

Na jednom mjestu me prof. pitao zašto je neki skup neprazan, a znam da je momka prije mene pitao za nešto `Možete li...?` ili `Što bi bilo kad bi bilo...?`

Uglavnom, kad budete prolazili gradivo, na mjestima gdje se javljaju neki skupovi odgovorite na pitanje zašto je nešto neprazan skup ili zašto nešto mora biti neprazan skup.

Kod linearnih ovisnosti, neovisnosti kad se na nekom mjestu izvodi zaključak da je nešto ovisno/neovisno odgovorite si zašto je to tako i što bi bilo da nije.

Na nekim mjestima se javljaju lambde i zaključuje se da neki lambda mora biti različit od nule - e tu isto obavezno znati što bi bilo kad bi svi bili 0 (najlakše je zapisati istu tu jednadžbu nakon što se u nju uvrste lamde=0 pa se direktno vidi).

Kad sam učila linearne ovisnosti/neovisnosti ta diskusija `što bi bilo kad bi bilo` mi je dosta pomogla u razumijevanju svega toga. Inače to ne radim kad učim jer tko zna u što bi se zapetljala :D

Sretno ovima koji su ostali, a znam da vas je dosta ;)
E da, savjet...

Na jednom mjestu me prof. pitao zašto je neki skup neprazan, a znam da je momka prije mene pitao za nešto `Možete li...?` ili `Što bi bilo kad bi bilo...?`

Uglavnom, kad budete prolazili gradivo, na mjestima gdje se javljaju neki skupovi odgovorite na pitanje zašto je nešto neprazan skup ili zašto nešto mora biti neprazan skup.

Kod linearnih ovisnosti, neovisnosti kad se na nekom mjestu izvodi zaključak da je nešto ovisno/neovisno odgovorite si zašto je to tako i što bi bilo da nije.

Na nekim mjestima se javljaju lambde i zaključuje se da neki lambda mora biti različit od nule - e tu isto obavezno znati što bi bilo kad bi svi bili 0 (najlakše je zapisati istu tu jednadžbu nakon što se u nju uvrste lamde=0 pa se direktno vidi).

Kad sam učila linearne ovisnosti/neovisnosti ta diskusija `što bi bilo kad bi bilo` mi je dosta pomogla u razumijevanju svega toga. Inače to ne radim kad učim jer tko zna u što bi se zapetljala Very Happy

Sretno ovima koji su ostali, a znam da vas je dosta Wink

[Vrh]
behemont
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-8 = 53 - 61

PostPostano: 18:46 pet, 22. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

eto mene danas pitao prof antonic...tema bile linearne funkcije i schurov komplement...nije sala :)
al ja sam se morao dosta iskazati na usmenom pa sumnjam da ce vas to zadesiti koji ste ostali, al opet nije na odmet ponoviti...good luck ;)
eto mene danas pitao prof antonic...tema bile linearne funkcije i schurov komplement...nije sala Smile
al ja sam se morao dosta iskazati na usmenom pa sumnjam da ce vas to zadesiti koji ste ostali, al opet nije na odmet ponoviti...good luck Wink

[Vrh]
Spectre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 19:02 pet, 22. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="behemont"]schurov komplement...[/quote]
:?: :shock: :?:

A to je...?

Našao sam [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Schur_complement[/url], no i dalje bih htio pojašnjenje :oops:
behemont (napisa):
schurov komplement...

Question Shocked Question

A to je...?

Našao sam http://en.wikipedia.org/wiki/Schur_complement, no i dalje bih htio pojašnjenje Embarassed

Zadnja promjena: Spectre; 13:41 sub, 23. 2. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
behemont
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 53 - 61

PostPostano: 8:21 sub, 23. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Spectre"][quote="behemont"]schurov komplement...[/quote]
:?: :shock: :?:

A to je...?

Našsao sam [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Schur_complement[/url], no i dalje bih htio pojašnjenje :oops:[/quote]

kao sto ti wikipedia kaze, koristi s kad imas blok matrticu, neka su blokovi
A B
C D kao i tamo..(ne znam tu pisat matematicki :))
i sad gledas s cim to moras pomnoziti s lijeve strane(wiki kaze s desne mi radili s lijeve al je u biti svejedno) tako da ti se blok C ponisti...
i onda skuzis da je to matrica
I 0
(-C)(A)^(-1) I
kad pomnozis te 2 matrice ono sto dobijes na mjestu bloka D ce bit D-BCA(-1) i to je schurov komplement
Spectre (napisa):
behemont (napisa):
schurov komplement...

Question Shocked Question

A to je...?

Našsao sam http://en.wikipedia.org/wiki/Schur_complement, no i dalje bih htio pojašnjenje Embarassed

kao sto ti wikipedia kaze, koristi s kad imas blok matrticu, neka su blokovi
A B
C D kao i tamo..(ne znam tu pisat matematicki Smile)
i sad gledas s cim to moras pomnoziti s lijeve strane(wiki kaze s desne mi radili s lijeve al je u biti svejedno) tako da ti se blok C ponisti...
i onda skuzis da je to matrica
I 0
(-C)(A)^(-1) I
kad pomnozis te 2 matrice ono sto dobijes na mjestu bloka D ce bit D-BCA(-1) i to je schurov komplement

[Vrh]
Gost

PostPostano: 18:16 čet, 28. 2. 2008    Naslov: ... Citirajte i odgovorite

Moze netko napisat pitanja koja je prof.Antonic do sad pitao na usmenom? plz... :)
Moze netko napisat pitanja koja je prof.Antonic do sad pitao na usmenom? plz... Smile

[Vrh]
bixodococo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 21:12 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ha... pitao je svašta... ovisi o pitanjima na pismenom dijelu i kako njih riješiš... uglavnom pitat će te ono šta ne napišeš potpuno :lol:
Ha... pitao je svašta... ovisi o pitanjima na pismenom dijelu i kako njih riješiš... uglavnom pitat će te ono šta ne napišeš potpuno Laughing

[Vrh]
lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 34 - 10

PostPostano: 1:08 pet, 29. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

do sad sam čula da je pito: dokazat ak su L i M potprostori od V da je i L presjek M isto potprostor, izračunat det od 2x2 matrice preko Laplasca(nije šala), dokaz da je umnožak 2 gornjetrokutaste matrice opet gornjetrokutasta, def. potprostora, Kronecker- Capellijev tm(za prolaz, ne višu ocjenu), što je nul matrica, permutacije, linearnu (ne)ovisnost itd. Fakat svašta pita, pogotovo ono kaj zabrljaš u pismenom :wink:
do sad sam čula da je pito: dokazat ak su L i M potprostori od V da je i L presjek M isto potprostor, izračunat det od 2x2 matrice preko Laplasca(nije šala), dokaz da je umnožak 2 gornjetrokutaste matrice opet gornjetrokutasta, def. potprostora, Kronecker- Capellijev tm(za prolaz, ne višu ocjenu), što je nul matrica, permutacije, linearnu (ne)ovisnost itd. Fakat svašta pita, pogotovo ono kaj zabrljaš u pismenom Wink

[Vrh]
bixodococo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 21:45 pet, 29. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pridodat cu popisu Binet Cauchy tm, prostore matrica... Pita doista svašta... Najbolje je naučit sve :lol:
Pridodat cu popisu Binet Cauchy tm, prostore matrica... Pita doista svašta... Najbolje je naučit sve Laughing

[Vrh]
Gost

PostPostano: 15:45 sub, 1. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene je pitao i LU faktorizaciju, sve moguce detalje o matrici U.
Mene je pitao i LU faktorizaciju, sve moguce detalje o matrici U.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum