Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
__MP__ Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
lucika Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
__MP__ Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
lucika Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:31 pet, 22. 2. 2008 Naslov: |
|
|
E da, savjet...
Na jednom mjestu me prof. pitao zašto je neki skup neprazan, a znam da je momka prije mene pitao za nešto `Možete li...?` ili `Što bi bilo kad bi bilo...?`
Uglavnom, kad budete prolazili gradivo, na mjestima gdje se javljaju neki skupovi odgovorite na pitanje zašto je nešto neprazan skup ili zašto nešto mora biti neprazan skup.
Kod linearnih ovisnosti, neovisnosti kad se na nekom mjestu izvodi zaključak da je nešto ovisno/neovisno odgovorite si zašto je to tako i što bi bilo da nije.
Na nekim mjestima se javljaju lambde i zaključuje se da neki lambda mora biti različit od nule - e tu isto obavezno znati što bi bilo kad bi svi bili 0 (najlakše je zapisati istu tu jednadžbu nakon što se u nju uvrste lamde=0 pa se direktno vidi).
Kad sam učila linearne ovisnosti/neovisnosti ta diskusija `što bi bilo kad bi bilo` mi je dosta pomogla u razumijevanju svega toga. Inače to ne radim kad učim jer tko zna u što bi se zapetljala :D
Sretno ovima koji su ostali, a znam da vas je dosta ;)
E da, savjet...
Na jednom mjestu me prof. pitao zašto je neki skup neprazan, a znam da je momka prije mene pitao za nešto `Možete li...?` ili `Što bi bilo kad bi bilo...?`
Uglavnom, kad budete prolazili gradivo, na mjestima gdje se javljaju neki skupovi odgovorite na pitanje zašto je nešto neprazan skup ili zašto nešto mora biti neprazan skup.
Kod linearnih ovisnosti, neovisnosti kad se na nekom mjestu izvodi zaključak da je nešto ovisno/neovisno odgovorite si zašto je to tako i što bi bilo da nije.
Na nekim mjestima se javljaju lambde i zaključuje se da neki lambda mora biti različit od nule - e tu isto obavezno znati što bi bilo kad bi svi bili 0 (najlakše je zapisati istu tu jednadžbu nakon što se u nju uvrste lamde=0 pa se direktno vidi).
Kad sam učila linearne ovisnosti/neovisnosti ta diskusija `što bi bilo kad bi bilo` mi je dosta pomogla u razumijevanju svega toga. Inače to ne radim kad učim jer tko zna u što bi se zapetljala
Sretno ovima koji su ostali, a znam da vas je dosta
|
|
[Vrh] |
|
behemont Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Spectre Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
behemont Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
lucika Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:08 pet, 29. 2. 2008 Naslov: |
|
|
do sad sam čula da je pito: dokazat ak su L i M potprostori od V da je i L presjek M isto potprostor, izračunat det od 2x2 matrice preko Laplasca(nije šala), dokaz da je umnožak 2 gornjetrokutaste matrice opet gornjetrokutasta, def. potprostora, Kronecker- Capellijev tm(za prolaz, ne višu ocjenu), što je nul matrica, permutacije, linearnu (ne)ovisnost itd. Fakat svašta pita, pogotovo ono kaj zabrljaš u pismenom :wink:
do sad sam čula da je pito: dokazat ak su L i M potprostori od V da je i L presjek M isto potprostor, izračunat det od 2x2 matrice preko Laplasca(nije šala), dokaz da je umnožak 2 gornjetrokutaste matrice opet gornjetrokutasta, def. potprostora, Kronecker- Capellijev tm(za prolaz, ne višu ocjenu), što je nul matrica, permutacije, linearnu (ne)ovisnost itd. Fakat svašta pita, pogotovo ono kaj zabrljaš u pismenom
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|