Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kandidati za kompleksne nultočke?
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
15 = 15 - 0

PostPostano: 14:23 ned, 24. 2. 2008    Naslov: Kandidati za kompleksne nultočke? Citirajte i odgovorite

Može li mi tkogod reći kako pronaći kandidate za komleksne nultočke? Pitanje se pojavljivalo na usmenom, a ja odgovora ne znam....
Može li mi tkogod reći kako pronaći kandidate za komleksne nultočke? Pitanje se pojavljivalo na usmenom, a ja odgovora ne znam....

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 15:50 ned, 24. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Brojevi oblika (djelitelj slobodnog člana) / (djelitelj vodećeg koeficijenta)

Edit: Tek sad vidim da su kompleksne...

A ono, i racionalne su dio kompleksnih. :D
I, ako je neki broj kompleksna nultočka, onda je i taj broj konjugiran također kompleksna... Iako mislim da ti to baš ne pomaže. :?
Brojevi oblika (djelitelj slobodnog člana) / (djelitelj vodećeg koeficijenta)

Edit: Tek sad vidim da su kompleksne...

A ono, i racionalne su dio kompleksnih. Very Happy
I, ako je neki broj kompleksna nultočka, onda je i taj broj konjugiran također kompleksna... Iako mislim da ti to baš ne pomaže. Confused

Zadnja promjena: Atomised; 16:53 ned, 24. 2. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
behemont
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-8 = 53 - 61

PostPostano: 16:49 ned, 24. 2. 2008    Naslov: Re: Kandidati za kompleksne nultočke? Citirajte i odgovorite

[quote="thomary"]Može li mi tkogod reći kako pronaći kandidate za komleksne nultočke? Pitanje se pojavljivalo na usmenom, a ja odgovora ne znam....[/quote]

jedino sto bi se moglo napravit, iako to nije neki kriterij, je da ako je z=a+bi nultocka i ako su koeficijenti polinoma cjelobrojni, da onda a^2+b^2 dijeli slobodni clan polinoma

inace kriterij za nalazenje realnih nultocki ne postoji za proizvoljan polinom, a kamoli onda za kompleksne nultocke...
thomary (napisa):

jedino sto bi se moglo napravit, iako to nije neki kriterij, je da ako je z=a+bi nultocka i ako su koeficijenti polinoma cjelobrojni, da onda a^2+b^2 dijeli slobodni clan polinoma

inace kriterij za nalazenje realnih nultocki ne postoji za proizvoljan polinom, a kamoli onda za kompleksne nultocke...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum