Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
greeneyes Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:29 pon, 25. 2. 2008 Naslov: pomaknuta predaja druge zadace |
|
|
u dogovoru s asistentom, predaja druge zadace pomice se za tjedan dana, tj bit ce
[size=18]10.03.2008. [/size]u 20h (postoji mogucnost da se pomakne nekoliko sati ranije) s tim da
[b]sve originalne zadatke[/b] [u]treba texirati i takve predati[/u]
procedura dalje je ista ko i na prvoj zadaci > u roku od dan, dva bit ce objavljeno koji neoriginalni zadatak se salje administratoru, dan dva za eventualne ispravke poslanog i kolokvij ce onda [i]vjerojatno[/i] biti tjedan iza predaje zadace, tj 17.03.2008.
u dogovoru s asistentom, predaja druge zadace pomice se za tjedan dana, tj bit ce
10.03.2008. u 20h (postoji mogucnost da se pomakne nekoliko sati ranije) s tim da
sve originalne zadatke treba texirati i takve predati
procedura dalje je ista ko i na prvoj zadaci > u roku od dan, dva bit ce objavljeno koji neoriginalni zadatak se salje administratoru, dan dva za eventualne ispravke poslanog i kolokvij ce onda vjerojatno biti tjedan iza predaje zadace, tj 17.03.2008.
_________________ Am I so different from you
Now does it scare you that I'm able to discern
What to love and what to burn..
Don't judge what you don't understand..
// Disturbed: Fear
Zadnja promjena: greeneyes; 15:35 uto, 26. 2. 2008; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
greeneyes Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:29 uto, 26. 2. 2008 Naslov: Re: pomaknuta predaja druge zadace |
|
|
[quote="Anonymous"][quote="greeneyes"]sve neoriginalne zadatke [u]treba texirati i takve predati[/u][/quote]
Pa ovo je jos gore!
PA koliko treba vremena za texiranje...[/quote]
don't know, par sati u najgorem slucaju? :thinking2:
[quote="Anonymous"]Jel ovo greska??? :oops:[/quote]
ne, nije greska, obicno dobro pazim sto pisem.
besides, sto je lose u tome da su zadaci spremni za mailanje administratoru lanca cim dodje obavijest kojeg treba slati? nama se skrati vrijeme cekanja na to da svi zadaci stignu - ja bih ovdje stavila max 24h od objave al o tom ce se jos raspravljati - brze se skupe svi zadaci sto je dobro s obzirom da je ovaj put ideja da _prije kolokvija_ budu objavljeni na webu kako bi ih se stiglo pogledati (legalno ;) )
OT: cemu tolko veliki bauk oko texiranja? nije da treba prevesti stvar na francuski i iskodirati u C++-u :turn-l:
npr, sto ces s diplomskim, mislim da to cudo isto treba biti pisano u texu..
uz sve prednosti koje imamo na ovom kolegiju ne vidim u cemu je toliki problem potrositi malo vremena na tehnikalije (koje ce ti vjerojatno prije ili kasnije trebati)
Anonymous (napisa): | greeneyes (napisa): | sve neoriginalne zadatke treba texirati i takve predati |
Pa ovo je jos gore!
PA koliko treba vremena za texiranje... |
don't know, par sati u najgorem slucaju?
Anonymous (napisa): | Jel ovo greska??? |
ne, nije greska, obicno dobro pazim sto pisem.
besides, sto je lose u tome da su zadaci spremni za mailanje administratoru lanca cim dodje obavijest kojeg treba slati? nama se skrati vrijeme cekanja na to da svi zadaci stignu - ja bih ovdje stavila max 24h od objave al o tom ce se jos raspravljati - brze se skupe svi zadaci sto je dobro s obzirom da je ovaj put ideja da _prije kolokvija_ budu objavljeni na webu kako bi ih se stiglo pogledati (legalno )
OT: cemu tolko veliki bauk oko texiranja? nije da treba prevesti stvar na francuski i iskodirati u C++-u
npr, sto ces s diplomskim, mislim da to cudo isto treba biti pisano u texu..
uz sve prednosti koje imamo na ovom kolegiju ne vidim u cemu je toliki problem potrositi malo vremena na tehnikalije (koje ce ti vjerojatno prije ili kasnije trebati)
_________________ Am I so different from you
Now does it scare you that I'm able to discern
What to love and what to burn..
Don't judge what you don't understand..
// Disturbed: Fear
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
greeneyes Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:04 uto, 26. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Ne znam jesam li točno shvatio što se ovdje traži, ali ovako:
Ako netko nema vremena/volje/znanja pisati direktno TeX, postoji zgodan programčić, zove se [url=http://www.lyx.org/download/]LyX[/url], i omogućuje wysiwyg editiranje dokumenata (u podlozi je latex) koje se kasnije mogu exportati u puno raznih oblika. Ne znam kakav je port za windowse, ali na linuxu je meni program radio odlicno.
Tako da, ako nekome pomaze...
Ne znam jesam li točno shvatio što se ovdje traži, ali ovako:
Ako netko nema vremena/volje/znanja pisati direktno TeX, postoji zgodan programčić, zove se LyX, i omogućuje wysiwyg editiranje dokumenata (u podlozi je latex) koje se kasnije mogu exportati u puno raznih oblika. Ne znam kakav je port za windowse, ali na linuxu je meni program radio odlicno.
Tako da, ako nekome pomaze...
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 21:10 uto, 26. 2. 2008 Naslov: |
|
|
wysiwyg editori za tex/latex koje sam nasla i vidjela na djelu daju prilicno los kod (u kojem se tesko snaci, sa nekim cudnim nacinima (apsolutno nekonvencionalnim) zapisivanja nekih nama cesto koristenih stvari)
tako da - preporucam to izbjegavati
prvenstveno zato sto se admin mora moci snaci u tom kodu, ako student zeli da se zadaca primi
a kad imas napisano rjesenje na papiru za tri zadatka, uz pretpostavku da nemas slika vec samo formule - sat-dva vremena texiranja je IMO uvrh glave
slike je malo cupavo napraviti, ali ubacivanje isto nije problem
no zadaca se moze napisati u iduca maltene 3 tjedna na papiru i u nedjelju prije obrane se moze baviti texiranjem - jedan dan bi svakome trebalo biti dosta
pricam o racunarcima koji su gotovo svi polozili rp3, gdje se latex radi - znaci, to se smatra da znate (ako imate ocjenu u indexu)
wysiwyg editori za tex/latex koje sam nasla i vidjela na djelu daju prilicno los kod (u kojem se tesko snaci, sa nekim cudnim nacinima (apsolutno nekonvencionalnim) zapisivanja nekih nama cesto koristenih stvari)
tako da - preporucam to izbjegavati
prvenstveno zato sto se admin mora moci snaci u tom kodu, ako student zeli da se zadaca primi
a kad imas napisano rjesenje na papiru za tri zadatka, uz pretpostavku da nemas slika vec samo formule - sat-dva vremena texiranja je IMO uvrh glave
slike je malo cupavo napraviti, ali ubacivanje isto nije problem
no zadaca se moze napisati u iduca maltene 3 tjedna na papiru i u nedjelju prije obrane se moze baviti texiranjem - jedan dan bi svakome trebalo biti dosta
pricam o racunarcima koji su gotovo svi polozili rp3, gdje se latex radi - znaci, to se smatra da znate (ako imate ocjenu u indexu)
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 21:44 uto, 26. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="ß"][quote="Nesi"]
pricam o racunarcima koji su gotovo svi polozili rp3, gdje se latex radi[/quote]
:shock: Nisam imao pojma da se to uopće radi.[/quote]
yup, radi se
oni koji mogu eventualno imati s time nekih problema su ljudi koji nisu sa racunarskog smjera, al obzirom da je prva zadaca prosla i texiranje je i tad trebalo obaviti, tad ga je trebalo nekako i savladati
nije da ovdje treba ista inteligentije od 'prepisi formulu' i 'napisi text' - text pisati valjda znamo ako znamo pisati po forumu :)
a formule nisu nesto posebno - uostalom mislim da sam cak na forum stavila cheat sheetove u kojima mislim da ima sve sto bi nam trebalo cak i za drugu zadacu
i ok, sad mozda treba malo egzibicije sa slikama
osobno sam latex ucila sama, po Ungarovoj knjizi (tj. knjizi koju je prof. Ungar preveo)
[quote]U bolonjskom planu toga nema :cry:[/quote]
a sta ces..... uvijek mozes to sam raditi :)
ß (napisa): | Nesi (napisa): |
pricam o racunarcima koji su gotovo svi polozili rp3, gdje se latex radi |
Nisam imao pojma da se to uopće radi. |
yup, radi se
oni koji mogu eventualno imati s time nekih problema su ljudi koji nisu sa racunarskog smjera, al obzirom da je prva zadaca prosla i texiranje je i tad trebalo obaviti, tad ga je trebalo nekako i savladati
nije da ovdje treba ista inteligentije od 'prepisi formulu' i 'napisi text' - text pisati valjda znamo ako znamo pisati po forumu
a formule nisu nesto posebno - uostalom mislim da sam cak na forum stavila cheat sheetove u kojima mislim da ima sve sto bi nam trebalo cak i za drugu zadacu
i ok, sad mozda treba malo egzibicije sa slikama
osobno sam latex ucila sama, po Ungarovoj knjizi (tj. knjizi koju je prof. Ungar preveo)
Citat: | U bolonjskom planu toga nema |
a sta ces..... uvijek mozes to sam raditi
|
|
[Vrh] |
|
frikmen2 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)