Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 18:03 uto, 26. 2. 2008 Naslov: |
|
|
Prema aktualnim statutima, studij prestaje i ako se ne upise iduca akademska godina (samo sto ti tada, cini mi se, ne vrate dokumente koji su u Referadi, no nisam siguran). :)
@igraigra: Nigdje ti se ne zuri. :) Odi doma, o'ladi od svega i onda razmisli ostajes li ovdje ili ne. 8) Ako ostajes, cemu se ispisivati? :-k Ako ne ostajes, uvijek se stignes ispisati ili neupisati. :D Dakle, nema zurbe... ;)
Prema aktualnim statutima, studij prestaje i ako se ne upise iduca akademska godina (samo sto ti tada, cini mi se, ne vrate dokumente koji su u Referadi, no nisam siguran).
@igraigra: Nigdje ti se ne zuri. Odi doma, o'ladi od svega i onda razmisli ostajes li ovdje ili ne. Ako ostajes, cemu se ispisivati? Ako ne ostajes, uvijek se stignes ispisati ili neupisati. Dakle, nema zurbe...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
13_mac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Sophie Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Sophie Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:24 sri, 27. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"][quote="Sophie"]jel ima smisla uopce ic na ostale usmene polozit ostale predmete il da se odmah ispisem? jer i da polozim ostatak,ne mogu nis jer nisam elementarnu polozila... ?[/quote]
uvijek ima smisla davati ostalo (fkors, ako ZELIS ostati na faxu)
1. zato da pokazes i sebi i drugima (gdje su drugi u nekom slucaju oni koji mogu odlucivati o nekoj tvojoj potencijalnoj molbi) da nisi stala, vec davala sve sto mozes
2. da sto prije zadovoljis uvjet za nastavak studija - da das 35 ectsa u 2 godine
3. nakon sto prodju svi ispiti sad, pogledas po TRECOJ godini (2. sem fkors) za sto IMAS sad prethodnike i trazis naknadni upis toga SAD i polazes to, umjesto stvari za koje je nepolozeni kolegij prethodnik
ovo pisem prvenstveno da se ostali sjete mogucnosti naknadnog upisa
ok, nemamo semestralni upis, al sta sad, sustav molbi uvijek postoji :)
koliko vidim, nazalost, tvoja em1 je prethodnik za sve i svasta, tako da za tebe konkretno tocka 3. ne vrijedi, al moze vrijediti za nekoga tko je zvisio npr na linearnoj, na analizi i programiranju.... da se naci materijala za upisati :)
ali itekako te se ticu tocke 1. i 2.
naime, svaka molba uz koju se prilaze index gotovo sigurno znaci da ce index biti pogledan, ovisno o zahtjevu u molbi ce se pogledati datumi polaganja ispita, a u nekim slucajevima cak i ocjene
konkretno, za molbu pod tockom 3. bi se SIGURNO gledalo sto si ti dala (npr zadnji semestar) da tako nesto trazis[/quote]
hvala na savjetu :-) idem bar analizu polozit... pa cu se molit da se neko cudo dogodi... sad mi je bas zao sta sam se dvije godine zezala i nis ne radila... sad sam se tek uozbiljila i taman kad sam sad odlucila ozbiljno studirat,ja cu izgubit pravo studija... :?
Nesi (napisa): | Sophie (napisa): | jel ima smisla uopce ic na ostale usmene polozit ostale predmete il da se odmah ispisem? jer i da polozim ostatak,ne mogu nis jer nisam elementarnu polozila... ? |
uvijek ima smisla davati ostalo (fkors, ako ZELIS ostati na faxu)
1. zato da pokazes i sebi i drugima (gdje su drugi u nekom slucaju oni koji mogu odlucivati o nekoj tvojoj potencijalnoj molbi) da nisi stala, vec davala sve sto mozes
2. da sto prije zadovoljis uvjet za nastavak studija - da das 35 ectsa u 2 godine
3. nakon sto prodju svi ispiti sad, pogledas po TRECOJ godini (2. sem fkors) za sto IMAS sad prethodnike i trazis naknadni upis toga SAD i polazes to, umjesto stvari za koje je nepolozeni kolegij prethodnik
ovo pisem prvenstveno da se ostali sjete mogucnosti naknadnog upisa
ok, nemamo semestralni upis, al sta sad, sustav molbi uvijek postoji
koliko vidim, nazalost, tvoja em1 je prethodnik za sve i svasta, tako da za tebe konkretno tocka 3. ne vrijedi, al moze vrijediti za nekoga tko je zvisio npr na linearnoj, na analizi i programiranju.... da se naci materijala za upisati
ali itekako te se ticu tocke 1. i 2.
naime, svaka molba uz koju se prilaze index gotovo sigurno znaci da ce index biti pogledan, ovisno o zahtjevu u molbi ce se pogledati datumi polaganja ispita, a u nekim slucajevima cak i ocjene
konkretno, za molbu pod tockom 3. bi se SIGURNO gledalo sto si ti dala (npr zadnji semestar) da tako nesto trazis |
hvala na savjetu idem bar analizu polozit... pa cu se molit da se neko cudo dogodi... sad mi je bas zao sta sam se dvije godine zezala i nis ne radila... sad sam se tek uozbiljila i taman kad sam sad odlucila ozbiljno studirat,ja cu izgubit pravo studija...
_________________ SOPHIE
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:03 sri, 27. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Sophie"]pa ako npr se ispisem i odem na prijemni i na prijemnom recimo upadnem bez placanja.a ovak bi morala placat. il moram placat u svakom slucaju?[/quote]
AFAIK, counter se ne resetira, jer bi onda to svi radili. :? Provjeri svejedno, ali - ponavljam - cisto sumnjam... :|
Sophie (napisa): | pa ako npr se ispisem i odem na prijemni i na prijemnom recimo upadnem bez placanja.a ovak bi morala placat. il moram placat u svakom slucaju? |
AFAIK, counter se ne resetira, jer bi onda to svi radili. Provjeri svejedno, ali - ponavljam - cisto sumnjam...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:40 sri, 27. 2. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Sophie"]pa ako npr se ispisem i odem na prijemni i na prijemnom recimo upadnem bez placanja.a ovak bi morala placat. il moram placat u svakom slucaju?[/quote]
AFAIK, counter se ne resetira, jer bi onda to svi radili. :? Provjeri svejedno, ali - ponavljam - cisto sumnjam... :|[/quote]
znam da je na tvz-u to bilo moguće, ok nije baš usporedba.
uglavnom znam dečka koji je pao 1 prvu godinu (a tad je išao uz plačanje), ponovio prijamni sljedeće godine, upao bez plačanja i još mu priznali položene ispite (sve na istom smjeru)
vsego (napisa): | Sophie (napisa): | pa ako npr se ispisem i odem na prijemni i na prijemnom recimo upadnem bez placanja.a ovak bi morala placat. il moram placat u svakom slucaju? |
AFAIK, counter se ne resetira, jer bi onda to svi radili. Provjeri svejedno, ali - ponavljam - cisto sumnjam... |
znam da je na tvz-u to bilo moguće, ok nije baš usporedba.
uglavnom znam dečka koji je pao 1 prvu godinu (a tad je išao uz plačanje), ponovio prijamni sljedeće godine, upao bez plačanja i još mu priznali položene ispite (sve na istom smjeru)
_________________ potpis
|
|
[Vrh] |
|
Sophie Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Sophie Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
zbunjolica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
zbunjolica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
boo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Spectre Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:52 uto, 4. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="boo"]dakle, ako sam sve pala (tj. [color=red]nisam ni izasla na ispite[/color])...[/quote]
Ako postoji neki iole opravdani razlog za neizlazak (dakle, ne "nije mi se dalo"), dobre su sanse da ovu godinu pretvoris u neko mirovanje ("prava i ob(a)veza" ili samo "prava"). :) Preporucam posjet Prodekanici. 8)
Cemu "mirovanje"? :-k Podosta toga (npr. placanja, dozvoljeno trajanje studija, mozda dom,...) ovisi o tome jesi li godinu pala ili pauzirala... i nema smisla da padas ako imas pravo na pauzu. :)
Sretno! :D
boo (napisa): | dakle, ako sam sve pala (tj. nisam ni izasla na ispite)... |
Ako postoji neki iole opravdani razlog za neizlazak (dakle, ne "nije mi se dalo"), dobre su sanse da ovu godinu pretvoris u neko mirovanje ("prava i ob(a)veza" ili samo "prava"). Preporucam posjet Prodekanici.
Cemu "mirovanje"? Podosta toga (npr. placanja, dozvoljeno trajanje studija, mozda dom,...) ovisi o tome jesi li godinu pala ili pauzirala... i nema smisla da padas ako imas pravo na pauzu.
Sretno!
|
|
[Vrh] |
|
boo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:16 pet, 14. 3. 2008 Naslov: |
|
|
Pisem napamet, ali cini mi se da je "opravdani razlog", formalno, 3 mjeseca nemogucnosti studiranja (npr. zbog bolesti). :) Ti vidi koji su ti bili razlozi, pa procijeni sama; molbu razmatraju ljudi, a ne strojevi, pa se ipak prouci sto unutra pise. :)
Prodekanicu je najbolje uhvatiti u terminu prodekanskih konzultacija ili e-mailom (sve to imas u [url=http://web.math.hr/~bruckler/faq.html]prodekanskom FAQ[/url]). :)
Mozda ti moze pomoci i tvoj sef studija. :)
Pisem napamet, ali cini mi se da je "opravdani razlog", formalno, 3 mjeseca nemogucnosti studiranja (npr. zbog bolesti). Ti vidi koji su ti bili razlozi, pa procijeni sama; molbu razmatraju ljudi, a ne strojevi, pa se ipak prouci sto unutra pise.
Prodekanicu je najbolje uhvatiti u terminu prodekanskih konzultacija ili e-mailom (sve to imas u prodekanskom FAQ).
Mozda ti moze pomoci i tvoj sef studija.
|
|
[Vrh] |
|
boo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|