Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

pad godine,tj semestra...?
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:03 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prema aktualnim statutima, studij prestaje i ako se ne upise iduca akademska godina (samo sto ti tada, cini mi se, ne vrate dokumente koji su u Referadi, no nisam siguran). :)

@igraigra: Nigdje ti se ne zuri. :) Odi doma, o'ladi od svega i onda razmisli ostajes li ovdje ili ne. 8) Ako ostajes, cemu se ispisivati? :-k Ako ne ostajes, uvijek se stignes ispisati ili neupisati. :D Dakle, nema zurbe... ;)
Prema aktualnim statutima, studij prestaje i ako se ne upise iduca akademska godina (samo sto ti tada, cini mi se, ne vrate dokumente koji su u Referadi, no nisam siguran). Smile

@igraigra: Nigdje ti se ne zuri. Smile Odi doma, o'ladi od svega i onda razmisli ostajes li ovdje ili ne. Cool Ako ostajes, cemu se ispisivati? Think Ako ne ostajes, uvijek se stignes ispisati ili neupisati. Very Happy Dakle, nema zurbe... Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
13_mac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 15 - 12

PostPostano: 21:10 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo, ponukan ovom raspravom imam i ja jedno pitanje: polozim sad u drugom semestru par kolegija i imam u zadnje dvije godine polozeno >=35 ECTS-a. E sad, bez placanja sam bio prosle i ove godine. I sljedece studentske bi morao upisati 3. put isti predmet.. Jel to moguce???
Evo, ponukan ovom raspravom imam i ja jedno pitanje: polozim sad u drugom semestru par kolegija i imam u zadnje dvije godine polozeno >=35 ECTS-a. E sad, bez placanja sam bio prosle i ove godine. I sljedece studentske bi morao upisati 3. put isti predmet.. Jel to moguce???

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 21:20 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako ne prije, saznat ces na upisu :twisted:

recimo, prije mozes saznati ako pogledas odgovore na trenutacno aktivne topice na tu tematiku
ili ako ti netko to (vec prije nekoliko puta napisano) ponovno napise....
ako ne prije, saznat ces na upisu Twisted Evil

recimo, prije mozes saznati ako pogledas odgovore na trenutacno aktivne topice na tu tematiku
ili ako ti netko to (vec prije nekoliko puta napisano) ponovno napise....

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Sophie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 0 - 0

PostPostano: 15:15 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="krcko"]AFAIK ispisivanje nije mudar potez. Tko se jednom ispise ne moze se vise upisati, isao na prijemni ili ne. Prebaciti se moze i bez prijemnog.[/quote]

Prema [url=http://www.math.hr/fgs.axd?id=705]nasem Statutu[/url] (clanak 78[i][/i]), moze se upisati i nakon ispisa, ali ne na isti smjer. :) No, ne vidim koji bi bio benefit toga... :?[/quote]

pa ako npr se ispisem i odem na prijemni i na prijemnom recimo upadnem bez placanja.a ovak bi morala placat. il moram placat u svakom slucaju?
vsego (napisa):
krcko (napisa):
AFAIK ispisivanje nije mudar potez. Tko se jednom ispise ne moze se vise upisati, isao na prijemni ili ne. Prebaciti se moze i bez prijemnog.

Prema nasem Statutu (clanak 78), moze se upisati i nakon ispisa, ali ne na isti smjer. Smile No, ne vidim koji bi bio benefit toga... Confused

pa ako npr se ispisem i odem na prijemni i na prijemnom recimo upadnem bez placanja.a ovak bi morala placat. il moram placat u svakom slucaju?

Sophie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 15:24 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"][quote="Sophie"]jel ima smisla uopce ic na ostale usmene polozit ostale predmete il da se odmah ispisem? jer i da polozim ostatak,ne mogu nis jer nisam elementarnu polozila... ?[/quote]

uvijek ima smisla davati ostalo (fkors, ako ZELIS ostati na faxu)
1. zato da pokazes i sebi i drugima (gdje su drugi u nekom slucaju oni koji mogu odlucivati o nekoj tvojoj potencijalnoj molbi) da nisi stala, vec davala sve sto mozes
2. da sto prije zadovoljis uvjet za nastavak studija - da das 35 ectsa u 2 godine
3. nakon sto prodju svi ispiti sad, pogledas po TRECOJ godini (2. sem fkors) za sto IMAS sad prethodnike i trazis naknadni upis toga SAD i polazes to, umjesto stvari za koje je nepolozeni kolegij prethodnik

ovo pisem prvenstveno da se ostali sjete mogucnosti naknadnog upisa
ok, nemamo semestralni upis, al sta sad, sustav molbi uvijek postoji :)

koliko vidim, nazalost, tvoja em1 je prethodnik za sve i svasta, tako da za tebe konkretno tocka 3. ne vrijedi, al moze vrijediti za nekoga tko je zvisio npr na linearnoj, na analizi i programiranju.... da se naci materijala za upisati :)

ali itekako te se ticu tocke 1. i 2.

naime, svaka molba uz koju se prilaze index gotovo sigurno znaci da ce index biti pogledan, ovisno o zahtjevu u molbi ce se pogledati datumi polaganja ispita, a u nekim slucajevima cak i ocjene
konkretno, za molbu pod tockom 3. bi se SIGURNO gledalo sto si ti dala (npr zadnji semestar) da tako nesto trazis[/quote]

hvala na savjetu :-) idem bar analizu polozit... pa cu se molit da se neko cudo dogodi... sad mi je bas zao sta sam se dvije godine zezala i nis ne radila... sad sam se tek uozbiljila i taman kad sam sad odlucila ozbiljno studirat,ja cu izgubit pravo studija... :?
Nesi (napisa):
Sophie (napisa):
jel ima smisla uopce ic na ostale usmene polozit ostale predmete il da se odmah ispisem? jer i da polozim ostatak,ne mogu nis jer nisam elementarnu polozila... ?

uvijek ima smisla davati ostalo (fkors, ako ZELIS ostati na faxu)
1. zato da pokazes i sebi i drugima (gdje su drugi u nekom slucaju oni koji mogu odlucivati o nekoj tvojoj potencijalnoj molbi) da nisi stala, vec davala sve sto mozes
2. da sto prije zadovoljis uvjet za nastavak studija - da das 35 ectsa u 2 godine
3. nakon sto prodju svi ispiti sad, pogledas po TRECOJ godini (2. sem fkors) za sto IMAS sad prethodnike i trazis naknadni upis toga SAD i polazes to, umjesto stvari za koje je nepolozeni kolegij prethodnik

ovo pisem prvenstveno da se ostali sjete mogucnosti naknadnog upisa
ok, nemamo semestralni upis, al sta sad, sustav molbi uvijek postoji Smile

koliko vidim, nazalost, tvoja em1 je prethodnik za sve i svasta, tako da za tebe konkretno tocka 3. ne vrijedi, al moze vrijediti za nekoga tko je zvisio npr na linearnoj, na analizi i programiranju.... da se naci materijala za upisati Smile

ali itekako te se ticu tocke 1. i 2.

naime, svaka molba uz koju se prilaze index gotovo sigurno znaci da ce index biti pogledan, ovisno o zahtjevu u molbi ce se pogledati datumi polaganja ispita, a u nekim slucajevima cak i ocjene
konkretno, za molbu pod tockom 3. bi se SIGURNO gledalo sto si ti dala (npr zadnji semestar) da tako nesto trazis

hvala na savjetu Smile idem bar analizu polozit... pa cu se molit da se neko cudo dogodi... sad mi je bas zao sta sam se dvije godine zezala i nis ne radila... sad sam se tek uozbiljila i taman kad sam sad odlucila ozbiljno studirat,ja cu izgubit pravo studija... Confused

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:03 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sophie"]pa ako npr se ispisem i odem na prijemni i na prijemnom recimo upadnem bez placanja.a ovak bi morala placat. il moram placat u svakom slucaju?[/quote]

AFAIK, counter se ne resetira, jer bi onda to svi radili. :? Provjeri svejedno, ali - ponavljam - cisto sumnjam... :|
Sophie (napisa):

AFAIK, counter se ne resetira, jer bi onda to svi radili. Confused Provjeri svejedno, ali - ponavljam - cisto sumnjam... Neutral

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 17:40 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Sophie"]pa ako npr se ispisem i odem na prijemni i na prijemnom recimo upadnem bez placanja.a ovak bi morala placat. il moram placat u svakom slucaju?[/quote]

AFAIK, counter se ne resetira, jer bi onda to svi radili. :? Provjeri svejedno, ali - ponavljam - cisto sumnjam... :|[/quote]

znam da je na tvz-u to bilo moguće, ok nije baš usporedba.
uglavnom znam dečka koji je pao 1 prvu godinu (a tad je išao uz plačanje), ponovio prijamni sljedeće godine, upao bez plačanja i još mu priznali položene ispite (sve na istom smjeru)
vsego (napisa):
Sophie (napisa):

AFAIK, counter se ne resetira, jer bi onda to svi radili. Confused Provjeri svejedno, ali - ponavljam - cisto sumnjam... Neutral

znam da je na tvz-u to bilo moguće, ok nije baš usporedba.
uglavnom znam dečka koji je pao 1 prvu godinu (a tad je išao uz plačanje), ponovio prijamni sljedeće godine, upao bez plačanja i još mu priznali položene ispite (sve na istom smjeru)

Sophie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:01 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Sophie"]pa ako npr se ispisem i odem na prijemni i na prijemnom recimo upadnem bez placanja.a ovak bi morala placat. il moram placat u svakom slucaju?[/quote]

AFAIK, counter se ne resetira, jer bi onda to svi radili. :? Provjeri svejedno, ali - ponavljam - cisto sumnjam... :|[/quote]

da, zato mi je bilo malo to sumnjivo jer zasto bi onda itko placao kad moze ne placat... ici cu sutra pitat sve prodekanicu pa cu stavit tu sve sto mi je rekla tak ak nekog isto to zanima da zna...
vsego (napisa):
Sophie (napisa):

da, zato mi je bilo malo to sumnjivo jer zasto bi onda itko placao kad moze ne placat... ici cu sutra pitat sve prodekanicu pa cu stavit tu sve sto mi je rekla tak ak nekog isto to zanima da zna...

Sophie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:16 pet, 29. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ok, isprike onima koje je ovo zanimalo,al prespavala sam pa nisam otisla prodekanici, al kad odem javim sto je rekla...
ok, isprike onima koje je ovo zanimalo,al prespavala sam pa nisam otisla prodekanici, al kad odem javim sto je rekla...

zbunjolica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:06 pet, 29. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

kad se vec toliko pise na temu ponovog upisa.... mene zanima ja sam sad pala prvu godinu, cijelu, znaci nisam nista dala. dali ja sljedece godine mogu samo ponovo upisat prvu godinu li moram ponovo na prijemni??
kad se vec toliko pise na temu ponovog upisa.... mene zanima ja sam sad pala prvu godinu, cijelu, znaci nisam nista dala. dali ja sljedece godine mogu samo ponovo upisat prvu godinu li moram ponovo na prijemni??

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:16 pet, 29. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Upisujes ponovno sve kolegije koje nisi dala... nitko ne pita jesu li to bas svi ili samo neki. ;)
Upisujes ponovno sve kolegije koje nisi dala... nitko ne pita jesu li to bas svi ili samo neki. Wink

[Vrh]
zbunjolica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:21 pet, 29. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala!!! onda se vidimo sljedece godine.
hvala!!! onda se vidimo sljedece godine.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
boo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 15:47 pon, 3. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

bas sam htjela otvoriti novu temu sa ovim pitanjem kad ono skoro svi odgovori tu.. imam samo jos jedno malo pitanjce...
dakle, ako sam sve pala (tj. nisam ni izasla na ispite) samo najesen upisujem sve kolegije ponovno. no, da li sada moram otici do profesora ili referade da mi upisu pad pojedinog kolegija i kada ponovno upisujem kolegije? molila bih da mi netko hitno odgovori na pitanje tak da to sto prije rijesim ako imam sta za rijesavati.

Hvala!
bas sam htjela otvoriti novu temu sa ovim pitanjem kad ono skoro svi odgovori tu.. imam samo jos jedno malo pitanjce...
dakle, ako sam sve pala (tj. nisam ni izasla na ispite) samo najesen upisujem sve kolegije ponovno. no, da li sada moram otici do profesora ili referade da mi upisu pad pojedinog kolegija i kada ponovno upisujem kolegije? molila bih da mi netko hitno odgovori na pitanje tak da to sto prije rijesim ako imam sta za rijesavati.

Hvala!

[Vrh]
Spectre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
17 = 27 - 10

PostPostano: 16:05 pon, 3. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa već si otvorila temu :P Svi odgovori su ti već tamo, no da ponovim:
Ne moraš nigdje [i]"prijaviti pad"[/i], a prvu godinu ponovo upisuješ početkom rujna, kad se faks otvori.
Pa već si otvorila temu Razz Svi odgovori su ti već tamo, no da ponovim:
Ne moraš nigdje "prijaviti pad", a prvu godinu ponovo upisuješ početkom rujna, kad se faks otvori.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:52 uto, 4. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="boo"]dakle, ako sam sve pala (tj. [color=red]nisam ni izasla na ispite[/color])...[/quote]

Ako postoji neki iole opravdani razlog za neizlazak (dakle, ne "nije mi se dalo"), dobre su sanse da ovu godinu pretvoris u neko mirovanje ("prava i ob(a)veza" ili samo "prava"). :) Preporucam posjet Prodekanici. 8)

Cemu "mirovanje"? :-k Podosta toga (npr. placanja, dozvoljeno trajanje studija, mozda dom,...) ovisi o tome jesi li godinu pala ili pauzirala... i nema smisla da padas ako imas pravo na pauzu. :)

Sretno! :D
boo (napisa):
dakle, ako sam sve pala (tj. nisam ni izasla na ispite)...

Ako postoji neki iole opravdani razlog za neizlazak (dakle, ne "nije mi se dalo"), dobre su sanse da ovu godinu pretvoris u neko mirovanje ("prava i ob(a)veza" ili samo "prava"). Smile Preporucam posjet Prodekanici. Cool

Cemu "mirovanje"? Think Podosta toga (npr. placanja, dozvoljeno trajanje studija, mozda dom,...) ovisi o tome jesi li godinu pala ili pauzirala... i nema smisla da padas ako imas pravo na pauzu. Smile

Sretno! Very Happy

[Vrh]
boo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 13:02 pet, 14. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vsego HVALA na informaciji, ali imam par pitanja..
dakle, sta se smatra "iole opravdanim razlogom", a 2. kako doci do prodekanice?
Vsego HVALA na informaciji, ali imam par pitanja..
dakle, sta se smatra "iole opravdanim razlogom", a 2. kako doci do prodekanice?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:16 pet, 14. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pisem napamet, ali cini mi se da je "opravdani razlog", formalno, 3 mjeseca nemogucnosti studiranja (npr. zbog bolesti). :) Ti vidi koji su ti bili razlozi, pa procijeni sama; molbu razmatraju ljudi, a ne strojevi, pa se ipak prouci sto unutra pise. :)

Prodekanicu je najbolje uhvatiti u terminu prodekanskih konzultacija ili e-mailom (sve to imas u [url=http://web.math.hr/~bruckler/faq.html]prodekanskom FAQ[/url]). :)

Mozda ti moze pomoci i tvoj sef studija. :)
Pisem napamet, ali cini mi se da je "opravdani razlog", formalno, 3 mjeseca nemogucnosti studiranja (npr. zbog bolesti). Smile Ti vidi koji su ti bili razlozi, pa procijeni sama; molbu razmatraju ljudi, a ne strojevi, pa se ipak prouci sto unutra pise. Smile

Prodekanicu je najbolje uhvatiti u terminu prodekanskih konzultacija ili e-mailom (sve to imas u prodekanskom FAQ). Smile

Mozda ti moze pomoci i tvoj sef studija. Smile

[Vrh]
boo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:50 pet, 14. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

moj sef studija??? a to bi bio?
uglavnom, puno hvala!
moj sef studija??? a to bi bio?
uglavnom, puno hvala!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:27 pet, 14. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovisi koji si studij. :) Za PDM je to prof. Singer; za PDME-ove (ili kako vec ide kratica za edu-smjerove) su Krcko i - mislim, ali nisam siguran - profesori Vukovic i Milin-Sipus (ne znam tko je za koji). :)
Ovisi koji si studij. Smile Za PDM je to prof. Singer; za PDME-ove (ili kako vec ide kratica za edu-smjerove) su Krcko i - mislim, ali nisam siguran - profesori Vukovic i Milin-Sipus (ne znam tko je za koji). Smile

[Vrh]
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 14:24 čet, 11. 9. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

prva sam godina i padam ju zbog jednog kolegija ciji se sljedbenici protezu kroz sve 3 godine prediplomskog studija. ako sve ostale kolegije kroz preostale 2 godine polozim, ostat ce mi jos samo zadnja 2 sljedbenika tog predmeta tj. studirat cu godinu duze i tada slusat po semsetru jedan predmet.
zna li netko, postoji mogucnost da ipak upisem diplomski studij sa svima iz svoje grupe tj. moze se nekako sredit da ne trosim tu jednu godinu na tako nesto??
prva sam godina i padam ju zbog jednog kolegija ciji se sljedbenici protezu kroz sve 3 godine prediplomskog studija. ako sve ostale kolegije kroz preostale 2 godine polozim, ostat ce mi jos samo zadnja 2 sljedbenika tog predmeta tj. studirat cu godinu duze i tada slusat po semsetru jedan predmet.
zna li netko, postoji mogucnost da ipak upisem diplomski studij sa svima iz svoje grupe tj. moze se nekako sredit da ne trosim tu jednu godinu na tako nesto??

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum