Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Anja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:23 sri, 23. 6. 2004 Naslov: |
|
|
Pa ja fakat ne znam kaj vas navodi da čitate sve te dubokoumne knjige? Neki krimić ili onaj jeftini [i]Laso[/i] roman s kioska je meni još uvijek daleko bolje štivo od [i]Zločina i kazne[/i] i sl. Huckleberry Finn i Tom Sawyer su daleko zabavniji likovi od onog ispraznog Raskoljnjikova (ili kak' se već zvao).
Najjadnija mi je ona rulja kaj se maltretira sa cijelim repertoarom od Dostojevskog ko' jedan moj frend. Da budem jasniji, takva ekipa najčešće si brije da budu pametniji ak' se guše u takvim knjigama, a budu......znate već. Samo gube vrijeme. Čitanje dviju debelih knjižurina [i]Ane Karenjine[/i] nije niš' drugo neg' gubljenje vremena. Mislim ono, pa nemreš ti imat' 2 banke i prodavat' mi spiku da ti je najdraža knjiga tam neka (više mi se gadi te naslove pisat') od onog Dostojevskog, kak' to radi moj frend. On i ja u lokalu i uz pivo on meni filozofira o ruskom realizmu, francuskom ekspresionizmu... :shock: Moš' mislit' kak' sam ga slušal', gledal' sam radije u ženske.
Moj savjet svima koji hoće nekaj pročitat' u pauzi učenja, prije spavanja i sl. neka radije svrate do kioska u kvartu i kupe si [i]Laso[/i] roman za cenera ili pogledaju neki vestern na TV.
Pa ja fakat ne znam kaj vas navodi da čitate sve te dubokoumne knjige? Neki krimić ili onaj jeftini Laso roman s kioska je meni još uvijek daleko bolje štivo od Zločina i kazne i sl. Huckleberry Finn i Tom Sawyer su daleko zabavniji likovi od onog ispraznog Raskoljnjikova (ili kak' se već zvao).
Najjadnija mi je ona rulja kaj se maltretira sa cijelim repertoarom od Dostojevskog ko' jedan moj frend. Da budem jasniji, takva ekipa najčešće si brije da budu pametniji ak' se guše u takvim knjigama, a budu......znate već. Samo gube vrijeme. Čitanje dviju debelih knjižurina Ane Karenjine nije niš' drugo neg' gubljenje vremena. Mislim ono, pa nemreš ti imat' 2 banke i prodavat' mi spiku da ti je najdraža knjiga tam neka (više mi se gadi te naslove pisat') od onog Dostojevskog, kak' to radi moj frend. On i ja u lokalu i uz pivo on meni filozofira o ruskom realizmu, francuskom ekspresionizmu... Moš' mislit' kak' sam ga slušal', gledal' sam radije u ženske.
Moj savjet svima koji hoće nekaj pročitat' u pauzi učenja, prije spavanja i sl. neka radije svrate do kioska u kvartu i kupe si Laso roman za cenera ili pogledaju neki vestern na TV.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Asmodai Forumaš(ica)
|
Postano: 2:20 čet, 24. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]Pa ja fakat ne znam kaj vas navodi da čitate sve te dubokoumne knjige? Neki krimić ili onaj jeftini [i]Laso[/i] roman s kioska je meni još uvijek daleko bolje štivo od [i]Zločina i kazne[/i] i sl. Huckleberry Finn i Tom Sawyer su daleko zabavniji likovi od onog ispraznog Raskoljnjikova (ili kak' se već zvao).
Najjadnija mi je ona rulja kaj se maltretira sa cijelim repertoarom od Dostojevskog ko' jedan moj frend. Da budem jasniji, takva ekipa najčešće si brije da budu pametniji ak' se guše u takvim knjigama, a budu......znate već. Samo gube vrijeme. Čitanje dviju debelih knjižurina [i]Ane Karenjine[/i] nije niš' drugo neg' gubljenje vremena. Mislim ono, pa nemreš ti imat' 2 banke i prodavat' mi spiku da ti je najdraža knjiga tam neka (više mi se gadi te naslove pisat') od onog Dostojevskog, kak' to radi moj frend. On i ja u lokalu i uz pivo on meni filozofira o ruskom realizmu, francuskom ekspresionizmu... :shock: Moš' mislit' kak' sam ga slušal', gledal' sam radije u ženske.[/quote]
... vidim da opet znas o cemu pricas...
TOLSTOJ JE NAPISAO ANU KARENJINU (i "Rat i Mir" for that matter)
... i Ana Karenjina je stvarno genijalan sto se tice forme... ali je ubi boze za citat...
A Dotojevski... ocito da ga nisi procitao... buduci da je Dostojevski izvrstan... (a i nema ga ni puno za procitat... mozda 10-11 knjiga (Wikipedia sez))...
... da sam Raskoljnikov vjerojatno bi te strpao u drugu skupinu :)
Velika djela mogu biti interesantna za procitat... ali sve moze biti interesantno za procitati... ono sto ti se ne svidi ne citas...
Lektira je ocito bila tolika trauma nekim ljudima da su odma krenuli negativno prema svemu sto je tamo bilo...
... inace staviti Sama Clemensa u istu kategoriju kao "Laso" je tragicno...
...a da se ipak uclanis u knjiznicu i pokusas procitati malo Karla Maya, kad vec volis Westerne?
Crni (napisa): | Pa ja fakat ne znam kaj vas navodi da čitate sve te dubokoumne knjige? Neki krimić ili onaj jeftini Laso roman s kioska je meni još uvijek daleko bolje štivo od Zločina i kazne i sl. Huckleberry Finn i Tom Sawyer su daleko zabavniji likovi od onog ispraznog Raskoljnjikova (ili kak' se već zvao).
Najjadnija mi je ona rulja kaj se maltretira sa cijelim repertoarom od Dostojevskog ko' jedan moj frend. Da budem jasniji, takva ekipa najčešće si brije da budu pametniji ak' se guše u takvim knjigama, a budu......znate već. Samo gube vrijeme. Čitanje dviju debelih knjižurina Ane Karenjine nije niš' drugo neg' gubljenje vremena. Mislim ono, pa nemreš ti imat' 2 banke i prodavat' mi spiku da ti je najdraža knjiga tam neka (više mi se gadi te naslove pisat') od onog Dostojevskog, kak' to radi moj frend. On i ja u lokalu i uz pivo on meni filozofira o ruskom realizmu, francuskom ekspresionizmu... Moš' mislit' kak' sam ga slušal', gledal' sam radije u ženske. |
... vidim da opet znas o cemu pricas...
TOLSTOJ JE NAPISAO ANU KARENJINU (i "Rat i Mir" for that matter)
... i Ana Karenjina je stvarno genijalan sto se tice forme... ali je ubi boze za citat...
A Dotojevski... ocito da ga nisi procitao... buduci da je Dostojevski izvrstan... (a i nema ga ni puno za procitat... mozda 10-11 knjiga (Wikipedia sez))...
... da sam Raskoljnikov vjerojatno bi te strpao u drugu skupinu
Velika djela mogu biti interesantna za procitat... ali sve moze biti interesantno za procitati... ono sto ti se ne svidi ne citas...
Lektira je ocito bila tolika trauma nekim ljudima da su odma krenuli negativno prema svemu sto je tamo bilo...
... inace staviti Sama Clemensa u istu kategoriju kao "Laso" je tragicno...
...a da se ipak uclanis u knjiznicu i pokusas procitati malo Karla Maya, kad vec volis Westerne?
_________________ Take him to the labs and start the experiments at once... If you harm him in any way...
... you know you are doing something right!
-Blitzkrieg
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:08 ned, 2. 3. 2008 Naslov: |
|
|
Slučajno naletih na ovu staru temu, što je jako dobro, budući da kreće nov semestar pa si mogu uzeti malo vremena za neobezne knjigice :)
Uglavnom, moj doprinos preporukama: L.M.Bujold: Pustolovine Milesa Vorkosigana.
12 ili 13 knjiga, dovoljno za 6 mjeseci okupacije.
Jako dobro, čitljivo i zarazno.
[url=http://www.baen.com/library/1011250002/1011250002.htm]Evo[/url] jedna free novelica iz serijala
Slučajno naletih na ovu staru temu, što je jako dobro, budući da kreće nov semestar pa si mogu uzeti malo vremena za neobezne knjigice
Uglavnom, moj doprinos preporukama: L.M.Bujold: Pustolovine Milesa Vorkosigana.
12 ili 13 knjiga, dovoljno za 6 mjeseci okupacije.
Jako dobro, čitljivo i zarazno.
Evo jedna free novelica iz serijala
_________________ Rafael Mrđen
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:13 pon, 3. 3. 2008 Naslov: |
|
|
vidim da nitko do sada nije spomenuo, pa evo, ja ću... martin: 'pjesme leda i vatre'... izašla za sada 4 nastavka, u planu je 7, valjda će biti gotovo prije nego martin umre :( nije neka dubokoumna literatura, ipak je to fantasy, ali dosta je zanimljivo, nepredvidljivo, likovi nisu crno-bijeli kao što u takvom žanru znaju biti... uglavnom, to ja martinova verzija srednjeg vijeka, fantastike i nema toliko puno, ali ima bizarnih i veoma zanimljivih likova ;) taman kad se navikneš na nekoga, pisac ga ubije :lol: uostalom, nema smisla da ja sada tu opisujem o čemu se radi, meni je knjiga bila zanimljiva ( i nick mi je lik iz te knjige :) ), pa možda se nekome još svidi... i da, knjige su dosta dugačke, svaka ima blizu 1000 stranica, al brzo se čita, nije problem...
vidim da nitko do sada nije spomenuo, pa evo, ja ću... martin: 'pjesme leda i vatre'... izašla za sada 4 nastavka, u planu je 7, valjda će biti gotovo prije nego martin umre nije neka dubokoumna literatura, ipak je to fantasy, ali dosta je zanimljivo, nepredvidljivo, likovi nisu crno-bijeli kao što u takvom žanru znaju biti... uglavnom, to ja martinova verzija srednjeg vijeka, fantastike i nema toliko puno, ali ima bizarnih i veoma zanimljivih likova taman kad se navikneš na nekoga, pisac ga ubije uostalom, nema smisla da ja sada tu opisujem o čemu se radi, meni je knjiga bila zanimljiva ( i nick mi je lik iz te knjige ), pa možda se nekome još svidi... i da, knjige su dosta dugačke, svaka ima blizu 1000 stranica, al brzo se čita, nije problem...
_________________ kalendar
|
|
[Vrh] |
|
Mina Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:51 pon, 3. 3. 2008 Naslov: |
|
|
Victoria Faust: U anđeoskom liku zvijeri. Meni jedna od boljih, hrvatska spisateljica, knjiga o vampirima (ugrubo rečeno).
Također sve od Kinga (osim Zelene milje, katastrofa!!).
Dean Koontz mi je isto jedan od boljih, knjige su mu negdje između horora, sf-a, trilera... ne mogu bas definirati.
Victoria Faust: U anđeoskom liku zvijeri. Meni jedna od boljih, hrvatska spisateljica, knjiga o vampirima (ugrubo rečeno).
Također sve od Kinga (osim Zelene milje, katastrofa!!).
Dean Koontz mi je isto jedan od boljih, knjige su mu negdje između horora, sf-a, trilera... ne mogu bas definirati.
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
Postano: 0:54 pon, 3. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="arya"]vidim da nitko do sada nije spomenuo, pa evo, ja ću... martin: 'pjesme leda i vatre'... izašla za sada 4 nastavka, u planu je 7, valjda će biti gotovo prije nego martin umre :( nije neka dubokoumna literatura, ipak je to fantasy, ali dosta je zanimljivo, nepredvidljivo, likovi nisu crno-bijeli kao što u takvom žanru znaju biti... uglavnom, to ja martinova verzija srednjeg vijeka, fantastike i nema toliko puno, ali ima bizarnih i veoma zanimljivih likova ;) taman kad se navikneš na nekoga, pisac ga ubije :lol: uostalom, nema smisla da ja sada tu opisujem o čemu se radi, meni je knjiga bila zanimljiva ( i nick mi je lik iz te knjige :) ), pa možda se nekome još svidi... i da, knjige su dosta dugačke, svaka ima blizu 1000 stranica, al brzo se čita, nije problem...[/quote]
Svima koji vole fantasy ovo preporucam. Uz napomenu. Nikako nemojte ovo citati na hrvatskom.
BTW, druga knjiga je dosadna...
arya (napisa): | vidim da nitko do sada nije spomenuo, pa evo, ja ću... martin: 'pjesme leda i vatre'... izašla za sada 4 nastavka, u planu je 7, valjda će biti gotovo prije nego martin umre nije neka dubokoumna literatura, ipak je to fantasy, ali dosta je zanimljivo, nepredvidljivo, likovi nisu crno-bijeli kao što u takvom žanru znaju biti... uglavnom, to ja martinova verzija srednjeg vijeka, fantastike i nema toliko puno, ali ima bizarnih i veoma zanimljivih likova taman kad se navikneš na nekoga, pisac ga ubije uostalom, nema smisla da ja sada tu opisujem o čemu se radi, meni je knjiga bila zanimljiva ( i nick mi je lik iz te knjige ), pa možda se nekome još svidi... i da, knjige su dosta dugačke, svaka ima blizu 1000 stranica, al brzo se čita, nije problem... |
Svima koji vole fantasy ovo preporucam. Uz napomenu. Nikako nemojte ovo citati na hrvatskom.
BTW, druga knjiga je dosadna...
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
napraviculom Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:59 pon, 3. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Ako volis SF preporucam P.K.Dicka. "Do Androids Dream of Electric Sheep"[/quote]
odatle, znaci, tbfovci citiraju u pjesmi Data 8)
da se prikljucim, ne citam bas puno, uglavnom sto mi se slucajno nadje u rukama, al bih preporucio svakome ko zeli malo uzdrmat svoje bice knjigu Obojena ptica od Kosinskog. Ako zelite i dalje lijepo sanjati, niposto.
krcko (napisa): | Ako volis SF preporucam P.K.Dicka. "Do Androids Dream of Electric Sheep" |
odatle, znaci, tbfovci citiraju u pjesmi Data
da se prikljucim, ne citam bas puno, uglavnom sto mi se slucajno nadje u rukama, al bih preporucio svakome ko zeli malo uzdrmat svoje bice knjigu Obojena ptica od Kosinskog. Ako zelite i dalje lijepo sanjati, niposto.
_________________ "I'm the operator with my pocket calculator"
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
baloncic Forumaš s poteškoćama u pisanju
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ToMeK Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
.bubamara. Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ToMeK Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:20 pon, 13. 10. 2008 Naslov: |
|
|
[quote=".bubamara."][quote="ToMeK"]neznam jel netko spomenuo, ali Marquez je izuzetno dobar... Pogotovo Sto godina samoće( negdje Sol anos de soledad), to je za dubokoumne...[/quote]
eee definitivno je super, al zakaj veliš da je Sto godina samoće za dubokoumne?
meni je ta knjiga odlična... :wink:[/quote]
odlična je knjiga :) dapače, predobra, al nije za svakoga, ima onih koji jednostavno ne mogu podnijeti takve knjige, kao što se meni na primjer nikako ne sviđaju stereotipni kriminalistički romani... al sa Marquezom treba malo razmišljati ipak je on dijelom nadrealist :D
.bubamara. (napisa): | ToMeK (napisa): | neznam jel netko spomenuo, ali Marquez je izuzetno dobar... Pogotovo Sto godina samoće( negdje Sol anos de soledad), to je za dubokoumne... |
eee definitivno je super, al zakaj veliš da je Sto godina samoće za dubokoumne?
meni je ta knjiga odlična... |
odlična je knjiga dapače, predobra, al nije za svakoga, ima onih koji jednostavno ne mogu podnijeti takve knjige, kao što se meni na primjer nikako ne sviđaju stereotipni kriminalistički romani... al sa Marquezom treba malo razmišljati ipak je on dijelom nadrealist
|
|
[Vrh] |
|
Saf Forumski umjetnik
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|