Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Novi Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
.bubamara. Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 2:14 sub, 22. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote=".bubamara."]i još nekaj, od svih s prve godine koji su i dobili stipendije, to su samo oni koji su imali direktan upis, dakle nitko od onih 10% s prijemnog!!!
:cry: :cry:
i tko je tome kriv? :cry:[/quote]
a to ti je obično tako, koliko ja znam, kad uvijek ima dosta ljudi s izravnim...
al ak je istina ovo da su određivali tko će dobit stipendiju na temelju početnog slova prezimena, nemam riječi za to... al nekako mi se to čini preglupo da bi bilo istinito...
.bubamara. (napisa): | i još nekaj, od svih s prve godine koji su i dobili stipendije, to su samo oni koji su imali direktan upis, dakle nitko od onih 10% s prijemnog!!!
i tko je tome kriv? |
a to ti je obično tako, koliko ja znam, kad uvijek ima dosta ljudi s izravnim...
al ak je istina ovo da su određivali tko će dobit stipendiju na temelju početnog slova prezimena, nemam riječi za to... al nekako mi se to čini preglupo da bi bilo istinito...
_________________ kalendar
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nap Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 0:13 uto, 25. 3. 2008 Naslov: |
|
|
Kao prvo, studenti oslobodjeni razredbenog za potrebe dodjele stipendija nisu bili sortirani abecedno, nego smo ih rangirali prema broju sudjelovanja na natjecanjima, osvojenim nagradama itd.
Kao drugo, u Ministarstvo je uz sve oslobodjene poslano i gornjih 10% rang liste studenata koji su pisali test.
Kao trece, isla su samo imena studenata PMF-MO. Dakle onih 10% se ne odnosi na kandidate koji su samo pisali test i nisu se dosli upisati.
Na kraju, meni je dosta logicno da su u A i B kategoriji stipendije dobili studenti oslobodjeni testa (s jednim izuzetkom koliko vidim). Sto se tice razredbenog oni su imali 1000 bodova, dakle bili su bolje plasirani od svih koji su pisali test. Ne tvrdim da su po bilo kojem drugom kriteriju ti studenti bolji, samo isticem da Ministarstvo za studente prve godine gleda upravo razredbeni. Da su dali stipendiju nekom s 700-800 bodova, a uskratili nekom s 1000, taj bi se IMO imao puno vise razloga zaliti.
Kao prvo, studenti oslobodjeni razredbenog za potrebe dodjele stipendija nisu bili sortirani abecedno, nego smo ih rangirali prema broju sudjelovanja na natjecanjima, osvojenim nagradama itd.
Kao drugo, u Ministarstvo je uz sve oslobodjene poslano i gornjih 10% rang liste studenata koji su pisali test.
Kao trece, isla su samo imena studenata PMF-MO. Dakle onih 10% se ne odnosi na kandidate koji su samo pisali test i nisu se dosli upisati.
Na kraju, meni je dosta logicno da su u A i B kategoriji stipendije dobili studenti oslobodjeni testa (s jednim izuzetkom koliko vidim). Sto se tice razredbenog oni su imali 1000 bodova, dakle bili su bolje plasirani od svih koji su pisali test. Ne tvrdim da su po bilo kojem drugom kriteriju ti studenti bolji, samo isticem da Ministarstvo za studente prve godine gleda upravo razredbeni. Da su dali stipendiju nekom s 700-800 bodova, a uskratili nekom s 1000, taj bi se IMO imao puno vise razloga zaliti.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
moira_lilly Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
.bubamara. Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:56 sri, 26. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Kao prvo, studenti oslobodjeni razredbenog za potrebe dodjele stipendija nisu bili sortirani abecedno, nego smo ih rangirali prema broju sudjelovanja na natjecanjima, osvojenim nagradama itd.
[/quote]
Da, faks je uredno poslao tu rang listu napravljenu po osvojenim mjestima na natjecanjima, ali je s druge strane referada na obrasce koje smo mi slali na natječaj uredno pisala redne brojeve svih studenata oslobođenih prijemnog ispita i to abecednim redom (moguće da je to ona prva lista na kojoj su i neki ljudi koji se naposlijetku nisu niti upisali, iako neću tvrditi). Ne znam da li ste upoznati s rezultatima natječaja, ali izgleda da je Ministarstvo potpuno ignoriralo "Natjecateljsku" rang listu i dodijelilo stipendije "po abecedi", tj. po rednom broju koji nam je upisala referada.
krcko (napisa): | Kao prvo, studenti oslobodjeni razredbenog za potrebe dodjele stipendija nisu bili sortirani abecedno, nego smo ih rangirali prema broju sudjelovanja na natjecanjima, osvojenim nagradama itd.
|
Da, faks je uredno poslao tu rang listu napravljenu po osvojenim mjestima na natjecanjima, ali je s druge strane referada na obrasce koje smo mi slali na natječaj uredno pisala redne brojeve svih studenata oslobođenih prijemnog ispita i to abecednim redom (moguće da je to ona prva lista na kojoj su i neki ljudi koji se naposlijetku nisu niti upisali, iako neću tvrditi). Ne znam da li ste upoznati s rezultatima natječaja, ali izgleda da je Ministarstvo potpuno ignoriralo "Natjecateljsku" rang listu i dodijelilo stipendije "po abecedi", tj. po rednom broju koji nam je upisala referada.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Vila Zvončica Forumaš(ica)
|
Postano: 17:07 čet, 10. 4. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Radi se o pogreski Ministarstva, a ne Mat. odjela. U Ministarstvo je (na njihov zahtjev) poslana posebna rang lista u kojoj su studenti oslobodjeni razredbenog sortirani prema broju sudjelovanja na drzavnim natjecanjima, osvojenim nagradama itd. Sluzbenice u referadi su upisivale redni broj na rang listi za razredbeni zato sto se upravo to od njih trazilo - na obrascu za prijavu pise "Mjesto na listi rezultata razredbenog ispita". Pogreska je u tome sto nije uzeta u obzir posebna rang lista izradjena za potrebe dodjele drzavnih stipendija.
Danas sam razgovarao s gospodinom iz Ministarstva koji je i sam rekao da se studenti koji su zakinuti trebaju zaliti na rezultate natjecaja. Nadam se da ce se opravdane zalbe usvojiti, tj. da ce se pogreska ispraviti tamo gdje je pocinjena.[/quote]
ja sam jedna od onih koji su na toj "natjecateljskoj listi" među prvih 10 a stipendiju kao i studenti koji su bolji od mene nisam dobila. Zalbu sam poslala ali je ministarstvo objavilo da potpisivanje ugovora traje do sutra i sada ne znam šta je s tim našim žalbama? Ako se ugovori već potpisuju, jesu li oni žalbe prihvatili, odbacili, uopće pogledali...?
krcko (napisa): | Radi se o pogreski Ministarstva, a ne Mat. odjela. U Ministarstvo je (na njihov zahtjev) poslana posebna rang lista u kojoj su studenti oslobodjeni razredbenog sortirani prema broju sudjelovanja na drzavnim natjecanjima, osvojenim nagradama itd. Sluzbenice u referadi su upisivale redni broj na rang listi za razredbeni zato sto se upravo to od njih trazilo - na obrascu za prijavu pise "Mjesto na listi rezultata razredbenog ispita". Pogreska je u tome sto nije uzeta u obzir posebna rang lista izradjena za potrebe dodjele drzavnih stipendija.
Danas sam razgovarao s gospodinom iz Ministarstva koji je i sam rekao da se studenti koji su zakinuti trebaju zaliti na rezultate natjecaja. Nadam se da ce se opravdane zalbe usvojiti, tj. da ce se pogreska ispraviti tamo gdje je pocinjena. |
ja sam jedna od onih koji su na toj "natjecateljskoj listi" među prvih 10 a stipendiju kao i studenti koji su bolji od mene nisam dobila. Zalbu sam poslala ali je ministarstvo objavilo da potpisivanje ugovora traje do sutra i sada ne znam šta je s tim našim žalbama? Ako se ugovori već potpisuju, jesu li oni žalbe prihvatili, odbacili, uopće pogledali...?
|
|
[Vrh] |
|
Antonija Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Vila Zvončica Forumaš(ica)
|
|