Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Bologna
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Za ili protiv Bologne?
Bologna je zakon
21%
 21%  [ 20 ]
Ništa to ne valja...
78%
 78%  [ 72 ]
Ukupno glasova : 92

Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 23:29 pon, 24. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Tvrtko"]Meni se recimo svidjaju programi koje u SAD-u financira [i]National Science Foundation[/i] tzv. [url=http://www.nsf.gov/funding/pgm_summ.jsp?pims_id=5517]Research Experiences for Undergraduates (REU)[/url], tu ima cijeli niz programa za njihove studente (dolje nize se nalazi link na popis programa za pojedine znanstvene grupacije).[/quote]

Kljucna rijec je znanost. Otezano gradivo 1. godine nije znanost. Ne zelim omalovazavati rjesavanje teskih zadataka - koga to zanima, za njega su natjecanja. Ja ipak mislim da ima korisnijih stvari koje covjek moze raditi uz studiranje po redovnom programu ako ga zanima znanstvena karijera.
Tvrtko (napisa):
Meni se recimo svidjaju programi koje u SAD-u financira National Science Foundation tzv. Research Experiences for Undergraduates (REU), tu ima cijeli niz programa za njihove studente (dolje nize se nalazi link na popis programa za pojedine znanstvene grupacije).

Kljucna rijec je znanost. Otezano gradivo 1. godine nije znanost. Ne zelim omalovazavati rjesavanje teskih zadataka - koga to zanima, za njega su natjecanja. Ja ipak mislim da ima korisnijih stvari koje covjek moze raditi uz studiranje po redovnom programu ako ga zanima znanstvena karijera.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nenad
Moderator
Moderator

Sarma = la pohva - posuda
92 = 106 - 14

PostPostano: 18:06 uto, 25. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da volonterski organizirane dodatne grupe nisu rješenje.
Sustavno provedena selekcija za posebne grupe je moguće rješenje, ali su iskustva
sustava koji su tako nešto imali različita, i nije sigurno da je to pravi put.

Sustavnih predavanja ima dovoljno; čine čitav studij. Jedno više ili manje, makar bilo i jako dobro, neće preokrenuti situaciju.
Posebni seminari su dobrodošlo rješenje. Prije skoro desetak godina pokušalo se pokrenuti (obnoviti) kolokvij za studente.
Bilo je samo jedno predavanje :-(

Uključivanje prve godine u poslijediplomske/znanstvene seminare bojim se da nije primjereno (četvrta godina - to je druga priča).

Glavna prilika je nešto što se u Americi zove [i]Reading and research[/i].
Nastavnik studentu (ili manjoj grupi) da materijale za čitanje, a potom se redovito nalaze i na neki način to prodiskutiraju.
Kod nas za to neće biti posebnog [i]kredita[/i], ali možda to i nije važno.
Kod nastavnika sigurno za tako nešto ima interesa.
Naravno, pritom će nastavnik očekivati ozbiljan pristup od studenta, i za to će biti spreman uložiti svoj trud i vrijeme.

- Nenad
Mislim da volonterski organizirane dodatne grupe nisu rješenje.
Sustavno provedena selekcija za posebne grupe je moguće rješenje, ali su iskustva
sustava koji su tako nešto imali različita, i nije sigurno da je to pravi put.

Sustavnih predavanja ima dovoljno; čine čitav studij. Jedno više ili manje, makar bilo i jako dobro, neće preokrenuti situaciju.
Posebni seminari su dobrodošlo rješenje. Prije skoro desetak godina pokušalo se pokrenuti (obnoviti) kolokvij za studente.
Bilo je samo jedno predavanje Sad

Uključivanje prve godine u poslijediplomske/znanstvene seminare bojim se da nije primjereno (četvrta godina - to je druga priča).

Glavna prilika je nešto što se u Americi zove Reading and research.
Nastavnik studentu (ili manjoj grupi) da materijale za čitanje, a potom se redovito nalaze i na neki način to prodiskutiraju.
Kod nas za to neće biti posebnog kredita, ali možda to i nije važno.
Kod nastavnika sigurno za tako nešto ima interesa.
Naravno, pritom će nastavnik očekivati ozbiljan pristup od studenta, i za to će biti spreman uložiti svoj trud i vrijeme.

- Nenad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 6 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum