Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
rat in a cage Forumaš(ica)
|
Postano: 13:26 pet, 28. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Kad sam instaliro win, sve particije su NTFS...oće to radit probleme? Ili samo vidim te podatke, al ne mogu ih mijenjat? [/quote]
neće. bar meni nije. možeš i mijenjat i sve. samo po nekim textovima koje sam na netu bio prije našo kažu da je ipak bolje sa fat32.
[quote="Luuka"]
Npr od ovih 35gb stavim 5gb za ex3 i 2gb za swap, a ostatak ostane windowsima?[/quote]
da možeš tako. ali moja preporuka :idea: je da ipak staviš više od 5, jer na https://help.ubuntu.com/community/Installation/SystemRequirements kaže:
Bare Minimum requirements: 4GB
Recommended minimum requirements: 8GB
možda je bolje ipak te particije odmah prije instalacije složit s Acronisom ili GParted...ja sam sad kad sam opensuse postavljao morao tako jer mi se inače instalicija bila čudno ponašala...tj. sam si je birao koliko će si prostora zauzeti i nisam mogao mjenjati. Al neznam, ne sjećam se kak to s ubuntu hoda više. :wink:
Luuka (napisa): | Kad sam instaliro win, sve particije su NTFS...oće to radit probleme? Ili samo vidim te podatke, al ne mogu ih mijenjat? |
neće. bar meni nije. možeš i mijenjat i sve. samo po nekim textovima koje sam na netu bio prije našo kažu da je ipak bolje sa fat32.
Luuka (napisa): |
Npr od ovih 35gb stavim 5gb za ex3 i 2gb za swap, a ostatak ostane windowsima? |
da možeš tako. ali moja preporuka je da ipak staviš više od 5, jer na https://help.ubuntu.com/community/Installation/SystemRequirements kaže:
Bare Minimum requirements: 4GB
Recommended minimum requirements: 8GB
možda je bolje ipak te particije odmah prije instalacije složit s Acronisom ili GParted...ja sam sad kad sam opensuse postavljao morao tako jer mi se inače instalicija bila čudno ponašala...tj. sam si je birao koliko će si prostora zauzeti i nisam mogao mjenjati. Al neznam, ne sjećam se kak to s ubuntu hoda više.
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 14:05 pet, 28. 3. 2008 Naslov: |
|
|
:OT:
[quote="SickJedi"]Ja, kao i vsego koristim ntfs-3g koji mi radi bez greske.[/quote]
Ej, necemo se vrijedjati! :valjalo: Koristenje ntfs-3g aludira da koristim i Win, sto je kleveta. :PP
;)
SickJedi (napisa): | Ja, kao i vsego koristim ntfs-3g koji mi radi bez greske. |
Ej, necemo se vrijedjati! Koristenje ntfs-3g aludira da koristim i Win, sto je kleveta.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:06 pet, 28. 3. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="SickJedi"]@vsego: Znam ja da se koristi[color=red]n[/color] Prozorima, samo se skrivas da te nitko ne vidi.[/quote]
To je tolika laž da ju cak ne mozes niti napisati. :rotfl:
Ne, ne koristim Penđere... :P
Back on-topic... Ubuntu dodje s ntfs-3g-om ili necim drugim? :-k Sjecam se da je originalni NTFS-driver za Linux (ovaj koji se obicno koristi za read-only) imao mogucnost pisanja, ali je bilo ograniceno ilii ne-safe (ovisno o verziji), pa ne bi bilo lose da provjeris sto zapravo dodje s Ubuntuom. ;) Pretpostavljam 3G, ali nije naodmet checkirati... :)
SickJedi (napisa): | @vsego: Znam ja da se koristin Prozorima, samo se skrivas da te nitko ne vidi. |
To je tolika laž da ju cak ne mozes niti napisati.
Ne, ne koristim Penđere...
Back on-topic... Ubuntu dodje s ntfs-3g-om ili necim drugim? Sjecam se da je originalni NTFS-driver za Linux (ovaj koji se obicno koristi za read-only) imao mogucnost pisanja, ali je bilo ograniceno ilii ne-safe (ovisno o verziji), pa ne bi bilo lose da provjeris sto zapravo dodje s Ubuntuom. Pretpostavljam 3G, ali nije naodmet checkirati...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Kruno Forumaš(ica)
Spol: