Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Praktični kolokvij
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:46 pon, 31. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako je to onaj zadatak koji kaze da broj ima najvise 4 decimale, onda ga pomnozis sa [latex]10^4[/latex] i zatim dijelis sa 10 dok god je zadnja znamenka 0. 8) Pripazi samo da sve skupa vrijedi ako je pocetni broj razlicit od nule (s nulom upadas u beskonacnu petlju). :)
Ako je to onaj zadatak koji kaze da broj ima najvise 4 decimale, onda ga pomnozis sa i zatim dijelis sa 10 dok god je zadnja znamenka 0. Cool Pripazi samo da sve skupa vrijedi ako je pocetni broj razlicit od nule (s nulom upadas u beskonacnu petlju). Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
misurka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 16:52 pon, 31. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

A može li ga pomnožiti s 100 i onda mu otkinuti decimalni dio tako da ga spremi u neku integer varijablu?
A može li ga pomnožiti s 100 i onda mu otkinuti decimalni dio tako da ga spremi u neku integer varijablu?

[Vrh]
matka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 17:51 pon, 31. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala sad radi savršeno
hvala sad radi savršeno

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:37 pon, 31. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="misurka"]A može li ga pomnožiti s 100 i onda mu otkinuti decimalni dio tako da ga spremi u neku integer varijablu?[/quote]

Koliko sam razumio, nije problem "odrezati ostatak", nego kako na isti nacin odtretirati sljedece situacije:
[table]Broj Sto zelimo dobiti
0.1 1
0.11 11
0.111 111
0.1111 1111[/table]

:)
misurka (napisa):

Koliko sam razumio, nije problem "odrezati ostatak", nego kako na isti nacin odtretirati sljedece situacije:
BrojSto zelimo dobiti
0.11
0.1111
0.111111
0.11111111

Smile

[Vrh]
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
22 = 34 - 12

PostPostano: 19:14 pon, 31. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Nori"]Ove godine se 42. malcice promijenio,...[/quote]

Kako to mislis "promijenio"? :grebgreb:[/quote]

Ovogodisnji 42. ispisuje ** cik cak, dok je prosle godine ispisivao samo *.
vsego (napisa):
Nori (napisa):
Ove godine se 42. malcice promijenio,...

Kako to mislis "promijenio"? Kotacici rade 100 na sat

Ovogodisnji 42. ispisuje ** cik cak, dok je prosle godine ispisivao samo *.

Alisa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 20:32 pon, 31. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@m00nblade Hvala na pomoći!!! Sad sve super radi! D
@m00nblade Hvala na pomoći!!! Sad sve super radi! Very Happy

[Vrh]
anam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-30 = 8 - 38

PostPostano: 21:20 pon, 31. 3. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

kod zadatka 23., čiji kod mi inače izgleda ovako:
[code:1]#include <stdio.h>
int main (void){
double n,t;
int a,t1;
scanf ("%lf" , &n);
a = int (n);
t=n-a;
t*=10000;
t1=int (t);
while (t1%10==0){
t1/=10;
}
printf ("%d.%d", t1,a);
scanf ("%%");
return 0;
}
[/code:1]

mi pri unosu broja 76.2345 broj zamijeni kao 2344.76, odnosno broj 32.9999 zamijeni kao 9998.32, međutim mislim da nije do koda jer kad pratim pri unosu varijabli vidim da mi ovu zadnju znamenku ne učita kao tu što sam ju ja upisala nego kao neku najbližu njoj koju je sposoban učitat, što je zapravo do sposobnosti kompjutera i njegova rada s float brojevima, i ne znam da li to trebam sada ispravljat , tj ne znam kako?
kod zadatka 23., čiji kod mi inače izgleda ovako:
Kod:
#include <stdio.h>
int main (void){
    double n,t;
    int a,t1;
    scanf ("%lf" , &n);
    a = int (n);
    t=n-a;
    t*=10000;
    t1=int (t);
    while (t1%10==0){
          t1/=10;
          }
          printf ("%d.%d", t1,a);
          scanf ("%%");
          return 0;
          }

mi pri unosu broja 76.2345 broj zamijeni kao 2344.76, odnosno broj 32.9999 zamijeni kao 9998.32, međutim mislim da nije do koda jer kad pratim pri unosu varijabli vidim da mi ovu zadnju znamenku ne učita kao tu što sam ju ja upisala nego kao neku najbližu njoj koju je sposoban učitat, što je zapravo do sposobnosti kompjutera i njegova rada s float brojevima, i ne znam da li to trebam sada ispravljat , tj ne znam kako?

[Vrh]
nap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 5 - 1

PostPostano: 16:58 uto, 1. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni istu stvar radi i za 23. i 25. i 29. zadatak...ali to valjda nije greska ;)))

ali ono sto mene muci je sljedeca stvar....kada u zadatku kaze da se unose cijeli brojevi i onda te brojeve moramo pretvoriti u binarne brojeve pa onda s njima nesto raditi...uglavnom, je li kod mora raditi i za unos negativnih cijelih brojeva....ako da, je li to znaci da negativne brojeve pretvaramo u binarne metodom dvojnog komplementa? ako da :((
meni istu stvar radi i za 23. i 25. i 29. zadatak...ali to valjda nije greska Wink))

ali ono sto mene muci je sljedeca stvar....kada u zadatku kaze da se unose cijeli brojevi i onda te brojeve moramo pretvoriti u binarne brojeve pa onda s njima nesto raditi...uglavnom, je li kod mora raditi i za unos negativnih cijelih brojeva....ako da, je li to znaci da negativne brojeve pretvaramo u binarne metodom dvojnog komplementa? ako da Sad(

[Vrh]
jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 5

PostPostano: 17:22 uto, 1. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze pitanje :) za nas koji smo stavili da imamo prakticni kolokvij u pet i sub.. a u pet je neradni dan zbog busha.. a on je u subotu isto u zg-u.. hoce li se prakticni kolokvij ipak odrzati i ako da, hocete li nam dopustiti da prisustvujemo kolokviju ako zakasnimo radi prometa? fala :)
moze pitanje Smile za nas koji smo stavili da imamo prakticni kolokvij u pet i sub.. a u pet je neradni dan zbog busha.. a on je u subotu isto u zg-u.. hoce li se prakticni kolokvij ipak odrzati i ako da, hocete li nam dopustiti da prisustvujemo kolokviju ako zakasnimo radi prometa? fala Smile

[Vrh]
teja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 35 - 6

PostPostano: 17:28 uto, 1. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=11096
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=11096

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:32 uto, 1. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@nap: Ne treba raditi za negativne brojeve. :) Ako se dobro sjecam, taj zadatak kaze "ucitavate nule i jedinice"; bez spominjanja "minus jedinica". :)
@nap: Ne treba raditi za negativne brojeve. Smile Ako se dobro sjecam, taj zadatak kaze "ucitavate nule i jedinice"; bez spominjanja "minus jedinica". Smile

[Vrh]
nap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 1

PostPostano: 18:13 uto, 1. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

nije to taj zadatak, u ovom niz cijelih brojeva treba sortirati uzlazno po broju jedinica u binarnom prikazu... :)
nije to taj zadatak, u ovom niz cijelih brojeva treba sortirati uzlazno po broju jedinica u binarnom prikazu... Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:52 uto, 1. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

I u cemu je razlika binarnog prikaza broja [i]x[/i] i broja -[i]x[/i]? :-k Ne pise nigdje "prikaz broja u racunalu", ne? :)
I u cemu je razlika binarnog prikaza broja x i broja -x? Think Ne pise nigdje "prikaz broja u racunalu", ne? Smile

[Vrh]
bixodococo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 18:52 uto, 1. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@anam: da se jednostavnije, ako proucis formate unosa, predavanja prof. Singera primjerice... konkretno, scanf dio
@anam: da se jednostavnije, ako proucis formate unosa, predavanja prof. Singera primjerice... konkretno, scanf dio

[Vrh]
nap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 1

PostPostano: 19:03 uto, 1. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

aaaaa :D gle stvarno :P hvala :wink:
aaaaa Very Happy gle stvarno Razz hvala Wink

[Vrh]
milasinovic
Moderator
Moderator

= 4 - 1

PostPostano: 16:07 sri, 2. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jejo"]moze pitanje :) za nas koji smo stavili da imamo prakticni kolokvij u pet i sub.. a u pet je neradni dan zbog busha.. a on je u subotu isto u zg-u.. hoce li se prakticni kolokvij ipak odrzati i ako da, hocete li nam dopustiti da prisustvujemo kolokviju ako zakasnimo radi prometa? fala :)[/quote]

Evo da odgovorim i ovdje za svaki slučaj. U subotu kolokvija ima. Toleriram kašnjenje, jer bi za to mogli postojati objektivni razlozi, međutim, vjerojatno ćete morati neko vrijeme u ovisnosti o gužvi u praktikumu.
jejo (napisa):
moze pitanje Smile za nas koji smo stavili da imamo prakticni kolokvij u pet i sub.. a u pet je neradni dan zbog busha.. a on je u subotu isto u zg-u.. hoce li se prakticni kolokvij ipak odrzati i ako da, hocete li nam dopustiti da prisustvujemo kolokviju ako zakasnimo radi prometa? fala Smile

Evo da odgovorim i ovdje za svaki slučaj. U subotu kolokvija ima. Toleriram kašnjenje, jer bi za to mogli postojati objektivni razlozi, međutim, vjerojatno ćete morati neko vrijeme u ovisnosti o gužvi u praktikumu.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Alisa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 17:57 čet, 3. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad završi praktični kolokovij da li će biti objavljeni rezultati na web-u tko je prošao,a tko nije (kao za redovni kolokvij)?
Kad završi praktični kolokovij da li će biti objavljeni rezultati na web-u tko je prošao,a tko nije (kao za redovni kolokvij)?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:28 čet, 3. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne vidim svrhu toga; pa svi znate jeste li prosli ili ne. :) Mozda i slozim neku listu, ali ne garantiram. :|

Stvarno, sto ce vam to (nisi prva koja pita)? :D
Ne vidim svrhu toga; pa svi znate jeste li prosli ili ne. Smile Mozda i slozim neku listu, ali ne garantiram. Neutral

Stvarno, sto ce vam to (nisi prva koja pita)? Very Happy

[Vrh]
Spectre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 23:17 čet, 3. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Valjda ljude zanima kako su drugi prošli, a sram ih je pitati tu osobu 8)
Valjda ljude zanima kako su drugi prošli, a sram ih je pitati tu osobu Cool

misurka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 19:29 pet, 4. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zna li se možda kada će biti drugi kolokvij, negdje piše poslije prve ture kolokvija, ako netko zna malo preciznije?? Prvi vikend poslije početka nastave?

I još jedno pitanje, hoćemo li tada morati riješavati i zadatke s matricama koje nismo morali na prvom roku? I one zadatke s crtanjem? (Inače, asistent Šego rekao je da oni dolaze u obzir i na ovom prvom kolokviju, i kod njega ih se vjerojatno i moralo riješavati, a čula sam da se kod asistenta Bujanovića moglo takav zadatak i zamijeniti. Zato pitam.)
Zna li se možda kada će biti drugi kolokvij, negdje piše poslije prve ture kolokvija, ako netko zna malo preciznije?? Prvi vikend poslije početka nastave?

I još jedno pitanje, hoćemo li tada morati riješavati i zadatke s matricama koje nismo morali na prvom roku? I one zadatke s crtanjem? (Inače, asistent Šego rekao je da oni dolaze u obzir i na ovom prvom kolokviju, i kod njega ih se vjerojatno i moralo riješavati, a čula sam da se kod asistenta Bujanovića moglo takav zadatak i zamijeniti. Zato pitam.)

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 5 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum